🖋 جرعهای از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 1⃣1⃣
👈نکته ی دیگری که در زیارت عاشورا میتوانیم به آن اشاره کنیم، ویژگی های یاران امام حسین است.
زیارت عاشورا نه تنها معرفی و توصیف نامه ی📄 سیدالشهداء (علیه السلام) است بلکه توصیف نامه ی فشرده ای از یاران ایشان هم هست.
✅وقتی در زیارت عاشورا می خوانیم «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ..» یعنی داریم به یکی از اوصاف یاران اباعبدالله اشاره می کنیم و آن «ارواح» است.
🌀اطلاق روح بر یاران آن حضرت اشاره به نکته ی مهمی دارد و آن اینکه اصحاب ایشان به علت گذر از حصار و حجاب های مادی و عبور از حالات جسمانی و سربلند بیرون آمدن از امتحانات پی در پی به ارواحی آسمانی🔆 تبدیل شده اند و اطلاق ارواح به جای ابدان و اجساد به این خاطر است که جسم ایشان نیز متروح است. یعنی جسم آنها برخلاف انسان های عادی که روحشان اسیر و محکوم جسمشان است، صفات روحانی کسب نموده است.
🌺به شهدای کربلا «ارواح» می گوییم چون می توانیم با توسل به آنها و ادامه ی راه عملی آنها از پرتو آنان روحانیت و معنویت بگیریم و روح و جان مرده را زنده بکنیم.
👈نکته ی مورد توجه دیگر در عبارت «اَصحابِ الحُسَین» است.
از جمله القاب یاران باوفای امام حسین (علیه السلام) لقب «اَصحابِ الحُسَین» است. اصحاب در لغت به معنای ملازمان و همراهان امام است که در فرهنگ تشیّع ✨به یاران خاص، معتبر، امین و وفادار اهل بیت علیهم السلام که امتحانات خود را به شایستگی انجام داده اند، اطلاق می شود.✨
📚در تاریخ قبل هم داشته ایم که میگفتند اصحاب امیرالمؤمنین و در آینده خواهند گفت اصحاب المهدی (علیه السلام).
بر این اساس در اصطلاح «اَصْحابِ الْحُسَيْن» ده ها بلکه صدها ویژگی خاص نهفته است که داشتن آن ویژگی ها یاران امام حسین را شـایسته مصاحبت💕 و همراهی آن حضرت کرده است.
👈نکته ی دیگر می توانیم به شهادت طلبانِ سخاوتمند در رکاب امام حسین (علیه السلام) اشاره کنیم. یکی از 🔐کلیدی ترین و والاترین صفات شایسته در مسیر توحید و ولایت، ماندن تا پای جان و رفتن تا پای دار و سر دادن به پای یار است که در زیارت عاشورا به این روحیه و صفات شهادت طلبی اشاره شده است:
🔹«الَّذینَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَیْنِ عَلَیهِ السَّلام..» آنهایی که با شهادت طلبی خون قلب خود را به پای امام حسین و عملا به پای دین ریختند.
👈صفت بعدی مقام «عنداللهی»🌟 است، از دیگر صفات یاران امام حسین که میتوانیم به آن اشاره کنیم. مقام عنداللهی مقامی فراتر از تصور انسان های عادی است که در سجده ی پایانی زیارت عاشورا به این مقام عظمی اشاره شده است: «وَ ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ مَعَ الْحُسَینِ وَ أَصْحَابِ الْحُسَین»🌸
👈مورد بعدی رسیدن به مقام بهره مندی از سلام الهی است. خداوند در قرآن بر مرسلین، بندگان برگزیده ی الهی، نوح، ابراهیم، موسی و هارون سلام و درود میفرستد و این مقام برای ایشان واقعا مقامی بس ارزنده و رفیع است.
📖در زیارت عاشورا که حدیثی قدسی است و از سوی پروردگار به شمار می آید، کسی که آن را می خواند سلام خدا را بر اصحاب امام حسین (علیه السلام) هدیه می کند و خطاب به آنها می گوید:
«عَلَیکُم مِنّی جَمیعاً سَلامُ اللهِ..»
که این مطلب بیانگر مقام و ⚜منزلت والای شهدای کربلا در پیشگاه الهی است.
البته در کنار این ویژگی ها در روایات اهل بیت به ویژگی های دیگری از اصحاب هم اشاره شده مثل وفادارترین، اهل مکاشفات عرفانی، دستیابی به مقام رضا، پایداری و استقـامت در راه هدف 🌸 و عملاً فدا شدن در رکاب امام.
