هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#نه_به_آموزش_جنسی
#نه_به_اجرای_2030_در_مدارس
🔴 لایحه دولت لهستان #آموزش_جنسی در مدارس را برابر با #پدوفیلی میداند.
🔷 حزب حاکم محافظه کار لهستان «آموزش جنسی برای دانش آموزان» را #محکوم کرده و ادعا کرده است که این اقدام تلاش برای «جنسیتزده کردن کودکان» است.
🔷 دولت راستگرای لهستان لایحهای را به پارلمان پیشنهاد کرده است که با #ممنوعیت_آموزش_جنسی در مدارس، این آموزش را معادل «ترویج فعالیت جنسی زیر سن قانونی» در نظر می گیرد.
🔷 به گزارش یورونیوز، در صورت تصویب این لایحه، معلمانی که این ممنوعیت را بشکنند، با مجازاتی تا حداکثر ۵ سال مواجه خواهند بود.
🔷 در پی پیشنهاد این لایحه، معترضان در ورشو پایتخت جمع شدند تا به این لایحه دولت اعتراض کنند. زیرا اگر این لایحه تصویب و به قانون بدل شود، آموزش جنسی در مدارس را معادل «پدوفیلی» در نظر می گیرد.
🔷 به نوشته هفته نامه «وپروست» لهستان، این لایحه که با عنوان «پدوفیلی را متوقف کنید» شناخته می شود، هدفش این است که مربیانی که آموزشهای جنسی را به دانشآموزان ارائه می کنند را به زندان بفرستد.
🔷 قانونگذارند در پی آن هستند تا آموزش جنسی برای دانش آموزان را بعنوان ترویج فعالیتهای جنسی زیر سن قانونی، اقدامی مجرمانه در نظر بگیرند و همچنین ایدئولوژی #ضد_سقط_جنین و #ضد_پیشگیری_از_بارداری در مدارس لهستان #جایگاه قدرتمندتری پیدا کند.
منبع خبر
https://www.asriran.com/fa/news/699666/
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#حجاب_بهداشت_روانی_جامعه
🔻جنگ زن علیه زن
🔸 دکتر #منطقی استاد گروه روانشناسی دانشگاه خوارزمی، که به بررسی نقش حجاب در تأمین بهداشت روانی جامعه پرداخته اند؛ با جامعه آماری 2000 نفری از #مردان به این نتیجه رسیده اند که هر چه #زنان، آرایش شده تر و برهنه تر باشند. آستانه ادراکی مردان را بالاتر می برند، در نتیجه مردان در انتخاب زن از لحاظ #شکل_و_قیافه #مشکل_پسندتر می شوند.
🔸 پس یک دومینو نامتناهی جنگ زن علیه زن راه افتاده است که #میدان_داران آن زنان و #قربانیان آن نیز زنان هستند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از سم درصد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢هولوکاست دهه ۷۰ شمسی در ایران
از سال ۱۳۷۲ به بعد در ایران چه اتفاقی افتاد؟
چند میلیون نفر(مرد و زن) عقیم و نازا شدند؟
نقش سازمان های بین المللی در این جنایت چه بود؟
چرا همه در مقابل این اتفاق سکوت کردند؟
#وازکتومی
#هولوکاست
#کنترل_نسل
#وزارت_کشتار_جمعی
سلام تب
⚪️در لینک زیر عضو شوید! 👇
➡️ eitaa.com/joinchat/866320384C260d8cbae
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️از تاخیر ازدواج تا گناه و مکر شیطان و اختلالات روحی
#حجت_الاسلام_پناهیان
♦️چه زمانی این فرهنگ جامعه ما عوض میشه؟
🍀کلاس مجردها
http://eitaa.com/joinchat/449576986C8f151e6898
🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
#ازدواج_در_وقت_نیاز
#اهمیت_ازدواج_در_عفاف_ورزی
#وظیفه_والدین_در_ازدواج_فرزندان
☑️از #تأخیر_ازدواج تا #گناه و #مکر_شیطان و #اختلالات_روحی
♦️با ازدواج، نیاز روحی و عاطفی افراد نیز تأمین می گردد که در صورت #تجرد، به #خطا رفتن و #گناه امر بعیدی به نظر نمی رسد.
♦️چرا سنین ازداواج به #تأخیر می افتد؟ این مسئله ناشی از فرهنگ غربی می باشد.
♦️چه زمانی این فرهنگ جامعه ما عوض می شود؟!؟
♦️اگر لازم است که نظام آموزش و پرورش تغییر پیدا کند، این امر صورت بگیرد و سن دیپلم کاهش پیدا کند؛ تا مردم تکلیف زندگی خود را زودتر مشخص کنند.
