هدایت شده از شاخص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روایتی از نابسمانی خصوصیسازی در ایران....
🔸در جلسه ای با یکی از مسئولین سیاستگذار گفتیم به عواقب فرهنگی و اجتماعی #خصوصی_سازی فکر کردهاید؟ این #طبقه_مرفه_جدیدی که شکل میگیرد، این رانتها چه میشود؟
🔹 آن فرد گفت: بگذارید صرفا واگذار کنیم، بعدا فکر میکنیم ببینیم عواقب این کار چه میشود!
📌محمدصادق شهبازی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه
🆘eitaa.com/shakhes_1 ایتا
🆘http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
هدایت شده از هوشدار
🔹فیلم سخنان محمدصادق شهبازی در تجمع دانشجویان و طلاب عدالتخواه: اگر روند خصوصیسازی #رانتی و #بدون_نظارت ادامه یابد به همان بلوا و #آشوب_اقتصادی دوران یلتسین در روسیه میانجامد. هدف برخی ایجاد هزینه برای نظام اسلامی است. صحبتهای رئیسجمهور در هنگام تقدیم بودجه درباره واگذاریها که تنها به درآمدزایی دولت بخاطر #کسری_بودجه نگاه دارد بسیار خطرناک است.
🔸"عزل، #ممنوعالخروجی و محاکمه رئیس سازمان خصوصیسازی"، "بازگشت شرکتهای خصوصیشدهای که فساد و رانت در واگذاری آنها محرز شده"، " #توقف روند واگذاری افسار گریخته" و " #شفافسازی قراردادها" محور مطالبات این تجمع بود.
@houshdar
هدایت شده از تریبون مستضعفین
7.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️برای ما چه خوابی دیدهاند؟
🔺طرح و نقشه نظام سلطه بعد از فتنه ٨٨
🔹محمدصادق شهبازی نویسنده و پژوهشگرانقلاب اسلامی
✅به تریبون مستضعفین بپیوندید
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
هدایت شده از تریبون مستضعفین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نزدیکترین و دورترین آدم ها به جمهوری اسلامی
محمدصادق شهبازی؛ پژوهشگر مسائل انقلاب اسلامی و دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
هدایت شده از تریبون مستضعفین
⭕️ بیانیه جمعی از مؤسسین، دبیران و نیز سخنگویان #جنبش_عدالتخواه_دانشجویی در دهه هشتاد
- بخش اول
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 نامه یکی از تشکلهای منسوب به جریان عدالتخواهی در شیراز به مقام معظم رهبری در ماه جاری واکنشهای گوناگونی برانگیخته است. ما به عنوان مؤسسین، دبیران و نیز سخنگویان جنبش عدالتخواه دانشجویی در دهه هشتاد، ذکر نکاتی را در این باره بایسته دیدیم:
1⃣ ما از #رهبری آموختهایم که هیچ مقامی حتی جایگاه رهبری در نظام اسلامی #تشریفاتی نیست. در این نگاه، #پاسخگو بودن رهبری نه تنها از سلامت، کارآمدی و تعالی نظام صیانت می کند بلکه در منطق امامت، لازمه #رشد و آگاهیبخشی به #امت است. همچنین شکل گرفتن سؤال در اذهان مردم بویژه جوانان امری طبیعی بوده و هست. رفتار رهبری نیز همواره نشانگر این بوده که بیش از هر مسئول دیگری دغدغه تبیین مسائل، پاسخگویی به چالشهای ذهنی و عملی جامعه و جلب مشارکت مردم و دانشجویان در اداره کشور را داشتهاند. آنچه مجموعههای دانشجویی باید از آن مراقبت کنند، نحوه #درست مطالبهگری و نیز ایجاد #تمایز از جریانهای سیاسیای است که بهدنبال سوءاستفاده از پرسشها و مطالبات درست و غلطند.
