🔽🔽🔽⁉️⁉️⁉️
آیا صفات متناقض را همزمان می توان به خدا نسبت مى داد؟
📌📌📌📌👇👇👇👇👇
◀️از آنجا که علم و دانش ما، بلکه تمام هستى ما محدود است هرگز نمى توانیم به «کنه» و حقیقت ذات خداوند که نامحدود است برسیم، چرا که آگاهى از کنه چیزى به معنى احاطه بر او است، چگونه موجود محدود، مى تواند احاطه به ذات نامحدودى پیدا کند؟ همچنین، شناخت کنه «صفات» خدا که عین ذات اوست نیز، براى موجود محدودى همچون ما امکان پذیر نیست. بنابراین آنچه ما از ذات و صفات خدا مى دانیم، یک علم اجمالى است، و بیشتر بر محور آثارش، دور مى زند.
از سوى دیگر، چون الفاظ ما براى رفع نیازمندى هاى زندگى روزمره ما وضع شده، هرگز نمى تواند بیانگر ذات و صفات نامحدود حق باشد، لذا الفاظ علم و قدرت و حیات و ولایت و سایر الفاظى که بیانگر صفات ثبوتیه و سلبیه او است، رنگ دیگرى به خود مى گیرد و اینجاست که گاه به تعبیراتى برخورد مى کنیم که در یک نظر سطحى، متناقض و متضاد است، اما با دقت روشن مى شود، که همه بیانگر یک واقعیت است.
مثلا مى گویئم: خداوند هم اوّل است و هم آخر، هم ظاهر است و هم باطن، با همه چیز است اما همراه آنها نیست، و جدا از همه چیز است امّا بیگانه از آنها نیست.
اگر با معیار مفاهیم این الفاظ در موجودات محدود و ممکن سخن بگوئیم، چیزى که اوّل است نمى تواند آخر باشد و چیزى که ظاهر است نمى تواند باطن باشد. ولى هنگامى که این الفاظ را در افق ذاتِ بى نهایت او مى اندیشیم، مى بینیم همه با هم جمع است؛ چرا که موجود نامتناهى در عین اوّل بودن، آخر، و در عین ظاهر بودن، باطن است. اینجاست که مى گوئیم: مهم در شناخت اوصاف جمال و جلال او این است که به این حقیقت توجه داشته باشیم: (هیچ چیز مثل او نیست، و او نیز شبیه به هیچ چیز نیست)؛ «لَیسَ کَمِثْلِهِ شَىءٌ». (۱)
تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج ۲۰، ص ۳۹۲.
#معارف_اعتقاری
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتسآپ🌷👇
https://chat.whatsapp.com/CPK9Lks4bLp9byNzn7osfG
✅ نشست علمی ش ۸
🔸 پرسش و پاسخهای کلامی
🔹با حضور استاد ربانی گلپایگانی
📣 چهارشنبه ۳ دیماه
⏰ساعت ۱۹
🖥 به صورت پخش زنده:
https://www.skyroom.online/ch/aq2aq2/jalaseh
🔺 درصورتی که در ورود به برنامه مشکلی داشتید با شماره ۰۹۱۹۸۸۶۹۸۲۰ تماس حاصل فرمایید.
🔹 پرسشهای کلامی خود را که دوست دارید از استاد ربانی بپرسید تا روز سه شنبه به شماره فوق پیامک فرمایید.
