هدایت شده از KHAMENEI.IR
🎙 #تحلیل_و_تبیین | خلوت انس و توسل...
🔻 روایتی از نحوه حضور رهبرانقلاب در مسجد جمکران
🔸 درباره حضور حضرت آقا در مسجد جمکران در این مدتی که بنده آنجا بودم، گاهی در فاصلههای زمانی خیلی کم مثلاً در ظرف دو تا سه هفته و یا گاهی هم در فاصلههای زمانی بیشتر ایشان به مسجد جمکران مشرف میشدند. معمولاً هم در یک فضای آرام و خلوتی میآیند. بهگونهای که در ایام تابستان چون روزها بلند است به نماز مغرب ختم میشود و در ایام زمستان چون روزها کوتاه است از نماز مغرب به مسجد میآیند.
طبعاً اگر اول مغرب بیایند ابتدا نماز مغرب و عشاء را میخوانند و بعد نماز تحیّت و نماز امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را بهجا میآورند و اگر زودتر بیایند ابتدا نماز تحیّت و نماز امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف را میخوانند و طبعاً آخر برنامهشان به نماز مغرب و عشاء ختم میشود.
🔗 مطالعه متن کامل:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=45329
انقلابِ قَلم
📋 رشد تکبعدی یا رشد جامع؟ ✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی س
📋 ابعاد رشد جامع
✍️ بهروز دلاور، طلبه سطح 4 حوزه و پژوهشگر مطالعات تمدنی و فقه حکومتی
در یادداشت قبل گفته شد که رشد جامع، رمز موفقیت شخصیت امامِ انقلاب اسلامی بود. رشد تکبعدی بزرگترین آفتی است که امروزه گریبان گیر مدیران و اندیشمندان جوامع اسلامی است. سخنگویی از جامعیت بسیار کم است، اما عملگرایی و تربیت انسانها بر اساس معیارهای رشد جامع بسی بسیار کمتر است.
مهمترین ابعاد رشد جامع در شخصیت امام به صورت مختصر و کوتاه عبارتاند از:
١️_ علم و سواد عمیق
کرسیهای علمآموزی همیشه پابرجا هستند اما دانشجویانی که عشق را در وادی علم تعریف کرده باشند نایاب هستند. خصوصاً در شرایط کنونی که دانشهای تخصصی، نیازمند کسانی است که در ساعات شبانهروز، خود را در لابهلای کتابها و صفحات علوم تمدنی بیابند. امام خمینی علاوه بر راهبری حکومت دینی، عالمی خردمند در عرصههای فقه و اصول، فلسفه و منطق، عرفان و حکومت بود. آثار حکومت اسلامی، چهل حدیث، آدابالصلوة، تهذیب الاصول و... همه علم و دانش این استاد حکیم را نمایش میدهد.
۲_ عملگرایی در مقیاس جهانی
اگر صفحات زندگی سید روحالله را ورق بزنیم عمل به دانستهها دیدنی است. سخندانی، سخنرانی و تئوری پردازی هرچند هنر بزرگی است، اما عمل به تئوریها همتهای بلند را میطلبد. ایشان صرفاً به نوشتن نظریه حکومت اسلامی و ولایتفقیه اکتفا نمیکند، بلکه برای تحقق آن تلاش میکند. بسیاری از عالمان، هنگامیکه پای عمل به نظریات علمیشان به میان میآید، سرشان را پایین میاندازند و ترجیح میدهند کرسی درسشان را رها نکنند؛ اما شخصیت امام را هیچچیز جز عمل به تکلیف نمیهراساند.
همینکه میبیند در حکومت پهلوی ظلم و فساد نمایان است، استقلال دولتهای اسلامی رو به فنا میرود، جنایات سران آن کشورها فزونی پیداکرده است، کافی است که پاهای خود را استوار نموده و به سمت انقلابی بزرگ رهنمون شود.