2⃣ ما پرچمدار #عدالت_خواهی در کشور را #مقام_معظم_رهبری میشناسیم. در دورانی که فضای دانشگاه امتداد منازعات سخیف جناحهای سیاسی بود، افقگشایی رهبری در حوزههایی چون مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، عدالتخواهی دانشجویان و پاسخگویی مسئولان، تولید علم و جنبش نرمافزاری و... بود که فضا را دگرگون کرده و باعث شد عدالتخواهی به گفتمان غالب جریان دانشجویی در همه تشکلها تبدیل شود. همچنان که رهبر انقلاب یگانه فردی است که آرمانهای انقلاب و قانون اساسی را همواره در سقف خود در مطرح کرده و جریان پیشرفت ایران اسلامی را برای تحقق این آرمانها با جدیت و بدون خستگی دنبال میکند. همچنان که ایشان همواره بهمثابه #امام_امت، پاسدار حقیقی #جمهوریت نظام بوده و نگذاشته است اصحاب فساد سیاسی و اشرافیت اقتصادی، مراجع تعیین تکلیف سرنوشت کشور باشند. بنابراین در واقعیترین تحلیل، ما رهبر انقلاب را صاحب پربارترین کارنامه عملی و واقعی در پیگیری اهداف عدالتخواهانه، آزادیخواهانه و استقلالطلبانه انقلاب اسلامی میشناسیم.
3⃣ #کج_فهمی نسبت به جایگاه امامت و ولایت جامعه، منجر به درکی #سلطنتی از جایگاه رهبری میشود که یک روی سکه آن، جلوگیری از پرسشگری و بصیرتمندی جامعه است اما روی دیگر آن، داشتن توقعات ایدهآلیستی از رهبری، دامن زدن به #مسئولیت_گریزی اجتماعی و انداختن بار همه مسائل بر دوش رهبری است. در منطق #مردم_سالاری دینی، هم رهبری مسئول است و هم مردم، بهویژه خواص و نخبگان که در احیای ظرفیتهای جدید برای جهاد مستمر علمی و عملی در کشور، نقش مهمی دارند. #تقلیل موضع نخبگانی و دانشجویی به موضعی صرفاً منتقد و پاسخخواه خود انحرافی بزرگ در منطق جمهوریت اسلامی است. البته اقتضای ایفای نقش دانشجویی، حفظ موضع مطالبهگر و انتقادی در برابر مشکلات هست، اما فهم انتزاعی و غیرواقعی از نظامات مدیریتی کشور، جریان مطالبهگری را از درک درست و جامع «صورتمسئلهها و روشهای حل مسئله» در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، علمی، سیاسی، اجتماعی، رسانهای و... بازداشته و آن را به ورطه سیاستزدگی مفرط و چالش فرسایشی و بیثمر با بخشهای مختلف اجرایی کشور ذیل مشهورات رسانهای یا منازعات ساختگی جریانهای دیگر میکشاند.
4⃣ میزان تحقق منویات رهبر انقلاب گاه به مجموعهها و افرادی مربوط است که #منسوب به رهبریاند. تحلیل پیشرفتها و کاستیهای کشور میتواند به ما نشان دهد مدیریت مستقیم رهبر انقلاب چقدر پیشرفتآفرین بوده و عملکرد منسوبین به رهبری چه نقاط قوت یا ضعفی داشته است. باید حق پرسشگری مردم بهویژه جوانان انقلابی را نسبت به عملکرد قوه قضاییه، صداوسیما، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مجموعهها و افراد منسوب به رهبری یا منصوب ایشان را به رسمیت شناخت و عملکرد آنان را بر اساس مطالبات و توقعات رهبری سنجید تا هزینه عملکرد غلط آنان به پای رهبری نوشته نشود.
ادامه دارد...