♦️فرهنگ برخی از والدین نیز در زمینه ازدواج فرزندان بسیار ناپسند است. چرا که اجازه #ازدواج را به فرزندان خود تا اخد مدراک تحصیلی بالاتر را نمی دهند. این #مکر_ابلیس است. عین فرمان ابلیس است.
#حجت_الاسلام_پناهیان
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#تشکیل_خانواده
#فزرندآوری
#تداوم_نسل
🔹نرخ زاد و ولد در سال ۹۸ به #کمترین حد خود طی ۵۰ سال گذشته رسیده است.
🔹شورای عالی انقلاب فرهنگی در گزارشی آورده است که تخمین زده میشود در سال ۱۳۹۸ نرخ زاد و ولد با ۱۴.۵ تولد به ازای هر هزار نفر جمعیت به کمترین حد خود طی ۵۰ سال گذشته رسیده باشد.
🔹شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از وضعیت فعلی جمعیت و میزان موالید کشور در 6 ماهه اول سال 98 منتشر کرد.
🔹در این گزارش آمده است که از سال 1380 تا سال 1394 در کشور افزایش موالید در حال رخ دادن بوده است اما پس از سال 1394 به علت خالیشدن توان درونی جمعیت تعداد #تولدها با شیب تقریباً تندی شروع به کاهش کرده و در سال 1397 میزان موالید کشور نسبت به سال قبل با کاهش بیش از 8 درصدی مواجه شده است که در دو دهه اخیر بیسابقه بوده است.
🔹ضمن آنکه در 6 ماهه اول امسال (1398) نسبت به 6 ماهه اول سال 1397 این تعداد با 13 درصد کاهش مواجه بوده که کاهش بیش از 92 هزار تولدی را به همراه داشته است.
🔹تخمین زده میشود در پایان امسال میزان تولد کشور به رقم ۱.۲۰۵.۹۵۴ تولد برسد که کاهش بی سابقهای نسبت به سالهای گذشته داشته است.
🔹بر مبنای نتایج سرشماری، جمعیت ایران در پایان نیمه اول سال جاری برابر ۸۲.۷۷۶.۲۷۰ نفر رسیده است.
http://khabarfoori.com/detail/1540534/
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#عفت_در_پوشش
#علت_بی_حجابی
قسمت سوم
3️⃣رقابت و #چشم_و_همچشمي
🔶انگيزه رقابت و چشم و همچشمي با ديگران، از ديگر عوامل دور شدن بانوان از حجاب اسلامی و گرایش به بی حجابی و پوشش های نامناسب محسوب مي شود.
🔶اين انگيزه، در همه افراد به ویژه در بين #جوانان و #نوجوانان وجود دارد و به گونه هاي مختلف بروز مي کند. رقابت اگر در زمينه هاي مثبت جهت داده شود، باعث پيشرفت و رشد و تکامل معنوي فردي مي شود؛ اما اگر جهت گيري آن به سوي امور مادّي و #مدپرستي باشد و فرد، سعي کند از لحاظ ظاهري (مثلاً در سبک و شيوه لباس پوشيدن) از ديگران عقب نماند، سرانجام به بی حجابی ختم خواهد شد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آدرس غلط وزیر بهداشت برای ۲۰۳۰ !
محمدرضا بورونی تهیه کننده مستند ایکسونامی: پس از حادثه لردگان وزیر بهداشت اعلام کرد در جوامع توسعه یافته افراد به ایدز مبتلا نمی شوند!
این آدرس غلطی بود که وزیر بهداشت برای توجیه آموزش جنسی در ایران داد.
روزنامه دیلی میل نیز چند سال پیش در مقاله ای اعلام کرد که آموزش جنسی نه تنها مانع بارداری نوجوانان نمی شود بلکه عامل آن است
@Bisimchimedia
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#غیرت
آیتالله #جوادی_آملی:
#غیرت چیست؟
🔰"و عِفَّتُهُ عَلَى قَدْرِ غَیرَتِهِ"؛ این کلمه غیرت از آن واژههای کمنظیر است که ما در فارسی هیچ معادلی نداریم. ما غیر را هر چه بخواهیم معنا کنیم ناچاریم سه چهار کلمه بیاوریم تا کلمه غیرت را معنا کنیم.
👌 غیرت از پرفضیلتترین فضایل نفسانی است و حضرت امیر (ع) میفرماید به اینکه #عفت هر کسی به اندازه غیرت اوست، غیرت یک واژهای است که از سه عنصر دقیق تشکیل میشود؛ یعنی تا این سه عنصر پیدا نشود معنای غیرت ظهور نمیکند.
📌 غیرت یعنی:
🔻آدم در حریم غیر دخالت نکند،
🔻غیر را به حریم خود دخالت ندهد و
🔻مجموع این جمعها هم متفرع است بر اینکه حریمشناسی کند.
این سه عنصر که جمع شد، این مرد میشود #اهل_غیرت.