۳_ تحکیم بنیان خانواده
ایشان با رفتار و اخلاق خود جمع میان درگیریهای اجتماعی و آرامش در درون خانواده را آموخت. از ابتدایی که نهضت امام تحرکات خود را آغاز نمود، چالشهای بزرگی زندگی ایشان را فراگرفت. هر انسانی در وهله اول حوادث او را منفعل نموده و خانوادهاش را دچار تزلزل میکند. شاید خیلیها خانواده را مانعی بزرگ برای تحرکات اجتماعی خود بدانند، اما خاطرات امام روی دیگری از توجه و رسیدگی به اعضا خانواده را نشان میدهد. جلوههایی از این رسیدگی نامههایی است که به همسر و فرزندان خود ارسال میکند، سفارشهایی است که پیرامون تربیت فرزندان به ایشان ارائه میکند. آرامشی است که در میان تلاطم حوادث انقلاب به اعضای خانواده، تزریق میکند، اخلاقی است که لبخندهای ثبتشده در تاریخ بهترین گواه آن است، نوعی دلدادگی است که از همراهی ایشان در کنار خانواده حکایت میکند و... . همگی اسناد ثبتشدهای است که نشان میدهد این بزرگمردی که فریادش کاخهای ستمگران را به لرزه درمیآورد، خانواده خود را فدای فعالیتهای وسیع اجتماعی خود نمیکند.
ادامه دارد...
#یادداشت
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا.
شهادت مهندس محسن فخری زاده مهابادی_ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع_ را به محضر مقدس حضرت ولی عصر ارواحنا فداه،رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و ملت شهید پرور ایران تسلیت عرض می کنیم.
خداوند روح پاکش را با حضرات معصومین علیهم السلام محشور گرداند و عاملان شهادت او را به فجیع ترین عذاب ها مبتلا سازد.
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَ
💠 شهید #فخری_زاده در سودای دانشِ تمدّنی
✍ علیرضا ملااحمدی؛ طلبه سطح ۴ حوزه علمیه قم
🔸 مهندس #فخری_زاده برای فردای ایران افقهای بلندی داشت و سوداهای تمدّنی در سر میپروَراند. او نه برای امروز، که تلاش میکرد برای فردای دانش ایران، رهاوردهای نوینی را از درون منابع معرفتیِ اسلامی و توحیدی کشف کند و در خدمت آیندهی انقلاب اسلامی قرار دهد. و بخاطر همین بود که مورد حمایت مستقیم رهبر معظّم انقلاب قرار داشت.
🔹 فهم و دانش خوبی از #فلسفه_اسلامی و #حکمت_متعالیه داشت و تلاش میکرد با ایجاد گفتوگو میان #فیزیک_و_فلسفه، ایدههای نو برای پیشرَوی صنعت دفاعی ایران بیابد. توفیق حضور در بعضی نشستهای گفتوگومحورش را یافتهبودم؛ این آرمان و دغدغه در گفتار و رفتارش و البته در برنامههای مدیریّتیاش مشهود بود.
🔸 #محسن_فخری_زاده فقط یک "دانشمند هستهای" نبود؛ او را #پدر_هستهای_ایران میدانستند. شهید شهریاری که از مؤثّرترین دانشمندان هستهای ایران بود، شاگرد او بود. شهریاری و علیمحمدی و رضایینژاد و بسیاری از دیگر دانشمندان علوم هستهای و دفاعی را او در کنار هم جمع کرد و در سازمان #سپند (سازمان پژوهش و نوآوریِ دفاعی) جریان علمی بابرکتی را شکل داد.
🔹 گرچه با علم و پیگیریهایش توانست دانش هستهای را در ایران اسلامی تثبیت کند، اما بیتردید با شهادتش، "مدیریّت دانش ایران" با یک خلأ روبهرو شد. البته ناگفته پیداست که #جریان_علم هیچگاه با حذف دانشمندان متوقّف نشده است و نیز نخواهد شد.
-رحمت و رضوان الهی بر او-
#یادداشت
#شهید_فخری_زاده
🆔@manaar_ir
🌺به کانال تبیینی و تحلیلی مَنار خوش آمدید🌺
✍️ در منار می خوانید:
رسانهِ رهبر باشیم
ائمه جمعه؛ دیپلمات های فرهنگی
ساز نظام با هتاکی کوک نمی شود
خداوند بحران کرونا را چگونه تدبیر می کند؟
ادکلن های سَمّی
بایست مردم بفهمند
از زمین به آسمان می بارد؟
گفتمانِ این مرتیکه یا اون مرتیکه؟
فریادهای بی صدا
بسیج مستضعفان،اندیشه نابِ پیر جماران
مَنار (معارف ناب امام و رهبری)
بروز ترین یادداشت ها و محتواهای تبیینی و تحلیلی را از آدرس زیر دنبال کنید:
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
💠 شهید #فخری_زاده در سودای دانشِ تمدّنی ✍ علیرضا ملااحمدی؛ طلبه سطح ۴ حوزه علمیه قم 🔸 مهندس #فخری
✍ پیام رهبر انقلاب درپی ترور دانشمند هستهای و دفاعی شهید محسن فخریزاده
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پی ترور دانشمند هستهای و دفاعی شهید، دکتر محسن فخریزاده پیامی صادر کردند.
