اشکال و جواب:
یکی از دوستانعزیز ما که اتفاقا پزشک همهستند دقایقی پیش پیامی ارسال کرده اند به شرح ذیل👇
سلام، احوال شما
در این مورد اعلم را نیز اهل خبره آن علم تعیین می کنند. آیا شما خبر دارید که الآن در بخش امینولوژی در دنیا کی به عنوان اعلم شناخته شده است؟
اگر اعلم نباشد یا شناخته شده نباشد، عقلاء به رای مشهور آن علم عمل می کنند.
پاسخ ما:
علیکم السلام و رحمةالله
اولا- ما ادعا نداریم که اعلم پزشکان را میشناسیم، بر فرض در مانحن فیه، نظر اعلم مطابق با نظر مشهور پزشکان باشد، باز هم اشکال بر آقای سیفی و این سید محترم وارد است، چون اینها به قول اعلم استناد نمیکنند بلکه به قول مشهور استناد میکنند.
ثانیا- این ادعا که در فرض عدم وجود اعلم یا عدم احراز آن، بناء عقلاء بر عمل به قول مشهور است ؛ بلا دلیل است. اظهر آنست که عقلاء لااقل در امور مهمه احتیاط میکنند و اگر احتیاط ممکن نباشد به ظن غالب عمل میکنند وروشن است که مشهور بودن به تنهایی موجب ظن غالب نمیشود خصوصا در مانحن فیه که مشهور پزشکان در معرض اتهام تعارض منافع هستند.
@ejtehad_jahadi
اشکال و جواب
یکی از طلاب عزیز نیز اشکالی مطرح کردهاند به شرح ذیل:
سلام و عرض ادب محضر استاد بزرگوار🌹
فرمایشتان در نقد قول نماینده سابق ولی فقیه را مطالعه کرده و سوالی برایم ایجاد شد که ذیلا عرض میکنم اگر قابل دانستید حقیر را از دریای علمتان متنعم بفرمایید.
نظر حضرتعالی در تعارض اقوال خبرگان رجوع به اعلم میباشد حال آنکه رجوع به اعلم در موارد حدسی میباشد نه حسی، و به نظر موضوع بحث از موارد حسیه است نه حدسی و لذا رجوع به اعلم ترجیحی ندارد...
وجه حسی بودن هم این است که مخبر نسبت به مضمون یا لوازم آن ادراک حسی داشته باشد و حال آنکه مسأله ویروس شناسی و تاثیر دارو ها بالاجماع از امور حسیه و ذیل علوم تجربی هستند.
باتشکر ارادتمند
پاسخ ما:
علیکم السلام و رحمةالله
در کلام این دوست گرامی، در فهم اصطلاح امور حدسی و حسی، غفلتی رخ داده است.
مقصود اصولیون وفقهاء از امور حدسی، اموری است که فهم آن نیاز به خبرویت و تبحر و تخصص دارد حتی اگر این فهم و ادراک با ابزار حس انجام شود. بخلاف امور حسی که فهم و ادراک آن نیازی به خبرویت و تبحر و تخصص ندارد.
لذا ویروس شناسی و هواشناسی و.. هرچند با ادوات حسی انجاممیشوند اما چون نیاز به تبحر و خبرویت وتخصص دارند در اصطلاح فقهی و اصولی، امر حدسی محسوب میشوند و برای تشخیص آنها یا باید خودمان اهل خبره باشیم و یا به اهل خبره رجوع کنیم.
@ejtehad_jahadi
🔹مژدگانی که گربه تائب شد!
🔹زاهد و عابد و مسلمانا !!!
🔹وقتی بی بی سی طرفدار رعایت احکام شرعی میشه، باید مثل بید بر خود بلرزیم!
🔹در جریان طرح استعماری کاهش جمعیت نیز، بی بی سی بشدت دلسوز ایران شده بود! در ننگنامه برجام نیز!