🔷 اگر کسی بیگانه را به داخل منزل راه داد، غیرت ندارد و اگر خود از حریم خود تجاوز کرد غیرت ندارد!
📌 این است که حضرت در نهجالبلاغه فرمود: "مَا زَنَی غَیورٌ قَطُّ"؛ هرگز آدم باغیرت نامحرم را #نگاه نمیکند. این یعنی چه؟ یعنی دارد از مرز خودش تجاوز میکند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
#سبک_زندگی_عفیفانه
#چشم_و_هم_چشمی_در_رفتار_غیرعفیفانه
🔶 سؤال: عرف جامعه ای که حضرت زهرا (س) در آن زندگی می کردند با جامعه فعلی متفاوت است؛ بنابراین در جامعه الان، توقعات از رعایت #عفاف و #حجاب کمتر نخواهد بود؟ آیا عرف جامعه در روز حساب و کتاب، برای ما راه فراری خواهد بود؟
🔹 متأسفانه دینداری ما کج و کوله است و بخشهایی از دین را قبول می کنیم که کار را سخت نکند.
🔹 پس آن آیه قرآن که می فرماید: "از سرزنش هیچ سرزنش کننده ای هراس ندارند"، چه می شود؟
🔹 ما همیشه نگران قضاوت های خود از سمت مردم هستیم. هرچند ارتباط نداشتن با نامحرم، نشانه عقب ماندگی باشد!
🔹 مبنا و میزان ما باید دوستان و اطرافیان باشند؟
🔹 جواب اطرافیان مهم است یا خداوند؟
🔹 اگر بخواهیم برای مردم زندگی کنیم، باید به تعداد آدمها اخلاق خود را عوض کنیم.
🔹 به آینده خودمان فکر کنیم و از تمسخر نهراسیم. جوری زندگی کنیم که ماندگار بمانیم. ☺️
#زندگی_عفیفانه
استاد#رائفی_پور
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢 خلاصه ای از بیست و هفتمین نشست تخصصی #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
💢 در تاریخ چهارشنبه 22 آبان 1398
💢 با عنوان: پیش برنده ها و بازدارنده های #عفاف_و_حجاب در #دانشکده_پزشکی مشهد
💢 ارائه دهنده: دکتر معصومه #محمدحسین_زاده
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
به نام خدا
🔶دکتر محمدحسین زاده:
🔻مباحثی که در این جلسه ارائه می گردد، ارائه بخشی از یافته های بدست آمده از رساله دکتری اینجانب با عنوان "تبیین برنامه درسی پنهان عفاف و حجاب دانشکده پزشکی مشهد مبتنی بر نظریه زمینه ای" می باشد که سال گذشته با راهنمایی آقای دکتر #سعیدی_رضوانی صورت گرفته است.
🔻برنامههای درسی نقش بسیار مهمی در تحقق اهداف و رسالتهای آموزش عالی از نظر کمی و کیفی دارند. واژه برنامه درسي در معناي وسيع آن «به آنچه مدارس یا دانشگاه ها تدريس ميكنند» اطلاق ميشود. #برنامه_درسی_پنهان یا نامریی به آنچه در خارج از چارچوب برنامه درسی تجویزشده و بهموازات اجرای آن تدریس یا آموخته میشود، اطلاق می گردد. یکی از رسالتهای مهم نظامهای آموزشی از جمله آموزش عالی، تربیت ارزشی و شکلگیری هویت ارزشی در بین فراگیران است و یکی از ارزشهای مهم و حیاتی در اسلام رعایت عفاف و حجاب است. عوامل مختلفی بر میزان رعایت عفاف و حجاب اسلامی در دانشجویان تأثیرگذارند که نظام آموزشی یکی از مهمترین عوامل در این زمینه است. پژوهشها نشان داده که آموزش عالی در این زمینه با چالشهایی روبرو بوده و وضعیت رعایت عفاف و حجاب در جامعه بهویژه در بین نسل جوان تحصیلکرده، چندان مناسب نیست. نتایج مطالعات انجام شده حاکی از این است که تنها برای 23 درصد جوانان، #پوشیدگی لباس مهم است. تحقیقات دیگر نیز کاهش معنادار هویت دینی بهویژه در بحث رعایت عفاف و حجاب و یادگیری انحرافات اخلاقی، جنسی و کاهش حساسیت در مورد #عفاف_و_حجاب ازجمله #یادگیری_های_پنهان دوران دانشجویی قلمداد میشود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔶دکتر محمدحسین زاده:
🔻نقش برنامه های درسی در #عفاف_و_حجاب