متن پیام به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
دانشمند برجسته و ممتاز هستهئی و دفاعی کشور جناب آقای محسن فخریزاده به دست مزدوران جنایتکار و شقاوتپیشه به شهادت رسید. این عنصر علمی کمنظیر جان عزیز و گرانبها را به خاطر تلاشهای علمی بزرگ و ماندگار خود، در راه خدا مبذول داشت و مقام والای شهادت، پاداش الهی اوست. دو موضوع مهم را همهی دستاندرکاران باید به جِدّ در دستور کار قرار دهند، نخست پیگیری این جنایت و مجازات قطعی عاملان و آمران آن، و دیگر پیگیری تلاش علمی و فنی شهید در همهی بخشهائی که وی بدانها اشتغال داشت. اینجانب به خاندان مکرم او و به جامعهی علمی کشور و به همکاران و شاگردان او در بخشهای گوناگون، شهادت او را تبریک و فقدان او را تسلیت میگویم و علو درجات او را از خداوند مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۸ آذرماه ۹۹
#شهید_فخری_زاده
#شهدای_ترور
#شهدای_هسته_ای
🆔@manaar_ir
13890616_3637.mp3
1.52M
🔊 میخواهند انقلاب را زمین بزنند.
مسئلهی انرژی هستهای بهانه است. آن کسانی که خیال میکنند اگر ما مسئلهی انرژی هستهای را حل کردیم، مشکلات حل خواهد شد، خطا میکنند. مسئلهی انرژی هستهای را مطرح میکنند، مسئلهی حقوق بشر را مطرح میکنند، مسائل گوناگون را مطرح میکنند، که اینها بهانه است. مسئله، مسئلهی فشار است، میخواهند یک ملت را به زانو در بیاورند؛ میخواهند انقلاب را زمین بزنند.
یکی از کارهای مهم همین تحریم اقتصادی است. میگویند ما طرفمان ملت ایران نیست! دروغ میگویند؛ اصلاً طرف، ملت ایران است. تحریم برای این است که ملت ایران به ستوه بیاید، بگوید آقا ما به خاطر دولت جمهوری اسلامی داریم زیر فشار تحریم قرار میگیریم؛ رابطهی ملت با نظام جمهوری اسلامی قطع بشود. هدف اصلاً این است. البته ملت ما را نمیشناسند؛ مثل همهی موارد دیگر محاسباتشان غلط اندر غلط است. از نظر نظام سلطه، گناه بزرگ ملت ایران این است که خودش را از زیر بار سلطه آزاد کرده.
میخواهند مجازات کنند به خاطر این گناه، که چرا خودت را از زیر بار سلطه، ای ملت! آزاد کردهای. این ملت راه را پیدا کرده. اصلاً محاسباتشان اشتباه است؛ نمیفهمند چه کار باید بکنند و چه کار دارند میکنند. خب، اما فشار میآورند؛ فشار اقتصادی از راه تحریمها.
بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از کارآفرینان سراسر کشور،۱۳۸۹/۰۶/۱۶
#انرژی_هسته_ای
#شهید_فخری_زاده
#بشنوید
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
✍ پیام رهبر انقلاب درپی ترور دانشمند هستهای و دفاعی شهید محسن فخریزاده حضرت آیتالله خامنهای رهب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی با تبریک و تسلیت شهادت و فقدان دانشمند برجسته و ممتاز هستهای و دفاعی جناب آقای محسن فخریزاده، بر مجازات قطعی عاملان و آمران این جنایت و همچنین لزوم پیگیری تلاش علمی و فنی این شهید تأکید کردند.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به همین مناسبت نماهنگ «شهیدِ مُحسن» را منتشر میکند.
