🌺🌼🌸🌺🌼🌸
🔷 🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷 داستان قاضی خیانتکار و زن
.
.
.
.
شهید مطهری در صفحه 20 کتاب آزادی انسان در تبیین کلمه مولا اشاره ای به یک داستان از مثنوی مولوی می کنه که یک قاضی در صندوقی مخفی می شود و .....
.
.
.
اصل داستان را اینجا بخونید 👇👇👇
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
داستان قاضی خیانتکار و زن جوحی..pdf
109.3K
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔷🌸🔷🌸🔷
@ داستان اول:
رسول اکرم (ص) و دو حلقه جمعيت
🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼
رسول اکرم صلّي اللَّه عليه و آله وارد مسجد (مسجد مدينه«1») شد، چشمش به دو اجتماع افتاد که از دو دسته تشکيل شده بود و هر دستهاي حلقهاي تشکيل داده سرگرم کاري بودند. يک دسته مشغول عبادت و ذکر و دسته ديگر به تعليم و تعلم و ياد دادن و ياد گرفتن سرگرم بودند. هر دو دسته را از نظر گذرانيد و از ديدن آنها مسرور و خرسند شد. به کساني که همراهش بودند رو کرد و فرمود: «اين هر دو دسته کار نيک ميکنند و بر خير و سعادتند.» آنگاه جملهاي اضافه کرد: «لکن من براي تعليم و دانا کردن فرستاده شدهام.» پس خودش به طرف همان دسته که به کار تعليم و تعلم اشتغال داشتند رفت و در حلقه آنها نشست (2)
.................................
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
پانوشت:
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
1). مسجد مدينه در صدر اسلام تنها براي اداي فريضه نماز نبود، بلکه مرکز جنب وجوش و فعاليتهاي ديني و اجتماعي مسلمانان همان مسجد بود. هروقت لازم ميشد اجتماعي صورت بگيرد مردم را به حضور در مسجد دعوت ميکردند، و مردم از هر خبر مهمي در آنجا آگاه ميشدند و هر تصميم جديدي گرفته ميشد در آنجا به مردم اعلام ميشد.
مسلمانان تا در مکه بودند از هرگونه آزادي و فعاليت اجتماعي محروم بودند، نه ميتوانستند اعمال و فرائض مذهبي خود را آزادانه انجام دهند و نه ميتوانستند تعليمات ديني خود را آزادانه فرا گيرند. اين وضع ادامه داشت تا وقتي که اسلام در نقطه حساس ديگري از عربستان نفوذ کرد که نامش «يثرب» بود و بعدها به نام «مدينة النبي» يعني شهر پيغمبر معروف شد. پيغمبر اکرم بنا به پيشنهاد مردم آن شهر و طبق عهد و پيماني که آنها با آن حضرت بستند، به اين شهر هجرت فرمود. ساير مسلمانان نيز تدريجا به اين شهر هجرت کردند. آزادي فعاليت مسلمانان نيز از اين وقت آغاز شد. اولين کاري که رسول اکرم بعد از مهاجرت به اين شهر کرد، اين بود که زميني را درنظر گرفت و با کمک ياران و اصحاب اين مسجد را در آنجا ساخت.
(2) منیه المرید، چاپ بمبئی، ص 10
🔷🌸🔷🌸🔷🌸🔷🌸🔷
با نسل جوان چه باید کرد؟.
.
.
.
.
یکی از خواندنی ترین مطالب شهید مطهری بحث (رهبری نسل جوان) هست در کتاب ده گفتار.
استاد در قسمتی از بحث خود می فرمایند:
.....ما بايد اين خيال را از کلّه خود بيرون کنيم که نسل جديد را با همان متد قديم رهبري کنيم.
اولًا بايد نسل جوان را بشناسيم و بفهميم داراي چه مشخصات و مميزاتي است. درباره اين نسل دو طرز تفکر شايع است و معمولًا دو جور قضاوت ميشود.
از نظر يک طبقه اينها يک عده مردمي هستند خام، مغرور، گرفتار هوا و هوس، شهوتپرست، داراي هزار عيب. اين طبقه هميشه به اين نسل دهنکجي ميکنند و ناسزا ميگويند.
