ادامه مطلب قبل...
🔻 طلبگی شاخه ای از نبوت است، شاخه ای از رشته های معارف اهل بيت است، طلبگی مساوی است با تفقه در دين در تمام موضوعات، خدای متعال نصيب کند که هر کسی به ميزان استعداد و ظرفيتش بتواند پيش برود.
🔸 ولي يک نور و برکتی، يک ثبات و اعتمادی و يک توکلی در طلبگی تقسيم میشود که جاهای ديگر تقسيم نمیشود و با معادلات مادی نمیتوان آن ها را محاسبه کرد.
🔹 به هر حال ما افتخارمان اين است که ادامه دهنده روش کسانی هستيم که همّشان دين خدا بوده است، همّشان تهذيب بوده، همّشان معارف اهل بيت بوده، که هم خودشان بهره ببرند و هم جامعه را به معارف اهل بيت عليهم السلام روشن کنند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام خمینی: قدر این اسلام و قدر این روحانیت را بدانید! اگر این طایفه را کنار بگذارند، بعد از پنجاه سال رسم و اسمی از اسلام نخواهد بود..
🗓بمناسبت سالروزمهم و مغفول
🏳فتوایرهبری بر حرمت قمهزنی
🏴و احیای دوباره این بدعت شوم
🏴توسط جاهلانومعاندان شیعه/۱
💠رهبرانقلاب
‼️قمهزدن علنی حرام و ممنوع است، البته کسانی که در سالهای گذشته از روی عشق و اخلاص قمه زدهاند بخاطر نیتشان مأجورند! ۷۳/۳/۲۷
‼️چند سال پیش راجع به قمهزنی امری که «بیّن الغىّ» است مطالبی گفتیم؛ بزرگانی قبول کردند و مردمِ زیادی هم پذیرفتند اما یکوقت از گوشههایی سروصدا بلند شد که آقا شما با امام حسین مخالفید! آیامعنای «سفینةالنجاة و مصباح الهدی» اینستکه ما عملی را که بلاشک شرعاً محل اشکال است انجام دهیم؟! ما باید روشنگری بکنیم تا نسل جوان ما به اسلام بیشتر علاقهمند شود! ۸۴/۶/۱۷
‼️گویندگان، سرایندگان، باید توجه داشته باشند، نباید حقایق ماجرای عاشورا را بازیچه قرار داد. هر کسی یک خرافهای را به آن وصل بکند، اینها طرفداری از امام حسین نیست. یک وقتی ما راجع به مسئلهی تظاهرات قمه، مطلبی را گفتیم، یک عدهای گوشه کنار صداشان بلند شد که آقا! این عزاداری امام حسین است؛ مخالفت نشود با عزاداری امام حسین! این، مخالفت با عزاداری نیست؛ مخالفت با ضایع کردن عزاداری است. عزاداری امام حسین را نباید ضایع کرد! ۸۶/۱۰/۱۹
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓بمناسبت سالروزمهم و مغفول
🏳فتوایرهبری بر حرمت قمهزنی
🏴و احیای دوباره این بدعت شوم
🏴توسط جاهلانومعاندان شیعه/۲
💠رهبرانقلاب
‼️قمه زدن از کارهای خلاف است. نمیشود در مقابل این کارِ غلط سکوت کرد. کجای این حرکت، عزاداری است؟! البته، دست بر سر زدن، به نوعی نشانه عزاداری است. اما تا کجا دیدهاید که فردی به خاطر مصیبتِ عزیزانش، با شمشیر برمغز خود بکوبد و از سرِ خود خون جاری کند؟! کجای این کار، عزاداری است؟! قمهزدن، سنّتی جعلی است. از اموری است که مربوط به دین نیست و بلاشک، خدا هم از انجام آن راضی نیست. علمای سلف دستشان بسته بود و نمیتوانستند بگویند «این کار، غلط و خلاف است.» امروز روز حاکمیت اسلام است. نباید کاری کنیم که آحاد جامعه اسلامىِ برتر، یعنی جامعه محبِ اهلبیت، در نظر مسلمانان و غیرمسلمانان عالم، بهعنوان یک آدمهای خرافىِ بیمنطق معرفی شوند. من حقیقتاً هر چه فکر کردم، دیدم نمیتوانم این مطلب قمه زدن را که قطعاً یک خلاف و یک بدعت است، به اطّلاع مردم عزیزمان نرسانم. این کار را نکنند. بنده راضی نیستم. اگر کسی به تظاهر قمه بزند، من قلباً از او ناراضیام. این را من جدّاً عرض میکنم! ۷۳/۳/۱۷
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓بمناسبت سالروزمهم و مغفول
🏳فتوایرهبری بر حرمت قمهزنی
🏴و احیای دوباره این بدعت شوم
🏴توسط جاهلانومعاندان شیعه/۳
💠رهبرانقلاب
‼️من سه سال قبل راجع به قمهزدن مطلبی را گفتم و مردم عزیز ما، آن مطلب را با همه وجود پذیرفتند و عمل کردند. اخیراً مطلبی را کسی درباره قمه زنی به من گفت که خیلی برایم جالب و عجیب بود، در آن زمان که کمونیستها بر منطقه آذربایجان شوروی سابق مسلّط شدند، همه آثار اسلامی را از آنجا محو کردند. مثلاً مساجد را به انبار تبدیل کردند، سالنهای دینی و حسینیهها را به چیزهای دیگری تبدیل کردند و هیچ نشانهای از اسلام و دین و تشیّع باقی نگذاشتند. فقط یک چیز را اجازه دادند و آن، قمه زدن بود! دستورالعمل رؤسای کمونیستی به زیردستان خودشان این بود که مسلمانان حق ندارند نماز بخوانند، نماز جماعت برگزار کنند، قرآن بخوانند، عزاداری کنند، هیچ کار دینی نباید بکنند؛ اما اجازه دارند قمه بزنند! چرا؟ چون قمه زدن، برای آنها یک وسیله تبلیغ بر ضدّ دین و بر ضدّ تشیع بود. بنابراین، گاهی دشمن از بعضی چیزها، این گونه علیه دین استفاده میکند. هرجا خرافات به میان آید، دین خالص بدنام خواهد شد! ۷۶/۱/۱
⚠️توجه؛
🏳درپی تجاهر بعضی از شیعیان به فعل قمه زنی، رهبری در ۷۳/۳/۱۷ امر به عدم انجام این خلاف و بدعت کردند، پس از ۱۰روز امام جمعه اردبیل آیةالله مروج در استفتائی خواستار حکم رهبری در این باره شدند، رهبری نیز مورخ ۷۳/۳/۲۷ در پیامی فتوای حرمت قمه زنی علنی را اعلام کردند و در ۹۵/۷/۲۱ ذیل استفتاء ۱۴۶۱ فرمودند قمه زنی در هیچ حالتی جایز نیست!