@ejtehad_jahadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه سؤال مهم:
تلفات سقط جنین در کشور ما، ۵ تا ۱۰ برابر تلفات کرونا هست! یعنی روزی حداقل هزار کودک به قتل میرسد!
چرا بی بی سی بیشرف و خبیث، خفه خون گرفته و نگران این قتل عام خاموش ایرانیان نیست؟
چرا سازمان بهداشت جهانی خفه خون گرفته؟ نه گزارشی نه هیاهو و جنجالی! نه توبیخی! چرا وزارت بهداشت در این زمینه لال است؟
چرا مشهور پزشکان سکوت کردهاند؟ چرا داد و فریاد نمیکنند؟ چرا خم به ابرو نمیآورند؟
چگونه باور کنیم که همه اینها اتفاقی است؟ و دست نفوذ دشمن در کار نیست؟
@ejtehad_jahadi
▪️انا لله وانا الیه راجعون▪️
▪️درگذشت متعلقه استاد معظم حضرت آیت الله شیخ غلامرضا فیاضی دامت برکاته را خدمت این استاد گرامی و فرزندان و بستگان ایشان تسلیت عرض کرده و برای آن مرحومه مغفوره، از درگاه حق متعال، رحمت واسعه الهی و حشر در زمره محمد و آل محمد (علیهم السلام) را مسألت دارم.
@ejtehad_jahadi
🔰فضیلت صلوات در روز جمعه🔰
🔹عن الباقر علیه السلام:
💠ما من شیئ یُعبد الله به یوم الجمعة أحبّ اليّ من الصلاة علی محمد و آل محمد
🔹در روز جمعه، هیچ کاری که خدا با آن عبادت شود، نزد من دوست داشتنی تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست.
📚وسائل الشیعة ج۷ ص۳۸۷
🌸اللهمصلعلیمحمدوآلمحمدوعجلفرجهم🌸
@ejtehad_jahadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠پیشبینی بنیانگذار جمهوری اسلامی، درباره مهمترین چالش پیش روی حوزه و نظام و انقلاب اسلامی
@ejtehad_jahadi
🔹جالبه که بلندگوی داخلی دشمنان اسلام نیز ، نگران حیثیت و حرمت مراجع تقلید شده! شرق غربزده!
🔹فراموش نکردیم که همین روزنامههای زنجیرهای چطور به مقدسات اسلامی هتاکی میکردند و احکام ضروری اسلام را زیر سؤال برده و تقلید را کار میمونها معرفی میکردند اما حالا طرفدار مراجع تقلید شدهاند!
🔹ای حقهبازهااا
@ejtehad_jahadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹به مناسبت اظهارات اخیر آقای حاج علی اکبری، این بیانات مهم مقام معظم رهبری (ادام الله ظله الشریف) درباره ضرورت و اهمیت و روش مبارزه با فساد، باز نشر شده، که بسیار شنیدنی و ارزشمند است.
🔹و در این باب، نکات مهمی گفتنی است، اما چون قول دادهایم که فعلا منتظر اقدام عملی مسئولان مربوطه در موضوع پرونده «از لواسان تا جنوب» باشیم، لذا از دوستانی که نظرخواهی کردند پوزش میطلبیم.
@ejtehad_jahadi
🔹در گیر و دار جنجال اخیر پیرامون انتقاد از برخی مراجع معظم، این عکس تحقیرآمیز از دیدار سابق اعضای اصلی نشست دورهای با حسن روحانی بازنشر شده است.
🔹کاری به اختلافات نشست دورهای با جامعه مدرسین ندارم. خدا به همه دلسوزان و خادمان مکتب تشیع، وحدت کلمه عنایت کند.
🔹ولی داغی که این تصویر بر دل میگذارد فراجناحی است! معاریف و علماء حوزه را نه در صدر مجلس وکنار رییس جمهور، بلکه در ذیل مجلس و با فاصله زیاد نشاندهاند! بعد از خدم و حشم و غلمان و اعوان روحانی!
