هدایت شده از مسیر عفافگرایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
#بازگشت_به_عفاف
#بخشش_خود
💢هرگز #خدا ما را نمی بخشد، مگر اینکه اول ما خودمان خود را ببخشیم. 😔
💢اگر می خواهیم با خدا #آشتی کنیم، اول باید با خودمان آشتی کنیم. 🙄
💢خودمان را ببخشیم یعنی چه؟🧐
💢یعنی اینکه دیگر نمی خواهم لکه دار شوم. 😇
💢 کافی است خودمان تصمصم بگیریم. 🙂
💢 در روایت داریم که #پیامبر (ص) با آن عظمت، حداقل روزی 70 بار #استغفار می کرد و خیلی بد است که ما کمتر از پیامبر استغفار کنیم. 😔
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#عفت_در_روابط
#آسیبهای_دوستی_با_جنس_مخالف
2️⃣ #بدبینی:
🔴مشکل دیگری که به واسطه دوستی با جنس مخالف برای خیلی از افراد به وجود می آید "بدبینی" است.
💢 همیشه یک نوع #سوءظن همراه این افراد هست و با خودشان می گویند: این دختر، یا پسری که با من #دوست شده و اینقدر با من رابطه برقرار کرده است، حتماً با دیگران هم ارتباط دارد و با آنها هم همینطور رفتار میکند.
⚡️خیلی از پسرها می گویند: دختری که از خانوادهاش (نزدیکترین افراد زندگی اش) مهمترین چیزها را پنهان میکند، حتماً خیلی چیزها را از من هم پنهان می کند.
👈خوب با این وجود، چطور باید به او #اعتماد کنم؟!😏
🔺این افراد حتی اگر با هم #ازدواج کنند، این فکرها در ذهن هر دوی آنها باقی میماند.
👈 پس این رابطهها نه تنها به کسی #آرامش نمی دهد، بلکه آرامش افراد را هم می گیرد.
📚منبع: کتاب "من و دوست... ام"
نویسنده: محمد داستانپور
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#پاکدامنی
#خویشتنداری
🍂هیچ وقت نگویید:
#محیط خراب است، من هم خراب شدم.
🔻🔻🔻
👈هر چه هوا سردتر باشد،
#لباس خود را بیشتر میکنید!
✅پس هر چه #جامعه فاسدتر شد،
شما #لباس_تقوا را بیشتر کنید👌
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#تربیت_جنسی
#عفافگرایی
#نقش_لقمه_حلال_در_تربیت_فرزند
🚨 اگر امروز مراقب لقمه غذایمان نباشیم!
🔸فردا مجبوریم مراقب
✅#حجاب دخترمان
✅#غیرت پسرمان
✅و #حیا و #عفاف آنها باشیم.
🔎 چرا که لقمه حرام آغاز تمام بی عفتی ها است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#عفت_در_روابط
#آسیبهای_دوستی_با_جنس_مخالف
3️⃣ #مقایسه:
آسیب⚡️ بعدی این رابطه ها مقایسه است. مثلاً یک نفر که با کسی رابطه دارد، این #رابطه که تمام می شود، می رود و با #فرد_دیگری دوست می شود و این کار را تا زمانی که #ازدواج کند ادامه می دهد.
🔺وقتی این فرد ازدواج میکند، دچار #مقایسه می شود!
⁉️یعنی چه!؟
🔺 یعنی خصوصیات ظاهری، رفتاری و ... #همسرش را با کسانی که قبلاً ارتباط داشته مقایسه می کند.
🔺 و طبیعتاً یک جاهایی طی این مقایسه ها، همسرش کم می آورد و این باعث می شود که #مشکلاتی برای آنها پیش بیاید. مثلاً کم کم رابطه آنها #سرد می شود یا مثل اوایل ازدواج، همسر برایشان #جذابیت ندارد.
📚منبع:"من و دوست... ام"
👤 نویسنده: محمد داستانپور
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#حیاورزی
#حیا_از_خداوند
#عفت_در_کلام
🔹#حیا با #کرامت همراه است، همچنان که با #حجب و #محبت همراه است. اگر انسان عاشق باشد خود را فراموش می کند، #امام_سجاد (ع) شب تا صبح نماز می خواندند و از خدا می خواستند تا از تقصیراتشان بگذرد. ایشان در طواف خانه خدا بودند که به ایشان خبر دادند خانه شما را عبدالمالک تصاحب کرده است و ایشان فرمودند که من اینجا از خدا #حیا می کنم حاجت بخواهم، توقع دارید از بنده خدا حاجت بخواهم. پس هرچه محبت انسان بالاتر رود و عمیقتر شود، باحیاتر می شود.