اما از نظر خود نسل جوان، درست بعکس است. آنها در خودشان عيب نميبينند؛ خودشان را مجسمه هوش، مجسمه فطانت، مجسمه آرمانهاي عالي ميدانند. نسل کهن اينها را تکفير و تفسيق ميکند و اينها آنها را تحميق و تجهيل.
آنها به اينها ميگويند شما کافريد، شما شهوتپرستيد؛ اينها به آنها ميگويند شما نادانيد، شما نميفهميد.
البته از نظر کلي، يک نسل نسبت به نسل پيش ممکن است صالح باشد و ممکن است منحرف باشد.......
ده گفتار ص 214
🔷🔷🔷🔷🔷🔷
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔷🌸🔷🌸🔷
🌸🔷🌸🔷🌸
نقل شایعه، بلای هر روز جامعه ما.......
کی جامعه ما به طهارت ذهن و زبان خواهد رسید؟
.
.
.
....................
نظر استاد را در این زمینه ببینید:
اين يک خطر بزرگ است براي يک اجتماع که افرادش ناآگاه باشند. دشمن اگر زيرک باشد خودِ اينها را ابزار عليه خودشان قرار ميدهد: يک داستان جعل ميکند، بعد اين داستان را به زبان خود اينها مياندازد تا خودشان قصه و حرف و سخني را که دشمنشان عليه خودشان جعل کرده بازگو کنند. اين علتش ناآگاهي است و نبايد مردمي اينقدر ناآگاه باشند که حرفي را که دشمن ساخته، ندانسته بازگو کنند؛ اين يکي ميگويد چنين حرفي را شنيدهام، ديگري ميگويد من هم شنيدهام، و همين طور. اينها نميدانند حرفي که دشمن جعل ميکند وظيفه شما اين است که همان جا زيرپايتان دفنش کنيد. اصلًا دشمن ميخواهد اين حرف بين مردم پخش بشود. شما بايد دفنش کنيد و به يک نفر هم نگوييد، تا به اين وسيله با توطئه(نقشه) سکوتْ نقشه دشمن را نقش بر آب کنيد .
آشنایی با قرآن ج 4 ص 35
🌻🌺🌻
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علامه #جوادی_آملی:
خدا غریق رحمت کند شهید مطهری رو........
"عالم زمان شناس" ، به شبهه عبائیه نائینی نمی پردازد. به شبهه #کانت و #هگل می پردازد که دانشجویان ما را بی نماز می کند.
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜
⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛
@داستان دوم:
مردي که کمک خواست
🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔹🔷
به گذشته پرمشقت خويش ميانديشيد، به يادش ميافتاد که چه روزهاي تلخ و پرمرارتي را پشت سر گذاشته، روزهايي که حتي قادر نبود قوت روزانه زن و کودکان معصومش را فراهم نمايد. با خود فکر ميکرد که چگونه يک جمله کوتاه- فقط يک جمله- که در سه نوبت پرده گوشش را نواخت، به روحش نيرو داد و مسير زندگانياش را عوض کرد و او و خانوادهاش را از فقر و نکبتي که گرفتار آن بودند نجات داد.
او يکي از صحابه رسول اکرم بود. فقر و تنگدستي بر او چيره شده بود. در يک روز که حس کرد ديگر کارد به استخوانش رسيده، با مشورت و پيشنهاد زنش تصميم گرفت برود و وضع خود را براي رسول اکرم شرح دهد و از آن حضرت استمداد مالي کند.
با همين نيت رفت، ولي قبل از آنکه حاجت خود را بگويد اين جمله از زبان رسول اکرم به گوشش خورد: «هرکس از ما کمکي بخواهد ما به او کمک ميکنيم، ولي اگر کسي بينيازي بورزد و دست حاجت پيش مخلوقي دراز نکند خداوند او را بينياز ميکند.» آن روز چيزي نگفت و به خانه خويش برگشت. باز با هيولاي مهيب فقر که همچنان بر خانهاش سايه افکنده بود روبرو شد. ناچار روز ديگر به همان نيت بهمجلس رسول اکرم حاضر شد. آن روز هم همان جمله را از رسول اکرم شنيد: «هر کس از ما کمکي بخواهد ما به او کمک ميکنيم، ولي اگر کسي بينيازي بورزد خداوند او را بينياز ميکند.» اين دفعه نيز بدون اينکه حاجت خود را بگويد به خانه خويش برگشت.
