عصبانيّت به معناي خشمگين و غضبناك بودن، حالت و كيفيت خاصي است كه بر فرد عارض مي شود و شخص تعادل قواي ارادي و تسلط خود را بر اثر ناراحتي و خشم از دست ميدهد.
پيشگيري
در مرحله اول بايد از بيماري غضب و عصبانيت پيشگيري نمود و پيشگيري آن اين است كه انسان با پشتوانه باورهاي ديني، رعايت دستورهاي اخلاقي، همانند محبت، صله رحم، ايثار، گذشت و عفو، توكل، توسّل و سرگرمي هاي سالم به زندگي خود آرامش ببخشد و خود را وارد عرصه نگراني ها، اضطراب، بيماري ماشيني و صنعتي و… نكند.
قرآن کریم می فرماید: «ِ أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ». آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها
استفاده از افراد متخصص
لازم است تا درمان كامل از افراد متخصص و كارشناس همانند پزشك روانشناس و يا معلم اخلاق در جهت درمان بيماري خشم و عصبانيت كمك گرفت و از راهكارها و دستورالعمل هاي آن ها بهره جُست.
ترك صحنه
انسان خشمگین در چنین حالتی بايد معركه و صحنۀ خشم و عصبانيت را ترك نموده و يا تغييراتي در خود به وجود آورد. براي مثال اگر ايستاده، بنشيند و اگر نشسته، بخوابد.
درمان
مرحله بعدي، مرحله درمان می باشد و باید توجه داشت؛ زماني كه آتش خشم و غضب در فردی شعلهور شده نبايد دست به درمان او زد يا فرد خشمگين را نصيحت نمود؛ بلکه بايد صبر نمود تا شعلۀ خشم او فروكش نماید، آنگاه راهكارهاي علمي و عملي را در قالب دستورالعمل اخلاقي و… ارائه داد.
قرآن شريف در آيۀ ۸۴ سوره يوسف و آية ۳۷ سوره شوري، مسلمانان را در مورد فرو بردن خشم و پيشگيري از آن تشويق ميكند.
هدایت شده از طهارت نفس
🌹#داستان_آموزنده
مالك اشتر كه از اميران ارتش اسلام و فرمانده سپاه على (ع) بود روزى از بازار كوفه عبور مي كرد. پيراهن كرباسى در برو عمامه اى از كرباس بر سر داشت . يك فرد عادى و بى ادب كه او را نمى شناخت با مشاهده آن لباس كم ارزش ، مالك را حقير و خوار شمرد و از روى اهانت پاره كلوخى را به وى زد. مالك اشتر اين عمل موهن را ناديده گرفت و بدون خشم و ناراحتى ، راه خود را ادامه داد. بعضى كه ناظر جريان بودند به آن مرد گفتند : واى بر تو، آيا دانستى چه كسى را مورد اهانت قرار دادى ؟
جواب داد: نه .
گفتند : اين مالك اشتر دوست صميمى على (ع) است .
مرد از شنيدن نام مالك بخود لرزيد و از كرده خويش سخت پشيمان شد، نمي دانست چه كند. قدرى فكر كرد، سرانجام تصميم گرفت هر چه زودتر خود را به مالك برساند و از وى عذر بخواهد، شايد بدين وسيله عمل نارواى خويش را جبران كند و از خطر مجازات رهايى يابد. در مسيرى كه مالك رفته بود به راه افتاد تا او را در مسجد به حال نماز يافت . صبر كرد تا نمازش تمام شد، خود را روى پاهاى مالك افكند و آنها را مى بوسيد. مالك سؤ ال كرد : اين چه كار است كه مى كنى ؟
جواب داد : از عمل بدى كه كرده ام پوزش مى خواهم.
مالك با گشاده رويى و محبت به وى فرمود: خوف و هراسى نداشته باش . به خدا قسم به مسجد نيامدم مگر آنكه از پيشگاه الهى براى تو طلب آمرزش نمايم .
@faghatkhoda1397
هدایت شده از طهارت نفس
✨﷽✨
#پندانه
خدا گر ز حکمت ببندد دری
ز رحمت گشاید در دیگری
✍تنها بازمانده یک کشتی شکسته به جزیره کوچک خالی از سکنهای افتاد. او با دلی لرزان دعا کرد که خدا نجاتش دهد. اگرچه روزها افق را به دنبال یاریرسانی از نظر میگذراند اما کسی نمیآمد.
سرانجام خسته و از پا افتاده موفق شد از تخته پارهها کلبهای بسازد تا خود را از عوامل زیانبار محافظت کند و داراییهای اندکش را در آن نگه دارد.روزی که برای جستوجوی غذا بیرون رفته بود، به هنگام برگشت، دید که کلبهاش در حال سوختن است و دودی از آن به آسمان میرود. متأسفانه بدترین اتفاق ممکن افتاده و همه چیز از دست رفته بود.
از شدت خشم و اندوه درجا خشکش زد و فریاد زد: خدایا چطور راضی شدی با من چنین کاری کنی؟صبح روز بعد با صدای بوق کشتیای که به ساحل نزدیک میشد، از خواب پرید. یک کشتی آمده بود تا نجاتش دهد. مرد خسته، از نجاتدهندگانش پرسید: شما از کجا فهمیدید من در اینجا هستم؟آنها جواب دادند، ما متوجه علائمی که با دود میدادی، شدیم.
