هر سال ایشان گام به گام با طلاب پیش می رفتند، لذا در سال های بعد کتاب منطق آیت الله مظفر، منیةالمرید شهید ثانی، شیعه در اسلام علامه طباطبایی را تدریس کردند. با ارجاعات فراوان و هدفمند به مباحث سطح عالی و نهایی.سعی می کردند ارتباط مباحث فصل های مختلف یک کتاب را با یکدیگر و ارتباط کتب و علوم مختلف را با یکدیگر نشان دهند یعنی مباحث حالت رفت و برگشت داشت طوری که اطلاعات پراکنده علمی به مثابه دانه های تسبیح با نخی به هم پیوند می خورد و به یک نظام منسجم ختم می شد. بنده با اینکه تابستان سال اول کتاب شیعه در اسلام علامه را به صورت ارتقایی در مشهد مقدس درس گرفته بودم و امتحان داده بودم ولی از باب علاقه و کنجکاوی، در درس ایشان در طول سال شرکت کردم آنقدر عمیق و جذاب و فنی بحث می کرد که لذت حضور در آن کلاس هنوز بعد از سال ها در کامم هست. می فرمود در این کتاب عالی ترین حرف های علامه به زبان ساده بیان شده و گاهی عبارات یک درس را چندین جلسه تحلیل می کرد و عمق مطالب را آشکار می کرد به طوریکه در طول ترم درسی نزدیک دو سوم کتاب تدریس شد در حالیکه استاد مشهدی ما در طرح تابستانه نصف کتاب را در دو هفته درس داد و می گفت این کتاب خیلی ساده است و مطلب چندانی ندارد.
سرانجام استاد با آماده کردن مجموعه ای از طلاب بعد از چند سال، تدریس فلسفه را با کتاب بدایة الحکمة علامه طباطبایی در مدرسه علمیه خان(آیت الله بروجردی) شروع کردند و در یک سیر منظم به ترتیب کتب بدایة الحکمة، نهایةالحکمة، منظومه، اسفار در فلسفه و کتب تمهیدالقواعد ابن ترکه اصفهانی، فصوص الحکم ابن عربی با تقریر قیصری در عرفان را تدریس کردند. با قاطعیت تمام می گویم با این سبک بدیع ایشان، طلاب با همت و پرتلاش ره چند ده ساله علوم عقلی فلسفه،کلام و عرفان را در طی کمتر از یک دهه با موفقیت به پایان می رساندند.خاطره جالبی در تأیید این حرف نقل میکنم بنده بعد از یکسال شرکت در کلاس بدایةالحکمة ایشان آنقدر فلسفه را خوب و نظامند فهمیده بودم که در سال دوم که کتاب نهایةالحکمة را شروع کردیم همزمان درس اشارات استاد بزرگوار آقای حشمت پور(از اساتید برجسته علوم عقلی حوزه) را هم شرکت می کردم در اولین جلسه بحثی از بوعلی سینا و خواجه طوسی مطرح شد و اواخر کلاس به پرسش هایی کشانده شد استاد حشمت پور فرمودند درباره این مطلب تا فردا فکر کنید ببینید چیزی به ذهنتون می رسه اینجا یک نظرات بدیعی بعد از بوعلی و خواجه مطرح شده که خیلی بعید می دانم به ذهن شما خطور کند ولی سعی کنید فکر کنید تا فردا توضیحات مفصل بدهم بنده به محض طرح سوال ایشان با مراجعه ذهنی به نظام فکری جامعی که استاد رحیقی در طول این یکسال تدریس بدایةالحکمةبا مقدمه چینی های چند سال قبل برای ما ترسیم کرده بود خیلی زود جواب را یافتم و بعد کلاس به محضر استاد حشمت پور عرضه کردم ایشان تصدیق کردند و متعجب بودن که من این جواب را از کجا فهمیده ام. و این همه حاصل زحمات استاد رحیقی بزرگوار بود.