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
هدایت شده از تریبون مستضعفین
⭕️بیانیه جمعی از مؤسسین، دبیران و نیز سخنگویان #جنبش_عدالتخواه_دانشجویی در دهه هشتاد- بخش دوم
5⃣ هدف نهایی در عدالتخواهی اصیل، تغییر عملی شرایط بهنفع آرمانها و مردم بهوسیله #مردم و ظرفیتهای واقعی نظام است و نه فقط گرفتن موضع آرمانگرایانه. بنابراین شرط اول اقامه #قسط، اتکا به بینات و داشتن گفتمانی اصیل، مستدل و اقناعگر است. بازی تشکلهای دانشجویی در پازل گفتمانهای غیراصیل، میتواند آنان را دچار ادبیات و رفتارهای التقاطی کند. دلبستگی و وابستگی به جریانهای سیاسی، سم مهلکی برای انان خواهد بود که به تشدید سیاستزدگی و دوقطبیگرایی منجر شده و تا حدی پیش رود که نقاط قوت کارنامه جمهوری اسلامی، به عنوان مساله و ضعف مورد سؤال و مطالبه قرار گیرد! وقتی برخی جریانات که زمانی با امواج مردمی عدالتخواهی بر کرسی قدرت قرار گرفته و فرصت خدمت یافتند و میخواهند تا همیشه همهچیز را بر مدار حقانیت خود تحلیل کنند، دچار چنان اعوجاجی شدهاند که حسادتمآبانه حتی حضور افتخارآفرین ایران در منطقه را نیز زیر سؤال میبرند، امید داشتن به نجاتبخشی آنان و تفسیر و توجیه ادبیات سیاسی آنان، دردی از جریانات انقلابی دوا نخواهد کرد. بنابراین، پاسخخواهی از رهبری اگر ذیل گفتمان اصیل انقلابی میبود، قابل دفاع بود ولی ذیل گفتمان مبتذل مزبور، نقض غرض اساسی است. هرچند طرح این مطالبات از رهبری، در این زمان، نشانه فهم ضعیف سیاسی مطالبهگران نیز هست. چرا که امروز روز طرح مطالبات عینی مردم و کشور از مدیران ارشدی است که نسبت به وظایف مسلم خود کوتاهی کرده و میخواهند سستی و بیتدبیری خود را با اتکا به وعدههای موهوم دشمن جبران کنند.
6⃣ باید مراقب بود نه مدعیان دروغین نقد و اصلاح از حرکتهای دانشجویی میوه سیاسی خود را بچینند و نه محافظهکاران، از انحرافات و لغزشها دستمایهای برای طعن عدالتخواهان و به محاق بردن مفهوم ناب عدالتخواهی درست کنند. عدالتخواهی بخشی برجسته و انکارناشدنی از منظومه فکری امام و رهبری ذیل گفتمان جامع اسلام ناب محمدی (ص) و انقلاب اسلامی است. ظهور مستمر ریزشها و رویشها در یک جریان زنده و متحرک نیز جزئی از سنت تحویلناپذیر «تحول» است. تجربه دستکم پنج دهه فعالیت جنبش دانشجویی و ادوار مختلف رکود و انحراف آن، باید برای بدنه دانشجویی موضوع تأمل و مطالعه قرار گیرد تا مانع افراطها و تفریطهای جدید هم درون جریان دانشجویی و هم در نسبت با جریانهای سیاسی و فکری کشور شود. شکلگیری جنبش عدالتخواه دانشجویی در ابتدای دهه هشتاد، خود پاسخی بود به شرایط رخوت کشور به سبب طرح تحلیلهای انتزاعی و مطالبات رادیکال از سویی و تلاش منفعلانه برای پاسخگویی نظری و جدلی به آن از سوی دیگر. در چنان شرایطی جنبش عدالتخواه دانشجویی پرچم مطالبه عینی و روشمند درباره ضرورتهای کشور از همه دستگاههای مسئول را بلند کرده و به مسائل واقعی مردم توجه کرد؛ مزیتی که همچنان فرصت درگیری واقعی با مسائل کشور را برای جنبش دانشجویی فراهم کرده و میتواند مانع از دستور کارهای انحرافی برای این حرکت پیشرو، سالم و مردمی باشد.
امیر تفرشی- عضو هیئت مؤسس و شورای مرکزی اول.
سعید خورشیدی-عضو هیئت مؤسس و شورای مرکزی اول.
سید علی موسوی-عضو هیئت مؤسس و شورای مرکزی اول.
