🔴شبهه
آن روز که ابراهیم تبر به دست گرفت و تمام بت ها را شکست خود بتی را بنا کرد به نام کعبه، چه فرقی بین بتها و کعبه است؟ مسلمانان قرنهاست بت پرستند و جهل بر آنها حکومت دارد کعبه ما دل سوخته است دستان تاول زده پدری ضجر کشیده است....
✅ پاسخ
🔹تفاوت واضح است، بت پرست خودِ بت را میپرستد، اما مسلمان خدای کعبه را. سنگ و چوب کعبه ذاتا هیچ ارزشی ندارد، اما بت از نظر بتپرست، پروردگار اوست!!
از نظر یک مسلمان، «کعبه یک سنگ نشانی است که ره گم نشود»، کعبه مکانی است که به دلایل تاریخی، جغرافیایی، و معنوی انتخاب شده تا نمادی برای توجه به خالق یکتا و بی مانند، باشد و تشتت و پراکندگی صدها میلیون مسلمان را به اتحاد و همرنگی مبدل سازد.
🔹 اما اینکه نویسنده میگوید کعبه من دل سوخته و دست تاول زده است خیلی خوب است (اگر راست بگوید) اما همهی حقیقت در دل سوخته و دست تاول زده نیست، ارتباط با خالق هستی و اتصال با او و کسب قدرت و انرژی از او هم بخش مهمی از حقیقتِ هستی است.
#باز_هم_آمد_محرم، داغ مهدی تازه شد🖤
گریه های سوزناکش باز بی اندازه شد😭
#اللّٰھـُــم_عجِّل_لِوَلیڪَ_الفَرَجْ_بِحَقّ_الزّینب_سلامُ_الله_عَلَیها
✅ سؤال:
🔹سرنوشت همسران امام حسین (ع) بعد از واقعه کربلا چه شد؟كدام يك از همسران ايشان در كربلا حضور داشتند ؟
پاسخ👇
طبق نقل منابع تاريخی امام حسين(عليه السلام) چهار همسر داشته اند:
1ـ لیلی دختر ابی مره بن عروه بن مسعود ثقفی، مادر حضرت علی اکبر، شهید کربلا.
2ـ شهربانو دختر یزدگرد سوم پادشاه ایران، مادر امام سجاد( عليه السلام).
3ـ رباب دختر امریء القیس بن عدی، مادر حضرت سکینه و عبدالله رضیع(علی اصغر).
4ـ ام اسحاق دختر طلحه بن عبدالله، مادر فاطمه بنت الحسین.
اوّلی از قبیلة ثقیف (طایفه ای در طائف)، دومی ایرانی، سومی از قبیله کلبیه و چهارمی از تیم.(1)
🔸اصولاً در مورد این که شهربانو جزء همسران امام حسین(عليه السلام) بوده، اختلاف است و اظهار نظر قطعي در اين رابطه مشكل است.
و در صورت قبول این مسئله كه شهربانو همسر امام حسين(عليه السلام) بود،در مورد این که در کربلا بودند یا نه؟ بايد عرض كنم كه طبق نقل مشهور تاريخی مادر امام سجاد(عليه السلام) حال هر بانویی كه باشد، هنگام وضع حمل از دنيا رفته است، بنابراين قطعاً از ديدگاه منابع معتبر، حضور مادر امام سجاد (عليه السلام) در كربلا منتفی است؛ حال با هر نام و نسبی كه می خواهد باشد. (2) .
👈برخی از مورخان نوشته اند:
از زنان امام حسین(عليه السلام) تنها «رباب دختر امرئ القيس» در کربلا حضور داشت. او به همراه دیگر زنان و فرزندان به کوفه و سپس به شام به عنوان اسیر برده شد و بعداً به همراه کاروان به مدینه بازگشتند.