ادامه🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
ادامه داستان دوم🔻🔻🔻🔻🔻
و چون خود را همچنان در چنگال فقر ضعيف و بيچاره و ناتوان ميديد، براي سومين بار به همان نيت به مجلس رسول اکرم رفت. باز هم لبهاي رسول اکرم به حرکت آمد و با همان آهنگ- که به دل قوّت و به روح اطمينان ميبخشيد- همان جمله را تکرار کرد.
اين بار که آن جمله را شنيد، اطمينان بيشتري در قلب خود احساس کرد. حس کرد که کليد مشکل خويش را در همين جمله يافته است. وقتي که خارج شد با قدمهاي مطمئنتري راه ميرفت. با خود فکر ميکرد که ديگر هرگز به دنبال کمک و مساعدت بندگان نخواهم رفت. به خدا تکيه ميکنم و از نيرو و استعدادي که در وجود خودم به وديعت گذاشته شده استفاده ميکنم و از او ميخواهم که مرا در کاري که پيش ميگيرم موفق گرداند و مرا بينياز سازد.
با خودش فکر کرد که از من چه کاري ساخته است؟ به نظرش رسيد عجالتاً اين قدر از او ساخته هست که برود به صحرا و هيزمي جمع کند و بياورد و بفروشد.
رفت و تيشهاي عاريه کرد و به صحرا رفت، هيزمي جمع کرد و فروخت. لذت حاصل دسترنج خويش را چشيد. روزهاي ديگر به اين کار ادامه داد، تا تدريجا توانست از همين پول براي خود تيشه و حيوان و ساير لوازم کار را بخرد. باز هم به کار خود ادامه داد تا صاحب سرمايه و غلاماني شد.
روزي رسول اکرم به او رسيد و تبسم کنان فرمود: «نگفتم، هرکس از ما کمکي بخواهد ما به او کمک ميدهيم، ولي اگر بينيازي بورزد خداوند او را بينياز ميکند.» «1»
(1). اصول کافي، ج 2/ ص 139- «باب القناعة». و سفينة البحار، ماده «قنع».
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌺🌸🌺🌸
دلیل نام گذاری داستان راستان:
🌸🌸🌸🌸
نام اين کتاب را به اعتبار اينکه غالب قهرمانان اين داستانها کساني هستند که راست رو و بر صراط مستقيم ميباشند و در زبان قرآن کريم «صدّيقين» ناميده شدهاند «داستان راستان» گذاشتهايم. البته از آن جهت هم که معمولا طالبان و خوانندگان اين گونه داستانها افرادي هستند که ميخواهند راست گام بردارند و اين کتاب براي آنها و به خاطر آنهاست، ما اين داستانها را ميتوانيم «داستان راستان» بدانيم.
گذشته از همه اينها، چون اين داستانها ساخته وهم و خيال نيست، بلکه قضايايي است که در دنيا واقع شده و در متون کتبي که عنايت بوده قضاياي حقيقي در آن کتب با کمال صداقت و راستي و امانت ضبط شود ضبط شده و اين داستانها «داستانهاي راست» است، از اين رو مناسب بود که ماده «راستي» را در جزء نام اين کتاب قرار دهيم.
(مقدمه داستان راستان)
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷
سخن جالب علامه طباطبایی در مورد شهید مطهری:
....حالت رقص پیدا می کردم.😌😊
.
.
.
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶
مخصوصا مرحوم مطهری هوش فوق العاده ای داشت و حرف از او ضایع نمی شد . حرفی که می گفتم , می گرفت و به مغزش می رسید . هر چه می گفتم هدر نمی رفت و مطمئن بودم که نمی رود . وقتی که ایشان در جلسه درسم حاضر می شدند . ( این عبارت , عبارت خوبی نیست ولی مقصود را بیان می کند ) بنده از شوق و شعف , حالت رقص پیدا می کردم , به جهت اینکه می دانستم هر چه بگویم هدر نمی رود و محفوظ است . به همین ترتیب خودش مبدأ تحصیل دیگران شد و شروع به تألیف کتابها کرد و انصافا هم کتابهایش خیلی عالی است .
(پایگاه جامع شهید مطهری)
...................
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔷🔷🔷🔷
@ داستان سوم:
🔶🔶🔶🔶
خواهش دعا
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
شخصي با هيجان و اضطراب به حضور امام صادق عليه السلام آمد و گفت:
«درباره من دعايي بفرماييد تا خداوند به من وسعت رزقي بدهد، که خيلي فقير و تنگدستم.».