استاد در طول این سال ها با مشکلات متعدد و ابتلائات سنگینی مواجه بودند قریب 12 سال هم در دانشگاه امام صادق علیه السلام به تدریس مشغول بودند و با همان سبک تفسیر کتاب به کتاب و ارجاع مطالب کتاب به یکدیگر و ارجاع کتب مختلف به یکدیگر تأثیرات خوبی در نظام فکری و علمی اساتید و دانشجویان آنجا داشتند و استعدادهای خوبی را پرورش دادند.جوشش های درونی ایشان خیلی زیاد شده بود به طوریکه گاه یک ترم کامل طرح بحث بدیع و نوی می کردند و بدون مراجعه به هیچ کتاب و منبعی مباحث جدید و جالبی را مطرح می کردند.
#استاد_رحیقی
#قسمت_سوم
ادامه دارد...
@ejtehadjame
در آغوش آقا امیرالمؤمنین(علیه السلام)
به لطف الهی مجموعه جامعی از صوت های دروس استاد خصوصا در فلسفه و عرفان در مراکز علمی مختلف به جای مانده و اگر صاحبدلی با همت همه را یک جا جمع کند و در معرض استفاده اهل علم و فضیلت قرار دهد خدمت بزرگی به ساحت علم و دانش کرده، یادمان باشد اگر همت و پشتکار شاگردان و عالمان بعد از مرحوم ملاصدرا(رضوان الله تعالی علیه)در نشر، تفسیر،تلخیص،تبیین و تحریر مباحث متعالی حکمت صدرایی نبود امروز با تبلیغات پر طمطراق دنیای شک گرا و سفسطه آمیز غرب چیزی به نام حکمت و فلسفه اسلامی نداشتیم و باید سراغ آنرا در موزه های تاریخ می گرفتیم.(کَم ترک الاولون للآخرین) و همانطور که خود استاد سال ها پیش در رؤیایی شیرین حضرت علامه طباطبایی را دیده بودند که با حال بیماری و کسالت نزد استاد رحیقی آمده و سر خود را در دامان استاد گذاشته و با لبخندی حاکی از آرامش و رضایت جان به جان آفرین تسلیم کردند انشاالله بعضی از ارادتمندان بتوانند با تلاشی خالصانه لبخند رضایت آمیز استاد را فراهم کنند.
عمر مبارک استاد یکسره در حوزه علمیه قم و دانشگاه امام صادق(علیه السلام) وقف طالبان علم و فضیلت شد. یادم هست روزی در سال های دهه 80 فرمودند تابستان امسال از نهاد رهبری در دانشگاه دعوت شدم تا برای تدریس فلسفه و عرفان به دانشگاه ژاپن بروم ولی من ترجیح دادم در همین قم بمانم و به تربیت طلاب بپردازم.
سرانجام در آخرین جلسه درسی که در ماه مبارک رمضان سال 1399 شمسی در قم برقرار بود احساس سردرد کردند و با مراجعه به بیمارستان متوجه بیماری سرطان شدند و یکسال با سختی و مظلومیت و غربت در منزل بستری بودند و همسر گرامی و خانواده و عده ای از شاگردان و ارادتمندان ایشان در حوزه و دانشگاه امام صادق علیه السلام تلاش زیادی برای بهبودی ایشان کردند ولی تقدیر الهی بر این بود که روح مطهر این حکیم متأله در آستانه پایان چله کلیمیه ماه ذی القعده 1400 شمسی از این محنت سرای عالم دنیا به سوی ملکوت عالم اعلا پر کشد و به ملاقات معبود برسد.علاقه عجیبی به اهلبیت علیهم السلام داشتند سال قبل که برای عمل جراحی جهت خارج کردن تومور مغزی در بیمارستانی در تهران بستری بودند فرمودند:به محض اینکه برای عمل، بی هوش شدم آقا امیرالمؤمنین(علیه السلام)با چند مأمور جوان تشریف آوردن و مرا روی تختی گذاشتند به حرم سامرا بردند احساسم این بود که این حرم خانه پدری ام است.حضرت پارچه سفیدی شبیه قنداقه بچه همراه داشتند و منتظر بودند به محض اینکه متولد شدم مرا در آن بپیچند و با خود به عالم ملکوت ببرند.آنجا فهمیدم مرگ،تولد دوم و جدید است.و اینکه پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله)فرمودند(انا و علی ابوا هذه الأمّة).مطالب زیادی از این دیدار معنوی داشتند اما تمایلی برای بازگویی آن نداشتند.