🔹#حیا با #هیبت نیز همراه است. #حضرت_زهرا (س) وقتی وضو می گرفتند بدنشان می لرزید و می فرموند: می خواهم در مقابل خدا بایستم.
🔹#حیا با #عفت_کلام هم همراه است. انسان با حیا اگر فحش بشنود پاسخ نمی دهد. بی حیایی و برهنگی، طمع شیطان را برانگیخته و غریزه جنسی را تحریک، آتش شهوت را شعله ور و نیروی #عقل را نابود می کند.
🌸➖➖➖🍃➖➖➖🌸
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#خویشتنداری
#غلبه_بر_نفس
🔻اميرمؤمنان حضرت علی (ع) می فرمايند:
🍃🍃"همانا خدای عزّوجل، #فرشتگان را با عقل آمیخته است بدون شهوت و #چارپايان را با شهوت آمیخته است بدون عقل و #آدميزاد را با هر دو (عقل و شهوت) سرشته است. پس هر كه عقلش بر شهوتش پيروز شود، #بهتر_از_فرشتگان است و هر كه شهوتش بر عقلش چيره گردد، #بدتر_از_چارپايان".
📚 منبع: علل الشرايع، باب 6
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢خلاصه ای از نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی
💬 عنوان نشست: "گزارش و بیان تجارب #مطالبه_گری تشکّلهای بانوان فعال فرهنگی در موضوع #عفاف_و_حجاب"
👤رائه دهنده: سرکار خانم مهدیه #خادم، پژوهشگر، مدرس و مدیر مؤسسه منادیان رویش
⏰ تاریخ جلسه: چهارشنبه 27 آذر
🔺 در این نشست، خانم خادم به معرفی و ارائه گزارشی از عملکرد فعالیت مجموعه خود در خصوص مطالبهگری از مسئولین شهری، استانی و کشوری در مباحث مربوط به عفاف و حجاب پرداختند و برخی از نتایج مطالبات خود را از مسئولین ارشد بیان نمودند و گزارشهایی را نیز در خصوص نحوه و روند پلمپ برخی فروشگاههای پوشاک نامتعارف ارائه کردند. خانم خادم عدم تمایل، عدم اراده و تصمیم و عدم اطلاع کافی و ناآگاهی برخی مسئولین را، جزء موانع دستیابی به اهداف خود عنوان نمودند و آگاهی از قوانین، شناخت معروفها و منکرات، آگاهی از حقوق شهروندی، آگاهی از وظایف مسئولین، هویت بخشی به کار جمعی و اعتمادبه نفس بالا را از دلایل موفقتهای خود در مطالبات برشمردند. ایشان شش گام جستجوی مشکل، تشخیص منکر، تدبیر و چاره اندیشی، اقدام و اجرا، عکسالعمل مخاطب و مسئول و واکنش مجموعه خود در مقابل مسئولین را، در امر مطالبه گری تشریح و تبیین نمودند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢خانم خادم:
🔺 با توجه به این فرمایش مقام معظم رهبری که می فرمایند: در هر میدانی که بانوان مسئولانه وارد شوند، پیشرفت در آن میدان چند برابر خواهد شد، به سراغ مسئولین رفتیم. غالباً نگاهی که به خانم ها از سوی برخی متدینین وجود دارد، نگاه یک ضعیفه ذلیله می باشد. ورود به حوزه مسئولین سختیهای خودش را دارد. مخصوصاً با وجود تفکرات لیبرالی برخی از آنها. متأسفانه برخی مسئولین گمان می کنند که خانم های چادری از نظر علمی، فاقد صلاحیت صحبت با آنها هستند. در صورتی که ما در جمع ۲۰ و ۲۵ نفره خود، پزشک، مهندس، استاد دانشگاه، دندانپزشک، وکیل و فرهنگی داریم و با یک جمع نخبگانی و با مطالعه قبلی برای مطالبه میرویم. ما حقوقدان نیستیم، اما یکی از سرفصل های کار ما، آشنایی با قوانین است. ما قوانین را میدانیم.
