✴️تجربه نگاشت
7⃣تبلیغ کار خود نکنید
یکی از کارهایی که بعضی از #ویراستاران مانند برخی از پیشه ورزان دیگر می کنند، تبلیغ کار خود و همزمان با آن، تحقیر کار دیگران است. این تحقیر، بر اساس چند خطای سهوی یا عمدی انجام می شود، یا حتّی ترجیح وجهی بر وجه دیگر، که همکار ما به دلیلی آن وجه را برگزیده و من این یک را، در حالی که هر دو صحیح و توجیه پذیر و مبتنی بر ادلّه است.
در سوی دیگر، مرتّباً خبر دادن از اینکه: فلانی کار مرا پسندید، بهمانی به من نمرۀ بیست داد، و ...
در ادب کهن فارسی این جمله زبانزد است: «مُشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطّار بگوید».
پیشینیان چنین گفته اند. اما من نمی گویم که عطار سکوت برگزیند، بلکه می گویم برای مُشک و سخن گفتنش هم – گرچه به زبانی که ما نمی فهمیم – جایی خالی در نظر بگیریم. باور کنیم که آن زبان رساتر است و بیشتر از زبان ما بر دل می نشیند.
اگر از بُن دندان این حقیقت را باور داریم که: «لله العزّة و لرسوله و للمؤمنین»، آنگاه به این نتیجه می رسیم که کارهای ما، کمال ها و نقص هایی دارد. در حالی که خدای کمال آفرین بر ما و کارمان گواه است.
با نگاهی دیگر می یابیم که نقص های ما قابل دفاع نیست و بهتر آنکه دیده نشود. کمالها را نیز خداوند فرادید مردمان می آورد، همان خدایی که خود آن کمال را به ما موهبت فرموده و دیده که به اختیار خود، آن را برگزیده ایم. این تبلیغ که آفرینندۀ ما برای ما می آورد، نوعی تشویق ماست به این گزینش ما که از سر اختیار روی داده است.
بلندی از آن یافت کو پَست شد /
درِ نیستی کوفت تا هست شد
این مطالب را نگارندۀ سطور، از روی تجربه می گوید نه نقل محض کتابهای پیشینیان.
از یک نویسندۀ پرکار چند دهه پیش در مورد علت پرکاری او نقل شده که گفته: بدین سبب نوشته های زیادی از کتاب و مقاله دارم که زمانی را که دیگران برای تبلیغ کارهای انجام شدۀ خود می کردند، من برای اتمام کارهای انجام نشدۀ خود صرف کردم. (نقل به مضمون).
این اصل مسلّم عقلی در فضای تنازع بقا که در میان استادان، پژوهشگران، نویسندگان و دیگر شهروندان دیار قلم جریان دارد، گم می شود؛ گم شدنی که دودش نه تنها به دیدۀ خود آنها، بلکه به چشم خوانندگان آثارشان نیز می رود.
کمترین پیآمد این گونه برخوردها آنکه بهترین سخنانشان کم اثر می شود، اگر نگوییم بی اثر می شود، و اگر نگوییم که اثر منفی می گذارد.
دامن آلوده اگر خود همه حکمت گوید /
از سخن گفتنِ نیکوش بدان بِه نشوند
حکمت بلند و خردپسند امیر کلام – که درود خدای بر او باد – به این حقیقت گویاست که فرمود:
«ما أضمر أحد شیئاً إلّا ظهر فی فلتات لسانه و صفحات وجهه» ( #نهج_البلاغه، کلمات قصار، شماره 26).
در این باب، بسیار سخن می توان راند، ولی: در خانه اگر کس است، یک حرف بس است.