والسلام علیه یوم ولد و یوم یموت و یوم یبعث حیّاً.
#استاد_رحیقی
#قسمت_چهارم
ادامه دارد...
@ejtehadjame
مداحی آنلاین - قاتل تو زخم غصه های کربلا شد - محمود کریمی.mp3
8.22M
🔳 #شهادت_امام_محمد_باقر(ع)
🌴قاتل تو زخم غصه های کربلا شد
🌴قاتل تو آتیشی که تو حرم بپا شد
🎤 #محمود_کریمی
⏯ #زمینه
بسم الله الرحمن الرحیم
یا ایتها النفس المطمئنة ارجعی الی ربّک راضیةمرضیة
با عرض تسلیت سالگرد شهادت حضرت امام باقر (علیه السلام)
به اطلاع میرساند به مناسبت رحلت حکیم متأله، برادر شهید، حضرت آیت الله حسنعلی رحیقی (رحمة الله علیه) مجلس ختمی برگزار میشود.
زمان: دوشنبه. ۲۸ تیر. پس از نماز ظهر و عصر
مکان: مسجد مدرسه مبارکه حجتیه
از عموم اساتید، فرهیختگان، طلاب، دانشجویان و آشنایان گرامی دعوت میشود با حضور خود و قرائت فاتحه، روح آن فقید سعید را قرین سرور فرمایند.
▪مجمع نمایندگان طلاب استان آذربایجان شرقی
▪مجمع عالی حکمت اسلامی
▪مجمع نخبگان و فرهیختگان استان آذربایجان شرقی
▪مجمع عالی تفسیر
▪تشکل اساتید حوزه علمیه قم
▪دانشگاه امام صادق (ع)
@ejtehadjame
#پیام_تسلیت
#استاد_حسنعلی_رحیقی
#هادوی_تهرانی
◼️◼️◼️ پیام تسلیت آیت الله هادوی تهرانی در پی ارتحال حضرت حجة الاسلام و المسلمین شیخ حسنعلی رحیقی ـ رضوان الله علیه ـ
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ ﴿156 البقرة﴾
خبر ارتحال عالمی متخلق و متواضع حضرت حجة الاسلام و المسلمین شیخ حسنعلی رحیقی ـ رضوان الله علیه ـ آنچنان موجب تأسف و تأثر و اندوهی غیر قابل وصف شد که حتی نوشتن چند سطر در مورد ایشان را بسیار دشوار و دیر هنگام ساخت.
ایشان سال های متمادی به تحقیق در زمینه فلسفه و کلام اسلامی و تدریس و تالیف در این باب مشغول بود و ظاهرا شاگردان شایسته ای از محضرش بهره برده بودند.
این جانب این حادثه دردناک را به حضور مقدس ولی عصر ـ عجل الله فرجه الشریف و مراجع معظم تقلید ـ دامت برکاتهم ـ و تمام فضلا و علمای حوزه علمیه به ویژه طلاب و فضلای آذر بایجان و شاگردان و خانوادۀ محترم آن مرحوم ، تسلیت عرض می کنم و برای آن عزیز سفرکرده همراهی با خاندان عصمت و طهارت ـ علیهم السلام ـ در تمام مراحل حیات اخروی و برای تمام بازماندگان و دوستداران آن عزیز سفر کرده، اجر جزیل و صبر جمیل از درگاه ایزد بی بدیل خواستارم.
