نکات مثبت و موانع راه سرخپوستِ انقلابیِ بولیوی
به بهانه موضع اخیر بولیوی در به رسمیتنشناختن اسرائیل!
اوو مورالس نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری 2025 بولیوی اعلام کرد
نکات مثبت مورالس:
۱. فهمش از ضدامپریالیسمبودن، مثل بسیاری از سوسیالیستهای آمریکای لاتین در حد اقتصاد و سیاست نیست؛ بلکه در اجلاس محیط زیست «مادر» در سال ۱۳۹۱(بعدا مفصل توضیح میدهم) و نوع لباس پوشیدنش نشان داده که لزوم تقابل فرهنگی و هنری با غرب را هم فهمیده.
۲. بومی(سرخپوست) است و میتواند پیشتازی برای بازگشت بومیان به قدرت در آمریکای جنوبی و مرکزی باشد؛ بومیان بعد از صدها سال قتل عامشدن توسط اروپاییها، اکنون توسط غربیها مورد ترحم و احترام قرار میگیرند تا در گوشه کلبههای جنگلی خود منزوی بمانند و با آیینهای خود سرگرم باشند. مورالس، نقطه مقابل این جریان است.
۳. مورالس صاحب یکی از بهترین تعبیرهایی ست که سران جهان نسبت به امام خامنهای داشتند. وی در زمان ریاستجمهوری خود، در دیدار با رهبری گفت:
«ما شما را پدر همه انقلابهای مستقل میدانیم!»
|آذرماه ۱۳۹۴|
البته دولت کنونی بولیوی نیز در دست یکی از وزرای دولت قبلی مورالس است و اخیرا نیز اعلام کرد اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد!
این نکته هم مهم است که در بولیوی، مهمترین مانع دولتهای انقلابی، یهودیان و بهائیان شهر اقتصادی و نفتی سانتا کروز هستند که نبض اقتصاد و فرهنگ این شهر صنعتی بولیوی را در دست دارند.
در صورت افزایش همکاری بولیوی با ایران، بولیوی میتواند این مانع بزرگ را از سر راه بردارد؛ چراکه هیچ نظامی در جهان، به اندازه جمهوری اسلامی بهاییان و یهودیان را نمیشناسد...
@MajKarimi
بعد از کوبا، نیکاراگوئه، ونزوئلا و کلمبیا، اکنون بولیوی هم به صف حامیان قطعی فلسطین در آمریکای لاتین پیوست...
امروز نماینده بولیوی در سازمان ملل اعلام کرد که اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت.
باید دید واکنش بهاییها و یهودیان بولیوی که نبض نفت و محوریت اقتصاد بولیوی را در شهر سانتا کروز این کشور در دست دارند، چه خواهد بود.
بولیوی تا قبل از دوران اوو مورالس، از کشورهای آمریکایی آمریکای لاتین بود.
@MajKarimi
May 11
31.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقصد بعدی یهودیان بعد از فلسطین؛
از خرید زمین در جنوب #آرژانتین تا خودزنی و بمبگذاری در مراکز یهودی این کشور و نسبتدادنش به حزبالله!
مواردی که در کلیپ توضیح داده میشود از پیشنهاد تئودور هرتزل(بنیانگذار سازمان صهیونیسم) برای تشکیل سرزمین یهودی در آرژانتین صحبت میکند تا خرید زمین در جنوب آرژانتین، #پاتاگونیا، توسط یهودیان در سالهای اخیر.
جدای از مواردی که در این ویدئو گفته میشود، جالب است بدانید در دهه ۱۹۹۰ و پس از شهادت #سیدعباس_موسوی، دبیرکل حزبالله، یهودیان با توطئهچینی، دوبار در نزدیکی مراکز یهودیان آرژانتین اقدام به بمبگذاری کرده و در دادگاههای آرژانتین با مظلومجلوهدادن یهودیان، #حزبالله را عامل این بمبگذاری معرفی کردند.