🔺 بیشترین وظیفه را در خصوص مطالبه گری صدا و سیما دارد. گاهی ما متهم به هیجانی و احساساتی شدن میشویم و سعی میکنیم که این مسئله روی ندهد. وقتی می خواهیم با مسئولین حرف بزنیم، با زبان قانون حرف می زنیم. مسئول باید معروف و منکر را بشناسد و در این زمینه با ما همراهی کند. اما متأسفانه مثلاً خانمی که مسئول عفاف حجاب فلان دستگاه می باشد، از قانون عفاف و حجاب چیزی نمی داند و این جزء موانع مطالبه گری می باشد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢خانم خادم:
🔺 بدون اغراق به یکی از مسئولین گفتیم که شما وظیفه دارید که از ما حمایت کنید. نگاه برخی مسئولین به تشکلهای مردمی این است که ما نخودی هستیم. اما غالباً وقتی که ما سخن می گوییم آنها پاسخی ندارند. ما به عنوان نماینده افراد کف جامعه از مسئولین مطالبه می کنیم. آقای پژمان فر (نماینده مجلس مردم مشهد) همکاری های اثربخشی را با مطالبات ما دارند. در راستای برخی از فعالیتها، طومارهای ارسالی ما از مشهد را، بر روی میز آقای لاریجانی گذاشتند.
🔺 متأسفانه مسئول کارگروه ساماندهی مد و لباس، کار خود را درست انجام نمی دهد. به برخی از مسئولین صحبت های ما بر می خورد که این هم جزء موانع کار به شمار میرود. اما ما همیشه فرمان امام خمینی رضوان الله علیه را نصب العین خود قرار می دهیم. هویت بخشی به کار جمعی و اعتماد به نفس از عوامل پیش برنده مطالبه گری هستند و از موانع کار نیز می توان به نابلدی مسئولین، عدم اطلاع کافی و ناآگاهی برخی مسئولین رأس کار اشاره نمود. برخی مسئولین اصلاً اراده ای ندارند. متأسفانه برخی از آنها همسر و فرزندان با حجابی ندارند. اما برخی مسئولین قدرت اراده و تصمیم را دارند، اما ترس و طمع دارند و این دو عامل که ذکر شد نیز، جزء موانع امر به معروف و نهی از منکر است.
🔺 خطابه نامه ها نیز بسیار مهم است. محتوای نامه هم باید شامل چند قسمت مهم باشد. از قبیل اشاره به اصل ۸ قانون اساسی که به امر معروف اشاره دارد؛ اشاره به قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر؛ اشاره کردن به قانون عفاف و حجاب و ... ما در خطابه های خود به قانون استناد میکنیم.
🔺 واکنش ما در مقابل مسئولین به چه صورت میتواند باشد؟ سکوت، پاسخ کلی و یا پاسخ معین و جزئی. سکوت به هیچ عنوان نباید صورت بگیرد. چون می تواند نشانه ضعف ما باشد. چندین بار در نقاط مختلف شهر مشهد با مانتوهای جلو باز مواجه شدیم که چند نمونه ای از مانتوها را خریداری کردیم تا به مسئولین نشان بدهیم. بنده و مجموعه نزد غالب مسئولین رفتهایم. خانم های مجموعه ما با ارائه گزارش و مطالبه به صورت تلفنی و تماس با شماره ۱۳۷ و همچنین به شکل حضوری، خیلی تلاش کردند. به همت این خانم ها مغازه هایی که پوشش های نامتعارف مانتو را در خیابان ایثار و راهنمایی مشهد، به فروش می رساندند، پلمپ شدند.
🔺 24 مورد را برای افرادی که مغازه هایشان پلمب شد پیشنهاد دادیم. از جمله اینکه کتابهایی را پیشنهاد دادیم که بخوانند و آزمون بدهند و یا مانتو هایی را که میشود اصلاح کنند (از قبیل دوختن دکمه و یا گذاشتن آستین)، اصلاح کنند و به مناطق محروم بدهند. کارگروه های مختلفی نیز داریم. مدارس طبیعت که در راستای اهداف سند ۲۰۳۰ فعالیت میکردند را اگر خاطرتان باشد، با حرکت مجموعه ما در مشهد، به حالت تعطیل درآمد.
🔺 ما مطالبه گران در فضای مجازی و پیام رسان بله گروهی را با یکدیگر تشکیل دادهایم که نام آن را "زنان والا؛ دیدهبان ولایت و محافظان حریم خانواده" گذاشتهایم. حقیقت این است که خانمها چیزهایی را می بینند که آقایان نمی بینند. یکی از رزم های ما نیز، رزم پیامکی می باشد. بانوان پزشکی در مجموعه ما هستند که خواهران شهید هستند. آنها می گویند به علت ناهنجاری ها و مسائل فرهنگی کشور، شب ها خوابشان نمی برد.