امیرجلیلنژاد، دبیر جنبش در سال تحصیلی 84-85 و دبیر و سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 85-86.
سیدمحمدجواد میری، سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 84-85.
مرتضی فیروزآبادی، دبیر و سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 86-87.
محمدصادق شهبازی، دبیر و سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 87-88.
سیدحسن موسوی فر، دبیر و سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 88-89.
مسعود براتی، دبیر و سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 89-90.
محمدجعفرینژاد، دبیر و سخنگوی جنبش در سال تحصیلی 90-91.
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🎭 #ادبی_هنری
🔹 شهبازی، فعال سیاسی:
امیرحسین فردی و «کیهان بچهها» آیندهساز بودند
🔸 یک فعال رسانهای، مرحوم امیرحسین فردی و نشریه «کیهان بچه ها» را مصداق بارز استراتژیست معرفی کرد.
محمدصادق شهبازی، فعال سیاسی و رسانهای در فضای مجازی نوشت: اصولا به کسانی استراتژیست میگویند که حرفهای قلمبه سلمبه میزنند. ولی استراتژیست بیش از همه کسی است که آینده را میبیند و تصویر درستی از آینده ترسیم میکند. وقتی افراد تصویر درستی از آینده دارند چارچوب ذهنی و اولویتها و گرایشها و بینشهایشان در این چارچوب تنظیم میشود و در این چارچوب حرکت میکنند.
وی افزود: برخلاف تصورات معمول، امیرحسین فردی و کیهان بچههایش بیش از همه کارهایی از این دست میکردند. زمانی که نه کانون تفکری بود، نه اندیشکدهای، نه سند چشماندازی و نه تصویری از پیشرفت و آینده ایران، در دهه شصت و ابتدای دهه هفتاد.(کیهان بچه ها) از ایران 20 سال بعد و 30 سال بعد تصویر میداد. چیزهایی که الان خیلی معمولی است ولی آن موقع آرزو بود. مثلا راه افتادن مترو تهران، برگزاری المپیادهای جهانی در تهران و اصفهان و...، رشد علمی ایران، تبدیل ایران به یکی از قطبهای سلامت و پزشکی در دنیا و کنار اینها چیزهایی از گذشته ایران مثل کارهای علمی ابن سینا نشان میداد که مسیر را شدنی بنمایاند.فردی برای نسل سوم انقلاب آیندهسازی میکرد. تصویر روشن امیدوارانهای در فضای ناامیدی میداد. در اوج تهاجم فرهنگی، او تهاجم میکرد، نه دفاع منفعلانه.
http://kayhan.ir/fa/news/149130
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper
هدایت شده از تریبون مستضعفین
⭕️به مناسبت روز دانشجو، مطالعه کتابهای "جنبش دانشجویی در ایران" (شهریار زرشناس)، "تشکل دهه پیشرفت" (محمدصادق شهبازی) و "جریان شناسی سیاسی" (محمدعلی لیالی) را به دانشجویان پیشنهاد می کنیم
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir
هدایت شده از منور
محافظهکاری مضاعف
محافظهکاران، نقد و تلاش برای اصلاح وضع موجود را رد میکنند و به مصلحین، برچسب تندرو، خوارج و... میزنند، تا پرهیز از تغییر وضع موجود را توجیه کنند
در طرف مقابل، عدهای با استناد به مقاماتی که مستقیم و غیرمستقیم از جانب رهبری منصوب میشوند، مشکلات را به رهبری برمیگردانند و نقد دیگر مقامات را محافظهکاری میدانند، حتی اقدامات متضاد با «جهتگیریهای انقلابی رهبری» از جانب سایر مقامات را به رهبری برمیگردانند، یا بعضاً نقد رهبری را اصل میدانند
با استناد به مشکلات موجود، آنها را به اصل نظام برگردانده و تلاش برای اصلاح آنها را محافظهکاری میخوانند؛ از فساد سیستماتیک سخن گفته و اگر کسی از جهتگیری نظام یا رهبری دفاع کند و به نقد مسئولین و ناکارآمدیها بپردازد و برای اصلاح ساختارها و سازوکارهای فسادزا اقدام کند به او برچسبهایی مثل عدالتخواه سیستمی، تکنوکرات، محافظهکار و... میزنند
امید به اصلاح وضع موجود را رد میکنند و از مواردی مثل مبارزه سیاسی با نظام، تغییر قانوناساسی و... سخن میگویند!
