آیه ۳۰ سوره مبارکه #صاد ( صفحه ۴۵۵)
وَوَهَبْنَا لِدَاوُودَ سُلَيْمَانَ نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ
و سليمان را به داوود بخشيديم چه نيكو بنده اى به راستى او توبه كار [و ستايشگر] بود
🟢 این آيـه خبر از بخشيدن فرزندی برومند همچون سليمان به داوود (ع) مى دهد كه ادامه دهـنـده حـكـومـت و رسـالت او بـود.
🟡 تعبير به «وهبنا؛ بخشيديم » از يكسو، و تعبير به «نعم العبد؛ چه بندهٔ خوبى» از سـوى ديـگـر، و تـعـليـل «انـه اواب؛ كـسـى كـه پـيـوسـتـه بـه اطـاعـت و امتثال فرمان خدا باز مى گردد و از كوچكترين غفلت ها و لغزش ها توبه مى كند» ، از سوى سوم ، همه نشان دهندهٔ عظمت مقام اين پيامبر بزرگ است و شايد براى رد اتهامات بى اساس و زشـتى است كه در مورد تولد سليمان از همسر اوريا در توراتِ تحريف يافته، آمده است و در عصر نزول قرآن در آن محيط شايع بوده ..
🟢 تـعبير به «انه اواب » در مورد سلیمان ، درست همان تعبيرى است كه درباره پدرش داود در آيه ۱۷ همين سوره آمده بود، و با توجه به اينكه اواب صيغه مبالغه است و مفهومش (بسيار بازگشت كـنـنـده ) مـى بـاشـد، و قـيـد و شرطى در آن نيست مى تواند 👈🏻بيانگر بازگشت به اطاعت فرمان خدا، بازگشت به حق و عدالت ، و بازگشت از غفلت ها و ترك اولى ها باشد.
🟡 لازم به ذکر است که جملهى «نعم العبد» هم براى حضرت داود و سلیمان آمده است كه تمام امكانات برایشان فراهم بود و هم براى حضرت ایوب كه تمام حوادث تلخ بر سر راهش قرار گرفته بود. و این نشان میدهد که ؛ 👈🏻شرایط تلخ و شیرین در اولیاى خدا اثرى ندارد.
🟢 اَوّابین در برابر عواملى كه آنها را از خدا دور مـى سـازد اعـم از زرق و بـرق جـهـان مـاده ، يـا وسـوسه هاى نفس و شياطين ، حساسيت بـسـيـار دارنـد، اگـر لحـظـه اى دور شـونـد بـلافاصله متذكر شده به سوى او باز مى گردند، و اگر لحظه اى غافل گردند به ياد او مى افتند و جبران مى كنند.
ايـن بـازگـشـت مى تواند به معنى بازگشت به اوامر و نواهى الهى باشد يعنى مرجع و تكيه گاه آنها همه جا فرمانهاى اوست ، و از همه جا به سوى او باز مى گردند.
🟡 از آيـه يا «جبال اوبى معه و الطير»(آیه ۱۰ سوره سبا) كه درباره داود است معنى ديگرى نيز براى اواب استفاده مى شود و آن همصدا شدن و هم آواز گرديدن است ، زيرا مى گويد اى كـوهـهـا و اى پـرنـدگـان ! بـا داود هـمصدا شويد، بنابراين👈🏻 «اواب »كسى است كه همصدا و هماهنگ با قوانين آفرينش ، اوامر الهى و حمد و تسبيح عمومى موجودات جهان باشد و اتفاقا يكى از معانى ايوب نيز اواب است .