🔺 طبق آموزه های قرآنی و آیه ۳۱ سوره نور، خداوند اول مردان مؤمن را مورد خطاب قرار می دهد و سپس بانوان را و غالباً خانمها در خصوص رعایت حجاب مخاطب هستند، چرا که مردان نیز حیات اجتماعی دارند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢خانم خادم:
🔺 مجموعه ما مشکلات را در سطح کشور رصد و سپس نسبت با آنها مقابله میکنند. یکی از نقاط ضعف کار ما این است که نمی توانیم رسانه شویم. رسانهها باید این کارهای تشکل ها را انعکاس بدهند. یکی از مسئولان اصناف در مقابل اعتراضات تشکلها، در خصوص لزوم جمع آوری مانتوهای نامناسب می گفت: "این ذائقه مردم است و باید انواع پوششها در جامعه وجود داشته باشد و آنها در انتخاب لباس حق انتخاب داشته باشند".
🔺 رویکرد های ایجابی باید پررنگ تر باشد و حالت دلسوزانه و خیرخواهانه هم داشته باشد. این مسیری که در پیش داریم مشکلات خودش را دارد و نیازمند همراهی نخبگان هستیم. در صحبتی که با آقای رحیم پور ازغدی داشتم، گفتم که شما نیز به عنوان یک نخبه باید در این مسیر، با ما همراه شوید و ایشان فرمودند که من نخبه نیستم .
🔺 متأسفانه ارتباط لازم مابین سازمان ها، ادارات و دستگاه ها نیست و نقش تشکلهای مردمی و سازمان های مردم نهاد حلقه اتصال آن سازمانها است. سازمانها عمدتاً شأن نظارتی خود را انجام نمی دهند. ما چکلیست هایی برای عفاف و حجاب داریم و وقتی که وارد دستگاهها و سازمانهای مختلف میشویم، آنها را مورد بررسی قرار می دهیم و کمیت و کیفیت آن را مشخص میکنیم. اما برخی از سازمانها فاقد چک لیست هستند.
🔺 جزء وظایف همه دستگاه ها این است که منشور عفاف و حجاب داشته باشند. اکثر سازمان ها به بیان جملات ساده اکتفا می کنند و وقتی به آنها می گوییم که چرا بر روی برد و یا قسمت های مختلف سازمان از عبارات و جملات زیبا و مربوط به عفاف و حجاب استفاده نمی کنید؟ می گویند که انجام آنها زمانبر است و فرصت کافی برای آنها نداریم! در صورتی که اسلاید ها پوستر ها و طرح های بسیار زیبایی را سازمان تبلیغات تهیه کردند که قابل استفاده است. چرا که یکی از وظایف آنها تهیه این انواع پوسترها می باشد و متأسفانه این سؤال همیشگی بدون جواب است که چرا دستگاهها در این خصوص، با یکدیگر همکاری و هماهنگی ندارند؟
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
♨️#جنگ_علیه_خانواده در #هجوم فیلمهای تلویزیونی و سینمایی
🔻در حال حاضر در سینمای خانگی، فیلمسازانی را میبینیم که برای سودآوری بیشتر و هزینه کمتر، از داستانهایی بیکیفیت و بهکارگیری الفاظ رکیک، شوخیهای جنسی و حتی تبلیغ "#هم_باشی یا ازدواج سفید" استفاده میکنند!
🔻مخاطب اصلی این سریالها نیز پدر و مادر و فرزندانشان هستند که به صورت جمعی این داستانها را دنبال میکنند.
🔻حال نکته اینجاست که چرا با وجود تأکید "سیاستهای کلی خانواده" به ممنوعیت انتشار #محتوای_ضد_خانواده، نظارتی مبنی بر ممنوعیت انتشار چنین برنامههایی در صداوسیما، سینما و مخصوصاً سینمای خانگی توسط وزارت ارشاد و صداوسیما انجام نمیشود؟!
✍️ مشروح گزارش در خبرگزاری تسنیم:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/10/28/2184196
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مرکز تخصصی امربه معروف 💕 (موسسه موعود)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🔴 شناسایی و بازداشت عوامل دایرکننده سالن تتو مختلط در غرب تهران
دادسرای جرائم امنیت اخلاقی پس از دریافت گزارش مردمی مبنی بر ارائه خدمات تتو به صورت مختلط در بستر سامانه دادسرا با همکاری پلیس امنیت اخلاقی تهران اقدام به شناسایی و بازداشت عوامل نمود.
#بی_تفاوت_نباشیم
🔴شهروندان تهرانی می توانند در صورت مشاهده هر نوع هنجارشکنی منافی عفت عمومی گزارش خود را در بستر فضای مجازی به شماره ۰۹۰۵۴۳۰۹۴۸۴با دادسرای جرائم امنیت اخلاقی درمیان بگذارند.
به نهضت ما بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/1655439360C3ac9fe7eda
این پیام را منتشر کنید...