گذشته از اظهارنظر در مورد غیر واقعبینانه بودن این نوع نگاه و ندیدن قوتها و فرصتها، علیرغم پز انقلابیاش، در ذات آن، «محافظهکاری مضاعف» وجود دارد؛ محافظهکاری که جلوی اصلاح وضع موجود و امکان این اصلاح را میگیرد، هزارها اصلاح ممکن را منتفی میکند و در پیشبینیای خودتحققبخش
(self-fullfilment prophecy) اوضاع را اصلاحناپذیر خوانده و در
حقیقت با این رویکرد زمینهٔ اصلاحناپذیری وضعیت موجود را با تعطیلی هرگونه اصلاح و انفعال مصلحین فراهم میکند
نگاه مشابه آن، موضع شیخ محمود حلبی بنیانگذار انجمن حجتیه در سخنرانی معروفش ضد امام و جنگ است: «اوّل شما یک افسر، یک پیشوا و رهبر معصوم جنگی پیدا کنید، یک رهبری که بتواند اداره اجتماع کند روی نقطه عصمت نه عدالت، عدالت کافی نیست... اوّل او را پیدا بکنید، او را اقامه به کار کنید، مطرح داشته باشید، نقشه صحیح طبق نظر این رهبر معصوم داشته باش، آنوقت برو جانت را بده، آنوقت من هم واجب است منبر را ولکنم. منبر، بازی است، هفتتیر به کمرم ببندم بروم جلو، آن رهبر جلو باشد؛ رهبر معصوم جلو بیفتد... شما آن مصداق حاکم اسلام را نشان بدهید، آنکه معصوم از خطا باشد نشان بدهید، آنکه معصوم از گناه باشد نشان بدهید، آنکه هوا و هوس و حبّ ریاست و شهوت و غضب و تمایلات نفس بههیچوجه در او اثر نکند، نشان بدهید، او باید توی میدان جلو بیفتد، بنده تنها خاکپایش، تمام روحانیین قربان خاکپایش شویم...… باید جنگ روی موازین دین به رهبری معصوم [باشد] نه عادل، عادل کافی نیست، آدم عادل گاهی اشتباه میکند، خون مردم، مال مردم، عِرض و ناموس مردم را نمیتوان به کسی که خطا میکند سپرد. به کسی که هوی و هوس دارد
باید به کسی سپرد ناموس مردم را، عِرض مردم را، جان مردم را، مال مردم را، به کسی که گناه نکند، به کسی که خطا و اشتباه نکند و خلاصه به کسی که معصوم باشد»
در این آرمانخواهی صفر و صدی! چون نمیتوانیم به صد برسیم، نباید برای نود و هشتاد و هفتاد و... تلاشی کرد! حتی باید با نود و هشتاد و هفتاد و... درافتاد
این نگاه بیش از آنکه آرمانخواهی باشد مسئولیتگریزانه و عافیتطلبانه است. عدم تلاشش برای اصلاح وضع موجود را با این منطق تئوریزه کرده و مسئولیت را با فرافکنی از خود و دیگران سلب میکند
وگرنه حتی در شرایطی مثل همین دولت که در مورد جهتگیریها و کارآمدیاش اِنقُلتهای اساسی هست، میتوان اصلاحگری کرد و پرهیز از اصلاحگری و حفظ وضع موجود به بهانه این انقلتها رذالت است، البته نباید به اصلاحات جزئی راضی شد اما نباید از تغییر وضع موجود ولو اندک دست کشید
اینکه افرادی با یکی دو مورد ورود نصفه و نیمه و اکثراً مجازی! یا حتی بدون آن و بدون توجه به ریشههایی مثل ظرفیت مردمی، از اصلاح وضع ناامید شوند، به اصلاحناپذیری سیستم برنمیگردد؛ به واقعبین نبودن آنها برمیگردد، چه اینکه هر اصلاحی با موانعی روبروست، با چند بیانیه و مطلب مجازی و پیگیری حقیقی و چند همایش و تجمع و ... کار به سامان نمیرسد، بعضی موارد نیز به تلاشهای بین نسلی نیازمند است، بگذریم از اینکه انقلاب ما در نسبت با معارضینش، هنوز جوان است
