📣اطلاعیه
موسسه کلامی احیاء با همکاری معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان همدان برگزار می کند.
❇️ نشست علمی با موضوع
" اباحی گری در عصر ما، چالش ها و راهکارها "
🎙 سخنران : حجت الاسلام والمسلمین استاد علی نصیری
"استاد درس خارج حوزه علمیه قم و استاد تمام دانشگاه، مولف ده ها مقاله علمی پژوهشی، کتب درسی و غیره.
📆 تاریخ: سه شنبه ١٣٩٩/١١/١٤
🕰 ساعت ١١ صبح
🖥 لینک ورود به درگاه مجازی نشست👇🌷
🌐https://ac.whc.ir/r4rw2wrc5qfx/
#موسسه_کلامی_احیاء_همدان.
#معاونت_پژوهش_حوزه_علمیه_خواهران_استان_همدان.
🔷 پیام انقلاب اسلامی برای انسان معاصر
🔹#انسان_مدرن گمان میکرد اگر دین در اجتماع حضور یابد، باید ایمان مطرح شود، نه انسان. همچنین اگر دین در نظام اجتماعی حضور پیدا کند، باید از آخرت سخن گفت، نه دنیا و آبادانی دنیا برایش مهم نیست، زیرا انسان مدرن در سنت خویش، قرون وسطا را میبیند. انسان مدرن میپندارد خدا از هر دری وارد شود، انسان باید خارج شود و نمیتوان تکلیف و حق را با هم جمع بست.
🔹پیام انقلاب در نسبت دین و نظام اجتماعی، این چالشها را از بین برد و گفت دین اگر بخواهد به آخرت انسان بدون دنیای آن بپردازد، به آخرت آن نیز نپرداخته است و زمانی میتوانیم آخرت را آباد کنیم که دنیا را آباد نموده باشیم.
🔹تکلیفی که به نابودی حق انسان بینجامد، تکلیف الهی نیست و اگر بخواهیم از حقوق انسان سخن بگوییم و به تکالیف الهی عمل نکنیم، باید بدانیم اگر خدا از منظر انسان غایب شود، حقوق انسان نیز پایمال خواهد شد.
🔹جنایت انسان سنتی در قرون وسطا، بسیار کمتر از جنایاتی است که برای نمونه، در یمن رخ میدهد و میلیونها کودک در اثر گرسنگی میمیرند.
🔹#پیام_انقلاب این است که حق و تکلیف باید با هم باشند و دو بال جامعه هستند. انقلاب نشان داد که اگر دین وارد نظام اجتماعی شود، انسان تجربهگرا و عقلگرا میفهمد به منبع معرفتی دیگری به نام وحی نیاز دارد.
#دهه_فجر_مبارک🌷🌷
#موسسه_کلامی_احیاء_همدان.
بوی گل و سوسن و یاسمن آید (hamseda.pro) - Sorood Enghelabi.mp3
6.15M
⚘⚘دهه فجر انقلاب اسلامی مبارکباد⚘⚘
👇👇👇
♨️سوال:
✅خدا در قرآن ميفرمايد هرکس از ياد من روي گردان شود زندگي سختي خواهد داشت ولي آدمهايي رو ميبينيم که گناه مي کنند و غرق در نعمت هستند !!
✍️پاسخ:
(وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْری فَإِنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنْکاً وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ أَعْمی)[1]؛ «و هر کس از یاد من روی گرداند، پس حتماً زندگی (سخت و) تنگی برای اوست؛ و او را روز رستاخیز نابینا گرد میآوریم»
درباره این که معیشت ضنک (تنگ) به چه مناست مفسران نظراتی مطرح کردهاند از جمله علامه طباطبایی میفرماید:
و🌱 اگر فرمود: کسی که از ذکر من اعراض کند «معیشتی ضنک» یعنی تنگ دارد، برای این است که کسی که خدا را فراموش کند، و با او قطع رابطه نماید، دیگر چیزی غیر دنیا نمیماند که وی به آن دل ببندد، و آن را مطلوب یگانه خود قرار دهد، در نتیجه همه کوششهای خود را منحصر در آن کند و فقط به اصلاح زندگی دنیایش بپردازد، و روز به روز آن را توسعه بیشتری داده، به تمتع از آن سرگرم شود، و این معیشت، او را آرام نمیکند، چه کم باشد و چه زیاد، برای اینکه هرچه از آن به دست آورد به آن حد قانع نگشته و به آن راضی نمیشود و دائماً چشم به اضافهتر از آن میدوزد، بدون اینکه این حرص و تشنگیش به جایی منتهی شود.