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢خلاصه ای از نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی
💬 عنوان نشست: "#تغییر_اجتماعی و مسأله #حجاب"
👤ارائه دهنده: جناب آقای دکتر حسین #اکبری، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
⏰ تاریخ جلسه: چهارشنبه 4 دی ساعت 15:15
🔺 در این نشست، دکتر اکبری از نگاه اجتماعی، به تحلیل انتخاب و نوع پوشش افراد در جامعه پرداختند. ایشان ماهیت پوشش و حجاب را بهعنوان يک پديده اجتماعي، برآيندي از رابطه همزيگري #عامليت و #ساختار و همچنین برآيندي از رابطه عامليت (هاي فردي/ جمعي) و ساختار اجتماعي بیان نمودند. دکتر اکبری افزودند ایجاد تغییر در برخی عناصر اجتماعی، مسأله تغییر در پوشش و حجاب را در پی دارد و عاملین اجتماعی به دو دسته #خواهان_تغییر و #خواهان_عدم_تغییر تقسیم میشوند که #کنشگران_تغییرخواه از فرصتها و منابع موجود در جهت تغییر ساختاری اجتماع تلاش میکنند و #کنشگران_تداوم_خواه از فرصتها و منابع موجود در جهت تداوم ساختار اجتماعی بهره میگیرند. ایشان اینگونه تبیین نمودند که نوع پوشش در جامعه، به رقابت این دو گروه کنشگران تغییرخواه و کنشگران تداوم خواه بستگی دارد و افراد در این دو گروه به یک #تعادل و #پذیرش یکدیگر میرسند و هیچ یک بر دیگری غلبه نخواهد داشت و در نهایت، به یک #بردباری_اجتماعی نزدیک میشوند. دکتر اکبری #غفلت_از_ساختارها را بهعنوان یکی از عوامل مهم عدم موفقیت دغدغهمندان عرصه #عفاف، در پوشش مورد انتظار و مطلوب مردم جامعه اذعان نمودند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢آقای دکتر اکبری:
🔺 بررسي سنت جامعه شناسي کلاسيک، دو الگوي بازنمايي کلي از شکلگيري اعيان اجتماعي را نشان ميدهد؛ يکي رويکرد وبري که در آن اعيان اجتماعي به عنوان نتيجهاي (يا ساخته شده به وسيله) از رفتار نيت مند و معنيدار انساني در نظر گرفته ميشوند و رويکرد دوم رويکرد دورکهايمي است که بر اساس آن، اعيان اجتماعي نتيجه و تحت تأثير واقعيتهاي اجتماعي بيروني و الزوامآور است.
🔺 عليت وجود شناختي اجتماعي ارائه شده مبتني بر #فرض_همزماني است. يعني اينکه اعمال اجتماعي، به توليد و بازتوليد ساختارهاي اجتماعي ميپردازند و همزمان ساختارهاي اجتماعي عامليت (توانش) و تمايلات عاملين را بر #کنش_اجتماعي تجهيز، ترغيب و تحديد مينمايند. فرض اساسي: ماهیت پوشش و حجاب بعنوان يک پديده اجتماعي، برآيندي از رابطه همزيگري عامليت و ساختار است. ماهیت پوشش (حجاب) به عنوان يک پديده اجتماعي، برآيندي از رابطه عامليت(هاي فردي/ جمعي) و ساختار اجتماعي است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔺 تعاریف مردم پدیده های اجتماعی را تشکیل میدهد. رابطه دورانی بین عاملیت و ساختار وجود دارد. چه میشود که در عاملیت ساختار، تغییر به وجود میآید؟ گروهی می توانند در برابر گروه دیگر، همچنین بچه ها در مقابل والدین بایستند. وقتی از جامعه صحبت می کنیم، از یک سیستم سخن میگوییم که اجزای به هم مرتبطی دارد. تغییر در هر جزئی از سیستم باعث تغییر در کل سیستم میشود. عناصر اجتماعی، پرورش ها، سبک زندگی، تعاملات اجتماعی و غیره تغییر کرده است و نمی توان انتظار نوع پوشش همان صد سال پیش را داشت. در برخی از خانوادههای مذهبی بعضاً ماهواره وجود دارد، وسایل خارجی هم وجود دارد، اما هنوز بر روی همان پوشش سنتی پایبند هستند! ولی به صورت منطقی نباید اینگونه باشد. وقتی در سیستم خانواده، خیلی چیزها تغییر کرد، نمی توان چیزی را ثابت نگه داشت. ثابت نگه داشتن پوشش به لحاظ منطقی ممکن نیست.