#تجربه_نگاشت
#عبدالحسین_طالعی
@elmi_shiraz
آيا از قرآن و روايات ، شيوه زندگي پس از دنيا در امور زير استفاده مي شود ؟ 1 . زندگي فردي يا اجتماعي 2 . داشتن اختيار و اراده و آزادي .🤔
متن پاسخ
✅از مجموع آيات قرآن كه درباره جهان آخرت سخن گفته ، بر مي آيد كه زندگي انسان ها در آن جهان نيز ، اجتماعي است . برخي آياتي كه نعمت هاي بهشتي را تشريح مي كند را بررسي مي كنيم ، مي بينيم در آن به نعمت هايي ، چون همسران ، مساكن و قصور ، خادم و ساقي ، پذيرايي كنندگان و . . . اشاره شده است كه حكايت مي كند زندگي انسان ها در بهشت ، اجتماعي و گروهي است و نه فردي; ضمن آن كه قرآن مجيد ، صيغه جمع را براي بهشتيان به كار برده است . از جمله اين آيات ، مي توان به موارد زير اشاره نمود: الف ـ «هُمْ وَ أَزْواجُهُمْ في ظِلالٍ عَلَي الْأَرائِكِ مُتَّكِؤُن;(يس ،56) آن ها و همسرانشان در سايه ها ، بر تخت هاي مخصوص تكيه كرده اند . ب ـ «عَلَي سُرُر مَّوْضُونَة * مُّتَّكِئينَ عَلَيْهَا مُتَقَابِلِينَ ;(واقعه ،15ـ16) مقرّبان ، بر تخت هايي كه به هم پيوسته ، صف كشيده قرار دارند ، در حالي كه بر آن ها تكيه كرده ، و رو به روي يك ديگرند .» جالب اين كه قرآن مجيد ، به زندگي خصوصي و عمومي بهشتيان اشاره مساوي دارد .1 ج ـ «وَمَن يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُوْلَئكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَآءِ وَالصَّـالِحِينَ وَحَسُنَ أُوْلَئكَ رَفِيقًا ;(نساء ،69) كسي كه خدا و پيامبر را اطاعت كند ، ]در قيامت[ هم نشين كساني خواهد بود كه خدا نعمت خود را بر آن ها تمام كرده ، از پيامبران و صدّيقان و شهدا و صالحان ، و آن ها چه رفيقان خوبي هستند .» يكي از بهترين لذت هاي معنوي و روحاني ، بهره گيري از محضر دوستان با صفات ياراني كه با نور ايمان و صفات انساني آراسته باشند . . .مي باشد و از آيات قرآني ، به خوبي استفاده مي شود كه بهشتيان از اين موهبت ويژه ، بهره فراوان دارند; آن ها در كنار ياران باصفا مي نشينند .»2 درباره جهنّميان نيز آياتي وجود دارد كه از گفت و گوي آن ها ، حكايت مي كند; در ضمن آن كه براي آن ها نيز ضماير جمع به كار برده شده كه حاكي از زندگي جمعي آن هاست: «وَ نَسُوقُ الْمُجْرِمِينَ إِلَي جَهَنَّمَ وِرْدًا ;(مريم ،86) روز قيامت مجرمان را ]هم چون شتران تشنه كه به آبگاه مي روند[ رو به سوي جهنّم مي رانيم .» البتّه زندگي جمعي جهنّميان ، مانع از اين نيست كه گروهي از آنان ، به زندان هاي انفرادي دوزخ منتقل شوند و در آن جا جداي از اجتماع و به طور فردي عذاب شوند ، چنان كه اين نكته از برخي آيات ، استفاده مي شود .3 پاسخ قسمت دوم: امّا اين كه آيا اختيار و اراده هست يا خير ؟ بايد گفت: آن چه در قيامت از بين مي رود ، «تكليف» است; تكليف در همين دنياست; البتّه تكليف با آزادي ، ملازمه دارد ، امّا آزادي مي تواند بدون تكليف باشد; بدين معنا كه فقط اهل بهشت ـ نه اهل جهنّم ـ اختيار و اراده دارند و هر چه بخواهند بر ايشان آماده است و اساساً اختيار و آزاديِ اراده آن ها ، يكي از نعمت هايي است كه خداي متعال به آن ها عطا فرموده است: «لَهُم مَّا يَشَآءُونَ عِندَ رَبِّهِم;(زمر ،34) هر چه بخواهند براي آن ها نزد پروردگارشان موجود است .»; «لَهُم مَّا يَشَآءُونَ فِيهَا وَ لَدَيْنَا مَزِيدٌ ;(ق ،35) هر چه بخواهند در بهشت ، براي آن ها هست و نزد ما اضافات ديگري است .» بر اين اساس ، آزادي و قدرت اراده و انتخاب براي بهشتيان هست ، گرچه اين نعمت از اهل جهنّم سلب مي شود.
#شبهه
@elmi_shiraz
🔻 ثبتنام واکسیناسیون دانشجویان و طلاب فعال شد
سرپرست مرکز مدیریت آمار وزارت بهداشت: سامانه ثبت نام واکسیناسیون کرونا برای دانشجویان و طلاب از هم اکنون باز شد و دانشجویان زیر مجموعه وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور میتوانند به سایت salamat.gov.ir مراجعه و با ورود کد ملی، تاریخ تولد و شماره همراه ثبت نام و بلافاصله زمان و مکان تزریق واکسن را انتخاب کنند.
#اطلاعیه
✳️ @elmi_shiraz
امام باقر علیه السّلام:«اِنَّمَا قُصَّ الْاَظْفَارُ لِاَنَّهَا مَقِیلُ الشَّیْطَانِ وَ مِنْهُ یَکُونُ النِّسْیَانُ
ناخنها را کوتاه کنید که خوابگاه شیطانند و {از این مساله} فراموشی به وجود می آید.»