#ببینید
انقلابِ قَلم
📽 مانورِ تجمّل #ببینید
🗒 بازی کثیف تجمّل
✍️ زهرا نجاتی،طلبه سطح دو و مبلغه حوزه علمیه
تجملگرایی، بازی کثیفی است که در طی سالهای پس از انقلاب توسط برخی مسئولین جمهوری اسلامی، کلید خورده است.
اگرچه آلوده شدن به تجمل برخلاف مواضع رهبری و تذکرات مداوم و دردمندانه ایشان است اما حقیقت تلخ این است که در سالهای دولت سازندگی ازجمله بدعتهایی که توسط برخی مسئولین رواج پیدا کرد، تجملگرایی بود. تا جایی که رئیسجمهور وقت و امامجمعه موقت تهران سال ۱۳۶۸ در خطبههای نماز جمعه با صراحت مردم و مسئولین را دعوت به تجملگرایی کرد.
مرحوم هاشمی رفسنجانی در 9 آذر 1369 بیان داشت:
«اظهار فقر و بیچارگی کافی است. این رفتارهای درویش مسلکانه وجهه جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است. زمان آن رسیده که مسئولین ما به "مانور تجمل" رویآورند. از امروز به خاطر اسلام و انقلاب مسئولین وظیفهدارند مرتب و باوقار باشند. هرچند ما فقیر باشیم و اقتصادمان به سامان نباشد اما برای آنکه در دیدگان سایر ملل مسلمان و غیرمسلمان "ملتی مفلوک" جلوه نکنیم لازم است تا "جلوههایی از تجمل" در چهره کشور و مسئولین حاکمیتی رؤیت شود»
او سپس ترویج این فرهنگ را در دولت خود با انتقال دولت به کاخ سعدآباد و هزینهسازیهای چندمیلیونی برای وزارتخانهها آغاز کرد.
این طرز تفکر هاشمی رفسنجانی در دولت بعدی که پدرخواندهاش نیز شمرده میشد، با تمام قدرت پیگیری شد و پس از رسوب در زندگی مسئولین، طبق فرمول "الناس علی دین ملوکهم", بهتدریج در بدنه اجتماع رخنه کرد. تلویزیون، مجلات و پیامهای بازرگانی، همه به کمک آمدند تا این فرهنگ غلط جای پایش را محکم کند.
تا جایی که دامن تعداد قابلتوجهی از مسئولین، مذهبیها و حتی برخی مردم کم برخوردار را هم گرفت.
شاید بتوان گفت بخشی از نارضایتیها نسبت به وضع اقتصادی موجود، از همین سبک زندگی تجملی و توقعات بالا سرچشمه گرفته است.
اما جستجوی کوتاهی در میان سخنان رهبری خطاب به مسئولین و عموم مردم در چند سال اخیر و درهمان سالهای آغاز تجملگرایی، نشان از موضع مخالف ایشان دارد.
بهعنوانمثال ایشان دوم آذر 1368، میفرماید:"اینجانب از اینکه کسانی میکوشند تا در میان مردم ما رسم تجملگرایی و اسراف و ولخرجی را شایع کنند، شدیداً نگران و متأسفم و از اینکه مردم فداکار و انقلابی ایران در امور شخصی به مصرفگرایی سوق داده شوند و قناعت انقلابی را از یاد ببرند، به خدا پناه میبرم".
آیتالله خامنهای در خلال سالهای ۷۴ تا ۹۸ بهصورت پیوسته درباره نفوذ تجمّل در زندگی مسئولین و مردم هشدار داده و سخن قرآن و اهلبیت علیهمالسلام را در نکوهش این فرهنگ ناصواب یادآوری فرمودهاند. اینهمه در حالی است که تاکنون مستندات مختلفی از اصرار رهبر انقلاب بر ساده زیستی خود و خانواده ایشان مطرحشده است.
بیشک مسابقه تجمّل و اشرافی گری فشار روانی شدیدی بر جامعه ایجاد میکند و در این بازی تلخ مردم قربانی خواهند شد.
#یادداشت
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
🗒 بازی کثیف تجمّل ✍️ زهرا نجاتی،طلبه سطح دو و مبلغه حوزه علمیه تجملگرایی، بازی کثیفی است که در ط
📋 شرح و توضیح درباره یک یادداشت
✍️ سردبیر مَنار
بعد از انتشار یادداشت "بازی کثیف تجمّل"، کاربر محترمی پیغام داده است که این حرفها تهمت به مرحوم هاشمی رفسنجانی است و از این قطعه تصویری نیز نمیشود چنین چیزی را برداشت کرد.