🔺 #عاملین_اجتماعی دو دسته هستند که یک دسته خواهان تغییرند و دسته دیگر خواهان عدم تغییر و دلیل این مسئله بحث منافع می باشد. در پوشش و حجاب هم همینطور. گاهی در مورد یک نفر دو رفتار دیده می شود. یکی از عناصر اصلی ساختار اجتماعی که می تواند همزمان بر روی هر دو گروه تأثیر بگذارد، نوع #پوشش است. این دو گروه در خصوص پوشش به رقابت می پردازند که در نهایت به پذیرش یکدیگر می رسند. مثلاً در تهران دو الگوی رقابتی در بین پوشش وجود دارد. دسته اول، افرادی که خواهان پوشش کامل هستند و افرادی که خواهان آزادی هستند. این دو گروه در #بردباری و #تعادل، به پذیرش هم نزدیک می شوند ولی هیچ یک بر دیگری غلبه پیدا نمیکنند. بردباری مکانیزم حل تضاد در جامعه می باشد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢 گزیدهای از نظرات برخی از حاضران در کارگروه
🔺 آقای دکتر صمدی: در یکی از نظرسنجی هایی که صورت گرفته بود، مشخص گردید که مصادیق حیا و عفاف در نظر افراد متفاوت است. مصاحبه ای که از برخی دانشآموزان در مدارس پخش شده بود را، احتمالاً دیده اید. این که در آن مصاحبه، زمانی که از دانش آموزان سؤال شده بود که چند درصد بچه های مدرسه نماز نمی خوانند، پاسخ آنها نسبت به آن که از آنها پرسیده بودند که آیا خودتان نماز می خوانید یا نه، بیشتر بود. جالب اینجاست که طبق آمار به دست آمده، با این که بچه ها به نماز خواندن خود اذعان کرده بودند، اما دیگران را دارای این ویژگی نمی دانستند.
🔺 آقای محمدی مقدم: این که فرمودید خود مردم قبول میکنند که چه پوششی بر جامعه حاکم باشد، این قضیه در غرب اتفاق نیفتاد و فشار و تصمیم گرفته شده از بیرون، باعث تحمیل نحوه پوشش در جامعه شده است و این نظریه در جامعه وجود ندارد. وقتی غربی ها یک با حجاب را نمی توانند تحمل کنند و او را از اماکن آموزشی اخراج میکنند، چگونه ممکن است که یکدیگر را بپذیرند؟
🔺 خانم صراف نژاد: نظریه اجتماعی شما را در پوشش می پذیرم، اما بحث فقط مربوط به پوشش نیست. ارزش های انسانی نیز مطرح است. این مدل دودستگی مطرح شده را نیز، قبول ندارم که فرد با پوششی سنتی، حیا و عفت نداشته باشد. متأسفانه زمانی که حیازدایی در خانوادههای مذهبی رخ می دهد، پوشش هم تغییر می کند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔺 خانم قوی پنجه: مسئله حجاب در چندین جای قرآن کریم آمده است و مسئله دینی می باشد. با توجه به اینکه گفتید که مسئله پوشش در جامعه تغییر می کند، چطور می توان این را با مبانی دین و قرآن تبیین نمود؟ در اسلام و قرآن آمده است که حجاب از گذشته بوده است. زمانی که آن جوان با دیدن پوشش نامناسب خانمی، به پیامبر اعتراض نمود و آن آیه حجاب نازل شد. به عقیده بنده حجاب امروزی جامعه امروز متأثر از هجمه های بیرونی خارج از کشور می باشد.
🔺 آقای بنده ئی: آن گونه که در کشورهای غربی، افراد از نظر اعتقادی و پوشش رویش دارند، در کشور ما افرادی هستند که از این لحاظ دارای ریزش هستند که باید دلایل آنها مورد بررسی قرار گرفته شود.
🔺 آقای دکتر رضوی: طبق مبانی اجتماعی، اگر رفتارهای افراد جامعه را بر روی نمودار ترسیم نماییم، درصدی از افراد پوشش نامطلوب و درصدی پوشش مطلوب دارند و بخش زیادی از افراد جامعه به حالت بینابین و متوسط هستند. ما باید سعی کنیم که افرادی را که پوشش نامناسب دارند، کاهش دهیم و آنها را به سمت افراد بینابین سوق بدهیم.