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🔻فعال فرهنگی و فضای مجازی مطرح کرد؛
🔸 #انقلاب_جنسی_4 مستندی با موضوعی تازه و جذاب اما بدون پشتوانه پژوهشی
حجت الاسلام #هاشمی_زاده:
🔹قبل از دیدن این مستند انتظار داشتم با اتفاق ویژه ای روبرو شوم ولی چیزی که با آن روبرو شدم حکایت آن دکمه ای بود که دنبال پیدا کردن یک کت برای آن بودند.
🔹محتوای مستند انقلاب جنسی از نظر محتوایی دارای مشکلات اساسی و ویران کننده ای است.
🔹در این مستند ایران جایی برای زندگی نیست و خیلی سیاه است و همهی دهه شصتی ها یا حداقل قشر و گروه عظیمی از آنها از ایران رفته اند.
🔹یا در جای دیگر به مخاطب القا می شود که ایران کشوری برای تفریح نیست و همه ساله قشر عظیمی از ایرانی ها برای تفریح به خارج از کشور می روند.
🔹در جای دیگر مستند به مخاطب القا می کند کسانی که در ایران هستند و حجاب دارند مجبورند چرا که یا دانشگاه، یا محل کار یا .... به آنها اجازه نمی دهد که هر مدلی بچرخند و گشت ارشاد یا مدل های شبیه این به درد نمی خورد و باعث بدتر شدن اوضاع می شود.
🔹باید از سازنده مستند پرسید آیا واقعا ایران جایی برای تفریح ندارد؟ یا جوانان تفریح نمی کنند؟
🔹این از تناقضات آشکار این مستند است که در جایی به گشت ارشاد اشاره می کند و سخت گیری ها و مانتو های دهه شصتی را نشان می دهد و از طرف دیگر به مانتوهای جلو باز دهه نودی.
🔹اتفاقی که در این مستند روی می دهد معرفی فرقه ها و اعمال شیطانی با شبهه های فراوانی است که مخاطب تا به حال با آن آشنایی نداشته و هیچ وقت هم در هیچ جای این مستند جواب درستی به مخاطب برای رفع شبهه ای که در ذهن او پرورش یافته داده نمی شود.
🔹تنها نقطه قوت این مستند بکر بودن موضوعاتی است که آن هم هیچ داشته خاصی با جمع بندی ناقص فیلم برای مخاطب ندارد. مقایسهی اسلامی انتهای فیلم بد نیست ولی اگر آن موضوع خویشتن داری بیشتر، دقیق تر و اصولی تر از ابتدای مستند در سناریو جای داده می شد و در انتها به هم وصل می شد بهتر بود.
🔹پیشنهاد میکنم در قسمت های بعدی حتما از کارشناسان دینی رسانه ای برای جمع بندی مناسب و مدل پاسخگویی به شبهات مطرح شده استفاده شود و تیم تحقیق و پژوهشی مناسبی را به کار گرفته شود.
🆔 @rasanewsagency
🔸نظر آیتالله مکارم شیرازی در مورد سرمایهگذاری در بورس
🔻سرمایهگذاری در بورس ازنظر شرعی مانعی دارد؟
🔹بورس هرگاه مربوط به سهام کارخانهها یا مراکز اقتصادی دیگر باشد که وجود خارجی دارند، و مقدار سهم و قیمت آن کاملا روشن باشد، مانعی ندارد.
🆔 @rasanewsagency
45.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بخش اول مناظره حجت الاسلام دکتر رفیعی با آقای حسن آقامیری
🆔 @rasanewsagency
🌹 آیت الله بهجت :یک فرج عمومی داریم آن که هیچ، ولی امام زمان(عج) "المحتجب عن اعین الظالمین" است
و هرکس گناه نکند حضرت از او در غیبت نیست.
🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃
@OstadRaefipoor1
▪️رمز تعارض های موجود در سیره اهل بیت علیهم السلام چیست؟
🔰 شهید آیت الله مطهری
🔺ما در سيرت پيشوايان دين به اموري برميخوريم که بهحسب ظاهر با يکديگر تناقض و تعارض دارند، همچنانکه در اخبار و آثاري که از پيشوايان دين رسيده احيانا همين تعارض و تناقض ديده ميشود.
🔺در آن قسمت از اخبار و روايات متعارض که مربوط به فقه و احکام است، علما در مقام حل و علاج آن تعارضها برآمدهاند که در محل خود مذکور است. در سيرت و روش پيشوايان دين هم همين تعارض و تناقض در بادي امر ديده ميشود، بايد ديد راهحل آن چيست؟
🔺اگر در اخبار متعارض که در فقه و احکام نقل شده، تعارضها حل نگردد و هر کسي يک خبر و حديثي را مستمسک خود قرار دهد و عمل کند مستلزم هرج و مرج خواهد بود. سيرت و روش پيشوايان دين هم که با يکديگر به ظاهر اختلاف دارد همينطور است، اگر حل نگردد و رمز مطلب معلوم نشود مستلزم هرج و مرج اخلاقي و اجتماعي خواهد بود.
🔺ممکن است هر کسي به هواي نفس خود يک راهي را پيش بگيرد و بعد آن را با عملي که در يک مورد معين و يک زمان معين از يکي از ائمه نقل شده توجيه و تفسير کند، باز يک نفر ديگر به هواي خود و مطابق ميل و سليقه خود راهي ديگر ضد آن راه را پيش بگيرد و او هم به يک عملي از يکي از ائمه که در مورد معين و زمان معين نقل شده استناد کند و بالاخره هر کسي مطابق ميل و سليقه و هواي نفس خود راهي پيش بگيرد و براي خود مستندي هم پيدا کند.
🔺مثلا ممکن است يک نفر طبعا و سليقتا و تربيتا سختگير باشد و زندگي با قناعت و کمخرجي را بپسندد، همينکه از او بپرسند چرا اينقدر بر خودت و خانوادهات سخت ميگيري بگويد رسول خدا و علي مرتضي همينطور بودند، آنها هرگز جامه خوب نپوشيدند و غذاي لذيذ نخوردند و مرکوب عالي سوار نشدند و مسکن مجلل ننشستند، آنها نان جو ميخوردند و کرباس ميپوشيدند و بر شتر يا الاغ سوار ميشدند و در خانه گلي سکني ميگزيدند.
🔺و باز يک نفر ديگر طبعا و عادتا خوشگذران و اهل تجمل باشد، و اگر از او سؤال شود که چرا به کم نميسازي و قناعت نميکني و زهد نميورزي، بگويد چون امام حسن مجتبي و يا امام جعفر صادق اينطور بودند، آنها از غذاي لذيذ پرهيز نداشتند، جامه خوب ميپوشيدند، مرکوب عالي سوار ميشدند، مساکن مجلل هم احيانا داشتند.