🟢 در آیه ۳۲ سـوره « ق»ايـن وصـف براى همه بهشتيان ذكر شده است ؛👈🏻 (هذا ما توعدون لكل اواب حفيظ).🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#سوره_ص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیات ۴۵ تا ۴۸ سوره ص(صفحه۴۵۶)
وَاذْكُرْ عِبَادَنَا إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ أُولِي الْأَيْدِي وَالْأَبْصَارِ ﴿۴۵﴾إِنَّا أَخْلَصْنَاهُمْ بِخَالِصَةٍ ذِكْرَى الدَّارِ ﴿۴۶﴾وَإِنَّهُمْ عِنْدَنَا لَمِنَ الْمُصْطَفَيْنَ الْأَخْيَارِ ﴿۴۷﴾وَاذْكُرْ إِسْمَاعِيلَ وَالْيَسَعَ وَذَا الْكِفْلِ وَكُلٌّ مِنَ الْأَخْيَارِ ﴿۴۸﴾
و بندگان ما ابراهيم و اسحاق و يعقوب را كه نيرومند و ديده ور بودند به يادآور ▫️ما آنان را با موهبت ويژه اى كه يادآورى آن سراى بود خالص گردانيديم ▫️و آنان در پيشگاه ما جدا از برگزيدگان نيكانند ▫️و اسماعيل و يسع و ذوالكفل را به ياد آور [كه] همه از نيكانند
🔆در این آیات نام شش نفر از انبیا (ابراهیم، اسحاق، یعقوب، اسماعیل، الیسع و ذوالكفل) آمده و براى آنان 👈🏻شش صفت ذكر شده است:
🔅۱-بندگى خدا، مقام «عبوديت» و بندگى نخستين توصيفى است كه براى آنها ذكر شده ، و به راستى هـمه چيز در آن جمع است ، بندگى خدا يعنى وابستگى مطلق به او، يعنى در برابر اراده او از خود اراده اى نداشتن ، و در همه حال سر بر فرمان او نهادن .
بندگى خدا يعنى بى نيازى از غير او، و بى اعتنائى به ما سوى الله ، و تنها چشم بر لطف او دوختن ، اين همان اوج تكامل انسان و برترين شرف و افتخار او است .
🔅۲و 🔅۳- قدرت، و بصیرت ؛ آنها صاحبان دستهاى نيرومند و چشمهاى بينا بودند (اولى الايدى و الابصار).چه تعبير عجيبى ؟!
انـسـان بـراى پـيـشبرد هدفهايش نياز به دو نيرو دارد: نيروى درك و تشخيص ، و نيروى كـار و عـمـل ، و بـه تـعـبـيـر ديـگـر بـايـد از عـلم و قـدرت كـمـك گـرفـت تـا بـه هـدف واصل گشت .
⚡️خـداونـد ايـن پـيـامبران را به داشتن 👈🏻درك و تشخيص و بينش قوى و 👈🏻قوت و قدرت كافى براى انجام كار توصيف كرده است .
آنـهـا افراد كم اطلاعى نبودند، سطح معرفتشان بالا، ميزان آگاهيشان از آئين خدا و اسرار آفرينش و رموز زندگى قابل ملاحظه بود.
از نـظـر اراده و تـصـمـيـم و نيروى عمل ، افرادى سست و زبون و ضعيف و ناتوان نبودند، افرادى با اراده پر قدرت ، و داراى تصميم قاطع و آهنين بودند.
⚡️اين الگوئى است براى همه رهروان راه حق كه بعد از مقام عبوديت و بندگى خدا با اين دو سلاح بُرنده مسلح گردند.
🔅۴- در چـهـارمـيـن تـوصيف از 👈🏻خلوص آنان در مورد يادآورى سراى آخرت، میگوید.
⚡️آرى آنها پيوسته به ياد جهان ديگر بودند، افق ديد آنها در زندگى چند روزه اين دنيا و لذات آن مـحـدود نمى شد، آنها در ماوراى اين زندگى زودگذر، سراى جاويدان با نعمتهاى بى پايانش را مى ديدند و همواره براى آن تلاش و كوشش داشتند.
🔅۵ و🔅۶- تـوصـيـف پـنـجـم و شـشـم آنـهـا برگزیدگی و از نیکان بودن آنان است.
ايـمـان و عـمـل صالح آنها سبب شده كه خدا آنان را از ميان بندگان 👈🏻برگزيند و به منصب نـبوت و رسالت مفتخر سازد، و نيكوكارى آنها به حدى رسيده كه عنوان 👈🏻اخيار (نيكان ) را بـه طـور مـطـلق پـيـدا كـرده انـد، افـكـارشـان نـيـك و اخـلاقـشـان نـيـك و اعـمـال و بـرنامه ها و سراسر زندگانيشان نيك است ، و آنچه خوبان همه دارند آنها تنها دارند.