مهدی هادوی تهرانی
قم آشیانه آل محمد علیهم السلام
27 مرداد 1400
7 ذی الحجة 1442
هدایت شده از آوای معرفت
ارتباط عرفه و کربلا
دعای عرفه، دعای معرفت و شناخت خداست. یک گفتگوی عاشقانه بین خالص ترین و عاشق ترین و عارف ترین بنده ی خدا در عالم هستی(حضرت سیدالشهداء) با زیباترین و بهترین معشوق هستی با همه اسماء و صفات و کمالات (خدای متعال) با بهترین بیان عاشقانه ی ممکن(متن دعای عرفه) برای آمادگی جهت ورود به بزرگترین محفل عشق و فدارکاری و ایثار عاشق برای معشوق و فنای عاشق در معشوق(مقتل عشاق، کربلا و عاشورا) است. گزاف نیست اگر بگوییم راه کربلا از عرفه می گذرد. امام با تمام وجود و به تعبیر خودش(با ذره ذره سلول های بدنش) در عرفه خدا را دید، شناخت و حمد و ثنا کرد و با توبه ای اساسی،آماده بازگشت به معشوق از طریق شهادت شد و از همانجا کربلای ایشان امضا شد تا توانست در کربلا تمام هستی اش با تمام ذرات وجودش را خرج عشق بازی با معشوق حقیقی اش کند و به بقای ابدی برسد. پس عرفه را با معرفت بخوان و امضای کربلا را با عرفه بگیر.
#ترجمه_صوتی بسیار زیبای #دعای_عرفه را از سایت #شراب_بهشتی دانلود کنید و گوش کنید.(لینک دانلود https://dl.anibeen.com/sharabebeheshti/4/Arafe_[sharabebeheshti.ir].mp3)
@avaymarefat
4_556979832915755757.mp3
1.79M
🚩 روضه حضرت مسلم علیه السلام
#حضرت_مسلم علیه السلام
#استاد_میرزا_محمدی
مناجات و روضه
┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
🚩 @ejtehadjame
🚨 عرفهای در کنار مادرم
رهبرانقلاب: یادم است هنوز بالغ نبودم که اعمال #روز_عرفه را بجا آوردم. مادرم خیلی اهل دعا و توجّه و اعمال مستحبّی بود. میرفتیم یک گوشه حیاط منزل و ساعتهای متمادی، اعمال روز عرفه را انجام میدادیم. مادرم میخواند، من و بعضی از برادر و خواهرها هم بودند، میخواندیم. دوره جوانی و نوجوانی من اینگونه بود؛ دوره اُنس با معنویات و با دعا و نیایش.
🆔 @sireh_agha
🌸اعمال روز عید قربان
① غسل کردن
② نماز عید قربان
③ خواندن دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه
④ خواندن دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه
⑤ خواندن دعای ندبه
⑥ قربانی کردن
⑦ تکبیرات مشهور را پس از نماز ظهر روز عید تا پس از ده نماز (نماز صبح روز دوازدهم) بخواند
🔷 اللّهُ اَکْبَرُ اللّهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللّهُ وَ اللّهُ اَکْبَرُ اَللّهُ اَکْبَرُ اَللّهُ اَکْبَرُ و لِلّهِ الْحَمْدُ اَللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما هَدانا اَللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما رَزَقَنا مِنْ بَهیمَةِ الاْنْعامِ وَالْحَمْدُلِلّهِ عَلی ما اَبْلانا
🔸خداى بزرگتر است خدا بزرگ است نيست معبود حقى جز پروردگار و خداى بزرگ است خدا بزرگتر است و ستايش مخصوص خداست خدا بزرگ است بر آنچه ما را راه نموده خداى بزرگتر است بر آنچه به ما روزى كرده از چهار پايان بى زبان و ستايش خدا راست بر اين آزمايش
مفاتیح الجنان🎀
🌤الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـ الْفَــرَج🌤
تشییع پیکر مطهر استاد انقلابی، محمدحسين فرجنژاد
▫️ساعت ۱۹:۳۰ امروز (۳۰ تیرماه ۱۴۰۰)
از مسجد امام حسن عسکری(علیه السلام) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه(علیها سلام)
▫️اقامه نماز بر پیکر در حرم مطهر انجام خواهد شد.