🔺آقای دکتر باغیشنی: در ارائه امروز، بین تغییر و سلب تفاوت قائل شده است. با توجه به بردباری های اجتماعی، در دانشگاه به عنوان یک جامعه کوچک، به نظر چه کاری می شود انجام داد که نیروهای طرفدار حجاب حالت اکثریت را پیدا کنند که در دانشگاه، پوشش مطلوب به عنوان یک محیط نخبگانی رعایت گردد؟
🔺 آقای دکتر حسین زاده: به نظر می رسد که زاویه دید شما با اعضای کارگروه متفاوت است و این تفاوت زاویه دید نقطه اختلاف ما و شما می باشد. شما نگاه تان از پایین به بالا می باشد و این نگاهی اجتماعی است و نگاه ما از بالا به پایین و این نگاهی واقع گرایانه می باشد. هر کس بیشتر از سیاست گذاری و سیاست اندیشی کار کند، پیروز و موفق می باشد. ما نیاز به این دید داریم و فکر میکنم که باید نگاه از بالا به پایین باشد.
🔺 آقای وارسته پور: در خصوص پیشبینی شما که فرمودید طی ۱۰ یا ۱۵ سال آینده به تحمل و بردباری اجتماعی می رسیم بهتر است بگوییم که جریان جامعه در آینده به دو بخش عفیفانه و غیر عفیفانه خواهد شد. جریان اول تهاجم فرهنگی و نکته دوم مسائل داخلی می باشد و بعید است که جریان اسلامی داخل غرب را تحمل کند و بعید میدانم که به یک پایداری برسیم.
🔺 آقای دکتر تقی پور: آیا بردباری اجتماعی به خاطر مصادیق به وجود میآید؟ آیا تغییرات انجام شده، برگشت به اصول دارد؟ حفظ حجاب را در این تغییر و تحولات چطور می بینید؟
🔺آقای دکتر طهمورث پور: بنده حجاب را مرتبط بر مسائل فرهنگی و آن را ریشه می دانم؛ اما مسائل فرهنگی ریشه ای تر هستند. فکر می کنم تا زمانی که آنها را حل نکنیم، نمی توانیم مسئله حجاب و پوشش را حل کنیم. برای مثال در کشوری مثل لبنان یک دختر بدحجاب و یک دختر باحجاب، هر دو در یک حزب و گروه هستند و این بردباری را که شما فرمودید، در کشوری مثل لبنان زیاد مشاهده می شود. برای مسئله حجاب باید عوامل اصلی حل شود تا بتوان حجاب را حل نمود.
🔺 آقای دکتر سعیدی رضوانی: زمانی که بحث ساختارها مطرح شد این تصور بود که تأثیر ساختارها بسیار مهم است و بدون توجه به آنها به نتیجه مطلوبی نخواهیم رسید. نگاه ما ساختاری می باشد و دنبال این هستیم که چطور ساختارها را عوض کنیم. پاداش اجتماعی بدترین عامل برای بدحجابی می باشد. چرا که اگر در محله های پایین شهر، فردی مانتوی کوتاه و پوشش نامناسبی داشته باشد، مورد توجه دیگران قرار میگیرد و افراد محله با خود فکر میکنند که این فرد از جای دیگری آمده و متعلق به این منطقه نیست. چرا که پوشش او متفاوت است و نگاه های خاصی به او می کنند و این نگاهها حس خوبی به آن فرد بدحجاب میدهد که باعث میشود کوشش خود را به همین صورت ادامه بدهد. در نقد مباحث استاد گرامی جناب دکتر اکبری باید گفت که جهتگیری تغییرات مهم است. نه آن که گفته شود حامیان حجاب تداوم خواه هستند و مخالفان حجاب تغییرخواه. برای مثال مجموعه ما نیز موافق تغییر ساختار فعلی هستیم. همانطور که بدحجابان خواستار تغییر پوشش به شکل آزادتری هستند، ما نیز ساختار تغییر پوشش به سمت کاملتر را خواهانیم. پس ما نیز جزء کنشگران تغییر محسوب می شویم نه کنشگران تداوم خواه.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
💢 دکتر اکبری:
🔺طبق تحقیقاتی که انجام شده است، اهمیت مذهب خانواده و بازگشت به سنت ها مطرح شده است. با اینکه غرب از مرحله مدرن عبور کرده و وارد دوره پست مدرن شده است. چطور می شود ادراکات افراد را تغییر داد و اطلاعات جدید را تعریف نمود؟ دختر ۱۰ ساله بنده کیس مطالعاتی من است. وقتی در انیمیشن ها و بازی های موبایلی، زیباییها را نشان می دهند، فرزند من تا چه حد میتواند در مقابل آنها #مقاومت نماید؟ بنده به شخصه خودم دیدگاههای مذهبی دارم اما تا کجا می توانم در مقابل این #هجمه_ها استقامت کنم؟ در حال حاضر منابع بیشتر در دست دوستان تداوم خواه است اما قدرت بیشتر در دست گروه تغییرخواه. امروزه افراد، #حیا و #پاکدامنی و #حجاب را با یکدیگر مغایر می دانند. من نیز معتقدم برداشت های کف جامعه در خصوص این مقوله ها تفکیک شده است. یعنی مردم جامعه کمکم به این دیدگاه می رسند که کسی که حجاب ندارد، لزوماً بی حیا نمی باشد و کمکم بحث پوشش را از حیا جدا می کنند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
🔺 در پاسخ به این که در سطح دانشگاه چه میشود کرد؟ باید گفت در حد تحول های فردی می توان اقدام نمود و از طریق ادراک سازی و نمونه سازی نمی توان افراد را متحول کرد. بایدها و نبایدها باید تبدیل به مطلوب شوند. یعنی افراد دوست داشته باشند که نسبت به امور عمل کنند و از روی اجبار نباشد. بنابراین با غفلت از ساختارها، برگزاری جلسات، طراحی پوستر، برگزاری کارگاه، کلاس و ... خیلی فایده ندارد. در تصریح صحبت یکی از اعضای کارگروه پدیده خود مقدس انگاری و دیگری پلید انگاری، پدیده رایج و صحیح می باشد. این پدیده در همه حوزه ها شایع میباشد که ریشه در عوامل سطح بالاتر دارد که دورویی در آنها بالاست. متأسفانه در مصاحبه های صورت گرفته دیگری نیز، فرد با دیدن تصاویر مربوط به نوع پوشش، پوششی را انتخاب می کند که پوشش خود متفاوت با آن می باشد.
