در جواب کسانی که می گویند (لا اکراه فی الدین) چه باید گفت؟
🌀شان نزول:
مفسر معروف اسلامى" طبرسى" در" مجمع البيان" در شان نزول آيه نقل مىكند: مردى از اهل مدينه بنام" ابو حصين" دو پسر داشت برخى از بازرگانانى كه به مدينه كالا وارد مىكردند هنگام برخورد با اين دو پسر آنان را به عقيده و آيين مسيح دعوت كردند، آنان هم سخت تحت تاثير قرار گرفته و به اين كيش وارد شدند و هنگام مراجعت نيز به اتفاق بازرگانان به شام رهسپار گرديدند.
🌀" ابو حصين" از اين جريان سخت ناراحت شد و به پيامبر ص اطلاع داد و از حضرت خواست كه آنان را به مذهب خود برگرداند و سؤال كرد آيا مىتواند آنان را با اجبار به مذهب خويش باز گرداند؟
🌀آيه فوق نازل گرديد و اين حقيقت را بيان داشت كه:" در گرايش به مذهب اجبار و اكراهى نيست".
🌀در تفسير" المنار" نقل شده كه ابو حصين خواست دو فرزند خود را با اجبار به اسلام باز گرداند، آنان به عنوان شكايت نزد پيغمبر آمدند" ابو حصين" به پيامبر عرض كرد من چگونه به خود اجازه دهم كه فرزندانم وارد آتش گردند و من ناظر آن
🌀باشم آيه مورد بحث به همين منظور نازل شد.
🌀تفسير: دين اجبارى نيست
آية الكرسى در واقع مجموعهاى از توحيد و صفات جمال و جلال خدا بود كه اساس دين را تشكيل مىدهد، و چون در تمام مراحل با دليل عقل قابل استدلال است و نيازى به اجبار و اكراه نيست، در اين آيه مىفرمايد:" در قبول دين هيچ اكراهى نيست (زيرا) راه درست از بيراهه آشكار شده است" (لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ).
🌀" رشد" از نظر لغت عبارت است از راهيابى و رسيدن به واقع، در برابر" غى" كه به معنى انحراف از حقيقت و دور شدن از واقع است.
🌀از آنجا كه دين و مذهب با روح و فكر مردم سر و كار دارد و اساس و شالودهاش بر ايمان و يقين استوار است خواه و ناخواه راهى جز منطق و استدلال نمىتواند داشته باشد و جمله" لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ" در واقع اشارهاى به همين است.
🌀به علاوه همانگونه كه از شان نزول آيه استفاده مىشود، بعضى از ناآگاهان از پيامبر اسلام ص مىخواستند كه او همچون حكام جبار با زور و فشار اقدام به تغيير عقيده مردم (هر چند در ظاهر) كند، آيه فوق صريحا به آنها پاسخ داد كه دين و آيين چيزى نيست كه با اكراه و اجبار تبليغ گردد، به خصوص اينكه در پرتو دلائل روشن و معجزات آشكار، راه حق از باطل آشكار شده و نيازى به اين امور نيست.
🌀اين آيه پاسخ دندان شكنى است به آنها كه تصور مىكنند اسلام در بعضى از موارد جنبه تحميلى و اجبارى داشته و با زور و شمشير و قدرت نظامى پيش رفته است.
جايى كه اسلام اجازه نمىدهد پدرى فرزند خويش را براى تغيير عقيده
🌀تحت فشار قرار دهد، تكليف ديگران روشن است، اگر چنين امرى مجاز بود، لازم بود اين اجازه، قبل از هر كس به پدر در باره فرزندش داده شود، در حالى كه چنين حقى به او داده نشده است.
🌀و از اينجا روشن مىشود كه اين آيه تنها مربوط به اهل كتاب نيست آن چنان كه بعضى از مفسران پنداشتهاند، و همچنين حكم آيه هرگز منسوخ نشده است آن چنان كه بعضى ديگر گفتهاند بلكه حكمى است جاودانى و هماهنگ با منطق عقل.
(1)تفسير نمونه ج 2, ص279-280
https://eitaa.com/eeshg1
🍁🌳 🌳🍁
✨ذکر روز " جمعه "✨
"۱۰۰مرتبه"🍃🌸اللهم صل على محمدوآل محمد🌸🍃
🌸جمعه تون مبارک🌸
✨ذکر روز جمعه✨
🍃 موجب عزیز شدن میشود🍃
https://eitaa.com/eeshg1
سلام برمهدی(عج)
بر سر راه تو
جان دادن خوش است
ای عزیز فاطمه
جانم به قربانت بیا.....
نذرفرج امام زمان ترک یک گناه
اللهم عجل لولیک الفرج
https://eitaa.com/eeshg1
گلهای گروه🌻
ادینه تون سرشارازآرامش
امیدوارم
حال دلتون خوب
حال خونه تون گرم🔥
حال زندگیتون صمیمی
حال لحظه هاتون
شیرین و بی نظیر
وحال امروزتان عالی باشه🌻🍂
https://eitaa.com/eeshg1
💗
هر خانه ای كه در آن دختر باشد، هر روز دوازده بركت و رحمت از آسمان ارزانی اش ميشود و زيارت فرشتگان از آن خانه قطع نميگردد
محمدمصطفی(ص)
https://eitaa.com/eeshg1
💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام به
اولین جمعه زمستان
سلام به عشق پاک قلبتان
سلام به محبت بینتان
سلام دوستان خوبم
امروزتان پراز مهربانی
الهی آبادبشه
دنیا و آخرتتون
الهی زنده باشید
تندرست و لبتون خندون باشه
https://eitaa.com/eeshg1
سلام آقای مهربونم✋🌸
آقا بیا کہ آمدنٺ آبروی ماسٺ
پایان غیبتت بخدا آرزوی ماسٺ
هر روز مثل جمعہ ترک خورده ایم ما
هر روز بیکسی تو و بغض گلوی ماسٺ
https://eitaa.com/eeshg1