⚡️به همين دليل بعضى از مفسران از اين تعبير كه خداوند بدون هيچ قيد و شـرطـى آنها را از اخيار خوانده ، استفاده مقام 👈🏻عصمت براى انبيا كرده اند، چرا كه هر گاه انسانى خير مطلق باشد حتما معصوم است .
⚡️بعد از اشاره به مقامات برجسته سه پيامبر فوق ( ابراهیم و اسحاق و یعقوب) ، نوبت به سه پيامبر بزرگ ديگر( اسـمـاعـيـل و اليـسـع و ذاالكـفـل) میرسد كـه هـمـه از اخـيـار و نـيـكـان بـودنـد.
هـر يـك از این پیامبران الهی الگـو و اسوه اى در صبر و استقامت و در طريق اطـاعـت و بندگى خدا و مقاومت در برابر جباران بودند و سرمشقى براى امروز و فرداى ما..
🔆🔅سلام و درود خدا بر همه آنها🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#سوره_ص
#تدبر
🆔 https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیات ۶۲تا ۶۴ سوره #ص( صفحه ۴۵۷)
وَقَالُوا مَا لَنَا لَا نَرَى رِجَالًا كُنَّا نَعُدُّهُمْ مِنَ الْأَشْرَارِ ﴿۶۲﴾
و مى گويند ما را چه شده است كه مردانى را كه ما آنان را از [زمره] اشرار مى شمرديم نمى بينيم
أَتَّخَذْنَاهُمْ سِخْرِيًّا أَمْ زَاغَتْ عَنْهُمُ الْأَبْصَارُ ﴿۶۳﴾
آيا آنان را [در دنيا] به ريشخند مى گرفتيم يا چشمها[ى ما] بر آنها نمى افتد
إِنَّ ذَلِكَ لَحَقٌّ تَخَاصُمُ أَهْلِ النَّارِ ﴿۶۴﴾
اين مجادله اهل آتش قطعا راست است
🟣 گـويـنـدگـان ايـن سـخـن - بـه طـورى كـه از سـيـاق بـرمـى آيـد - عـمـوم اهل دوزخ اند، و مرادشان از رجالى كه دوزخيان آنان را از اشرار مى پنداشتند، 👈🏻مؤمنين است كه در آن هنگام در بهشت هستند و دوزخيان دنبال آنان مى گردند و در میان خودشان پيدايشان نمى كنند آنگاه بـه يـكديگر مى گويند: چه مى شود ما را كه آن مردانى را كه از اشرار مى دانستيم نمى بينيم و پيدا نمى كنيم !؟
⚪️ مـا آنـهـا را مشتى اخلالگر و اشرار و اوباش مى دانستيم كه براى به هـمـزدن آرامـش اجـتـمـاع ، و از بـيـن بـردن افـتـخـارات نـيـاكـان مـابـپـاخـاسـتـه بـودنـد، مثل اينكه تشخيص ما تمام غلط بود!
آيـا ما که ايشان را در دنيا به مسخره گرفته بوديم، به خطا رفتيم، در حالى كه آنان اهل نجات بودند؟ ! و يا آنكه چشم ما در دوزخ به ايشان نمى افتد؟!
🟣 ايـن نـكـتـه قـابـل تـوجـه اسـت كـه 👈🏻يـكـى از عـوامـل عـدم درك واقـعـيـتـهـا جـدى نـگـرفـتـن مـسـائل و اسـتـهـزا و شـوخـى بـا حـقـايـق است ، هميشه بايد با تصميم «جدى» به بررسى واقعيتها پرداخت تا حقيقت روشن گردد.
⚪️ سپس به عنوان يك خلاصه گيرى از گفتگوهائى كه ميان دوزخيان
واقـع مـى شـود و تـأکید بر آنچه گذشت، مى فرمايد: «اين يك واقعيت است مخاصمه و گـفـتـگـوهـاى خـصـمـانـه دوزخـيـان»
🟣 دوزخـيـان در ايـن جـهـان نـيـز گـرفـتـار تـخـاصـم و نزاعند و روح پرخاشگرى و نزاع و جـدال بـر آنـهـا حاكم است ، و هر روز با كسى درگير و گلاويز مى شوند! و در قيامت كه صحنه بروز مكنونات است، آنچه در درون داشتند ظاهر مى گردد و در جهنم به جان هم مى افـتند.