🔹اگر در آن مجلس حضور داشتم، حتما بابت این رفتار توهین آمیز، میز وصندلی را بر سر رئیس دولت واعضای کابینهاش میکوبیدم! و این بزم حقارت را ترک میکردم!
🔹سیره سلف صالح ما هرگز کُرنش و گردن کج کردن نزد ارباب قدرت وثروت نبوده است!
🔹حضرات علماء! چطور به این تحقیر راضی شدید و دَم بر نیاوردید؟
@ejtehad_jahadi
🔹یک سؤال هم از استاد محترم جناب آقای علوی بروجردی بالخصوص دارم!
🔹آیا تاکنون، این عکس خانوم پسند حسن روحانی را دیدهاید؟
🔹آیا میدانید خودش این عکس را در فضای مجازی منتشر کرد؟
🔹آیا حضرتعالی و سایر علماء، در دیداری که با نامبرده داشتید؛ بابت این کثافتکاری ها به وی، که متاسفانه ملبس به لباس مقدس روحانیت است، تذکر دادید؟
@ejtehad_jahadi
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🖋 آیا مشکلات اقتصادی حل شود، مردم فرزند میآورند؟
@Farsna
[شیخ محمّدحسن قمی]
🔰تناقض شعار و رفتار در فرزندآوری!🔰
🔹اگرچه گفتن ما تقریبا هیچ نتیجهای در پی ندارد، اما لااقل برای دلخوشی طلاب، از مسئولان حوزه میپرسیم:
🔹چرا در شهریه مقام معظم رهبری و سایر مراجع معظم، هیچ اثری بر فرزند داشتن یا نداشتن، و نیز بر تعداد فرزندان مترتب نمیشود؟
🔹امروز حداکثر شهریه طلبگی، چه بالای ۱۰ فرزند داشته باشید و چه اصلا فرزند نداشته باشید، بهرحال، کمتر از ۲ میلیون تومان است؛ یعنی کمتر از اجاره بهای ماهیانه یک سوئیت ۵۰ متری.
🔹آیا این نوع پرداخت، خودش بزرگترین تشویق و ترغیب عملی طلاب محترم به کاهش فرزندآوری نیست؟
🔹چرا عملکردها با شعارها متناقض است؟
@ejtehad_jahadi
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰مدیریت متمرکز، منشأ تمام آفات حوزه🔰
🔹منشأ تمام آسیبها و کاستیهای حوزه، مدیریت متمرکز است.
🔹منظور از مدیریت متمرکز، همین سیستم یکپارچه اداری حوزه است که از شورای عالی حوزه شروع شده و به مراکز مدیریت استانی ختم میشود.
🔹حضرات شورای عالی، که هرکدام یک سر دارند و هزار سودا، هر از گاهی جلسه میگیرند و برای حوزه های سراسر کشور نسخه میپیچند! مصوبه پشت مصوبه! ابلاغیه پشت ابلاغیه! آئین نامه پشت آئین نامه! و..
🔹خروجی و محصول این سیستم جلوی چشم همه ماست و قابل ارزیابی و قضاوت! روز به روز توده و متن طلاب در حال افت و سقوط هستند، از همه نظر؛ هم از نظر علمی، هم از نظر اخلاقی و هم از نظر تبلیغی.
🔹حضرات آقایان! حوزه وزارتخانه آموزش پرورش نیست! حوزه را با روش دانشگاهی یا پادگانی وبا آیین نامه ومصوبه و ابلاغیه نمیتوان اداره کرد. راه نجات حوزه از وضعیت بحرانی فعلی، «تمرکز زدایی در مدیریت» و «مدرسه محوری» است.
🔹سیاست «مدرسه محوری» تجربه موفقی بوده که در دهههای گذشته، برکات و ثمرات فراوانی برای حوزه های علمیه داشته است. مدرسه حقانی در قم، مدرسه آقای مجتهدی در تهران، مدرسه آقای موسوی نژاد در مشهد، مدرسه آقای ابن الرضا در خوانسار، مدرسه آقای بنابی در بناب، مدرسه های موفق بابل و.. تجربه های ارزشمندی هستند که میتوانند الگوی پیش روی حوزه های علمیه باشند.