✅ کانال مرکز کلام اسلامی و تفسیر کرمانشاه
@kalamkermanshah
#معارف_اعتقاری
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتسآپ🌷👇
https://chat.whatsapp.com/CPK9Lks4bLp9byNzn7osfG
🔆 شبهه :
دین یعنی مسیحیت و زرتشت، دین صلح و دوستی، اسلام هم دین شد با این همه خشونت؟
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ ابتدا به این دستورات و حکایات دینی در کتب مقدس مسیحیان توجه کنید:
👈 اما از شهرهای این امت هایی که یَهُوه، خدایت، تو را به ملکیت می دهد، هیچ ذی نفس [جاندار] را زنده مگذار. بلکه ایشان را، ....، بالکل هلاک ساز. (تثنیه : 16:20)
👈 حال برو و مردم عمالیق را قتل عام کن. بر آنها رحم نکن، بلکه زن و مرد و طفل شیرخواره، گاو و گوسفند، شتر و الاغ، همه را نابود کن» (اول سموییل، 3:15)
👈 و قوم یعنی هركس پیش روی خود به شهر برآمد و شهر را گرفتند. 21 و هرآنچه در شهر بود از مرد و زن و جوان و پیر و حتی گاو و گوسفند و الاغ را به دم شمشیر هلاك كردند .... و شهر را با آنچه در آن بود به آتش سوزانیدند. لیكن نقره و طلا و ظروف مسین و آهنین را به خزانة خانة یَهُوَه گذاردند. (یوشع 6: 20-25)
2️⃣ اکنون به سیره عملی کلیسا دقت کنید:
👈 در قرن دوازدهم فرقهاي به وجود آمد كه با مالكيت اراضي توسط كليسا مخالف بودند و معتقد بودند كه كليسا بايد به دوران انجيلي باز گردد و همچون گذشته روحانيون فقط به تبليغ احكام بپردازند و از امور دنيوي و تشريفات كليسايي كنارهگيري كنند اما درخواست اين گروه با مذاق سران و رهبران مسيحي سازگار نبود و تصميم به قلع و قمع اين فرقه گرفتند
👈 در 1208 ميلادي پاپ اينوسنت سوم سپاهي را براي اين منظور گسيل داشت اين جنگ به طول انجاميد و بيست سال ادامه يافت، لشكريان پاپ قساوت عجيبي را از خود به نمايش گذاشتند آرنو Arnaud كه نايب پاپ و سردار لشكر بود شهر بژيه Begiers را به تصرف خويش درآورد و دستور قتل عام تمام سكنه را صادر كرد، از او سؤال شد، آيا كودكان و مخالفين با الحاد را نيز بكشند؟ جواب داد : آري همه را بكشيد خدا بندگان خوب خود را باز خواهد شناخت!(دربارۀ مفهوم انجيلها، كري ولف)
👈 در سال 1099 بعد از محاصرهاي پنج هفتهاي مسيحيان موفق به فتح بيتالمقدس شدند گود فرو آدوبويون در نامهاي به پاپ نوشت : اگر ميخواهيد بدانيد با دشمناني كه در بيتالمقدس به دست ما افتادند چه معامله شد همينقدر بدانيد كه افراد ما در رواق سليمان در لچهاي از خون مسلمانان ميتاختند و خون تا زانوي مركب ميرسيد (تاريخ عرب و اسلام، ص 327)
👈در خاطرات سربازان جنگ های صلیبی آمده است در بیت المقدس زنان و مردان را در دیگ های جوشان می پختند و کودکان را به سیخ کشیده و کباب کرده و میخوردند...
3️⃣ اما خشونتهای مجاز در دین زرتشت:
👈 شکنجه، اسارت کردن با زنجیر و مرگ مخالفان دستور مستقیم زرتشت به پیروانش
📚 گاتها، ترجمه دکتر آبتین ساسان فر، هات ۵۳ بند ۸
👈 دکتر آبتین ساسان فر بنیانگذار و رئیس انجمن جهانی زرتشتیان در گاتهای خود می نویسد:
زرتشت در هات 31 بند 18 دستور می دهد که مخالفان خود را با هر جنگ افزاری [شاید حتی با بمب اتم] نابود کرده و ریشه آنها رو از زمین برکنند.
👈 همچنین در اوستا آمده است که تنها راه جبران کمبود روغن کشتن گنهکاران اونم به شکل فوری است.
اوستا، وندیداد( دارمستتر) ، فرگرد نهم،بند 54 الی 56
4️⃣ دو نکتهی مهم:
۱) مطالب مذکور در کتب انجیل و اوستا، معلوم نیست در دین آسمانی و حقیقی حضرت عیسی و حضرت زرتشت هم وجود داشته باشد. بلکه آنچه در دست ما است، چنین است.
۲) توجه یک جانبه به آیات مربوط به جنگ در قرآن، مغالطهای است برای خشن نشان دادن دین اسلام، امکان اگر به آیات صلح و دوستی نیز توجه شود، مییابیم که اصل اولی در اسلام صلح است و خشونت، راهکار نهایی برای مقابله با ستمگران است.