◾️نخستین مراسم بزرگداشت:
امشب(۳۰ تیرماه ۱۴۰۰)
بعد از نماز مغرب و عشا
مسجد مدرسه معصومیه
#فرج_نژاد
#سواد_رسانه
#فضای_مجازی
🆔 @rasanewsagency
طلبه فاضل و روحانی پای کار انقلاب مرحوم محمدحسین فرج نژاد
بین دوستان به سادهزیستی و روحيهٔ جهادی شناخته میشد. اما میتوان ویژگی شاخص او را ایستادن در خط مقدم نبرد، دانست. هر نقطهای که تشخیص میداد، جبهه آنجاست اما عرصه خالیست. از یک رو ریشهها و ساز و کارهای صهیونیزم جهانی را مطالعه میکرد و در روی دیگر ترفندها و نفوذهای بهائیت را برملا میساخت. راه که در این عرصهها هموارتر میشد، با نگاه مولدش و هبهٔ داشتههای خود، مجموعههایی را به جریان میانداخت و روحیهٔ جهادیاش را در آنها اشراب میکرد. اما خودش را محدود و راکد نمیدید. بار دیگر با نگاهی جریانشناسانه به معنویتهای انحرافی و کاذب در سینما میپرداخت که دو کتاب «اسطورههای صهیونیستی در سینما» و « فرقهها، عرفان وارهها و مکاتب صهیونیستی» نتیجه این بعد از زندگی جهادیاش بود.
همیشه به رسانه و فهم دقیق از آن توجه داشت چرا که رسانه را سلاح بهروز دشمن میدانست. از مطالعات دین و رسانه در مرکز پژوهشهای صدا و سیما گرفته تا دبیری کارگروه فقه و رسانه در برخی از موسسات مطالعاتی فقهی در قم و از عضویت در هیأت مدیره انجمن مطالعات فضای مجازی و تا مشارکت در تاسیس و عضویت در انجمن سواد رسانه حوزه همه از همین نگاه نشأت میگرفت. میراثش در این ساحت نیز ستودنیست؛ برگزاری دورههای مستمر نخبگانی در موضوع سواد رسانه با مخاطب طلاب و دانشجویان، سالها تدریس رسانه به طلاب حوزهای علمیه خواهران و طلاب غیر ایرانی در جامعهالمصطفی با رویکرد تربیت کنشگر فعال از جمله میراث ماندگار اوست.
در روزهایی که کرونا خیلیها را خانهنشین کرده بود، باز هم او منشاء اثر بود. در گوشهای با عدهای اهل رسانه، طرح آنچه باید کرد را مینوشت، در قرارگاهی تلاش میکرد عملیات رسانهای دشمن و روش خنثیسازی آن را تبیین کند و در گوشهای با جهادیهای دل میدان در مانور مواسات شرکت میکرد.
با اینکه در چندین دانشگاه تدریس میکرد و مولف و پژوهشگر شناخته شدهای در حوزهٔ خود بود، در کنار اینکه معاونت پژوهشی قرارگاهی راهبردی -وابسته یکی از نهادهای انقلابی- را برعهده داشت و فرصتهای مادی بسیاری داشت اما زندگی بسیار سادهاش درون خانهای اجارهای در محلهٔ پردیسان قم در جریان بود و همپای همیشهگیاش یک موتور CDI قدیمی بود و به معنای واقعی خود را وقف انقلاب و حوزه کرده بود.
استاد جهادی، مرحوم محمدحسین فرجنژاد اهل ابرقوی یزد بود، اشتیاق دین و علم دینی به قم کشاندش و دغدغهٔ محرومین و مستبصرین راهی سیستان و بلوچستانش میکرد.
اشارات مقام معظم رهبری او را به دل میدان جهاد اقتصاد مقاوتی کشاند و فهم دقیق جنگ شناختی را کار ویژههای اصلی او ساخت.
#فرج_نژاد
#سواد_رسانه
#فضای_مجازی
🆔 @rasanewsagency