🔹این مدرسه ها همیشه با محوریت یک عالم برجسته و روحانی موفق شکل گرفته و سالهای طولانی به تربیت طلاب شایسته پرداختهاند. و اینطور نبوده که هر چند سال یکبار، مدیر مدرسه مثل دانشگاهها، با ابلاغیه مرکز مدیریت تغییر کند و مدیریت مدرسه علمیه به یک شغل کارمندی با منبع درآمد مشخص و ساعت اداری و کاغذبازی و.. با حیطه اختیارات محدود و صرفا مجری دستورات ومصوبات وابلاغیه های مرکز مدیریت استان تبدیل شود!
🔹راه برون رفت حوزه از بحران علمی و اخلاقی وتبلیغی فعلی، توسعه الگوی مدرسههای موفق فوق الذکر است، بشرطی که مدیران این مدارس، بسط ید کامل در برنامههای آموزشی و تربیتی و .. داشته باشند، هم در تصمیم گیری و هم در اجرا.
🔹تا وقتی سیاست شورای عالی ومرکز مدیریت حوزه، بر تصدی گری و مدیریت متمرکز است، اوضاع حوزه های علمیه روز به روز بدتر خواهد شد.
@ejtehad_jahadi
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰مصاحبه عبرت آموز 🔰
🔹اخیرا مصاحبه تأمل برانگیزی از همسر مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی (رضوان الله علیه) منتشر شده که بسیار عبرت آموز است.
🔹اگر این مصاحبه را بخوانید تا حد زیادی به رمز و راز انحرافاتی که در برخی نوادگان و منسوبین مرحوم امام (قده) پیش آمده، پی خواهید برد.
🔹همسر آقا مصطفی ، دختر مرحوم آیت الله شیخ مرتضی حائری و نوه مؤسس حوزه علمیه قم مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری است.
🔹در سرتاسر این مصاحبه، دلباختگی این خانم به کشورهای خارجی و غربزدگی موج میزند.
🔹در همان اول مصاحبه میگوید که قصد ازدواج نداشته ومیخواسته به تحصیلاتش ادامه داده و به خارج برود ولی بخاطر نظر پدرش ازدواج کرده.
🔹از اول تا آخر مصاحبه بارها و بارها علاقه شدیدش به «مدرن بودن» و «امروزی بودن» و کشورهای خارج را ابراز میکند! مثلا میگوید کفشهای آقا مصطفی از خارج میآمد!! انگار خارج بهشت است!
🔹نسبت به پوشیه و چادر و نعلین و .. هم با تعابیر مختلف، ابراز ناخرسندی وتنفر میکند و آنها را تحجر مینامد!
🔹و شرمآورترین قسمت مصاحبه آنجاست که میگوید آقا مصطفی به من اصرار میکرده که چادر نپوش و با روسری از خانه بیرون بیا!!
🔹این در حالی است که چند خط قبلتر گفته که من جلوی مرحوم امام چادر میپوشیدم ولی زن احمدآقا چادر نمیپوشید و آقامصطفی میگفت کار تو درست است که چادر میپوشی!
🔹یعنی آقامصطفی به همسرش اصرار داشته که بیرون خانه چادر نپوشد ولی جلوی پدر شوهرش چادر بپوشد!
🔹جالب اینکه وقتی از اودرباره تهجد و نماز شب آقا مصطفی میپرسند میگوید بله اهل این چیزها بود ولی خیلی مدرن و امروزی بود و مثل بقیه آخوندها نبود! و در بند تقیداتی که بقیه آخوندها دارند نبود!
🔹خواندن این مصاحبه عبرت آموز را به همه طلبهها توصیه میکنم..