انقلابیگری، اساساً مترادف با تغییرگرایی، تن ندادن به واقعیتهای موجود و بنبستشکتی است؛ لذا بهانه کردن موانع، نگاه صفر و صدی و طرد اصلاح ممکن و پیگیری نکردن عدالت مقدور (قابل تحقق باتوجه به ظرفیتهای موجود) در تضاد با آن و عین محافظهکاری است، بعد از انجام هر اصلاحگری خرد و حتی کلانی باید به سمت اصلاح بزرگتر و ریشهایتر رفت، یا با وجود داشتن نقشه اصلاح بزرگتر و ریشهایتر، گامبهگام، اصلاحهای کوچکتر را پیگرفت
«محمدصادق شهبازی»
هدایت شده از خبرگزاری دانشجو
#هشتگ
✍️تقلیل مشکلات به رهبری و ولایتبسندگی: دو روی سکه محافظهکاری و اسلام سلطنتی!
محمدصادق شهبازی دبیراسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی:
🔸جریانی، در توهم دفاع از ولایت، هرگونه نقد، پاسخخواهی، دادخواهی و اصلاح سیستم را ضدیت میشمارد و اگر از سوپور سر کوچه هم انتقاد شود، میگوید سوپور زیرمجموعه سرسوپورهاست، او ذیل شهرداری و... تا رهبری و امام زمان جلو میرود؛ لذا انتقاد از نحوه جمعآوری زباله در فلان کوچه، در حکم محاربه با امام زمان است! از تقدم ولایت بر عدالت ، ولایتبسندگی، تسری ولایت و... سخن گفته و در نهایت اشکالات را توجیه میکنند.
🔸جریان دیگر، همه ناکارآمدیها و عقبگردها را به رهبری و نظام نسبت میدهد.
🔸هر دو نگاه یک پایه و نتیجه دارند؛ انگار شأن و سیره رهبری دخالت در تمام امور کشور است یا رهبری مستقل از اراده مردم و مسئولین در تمامی تصمیمگیریها میتواند دخالت کند. مردم، نخبگان و مسئولین عناصری منفعلاند و مانند ربات بهوسیله رهبر هدایت میشوند. در یک کلمه تعریف سلطنتی از حکومت اسلامی و ولایت ارائه میدهند.
🔸هر دو جریان، با منفعل انگاشتن مردم، مسئولین و نخبگان، مسئولیت را از خود سلب، عافیتطلبی را توجیه، امکان نقد و اصلاح را منتفی میکنند. غیرواقعبینانه در توجیه/ نفی کارنامه رهبری و نظام سخن میگویند، بدون آنکه برای اصلاح وضعیت موجود و اصلاح لایههای مختلف نظام تلاش کنند. درنهایت تنها به حفظ وضع موجود کمک کرده و نارضایتی مردم را افزایش میدهند.
🔸ولایت نه یک سیستم سلطنتی بالا به پایین که نظامی دوطرفه است، رهبری جهتگیریهای کلی را مبتنی بر آموزههای دینی اعلام کرده و بر اساس ظرفیتی که مردم، نخبگان و مسئولین از خود نشان میدهند، جمعبندی کرده و نظام را پیش میبرد. زمانیکه ظرفیت عمومی هست مثلاً انرژی هستهای حق مسلم میشود و زمانیکه ناکارآمدی اقتصادی و درگیری در بحثهای سیاسی مردم را خسته کرده، نرمش قهرمانانه و حتی اجازه به اصرار مسئولین به عقبنشینی از بعضی خط قرمزها. مردم و نخبگان در این چارچوب، وظیفه ظرفیتسازی، امربهمعروف و نهیازمنکر و دادخواهی مظلوم را برعهده دارند.