او بعد از شهادت امام حسین(عليه السلام) یک سال عزاداری کرد و در این مدت روزها زیر سقفی قرار نمی گرفت و مدام در مظلومیت حسین(عليه السلام) می گریست تا جان به جان آفرین تسلیم نمود.(3)
🔹البته مرحوم شيخ عباس قمی (ره)، همسر ديگری برای امام حسين عليه السلام ذكر كرده است كه نام او معلوم نيست و صاحب حمل بوده، بعد از شهادت امام حسين عليه السلام اسير شده و در نزديكیِ حَلب(از شهرهای سوریه) طفل خود را سقط كرده است.(4)
ليلا مادر حضرت علي اكبر(عليه السلام) :
سال وفات این بانوی گرانقدر و مقدار عمر ایشان و نیز حضورشان در کربلا مشخص نیست.
مرحوم شيخ عباس قمی در نفس المهموم اظهار نموده است که: من به مأخذی دست نیافتم که دال بر آمدن لیلا به کربلا باشد(5).
محل دفن اين بانوی بزرگوار در قبرستان بقيع می باشد.
✔️ پی نوشتها:
1- سید محسن امین، اعیان الشیعه، ج 2، ص 389.
2- عيون اخبار الرضا( عليه السلام)، ج 2، ص 128.
3- ابن اثیر، الکامل فی التاریخ، ج 4، ص 88؛ ابن جوزی، المنتظم، ج 6، ص 9.
4. منتهي الامال، قم، هجرت، چاپ پانزدهم، 1382 ش، ج1، ص7 ـ 1.
5. نفس المهموم،شيخ عباس قمي،ترجمه علي نظري منفرد،ص386.
#موسسه_احیاء_همدان 👇🌷
https://eitaa.com/ehyakalam
عاشوراپژوهی. حسین زاده.pdf
1.19M
#تحفهای_عاشورایی تقدیم به همه مبلغان مکتب اهل بیت علیهمالسلام و مروجان مکتب سیدالشهدا علیهالسلام
#اختصاصی
◾️متن کامل کتاب گرانسنگ #عاشورا_پژوهی
🔻اثر جناب حجتالاسلام والمسلمین استاد #محمد_حسینزاده_یزدی، #فقیه_و_فیلسوف_انقلابی و از شاگردان برجسته و پیشکسوت #علامه_مصباح
🔘کتاب در دو بخش سامان یافته است:
▫️دفتر نخست: مبانی معرفتشناختی پژوهش در نهضت عاشورا
▫️دفتر دوم: نهضت عاشورا در ساحت روایات(رخدادهای عاشورا در منابع روایی)
🔹این اثر از جهات متعدد کمنظیر و بسیار قابل استفاده است؛
در بخش نخست به صورت ریشهای به برخی شبهات عاشورا ستیزان پاسخ داده است.
در بخش دوم نیز حاوی برخی #روضههای_ماثور است که هم متقن و مستند است و هم، بسیار سوزناک و حزنانگیز.
#موسسه_احیاء_همدان 👇🌷
https://eitaa.com/ehyakalam
معارف اعتقادی
1⃣#پوشش #سبک_زندگی_توحیدی ❇️ غفلت از آسیبهای اجتماعی بیحجابی 🖋 محمد صادق احمدی 🔢 بخش نخست: مقدم
#ادامه
❇️ غفلت از آسیبهای اجتماعی بیحجابی
🖋 محمد صادق احمدی
🔢 بخش دوم: بیحجابی و مسأله حیا
🔸 حیا یکی از بزرگترین نعمتهای خداوند به انسان است و جزء سه موهبت اصلی خداوند به انسان است که توسط جبرئیل به حضرت آدم عنایت شد. (اصول کافی جلد 1 صفحه 10)
همان نعمتی که خداوند آن را در کنار عقل، مخصوص انسان قرار داد و با این ویژگی انسان را از حیوانات متمایز نمود. (توحید مفضل جلد 3 بحار الانوار صفحه 81)
🔹 اهمیت حیا آنگاه روشن میشود که به چیستی آن توجه کنیم. خداوند انسان را به گونهای آفرید که نه تنها زشتیها را درک میکند؛ بلکه در درون خود نسبت به انجام آنها احساس ناخوشایند شرم دارد. این احساس شرم درونی کمک بسیار مهمی برای انسان است که از زشتیها دوری کند و مسیر خوشبختی را دنبال نماید.