ما برای روشنتر شدن ابعاد ماجرا و پرهیز از قضاوت یکجانبه مستنداتی را برای آشنایی بیشتر با مدعای نویسنده یادداشت در اختیار کاربران کانال منار قرار میدهیم. بیان این نکته نیز لازم است که سیاستِ مَنار تبیین و تحلیل اندیشه امامین انقلاب در موضوعات مختلف است و هدف نویسنده یادداشت مورد نظر هم نقدی درباره بی توجهی به فرامین رهبر انقلاب در موضوع تجمّل گرایی و اشرافی گری بوده است.
1- این خطبه در تاریخ 9 آذر 1369 ایرادشده که نویسنده یادداشت "بازی کثیف تجمّل" بر اساس برخی اطلاعات موجود،تاریخ آن را بهاشتباه 18 آبان 1368 درج کرده است و ما نیز تاریخ را اصلاحکردهایم.
2- مردادماه 1399 مستندی به نام "رؤیای آجری" از تلویزیون پخش میشود که بهصورت تحلیلی و مبتنی بر اسناد و تصاویر دیده نشده، سیاستگذاریِ مسکن در ایران را از زمان پهلویها تا امروز بررسی کرده است.
به گزارش رجا نیوز، بعد پخش قسمتهای مربوط به سیاستگذاری مسکن در دوران سازندگی جریان نزدیک به مرحوم هاشمی تحت این عنوان که مستند «رؤیای آجری» شخصیت و عملکرد رئیس دولت پنجم و ششم را تحریف کرده است نسبت به پخش این مستند اعتراض کردند.
ازجمله محسن هاشمی نیز به مطالب پخششده در مورد پدرش اعتراض میکند و معتقد است هاشمی هرگز درباره تجمّل گرایی مسئولان سخنی نگفته است و آنچه در خطبه موردنظر بیانشده تنها درباره اهمیت به آراستگی مساجد بوده است.
3- مهدی نصیری _مدیرمسئول وقت روزنامه کیهان_ خاطرات خود را از آن ماجرا چنین روایت میکند:
"آقای هاشمی اگرچه از مانور تجمل نمازگزاران سخن گفته بود (که در توصیههای دینی به آن اشارهشده) و حرفی از مانور تجمل مسئولان نزده بود اما وقتی این موضوع بلافاصله پس از بخش آغازین حرفهایش درباره ضرورت سکونت متدینین و حزباللهیها در مناطق لب دریا و شمال شهر مطرح شد، طبعاً این نتیجه گرفته شد که او دارد از ضرورت مانور تجمل و اشرافی گری متدینان و سخن میگوید که از نتایج قهری آن تشویق مسئولان کشور ـ که دستشان به بیتالمال میرسید ـ به رفتن به سمت رفاه و اشرافی گری و کسب ثروت بود. این خطبه با واکنشهای انتقادی تندی در مطبوعات و مجلس مطرح شد و ما در روزنامه کیهان دو مطلب در انتقاد از آن درج کردیم. یکی مقاله آقای حسین شریعتمداری با عنوان «دو گام ناپیموده» بود (که آن روزها برای کیهان یادداشتهایی را مینوشت) که در کمال احترام به آقای هاشمی بود و دیگر مطلب طنزی بود که من با عنوان «مانور تجمل» و امضای ذرهبین چی نوشتم و سخنان هاشمی را نقد کردم."
4- 10 مرداد 1395 سایت مشرق نیوز گزارشی با عنوان "هاشمی رفسنجانی چگونه اشرافیت را به مدیران دولتی تعلیم داده است؟" منتشر کرده است که اگرچه باز تاریخ ایراد خطبه اشتباه بیانشده اما بر اساس خاطرات روزنوشت هاشمی رفسنجانی مستنداتی را در مورد اعتقاد او به تجمّل گرایی انتشار داده که قابلتأمل است.
5- برای شناخت ابعاد بیشتر حاکمیت تفکّر اشرافی گری و تجمّل گرایی در دوران دولت سازندگی پیشنهاد میکنیم دو مستند "هاشمی زنده است" و "شورش علیه سازندگی" و این قطعه تصویری را ببینید.