امام: «هرگز دعا نميکنم.».
- چرا دعا نميکنيد؟!.
«براي اينکه خداوند راهي براي اين کار معين کرده است. خداوند امر کرده که روزي را پي جويي کنيد و طلب نماييد. اما تو ميخواهي در خانه خود بنشيني و با دعا روزي را به خانه خود بکشاني!» «1»
(1). وسائل، چاپ اميربهادر، ج 2/ ص 529.
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
تعارفهاي دروغين...pdf
249.8K
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
تعارف های دروغین
از دیدگاه شهید مطهری
🍃🌺🍃🌺🍃🌺
... [اگر کودک] چشمش به يک خوردني يا اسباب بازي در دست ديگري بيفتد بي محابا علاقه مندي خود را ظاهر ميکند و اگر از چيزي ناراحت بشود فوراً جلو گريه را رها ميکند، در صورتي که بزرگسالان تحت تأثير عرف و عادات و به خيال حفظ شئون و شخصيت خود ممکن نيست در چنين مواردي احساسات خود را ظاهر سازند و حتي صاحبخانه هر اندازه اصرار و تعارف کند ميهمان بيشتر اظهار بي ميلي ميکند.
در تواريخ آمده است که در شب زفاف عايشه که به سادگي برگزار ميشد، کاسه شيري به دست رسول خدا داده شد. آن حضرت بعد از آنکه مقداري از آن شير تناول فرمود، کاسه را به امّ سلمه داد و فرمود: ميل کن امّ سلمه. گفت: ميل ندارم.
رسول خدا فرمود: هم گرسنگي کشيدن و هم دروغ؟! يعني ميدانم ميل داري و به دروغ تعارف ميکني. عرض کرد: آيا اين هم دروغ محسوب ميشود؟ فرمود: ......
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔶🔷🔶🔷🔶
🔷🔶🔷🔶
🔶🔷🔶
🔷🔶
🔶
ماهر و توانا در تحلیل مطالب
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
ویژگی شهید مطهری (رضوانالله علیه) در تحریر و تحلیل بود؛ یعنی اگر میخواست مطلبی را بررسی کند و اثری را به منشأ آن استناد دهد، تمام جوانب قضیه را با تحلیل بررسی میکرد، آنگاه با نفی و اثبات ثابت میکرد که این اثر مال آن امور نیست مال این شیء خاص است. شهید مطهری در راه تحلیل خیلی ماهر و توانا بود، یعنی میشکافت و دوباره میبافت. گرههای کور را که دیگران نمیدیدند شهید مطهری میدید، آن گره را باز میکرد و نشان میداد و دوباره میبافت. این هنر در شهید مطهری بود. منشأ این توان هم از نظر قرآن کریم، شرح صدر است. انسانی که دارای شرح صدر است چشم و دلش بیناست، وقتی که چشم و دل بینا بود نقطه کوری نمیماند. شهید مطهری برای متن عالَم، شارح خوبی بود و برای متن جهان، مفسر خوبی.
آیتالله جوادی آملی (مصلح بیدار، ج 2 / ص 95 و 96)
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌺🍃🌺🍃🌺
آزادی از منظر
رهبر فرزانه انقلاب:
🍃🌺🍃🌺🍃
من عمیقا متأسفم که برخی میان مرداب «سکوت و جمود» با گرداب «هرزهگوئی و کفرگوئی»، طریق سومی نمیشناسند و گمان میکنند که برای پرهیز از هر یک از این دو، باید به دام دیگری افتاد. حال آنکه انقلاب اسلامی آمد تا هم «فرهنگ خفقان و سرجنبانیدن و جمود» و هم «فرهنگ آزادی بیمهار و خودخواهانه غربی» را نقد و اصلاح کند و فضائی بسازد که در آن، «آزادی بیان»، مقید به «منطق و اخلاق و حقوق معنوی و مادی دیگران» و نه به هیچ چیز دیگری ، تبدیل به فرهنگ اجتماعی و حکومتی گردد و حریت و تعادل و عقلانیت و انصاف، سکه رائج شود تا همه اندیشهها در همه حوزهها فعال و برانگیخته گردند و «زاد و ولد فرهنگی» که به تعبیر روایات پیامبر اکرم (ص) و اهلبیت ایشان (علیهم السلام)، محصول «تضارب آراء و عقول» است، عادت ثانوی نخبگان و اندیشهوران گردد.