⚪️ در حقيقت تخاصم آن روزشان كشف و ظهور ملكاتى است كه دلهايشان در دنيا، در اثر ممارست در تنازع و تشاجر كسب كرده است.
در قیامت ، دوستان ديروز دشمنان امروز و مريدان ديروز مخالفان امروز مى شوند!
تنها خط 👈🏻ايمان و توحيد است كه خط وحدت و صفا در اين جهان و آن جهان مى باشد. خداوندا ما را به این خط رهنمون باش ..
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#سوره_ص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
آیه ۷۶ سوره #صاد( صفحه ۴۵۷)
قَالَ أَنَا خَيْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِي مِنْ نَارٍ وَخَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ
(ابلیس)گفت: من از او بهترم، مرا از آتش آفریدی و او را از گل ساختی.
🟤 اين پاسخی است كه ابليس از علت سجده نكردن خود بيان ميكند و در اين جواب 👈🏻خداى تعالى براى اولين بار معصيت شد!
در اين پاسخ اشاره ای است كه ابليس اطلاق مالكيت خدا و حكمت او را قبول نداشته ، و اين همان اصل و ريشه ای است كه تمامی گناهان و عصيانها از آن سرچشمه ميگيرد ، چون معصيت وقتی سرميزند كه صاحبش از حكم عبوديت خدای تعالی و مملوكيت خودش برای او خارج شود.
🟡اگر ابليس اسير نفس خود نمى شد و نظر و فكر خود را محصور در چهار ديوارى وجود خود نمى ساخت 👈🏻و « قال أَنَا» نمی گفت ، هرگز خود را مستقل به ذات نمى ديد! بلكه معبودى ما فوق خود مشاهده مى كرد كه قيوم او و قيوم هر موجود ديگرى است.
و ناچار انانيت و هستى خود را در برابر او بطورى ذليل مى ديد كه هيچ گونه استقلالى در خود سراغ نمى كرد، و بناچار در برابر امر پروردگار خاضع شده نفسش بطوع و رغبت، تن به امتثال اوامر او مى داد، و هرگز به اين خيال نمى افتاد كه او از آدم بهتر است!
🟤 اشتباه ابليس در اين بود که اولا آدم تـنـهـا از خـاك نبود، بلكه عظمتش از آن 👈🏻روح الهى بود كه در آن دميده شد، و گرنه خاك كجا و اينهمه افتخار و استعداد و تكامل كجا؟!
ثانيا: خاك نه تنها كمتر از آتش نيست ، بلكه به مراتب برتر از آن است ، تمام زندگى و حيات و منابع حياتى از خاك برمى خيزد، گياهان و گلها و تمام موجودات زنده از خاك مدد مى گيرند، تمام معادن گرانبها در دل خاك نهفته شـده ، و خـلاصـه خـاك مـنـبع انواع بركات است ، در حالى كه آتش با تمام اهميتى كه در زنـدگـى دارد، تنها ابزارى است براى استفاده كردن از مـنـابـع خـاكى ، آن هم ابزارى خطرناك و ويرانگر !
تازه مواد آتش زا غالبا از بركت زمين به وجود آمده (هيزم ، ذغال نفت و مانند آنها).
ثـالثـا: مسأله ، مسألهٔ اطاعت فرمان پروردگار، و انجام اوامر او است ، همه مخلوق و بنده او هستند و بايد سر به فرمان او داشته باشند..
🟡 به هر حال اگر استدلال ابليس را بشكافيم سر از كفر عجيبى در مى آورد او با اين سخن خـدا مـى خـواسـت هم حكمت خدا را نفى كند، و هم امر او را (نعوذ بالله ) بى مأخذ بشمرد، و اين موضعگيرى دليل بر نهايت جهل اوست ، چرا كه اگر مى گفت : هواى نفس من مانع شد، يـا كـبـر و غـرور بـه مـن اجازه نداد، و مانند اينها، تنها اعتراف به يك گناه كرده بود، اما اكـنـون كـه بـراى تـوجـيـه عصيانش به نفى حكمت پروردگار و علم و دانش او مى پردازد، نشان مى دهد كه به پستترين مرحله كفر سقوط كرده است .
