جنایات وهابیت
⁉️آیا تخریب آثار بزرگان مکه و مدینه به دست وهابیت صحت دارد؟
👇👇👇👇👇
◀️وهابیان در سال ۱۲۱۸ ه .ق پس از مسلّط شدن بر مکه، تمام آثار بزرگان دین را تخریب نمودند.
و تمام آثار باستانى که در اطراف خانه خدا و بر روى زمزم بود، تخریب کرده و در تمام مناطقى که مسلّط مى شدند، آثار صالحین را نابود مى کردند. آنان هنگام تخریب، طبل مى زدند و به رقص و آوازه خوانى مى پرداختند(۱).
◀️دردناک ترین کارى که وهابیت مرتکب شد و ننگ آن براى ابد در پیشانى آنان باقى ماند، آتش زدن کتابخانه بزرگ «المکتبة العربیّة» بود که بیش از ۶۰ هزار عنوان کتاب گرانقدر کم نظیر و بیش از ۴۰ هزار نسخه خطّى منحصر به فرد داشت که در میان آنها برخى از آثار خطى دوران جاهلیت و قرارداد یهودیان با کفار قریش بر ضد رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) وجود داشت، و همچنین آثار خطّى حضرت على(علیه السلام) و ابوبکر و عمر و خالد بن ولید و طارق بن زیاد و برخى از صحابه پیامبر گرامى(صلى الله علیه و آله) و قرآن مجید به خط عبدالله بن مسعود بود.
در همین کتابخانه انواع سلاح هاى رسول اکرم (صلى الله علیه وآله) و بت هایى که هنگام ظهور اسلام مورد پرستش بود؛ مانند «لات»، «عزّى»، «منات» و «هبل» وجود داشت.
ناصر السعید از قول یکى از مورّخان نقل مى کند که هنگام تسلط وهابیان، این کتابخانه را به بهانه وجود کفریات در آن به آتش کشیدند و به خاکستر تبدیل کردند.(۲)
◀️آنان شقاوت را به جایى رساندند که خانه حضرت خدیجه (علیها السلام) را به توالت تبدیل کردند و تصمیم داشتند که زادگاه رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) را نیز چنین کنند که یک فرد خیّرى در آنجا کتابخانه اى تأسیس کرد و از کار زشت وهابیان جلوگیرى نمود(۳)
آل سعود در سال ۱۳۴۴ ه .ق که تسلط کامل بر حجاز یافت، تمام آثار صحابه را در مدینه نابود کرد؛ مانند زادگاه امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) در مدینه، قبور شهداى بدر، بارگاه ائمه بقیع، بیت الأحزانى که امام على(علیه السلام) براى حضرت زهرا (علیها السلام) بنا نهاده بود، مرقد مطهر فاطمه بنت اسد مادر امیرمؤمنان (علیه السلام)، و از این قبیل آثار که به دست آنان تخریب شده است.
(۱). کشف الارتیاب، ص ۲۷، به نقل از تاریخ الجبرتى.
(۲). نصیحتى لإخواننا النجدیین.
(۳). تاریخ آل سعود، ج ۱، ص ۱۵۸؛ کشف الارتیاب، ج ۵۵، ص ۱۸۷ و ۳۲۴ ؛ اعیان الشیعة، ج ۲، ص ۷۲؛ الصحیح من سیرة النبى الأعظم، ج ۱، ص؛۸۱ آل سعود من أین إلى أین، ص ۴۷.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا قرآن با زبان های مختلف نازل نشده است؟
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
💠 پرسش
با توجه به اينكه اسلام ميگويد انسانها با هم برابرند پس چرا يك مسيحي يا يهودي را كه اهل كتاب اند در گورستان مسلمانان نمي گذارند دفن شود؟
💠 پاسخ
از آغاز خلقت بشر خداوند همواره راهنماياني براي هدايت و راهنمايي بشر فرستاده است طوري كه در طول تاريخ پيامبران بزرگي ظهور كردند كه برخي از آنها صاحب شريعت و كتاب آسماني بودند و همه پيامبران اساس دعوتشان، يكتا پرستي و رستگاري انسان ها بوده است.
قرآن كه كتاب و معجزه آخرين پيامبر الهي است همه افراد بشر را مخلوق خداوند مي داند كه تنها با درجه ايمان بين انسان ها تمايز قائل مي شود و مي فرمايد: «همانا گرامي ترين شما نزد خداوند پرهيزگارترين شماست».(1)
پس اين گونه نيست كه همه افراد بشر يكي باشند بلكه افراد مؤمن با افراد بي دين و كافر از حيث ايمان تفاوت دارند.
