#حدیث_روز
💠 *روز بزرگداشت حافظ*
🔷🔹 حافظ شاعری است که لفظ و معنا را در کنار قالب و محتوا با هم به اوج رسانده است و اگر در معنای سخن او اختلاف نظرهایی وجود دارد، در قوّت غزل او اندکی تردید نیست.*
🍃🔹حافظ زیرکانه و استادانه برای بیان پیام خود از قالب غزل بهره گرفته است؛ قالبی از شعر که مردم بیش از سایرین با آن مأنوس هستند و از همین روست که غزل های او اینگونه سالهای متمادی در جانها و اذهان رسوخ کرده و پیام او بر ذهنیت مردم در گذشته تا امروز اثرگذار بوده است.
🍃🔹 از سویی دیگر، غزل حافظ واجد صفات برجستۀ دیگری نیز هست که *رهبر انقلاب در سخنرانی مطولی در بزرگداشت این شاعر، از آنها به طور مبسوط یاد میکند:*
🍃🔹قدرت تصویر در شعر، شورآفرینی، مضامین فراوان، کمگویی و گزیده.گویی، روانی، صیقلزدگی الفاظ، گوشنوازی کلمات، معانی رمزگونه، ترکیبات بسیار شیرین و... از جملۀ آنهاست.
◻️البته باید اذعان کرد که غالب غزلیات حافظ متصف به این صفات برجسته هستند و در میان اشعار او میتوان نمونههایی را یافت که به لحاظ محتوا، مصداق برجستگیهای گفته شده نباشند.
✅ *حافظ زنده است به شعر و شعر او زنده است به قرآنی که در سینه دارد.* غزل، امروز شاهد وفور استعدادهاست که اگر حافظ و معارفش را به شایستگی بشناسد و چنین راهی را برگزیند، بی گمان سعادتمند خواهد شد.
📚 «حوزه.نت»
🌐 emamraoof.com
#منکرات_فراموش_شده ۴۵
💠 *«ادامه آیه سی و پنجم سوره فصلت»*
⬜️◻️ *یکی از راههای ایجاد صمیمیت و تبدیل دشمنیها به دوستی، صبوری و دوری از منیت است.*
◻️ این روش در مورد نفس آدمی هم صدق میکند. منیت را رها کنی و اخلاص را وارد کنی، نفس اماره بنای دشمنی کنار میگذارد و سر به راه میشود. دیگر رام میشود. مرکبی راهوار در مسیر کمال.
⏪️ *پس برای کاهش تنش و درگیری بین افراد و یا حتی نفس آدمی اولین قدم اصلاح خود است. رفع منیت و خودبینی.*
✅ *این توان را داریم که در جواب بدی دیگران به آنها خوبی کنیم* آن هم خوبی گسترده. بدون ذرهای منت. در آخر هم به نتیجهای فوری نائل میشویم که آن صمیمیت است.
⏪️ همۀ اینها یعنی پذیرش خطا و عیوب احتمالی. وقتی چنین کنید و طرف مقابل بفهمد که ذرهای نیت ناحق کردن حقی را ندارید، عداوت را کنار میگذارد و حُسننیت فضا را پر میکند.
✅ *اینها همه خصلت اهل صبر است. خوبیهای اهل صبر بیمنت است و در مقابل، پاداشش فوری و عظیم است.*
⏪️ از آنجا که متاع دعا نزد پروردگار ناچیز است، پس عظمت این پاداش کنایه از لطف بیحد خداوند در سرای آخرت دارد.
⏪️ *از سوی دیگر تا کاری دشوار نباشد صبوری، لازم ندارد.* طبق آیه مطرح شده همۀ انچه گفته شد در سایۀ صبر شکوفا میشود. پس این مسیر ساده نیست. باید دانست آنچه گفتیم کار دشواری است ولی میوۀ شیرین دارد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#عزت_نفس ۲۷
💠 *«خیررسانی به اطرافیان؛ عامل عزت نفس»*
🔆 *«بِالْإِفْضَالِ تَعْظُمُ الْأَقْدَارُ»*
🔆 *«به بخشش، قدر و منزلت بزرگ شود.»*
📘 نهج البلاغه، حکمت ۲۲۴، فراز ۳
✍🏼 «افضال» با «عِدل» متفاوت است. در عدل، ما حق هر کس را به همان اندازه که باید، پرداخت میکنیم؛
اما «افضال» بخشی است که اضافه بر آن پرداخت میکنیم.
