فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 کانون بسیج وکلای دادگستری برگزار می کند:
❗️دومین گردش حقوقی :
"کوهنوردی ارتفاعات دربند"
با طرح بحث:
"تفکیک اعتراض ثالث اجرایی از اعتراض ثالث حکمی"
با حضور جناب وکیل سید میثم حکیم زاده حسینی
❗️ پنج شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
ساعت۶:۳۰ صبح
❗️ دربند، میدان کوهنورد(سربند)
✅ ثبت نام: ارسال پیامک حاوی نام، کدملی و تعداد نفرات به شماره
09121246811
🔅لطفا صبحانه سبک همراه داشته باشیدلینک ورود به کانال گردش حقوقی:
🔅https://eitaa.com/joinchat/3025797505C560aa19b8b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚖️✍️خدمتی رایگان از پژوهشکده حقوق و قانون ایران به قضات، وکلاء و پژوهشگران حقوق
🔖منبع: سایت ویکی حقوق
➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
⚖✍️بررسی پرونده نفی نسب درهیأت عمومی دیوان عالی کشور/استناد به آزمایش ژنتیک برای اثبات یا نفی نسب
🔹خلاصه جریان پرونده به این شرح است که 6 نفر از وراث مرحوم محمد دعوایی به طرفیت یک نفر از وراث که او را فرزند خوانده می دانند، به خواسته نفی نسب مطرح کرده اند؛ با این ادعا که والدین آنها، قریب نیم قرن پیش، فرزند خردسالی به نام پرویز را از شیرخوارگاه مشهد تحویل و برای وی شناسنامه گرفته اند در حالی که این فرد، برادر تنی آنها نبوده است،بنابراین درخواست صدور حکم نفی نسب ازمحضر دادگاه ارائه نموده اند.
🔸دادگاه حکم بر نفی نسب صادر نموده است اما شعبه37 دیوان عالی کشور ادعا را ثابت ندانسته و ازطرفی با توجه به صدور شناسنامه و حاکمیت سند رسمی، نظر بر بطلان دعوی مطرح شده از ناحیه فرجام خواندگان داشته است، لذا از آنجاکه دادگاه تجدیدنظر اصرار به رأی قبلی دارد، پرونده به جهت اصراری شدن در هیأت عمومی مطرح شد و قضات پیرامون اختلاف نظر بین شعبه22 دادگاه و 35 دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از یک سو و شعبه37 دیوان عالی کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.
🔺قضات حاضر در جلسه در نهایت با توجه به نتیجه استعلام بعمل آمده از جمعیت هلال احمر مبنی بر اینکه والدین وراث از یک شیرخوارگاه فرزندی را به فرزندخواندگی تحویل گرفته اند و همچنین نتیجه آزمایش ژنتیک(دی-ان-ای) که مؤید عدم وجود رابطه نسبی است، حکم دادگاه ها را که اشعار بر نفی نسب دارد، مطابق موازین قانونی تشخیص دادند.
🔖مشروح خبر در لینك زیر:
https://divanealee.eadl.ir/news/203799
➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
نمونه)(4).pdf
306.2K
✍️⚖️ نتیجه سوال مطرح شده در نشست قضائی
🔰 باموضوع: «تقاضای طلاق از ناحیه زوجه با استناد به وکالتنامه اعطایی از سوی زوج»، جهت مطالعه و بهره برداری به استحضار کلیه اعضای محترم پیوست می باشد.
ــــــــــــــــــــــــــ
#طلاق
#تقاضای_طلاق_از_ناحیه_زوجه
#وکالت_در_طلاق
#دادگاه_خانواده_محلاتی
#دادگاه_خانواده_ولنجک
#وکیل_پایه_یک_دادگستری
#کارآموز_وکالت
#مرکز_وکلای_قوه_قضائیه
#کانون_وکلای_دادگستری
➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
🔰 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
♦️جزئیات نظریه
🔸تاریخ نظریه : 1402/03/22
🔹شماره نظریه : 7/1401/1075
🔸شماره پرونده : 1401-186/2-1075 ک
✍️⚖️استعلام
1- در خصوص ماده 746 قانون تعزیرات (نشر اکاذیب به وسیله سامانههای رایانهای در صورتی که ضمن رأی محکومیت شخص حکم به اعاده حیثیت صادر شود و محکومعلیه از انجام آن خودداری نماید؛ مثلا عذرخواهی ننماید، ضمانت اجرای این قسمت از رأی چیست؟ 2- در پروندهای محکومعلیه به اتهام نشر اکاذیب رایانهای علاوه بر تحمل حبس به اعاده حیثیت از طریق کانالهای فضای مجازی محکوم شده و درمرحله اجرای احکام، محکومعلیه از اجرای رأی در خصوص اعاده حیثیت خودداری مینماید. آیا میتوان به لحاظ امتناع محکومعلیه از اجرای رأی، از طریق پلیس فتا نسبت به اعاده حیثیت به صورت انتشار این مطلب که مطالب انتشاریافته از سوی محکومعلیه بر اساس رأی دادگاه کذب بوده است، اقدام نمود یا این که از طریق پلیس فتا کانالی در فضای مجازی ایجاد و دنبالکنندگان صفحهای را که محکومعلیه اقدام به انتشار کذب نموده است به صفحه مزبور اضافه نموده ومطلب فوق را منتشر کرد؟
✅پاسخ:
1- اولاً، نشر حکم دائر بر اعاده حیثیت در جراید از طریق اجرای احکام کیفری و با هزینه محکومعلیه، کافی بوده و حکم اجرا شده تلقی میگردد. ثانیاً، الزام به عذرخواهی محکومعلیه، قائم به شخص بوده و در صورت امتناع وی از اجرای حکم، برابر تبصره ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی رفتار میشود. 2- نحوه اجرای حکم به اعاده حیثیت از طریق کانالهای فضای مجازی توسط محکومعلیه، مشمول ماده 25 قانون اجرای احکام مدنی و از موارد اشکال در اجرای حکم است و باید از مرجعی که حکم تحت نظر آن اجرا میشود، رفع اشکال شود.
➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
AUD-20221022-WA0000.mp3
12.63M
⚖️✍️ رسیدگی به بزه «حمل»، «نگهداری» و «فروش» کالای قاچاق ممنوع، همانند خود بزه «قاچاق» به معنای اخص در صلاحیت دادگاه انقلاب است.
🔸دکتر اعظمی مستند به تبصره ۵ ماده ۶۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پاسخ می دهد.
➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا:https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
⚖️✍️پاسخ هیأت عالی اداره کل آموزش قوه قضائیه-سوال مطرح شده در نشست قضایی با موضوع:«ضمانت اجرای تقصیر والدین در نگهداری و مصدومیت طفل»
🔰پرسش:
در پرونده تصادفات که مصدوم طفل میباشد، چنانچه کارشناسان، والدین طفل را به جهت بیمبالاتی در نگهداری طفل، پنجاه درصد مقصر اعلام نمایند، صرفنظر از شمول یا عدم شمول مقررات قانون حمایت از اطفال و نوجوانان در این خصوص، با توجه به قواعد مربوط به موجبات ضمان؛ آیا نامبردگان مسئول پرداخت دیه نیز تلقی میگردند؟ بهعبارتدیگر موضوع مشمول قاعده جمع سبب و مباشر میباشد یا مشمول قواعد جمع اسباب اعم از طولی و عرضی محسوب میگردد؟ چنانچه قائل به مسئولیت ایشان نسبت به پرداخت دیه باشیم اولاً؛ مسئولیت ایشان تضامنی است یا بالمناصفه؟ ثانیاً؛ چنانچه با توجه به مبلغ دیه تعیینی، نامبردگان قادر به معرفی کفیل یا تودیع وثیقه نبودند، با توجه به مصلحت طفل، برخورد قانونی چگونه باید باشد؟ ثالثاً؛ در صورت مثبت بودن پاسخ، اساساً میتوان رضایت قیم موقت نسبت ایشان را پذیرفت؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
🔶نظر هیئت عالی:
مستنبط از مفهوم مخالف ماده 358 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در جنایت غیرعمدی ولایت ولی قهری به قوت خود باقی است و تعیین تکلیف نسبت به دیه وصولی با رعایت غبطه صغیر، با ولی قهری خواهد بود؛ لذا با توجه به غیرعمدی بودن جنایت ولی قهری و حفظ ولایت وی و با لحاظ جنبه مالی دیه و اینکه مطابق ماده 1183 قانون مدنی در کلیه امور مربوط به اموال و حقوق مالی مولیعلیه، ولی قهری نماینده او میباشد و لذا میتواند به هر صورت که غبطه صغیر اقتضاء دارد عمل کند، اساساً مطالبه دیه از سوی ولی قهری به نمایندگی از مولیعلیه و به طرفیت خود موضوعاً منتفی است و ولی قهری موظف است رأساً نسبت به رعایت حقوق و غبطه مولیعلیه اقدام کند و در این خصوص دادستان نقشی ندارد و تعیین قیم موقت نیز (در خصوص مطالبه دیه) منتفی است. بنابراین پرداخت دیه به مجنیعلیه (مولیعلیه) یا اتخاذ هر تصمیمی از سوی ولی قهری، نیازمند طرح شکایت و اقامهی دعوی علیه خود نیست؛ او حسب اختیارات و وظایف قانونی باید رأساً عمل کند. شایسته ذکر است در خصوص جنبه عمومی جرم، تعقیب ولی قهری وفق قسمت اخیر ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 از سوی دادستان یا قیم موقت صورت میپذیرد. بدیهی است که ولی قهری پیرامون شروع به تعقیب و صدور و اجرای حکم از حیث جنبه عمومی، متهم و محکومعلیه بوده و فاقد سمت است. اضافه مینماید مسئولیت در پرداخت دیه به صورت تضامنی نمیباشد؛ زیرا تضامن در مسئولیت خلاف اصل میباشد؛ در خصوص مسئولیت اشخاص غیر از ولی قهری مانند مادر، مقررات عام قانونی حاکم است.