🔻به نظر می رسد یکی از عوامل مؤثر در ایجاد این چالشها، نظام آموزش عالی و برنامههای درسی است که یکی از رسالتهای مهم آن ترویج و نهادینهسازی ارزشها (در اینجا التزام به رعایت حریم عفاف و حجاب) میباشند. با توجه به مطالب مطرحشده، ضروری است که مشخص شود چرا وضعیت اینگونه است؟ واقعیت آن است که ماهیت و چیستی برنامه درسی پنهان، همواره محل نزاع بوده است. شاید دلیل اصلی این نزاع را بتوان در مبهم بودن خود واژه برنامه درسی و از سوی دیگر در واژه پنهان آن جستجو کرد. جکسون، برنامه درسی پنهان را یادگیریهای ناشی از جنبههای غیر آکادمیک مدرسه می داند که شامل عناصر قدرت، جمعیت و تشویق بوده و در کلاس درس آموزش داده میشوند. در این پژوهش تلاش شد که به تبیین برنامه درسی پنهان عفاف و حجاب دانشکده پزشکی مشهد پرداخته شود تا مشخص شود که آموخته های غیررسمی و غیرآکادمیک دانشجویان حاصل از تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه چیست و این یادگیری ها طی چه فرایندی و بر اثر چه عواملی حاصل شده است؟
🔻این مطالعه یک پژوهش کیفی از نوع گراندد تئوری بود. دانشکده پزشکی مشهد به عنوان محیط پژوهش انتخاب شد. دلیل این #انتخاب، حضور افراد در مشاغل و رشته های علوم پزشکی با توجه به شرایط و الزامات این مشاغل از جمله تماس نزدیک با بیماران (اعم از زن و مرد)، شرایط ویژه اورژانسی آنان، حساسیت های خاص این رشته ها و...، ممکن است رعایت حریم عفاف و حجاب را با یکسری چالش ها مواجه نماید. که از طریق فرهنگ سازی صحیح در این زمینه می توان به رفع این چالش ها کمک نمود.
🔻شرکت کنندگان در پژوهش، دانشجویان پزشکی ای که در سال تحصیلی 97-95 دانشجوی دانشکده پزشکی بودند که از ابتدای دوره پزشکی در این دانشکده بودند، اساتید (و مدیران) و کارکنان این دانشکده، بودند که تجربه مناسبی در زمینه آموزش پزشکی عمومی داشتند. در مجموع با 57 مشارکتکننده شامل 30 نفر دانشجو، 12 نفر عضو هیأت علمی (و مدیر آموزشی) و 15 نفر کارمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصاحبه انجام شد.
🔻پس از مدتها از شروع پژوهش و بهویژه ماهها تلاش جهت حضور در بین دانشجویان، اساتید و کارکنان پزشکی در فضاهای رسمی و غیررسمی آموزشی و مصاحبه با افراد مختلف، پیاده کردن مصاحبهها، مطالعه مستمر آنها، کدگذاری و تحلیل آنها مقولههای متعددی ظهور یافت که ارتباط میان آنها به مرور زمان آشکارتر میشد. در حین و پس از انجام مصاحبههای مختلف این احساس به وجود آمد که یک روح کلی حاکم بر مصاحبههای انجامگرفته و مقولههای ظهور یافته وجود دارد و شرکتکنندگان مختلف به شیوههای مختلف سعی بر آن دارند که توجه پژوهشگر را به آن جلب نمایند، این روح کلی و درک شهودی حاصل از یافتههای پژوهش، به نام "آنومی #هویت_یابی_عفافگرایی" نامگذاری شد و تبیین ارتباط میان مقولهها بر اساس آن انجام گرفت.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻چرا "آنومی هویتیابی #عفافگرایی"؟
🔻اصطلاح "آنومی هویتیابی عفاف گرایی" به این دلیل در این پژوهش استفاده شد که این اصطلاح قادر است تجارب زیسته شرکتکنندگان در پژوهش را در مورد برنامهدرسی پنهان عفاف و حجاب دانشکده پزشکی مشهد، به بهترین وجه به تصویر بکشد. یافتههای پژوهش نشان داد دانشجویان با ورود به دانشکده بهعنوان دانشجو پزشکی از ابتدای دوره تا انتهای دوره، تجارب یادگیری بسیاری را در زمینة مباحث عفاف و حجاب پشت سر میگذرانند که به نگرش و رفتار دانشجویان در این زمینه جهت میدهد. آنها طی دوره دانشجویی از قِبَل قرارگیری در محیط آموزشی جدید و برخورداری از فرصتهای یادگیری حیطه پزشکی ازجمله کسب جایگاه و پرستیژ یک دانشجوی پزشکی، حضور در موقعیتهای بالینی و شرایط و الزامات آن مانند تماس نزدیک با بیماران (اعم از زن و مرد)، شرایط ویژه اورژانسی آنان، حساسیت های خاص این موقعیتها (که رعایت حریم عفاف را ممکن است با یکسری چالشها مواجه نماید) و بهطورکلی تحصیل در