❇️ *یکی از راهکارهای عزت نفس آن است که پرداختیهای ما بیحساب و کتاب و بدون منت باشد. با زیاده پرداخت کردن، قدر و ارزش ما زیاد میشود، عزتمند شده و از گستردگی وجودی بهرهمند میشویم.*
⏪️ این امور، نتایج خدماتی است که ما بیش از میزان وظیفۀ خود در قبال اطرافیانمان انجام میدهیم.
❇️ هر چقدر برای خدای سبحان و اولیای او کار کنیم باز هم ناکافی است. نباید به حداقلها اکتفا کنیم.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#ادبستان_کربلا ۵۳
🟩 مقام ثاراللهی اباعبدلله همان مقام رحمةاللهالواسعه است؛ اما بعضی از افراد نمیخواهند در این جایگاه قرار بگیرند.
✍🏼 دربارۀ عمربنسعد نوشتهاند پدرش، سعدبنابیوقاص در نظر اهل تسنن جزو یکی از ده نفری است که سبقت در ایمان آوردن به پیامبر داشتند.
🔷 او در جنگها بسیار شجاع بود؛ پس قانونا باید خیلی میدرخشید؛ اما آنقدر شجاعت امیرالمومنین چشم همه را خیره میکرد که سعد در پرتو نور امیرالمومنین دیده نمیشد.
*همین فرد، هنگامۀ بیعت با امیرالمومنین از این امر سر باز زد.*
🔷 اگر سعدابی وقاص از سر اخلاص کار کرده بود، عاقبتش اینچنین نمیشد؛ چون اخلاص آدمی را از حب دنیا خلاص میکند.
💢 *بنابراین پیشتاز بودن هنر نیست،* هنر این است که ماهر گامی که بر میداریم، خالصانه باشد تا نسل ما هم از آن اخلاص بهرهمند شوند. اگر خالصانه نباشد هم خودمان سر بزنگاه حرکت درست نداریم، هم در نسلمان آثار شوم این امر دیده میشود.
✅ معتقدیم اشک بر مصیبت اباعبدلله ما را تطهیر میکند و از تمام بیاخلاصیها جدا میشویم.
✅ *نفس اشک قداست ندارد، اگر اشک خوف و اشک برای امام حسین علیهالسلام شد، قداست مییابد و اثربخش میشود.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
هدایت شده از امام رئوف (استاد زهره بروجردی)
#دعای_صبحگاهی
🔆 *دعای صبحگاهی روز جمعه* را میتوانید در لینک زیر قرائت فرمایید:
🌐 http://emamraoof.com?p=12147
#حدیث_روز
💠 *«نظم اجتماعی در سایه حقوق شهروندی در سیره علی بن الحسین علیهالسلام»* ۱۵
🔶🔸 *نکات کلیدی رسالةالحقوق*۶
🔸۹. توجه به نسبت درونی و تحکیم عواطف میان مردم و بالا آوردن اعتماد تعمیم یافته در مضامین رسالةالحقوق مورد توجه قرار گرفته است.
🍃 امام میفرماید: «حق مشاور تو این است که در نظری که بر وفق مراد تو نیست و او به تو مشاوره داده است، متهمش نکنی؛ چرا که به راستی این ناهماهنگی بین نظر او و تو همان گوناگونی و اختلاف بین نظرات مردم است.
یا میفرماید: «سختگیری همدلی را گریزان سازد.»
🔸۱٠. تفاوت ظرفیتها در آدمی و توجه دادن به تنوع انسان ها در فهم و... از ویژگیهای رسالةالحقوق است. این تفاوتها انعطاف را در رعایت حقوق هموار میسازد و شخص را از تصلب دور میسازد
🍃 در این زمینه امام میفرماید:
*«آن گونه سخن گو که به گوشش نیکو آید و توان فهمش را داشته باشد؛ چرا که هر عقلی شایستۀ نوعی از سخن است که آن را بفهمد و متوجه شود؛ ولی میبایست شیوه، مهرورزی باشد.»•
📚 «حوزه.نت»
🌐 emamraoof.com