(پاسخ مقام معظم رهبری به نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد کرسیهای نظریهپردازی 16/11/81)
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
متن نامه جمعی.pdf
113.1K
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه به رهبر معظم انقلاب در مورد آزاد اندیشی.13/11/1381
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
جواب رهبر انقلاب.pdf
116.2K
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
جواب رهبر معظم انقلاب به جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد آزاد اندیشی.
16/11/1381
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌸🌿🌸🌿🌸🌿
🌿🌸🌿🌸
🌸🌿
🌸
@داستان چهارم:
بستن زانوي شتر
قافله چندين ساعت راه رفته بود. آثار خستگي در سواران و در مرکبها پديد گشته بود. همينکه به منزلي رسيدند که آنجا آبي بود، قافله فرود آمد. رسول اکرم نيز که همراه قافله بود شتر خويش را خوابانيد و پياده شد. قبل از همه چيز، همه در فکر بودند که خود را به آب برسانند و مقدمات نماز را فراهم کنند.
رسول اکرم بعد از آنکه پياده شد، به آن سو که آب بود روان شد، ولي بعد از آنکه مقداري رفت، بدون آنکه با احدي سخني بگويد به طرف مرکب خويش بازگشت.
اصحاب و ياران باتعجب با خود ميگفتند آيا اينجا را براي فرودآمدن نپسنديده است و ميخواهد فرمان حرکت بدهد؟ چشمها مراقب و گوشها منتظر شنيدن فرمان بود. تعجب جمعيت هنگامي زياد شد که ديدند همينکه به شتر خويش رسيد، زانوبند را برداشت و زانوهاي شتر را بست و دومرتبه به سوي مقصد اولي خويش روان شد.
فريادها از اطراف بلند شد: «اي رسول خدا! چرا ما را فرمان ندادي که اين کار را برايت بکنيم، و به خودت زحمت دادي و برگشتي؟ ما که با کمال افتخار براي انجام اين خدمت آماده بوديم.».
در جواب آنها فرمود: «هرگز از ديگران در کارهاي خود کمک نخواهيد، و به ديگران اتکا نکنيد ولو براي يک قطعه چوب مسواک باشد.» «1»
(1). لا يستعن احدکم من غيره ولو بقضمة من سواک. کحل البصر محدث قمي، صفحه 69.
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
🍂🍃🍂🍃🍂
🍃🍂🍃
🍂🍃
رهبر معظم انقلاب:
جوانان عزیز ما باید با آثار شهید مطهری آشنا شوند. اگر بنده می خواستم برنامه حوزه علمیه قم را بنویسم، بلاشک یکی از مواد برنامه را این می گذاشتم که کتاب های آقای مطهری خوانده شود، خلاصه نویسی شود و امتحان داده شود.
15/4/83
🌸🌸🌸
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🌿🌺🍃🌺🌿
لینک کانال محتوای علمی بینش مطهر
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
اهداف اصلی کانال:
1. چرایی و چیستی آثار و شخصیت علامه شهید مرتضی مطهری
2. ارائه و تبیین اندیشه های استاد
3. نظرات تکمیلی و مرتبط متفکران بزرگ اسلامی
و..........
🌺🍃🌺🍃🌺
🔶🔶🔶🔶🔶🔶
گاهی در میان یک ملت، ضرب المثل ها و تک مصرع هایی شیوع پیدا می کند که هیچ منطق و استدلالی پشتوانه آنها نیست اما بصورت خودکار، اندیشه ها و اعمال مردم را راهبری و هدایت می کنند و گاه و بی گاه بر ذهن و زبان آنان جاری می گردند.
از این ضرب المثل ها و تک بیت و تک مصراع ها چقدر در جامعه ما سراغ دارید؟؟
🔷🔷🔷🔷🔷🔷
بینش مطهر/محتوای علمی
https://eitaa.com/elmi_binesh
🔷🔷🔷
🔶🔶🔶
اشاره شهید مطهری به یکی از این تک مصرع ها و توضیحات و برداشت خواندنی و زیبای ایشون رو از اینجا بخوانید👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