دانشکده پزشکی و مواجهه با تمام ابعاد آشکار و پنهان آن، برنامهدرسی ای را تجربه مینمایند و تجارب یادگیری در زمینة عفاف و حجاب را کسب مینمایند که چندان با رسالتهای پیشبینیشده برنامهدرسی رسمی در این زمینه انطباق ندارد. درواقع بسیاری از دانشجویان در مواجهه با سیستم آموزشی جدید متناسب با برداشت شان از دانشکده پزشکی، جو پزشکی، دانشجوی پزشکی بودن، حرفه پزشکی، حرفهای بودن و شأنیت یک پزشک، نوعی تجربه هویتیابی مرتبط با عفاف و حجاب را در موقعیت جدید بهعنوان یکی از پزشکان آینده سپری میکنند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻آنها بهعنوان یک دانشجو که در یک جامعه اسلامی مشغول به تحصیل پزشکی هستند، حداقل از لحاظ فکری و تئوریکی میخواهند بدانند که در مواجهه با موقعیت جدید و قرارگیری در فضای پزشکی با تمام اقتضائات خود، چگونه باید خود را با #ارزش_های_جامعه_اسلامی بهویژه در خصوص رعایت حریم عفاف و حجاب وفق بدهند. آنها بهطور مستمر با موقعیتهایی در فضای پزشکی روبهرو میشوند که با پیشفرضهای ذهنی و تجارب زیسته ایشان در خصوص رعایت حد و حدود شرعی (و حتی عرفی) پوشش و تعامل با جنس مخالف تا قبل از دوره دانشجویی #تعارض زیادی دارد. سؤالات و ابهامات زیادی در این زمینه در ذهن ایشان شکل میگیرد و آنان را مجبور به رجوع دوباره به طرحوارهها و پیشفرضهای ذهنی خود در زمینۀ #عفاف_و_حجاب میکند. آنها تلاش و درگیری لااقل ذهنی را بهمنظور جستجوی هویت مناسب با این جو دنبال مینمایند تا بفهمند که شخصیت و تمامیت یکپارچه و یگانهای که ایشان باید در این خصوص داشته باشند، چیست و چگونه میتوانند با آن انطباق یابند. بهعبارتدیگر چنین به نظر میرسد که آنها نوعی هویتیابی عفاف گرایی مبتنی بر حرفه را تجربه مینمایند که برنامهریزی چندانی در خصوص این هویتیابی توسط دانشگاه انجام نشده است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔶دکتر محمدحسین زاده:
🔻فرایند هویتیابی #عفافگرایی، تجربهای است که تقریباً از ابتدا تا انتهای دوره تحصیل در دانشکده پزشکی را شامل میشود و دانشجویان لااقل از لحاظ ذهنی و فکری در تمام محیط آموزشی با آن درگیر هستند و دستوپنجه نرم میکنند. این هویتیابی بهصورت مستقیم رفتار دانشجویان درزمینة عفاف و حجاب را هدایت میکند.
🔻دانشجویان در بدو ورود به دانشکده پزشکی مشهد از هر خانواده و فرهنگی که بوده اند با توجه به اعتقادات مذهبی غالب بر جامعه اسلامی، تجربه دوره تحصیل در آموزشوپرورش و بخصوص دوره دبیرستان، همچنین برداشت شان از حضور در یک سازمان آموزشی بسیار مهم جامعه اسلامی به نام دانشگاه، هنگام حضور در جامعه اسلامی و بهویژه محیطهای آموزشی دارای حجاب اسلامی مناسب، #پوشش رسمی و ظاهری نسبتاً ساده بوده اند. آنها حداکثر #نزاکت را در برخورد با جنس مخالف بهویژه دانشجویان پسر رعایت میکردند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻بهعبارتدیگر دانشجویان ورودی با توجه به پیشینه خانوادگی و تصوری که از جامعه اسلامی بهعنوان یک محیط اجتماعی (که بیشتر افراد آن مسلمان هستند و بهویژه دانشگاه اسلامی بهعنوان یک محیط علمی) داشتند تلاش میکردند سبک پوشش و تعامل متناسب با این برداشت داشته باشند. تقریباً اکثریت دانشجویان از هر خانواده و فرهنگی به اصول پذیرفتهشده جامعه در زمینة رعایت عفاف و حجاب حداقل در جامعه و بهویژه محیط آموزشی مقید بودند و به آن احترام میگذاردند و آن را بهعنوان یک قانون لازمالاجرا میپنداشتند که شک و تردید زیادی در آن وجود ندارد. در اینجا رعایت عفاف و حجاب توسط دانشجویان رنگ و بوی مذهبی تری داشت. گستره و عمق آن زیاد بود و تقریباً تمام محیطهای اجتماعی مختلط بهویژه محیطهای اداری را شامل میشد.