🔹بخوانیم تا بفهمیم اگر همسر ما آیت الله زاده هم باشد باز ممکن است تحت تاثیر فرهنگ منحط غرب قرار گیرد و این در تربیت اولاد ما اثر سوء خواهد داشت، و حتی اگر آقامصطفی خمینی و امید آینده اسلام باشیم ممکن است فرزندمان سید حسین خمینی شود!
🔹بخوانیم تا بفهمیم که باید در این دوران تاریک که فرهنگمنحط ومبتذل غرب از همه طرف ما را احاطه کرده است، مراقب نوامیس خود باشیم و آنها را در فضای مجازی و پای تلویزیون و .. رها نکنیم
🔹و برای رشد عقلی وتربیت دینی آنها برنامه داشته باشیم والا ممکن است فرزندان و نوههای ما نیز از شنیدن اسم لندن و واشنگتن و آلمان و ایتالیا ذوق کنند و آب از لب و لوچهشان آویزان شود! و بعد از فوت یا شهادت ما مصاحبه کنند و از همین حرفهای صد من یکغاز بزنند!
@ejtehad_jahadi
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰سه نکته مهم پیرامون بیانات حضرت آیت الله صافی گلپایگانی🔰
🔹بدون شک، حفظ احترام علماء و بزرگان دین، وظیفهای همگانی است و در این میان باید توجه داشت که :
✅اولاً- مرجع بودن یا نبودن در اینجا موضوعیتی ندارد زیرا آنچه در روایات اهل بیت علیهم السلام بر آن تاکید شده حفظ حرمت و احترام «علماء دین» است.
🔹لذا جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز و همه کسانی که در برابر انتقاد تند و تیز یک نویسنده به آیت الله صافی جبهه گرفته و بیانیه صادر کردند ولی در برابر اهانتها و فحاشیها نسبت به آیت الله مصباح یزدی و آیت الله حسن زاده آملی سکوت کردند باید درباره رفتار متناقض خود توضیح دهند! چون این رفتار متناقض موجب میشود صداقت و انگیزه آنها در دفاع از حرمت «علماء دین» با تردید مواجه شود.
✅ثانیا- اگرچه حفظ حرمت و احترام علماء دین وظیفه ای همگانی است اما باید توجه داشت که خود علماء دین نیز موظف به حفظ حرمت و احترام جایگاه خود هستند.
🔹و بر همین اساس است که مراجع معظم تقلید و علماء دین باید به شدت مراقب گفتار و عملکرد خود و اطرافیان ومنسوبین خود باشند تا احیاناً با سخنی نادرست یا عملکردی ناصحیح، زمینه هتک حرمت و بی احترامی به جایگاه مرجعیت و علماء دین را فراهم نیاورند.
🔹مطالعه ای اجمالی در سیره سلف صالح و بسیاری از علماء بزرگ معاصر به خوبی حساسیت وتقید ایشان را به این نکته دقیق آشکار میکند.
🔹متاسفانه باید اعتراف کرد که در این زمینه، غفلتهایی از برخی بزرگان و علماء معاصر - چه در قول و چه در فعل- وجود داشته و دارد که زمینه بی احترامی به علماء دین را فراهم نموده است.
✅وثالثا- در عین حال که هرگونه جسارت و اسائه ادب نسبت به شیخ الفقهاء و المجتهدین حضرت آیت الله صافی گلپایگانی (ادام الله ظله الشریف) محکوم و مردود است اما باید اعتراف کرد که بیانات معظم له درباره لزوم برقراری ارتباط با همه کشورها و نیز گره زدن وضع معیشتی مردم به این ارتباطات، غیر قابل دفاع است.