🔺همچنين ممکن است يک نفر يا افرادي طبعا و مزاجا سر پرشوري داشته باشند و طبعشان سکون و آرامش را نپسندد و براي توجيه عمل خود به سيرت پيغمبر اکرم (ص) در صدر اسلام يا به نهضت حسيني (ع) استدلال کنند، و يک نفر يا افراد ديگر که برعکس مزاجآ عافيتطلب و گوشهگير و منزوياند و در نفس خود شهامت و جرأتي نميبينند، موضوع تقيه و راه و روش امام صادق (ع) يا ائمه ديگر را مورد استناد خود قرار دهند.
آنکس که مثلا طبعا معاشرتي و اجتماعي است به عمل و سيرت يک امام و آنکس که طبعا اهل عزلت و تنهايي است به سيرت يک امام ديگر متوسل شود.
🔺بديهي است در اينصورت نه تنها سيرت و روش پاک و معنيدار رسول اکرم و ائمه اطهار مورد استفاده قرار نميگيرد، بلکه وسيلهاي خواهد بود براي اينکه هر کسي راه توجيهي براي عمل خود پيدا کند و به دعوت و سخن کسي گوش ندهد و جامعه دچار هرج و مرج گردد.
🔺واقعا هم چنين تعارض و تناقض ظاهري در سيرت ائمه اطهار ديده ميشود؛ ميبينيم مثلا حضرت امام حسن (ع) با معاويه صلح ميکند و اما امام حسين (ع) قيام ميکند و تسليم نميشود تا شهيد ميگردد؛ ميبينيم که رسول خدا و علي مرتضي در زمان خودشان زاهدانه زندگي ميکردند و احتراز داشتند از تنعم و تجمل، ولي ساير ائمه اينطور نبودند. پس بايد اين تعارضها را حل کرد و رمز آنها را دريافت.
🔺گفتم بايد اين تعارض را حل کرد و رمز آن را دريافت. بلي بايد رمز آن را دريافت. واقعا رمز و سرّي دارد. اين تعارض با ساير تعارضها فرق دارد، تعارضي نيست که روات و ناقلان احاديث بهوجود آورده باشند و وظيفه ما آنگونه حل و رفع باشد که معمولا در تعارض نقلها ميشود، بلکه تعارضي است که خود اسلام بهوجود آورده، يعني روح زنده و سيال تعليمات اسلامي آن را ايجاب ميکند. بنابراين اين تعارضها در واقع درس و تعليم است نه تعارض و تناقض، درس بسيار بزرگ و پرمعني و آموزنده.
📚 ادامه این مطلب و رمزگشایی از تعارض های سیره اهل بیت را از کتاب بیست گفتار، فصل امام صادق ص 124 مطالعه کنید.
#اهل_بیت #اندیشه_مطهر
@fater290
♨️مديريت حافظه
🔰شهید مطهری
🔹افراد از نظر هوش، فهم، استعداد و حافظه با يکديگر اختلاف دارند. انسانهاي رشيد از حافظه خود بهرهبرداري صحيح ميکنند، ولي آدمهاي غير رشيد ممکن است حافظه بسيار نيرومندي نيز داشته باشند اما نتوانند از آن استفاده کنند. آدم غير رشيد تصور ميکند حافظه يک انبار است، انباري که بايد دائماً آن را پر کند؛ هر چه پيدا کرد آنجا پرت کند، عيناً مانند انبار يک خانه که احياناً وارد ميشوي ميبيني يک تکه حلبي، يک قطعه فلز، يک ميز شکسته، يک صندلي شکسته در آنجا افتاده است. امّا آدمي که رشيد باشد، در بهرهبرداري از حافظه خود دقّت ميکند؛ اوّلين کاري که انجام ميدهد عمل انتخاب است؛ يعني حافظه خود را مقدّس ميشمارد، حاضر نيست هر چه شد در آن سرازير کند؛ حساب ميکند که دانستن چه چيزهايي براي او مفيد است و چه چيزهايي بيفايده است؛ مفيدها را درجه بندي ميکند و مفيدترها را انتخاب ميکند، سپس آنها را به حافظه خويش ميسپارد آنچنانکه امانتي را به اميني ميسپارد؛ در خود سپردن دقّت ميکند، يعني واقعاً و به طور دقيق و روشن آن را وارد ذهن ميکند و سپس تحويل حافظه ميدهد.
🔹مثلًا کتابي را مطالعه ميکند؛ يک بار ميخواند (انسان کتاب را بار اول به قصد لذّت ميخواند. در اين صورت نميتواند در مورد مطالب کتاب، حساب و قضاوت کند)؛ دور دوم ميخواند (حتّي قويترين حافظهها نيازمند است که يک کتاب مفيد را لااقل دو بار پشت سر هم بخواند)؛ پس از آن، مطالب را تجزيه و تحليل و دستهبندي ميکند و هر مطلبي را با توجّه به اينکه از چه دسته مطالب است به حافظه ميسپارد. بعد کوشش ميکند که کتاب ديگري را در دستور مطالعه قرار دهد که در موضوع کتاب پيشين است، و حتّي الامکان تا از موضوعي فارغ نشده است و در حافظه به صورت روشن و منظّم نسپرده است وارد موضوع ديگر نشود.
🔹اشتباه است اگر انسان يک کتاب را مانند يک سرگرمي مطالعه کند و قبل از آنکه مطالب کتاب درست جذب ذهن شده باشد و ذهن فرصت تجزيه و تحليل پيدا کرده باشد به کتاب ديگر و موضوع ديگر بپردازد؛ امروز کتب تاريخي، فردا روان شناسي و پس فردا مثلًا کتب مذهبي مطالعه کند، همه مخلوط ميشوند و حکم انباري بينظم را پيدا ميکند.
🔹انسان رشيد کتابها و مطالبي را که براي خود لازم ميداند، جمع ميکند، آنها را مکرّراً مطالعه و دسته بندي و سپس خلاصه ميکند. خلاصه را يادداشت و به حافظه خود ميسپارد؛ بعد به موضوع ديگر ميپردازد. چنين فردي اگر حافظهاش ضعيف هم باشد از آن حدّاکثر استفاده را ميکند و مثل کسي ميشود که کتابخانه منظّمي با قفسههاي مرتب دارد، کتابخانهاي که هر قفسهاش به کتابهاي معيني در رشته خاص مربوط ميشود به طوري که هر کتابي را که بخواهد فوراً دست ميگذارد روي آن و آن را مييابد؛ امّا اگر غير از اين باشد همانند آدمي است که کتابخانهاي با هزارها کتاب داشته باشد امّا کتابها را روي يکديگر ريخته است؛ هر وقت کتابي را بخواهد دو ساعت بايد دنبالش بگردد تا پيدا کند.