🔻در مرحله اول یا همان هویت عفاف گرایی هنجاری که تقریباً از ابتدای دوره پزشکی شروع میشود و تا حدود پایان دوره فیزیوپات پزشکی طول میکشد، دانشجویان با توجه به ورود به دانشکده پزشکی بهمثابه یک محیط آکادمیک و تصوری که از دانشگاه اسلامی بهعنوان یک محیط علمی و رسمی دارند و ویژگیهای آموزشی دانشکده، همچنان تلاش میکنند سبک پوشش و تعامل متناسب با این برداشت داشته باشند. به همین دلیل پوشش و تعاملات آنان تا حد زیادی همچنان رسمی و مبتنی بر قوانین دانشگاه اسلامی است. در این مرحله، تصور دانشجویان از مقوله رعایت عفاف و حجاب تقریباً همچنان بر اساس هنجارهای پذیرفتهشده جامعه و دانشگاه اسلامی است و رنگ و بوی نسبتاً مذهبی دارد و تا حدی قابلیت قضاوت در خصوص عفاف و حجاب خود و دیگران مبتنی بر معیارهای اسلامی را دارا است. دامنه و گستره رعایت عفاف و حجاب در این مرحله تقریباً گسترده است و بیشتر فضاهای جامعه اسلامی بهویژه محیطهای دولتی و اداری را همچنان شامل میشود، به همین دلیل به این مرحله، هویت #عفافگرایی هنجاری اطلاق شد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻دانشجویان در این مرحله همچنان عمق بیشتری برای رعایت عفاف و حجاب قائل هستند و علاوه بر ظاهر، اعتقاد مذهبی به این امر و اخلاص در نیت را نیز تا حدی شامل میشود. رعایت عفاف و حجاب در این مرحله بهعنوان یک دستور دینی مورد قبول است و بیشتر آنان بر این باورند که باید در جامعه اسلامی به آن وفادار باشند. هرچند جو سیاسی اجتماعی جامعه و باورها و ارزشهای فکری و فرهنگی جامعه بهعنوان شرایط زمینهای و پیشینه مذهبی دانشجو، پیشینه فرهنگی و خانوادگی وی، وضعیت حجاب قبلیشان، میتواند بر کنش و واکنش دانشجویان در مواجهه با این پدیده هویت عفافگرایی هنجاری تأثیر بگذارد؛ اما آنها در این دوره رسمیت محیط دانشکده پزشکی را درک میکنند و سعی میکنند که #طرحواره_های_ذهنی خود در زمینۀ عفاف و حجاب مذهبی را ثابت نگه دارند. آنها همچنین تلاش میکنند علیرغم تعارضات محیطی محدودی که در زمینۀ رعایت عفاف و حجاب گاهی مشاهده میکنند، دوباره به طرحوارههای ذهنی خود در زمینۀ عفاف و حجاب مراجعه کنند. این تعارضات گاهی آشفتگیهایی را برای آنها به همراه دارد اما با توجه به شرایط دوره علوم پایه ازجمله شباهت محیط آموزشی با محیط دبیرستان، بهاستثنای حضور آقایان در این زمینه و غیره به آنها کمک میکند که حتیالامکان عقاید موجود خود را در زمینۀ عفاف و حجاب ثابت نگه دارند هر چند گاهی تزلزل هایی در این زمینه مشاهده می شود که منجر به کاهش ثبات نسبی طرحواره های آنان می شود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻در مرحله دوم یا مرحله #برمودای_هویت_عفافگرا، دانشجویان پس از آشنایی نسبی با محیط دانشگاه علوم پزشکی و مشاهده سال بالاییها و رفتار و عملکرد اساتید، کارکنان و گذراندن یک دوره تجربه متعارض با پیشفرضها و تصورات ذهنی خود که بهنوعی ابهام و سردرگمیهایی را در این زمینه تجربه میکنند و وارد مرحله دیگری از هویتیابی عفافگرایی میشوند. آنها در این دوران احساس میکنند که جامعه پزشکی که در آن قرار گرفتهاند، برداشتهای دیگری از عقاید و باورهای مذهبی بهویژه در عفاف و حجاب دارند. آنها دارای شأن و پرستیژ اجتماعی خاصی هستند، به همین دلیل مورد احترام ویژه جامعه هستند. دانشجویان برداشت خاصی را از شأنیت پزشکی در این مرحله کسب میکنند که بیشتر آن جنبه نمادین و ظاهری افراد را شامل میشود.