🔹و بهترین دلیل بر نادرست بودن این بیانات، تجربه تلخ و شکست خورده دولت منحوس حسن روحانی است که به جای تکیه بر توان داخلی، چشم امید به دشمنان این مملکت داشت وتا آخرین روزهای دولتش فریاد مذاکره و تعامل سازنده را سر میداد و تمام کاستیها ومشکلات را از واکسن و گرانی و اشتغال گرفته تا آب خوردن مملکت را به تحریمهای دشمن و مذاکره و سازش و تسلیم در مقابل آمریکا گره میزد و علیرغم ۸ سال سازش وتسلیم وعقب نشینی، نه تنها تحریمها و گرانی و مشکلات برطرف نشد بلکه چندین برابر شد تا حدی که اگر مدیریت هوشمندانه وحکیمانه و قاطعانه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنهای (ادام الله ظله الشریف علی رئوس المسلمین) نبود، حتما و قطعا دولت منحوس روحانی، نظام اسلامی را به ورطه سقوط کشانده و مملکت امام زمان ارواحنافداه را دودستی تقدیم دشمنان اسلام میکرد.
@ejtehad_jahadi
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰اشتغال بیرونی زنان، از مهمترین علل «کاهش زاد و ولد» و «افزایش طلاق» و «روابط ناسالم» است🔰
🔹در خبرها آمده که خانم خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان، خدمت حضرت آیت الله نوری همدانی رسیده و اظهار داشته است:
«می بایست برای ایجاد اشتغال زنان بویژه آنان که بی سرپرست می باشند برنامه عملیاتی و متناسب با فرهنگ اسلامی داشته باشیم.».
🔹میخواهم چند جمله به عنوان تعلیقه بر این کلام عرض کنم، والبته مخاطبم خانم خزعلی نیست، بلکه مخاطبم برادران وخواهران طلبهای است که در این کانال حضور دارند یا این یادداشت به دست آنها میرسد.
🔹طلاب عزیز وهمراهان گرامی! ما در صلوات شعبانیه میخوانیم : «المتقدم لهم مارق و المتأخر عنهم زاهق واللازم لهم لاحق».
🔹در سیره اهل بیت علیهم السلام و روایات آن بزرگواران، نه تنها تشویق وترغیبی به اشتغال زن بیرون از منزل دیده نمیشود بلکه بالعکس، کراراً ترغیب وتاکید شده که بانوان حتی المقدور از خروج از منزل پرهیز کنند.
🔹اما امروز ، متاسفانه بسیاری از آحاد جامعه ما - حتی بانوان مذهبی و محجبه- به پیروی از فرهنگ منحط غربی، این توصیه دینی را به تمسخر و استهزاء میگیرند و کمال وسعادت وخوشبختی زن را در این میدانند که بیرون از منزل، شغل مناسب و درآمد مستقلی برای خودش داشته باشد.
🔹بدون تردید یکی از مهمترین علل وعوامل افزایش طلاق، اشتغال بانوان بیرون از منزل است.
🔹آمارها نیز تایید میکند که هرچه تعداد بانوان شاغل در کشور افزایش یافته، آمار طلاق نیز افزایش داشته است.
🔹همچنین هر مقدار که آمار اشتغال بانوان بیرون از منزل افزایش داشته، آمار زاد و ولد به شدت کاهش یافته است.
🔹همچنین هر مقدار آمار اشتغال بانوان در محیطهای مختلط افزایش داشته، آمار فحشاء وبی بندوباری و روابط نامشروع نیز افزایش داشته است.
🔹و همه این آسیبها و آفتها نتیجه و معلول طبیعی و منتظره افزایش اشتغال بانوان در بیرون منزل است.
🔹چون وقتی زن درگیر شغل بیرون از منزل است فرصتی برای فرزندآوری وتربیت فرزند ندارد.
🔹و چون در محیط مختلط با همکاران یا ارباب رجوع مذکر بسیار سر وکار دارد زمینه روابط ناسالم ونامشروع خیلی فراهمتر بوده ورغبت ومیل زن به شوهر خودش کم شده و با توجه به استقلال مالی که دارد، درصد ناسازگاریها افزایش میابد و آمار طلاق بالا میرود و آسیبهای فراوان اجتماعی پیش میآید.
