May 11
باسلام
بنده مدیر کانال هستم.
آوردیده کارشناس ارشد روانشناسی
در صورت نیاز به مشاوره تخصصی و مجازی میتونید به آی دی زیر مراجعه کنید
👇
@Sun_man313
May 11
#تربیت_کودک
به جای دستور دادن به فرزندتان او را بر سر دو راهی قرار دهید ؛ جایی که مجبور به #انتخاب شود. اگر همواره به جای او تصمیم بگیرید و انتخاب کنید ، فرصت #یادگیری بعضی از مهارت ها را از او می گیرید.
به طور مثال وقتی بر سر انجام ندادن تکالیف با شما بحث می کند ، به جای این که بگوید : « همین حالا برو و تکالیفت را انجام بده » این جمله را به کار ببرید : « اول چه کاری دوست داری انجام بدهی ، ظرف ها را بشویی یا تکالیفت را انجام دهی؟ »
اگر کودک با گستاخی به شما گفت : « هیچ کدام » خودتان را نبازید و پاسخ دهید : « این جزء انتخاب های تو نیست. فقط می توانی یکی از آن دو مورد را انتخاب کنی. »
#دکتر_هلاکویی
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@madaranee
#تربیت_کودک
روانشناسان اثر شش « میم » را در تربیت کودک با توجه به نیازهای روانی اش موثر می دانند:
اول: تو محبوبی
دوم: تو محترمی
سوم: تو می توانی
چهارم: تو مهمی
پنجم: تو مفیدی
ششم: تو می فهمی
اگر ما در رفتار و گفتارمان این شش «میم» را به فرزندانمان انتقال دهیم «میم هفتم» که "موفقیت" است ، خود به خود خواهد آمد ، یعنی باتری روانی انرژی دهنده فرد شارژ خواهد شد.
در آن صورت این کودک در تحصیل ، زندگی ، کار و… موفق خواهد شد.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@omahat
#تربیت_کودک
یکی از اساتید تعریف میکردن که یکی از اقوامشون بچه چهار ساله رو گذاشته بود مدتها نقد تئاتر از شبکه چهار دیده بود! و این بچه توی چهار سالگی خیلی فنی؛ نیم ساعت نقد تئاتر میکرد!
خلاصه مادر با کلی افتخار این رو به استاد گفته بود و ایشون هم خیلی صادقانه گفته بودن این برای بچه خوب نیست. طبیعتاً به مادر اون کودک برخورده بود و فکر میکرد احساس حسادت باعث این حرف شده چون بقیه جاها وقتی این بچه رو دیده بودن، کلی کیف کرده بودن!
این مادر رفت و سه سال بعد برگشت. مدرسه بعد از سه ماه گفته بود پسرتون باید بره مدرسه کودکان استثنایی! چون مغز کودک متعادل رشد نکرده بود. اصطلاحاً بخشی از مغز دچار تورم شده بود! و درمان این بچه بیش از یک سال طول کشید تا یه بچه کاملاً عادی و معمولی بشه، نه یک ذره بیشتر!
یه بارم حدود شش ماه پیش مادری بهم مراجعه کرد که کودک سه و نیم سالهاش لکنت گرفته بود! بررسی که کردیم دیدیم با دلسوزی تمام میخواستن کودک رو زود بزرگ کنن! این بچه برای هر چیزی سیدی آموزشی دیده بود. روزی دو ساعت هم سیدی آموزش زبان انگلیسی میدید! حدود سه ماه طول کشید تا بچه طی یک دوره بازیدرمانی به شرایط قبل برگرده.
از این دست مثالها هم برای من زیاد اتفاق افتاده هم کلی از اساتید شنیدم. 😣 خیلی ساده بدونیم که بچههای ما قراره بچگی کنن و هر چیزی رو که باید یاد بگیرن در آینده یاد میگیرن! اصلاً دیر نمیشه ...
باور کنیم اون چیزی که باعث رشد بچهها میشه لزوماً بازی فکری نیست، کار روی نیمکره سمت چپ نیست، #زبان_دوم نیست، #موسیقی نیست، ریاضیات و جدول ضرب نیست، خوندن و نوشتن نیست بلکه #تحرک، #دستورزی، #تجربه توی محیط، #کشف، #بازی و #شاد بودنه.
میدونم خیلی کیف میده بچه چهار ساله در مورد تمام حیوانات کلی اطلاعات داشته باشه که آدم بزرگها هم ندارن، یه چیزایی بگه که بقیه کف کنن 😳 اما این لزوما به #رشد همهجانبه کودک کمک نمیکنه! که در اکثر اوقات آسیب هم میزنه.
اینم بگم و تمام! پارسال یه مادری بهم مراجعه کرد که کودک رو توی یه #مهد_قرآنی وسط شهر نوشته بود. اونجا قرار بود بچه تا پنج سالگی حافظ کل قرآن بشه لذا به مادر گفته بودن روزی یه صفحه عین کپسول به خوردش بده وگرنه حافظ نمیشه! 🥺🥺
من نمیدونم اون بچه اگرم #حافظ_قرآن بشه، خدا و کتاب خدا چه جایگاهی تو زندگیش داره؟!
ما حق نداریم بچهها رو از کودکیشون جدا کنیم. بچهها هر چی کودکتر، بهتر! هر چی تعطیلتر بهتر! دنبال بچههای شسته رُفته و عصا قورت داده نباشیم. هیچ حُسنی نداره که بچه شبیه آدم بزرگها بشه ...
@omahat
فرزند خود را به صحبت درباره آینده اش تشویق کنید. از دیدگاه های او حمایت کنید بدون آنکه به سمت حیطه یا رشته ای خاص هدایتش نمایید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@omahat
امام صادق عليه السلام:
آبی که از دهان کودک میریزد، زمینه سلامتی و تندرستی آنان در بزرگسالی است.
#سلامت_شیرخوار
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@omahat
⁉️ اسکلت فکری کودک شما به کی رفته؟
وقتی کودکی متولد میشود، همه راجع به شباهت بچه اظهار نظر میکنند : "وای چه بچه ناز و خوشگلیه، صورتش کپی مامانشه، چشاش به باباش رفته... "
برعکس اسکلت ظاهری کودکان که والدین در خلق آنها نقشی ندارند، نقش والدین در خلق اسکلت فکری کودکان، بسیار حائز اهمیت است.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
@omahat
🌸🌺🌸🌺🌸
🌺🍃
🍂
👼 راه کارهای عملی برای درمان ناخن جویدن کودک :
🔸برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول جویدن ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.
🔸قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست وجو کند یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.
🔸اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.
به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید.
@omahat