🔻آنها احساس میکنند کسب این منزلت اجتماعی مستلزم شاخصهای نانوشته اما پررنگی هستند که ازجمله موارد مهم آن سبک پوشش و نوع تعامل ایشان است. آنها میبینند که برخی از اساتید، پزشکان و رزیدنتهای برجسته آنان و همکاران پزشکی که در جامعه مشغول فعالیتاند، اعتقادات مذهبی کمتر و رعایت کمتری در زمینة مسائل مذهبی عفاف و حجاب دارند، معمولاً با چهرههای آراستهتر و گاهی کم حجابتر در جامعه ظاهر میشوند و تعاملات کاری و غیرکاری آنها با اقشار مختلف بهویژه همکاران و بیماران بسیار بیشتر از آنچه تصور مینمودند، است. کمکم این باور در دانشجویان ایجاد میشود که بسیاری از عقایدی که تاکنون بهعنوان اعتقاد مذهبی (ازجمله رعایت برخی از حریمهای عفاف و حجاب) برای آنها مطرح بوده برای این قشر (پزشکی) دیگر معنای خاصی نمیتواند داشته باشد، چراکه آنها پزشک هستند و دارای شرایط خاص کاریاند. بسیاری از چیزهایی که در جامعه #تابو تلقی میشود و بهعنوان #خط_قرمز محسوب میشود مانند بحث در خصوص مسائل جنسی و آناتومی دستگاه تناسلی اکنون جزء بدیهیات کار در پزشکی است و جنبه علمی پیدا نموده است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔶دکتر محمدحسین زاده:
🔻در حقیقت در این مرحله دانشجویان بهنوعی مواجهه غیر عالمانه با محیط و شرایط کار پزشکی دارند و بر اساس تصورات و برداشتهای خود، شأنیتی را از پزشک تصور میکنند که شاید چندان صحیح نباشد. همچنین در این مرحله انگیزه کسب پرستیژ اجتماعی یک پزشک در آنان با ورود به بیمارستان (و عملاً نقش مشاهده گری در درمان داشتن بجای نقش فعال درمانگر داشتن) قوت میگیرد و همت خود را بکار میگیرند تا به آن نائل شوند. در این مرحله دانشجویان دچار شک و #تردیدها در مبانی دینی و ارزشی خود میشوند و نوعی #تزلزل در پیشفرضها و تصورات ذهنی و بهویژه مذهبی آنها اتفاق میافتد که نبود نظارت و راهنمایی و مشاوران اصلح این امر را دامن میزند. آنها تلاش میکنند پیشفرضهای خود را منطبق با آنچه به نظرشان شأن پزشکی است، انطباق بدهند. این مسأله در #رفتار و #پوشش آنان جلوهگر میشود. کاهش شدید رعایت پوشش اسلامی، درهم ریختن حدود قبلی و تلاش جهت رابطه با جنس مخالف و پذیرش توسط ایشان تنها بخشی از تجربه ایشان در این مرحله است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻در این دوره دانشجویان دچار نوعی #بحران_هویت شده که به آن برمودای هویت اطلاق شده است چراکه از یکسو انگیزههای ازدواج و تمایلات جنسی دانشجویان (که در این سن به اوج خود میرسد)، از سوی دیگر شرایط مقاطع تحصیلی که در آن قرار دارند و بهویژه محیط بیمارستان با تمام کم و کیف خود ارتباط مستمر با جو پزشکی و برداشت ناصحیحی که از شأنیت پزشک پیدا میکنند و همچنین افزایش انگیزههای مربوط به پرستیژ اجتماعی پزشکی و نبود منابع اطلاعاتی موثق و مناسب که آنها را در این بحران کمک نماید شرایطی را در آنان به وجود میآورد که بیشتر شبیه یک بحران هویت بود و کنش و واکنش دانشجویان در این زمینه به دو صورت #تزلزل_ساختار_مذهبی_عفاف_و_حجاب در حیطه شناختی و عاطفی در دانشجویان و تلاش جهت کسب شاخصهای فرضی شأنیت پزشکی، بر روی پیوستاری از بسیار کم تا بسیار زیاد جلوهگر میشود. ماحصل این کنش و واکنشها افول شدید ارزشهای عفاف و حجاب دانشجو است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔶دکتر محمدحسین زاده:
🔻اما دانشجویان در مرحله بعدی یا همان مرحله #هویت_حرفه_ای_سکولاریستی که بیشتر در انتهای دوره پزشکی و بهویژه اواخر مرحله استاژری و دوره اینترنی اتفاق میافتد، بر اساس اینکه دانشجو با استانداردهای بینالمللی پزشکی و بهویژه دِرِس` کُد`های (Dress Codes) پزشکی در دانشگاههای دنیا آشنا شده و نیز در محیط واقعی کار پزشکی وارد شده و مسئولیت بیمار را به او سپردهاند و تجاربی که در خصوص نگاه واقعی جامعه و بهویژه بیمار به شأنیت پزشک کسب مینمایند، دیدگاه خاصی درزمینۀ پوشش و نحوه تعامل با جنس مخالف پیدا میکنند که بیشتر مبتنی بر استانداردهای حرفهای بین المللی است. دانشجویان در این دوره تلاش میکنند، شأنیت و رسمیت یک کارمند اداری سازمان و بیمارستان رعایت کنند و بهگونهای در محیط کاری ظاهر شوند که اعتماد بیمار را جلب نماید. البته هرچند در اینجا از لحاظ ظاهری پوشش و تعاملات دانشجویان در بیمارستان و محیط های مربوطه تا حدی مناسب است و مورد قبول و پذیرش عُرف جامعه ما است اما با آرمانهای جامعه اسلامی ما و برنامههای درسی پیشبینیشده برای نهادینهسازی ارزشهای این جامعه فاصله دارد، بهگونهای که بسیاری از دانشجویان رعایت قوانین پوشش و تعامل با جنس مخالف را مخصوص محیطهای رسمی آموزشی و تا حدی محدود به محیط کاری میدانند و خارج از آن را امری کاملاً سلیقهای تلقی مینمایند که هیچکس حق دخالت در آن ندارد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔻این مرحله در این پژوهش به دلیل اهمیت توجه به معیارها و شاخصههای حرفهای با عنوان هویت حرفهای سکولاریستی نامگذاری شد. اعتقاد مذهبی و نیت خالصانه در رعایت پوشش حرفهای مناسب و تعاملات مناسب تا حد زیادی رنگ میبازد و جای آن را توجه بهظاهر عمل رعایت پوشش و تعامل مناسب میگیرد و اصالت به آن داده میشود. گستره آن محدود به محیط آموزشی و کاری بهویژه محیط اداری دولتی میشود مثلاً ممکن به عقیده دانشجویان رعایت این مسائل حرفهای، در تفریحات دستهجمعی بین آنها، همایشهای غیررسمی، برنامههای فوقبرنامه و مطب خصوصی (البته اینها هنوز مطب ندارند ولی پیشفرضهای ذهنی آنها به این صورت است) را دیگر چندان شامل نشود. کنش و واکنش دانشجویان در این دوره بر اساس ویژگیهای آموزشی مقطعی که در آن قرار دارند و نیز غلبه دید حرفهای بر دید مذهبی در جامعه پزشکی بهعنوان شرایط زمینهای و نیز شرایط مداخلهگر دیگری مانند تجارب آموزشی فرد، انگیزههای فرد و فیدبک های دریافتی او تعیین میشود. از جمله این کنش و واکنشها که بر روی پیوستاری از کم تا زیاد نشان داده میشود، درک حرفهایگری پزشکی و تلاش جهت کسب شاخصهای حرفه ای گری پزشکی یا بهعبارتدیگر رعایت شاخصهای مرتبط با حرفهایگری در پوشش و تعامل است. دستاورد این امر، جایگزین شدن استانداردهای حرفهای با #شاخص_های_عفاف_و_حجاب در باور و رفتار دانشجویان است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
⭕️انعکاس نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سایت فقه حکومتی #وسائل
🔻 برگزاری نشست تخصصی با عنوان «پیش برنده ها و بازدارنده های ارزش های #عفاف_و_حجاب در #دانشکده_پزشکی مشهد» از سلسله نشست های کارگروه عفاف گرائی و تربیت جنسی #پژوهشکده_مطالعات_اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد
🔻 اثرات برنامههای درسی پنهان و گاه پوچ در شکل دهی هویت فراگیران آموزشی
🔻 عدم کارآیی نهادینه سازی و ارزش سازی عفاف و حجاب در برنامههای درسی
🔻 رابطه بین عفاف و حجاب
🔻 آنومی هویت یابی عفاف گرایی
🔻 مرحله برمودای هویت آشنایی با دانشگاه / مواجه غیرعالمانه با حرفه پزشکی
🔻 بازسازی غربی ساختاری عفاف و حجاب مبتنی بر استانداردهای حرفه ای
🔻 عوامل شکل گیری آنومی هویت یابی عفاف گرائی
🔻 مولفههای سه گانه اباحه گری در عفاف و حجاب
🔻 تلقی مثبت از آرایش و ظاهر آرائی در مقابل نامحرم
http://vasael.ir/fa/news/15320/
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از 🇱🇧🚩 دختــران چــادری 🇮🇷
🔸 کشورهای پیشرفته در میان کشورهایی با بیشترین آمار تجاوز جنسی به زنان!
🔻اینفوگرافی بالا، آمار تعداد تجاوز در سال ۲۰۱۹ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در هر کشور را نشان میدهد.
🔻 نکتهی جالب توجه این تصویر، قرارگیری نامکشورهایی چون سوئد، سوئیس، بلژیک، استرالیا و ایالات متحده در میان جوامع خشونت طلب علیه زنان است.
#سونامی_در_راه_است
________________
⇱ ڪلیــڪ ڪنید ⇩⇩⇩
🌸 eitaa.com/joinchat/3093102592Cc9d364a057