به تعبیر سعدی:
درشتی و نرمی به هم در به است
چو رگزن که جراح و مرهم نه است.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
864463146.pdf
1.07M
📗 #کتاب: پرسشهای دختر، پاسخهای پدر
🔺توضیحات: #پاسخ_به_شبهات دینی در روزگار #کرونا
✍نویسنده: کوشش جمعی از طلاب حوزه علمیه مشهد
#پرسمان_اعتقادی
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید
🌹@Tollabe_pasokhgoo
هدایت شده از اندیشانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣📣 پنجشنبه ساعت ۸ شب ازشبکه ۳ سیما مستندی پخش میشود در محضر مقام معظم رهبری حفظه الله که جواب خیلی ازشبهات و سوالات جامعه داده خواهد شد.
اطلاع رسانی بفرمایید،
تا ملت شریف ایران حتما ببینند.
پرسش👇👇👇👇👇❓❓❓❓❓
آیا پس از «مرگ» ارتباط روح با عالم دنیا کاملا قطع می شود؟
پاسخ :👇👇👇👇👇📌📌📌📌📌
روایات متعددى وجود دارد که نشان مى دهد روح به هنگام انتقال به عالم برزخ به کلّى از دنیا بریده نمى شود؛ بلکه گهگاه با آن ارتباط برقرار مى کند.
در جلد سوّم کافى یک باب تحت عنوان «اِنَّ الْمَیِّتَ یَزُوْرُ اَهْلَهُ»؛ (مردگان به دیدار خانواده خود مى آیند) ذکر کرده و پنج روایت در آنجا آورده است که نشان مى دهد افراد با ایمان و حتّى افراد بى ایمان گهگاه به دیدار خانواده خود مى آیند، مؤمنان تنها خوبى ها و خوشى هاى خانواده خود را مى بینند و خوشحال مى شوند و کافران تنها بدى ها و ناخشنودى ها را و غمگین مى شوند «عَنِ الصّادِقِ علیه السَّلام: اِنَّ الْمُؤْمِن لَیَزُورُ اَهْلَهُ فَیَرَى ما یُحِبُّ وَ یُسْتَرُ عَنهُ ما یَکْرَهُ وَ اِنَّ الْکافِرَ لَیَزُورُ اَهْلَهُ فَیَرى مایَکْرَهُ وَ یُسْتَرُ عَنْهُ ما یُحِبُّ».(۱)
دانشمندانى که از طرق علمى و تجربى با ارواح ارتباط مى گیرند، آنها نیز با صراحت مى گویند: ارواح انسان ها بعد از مرگ به کلّى از این عالم بیگانه نمى شوند؛ بلکه از وضع این جهان کم و بیش آگاهند و هم ارتباط با آنها امکان پذیر است.
(۱). الکافی، کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، محقق / مصحح: غفارى، على اکبر و آخوندى، محمد، دار الکتب الإسلامیة، تهران، ۱۴۰۷ قمری، چاپ چهارم، ج ۳، ص ۲۳۰، باب (أن المیت یزور أهله)؛ بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، محقق / مصحح: جمعى از محققان، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، ۱۴۰۳ قمری، چاپ دوم، ج ۶، ص ۲۵۶، باب ۸ (أحوال البرزخ و القبر و عذابه و سؤاله و سائر ما یتعلق بذلک).
#معارف_اعتقاری
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتسآپ🌷👇
https://chat.whatsapp.com/CPK9Lks4bLp9byNzn7osfG
شاید آنوقت که سهراب نوشت: "تا شقایق هست،زندگی باید کرد"...
خبری از دل پردرد گل یاس نداشت...
باید اینگونه نوشت: هرچه گل هم باشد...چه شقایق چه گل پیچک ویاس...
تا نیاید گلِ نرگس زندگی دشوار است...
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
#معارف_اعتقاری
#موسسه_کلامی_احیاء
ایتا🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتسآپ🌷👇
https://chat.whatsapp.com/CPK9Lks4bLp9byNzn7osfG