زیرا مخلوق در برابر خالق از خود استقلالى ندارد، هر چه دارد از اوست.
🟤 عـامـل گـمـراهـى شـيـطـان 👈🏻مـعـجـونـى از (خـودخـواهـى ) و (غـرور) و (كـبـر) و (جهل ) و (حسد) بود، اين صفات شيطانى دست به دست هم دادند و او را كه ساليان دراز همنشين ملائكه ، بلكه بقولی معلم آنان بود از آن اوج و افتخار پائين كشيدند..
و چه خطرناك است اين اوصاف زشت در هر جا كه پيدا شود!!
🌸🍃🌸🍃🌸
#تفسیر_قرآن
#سوره_ص
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
ما موظفیم جهان را بیارائیم و زیبا کنیم..
🍃🌸 در سوره #هود - آیه ۶۱ فرمود:
هو الذی انشاکم من الارض و استعمرکم فیها
«اوست كه شما را از زمین پدید آورد و از شما خواست تا در آن آبادى كنید»
آباد کردن زمین به ساختن بنا و امثال ذلک ختم نمی شود،
به باغ و بوستان و پارک ختم نمی شود؛
آراستن زمین به ایجاد صلح است و امنیت است و اتحاد است
و عدالت است و دوستی است
و اینکه کسی جایی را تخریب نکند و کسی هم به حق کسی تعدّی نکند.🌸🍃
✍🏻آیت الله جوادی آملی
#درس_اخلاق
#تدبر
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🍃🌸 ۲۶ نکته در مورد حضور و فعالیت در شبکههای اجتماعی:🌸🍃
📲۱ - اول از همه، اهداف و دلیل از تشکیل گروه و یا کانالی که بدان میپیوندید را بدانید.
📲۲ - هر کسی را به هر گروهی اضافه نکنید. برای اضافه کردن شخص ابتدا از وی اجازه بگیرید.
📲۳ - همیشه خداوند را حاضر و ناظر بر اعمال خود بدانید.
📲۴ - هر چیزی را فوراً به اشتراک نگذارید. ابتدا آنرا با دقت بخوانید و کمی در آن تأمل کنید..
📲۵ - هر چیزی را هر جایی کپی نکنید. یادتان باشدکه هرسخن جایی و هر نکته مکانی دارد..
📲۶ - حجم و محتوای خبرهایی را که به اشتراک میگذارید ، خودآگاهانه و با وسواس کنترل کنید!
📲۷ - بد نیست گاهی تماشاگر باشید.
📲۸ - در پاسخ به مطالب دیگران واکنش سریع نشان ندهید.
📲۹ - همیشه مطالب مفید و آموزنده بفرستید و حواستان باشد که چه پست میکنید. یادتان نرود که تکتک حرفهای شما میتواند عواقبی را به همراه داشته باشد.
📲۱۰ - مطالب متناسب با مخاطبان و اهداف گروهی که عضوید ، پست کنید.
📲۱۱ - به وقت دیگران احترام بگذارید. شاید شما بهخاطر تعداد زیاد گروههایی که در آنها عضو هستید، اطلاعات مختلفی در مورد موضوعات متفاوت داشته باشید، اما نباید همه آنها را در زمان کوتاهی به خورد مخاطبانتان بدهید.
📲۱۲- هوشيارانه عمل كنيد چون پیامهایی که ارسال میکنید ماندگارند و شاید در آينده، از اثرات منفی این پيامها، در شرایطی عليه خودتان یا خانواده تان استفاده شود!
📲۱۳ - دقت کنید که در هر حال و احوالی از منکرات بپرهیزید که خدانکرده اشاعه دهندهٔ فحشا نبوده نباشید.
📲۱۴ - خیلی مراقب آبروی دیگران باشید ، آبروی دیگران، بازیچه شما و ابزاری برای سرگرمی دوستانتان نیست!
📲۱۵ - در به اشتراک گذاشتن فایلها و عکسها، دوراندیش و محتاط باشید.
📲۱۶ - در هر شرایطی که قرار دارید مثبت باشید ، ترویج دهنده افکارهای سازنده و سالم باشید..