📚مدیریت و رهبری در اسلام
#اندیشه_مطهر
@fater290
💥 چه مصیبتی از این بزرگتر؟!
❓سؤال: مقصود از «مصیبت در دین» که در برخی دعاها آمده، چیست؟ نظیر: «لَا تَجْعَلْ مُصیبَتَنا فِی دِینِنا؛ خدایا مصیبت ما را در دینمان قرار مده».
🔹حضرت آیتالله بهجت قدسسره: همین مصیبتی که به آن مبتلا هستیم، یعنی فقد امام عجلاللهتعالیفرجهالشریف؛ چه مصیبتی از این بزرگتر؟! خدا میداند که بهواسطۀ آن، چه محرومیتها داریم.
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٢١٧
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
روش شناسی اجتهاد-استاد واعظی.pdf
1.38M
✅ #روش_شناسی_اجتهاد
استاد سید محمدرضا #واعظی
🔹در این پژوهش مباحث ارزشمندی پیرامون #فرایندـکلان اجتهاد و #خردهفرایند های آن مطرح شده است.
▫️یادداشت مرتبط:
فایلهای صوتی تدریس روششناسی اجتهاد استاد واعظی
کانال استاد: @yaddashhayetalabegi
🔸 کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا)👇
🆔http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
روش تحلیل لغت.pdf
992.2K
✅مقاله روششناسی تحلیل لغت در فرایند استنباط فقهی
🔹استاد عبدالحمید #واسطی
🔹استاد در این مقاله به تشریح خردهفرایند دستیابی به معنای مفردات ادله میپردازند.
🔹شناخت #خردهفرایندهای_اجتهاد مانند روش بررسی لغت، روش بررسی دلالی، روش بررسی سندی و ... ذیل روششناسی اجتهاد جای میگیرند.
🔸 کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)👇
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
✅ مقایسه #فرایند_کلان_اجتهاد برخی فقیهان معاصر
▫️استاد سید مهدی #موسوی
🔹روش اول: محقق #خویی
۱- مسألهای به او عرضه میشود
۲- تأسیس اصل با مذاق شریعت (مانند فرضیه در علوم طبیعی)
۳- بررسی اقوال
۴- بررسی روایات
🔹روش دوم: #شیخ_انصاری، شهید صدر، مرحوم شاهرودی
۱- مسأله
۲- اقوال
۳- اصل
۴- روایات
🔹روش سوم: مرحوم #بروجردی، #امام، #رهبری، آیت الله شبیری
۱- مسأله
۲- تاریخچه
۳- مراجعه به خود مصادر اصلی و حتی اختلاف نسخ، برخلاف دو روش قبلی
۴- اقوال، برخلاف دو روش
🔹روش چهارم: شهید #صدر در اقتصادنا
۱- فقیه میرود مسائل مهم جامعه را میآورد.
۲- بررسی پاسخ مکاتب مختلف
۳- ارزیابی درونی آنها
۴- عرضه مسأله به کل فقه
۵- به کارگیری کل فقه و ادله برای طراحی یک نظریه کلان در آن موضوع، به عنوان یک چارچوب نظری
۶- صورتبندی نظریه اسلام در یک مسأله خاص مانند ربا
۷- بررسی فروع آن مسأله
به این فقه، فقه النظریه گفته میشود، شهید صدر در المدرسة القرآنیه این روش را توضیح داده است.
🔸 کانال روششناسی اجتهاد (روشنا)
🆔http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
🆔@ravesh_ejtehad
62610-متن مقاله به فرمت PDF-343980-1-10-20191216.pdf
644.2K
✍مقاله جدید استاد #واسطی
✅روششناسی #اجتهاد_تمدنی
✔️ ابزاری برای استخراج #نظامها و فرآیندهای مورد نیاز در مقیاس یک #تمدن
🌐کانال فقه نظام ساز
🆔 @feghheumanis
✅گزارش #اختصاصی روشنا از نشست #روش_شناسی اجتهاد آیت الله #خامنهای، بر اساس کتاب #غنا (جلسه دوم)
🔹جلسه دوم نشست روش شناسی حضرت آیت الله خامنه ای بر اساس کتاب غنا، با حضور استاد مبلغی یکشنبه 24 آذر در موسسه عالی فقه و علوم اسلامی برگزار شد.
🔹در این نشست، استاد مبلغی به بیان سایر مولفه های هفت گانه روش شناسی اجتهاد، فقه اللغه و فقه الاقوال پرداخت.
🔹استاد مبلغی گفت: آیت الله خامنه ای دارای سه روش در #فقه_اللغه هستند:
☑️الف. رجوع «دقیق» به لغت
☑️ب. محصور نماندن در لغت و تمرکز بر «خاستگاه های چندگانه واژه» به منظور هم افزایی تبیینی آن؛ یعنی همزمان به خاستگاه های عرفی، لغوی، ادبی، فقهی و ... واژه توجه می کنند (رک. ص 195 کتاب غنا)؛ اما برخی مجتهدان صرفا به لغت مراجعه می کنند و با بیان مجمل بودن لغت، قدر متیقن گیری می کنند که رهبری این روش را نمی پذیرند (رک. ص9 کتاب غنا).
☑️ج. تحلیل همزمانی واژگانی و گفتمانی
توجه به ادبیات و گفتمان حدیث در روش آیت الله خامنه ای گاه باعث می شود برخی سلبی اندیشی های تحریمی مانند حرمت مطلق لهو، مورد بازاندیشی قرار گیرد .
ایشان تفکیک فقه اللغه از فقه الموضوع را از باب عام بعد الخاص دانست.
🔹استاد مبلغی در ادامه به بررسی روش #فقه_الاقوال آیت الله خامنه ای پرداخت و گفت: ایشان چند روش دارند که به یک مورد آن در این جلسه اشاره می کنیم و آن «بررسی پرحوصله و کاملا اجتهادی اقوال مهم و سرنوشت ساز» است.
ایشان افزود: نباید #اقوال_شاذ را کنار گذاشت، آیت الله خامنه ای، نظر شاذ مرحوم فیض در غنا و اقوال ناظر و مفسر آن را مورد بررسی تفصیلی قرار می دهند و جریان فیض را گسترش می دهند.
▫️پی نوشت:
گزارش جلسه اول: https://eitaa.com/ravesh_ejtehad/147
فایل صوتی جلسه دوم :https://eitaa.com/ravesh_ejtehad/151
جلسه سوم، بنا بر اعلام اولیه، چهارشنبه 11 دی برگزار خواهد شد.