👌ان شاءالله که بتوانیم ویژگی های یاران امام حسین (علیه السلام) را در زندگی خود به عنوان الگو داشته باشیم و با این ویژگی ها نسبت به امام زمان ارادت ویژه ای داشته باشیم و نشان بدهیم.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا 11
استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
https://eitaa.com/emamolasr
#نجوایمهدوی
🏝ما مشق غم عشق تورا خوش ننوشتیم
اما تو بکش خط به خطای همهی ما
ای ابر گر از خانه ی آن یار گذشتی
باگریه بزن بوسه به جای همهی ما🏝
شببخیرمولایمن
اللهمعجللولیکالفرج
شبتونمهدوی
https://eitaa.com/emamolasr
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔅السَّلامُ عَلَیْكَ یا بابَ اللَّهِ و َدَیّانَ دینِهِ...
🌱سلام بر تو ای دروازه ارتباط با خدا که جز از درگاه تو به ساحت او راهی نیست!
🌱و سلام بر تو ای حکمفرمای دین، که نیکان و بدان را سزا خواهی داد...
📚زیارت آل یاسین_مفاتیح الجنان
#امام_زمان
اَللهُمَعجِلالوَلیِکاَلفرج
حسین گفتم و شد سینه بی قرار حسن
برای اینکه حسین است سوگوار حسن
ضریح کـرب و بلا نقـره داغ تربت او
زهـیر و حـر و حبیبند داغـدار حسن
اگر چه دوروبرش از حبیب ها خالیست
امـام ها همـه جمعند در کنار حسن
مـزار خاکـی او شد ابوترابیِ محض
از آن به بعد نجف گشت خاکسار حسن
عجب نباشد اگر که به روز رستاخیز
حسین فاطمه برخیزد از جوار حسن
برای غـربت او بیـقـرار مـی گـریم
شبیه شمع خیالـی سر مزار حسن
برای داغ دو تا ماهپاره اش یا که
برای لحظه جانسوز احتضار حسن
برای روضه ی او با کنایه می خوانم
مدینه، کوچه، فدکنامه، گوشواره، حسن
#نــوكــر_نـوشـت:
#حسن_جـانم
دوشنبه ها #حسنی_ام به لُطف حضرت عِشق
#حسین خواست که دورو بَرِ #حسن باشم
#صلی_الله_علیک_ياسيدناالمظلوم_
يااباعبدالله_الحسين❤️
سلام عليكم و رحمة الله، صبحتون بخير، #دوشنبتون_امام_حسنی
#به_یاد_شهید_مدافع_حرم_
عبدالحسین_یوسفیان🌷
اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
9.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مــوعــود کـیـست⁉️
به امیـد آمـدن ایـن روز
#اگر_تشنه_شویم_او_خواهد_آمد🌸🍃
اَللهُمَعجِلالوَلیِکاَلفرج
https://eitaa.com/emamolasr
🥀
#یک_دنیا_و_یک_پدر_مهربان
📝تکالیف منتظران در عصر غیبت امام زمان علیه السلام
💠خواندن زیارت نامه های امام زمان علیه السلام
🔸در کتب و منابع روایی شیعه زیارات از جایگاه بسیار مهمی برخوردار هستند. برای #امام_زمان علیه السلام زیارت نامه های متعددی در منابع روایی وجود دارد.
از جمله مهمترین زیارت های آن حضرت “زیارت آل یس” در مفاتیح الجنان است که متن آن توسط خود امام زمان علیه السلام آموزش داده شده است.
🔸خواندن این زیارات اگر همراه با توجه و تدبر باشد علاوه بر بالابردن سطح معرفتی شخص نسبت به امام (حدیث من مات و لم یعرف…) ارتباط معنوی و قلبی او را هم با امام علیه السلام برقرار و تقویت می کند.
🔸زیارات دیگر آن حضرت مانند زیارتی که با جمله: «السلام علیک یا خلیفه الله و خلیفه آبائه المهدیین..» شروع می شود و همچنین زیارتی که با جمله : «السلام علی الحق الجدید…» آغاز می شود از مهمترین زیارات آن حضرت هستند. (هر دو در کتاب شریف مفاتیح الجنان موجود است)
🔸زیارتی که با جمله: «السلام علی الحق الجدید…» آغاز می شود متن کوتاهی دارد و اگر اراده کنیم می توانیم هر روز صبح آن را بخوانیم. علاوه بر معارف موجود در متن زیارت، گفتگو با امام علیه السلام به صورت مخاطب قرار دادن آن حضرت ما را به زنده و عالم بودن ایشان متذکر شده و پیوند قلبی و معنوی ما با آن عزیز را دوچندان می کند.
به امید کسب رضایت و تعجیل در فرجش🤲
اَللهُمَعجِلالوَلیِکاَلفرج
https://eitaa.com/emamolasr