طبق کتاب «در میان سرخپوستان»، طبق گفتگوهایی که چند جوان ایرانی در #بولیوی با یک حقوقدان آرژانتینی داشتند، حکم دادگاه آرژانتین در مقصر شناختن حزبالله با فشار یهودیان بود و قاضی یکی از این دو دادگاه، ده سال بعد از این ماجرا، به جرم فساد و رانت وحشتناک از مقام قضاوت برکنار شد.
@MajKarimi
اخبات
مقصد بعدی یهودیان بعد از فلسطین؛ از خرید زمین در جنوب #آرژانتین تا خودزنی و بمبگذاری در مراکز یهودی
توضیحات کتاب «در میان سرخپوستها» که در پست قبلی ازش مطلبی نقل شد:
کتاب در میان سرخپوست ها، تلاشی است برای نشان دادن زحمات گروه اعزامی جنبش عدالتخواه دانشجویی به کنفرانس بینالمللی «تغییرات آب و هوا و حقوق مادر زمین» در بولیوی. در این کتاب مجموعه خاطراتی را از هیئت اعزامی به بولیوی میخوانیم. همچنین مقالاتی که به کمک آنها فضای آمریکای لاتین و نقش آنها را در مناسبات بینالمللی نشان دهد و اشتراک ایران و کشورهای آمریکای لاتین را مطرح میکند، ضمیمه شده است.
@MajKarimi
رابطه حزبالله با ونزوئلا
به مناسبت چشمدوختن جهانیان به سخنرانی امروز سیدحسن نصرالله
آمریکا چندسالیست که شخصی به نام «طارق العیسمی» را در دولت ونزوئلا تحریم و متهم به ارتباط با حزبالله کرده است.
اگرچه این، ممکن است صرفا یک بهانه برای تحریم ونزوئلا باشد، اما در این پست مختصرا به این فرد میپردازیم.
طارق العیسمی وزیر نفت سابق #ونزوئلا و همچنین دارای پستهای دولتی مهم دیگری بوده که در سال 2023، دولت امریکا پس از تحریم، برای سر او جایزه گذاشته است.
عیسمی دارای خانوادهای دروزی مذهب و اصالتا سوری است. عیسمی از طرف امریکا به وساطت بین حزبالله و دولت ونزوئلا و همچنین کمک به ترویج تروریسم در امریکای لاتین(بخوانید اسلام) و موارد واهی دیگری مثل قاچاق مواد مخدر متهم است.
عموی عیسمی، یعنی شبلی العیسمی از مقامات #حزب_بعث سوریه در زمان حافظ اسد بوده که پس از یکی از کودتاها علیه اسد، به عراق فرار کرده و مسئول بخشی از عراق برای حزب بعث این کشور میشود؛ اگرچه عیسمی در 1992 خود را بازنشسته کرد، اما پس از حمله امریکا به عراق در سال 2002 از عراق فرار کرد و تکلیف مرده یا زنده بودن شبلی عیسمی تاکنون مشخص نیست.
@MajKarimi
اخبات
بسمالله چرا تجمع در مرز عراق و اردن؟! ۱. همواره برای پیشرفت جامعه در هر زمینهای، آن جامعه به گرو
از اینجا به بعد در ماجرای فلسطین، کسانی که راه حل فلسطین را حرکات مردمی به سمت فلسطین نمیدانند، سخت در شبهه گیر میکنند که چرا ایران کاری نمیکند.
معتقدم دلیل اصلی عدم اقدام مورد انتظار ایران، همین به جوش و خروش آوردن مردم است.
ولایت آنقدر صبر میکند تا مردم دغدغهمند جهان اسلام به درخواست اسماعیل هنیه عمل کنند؛ یعنی:
«خارج از چارچوب فکر کنید؛ به سمت مرزها حرکت کنید»
حال وظیفه ما ایرانیها چیست؟!