🔸 کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا)👇
🆔http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
✅گزارش #اختصاصی روشنا از نشست #روش_شناسی اجتهاد آیت الله #خامنهای (جلسه اول)
🔹نشست روش شناسی اجتهاد آیت الله خامنه ای بر اساس کتاب غنا، یکشنبه 17 آذر در مدرسه عالی فقه و علوم اسلامی، با سخنرانی استاد #مبلغی برگزار شد.
🔹در این نشست، استاد مبلغی به اهمیت روش شناسی اجتهاد پرداخت و گفت: ما در فقه روش داریم اما روش شناسی نداریم؛ روش شناسی فواید بیشماری دارد و استنتاج ما را سریعتر، دقیقتر، جامع تر و به روزتر می کند.
🔹ایشان افزود: روش شناسی اجتهاد، مطالعات فقهی را کن فیکون می کند و برای برخی که دچار تحیر در درس خارج هستند و دچار خستگی درسی شده اند، راه برون رفت شان تمرکز بر روش شناسی است.
🔹استاد مبلغی گفت: باید روش فقیهان نیرومند مثل امام، آیت الله خامنه ای، شهید صدر و آیت الله خویی را بشناسیم؛ این کار، ما را جلو می اندازد؛ ولی اگر روش شناسی نداشته باشیم متوقف می شویم
🔹در ادامه، ایشان به ابعاد روش شناسی اشاره کرد و گفت: ارکان عملیه الاستنباط 7 بخش است که روش در آنها ظهور می یابد:
1. فقه النص (فقه القرآن، فقه الحدیث: مضمون الحدیث/ سند الحدیث)
2. فقه الموضوع
3. فقه الآراء
4. فقه اللغه
5. فقه السیر و المرتکزات و الاعراف
6. فقه التطبیق
7. فقه الترتیب
🔹استاد مبلغی گفت: #فقه_الحدیث آیت الله خامنه ای مبتنی بر سه روش است:
✔️الف. لحن القول شناسی
یکی از راههای رسیدن به لحن القول، قرائت همه روایات وارده در مسئله است (رک. ص345 کتاب غنا)
✔️ب. بهره گیری از قاعده مناسبات حاکم بر سوال و جواب
که شامل دو بخش است:
- قاعده ناظرسازی جواب امام به انگیزه معرفتی سائل؛ مثلا اگر دقت کنیم که انگیزه سائل پرسش از یک امر بدیهی نیست فهم ما از پاسخ امام تغییر می کند.
- قاعده ناظرسازی جواب امام به اندیشه سائل؛ باید بدانیم که ارتکازات ذهنی سائل چه بوده است.
✔️ج. لزوم مراجعه به منبع اصلی حدیث (به جای کتب فقهی)
🔹استاد مبلغی در ادامه به #فقه_الموضوع پرداخت و گفت: آیت الله خامنه ای از سه روش در فقه الموضوع استفاده می کنند:
✔️الف. توجه به جامعه زمان صدور احادیث
✔️ب. بهره گیری از نگاه تخصصی؛ مثلا شناخت موسیقی کلاسیک و غیرکلاسیک
✔️ج. مناط شناسی
مناط شناسی عمدتا در موضوعات رخ می دهد و سه نوع تنقیح مناط می توانیم داشته باشیم که نوع اول آن رایج است اما دو نوع دیگر آن عمدتا در آثار آیت الله خامنه ای به چشم می خورد:
- الغای خصوصیت داخلی؛ که رایج است
- الغای خصوصیت خارجی؛ یعنی خصوصیت از لسان شارع نیست اما به ادبیات فقهی که رجوع می کنیم، می بینم وجود دارد، مثلا مثل طرب انگیزی و لعب و موزون بودن که این پیرایه های خصوصیتی باعث شده مناط واقعی از دسترس خارج شود.
- تثبیت خصوصیت؛ که آیت الله خامنه ای خصوصیت «اضلال عن سبیل الله» را مناط حرمت غنا می دانند.
▫️پی نوشت:
سایر مولفه ها (فقه الآراء، فقه اللغه و ...) در جلسات آتی بررسی خواهد شد.
#فایل_صوتی نشست به زودی در کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا) بارگذاری خواهد شد.
#گزارش_اختصاصی
🔸 کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا)👇
🆔http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
روش شناسی اجتهاد 3.mp3
17.2M
✅ فایل #صوتی نشست روش شناسی اجتهاد آیت الله خامنه ای - استاد مبلغی
🔹جلسه سوم (1398/10/11)
#اختصاصی_روشنا
🔸 کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا)👇
🆔http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
✅ استاد #علیدوست: تاثیر #مقاصد_شریعت در #بررسی_دلالی
توجه به مجموعه مسائل و اهداف و رسالت دین، سبب می شود فقیه دلیل را به گونه ای خاص و متفاوت با دیدگاه دیگران تفسیر کند. بهره برداری درست از هر دلیلی وقتی تحقق می یابد که با توجه به سایر ادله و مجموعه دین و اهداف آن تفسیر شود.
وقتی دلیلی با توجه به #مقصد_شریعت و جوهره دین بررسی گردد، به گونه ای متفاوت با دیگر موقعیت ها فهمیده می شود.
بر این اساس، اجتهاد افزون بر مقدمات معروف (ادبیات، رجال، اصول و ...)، به مقدمات کلامی مانند آگاهی به مقصد شریعت و ... نیاز دارد.
استنباط بدون این سنخ از آگاهی ها نمی تواند مجتهد را به هدف واقعی برساند و چه بسا رهاورد آن با جوهره دین همخوانی نداشته باشد.
