1_3394840773.mp3
11.35M
#انسان_شناسی ۲۱۴
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_قرائتی
#دکتر_رفیعی
➖برنامه و سبک تغذیهی روح، برای هیچ دونفری یکسان نیست.
@Ostad_Shojae
با لینک زیر وارد مسابقه شماره۳۳ شوید
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddTU-EulwgpWEXkwh1jx8iJKuPHvaaOh4mk8Wzq6_ne3b5qQ/viewform?usp=sf_link
May 11
30.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💫گوشه ای کوچک از ویژگی های رفتاری پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمّد صلی الله علیه و آله و سلم💫
ادمین✍️
#گناهان اگر روی هم انباشه شود، انسان را از تعادل خارج می کند. انسان دیگر نمی تواند درست اندیشه کند، نمیتوانید به چیزهای خوب علاقه مند شود و نمیتواند به خداوند محبت پیدا کند. بالعکس به کارهای ناشایست علاقه مند می شود... #بخل، #حسادت، #تکبر، #شهوات و... همه بخاطر گناهان و #اثر_سوء_گناهان در دل پدیدار می شود... (ما باید هم گناه را ترک کنیم و هم اثرات گناهان قبلی را از بین ببریم...)
یکی از ویژگی های 🌸#نمازشب🌸 این است که گناهان را پاک می کند و رفته رفته اثرات سوء گناهان و عفونت هایی که در دل مانده است را پاک می کند... (باید پناه ببریم به شب.)
این روایت از امام صادق علیه السلام
رو باهم بخونیم⬇️
ثواب دو رکعت نماز در دل شب🌃
🌸از امام جعفر صادق علیه السلام نقل است که فرمودند: 《عن اَبی عبدالله علیه السلام فی قول الله عزّوجل: (انّ الحسنات یذهبن السیئات قال:《صلاة المومن بااللیل یذهبن بما عمل من ذنب النهار》)(۱)
🌸اَبی عبدالله رحمت الله با چند واسطه، از امام صادق علیه السلام نقل کرده که آن بزرگوار در ذیل آیه شریفه: 《ان الحسنات یذهبن السیئات》کارهای نیک اثر کارهای بد را از بین می برد، فرمودند: نماز مؤمن در شب گناهان روز را از بین می برد.(۲)
📚(۱) علل الشرایع، ص۲۲۱، ج۲
📚(۲) سوره هود، آیه ۱۱۴
تکبر از گناهان بزرگ و زمینه ساز شرک به خداوند و دشمنی با دیگر همنوعان است. اگر انسان بتواند این بیماری را درمان کند، از بسیاری گناهان و رفتارهای ناپسند در امان خواهد بود.
نقصی که در فرد وجود دارد و باعث تکبر میشود، در برخی روایات بیان شده، لذا باید آنها را شناخت وبه درمان یکایک آنها پرداخت.
1. ضعف شخصیت
امام صادق ـ علیهالسلام ـ فرمود: «کسی تکبر نمیورزد جز آن که کمبود شخصیت وذلتی در درون خود احساس میکند.»
2. حماقت
دومین عامل تکبر، حماقت فرد است. امیرالمؤمنین ـ علیهالسلام ـ فرمود: «حماقت مایه تکبر است». مقصود از حماقت، ساده لوحی، بیخردی و کم عقلی است شخص احمق شخصی است که از عقل و خرد خودش در کارهای روز مره کمتر استفاده میکند.»
3. تسلط و نفوذ شیطان
علی ـ علیهالسلام ـ فرمود: «تکبر دام بزرگ شیطان است.»همان گونه که شیطان در برابر خداوند تکبر ورزید و احساس خود بزرگبینی در وی دست داد، نفوذ شیطان در انسان باعث میشود که انسان نسبت به خداوند، یا دیگر همنوعان تکبر نموده خود را به تراز آنچه هست، ارزیابی نماید.
راههای درمان تکبر
1ـ تواضع
امام حسن ـ علیهالسّلام ـ فرمود: کسی که عظمت و بزرگی خدا را درک کند، شایسته نیست که تکبر ورزد و اظهار بزرگی کند، بلکه میباید در برابر عظمت خدا، از خود تواضع نشان دهد.
2. خودنگری و خودشناسی
اساساً تکبر نیز مانند دیگر صفات ناپسند اخلاقی از بیماریهای روحی و روانی است که دامنگیر انسان میشود. طبیعی است برای درمان این بیماری خطرناک باید انسان و ویژگیهای او شناخته شود. از جمله راههای شناخت خود، خودنگری است.
هر قدر ارزشمندی انسان کامل تر گردد، در بازنگری به روحیات خود احساس کوچکی و خردی کرده، خود را از دیگران کوچکتر و پائینتر خواهد دید. امیرمومنین ـ علیهالسلام ـ فرمود: «در شگفتم از آدم مبتکر: کسی که دیروز نطفهای بیش نبود و فردا هم مرداری بیش نخواهد بود، و در عین حال تکبر میورزد.» نکتهای تربیتی که در این روایت وجود دارد این است که شخص متکبر باید قدری درباره خودش تأمل کند، از چه آفریده شده و سرانجام این بدن مادی او چه خواهد بود اگر حقیقت انسان به این بدن مادی است که تکبر جایگاهی ندارد (چون انسان از پستترین چیز آفریده شده) و اگر حقیقت انسان به روح و بعد معنوی او است، باید تلاش نمود که معنویت را در خویش تقویت نموده و ریشه تکبر را بخشکاند.