🔹 تصور کنید اگر انسان هیچ احساس شرمی از انجام کارهای ناپسند نمیداشت چه وضعیتی در حوزه اخلاق و رفتار فردی و در حوزه روابط اجتماعی و در حوزه دینداری و عمل به دستورات دینی پیش میآمد؟! (توحید مفضل، بحارالانوار، ج 3، ص 81)
🔹 درحقیقت حیا، سد محکمی در برابر هجوم وسوسهها و زشتیها است که اگر فرو بریزد و یا کم کم تحلیل برود، هم تکتک افراد و هم جامعه در مقابل سیل ویرانگر وسوسهها و زشتیها، آسیبپذیر خواهند شد.
به تعبیر دیگر ایمنی افراد و جامعه در مقابل آسیبهای گوناگون و سهمگین، مرهون حیای فردی و اجتماعی است.
🔹 اهمیت حیا به اندازهای است که در روایات بین حیا و ایمان، ملازمه و پیوندی ناگسستنی تصویر شده است به گونهای که نبود حیا مستلزم از دست رفتن ایمان شمرده شده است: «الْحَيَاءُ وَ الْإِيمَانُ مَقْرُونَانِ فِي قَرَنٍ ، فَإِذَا ذَهَبَ أَحَدُهُمَا تَبِعَهُ صَاحِبُهُ» ایمان و حیا با یک رشته طناب بسته شده اند(مثل دو شتر که با یک رشته طناب به هم بسته میشوند) پس اگر یکی برود دیگری هم به دنبال آن میرود. (اصول کافی، ج3، ص 275)
🔹 با وجود این اندازه از اهمیت، طبیعی است که جایگاه حیا در رأس ویژگیهای اخلاقی قرار بگیرد. (خصال، ج2، ص 431)
❓حیا چگونه از بین میرود؟
اما مسأله مهم این است که حیا چگونه از بین میرود. وقتی به حقیقت حیا توجه میکنیم و مواردی که حیا ذره ذره از دست رفته را در جامعه خود و در سایر جوامع میبینیم؛ متوجه میشویم آفت حیا، «عادیسازی» است. رفتاری که نسبت به آن شرم درونی وجود دارد اگر برای فرد تکرار شود، حیا نسبت به آن ذره ذره و یا حتی به سرعت از دست خواهد رفت و به اصطلاح برای شخص یا برای جامعه تابوشکنی رخ میدهد.
وقتی رفتار ناپسندی که افراد و جامعه نسبت به آن شرم و حیا دارند تکرار شود، روشن است این تکرار در وهله اول برای خود انجامدهنده و در رتبه بعد برای بینندگان موجب عادیسازی و از دسترفتن حیای فردی و اجتماعی خواهد شد و جامعه ایمنی خود را رفتهرفته از دست خواهد داد و مسیر برای گسترش و فراگیری آن رفتار ناپسند باز میشود و همچنین راه برای تابوشکنیها و عادیسازیهای شدیدتر هموار خواهد شد.
♨️ این مسألهای است که بارها در مسائل فرهنگی مختلف از حجاب گرفته تا موسیقی و رابطه با نامحرم و ... آن را تجربه کردهایم.
چه بسیار رفتارها و جلوههایی که اگر بیست سال قبل فکر آن در ذهنمان خطور میکرد از درون احساس سردی و حیا میکردیم ولی امروز به جهت تکرار، آرامآرام به دیدن و یا حتی ارتکاب آن عادت کردهایم بدون اینکه احساس بدی نسبت به آن داشته باشیم و خدا میداند این مسیر اگر چارهای برای آن اندیشیده نشود به کجا خواهد انجامید.
📌 ادامه دارد...
#حجاب
#موسسه_احیاء_همدان 👇🌷
https://eitaa.com/ehyakalam
عاقبت به شر
در لشگر یزید، آدمی بود، که از رزمندگان زمان امام علی(ع) بود، جانباز جنگ صفین بود، یعنی اگر در جنگ صفین شمشیر کمی محکم تر به او میخورد، الان شهید بود ! شهید شمر!!!!
اگر بصیر نباشیم چ می شووود...😳
#محرم
موسسه_احیاء_همدان 👇🌷
https://eitaa.com/ehyakalam
May 11