بنابراين امتياز اكتسابي تشرف به دين اسلام باعث مي شود كه همان گونه كه محدوديت هايي براي مسلمان ايجاد مي شود از امتيازاتي نيز بهره ببرد و كافر به جهت كفر بايد از بعضي امتيازات محروم گردد. مثل اين كه مسلمان از كافر ارث مي برد امّا كافر از مسلمان ارث نمي برد. يكي از احكام هم عدم جواز دفن كافر در قبرستان مسلمين است چون قبرستان مسلمين قداست خاص خود را دارد و مورد احترام است و تخريب آن حرام است و... لذا در گورستان مسلمانان دفن غير مسلمان جايز نيست همان گونه كه جسد مؤمن احترام دارد و نبايد در قبرستان كفار دفن شود. و اين گونه احكام تبعيض شمرده نمي شود و در معناي تبعيض بايد دقت بيشتري بشود.
با اين وجود اسلام پيروان خود را به مدارا و بردباري با ديگر مردمان و پيروان اديان ديگر فراخوانده است. چنان چه امام علي ـ عليه السلام ـ در دوره حكومتش به مالك اشتر نخعي كه براي حكمراني مصر انتخاب شده بود دستور مي دهند كه با مردمان بدون در نظر گرفتن دين و آئين آنها به انصاف رفتار كن.
مدارا و بردباري مسلمانان در طول تاريخ زبانزد همگان بوده، در اين زمينه قرآن كريم به ما تذكر مي دهد كه اساس مدارا با پيروان اديان ديگر نبايد كسب رضايت ايشان باشد زيرا اين مسأله ما را به در آمدن به كيش و سلك آنان و در نهايت خروج از صراط مستقيم وا مي دارد.(2) بلكه اساس محبت به ديگران و مدارا با آنان، بايد براي كسب رضاي خدا باشد در اين صورت از جرگه اسلام خارج نمي شود. اسلام اجازه نمي دهد كه هرگز ديگران را به ديده تحقير نگريست. چرا كه بسا در ميان آنان، بندگان حق جوئي باشند كه به هر دليلي از رسيدن به حق بازمانده اند. امّا همين سعي و كوشش حق جويانه آنها رحمت خداوند را شامل آنان خواهد كرد.
بنابراين دين اسلام هيچ كس را از حق انساني آن محروم نمي كند و عدم جواز دفن كافر در قبرستان مسلمين و يا بر عكس محروميت از حق انساني به شمار نمي آيد بلكه حدود هاي دين و مذهب چنين چيزي را اقتضاء مي كند كه پيرو هر دين و مذهبي بايد بر مسلك و روش خود عمل كند.
هر چند در روايات معصومين ـ عليهم السلام ـ دليلي بر عدم جواز دفن كافران در قبرستان مسلمين مشاهده نمي شود لكن علما اجماع دارند كه نبايد كافر را در قبرستان مسلمين دفن كرد و اين امر هم به خاطر اين است كه دفن آنان در قبرستان موجب مي شود كه از مردار كافر مسلمين اذيت شوند.(3)
به هر حال در حكمت عدم جواز دفن كافر در قبرستان مسلمين و يا بر عكس مطالب زير قابل توجه مي باشد.
1. كفار نبايد اصرار داشته باشند كه مرده هاي آنان در قبرستان مسلمين دفن شود چون از نظر آنان دفن كافر در قبرستان مسلمين امتياز به شمار نميآيد. زيرا امتياز داشتن قبرستان مسلمين دليل بر امتياز دين اسلام مي شود كه در اين صورت آنان ملتزم به قبولي دين اسلام مي گردند. بنابراين عدم جواز دفن كفار در قبرستان مسلمين چيزي است كه خود كافران مي خواهند.
2. اختلاف مراسم دفن و كيفيت قبرها و روش دفن كردن بين اسلام و ساير اديان اقتضا مي كنند كه بايد قبرستان هاي آنان از هم جدا باشند تا به راحتي به مراسم دفن و لوازم آن بپردازند و در قبرستان ها چند گانگي عمل و انجام مراسم به وجود نيايد.
3. خداوند متعال همه انسانها را به عنوان بندگانش پذيرفته و لذا براي هدايت آنان پيامبران و كتاب هاي آسماني فرستاده تا به رستگاري واقعي برسند. بنابراين كساني كه مطيع خداوند و تسليم او باشند قطعاً با كساني كه دين خدا را نپذيرفته و از اطاعت او سرباز زده اند فرق مي كنند. پس همين گونه كه در زندگي اجتماعي بين آنان حدّ و مرزي وجود دارد، اين حدّ و مرز با مردن از بين نمي رود و تا روز قيامت ادامه خواهد داشت.