📲۱۷ -اگر فکر میکنید به مباحثی که در گروه طرح میشود، علاقهمند نیستید یا اعضای آن را نمیشناسید یا سنخیتی با آنها ندارید، شجاعانه گزینه خروج را انتخاب کنید.
📲۱۸ - پيامی كه خودتان قبول نداريد به ديگران ارسال نكنيد!
📲۱۹ - توجه كنيد كه امروزه يكی از راههای شناخت شخصيت شما ، همين شبكه های اجتماعی است.
📲۲۰ - در انتقاد از دیگران انصاف را رعایت کنید ، یادتان باشد که همیشه حق با شما نیست!
📲۲۱ - در مناظرات و مبارزه با نظرات و عملکرد دیگران از جاده انصاف و مردانگی خارج نشوید.
📲۲۲ - لطفا از شدت آزادی بیانی که در گروههای مجازی وجود دارد، ذوقزده نشوید! شاید مسیر را گم کرده باشید و به بیراهه بروید.
📲۲۳ - از دین استفاده ابزاری نکنید ، و در بحث و گفتگو با طرف مقابل ، پشت دین سنگر نگیرید..
📲۲۴- بدون دلیل به چت خصوصی افراد وارد نشوید.
📲۲۵- گاهی وقتها ميتوانيد با كم يا زياد كردن کلمات یا جملات، پيام قبلی را اصلاح و يا تكميل نماييد.
📲۲۶- اگر مطلبی مینویسید ، سعی کنید به کوتاهترین شکل ممکن بیان کنید.
🍃🌸 البته بسیاری از این موارد کاملا بدیهی به نظر میرسند اما متاسفانه توسط بسیاری از افراد مورد بیتوجهی قرار میگیرند، رعایت این نکات به ظاهر ساده کمک میکنند تا از ابزارهای ارتباطی به عنوان یک وسیلهی مفید و کاربردی برای رشد و ارتقای ارتباطات فردی، کاری و گروهی استفاده کنیم .
پس خواهشمندیم با 👈🏻انتشار این موارد ، فرهنگ استفاده از شبکههای مجازی را گسترش داده و به ارتقای این موارد کمک کنید.🌸🍃
#سواد_رسانه
#فضای_مجازی
#اخلاق_رسانه
#درس_اخلاق
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
✅ولایت مداری و اطاعت از ولی فقیه، خصوصیت مشترک شهید سلیمانی و علامه مصباح بود
❇️عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری وفاداری به ولایت فقیه و ولایت پذیری را عنصر مشترک شهید حاج قاسم سلیمانی و مرحوم آیت الله مصباح یزدی دانست و گفت: یکی در میدان رزم و مقابله داعش و دیگری در میدان فکر و اندیشه، وفادار به ولایت فقیه و ولایت پذیر بودند و بی ملاحظه در مقابل فتنهگران ایستادند.
متن کامل خبر در وبسایت رسمی حوزه علمیه امام صادق علیه السلام بخوانید
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🔴امام خمینی(ه) : با پناه بردن به #غرب نمیتوانید #مشکلات_اقتصادى خود را حل كنيد؛ آنها خودشان گرفتارند
♦️پیام تاریخی امام خمینی(ره) به گورباچوف: اگر بخواهيد گرههای كور اقتصادى خود را با پناه بردن به کانون سرمايهدارى غرب حل كنيد، نهتنها دردى از جامعۀ خويش را دوا نكرده ايد، كه ديگران بايد بيايند و اشتباهات شما را جبران كنند؛ چرا كه امروز دنياى غرب هم در همين مسائل، البته به شكل ديگر، و نيز در مسائل ديگر گرفتار حادثه است.
📚صحیفۀ امام، ج21،ص220
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
پیام امام به گورباچف.pdf
345.2K
🔴متن کامل پیام تاریخی امام خمینی(ره) به میخائیل گورباچف(رییس اتحاد جماهیر شوروی سابق) در تاریخ 11 دی 1367
🔴امام خمینی(ه) : با پناه بردن به #غرب نمیتوانید #مشکلات_اقتصادى خود را حل كنيد؛ آنها خودشان گرفتارند
♦️پیام تاریخی امام خمینی(ره) به گورباچوف: اگر بخواهيد گرههای كور اقتصادى خود را با پناه بردن به کانون سرمايهدارى غرب حل كنيد، نهتنها دردى از جامعۀ خويش را دوا نكرده ايد، كه ديگران بايد بيايند و اشتباهات شما را جبران كنند؛ چرا كه امروز دنياى غرب هم در همين مسائل، البته به شكل ديگر، و نيز در مسائل ديگر گرفتار حادثه است.