نزدیکترین مرز به فلسطین برای ما، مرز اردن و فلسطین است که غیرقابل دسترس است؛ اما عشایر عراقی و اندکی ایرانی در مرز عراق و اردن هستند و میشود به آنها پیوست و موج را سنگین کرد.
در پست ریپلای شده، سعی کردم مجموع دلایلی را که برای حضور در این مرز دارم، بنویسم
33.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 من الهالووین الی المشایة
🔸 تجمعین فی ثقافتین؛
الهالووین و المشایة
فایهما تحتاج البشریة الیوم؟
🎃بمناسبة احتفال الهالووین
🔺 با زیرنویس فارسی
▶️شاهد الفيديو على اليوتيوب:
https://youtu.be/efUclWRm7to?si=_aSAC9N_jhvUDxxx
T.me/alimostaan
اخبات
توضیحات کتاب «در میان سرخپوستها» که در پست قبلی ازش مطلبی نقل شد: کتاب در میان سرخپوست ها، تلاشی
این کنفرانس «تغییرات آبوهوا و حقوق مادر زمین» که بولیوی بیش از ۱۰سال پیش برگزار کرد، حقیقتا ابتکار پیشرویی بود که بیشتر از نظاماتی مثل جمهوری اسلامی برمیآمد؛ اما اوو مورالس آن را به سرانجام رساند.
این کنفرانس، در واکنش به کنفرانس #کپنهاگ سازمان ملل بود که با فشار ابرقدرتهای غربی، پرداخت هزینه بابت آلودگی محیط زیست و کره زمین توسط این قدرتها لغو شد.
یعنی قبل از کنفرانس کپنهاگ دانمارک، کنفرانسی دیگر در شرق آسیا برای این ماجرا برگزار شده بود و دولتهایی مثل #بولیوی تصمیم گرفتند این پیشنهاد را مطرح کنند که تغییرات آبوهوایی و آلودگی زمین بیش از آنکه ناشی از مسائل کوچکی مثل مصرف بنزین بعضی خودروها باشد، ناشی از استفاده بیش از حد ابرکمپانیهای غربی از منابع کره زمین و ایجاد آلودگیهای عظیم توسط آنهاست؛ بدین ترتیب، قرار شد این ابرقدرتها هزینه این خرابی کره زمین را به کشورهای جهان سوم بپردازند.
اما در کنفرانس کپنهاگ این تصمیم لغو شد.
بولیوی در مقابل این وابستگی سازمان ملل، تصمیم گرفت به صورت مستقل کنفرانسی برای این موضوع برگزار کند و علاوهبر دولتها، از نهادهای خصوصی طرفدار محیط زیست هم دعوت کرد و کنفرانسی بزرگ شکل داد.
این کنفرانس از دو جهت دارای اهمیت است:
۱. ثابت کرد برای گردآوردن جهانیان، نیاز نیست حتما منتظر یک نهاد ساخته دست غربیها(سازمان ملل) بمانیم تا او چاره بیاندیشد؛ میتوان مستقل عمل کرد و قواعد بازی را به هم زد.
۲. مشکل محیط زیست و تغییرات آبوهوایی، در درجه اول، آنطور که غربیها القا میکنند، ناشی از دود فلان خودرو و پِهِن فلان حیوان نیست. بلکه مشکل اصلی، کمپانیهای قدرتهای بزرگ هستند که شیرهی جان کره زمین را میبلعند و علاوهبر این، سبب آلودگیهای عظیم هستند.
@MajKarimi
پیشنهاد میکنم انیمیشن «ماجراهای هکتور و سه کله پوک» رو ببینید.
ازین جهت که ظرفیتهایی برای تولید انیمیشن در حوزه آمریکای لاتین هست اما مغفول مانده.
داستان این انیمیشن هم جالب است.