🔶پس چنین کسی دائماً در فقر و تنگی به سر میبرد و همیشه دلش علاقهمند به چیزی است که ندارد، صرف نظر از غم و اندوه و قلق و اضطراب و ترسی که از نزول آفات و روی آوردن ناملایمات و فرارسیدن مرگ و بیماری دارد، و صرف نظر از اضطرابی که از شر حسودان و کید دشمنان دارد، پس او علیالدوام در میان آرزوهای بر آورده نشده، و ترس از فراق آنچه بر آورده شده به سر میبرد.
🔺در حالی که اگر مقام پروردگار خود را میشناخت و به یاد او بود و او را فراموش نمیکرد، یقین میکرد که نزد پروردگار خود حیاتی دارد که آمیخته با مرگ نیست و ملکی دارد که زوالپذیر نیست و عزتی دارد که مشوب با ذلت نیست و فرح، سرور، رفعت و کرامتی دارد که هیچ مقیاسی نتواند اندازهاش را تعیین کند و یا سر آمدی آن را به آخر برساند، و نیز یقین میکند که دنیادار مجاز است و حیات و زندگی دنیا در مقابل آخرت پشیزی بیش نیست، اگر او این را بشناسد دلش به آنچه خدا تقدیرش کرده قانع میشود و معیشتش هرچه باشد به رایش فراخ گشته، دیگر روی تنگی و ضنک را نمیبیند(ترجمه المیزان، ج 14، ص 316.)
تفسیر نمونه:
📌گاهی تنگی معیشت به خاطر این نیست که درآمد کمی دارد، ای بسا پول و درآمدش هنگفت است، ولی بخل و حرص و آز زندگی را بر او تنگ میکند نه تنها میل ندارد در خانهاش باز باشد و دیگران از زندگی او استفاده کنند، بلکه گویی نمیخواهد آن را به روی خویش بگشاید، به فرموده علی(ع) «همچون فقیران زندگی میکند و همانند اغنیاء و ثروتمندان حساب پس میدهد». (تفسیر نمونه، ج13، ص: 328.)
شهید مطهری می گوید:
🔹وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکاً)؛ آن کسی که از یاد ما اعراض میکند، معیشت سخت و تنگی پیدا میکند. با اینکه لازمه در یاد خدا نبودن این نیست که اسباب و وسایل مادی زندگی انسان (مثل قرض و بیپولی) انسان را تحت فشار قرار بدهد، ولی انسان از ناحیه درون تحت فشار قرار میگیرد برای اینکه چیزی را دارد که مطلوب واقعیاش نیست و از مطلوب واقعی چیزی در آن وجود ندارد. (مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 4، ص 653.)
📍سختی که در آیه مطرح شده فقط سختی مادی نیست بلکه مطلق است و میتواند شامل دو نوع سختی مادی و روحی باشد. بلکه میتوان گفت سختی و راحتی مسألهای روحی و روانی است که ارتباط صددرصدی با سختی و راحتی جسمی ندارد.
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
#معارف_اعتقادی
#موسسه_کلامی_احیاء
لطفا کانال را به سایرین معرفی فرمایید.
ایتا
🌷👇
https://eitaa.com/ehyakalam
تلگرام
🌷👇
https://telegram.me/ehyakalam
واتساپ
🌷👇
https://chat.whatsapp.com/KU93MJFDMd4KIKwBMteD0d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ سخنان پروفسور کیت ال مور در مورد حقایق بیولوژیک و جنین شناسانه انسان در قرآن و اذعان به اعجاز علمی آن
هدایت شده از بنیاد غدیر استان همدان
📌 مطالب صوتی #کانال_بنیادغدیر
#حجه_الاسلام_والمسلمین_طاهری
ادله ی اثبات امامت
#حجه_الاسلام_والمسلمین_نظامی
شرح حدیث فضلیت امیرالمومنین ع
#حجه_الاسلام_والمسلمین_افشاری
شرح خطبه ی متقین (همام)
#دکترحبیبیان
پرسش و پاسخ بامحوریت نهج البلاغه
#آیت_الله_قوامی
مدیریت در نهج البلاغه
@bonyadghadirhamedan99.
velayat faghih.pdf
725.6K
📚 #کتاب ولایت فقیه ویژه جوانان
نسخه پی دی اف
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.