💢 قبل از آغاز جلسه و در ساعت 15 نیز، مستند "قهرمانان خانه ما" پخش گردید که روایتگر یک معلم پرورشی سبزواری است که با ابتکار، بچهها را در مسیر پژوهش تاریخ شفاهی از خانوادههایشان قرار میدهد. آشنا کردن نسل جوان با خاطرات انقلاب و جنگ، کار مقدس و شایستهای است که در این فیلم دیده میشود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#عفافگرایی
#حیاورزی
💠روزی فاطمه زهرا سلام الله علیها به اسماء فرمودند: "چه بد است این تختههایی که بدن مرده را برای تشییع جنازه روی آن میگذارند! زیرا وقتی زنی را روی آن قرار می دهند و پارچه ای بر بدنش می کشند، حجم بدن او معلوم است".
💠اسماء گفت: "من که در حبشه بودم، میدیدم مردم آنجا تابوتی از چوب درست میکردند و مرده را داخل آن میگذاشتند. شاید دیدنش شما را به شگفتی بیاورد؟ می خواهید آن را برای شما بسازم؟"
💠حضرت پاسخ فرموند: "آری"
💠سپس اسماء تختی را طلبید و آن را واژگون بر زمین نهاد و سپس چند چوب خواست و آنها را بر پایه های تخت محکم کرد. بعد هم پارچه ای به روی آن کشید و به فاطمه علیهاسلام نشان داد.
💠حضرت فاطمه تبسمی بر لب آوردند و فرمودند: "این خیلی خوب است. وقتی مرده را داخل آن قرار دهند و پارچهای روی آن بکشند، دیگر معلوم نمیشود مرده مرد است یا زن". و فرمودند: "پس از مرگم، مانند همین را برای من بساز و مرا بپوشان. خداوند تو را از آتش بپوشاند".
📚منبع: کلینی، 228.3، ابن عبدالبر، 1897.4
#شهادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها_بر_تمام_عفافگرایان_تسلیت_باد .
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از مسیر عفافگرایی
#تربیت_عفیفانه
🔻#مادر كسى است كه در همان دوران #كودكى، #بذر عقيده، فضائل و #ارزشهاى_اخلاقى را مى كارد.
🔥اگر #مادر فاسد شود،
👦🏽👧🏽👶🏽 فرزند
✅در #عبادت سستى مى كند!
✅#حجاب را فرو مى افكند!
✅به دنبال لهو و لعب، از #خدا و آخرت غافل مى شود!
✅و براى فتنه از خانه خارج مى شود!
🔻و وقتى كه او #مادر شد، ديگر چيزى از عقيده، فضيلت و اخلاق نمى داند كه به #فرزندش بياموزد.
🔻كسى كه چيزى ندارد! نمى تواند آن را به ديگران نيز #اعطا كند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
هدایت شده از عفاف گرایی
📸زنی که به دلیل ویروس کرونا ماسک پوشیده است، در حال چک کردن تلفن همراه خود در شانگهای چین
برخی برای در امان ماندن از ویروس کرونا خودشان را بهشدت میپوشانند ولی در برابر ویروس بیعفتی و انحراف جنسی که زیانبارتر از ویروس کرونا است خود را نمیپوشانند!!!
@efaf_amin
Kanoon-amin.ir