مستند «ماجراهای هکتور و سه کله پوک»، در قالب انیمیشن شخصیتی به نام هکتور منترو که یک استاد دانشگاه آمریکایی را به تصویر میکشد که سعی دارد با سفر به ونزوئلا سرزمین مادریاش به حقایق رابطه ایران و ونزوئلا و اقدامات ایران در آمریکای لاتین پی ببرد و به پاسخ این سوال که آیا ایران در این منطقه در حال انجام فعالیتهای هستهای و تاسیس پایگاههای نظامیاست دست پیدا کند.
@MajKarimi
اخبات
مقصد بعدی یهودیان بعد از فلسطین؛ از خرید زمین در جنوب #آرژانتین تا خودزنی و بمبگذاری در مراکز یهودی
شبیهسازی جالب یک صفحه آمریکای لاتینی(با ۱۷هزار فالور) در مورد اینکه اگر اسرائیل در آرژانتین شکل بگیرد...
فکر نکنم در مورد تصمیم یهودیان برای تشکیل سرزمین در جنوب آرژانتین خبری داشته باشند.
@MajKarimi
موج جدیدی که در حمایت از فلسطین کمکم دارد آمریکای لاتین را فرامیگیرد، جنسی جدید و فرهنگی مستقل دارد.
برای توضیح این چندخط، باید کمی پیشتر رفت.
بهنظرم، انقلابهای آمریکای لاتین پس از استقلال سرزمینش از دست اروپاییها، به سه دوره تقسیم میشود؛
۱. موج انقلابهای استقلال سرزمینی و سیاسی که با انقلاب سیمون بولیوار در حدود ۱۸۱۰میلادی به بعد آغاز شد و این منطقه را از دست استعمارگران علنی خارج کرد.
اما استعمارگران نرفتند و در صحنه اقتصاد و فرهنگ ماندند.
۲. موج دوم انقلاب، با تمرکز بر اقتصاد بود که از حدود ۱۹۱۰ با انقلاب مکزیک آغاز شد و به اکثر کشورهای دیگر منطقه سرایت کرد؛ موج دوم، در نقطه اوج و معروفش در دهه ۱۹۵۰ به کوبا رسید.
نیتهای این موج، بیشتر دگردیسی اقتصادی، درآوردن مزارع، معادن و منابع از دست ابرشرکتهای غربی و کاهش فاصله طبقاتی بود.
۳. از نظر بنده، حرکت چاوز در ونزوئلا در اواخر دهه ۱۹۹۰ و تغییر شکل حکومت این کشور و به نوعی انقلاب، در اوایل قرن ۲۱، نوعی جدید از استقلال را در کشور خود و آمریکای لاتین طلب میکرد و میکند.
این موج سوم، بنظر میآید محصور در سیاست و اقتصاد نیست؛ چراکه:
الف) نهادهایی در این دودهه در آمریکای لاتین تشکیل شده برای جلوگیری از «هرگونه» نفوذ آمریکا در منطقه.
ب) سران کشورهای پیشروی این موج سوم، شناخت خوبی از مهد تمدن آینده جهان دارند و یکیشان رهبر این تمدن را همیشه با نام «امام خامنهای» یاد میکند و دیگری این امام را «پدر انقلابهای مستقل جهان» میداند.
ج) مردمان منطقه در مبارزه با امپریالیسم، صرفا طالب نیازها و حاجات منطقه خود نیستند بلکه طلب خون مظلوم فلسطینی را هم دارند.
د) بعضی گروهها برای مبارزه با وابستگان به غرب در کشور خود، دیگر صرفا مبارزه مسلحانه را راهحل نمیدانند بلکه مانند آقای وارگاس(بعدا معرفیشان میکنم)، سازمان «اینکاراسلام» تشکیل میدهند، اعضای گروههای قبلی خود را مسلمان میکنند و به کار فرهنگی در کشوری مثل پرو میپردازند.
@MajKarimi