(فقه و عقل، ص131)
#روش_بررسی_دلالی
🔸 کانال روش شناسی اجتهاد (روشنا)
🆔 http://eitaa.com/joinchat/2917400596Cb97bc66604
🗓سالروز نزول عذاب بر قوم عاد
🏴درپی عدم اجابت دعوت هود(ع)
💠رهبرانقلاب
‼️جامعه روحانیت کارش ادامهی کار انبیا است؛ با این دید باید کار روحانیّت را نگاه کرد. درسی که شما میخوانید، برنامهای که برای آیندهتان میریزید، با این نگاه باشد؛ شما دنبالهروی کار انبیا هستید. خب، درباره دعوت انبیا در قرآن چنین آمده: وَ اِلیٰ عادٍ اَخاهُم هودًا قالَ یٰقَومِ اعبُدُوا اللَهَ ما لَکُم مِن اِلٰهٍ غَیرُه؛ مسئله، مسئلهی توحید است. حرکت انبیا، حرکت برای توحید است؛ اصلاً اساس کار دعوت انبیا، دعوت به توحید است. دعوت به توحید فقط به معنای این نیست که عقیده پیدا کنید که خدا یک است و دو نیست و این بتها یا این خدایان -موجودی که هستند- ارزش الوهیّت ندارند؛ فقط این نیست، عقیدهی به توحید، یک پایه و استوانه یا زمینهی اساسیِ یک جهانبینی است که زندگی را میسازد. عقیدهی به توحید یعنی جامعهی توحیدی به وجود آوردن؛ جامعهای که بر مبنای توحید شکل بگیرد و اداره بشود؛ عقیده به توحید این است؛ اگر این نبود، دشمنیهای با انبیا هم به وجود نمیآمد. وَ کَذٰلِکَ جَعَلنا لِکُلِّ نَبِیٍّ عَدُوًّا شَیٰطینَ الاِنسِ وَ الجِنِّ یوحی بَعضُهُم اِلىٰ بَعضٍ زُخرُفَ القَولِ غُرورًا؛ این دشمنیها بهخاطر این است که انبیا آمدند، شکل جامعه را مورد اعتراض و تعرّض خودشان قرار دادند؛ یک شکل جدید را، یک هندسهی جدید را برای شیوهی زندگی بشر ارائه کردند. آن شیوهی زندگی، همان حیات طیّبه است! ۹۶/۶/۶
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓سالروز ولادت کریمه أهلبیت
🏳روز دختر و آغاز دهه کرامت
💠رهبرانقلاب:
‼️حقیقتاً باید در زمینهی کرامت زنان و دختران از نظر اسلام، بازنویسی و بازبینی کرد! ۸۴/۵/۵
‼️دختران عزیزم هرجا هستید مراقب باشید افکار غیر اسلامی درخود و اطرافیانتان نفوذ نکند! ۸۱/۱۲/۶
‼️در میان کتابهای داستانی که هدفش طرح مسائل فکری است، این(کتاب دختران آفتاب) بهترین کتاب از نویسندهئی ایرانی است. طرح کلی داستان و درونمایههای داستانی آن خوب و شیرین است. حرفها هم قوی و منطقی است و در آن هنر بیشتری به کار رفته است. این کتاب باید ترویج شود! ۸۷/۳/۱۵
#نقل از کانال جهادتبیینی
🌼🍃«از اول ذي القعده تا دهم ذي حجّه ۳ تیر به مدت ۴۰ شب
🌺 از شب سه شنبه، چهل روز پیش رو، برای آنان که اهل حرکتند اهل سیر شبانه و سریعند، بسیار مهم است.
🌹 سیر ماه ذیالقعده سیری حبّی است نه سیری منفعت طلبانه و تاجر مآبانه.
عاشق دنبال چیزی نیست، بلکه همه چیز خود را میدهد تا معشوق را به دست آورَد.
🌷از اول ذیالقعده شروع میکند به عهد برای ترک گناه و ترک لغو و بعد از تخلیه، خود را به حقیقت و ذکر "لا اله الا الله " میآراید. شبهای این ماه را اولیاء خدا هرگز از دست نمیدادند.
الهی فقط تو را دارم و دلبری، حیرانی و سرگردانی من از توست. دلبسته توام، به غیر تو توجه ندارم.
روز عید قربان، که نفسش را قربانی کرده، مسرور از این پذیرایی عظیم و غرق محبت است.
💕🌿💕🌿بهار اربعين گيري از آغاز ماه ذي القعده
آيت الله جوادي آملي:
در طول سال آدم مي تواند چله بگيرد، ولي
بهارش اين ۴۰ شب است؛ يعني از
اوّل ذي القعده تا دهم ذيحجّه،
آدم مواظب دهانش باشد كه غذاي بد وارد نشود؛
مواظب زبانش باشد كه حرف بد نزند؛
مواظب گوشش باشد كه حرف بد نشنود؛
مواظب چشمش باشد كه نگاه بد نكند؛
آنوقت سایر كارها خوب است.
اينقدر كارهاي حلال هست كه آدم فرصت نمي كند به سراغ كار حرام برود !
هر ختمی هم که دوست دارین، میتونین بگیرین.
"و پسندیده اینه که ثواب ختم رو به وجود مقدس امام زمانمان هدیه کنیم"
برای برداشتن چله ذیعقده یکی از اذکار وسوره زیر پیشنهاد شده
1⃣ سوره های فجر، فتح، محمد
2⃣ جامعه کبیره، جامعه صغیره
3⃣ ذکر لااله الاالله
4⃣ صلوات روزی ۳۵۰ مرتبه
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/2013659171C5b2d884d14
کاپیتان امیر اسداللهی خلبان هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی ماهان به ذکر خاطره ای درباره شهید سردار سلیمانی پرداخت.
به گزارش عصر ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، خرداد سال ۹۲ قرار بود با هفت تُن بار ممنوعه به سمت دمشق پرواز کنیم. علاوه بر بار، تقریباً ۲۰۰ مسافر هم داشتیم که حاج قاسم یکیشان بود. حاجی مرا از نزدیک و به اسم میشناخت.
طبق معمول وارد هواپیما که شد اول سراغ گرفت خلبان پرواز کیه؟ گفتند اسداللهی. صدای حاج قاسم را که گفت: امیر. شنیدم و پشت بندش دَرِ کابین خلبان باز شد و خودش در چارچوب در جاگرفت.
مثل همه پروازهای قبلی آمد داخل کابین و کنارم نشست. زمان پرواز تا دمشق تقریباً دو ساعت و نیم بود. این زمان هر چند کوتاه بود، ولی برای من فرصت مغتنمی بود که همراه و هم صحبتش باشم. تقریباً ۷۰، ۸۰ مایل مانده به خاک عراق قبل از اینکه وارد آسمان عراق شویم باید از برج مراقبت فرودگاه بغداد اجازه عبور میگرفتیم. اگر اجازه میداد اوج میگرفتیم؛ و بعد از گذشتن از آسمان عراق بدون مشکل وارد سوریه میشدیم.

گاهی هم که اجازه نمیدادند ناگزیر باید در فرودگاه بغداد فرود میآمدیم و بار هواپیما چک میشد و دوباره بلند میشدیم. اگر هم بارمان مثل همین دفعه ممنوع بود اجازه عبور نمیگرفتیم از همان مسیر به تهران بر میگشتیم. آن روز طبق روال اجازه عبور خواستم، برج مراقبت به ما مجوز داد و گفت به ارتفاع ۳۵ هزار پا اوج گیری کنم. با توجه به بار همراهمان نفس راحتی کشیدم و اوج گرفتم. نزدیک بغداد که رسیدیم، برج مراقبت دوباره پیام داد. عجیب بود! از من میخواست هواپیما را در فرودگاه بغداد بنشانم.