📚صحیفۀ امام، ج21،ص220
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴برش کوتاهی از دیدار امام خمینی (ره) با آخرین وزیر خارجه شوروی
ادوارد شواردنادزه حامل پاسخ گورباچوف به نامه امام بود.
📅به مناسبت سالروز صدور نامه تاریخی امام به گورباچف
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹 مصائب ام کلثوم سلام الله علیها
▪️زمانی که امام حسین (ع) به شهادت رسید اسب امام به سوی خیمه گاه آمد #ام_کلثوم دختر حضرت علی و حضرت فاطمه (علیهم السلام) از خیام بیرون آمد و در حالی که دست بر سر اسب میکشید با گریه میگفت: «ای محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم)، ای جد بزرگوار، ای ابوالقاسم، ای علی (ع)، ای جعفر، ای حمزه، ای حسن (ع)، این حسین (ع) است که عریان به خاک افتاده است سر از پشت جدا و عمامه و ردایش از تن خارج کردهاند سپس با اسب بر او تاختهاند.
▪️در کوفه نیز در حالی که گریه راه گلویش را بسته بود و به سختی میگریست به سخن ایستاد و گفت: ای مردم کوفه، بد به حالتان چه کردید؟ به حسین (ع) خیانت کردید و او را تنها گذاشتید و آنگاه او را کشتید و اموالش را به غارت بردید و زنانش را به اسیری گرفتید؟ مرگ بر شما، آیا میدانید چه کردید و چه گناه بزرگی را مرتکب شدهاید؟ هیچ میدانید که چه خونهایی را ریختید و چه زنان شریفی را داغدار و چه اموالی را به یغما بردید و لباس چه دختران و زنانی را به تاراج بردید؟ مهر و محبت از دلهایتان برداشته شده است؟ شما بهترین مردان بعد از رسول خدا (صلی الله علیه وآله) را کشتید؛ با این حال حزب خدا پیروز است و حزب شیطان شکست خورده و زیان کار. آن گاه این اشعار را بر زبان جاری کرد:
_
▪️برادرم را کشتید پس وای بر مادرانتان که به زودی دچار آتشی خواهید شد که گرمایی سوزان دارد. خونهایی را ریختید که خدا، قرآن و محمد (ص) آن را محترم شمرده و حرام کرده بودند. شما را به آتش دوزخ مژده باد که فردا به یقین در آن جاویدان خواهید ماند. من همه عمرم در سوگ جانسوز برادرم و ستمی که بر او رفته است میگریم بر آن انسان والایی که پس از پیامبر(ص) از بهترین مردان روزگار بود. من بر او اشک خواهم ریخت و همواره بر او خواهم گریست و دانههای درشت و بی شمار اشکم از گونه هایم خشک نخواهد شد.
_
▪️چون کاروان اسرا نزدیک شام رسیدند ام کلثوم به شمر فرمود:ما را از دروازهای وارد کن که مردمان کمتری در آن اجتماع کرده باشند و بگو سرهای شهدا را از میان محملها دور کنند تا مردم به نظاره سرها مشغول شده و به حرم رسول خدا (ص) ننگرند. اما شمر بر خلاف فرموده ایشان عمل کرد و فرمان داد تا سرهای شهدا را در میان محملها جای دهند و ایشان را از دروازه ساعات که مردم بیشتری در آن جمع شده بودند وارد نمودند.
