May 11
May 11
خودسازی(گرامی داشت زنان)
حضرت فاطمه علیهاالسلام:
بهترین شما کسانى اند که با مردم نرم ترند و زنان خویش را بیشتر گرامى مى دارند. دلائل الامامه/ص76
محبت نسبت به زن از اخلاق انبیا است و باعث فضیلت ایمان مرد است. رکن حیات خانوادگی نیز احساسات و عواطف مرد نسبت به زن است که در پرتوی آن زن، زندگی و فرزندان، صفا و جلا و خرمی می گیرند.
🤲دعا برای حوائج مهم
🍃 از امام زين العابدين(ع)روايت شدہ است ڪه پدرم امام حسين(ع)در روز عاشورا در حالی ڪه خون ها از بدن او می جوشيد،مرا در آغوش گرفت وفرمود:
🍃 فرزندم،اين دعا را از من حفظ ڪن؛ڪه مادرم فاطمه زهرا(س)آن را به من آموخت و اورا از پيامبرخدا(ص)واو از جبرييل، فراگرفتـه ودر هر حاجت و امر مهم و غم ها و پيش آمدها و معصيت های شديد اين دعا را بخوان:
🍃 بِحَقِّ يس والقُرآنِ الحَكيم،وَ بِحَقِّ طـہ وَ القُرآنِ العَظيمِ،يا مَن يَقدِرُ عَلي حَوائِجِ السّائِلينَ،يا مَن يَعلَمُ ما فِي الضَّمير،يا مُنَفِّسَ عَنِ المَكرُوبينَ،يا مُفَرِّجَ عَنِ المَغمُومينَ،يا راحِمَ الشِّيخِ الكَبيرِ،يا رازقَ الطِّفلِ الصِّغير،يا من لا يَحتاجُ اَلي التَّفسيرِ،صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وََ افعَل بي كَذا وَ كذا
🍂شخص دعا كنندہ به جای گفتن كذا وكذا،بايد حاجت خويش را از خداوند طلب كند.
📚بحارالانوار
خودسازی(حضور زن)
حضرت فاطمه علیهاالسلام:
براى زنان بهتر است که بدون ضرورت مردان نامحرم را نبینند و نامحرمان نیز آنان را نبینند. بحار/ج104/ص36
آنچه در روایات واحکام دینی بر آن تاکید شده است، عدم حضور رنان بدون ضرورت در میان نامحرمان است. تجربه نیز ثابت کرده که حضور غیرضروری زنان موجب گسترش فساد و بی بند و باری میشود.
امرار معاش
امام سجاد(ع) هرگز بار خود را بر دوش دیگران نمی انداخت. نوشته اند: مردی امام را دید. نزدیک آمد و از ایشان پرسید: یابن رسول الله! در این هوای تاریک کجا می روید؟ فرمود: از خانه بیرون آمده ام تا برای خانواده ام صدقه ای بدهم. مرد پرسید: چگونه می خواهید برای خانواده تان صدقه بدهید؟ فرمود: «مَنْ طَلَبَ الْحلَالَ فهُوَ مِنَ اللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ صَدَقَةٌ عَلَیه؛ هر کسی تلاش کند تا روزی حلالی به دست آورد، پس آن روزی از طرف خداوند جلیل و عزیز صدقه ای برای اوست.»
امام سجاد علیهالسلام در دوران امامت خود شروع به تدوین صحیفه سجادیه کردند.
این کتاب مجموعه ای از دعا و نیایش بوده که ایشان آنها را املا کرده و پسرشون امام باقر علیهالسلام و برادرش زید بن علی آنها را در دو نسخه نوشتند
دعای عرفه، دعای ابو حمزه ثمالی و مناجات خمس عشر از جمله دعای های مشهور ایشان در این کتاب می باشد، بجز صحیفه ایشان کتاب رساله حقوق را نیز نوشتند
قیام عاشورا مبدأ تحولی در تاریخ اسلام بود. بعد از شهادت امام حسین (ع) یزید خفقان شدیدی در جامعه ایجاد کرد تا بر جنایات کربلا سرپوش بگذارد. اما امام سجاد (ع) با وجود تهدید حکومت به روشنگری درباره قیام امام حسین (ع) و ظلم یزید پرداختند تا پیام عاشورا به گوش همگان برسد.
همزمان با اوضاع آشفتۀ سیاسی آن دوره، توّابین به رهبری سلیمانبنصرد علیه بنیامیه قیام کردند تا بهنوعی کوتاهی خود را در یاری امام حسین (ع) جبران کنند.
مختار به قصد خونخواهی امام حسین (ع) وارد کوفه گردید. او با یاری ابراهیمبنمالک توانست از بیشتر جنایتکاران عاشورا انتقام بگیرد.
در چنین اوضاع آشفتهای امام سجاد (ع) اسلام راستین را در قالب دعا و مناجات تبیین میکند و با این کار عملاً روشن میسازد که مسلمین با حقیقت اسلام فاصلهای بیاندازه دارند.
امام سجاد (ع) دو میراث بسیار گرانبها از خود به یادگار گذاشت؛ صحیفۀ سجادیه و رسالۀ حقوق.