ــــــــــــــــــــــ
🔶 نظر اتفاقی:
در صورت احراز تقصیر والدین در نگهداری طفل ایشان مسئولیت دارند و باید دیه را پرداخت نمایند و در رابطه با تصادف رخ داده رابطه والدین و راننده مقصر در وقوع حادثه تعدد اسباب عرضی است و طبق ماده 533 قانون مجازات اسلامی به صورت مساوی ضامن هستند و در خصوص پرداخت دیه در میان والدین باید به صورت بالمناصفه دیه را پرداخت نمایند؛ زیرا تضامن خلاف اصل مسئولیت است و روح حاکم بر قواعد مسئولیت مدنی ایجاب مینماید که به تساوی هرکدام مسئول پرداخت دیه باشند. اگر پس از تفهیم اتهام والدین ایشان از تودیع تأمین کیفری عاجز بودند حسب تبصره 3 ماده 217 قانون آئین دادرسی کیفری مقام تحقیق در جرائم غیرعمدی باید با رعایت حقوق بزهدیده قرار تأمین جز کفالت و وثیقه صادر نماید و به نظر قرار تأمین وجه التزام به مصلحت و نظر قانونگذار نزدیک است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔖مستند_قانونی:
∆ تبصره 3 ماده 217 قانون آیین دادرسی کیفری
∆ ماده 533 قانون مجازات اسلامی
∆ ماده 526 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#تقصیر
#ارکان_مسئولیت
#دیه
#والدین
#نگهداری_طفل
#قاضی_انقلابی
➖➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
2_144151472530569106.pdf
2.99M
⚖️✍️جزوه کاربردی آیین دادرسی مدنی در ۳۰۰ صفحه منبع ارائه شده از طرف مرکز آموزش قضات
🔖جزوه کامل درس آیین دادرسی مدنی
➖➖➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
ا❁﷽❁ا
⚖️✍️ تأیید نهایی دستورالعمل موضوع ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی
🔺دستورالعمل چگونگی احراز رشد و کمال عقل افراد بالغ کمتر از هجده سال موضوع ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ نهایی شد. این دستورالعمل در پژوهشگاه قوه قضاییه تهیه شده است و در جلساتی مشترک با اداره کل تدوین لوایح و امور مجلس قوه قضاییه مورد تایید قرار گرفت.
🔖مشروح خبر در سایت:
https://jri.ac.ir/1402/03/24/%d8%aa%d8%a3%db%8c%db%8c%d8%af-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d9%88%d8%b1%d8%a7%d9%84%d8%b9%d9%85%d9%84-%d9%85%d9%88%d8%b6%d9%88%d8%b9-%d9%85%d8%a7%d8%af%d9%87-91-%d9%82%d8%a7%d9%86%d9%88%d9%86-%d9%85%d8%ac%d8%a7
➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ـ☫﷽☫ـ
إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِم
موضوع: «حکم ماموریت»
از: فرماندهی محترم کل قوا
به: جوانان و دانشجویان
🇮🇷 امام خامنه ای(مُدَّ ظِلُّه العالی):
✍️در قبال این حرکت گمراه کننده ای که از صد طرف به سمت ملت ایران سرازیر است. به مسئله «تبیین» اهمیت بدهید. هر کدام از شما به عنوان یک وظیفه، مثل چراغی، مثل یک نوری پیرامون خودتان را روشن کنید. افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید. میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه، جهاد کنید.
ـــــــــــــــــــــــــــ
#حکم_ماموریت
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#آگاهی_سازی
#نشر_حداکثری
#تبیین
➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تقطیع
✍️فیلم کاملتری از بازدید میدانی سردار مفخمی منتشر شد که در این موقعیت، در واکنش به گزارش شفاهی افسر مربوطه در رابطه با بازداشت سارقان موتورسیکلت از عبارت ناهنجاری و شکستن گردن ناهنجاران صحبت میکند.
ـــــــــــــــــــــــــــ
#ضد_شایعات
#روایت_درست
#مدافعان_امنیت
#برخورد_با_اراذل
#پلیس
#دادستان
#مازندران
➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers
ـ☫﷽☫ـ
📸گزارش تصویری جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهادت سردار سلیمانی
🔸سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده مطالبه خسارت مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به ریاست قاضی حسین زاده در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی (بینالملل) آغاز شد.
🔺جلسه دادگاه شامل ۱۱۴ کلاسه پرونده حقوقی واصله از استانهای مختلف کشور است.
➖➖➖ـ
🔹کانال حقوقدانان انقلابی
🆔ایتا: https://eitaa.com/enghelabi_lawyers