به یاد داشته باش:اگر کلبهات سوخت و خاکستر شد، ممکن است دودهای برخاسته از آن، علائمی باشد که عظمت و بزرگی خدا را به کمک میخواند.و فراموش نکنید هیچ کار خدا بدون حکمت نیست.
↶【به ما بپیوندید 】↷
@faghatkhoda1397
هدایت شده از طهارت نفس
پيامبر اكرم همسایهاى یهودى داشت که ایشان را بسیار اذیّت مىکرد و هر روز از پشت بام خاکستر همراه با آتش بر روى سر آن حضرت مىریخت.
این کار در ظاهر به عنوان ریختن زباله و خاکستر در کوچه بود ولی در حقیقت به منظور ابراز خشم و کینه یهودى نسبت به پیامبر اسلام انجام مىشد، و پیامبر کریمانه از کنار آن مىگذشتند.
تا اینکه یک روز خبرى از مرد یهودى نشد، پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) از غیبت آن مرد سؤال فرمود؛ گفتند: خوشبختانه بیمار گشته، و بر اثر بیمارى مزاحمتهایش قطع شده است.
فرمودند: باید به عیادتش برویم! به سمت خانهاش حرکت کردند و در زدند.
همسر فرد یهودی به پشت درآمد و سؤال کرد: کیست؟ حضرت فرمود: پیامبر مسلمانان به دیدار و عیادت همسایه بیمار خود آمده است! زن ماجرا را به شوهرش گفت. مرد یهودى که بسیار تعجّب کرده بود، و در مقابل عملى غیر قابل پیش بینى قرار گرفته بود، گفت: در را باز کن تا داخل شوند.
پیامبر وارد شدند و کنار بستر بیمار نشستند و جویای حال او شدند، و به گونه اى برخورد کردند که گویا هیچ اذیّت و آزارى از این مرد یهودى به آن حضرت نرسیده است.
مرد یهودى که از فرط خجالت صورت خویش را میپوشاند و در برخورد با این اخلاق کریمانه مبهوت شده بود، از آن حضرت پرسید:این نوع برخورد آیا اخلاق شخصى شماست، یا جزء دستورات دینى محسوب مى شود؟ حضرت فرمود: جزء دستورات دینى است و ما به همه مسلمین سفارش مىکنیم که چنین کنند.
مرد یهودى وقتی برخورد زیبا و پرجاذبه پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)را دید مسلمان شد.
🌹
ما چقدر مسلمانانه رفتار
@faghatkhoda1397
🍁🍁 صبحمون رو با سلامی از عطر شکوفه های بهاری محضر یگانه منجی عالم ، امام زمانمون شروع کردیم و در کنارش عهدی دوباره بستیم که با ترک گناهان ثوابهای عظیم این ماه را حفظ کنیم و در زیارت روز یکشنبه از امام علی ع) و حضرت زهرا س) یاری میطلبیم تا هنوز درهای ماه مبارک را نبستند از رحمتها و فیوضات گسترده این ماه استفاده کنیم و توفیق توبه را به ما عطا نمایند. 🍁🍁
AUD-20220227-WA0003.mp3
10.83M
#استغفار ۲۲ 📿
#حرف_آخر
💢استغفار، از زمین بلندت میکنه ؛
اگر اهل سختکوشی
برای وسعت دادن به روحت باشی!
#تغذیه_معنوی
#خودشناسی
#عیب_جویی
@ostad_shojae_yazd
مهندسی آرزوها-31 - @ostad_shojae.mp3
8.71M
#مهندسی_آرزوها ۳۱
"مبحث آرزوها تمــــام شد "
اما
آرزوهای بلــــند، آخـــر ندارند!
ادامــه دارنــد؛
تــا آغــوش خــودِ خـدا...
صاحبِ آرزوهای بلند باشید...
@ostad_shojae_yazd
#ریزه_کاری_های_مهمونی ۸
🏵 تاثیر روزه در زندگی
کتب علیکم الصیام...لعلکم تتقون
قرآن می فرماید اثر روزه ، "تقوا" است؛
یعنی یک اثر معنوی... و نباید در زندگی مادی دنبال آن گشت!
تقوا یعنی غلبه بعد الهی بر بعد شیطانی،
" ان اکرمکم عند الله اتقاکم "
تقوا ملاک ارزش انسان و مدرک قبولی اعمال است پس نتیجه روزه ، نعمتی بسیار ارزشمند است.
@Ostad_shojae_yazd
اسرار روزه _8 - @Ostad_Shojae.mp3
8.47M
#اسرار_روزه ۸
💥غلبهی یک قوه از قوای طبیعی (حس، خیال، وهم، عقل) بر بخش انسانی (فوقعقلانی)،
قطعاً سیرِ حرکت انسان را در مسیر کمالات انسانی، کند میکند!
※ روزه، توانایی تنظیمِ این تعادل بهم ریخته را داشته، و قدرت را به بخش انسانی باز میگرداند.
#استاد_شجاعی 🎤
@ostad_shojae_yazd