(الکافی ، باب قص الاظفار ، ص490)
وَ الْاِکْثَارُ مِنْ لُحُومِ الْوَحْشِ وَ الْبَقَرِ یُورِثُ تَغْیِیرَ الْعَقْلِ وَ تَحَیُّرَ الْفَهْمِ وَ تَبَلُّدَ الذِّهْنِ وَ کَثْرَهَ النِّسْیَانِ …
زیاد خوردن گوشت حیوانات وحشی و گاو، عقل را دگرگون می کند، فهم را حیران می کند، ذهن را کودن می کند و فراموشی را زیاد می کند.
(مستدرک الوسایل - باب نوادر ما یتعلق بابواب الاطعمه المباحه _ ص 455)
#حدیث_روز
✳️ @elmi_shiraz
4_5803203658229219560.pdf
59.2K
چک لیست داوری مقاله دریک نگاه
#آموزش_مقاله
✳️ @elmi_shiraz
▪️در نام رقیه، فاطمه پنهان است
▪️از این دو یکی جان و یکی جانان است
▪️در روی کبود این دو پیداست خدا
▪️آیینه بزرگ و کوچکش یکسان است
🏴 شهادت مظلومانه بنت الحسین علیهالسلام، حضرت رقیه سلاماللهعلیها تسلیت باد
✳️ @elmi_shiraz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰معرفی دانشگاه علوم سیاسی لندن
#معرفی_دانشگاه_های_خارجی_و_مراکز_علمی_پژوهشی
✳@elmi_shiraz
🔰معرفی کتاب شبهای پیشاور
علّامه سلطانالواعظین شیرازی(ره) نویسنده کتاب شبهای پیشاور از علمای بزرگ اهل تشیّع میباشد که برای اثبات حقانیّت این مذهب بسیار تلاش نمودهاند، که از جمله میتوان به سفرهای بسیار طولانی و مشقتبار به سرزمینهای دول اسلامی که غالباً اهل تسنّن بودهاند اشاره کرد. البته درباره ایشان و کتاب حاضر به طور مفصّل در سرآغاز کتاب توضیحاتی آمده است.
و امّا کتاب شبهای پیشاور مربوط به ده شب مباحثه مفصّل (6 الی 7 ساعت و گاهی تا نماز صبح) با علمای اهل تسنّن در شهر پیشاور پاکستان که غالباً اهل تسنّن میباشند است. جناب علّامه در این ده شب حقانیّت مذهب تشیع را با شیعهکردن اکثر علمای بحثکننده در آن مجالس اثبات نموده است که برای توضیحات بیشتر بخش آغاز سفر کتاب در این باره کامل نوشته است.
درباره اهمیّت این کتاب در عصر حاضر باید گفت که بسیاری از شبهات مطرحشده از طرف علمای اهل سنّت در این کتاب، شبهاتی است که هماکنون از جانب بسیاری از مخالفان دین مبین اسلام در رسانههای مختلف داخلی و خارجی، و گاهی عوام مردم مطرح میشود و متأسفانه قشر مذهبی و هیئتی معمولاً به علت مطالعهی کم قادر به پاسخگویی نیستند.برای تهیه اینجا جستجو کنید⚘
https://www.ketabrah.ir/
#معرفی_کتاب
✳@elmi_shiraz
آرزو نیست، رجز نیست، من آخر روزی
وسط صحن حسن(ع) سینه زنی خواهم کرد
▪️شهادت امام حسن مجتبی(ع) تسلیت باد
✳@elmi_shiraz
❇️ ترفند ویندوز ❇️
🎯 افزایش سرعت ویندوز 10 با غیرفعال کردن جلوههای بصری ویندوز :
✅ ویندوز در همه موارد و از ضعیفترین ماشینها یک دسته از جلوههای فانتزی را در نظر گرفته است که استفاده از آنها، کار با ویندوز را بسیار لذتبخش میکند. این جلوهها شامل انیمیشنهایی هستند که هنگام بزرگنمایی و یا کوچکنمایی پنجرهها، به محو شدن لبهها و یا صاف کردن فونت میپردازند. غیرفعال کردن این افکتها منابع اضافی را برای عملکرد بهتر سیستم آزاد میکند.
▫️ برای انجام این کار، در منوی استارت، عبارت performance را تایپ و گزینه Adjust the appearance and performance of Windows را انتخاب کنید. در این مرحله، پنجره Option Performance با گزینههای مختلف در تب Visual Effects به شما نشان داده میشود.
▫️ گزینههای ارائه شده را مرور کرده و مواردی را که تمایل به حفظ آنها دارید، انتخاب کنید. برای عملکرد بهتر هم میتوانید با انتخاب گزینه Adjust for best performance تمامی آنها را غیرفعال کنید. روی OK کلیک کنید تا ویندوز تغییرات شما را اعمال کند.
▫️ به یاد داشته باشید، غیرفعال کردن این گزینه باعث میشود تا شکل ظاهری لبه پنجرهها تغییر کنند که البته با گذشت چند روز به این حالت عادت خواهید کرد.
#ترفند
✳️ @elmi_shiraz