با توجه به اینکه قبلا اجازه عبور داده بودند شرایط به نظرم غیر عادی آمد. مخصوصاً اینکه کنترل فرودگاه دست نیروهای آمریکایی بود. گفتم:” با توجه به حجم بارم امکان فرود ندارم. هنگام فرود چرخهای هواپیما تحمل این بار را ندارد. مسیرم را به سمت تهران تغییر میدهم. ” به نظرم دلیل کاملاً منطقی و البته قانونی بود، اما در کمال تعجب مسئول مراقبت برج خیلی خونسرد پاسخ داد: نه اجازه بازگشت ندارید در غیر اینصورت هواپیما را میزنیم!
من جدای از هفت تُن بار، حجم بنزین هواپیما را که تا دمشق در نظر گرفته شده بود محاسبه کرده بودم تا به دمشق برسیم بنزین میسوخت و بار هواپیما سبکتر میشد. تقریباً یک ربع با برج مراقبت کلنجار رفتم، اما فایده نداشت. بی توجه به شرایط من فقط حرف خودش را میزد. آخرش گفت: آنقدر در آسمان بغداد دور بزن تا حجم باک بنزین هواپیما سبک شود. حاج قاسم آرام کنار من نشسته بود و شاهد این دعوای لفظی بود. گفتم: حاج آقا الان من میتونم دو تا کار بکنم، یا بی توجه به اینها برگردم که با توجه به تهدید شان ممکنه ما رو بزنن، یا اینکه به خواسته شان عمل کنم.
حاج قاسم گفت: کار دیگهای نمیتونی بکنی؟ گفتم: نه. گفت: پس بشین! آقای رحیمی مهندس پروازمان بین مسافرها بود، صدایش کردم. داخل کابین گفتم؛ لباس هات رو در بیار. به حاج قاسم هم گفتم: حاج آقا لطفاً شما هم لباس هاتون رو در بیارید. حاج قاسم بی، چون و چرا کاری که خواستم انجام داد. او لباسهای مهندس فنی را پوشید و رحیمی لباسهای حاج قاسم را. یک کلاه و یک عینک هم به حاجی دادم.
از زمین تا آسمان تغییر کرد؛ و حالا به هر کسی شبیه بود الا حاج قاسم. رحیمی را فرستادم بین مسافرها بنشیند و بعد هم به مسافرها اعلام کردم: برای مدت کوتاهی جهت برخی هماهنگیهای محلی در فرودگاه بغداد توقف خواهیم کرد. روی باند فرودگاه بغداد به زمین نشستیم. ما را بردند به سمت جت وی که خرطومی را به هواپیما میچسبانند. نیم ساعت منتظر بودیم، ولی خبری نشد. اصلاً سراغ ما نیامدند. هر چه هم تماس میگرفتم میگفتند صبر کنید…
بالاخره خودشان خرطومی را جدا کردند و گفتند استارت بزن و برو عقب و موتورها را روشن کن و دنبال ماشین مخصوص حرکت کن. هرکاری گفتند انجام دادم. کم کم از محوطه عادی فرودگاه خارج شدیم، ما را بردند انتهای باند فرودگاه جایی که تا به حال نرفته بودم و از نزدیک ندیده بودم. موتورها را که خاموش کردم، پله را چسباندند. کمی که شرایط را بالا و پایین کردم به این نتیجه رسیدم که در پِیِ حاج قاسم آمده اند. به حاجی هم گفتم، رفتارش خیلی عادی و طبیعی بود.
نگاهم کرد و گفت: تا ببینیم چه میشه. به امیر حسین وزیری که کمک خلبان پرواز بود گفتم: امیرحسین! حاجی مهندس پرواز و سر جاش نشسته! تو هم کمک خلبانی و منم خلبان پرواز. من که رفتم، دَرِ کابین رو از پشت قفل کن. بعد هم با تاکید بیشتر بهش گفتم: این “در” تحت هیچ شرایطی باز نمیشه، مگه اینکه خودم با تو تماس بگیرم.
از کابین بیرون آمدم. نگاهم روی باند چرخید. سه دستگاه ماشین شورلت ون، به سمت ما میآمدند. دو تایشان، آرم سازمان اف بی آی آمریکا را داشتند و یکی شان آرم استخبارات عراق را. شانزده، هفده آمریکایی و عراقی از ماشینها پیاده
شدند و پلهها رابالا آمدند و توی پاگرد ایستادند. برایشان آب میوه ریختم و سر حرف را باز کردم. به زبان انگلیسی کلی تملق شان را گفتم و شوخی کردم و خنداندمشان تا فقط حواسشان را از سمت کابین پرت کنم.
سه چهار نفرشان که دوربینهای بزرگ فیلمبرداری داشتند وارد هواپیما شدند. توی هر راهرو هواپیما دو تا دوربین مستقر کردند. بعد هم یکی یکی لنز دوربین را روی صورت مسافرها زوم میکردند. رفتارشان عادی نبود. به نظرم داشتند چهرهی مسافران پرواز را اسکن میکردند و با چهرهای که از حاج قاسم داشتند تطبیق میدادند. این کارها یک ربع، بیست دقیقهای طول کشید و خواست خدا بود که فکرشان به کابین خلبان نرسید.
آمریکاییها دست از پا درازتر رفتند و عراقیها ماندند. تا اینکه گفتند: زود در “کارگو” را باز کن تا بار رو چک کنیم. نفسم بند آمد. خیالم از حاج قاسم تا حدودی راحت شده بود، اما با این بار ممنوعه چه کار باید میکردم؟! این را که دیگر نمیشد قایم یا استتارکرد. مانده بودم چطور رحیمی را بفرستم کارگو را باز کند؟ این جزو وظایف مهندس فنی پرواز بود، اما رحیمی که لباس شخصی تنش بود هم مثل بید میلرزید، منم بلد نبودم.