#یادداشت
#سخن_سردبیر
🆔@manaar_ir
به مناسبت دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس
مجلس باید مجلسی باشد که بتواند در مقابل زورگوییها و زیاده خواهیها و مرعوب کردنها و تطمیع کردنهای قدرتمندان جهانی بایستد و مصالح کشور و ملت را محاسبه کند و دنبال آن برود. امام رضواناللهعلیه بارها اسم «مدرّس» را میآوردند. مگر خصوصیت مدرّس چه بود؟ از مدرّس عالِمتر هم داشتیم. مدرّس خصوصیت عمدهاش این بود که هیچ عامل ارعاب و تهدید و تطمیع و فریبگری در او اثر نمیکرد. همان وقتی که علیالظّاهر فضا را بر ضدّ او آنچنان متشنّج کرده بودند که علیهش شعار میدادند، او ایستاد و حرف خودش را زد. این خصوصیت یک نماینده خوب در مجلس است.
بیانات در دیدار کارگزاران حج،۱۳۷۸/۱۱/۲۶
#عکس_نوشته
🆔@manaar_ir
✳️ میرزا کوچک خان یک روحانی است ✳️
میرزا کوچک - همین طور که اشاره کردید - یک روحانی است، یک طلبه است. البتّه من شنیده بودم، نقل شد برای ما از سالها پیش که ایشان مرحوم میرزای شیرازی را درک کرده، لکن خیلی باورکردنی نیست. این را مرحوم پدرم نقل میکرد از مرحوم آ سیّد علیاکبر مرعشی - که شوهر خواهر پدر ما بود، یعنی باجناق مرحوم شیخ محمّد خیابانی بود - که او از بزرگان علمایی بود که منزوی بود در تهران؛ او گفته بود که میرزا کوچک درس میرزا را درک کرده.
به نظرم نمیآید این خیلی قابل تأیید باشد، زیرا که سنّ میرزا کوچک در وقتی که میرزای شیرازی از دنیا رفته، چهارده پانزده سال بیشتر نبوده، بعید به نظر میرسد که ایشان توانسته باشد درک کند مرحوم میرزای شیرازی را؛ لکن در اینکه طلبه بوده، در اینکه روحانی بوده، هیچ شکّی نیست؛ در حوزهی خودِ رشت، بزرگانی هم در آن وقت بودهاند که میتوانسته از آنها استفاده کند، در این هیچ تردیدی نیست. بنابراین منشأ حرکت میرزا کوچک خان یک منشأ صددرصد دینی و اعتقادی است.
💠 بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بزرگداشت میرزا کوچکخان جنگلی ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
📅 یازدهم آذرماه سالگرد شهادت یونس استاد سرایی مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی_مبارز انقلاب مشروطه و رهبر جنبش جنگل_
#تقویم_تاریخ
#میرزا_کوچک_خان_جنگلی
#انقلاب_مشروطه
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
به مناسبت دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس مجلس باید مجلسی باشد که بتواند
📋 مجلس از نگاه رهبر انقلاب
✍️ مجتبی میرزایی، معاون پژوهش حوزه علمیه امام زینالعابدین (علیهالسلام)، شعبه انصار المهدی (ارواحنا فداه)
"اگر قانون، درست و بسنده و قابلاجرا باشد و از ضمانتهای اجرایی آن بهدرستی استفاده شود، کشور به هدفهای والای خود دست مییابد. این است شأن والای مجلس و این است تکلیف حیاتی و مهمّ آن."
این جمله بخشی از پیام رهبر فرزانه انقلاب به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است.
بهراستی جایگاه مجلس چیست که ایشان از آن تعبیر به شأن والا و تکلیف حیاتی و مهمّ میکنند؟
در ادامه بر اساس بیانات آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با نمایندگان یازدهمین دوره مجلس و همچنین پیام ایشان به مناسبت آغاز به کار مجلس یازدهم، به برخی از شئون مجلس یازدهم اشاره میکنیم که قابل انطباق با ویژگیهای اصحاب پیغمبر اکرم (صلیالله علیه و آله) است.
1- مجلس پیشانی پیکره انقلاب
رهبر انقلاب، در پیام صادره به مناسبت شروع به کار مجلس یازدهم، مردمسالاری دینی را بهمنزله یک پیکره در نظر گرفتهاند که پیشانی آن، مجلس شورای اسلامی است و مجلس را پیشانی درخشان و باشکوه پیکره مردمسالاری اسلامی میدانند و اینیک شأن بالا محسوب میشود.