🔹اکیدا به خواهران طلبه متاهل توصیه میکنم - اگر به زندگی خود وآینده فرزندانتان اهتمام دارید- از اشتغال بیرون منزل پرهیز کنید و سعی کنید وقت خود را به شوهرداری و خانه داری و تولید و تربیت نسل صالح و سالم اختصاص دهید که هیچ افتخاری برای زن مسلمان بالاتر از این نیست که فرزندان صالحی تربیت کند که سرباز وفادار وخدمتگزار راستین اسلام و قرآن واهل بیت علیهم السلام باشند.
@ejtehad_jahadi
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰بیت الغزل معرفت🔰
🔹کاروان رفت وتو در خواب وبیابان درپیش
🔹کی روی؟ره زکهپرسی؟چهکنی؟چون باشی؟
@ejtehad_jahadi
هدایت شده از [شیخ محمّدحسن قمی]
بسم الله الرحمن الرحیم
💠نماز شب، داروی همه دردها💠
🔹هریک از ما طلبهها -مثل سایر مردم-در زندگی خود با گرفتاریها و مشکلات و بلاهای متعددی مواجه میشویم.
🔹زمانی در به در دنبال حجره ایم و مدتی دربه در دنبال ازدواجیم وسپس در به در دنبال وام و خانه اجارهای و اثاث البیت و دو لقمه نان و گاهی درگیر با همسر و همسایه و بستگان دور و نزدیک وگاهی گرفتار بیماریهای حاد و مزمن و افسردگی و پوچی و سرخورده از هدر رفتن جوانی و عمر و جمال و مال ومنال و درگیر امور فرزندان و طلبکاران و..
🔹هم تجربه ثابت کرده است و هم روایات اهل بیت علیهم السلام دلالت دارد و هم بزرگان اهل معنا و معرفت تاکید کردهاند که: «نماز شب داروی همه دردها وگرفتاری هاست».
🔹البته درجه تاثیرگذاری نماز شب، به درجه حضور قلب و پرمغز بودن آن بستگی دارد. هرچه نماز شب از نظر کیفیت حضور قلب و انس و خلوت با حضرت پروردگار، پربارتر باشد اثرگذاری آن بیشتر است و هرچه نماز شب پوک و بی محتوا و خالی از حضور قلب و خشک و از روی اجبار و تحمیل و تکلف و بدون اشک و توجه و انس با خدا باشد اثربخشی آن کمتر است.
🔹بسیار شنیدهایم که آن عارف عظیم الشأن و اعجوبه عرفان و توحید، حاج میرزا علی قاضی (رضوان الله علیه) به شاگردش (علامه طباطبايى) فرموده بود: پسرم! اگر دنیا میخواهی نماز شب بخوان! واگر آخرت میخواهی نماز شب بخوان!
🔹پس دوست گرامی؛ و ای خواهر و برادر طلبه! اگر غم و غصه و گرفتاری دنیوی داریم ، بدانیم که داروی آن ، تهجد و شب زندهداری و نماز شب است!
🔹و اگر هیچ غم و غصه و گرفتاری دنیوی نداریم، بلکه تمام همّ وغمّ و درگیری ذهنی ما معطوف به آخرت است، باز هم بدانیم که داروی آن، نماز شب و سحرخیزی وخلوت با حضرت پروردگار است..
🔹واقعا این سؤال بطور جدی مطرح است: طلبهای که اهل نماز شب و سحرخیزی و خلوت ومناجات و انس با حضرت پروردگار نیست ، اصلاً به چه امید و انگیزهای طلبه است؟😳
🔹تمام صفا و نورانیت و حس و حال و شور و نشاط و لذت و شیرینی مسیر طلبگی، به سحرخیزی وشب زنده داری و تهجد و اشک و مناجات با حضرت حق جل جلاله در دل شبهای تار است..
⚠️بدون تهجد و خلوت سحرگاه ، و با نماز صبح زورکی و دم تیغ آفتاب، فقط خودمان را معطل کردهایم! کالمستهزئ بنفسه!
💠هر که سحر ندارد، از تو خبر ندارد..
@ejtehad_jahadi