📚اللهوف فی قتلی الطفوف-ص۸۲ و۹۱و۱۰۱
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir
🌹29 جمادی الثانی رحلت شهادت گونه حضرت ام کلثوم سلام الله علیها
▪️شناختنامه حضرت ام کلثوم سلام الله علیها
▪️نام :
زینب صغری
▪️کنیه:
ام کلثوم
▪️جدّ مادری:
پیامبرصلی الله علیه وآله
▪️جدّ پدری:
حضرةابوطالب علیه السّلام
▪️جدّه مادری:
حضرت خدیجه سلام الله علیها
▪️جدّه پدری:
فاطمه بنت اسد سلام الله علیها
▪️پدر:
حضرت علی علیه السّلام
▪️مادر:
حضرت زهراسلام الله علیها
▪️برادران:
امام حسن،امام حسین،حضرت محسن علیهم السّلام
▪️خواهر:
حضرةزینب سلام الله علیها
▪️همسر:
عون ابن جعفرابن ابیطالب
▪️ولادة:
18شعبانِ سال هفتم هجری
▪️شهادة:
29جمادى الثانيه سال61هجری
▪️فرزند:
دخترى به نام نَبتة
▪️مدفن:
سوریه قبرستان باب الصغیر
▪️القاب:
مظلومة وحیدة الفصیحة البلیغة الشجاعة
عقیلةخدرالرساله،رضیعةثدى الولاية،محبوبةالمصطفى،زاهدة،فاضلة،عاقلة،كاملة،عاملة،عابدة،محدّثه،شقیقةالحسن،شريكةالحسين سيدالشهداء،نائبةالزهراء،الباکیه،امینةالله،الراضیةبالقدروالقضاء،وليةالله
اخت المصائب
▪️تعبیر معصوم نسبت به ایشان:
از امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام نقل شده است در مورد خواهرشان ام کلثوم سلام الله علیها تعبیر می کردند به
(سیدةُ نساءِ المسلمین )
📚الذریعةالطاهرة ص162ح216
▪️لحظه واپسین مادرش حضرت زهرا :
آنگاه ام کلثوم را به سینه چسبانید و فرمود:
اِذا بَلَغها فَلَها فِی المنزل ثُمّ الله لها
چون ام کلثوم به سنّ بلوغ رسید،آنچه در خانه است از آنِ اوست،پس از آن نیز خدا پناه اوست.
📚بحارالانوارج82ص27
▪️در آستانهءشهادةمولا:
در شب نوزدهم ماه رمضان،امیرالمومنین در خانه حضرت ام کلثوم افطار کردند و تا صبح نخوابیدندوخبرشهادتشان را به دخترشان فرمودند.
📚 مناقب آل ابیطالب ج3ص356
▪️خطبه های نورانی:
چندین خطبه از حضرتش در تاریخ مانده است:
1-خطبه ای در روز ورود به کوفه:
یااهل الکوفه!سواَةًلکم،مالکم خذلتُم حُسیناً و قَتَلتموه ...
2-خطبه ای به اهل کوفه وقتی نان میدادند:
یا اهل کوفه!حَجَر فی راس مَن تَصَدّقَ عَلَینا ...
3-خطبه ای در مجلس ابن زیادملعون:
وقتی ابن زیاد صدا زد:کدامین از شما ام کلثوم است؟حضرتش فرمود:
ماتُریدُ مِنّی یا عَدّو الله ...
4-خطبه ای در ورود به شام :
وقتی هنگام ورود شمر به امام حسین علیه السّلام جسارت می کرد،حضرت ام کلثوم سلام الله علیها فرمودند:
کَذِبتَ یا لَعینُ!اِبنُ اللّعینِ! ...
5-خطبه ای در کاخ یزیدملعون:
وقتی خواهر یزید رو به اُسراء کرد وگفت:کدامین از شما ام کلثوم است؟
حضرتش فرمود:
ها اَنَا،وَیلَکِ،اِبنةُ الاِمامِ الزّکی ...
▪️شعرهای عاشورایی:
حضرت ام کلثوم سلام الله علیها نخستین مرثیه سرایِ امام حسین علیه السّلام بودند و از ایشان دَه مرثیه برای شهدایِ کربلا سُروده شده که معروفترین آن، مرثیه ایست که به هنگام ورود به مدینه سرودند:
مَدینَةَ جَدّنا لاتَقبَلینا
فَبِالحَسَراتِ وَالاَحزانِ جِئنا ...
حاجت روا🕊
التماس دعا
🆔https://eitaa.com/emamsadegh_ir