همانگونه که خداوند نشانه شناختیاران رسولالله (صلیالله علیه و آله) را، شناخت از سیما و چهره درخشان و نورانی و پیشانی آنان برمیشمارد: «سِیمَاهُمْ فِی وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ.» (سوره فتح، آیه ۲۹).
رهبر انقلاب اسلامی نیز مجلس را بهعنوان پیشانی پیکره انقلاب برمیشمارند که بیننده این پیکره با مشاهده پیشانی آن_یعنی مجلس_ پی به محتوا و حقیقت این پیکره میبرد.
شاید دلیل آنکه امام خمینی (رضوانالله علیه) مجلس را رأس امور میدانستند نیز همین باشد که مجلس مثل پیشانی برای یک پیکره است.
2- انسجام داخلی و اتحاد در برخورد با دشمنان
مقام معظم رهبری از دیگر شئون بالای مجلس را حفظ انسجام داخلی میدانند. ایشان قائلاند که مجلس و نمایندگان باوجود اختلافنظرها و اختلافسلیقههایی که با دولتمردان دارند، اما لازم هست که بین یکدیگر اتحاد کلمه داشته و در مقابل کفار و دشمنان یکصدا و یککلام بلند و محکم اظهارنظر کنند.
این ویژگی درواقع همان وصف یاران پیغمبر خاتم است که قرآن آن را چنین توصیف میکند: «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکفَّارِ رُحَمَاءُ بَینَهُمْ». (سوره فتح، آیه 29). مؤمنین با یکدیگر مهرباناند اما با کفار رفتار خشن دارند.
3- عبادت و خدمتگزاری
پیامبر اکرم (صلواتاللهعلیه و آله) خدمت به مردم را در کنار ایمان به خدا میدانند و میفرمایند که هیچ خیری بالاتر از این دو نیست. (تحف العقول، ص 35).
بر همین اساس حضرت آیتالله خامنهای کار برای خدا و خدمت به مردم را از دیگر شئون والای مجلس میدانند. ایشان کار برای خدا را اینگونه تعریف میکنند:
"برای خدا، یعنی حقیقتاً با نیّت خالص، تصمیم بگیرید برای مردم کارکنید. اسیر جَو و مانند این چیزها هم نشوید".
قرآن کریم یاران پیغمبر اکرم را همیشه به دنبال فضل و رحمت و خشنودی خداوند معرفی میکند. «یبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا». (سوره فتح، آیه 29) چه از طریق رکوع و سجود و عبادت خداوند و چه از طریق خدمت به بندگان خدا.
4- مایه امید مردم
انتخابات مجلس یازدهم در شرایط بد اقتصادی و کرونایی رخ داد و بسیاری به دنبال مأیوس سازی مردم از تحقق مجلسی قوی بودند؛ اما بااینوجود مردم امید خود را به مجلس از دست ندادند و این همان شأن بالای مجلس است که نقطه امید مردم برای حلّ مشکلات اقتصادی و معیشتشان است.
مقام معظم رهبری دراینباره میفرمایند:
"مجلس یازدهم، مجلس امید و انتظار مردم است، نقطه امید مردم و مظهر امید مردم است".
اصحاب پیغمبر اکرم (صلواتاللهعلیه و آله) بیشترشان جوانانی بودند که هیچکسی انتظار و امید ایجاد حکومت اسلامی بهواسطه آنها را نداشت؛ اما با عنایت و فضل الهی نور امید را در دل تمامی مستضعفین روشن کردند. «مَثَلُهُمْ فِی الْإِنْجِیلِ کزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَی عَلَی سُوقِهِ یعْجِبُ الزُّرَّاعَ». (سوره فتح، آیه 29).
جوانان انقلابی که اکنون در مجلس یازدهم بر کرسی نمایندگی نشستهاند میتوانند و باید با بهرهگیری از تجربیات گذشته و استفاده از نظرات کارشناسی باسابقه مجلسی پویا و پرکاربرد و قوی را شکل بدهند و انقلابی بودن مجلس را در مقابل چشمها برجسته سازند.