پاورقی:
1. حجرات:12.
2. بقره:120.
3. عاملي، سيد محمد جواد مفتاح، الکرامه، قم، جامعه مدرسين، 1419ق، ج4، ص274
#معارف_اعتقاری
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
امشب علی ولیمه به خلق جهان دهد
امشب زمین فروغ به هفت آسمان دهد
امشب خدا تجلّی خود را نشان دهد
با خطّ نور، بر همه خطّ امان دهد
میلاد شیر دخت علی، شیر داور است
سر تا قدم حقیقت زهرای اطهر است
میلاد حضرت زینب کبری سلام الله علیها بر شما خوبان مبارک باد.🍃🌺🍃
#معارف_اعتقاری
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
توحید وقتی در جامعهای وارد شد، اول کاری که میکند، بنای آن جامعه را با شکلی که متناسب با این عقیده است، انجام میدهد. آن وقت نوبت میرسد به اینکه یک انسان موحد چه تکالیفی دارد به عنوان یک فرد.
#کتاب_طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#کتاب_اول_سیر_مطالعاتی
#جلسه_دوازدهم
@ketabetarhekoli
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
❓‼️😱
آیا پیروان سایر ادیان همه جهنّمی می شوند؟
📌📌📌📌👇👇👇👇
مردم از یک نظر به چهار دسته تقسیم مى شوند:
◀️۱ـ عدّه اى «طالب حق» هستند. هر کجا که حق را بیابند، از آن پیروى و تبعیّت مى کنند، و هیچ عذر و بهانه اى نمى آورند. اینها هم طالب حقّند، و هم واصل به حق شده اند. این گروه که زیر سایه تعالیم انبیا و اولیا و پیامبران و امامان، و پس از آنها علما و دانشمندان بوده و هستند، خارج از محلّ بحث ماست.
◀️۲ـ گروه دیگر، «جاهلان قاصِر» هستند؛ یعنى افراد نادانى که به علماء و دانشمندان دسترسى ندارند. همانند ساکنین منطقه اى که پاى عالمى به آنجا نرسیده، یا کسى که در مرکز علم و دانش و در کنار دانشمندان زندگى مىکند، امّا تاکنون به ذهنش خطور نکرده که فلان عملش اشتباه مى باشد، تا آن را اصلاح کند، و طرز صحیح آن را از آگاهان بپرسد؛ و به عبارتى کوتاه، چون غافل بوده، جاهل قاصر شمرده مى شود. خلاصه این که جاهل قاصر کسى است که دسترسى به عالم ندارد؛ چه بر اثر عدم حضور عالم، و یا به سبب غفلت جاهل. باید این افراد را با یک برنامه ریزى صحیح و مدوّن و دراز مدّت تحت تعلیم و تربیت قرار داد، و با فراهم آوردن امکانات، آنها را از بیابان جهل و نادانى به سوى نور و روشنایى هدایت کردتنها این گروه هستند که اگر به حق دست نیابند در قیامت نیز عذر آنها پذیرفته خواهد بود.
◀️۳ـ سومین دسته «جاهلان مقصّر» هستند. آنها کسانى هستند که توانایى تحقیق و جستجو و پرسش دارند، و امکان دسترسى به عالم و دانشمند نیز برایشان فراهم است، ولى انسانهایى تنبل، بى تفاوت، بى اعتنا به مسائل دینى، دنیاپرست و بى قید و بند هستند. و به دنبال فراگیرى مسائل خود نمىباشند. لازم است برای این افراد انگیزه حرکت و تلاش و تحقیق و بررسى ایجاد کرد و با این کار آنها را به فراگیرى مسائل دینى وادار نمود. اما اگر این افراد حق را نیابند یا پیروی از حق نکند در قیامت عذر آنها پذیرفته نخواهد بود.
◀️۴ـ گروه چهارم کسانى هستند که آگاهانه با حق مخالفت مى کنند و با توجّه و علم و آگاهى با حقیقت سر ستیز دارند. با این افراد نیز باید تا سر حدّ امکان به نرمى و ملاطفت برخورد نمود، تا شاید هدایت شوند و به سوى حق باز گردند و چنانچه از حق پیروی نکنند در قیامت گرفتار قهر و عذاب الهی خواهند شد.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
11.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥| عشق عجیب کشیش مسیحی به اهل بیت علیهم السلام
✅ نیمی از قلبم برای حضرت فاطمه (س) است و نیمی دیگر برای حضرت زینب (س)
🌐 @rahyafte_com