دیدم چارهای برایم نمانده، خودم همراهشان رفتم. از پلهها بالا رفتم و از روی دستورالعملی که روی در کارگو نوشته بود در را با زحمت و دلهره باز کردم. یکی شان با من آمد یک جعبه را نشان داد و گفت: این جعبه رو باز کن… سعی کردم اصلا نگاش نکنم. قلبم خیلی واضح توی شقیقه هایم میزد. حس میکردم رنگ به رویم نمانده. دست بردم به سمت جیب شلوارم، کیف پولم را بیرون کشیدم و درش را باز کردم و دلارهای داخلش را مقابل چشمش گرفتم. لبخند محوی روی لبش آمد و چشمکی حواله ام کرد. نمیدانم چند تا اسکناس بود همه را کف دستش گذاشتم، او هم چند عکس گرفت و گفت بریم…
روی باند فرودگاه دمشق که نشستیم، هوا گرگ و میش بود. حاجی رو به من گفت: امیر پیاده شو. پیاده شدم و همراهش سوار ماشینی که دنبالش آمده بود شدیم. رفتیم مقرشان توی فرودگاه. وقت نماز بود. نمازمان را که خواندیم گفت: کاری که بامن کردی کی یادت داده؟ گفتم: حاج آقا من ۶۰ ماه توی جنگ بوده ام این جورکارها رو خودم از برم…
قد من کمی از حاجی بلندتر بود، گفت: سرت رو بیار پایین. پیشانی ام را بوسید و گفت: اگرمن رئیس جمهور بودم مدل افتخار گردنت میانداختم. گفتم: حاج آقا اگه با اون لباس میگرفتنتون قبل از اینکه بیان سراغ شما، اول حساب من رو میرسیدند، اما من آرزو کردم پیشمرگ شما باشم…
تبسم مهربانی کرد و اشک از گوشهی گونه هاش پایین افتاد.
@gharar_a
🗓 سهشنبه ٣ تیر ماه ١٣٩٩
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ سوز سرما، دانههای ریز برف را با خودش اینطرف و آنطرف میبرد.
▫️ روی سنگفرشهای صحن، لایۀ نازک یخ نشسته بود.
▫️ خواستیم برویم حرم.
▫️ گفتند: «حرم را بستهاند و فقط صحن باز است.»
▫️ آقا که شنید، گفت: «حرم را بستهاند؛ درِ عبادت را که نبستهاند!»
▫️ همانجا در ایوان صحن، توی سرما نشست.
▫️ دعا و نمازش در حرم دو ساعت طول میکشید.
▫️ همان دو ساعت را توی سرما نشست.
📚 به شیوه باران، ص٣٨
🌐 جهت تهیه و دانلود نسخه الکترونیکی کتاب #به_شیوه_باران و دیگر کتابهای مرکز در #طاقچه به لینک زیر مراجعه فرمایید:
🛒 https://taaghche.com/filter?filter-publisher=871
🔻مناسبتها:
🔹 ولادت حضرت معصومه سلاماللهعلیها؛ ١٧٣ق. و روز دختران
🔹 آغاز هفته حج
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
* #حضرت_معصومه #حضرت_زهرا #آیت_الله_مرعشی_نجفی
🔻اين جريان از حضرت معصومه عليهاالسلام مشهور است؛ ولي ما خودمان در حرم درس آیت الله مرعشي رضوان اللّه تعالي عليه مي رفتيم. از شدت علاقه به حضرت معصومه منبرشان را جوري گذاشته بودند که روبه روي ضريح بود. ده دقيقه يک ربع قبل از درس، مطالب شيريني مي گفتند.
🔸يك بار اين قضيه را گفتند که البته مختلف نوشته شده؛ ولي من از خودشان شنيدم و سعي بر حفظ هم داشتم. يادم هست كه فرمودند:
▪️پدر من آسيد محمود، فاضل بود و مدتي سعي و اهتمام کرد برای اينكه راجع به حضرت فاطمه عليهاالسلام دو مسأله را روشن كند؛
يكي اينكه زمان شهادت فاطمه زهرا عليهاالسلام كي است؟ آيا هفتاد و پنجم است يا نود و پنجم بعد از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله؟ و يكي اينكه قبر حضرت زهرا عليهاالسلام كجاست؟
🔹مدتي شروع مي كند در كتاب ها گشتن؛ ولی دستش به جايي بند نمي شود. حتي مي فرستد كتاب هايي را خيلي با سختي از مصر برايش بياورند. ايشان، كتاب هاي تاريخي را دنبال كرده بود كه اين دو ابهام را از تاريخ بردارد. خيلي تحقيق مي كند؛ ولی دستش به جايي نمي رسد و دلش آرام نمي گيرد.
🔸مدتي، ديگر كتاب ها و تحقيقات را ميگذارد كنار و از باب توسل وارد مي شود. این سید، گريه و زاري و توسل می کند كه من مي خواهم اين دو مسأله برايم روشن شود.
▫️من این جوری يادم است که می گفتند:
شش ماه، توسلش شبانه روز طول مي كشد، تا اينكه يک شب امام صادق عليهالسلام را در خواب مي بيند.
حضرت صادق عليهالسلام به او مي فرمايند:
«آسيد محمود! بيهوده خود را به زحمت مينداز. بگذار مردم بپرسند كه چرا بايد قبر بلال حبشی مشخص باشد؛ ولي قبر دختر پيغمبر مشخص نباشد؟ خداوند، جاه و جلال و جبروت فاطمه زهرا سلام الله علیها را به فاطمه معصومه عليهاالسلام داده است. هر چه ميخواهی از او بخواه»
▪️يادم هست آقاي مرعشي مي فرمودند: «اين كلمه جبروت در غير خداوند متعال گفته نشده؛ ولي در خواب، امام صادق عليهالسلام به پدر من، گفتند: جاه و جلال و جبروت...».
🔹آقاي مرعشي مي گفتند:
«پدر من ديگر بعد از آن، اهتمامش به زيارت حضرت معصومه عليهاالسلام خيلي بيشتر شده بود».
مقام حضرت زهرا عليهاالسلام در دنيا و چنین بهره برداري از حرم ایشان امكان پذير است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#انگیزشی
طلبه یعنی....
📕 پایان تقریرات دروس الصلوة مرحوم میرزای شیرازی
🌀 احوال مُقرّر درس میرزا، جای تأمل داره!
حالم به شدت مضطرب است. ذهنم درگیر است گرفتاری های زیادی دارم و غمها بر سرم آوار شده و به شدت تنگدستم و طلبکاران هر روز بهمنمراجعه میکنند.
درد شدید مفاصل دارم و زانوهایم ورمکرده و شش ماه است خانهنشین و زمینگیر شدم و نمیتوانم به دکتر مراجعه کنم....
غرض از بیان این احوالات این است که اگر در تقریر دروسم نقصی هست به خاطر این احوالات است لطفا شما خودتان به دیده انصاف اصلاح کنید
ما کجاییم در این بحر تفکر تو کجا...
🌸اولویت با دختر است!
در شرع یک اولویتهایی برای بعضی از رفتارها قائل شدهاند که آن هم نظام خاصّی دارد. مثلاً گفته شده: وقتی هدیهای برای فرزندانتان میخرید، اول به دختر بدهید. دختر لطیفتر و عاطفیتر است و بیشتر احتیاج به رعایت و عطوفت پدر و مادر دارد.
۸۸/۸/۶
#روز_دختر