#یادداشت
🆔@manaar_ir
📣 فردا در مَنار می خوانید:
📝 باید آدم باشید
🗂 تبیین و بررسی جایگاه مجلس شورای اسلامی از دیدگاه امام خمینی رضوان الله تعالی علیه
🔰 به مناسبت دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس
🆔@manaar_ir
انقلابِ قَلم
📣 فردا در مَنار می خوانید: 📝 باید آدم باشید 🗂 تبیین و بررسی جایگاه مجلس شورای اسلامی از دیدگاه اما
🔰 باید آدم باشید
✍️سردبیر مَنار
"من امیدوارم که انشاءالله شما معلم اخلاق جامعه باشید."
چهارم خرداد 1359، امام خمینی رضوانالله علیه در بین نمایندگان اولین دوره مجلس شورای اسلامی سخن میگوید و ضمن مقایسه وضع فعلی با دوران گذشته برجستهترین تفاوت مجلسِ پیش رو با قبل را جنگ و مبارزه برای رسیدن به برای آمال و هوسهای فردی و جناحی معرفی میکند و باور دارد که شاکله مجلسهای پیشین از اساس خراب بوده و حتی برخی آدمهای سالم و صالح را نیز در خودش هضم میکرده است.
نگاهی به مجموعه پیامها و سخنان حضرت روحالله درباره جایگاه و شأن مجلس ما را به این نتیجه میرساند که امام خمینی دیدگاه و امیدی بسیار ویژه به خانه ملت داشته است.
آیتالله خمینی، برتری دادن مصلحت اسلام و کشور را در انتخاب نامزدها توسط مردم، نشانه رشد و کمال انسانی، اسلامی و سیاسی میداند و به همین دلیل است که از ورود افراد کارشکن و جنجالآفرین به مجلس ابراز نگرانی میکند.
امام مجلس را محل مشورت و مباحثه عدهای متفکر میداند که میخواهند به ملت خدمت کنند و بنابراین بهشدت از اینکه مجلس به بزنگاهی برای تصفیهحسابهای شخصی تبدیل بشود پرهیز میدهد و بر این عقیده پافشاری میکند که اگر قرار است درگیری و تنش ایجاد بشود تنها درراه مقابله با برهم زنندگان آرامش و جایگاه مجلس سزاوار است و البته در این مورد هم شرطش آن است که این افراد با زبان خوش در مسیر هدایت قرار نگیرند.
نگاه اخلاقی و تربیتی رهبر کبیر انقلاب به مجلس در سراسر جملات ایشان موج میزند تا جایی که ایشان آرزو میکند مجلس بر محور عبادت بچرخد و نه نافرمانی خدا، و مرکز گسترش صلاح یا فساد در کشور را خانه ملت میداند.
در اندیشه آیتالله سید روحالله خمینی وکلای ملت باید نقد سازنده و خیرخواهی برای دولت را بهعنوان کسانی که پیرو عدالت و اسلام هستند موردتوجه جدی قرار بدهند و نباید عیبجویی و انتقام را با پوشش نظارت و استیضاح رواج بدهند. امام تصریح میکند که هرکسی که به وجدانش مراجعه کند تفاوت اینها را متوجه خواهد شد.
پیر جماران میخواهد که مجلس منظره خوشایندی را در برابر چشمان مردم به نمایش بگذارد و نمایندگان طوری رفتار کنند که مردم از رأی خود پشیمان نشوند و آنچه تصویر خانه ملت را زیبا میکند تلاش برای رسیدگی به حال مستضعفان و مستمندان است زیرا که مجلس عصاره زحمات طاقتفرسای ملت است و جز تحقق رضایت خدا و آرمان اسلام نباید دغدغه دیگری برای وکلای مردم وجود داشته باشد.
امام خمینی نمایندگان را عصاره فضیلتهای ملت میداند و خرداد 1360 یعنی یک سال پس از شروع به کار اولین دوره مجلس، از اینکه مجلس در طراز معلم اخلاق ظاهرنشده است ابراز تأسف میکند.
آیتاللهالعظمی سید روحالله خمینی مجلس را خانه واقعی ملت میداند و مجلس را با عینک اخلاق و تربیت سیاسی مینگرد و وکلای ملت را از بازیهای جناحی و سیاسی که خدمت به موکلان را به اولویت آخر تبدیل میسازد پرهیز میدهد.
مجموع سخنان امام خمینی خطاب به نمایندگان مجلس را میتوان اینگونه خلاصه کرد که ایشان میخواهد صندلی نشینان این خانه آدم باشند.
#یادداشت
#سخن_سردبیر
🆔@manaar_ir