🔸رهبری کنونی جمهوری اسلامی، ضمن حمایت از مسئولین حاکم در دورههای مختلف (که تغییرات 180 درجهای داشتند)، خود جهتگیریهای اصلاحی را در هر دوره طرح کرده و پیگرفته است. طرح و پیگیری عدالتخواهی و مقابله با فقر و فساد و تبعیض، مقابله با جنگ نرم دشمن برای تغییر محاسبات مردم و مسئولین، پیگیری آرمانهای بزرگ رو به جلویی مانند پیشرفت، تمدن اسلامی و نهضت تولید علم؛ آنهم در دورههایی که این گفتمانها موردتوجه نبوده نمونه آن است.
🔸از سوی دیگر آیتالله خامنهای پیشتاز مسئولین در ارتباطگیری با مردم و نخبگان بوده و نهتنها خود مستقیماً پای صحبتهای مردم و نخبگان نشسته، بلکه آزادترین و تندترین جلسات جمهوری اسلامی را آنهم در ملتهبترین دورانها با جوانان و نخبگان داشته است؛ نظیر جلسات جنجالی پرسش و پاسخ با گردانندگان نشریات دانشجویی و دانشجویان دانشگاههای تربیت مدرس و شهید بهشتی. متعدد هم سخنرانان دیدارهای دانشجویی و نخبگان یا افرادی خودجوش از درون جمعیت بلند شدهاند و رهبری ضمن تحمل نقد تلخ طلبکارانه و بعضاً نفی آنان، منطقی و مستدل تندترین نقدهای آنان را پاسخ گفته و خود رأسا در بسیاری موارد در سخنرانیهای عادی دیگر خود، با شبهاتی ازایندست در افکار عمومی مواجه شده است و حتی از اشتباه خود و نظام در مواردی سخن گفته است.
🔸پرسش و نقد رهبری و نظام ممنوع نیست و حتی خود رهبری در موارد متعدد آن را تجویز کرده است؛ اما مسئله و اولویت اصلی پیگیری عملکرد مسئولینی است که جهتگیریهای درست نظام و رهبری را پیگیری نمیکنند، اقدامات اصلاحی انجام نمیدهند، حتی علناً خلاف جهت آن حرکت میکنند. بعضاً در موضع اپوزیسیون قرار میگیرند یا انتساب خویش به رهبری یا منصوب بودن از جانب رهبری و... را دستاویزی برای فرار از پاسخگویی و توجیه عدم انجام حرکات اصلاحی قرار میدهند، یا با طرح مسائل دسته دوم و حاشیهای از هر اقدام اصلاحی شانه خالی میکنند یا راه آن را میبندند.
🔸بدنه منفعل متدین و حزباللهی نیز بهجای پیگیری این جهتگیریها از مسئولین و فعالیت در این مسیر منفعلانه عمل کرده و برای خوبش توجیهاتی از این جنس میتراشد و در یکی از دولبه قیچی مینشیند.
🔸بجای آنکه چون بنیاسرائیل به رهبری بگوییم تو و خدایت با هم بجنگید و ما سر جای خودمان هستیم این پرسش را از مسئولین و از خود بپرسیم که ما برای این جهتگیریها و مشکلات چه کردهایم؟ آیا جهتگیریهای درست را پیگیری کردهایم؟ آیا برای رهبری ظرفیت ساختهایم که بتواند ورود مؤثرتری بکند؟ که یکی از این موارد اصلاح، شفافیت و نظارت عمومی بر نهادهای ذیل رهبری و سایر نهادهای عمومی غیردولتی است.
🆔 @snn_ir
هدایت شده از تریبون مستضعفین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ محمدصادق شهبازی: شفافیت برای مردم آری، برای دشمن نه
🔹 t.me/teribon
🔺 Eitaa.com/teribon_ir
🔸 http://sapp.ir/teribon_ir
🔺http://ble.im/teribon_ir