زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
یکی از حزب اللهی ترین نهاد های رسمی کشور که سپاه هست سنخ کارایی که به اسم فرهنگی داره انجام میده چقد
• ما هنوز در مرحله تولید علم نیستیم بلکه در بهترین حالت برای بخشی از ساختار های نظام سوال هایی ایجاد میشه که غالبا به دلیل فرورفتن در ساختار ها و چالش های فعلیشون حتی بعد از مواجهه هم فرصت اندیشه و سرمایه گذاری برای تفکر رو ندارن وفقط از بودن موجودشون زجر میکشن در واقع همگی به دنبال عبور از مشکل اجرایی و عینی فعلی هستن.
هدایت شده از زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
♦️ جدایی فسلفه از اسلام تهمت به دین بود.
🔷 انکار عقلانیت در دین مانند انکار خورشید است....
#سید_علی_خامنه_ای
#فلسفه
____
💠 @ensani_islami |زندگی برای علوم انسانی
• مقام معظم رهبری امروز گفتن اولویت اول طلبه اینکه کار تبلیغی کنه، خوب مبلغ توی منظومه فکری ایشون کیه؟ شهید مطهری یه روحانی مبلغ بود؟
👥 @taha_mojahed
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• مقام معظم رهبری امروز گفتن اولویت اول طلبه اینکه کار تبلیغی کنه، خوب مبلغ توی منظومه فکری ایشون کی
• بعدش گفتن حمله به مبانی فکری جبهه مقابل مصداق تبلیغ هست، این حمله چه طوری میشه؟ بدون کار علمی عمیق میشه؟ مبانی فکری جبهه مقبال بدون فلسفه هست؟
- تا حضرت آقا میاد از تبلیغ حرف میزنه ذهن ما میره به اینکه حالا یه کانال بزنیم شبهه جواب بدیم یا احکام رساله و اینا رو بریم پا یه منبر بگیم یا مثلا با مردم بحث سیاسی کنیم قانعشون کنیم..
• ولی نکته اساسی اینکه تبلیغ دین توی نظر ایشون #دین_حداقلی نیست و تبلیغ دین اجتماعی و اعم هست، تبلیغ دین حداکثری فرع بر شناخت مبانی این دین و امتدادش توی مسائل اجتماعی هست.یعنی باید رابطه مسائل دینی و مسائل اجتماعی جامعه رو بفهمیم و بعد مبلغش باشیم مقدم بودن فهم بر ابلاغ خیلی بدیهی هست.
به صرف تبلیغ و پخش احکام حداقلی نمیشه ادعای تبلیغ دین اجتماعی رو داشت.
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
- تا حضرت آقا میاد از تبلیغ حرف میزنه ذهن ما میره به اینکه حالا یه کانال بزنیم شبهه جواب بدیم یا احک
- میدونستین الان حوزه خودش نیاز به مبلغ داره؟
• در وضعیتی که حوزه های علمیه توان پاسخگویی برای طلاب خودش رو نداره و از حیث آموزشی و برنامه ریزی عقب افتاده خود حوزه میتونه مخاطب تبلیغ باشه.
- اصلاح وضعیت موجود حوزه ها بدون جریان سازی و گفتمان سازی امکان نداره،امیدی هم به این مسئولینش و نظام رسمی حوزه وجود نداره. نشون دادن راهکار برای عموم طلاب ناامید و سرخورده و گفتمان سازی علمی توی نهاد حوزه علمیه برای جریان سازی گفتمان انقلاب یکی از مصادیق عالی تبلیغ هست .
- گفتمان سازی اصل ضرورت فلسفه و علوم انسانی خودش مصداق تبلیغ هست.
❖علمای دین تا وقتی که برای خدا کار جمعی نکنند و کار فردی انجام دهند اختلاف میان عرفا و فلاسفه و اهل ظاهر را نمیشود جمع کرد.
📝 #علامه_طباطبایی
...و شما خواننده عزيز به عيان مىبينى كه اهل هر فنى از اين فنون اهل فن ديگر را جاهل يا بى دين يا سفيه و ابله مىخواند، و عامه مردم را مىبينى كه هر سه طائفه را منحرف مىدانند. همه اين بدبختىها در آن روزى گريبان مسلمانان را گرفت كه از دعوت كتاب به تفكر دسته جمعى تخلف كردند، براى فهم حقائق و معارف دينى #لجنه تشكيل ندادند، هر كسى براى خود راهى پيش گرفت ...
.
.
.
.
#عکس_نوشته
#اجتهاد_تشکیلاتی #اصلاح_دینی
.
.
.
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖علمای دین تا وقتی که برای خدا کار جمعی نکنند و کار فردی انجام دهند اختلاف میان عرفا و فلاسفه و اهل
❖ كوششهايى كه براى آشتى دادن و جمع بين ظواهر دينى، فلسفه و عرفان به عمل آمده است هیچکدام فایده ای نداشته
📝 #علامه_طباطبایی
- و به همين جهت است كه جمعى از علما در صدد بر آمدهاند به مقدار بضاعت علمى كه داشتهاند و در عين اختلافى كه در مشرب داشتهاند، بين ظواهر دينى و بين مسائل عرفانى نوعى آشتى و توافق بر قرار كنند، مانند محيى الدين عربى، و عبد الرزاق كاشانى، و ابن فهد، و شهيد ثانى، و فيض كاشانى.
- بعضى ديگر در صدد بر آمدهاند بين فلسفه و عرفان صلح و آشتى بر قرار سازند، مانند ابى نصر فارابى و شيخ سهروردى صاحب اشراق، و شيخ صائن الدين محمد تركه.
- بعضى ديگر در اين مقام بر آمدهاند تا بين" ظواهر دينى" و" فلسفه" آشتى بر قرار سازند، چون قاضى سعيد و غيره.
- بعضى ديگر خواستهاند بين هر سه مشرب و مرام توافق دهند، چون ابن سينا كه در تفسيرها و ساير كتبش دارد، و صدر المتالهين شيرازى در كتابها و رسالههايش و جمعى ديگر كه بعد از وى بودند.
- ولى با همه اين احوال اختلاف اين سه مشرب آن قدر عميق و ريشهدار است كه اين بزرگان نيز #نتوانستند كارى در رفع آن صورت دهند، بلكه هر چه در قطع ريشه اختلاف بيشتر كوشيدند ريشه را ريشهدارتر كردند، و هر چه در صدد خاموش كردن اختلاف بر آمدهاند دامنه اين آتش را شعلهورتر ساختند.
- و شما خواننده عزيز به عيان مىبينى كه اهل هر فنى از اين فنون اهل فن ديگر را جاهل يا بى دين يا سفيه و ابله مىخواند، و عامه مردم را مىبينى كه هر سه طائفه را منحرف مىدانند.
- همه اين بدبختىها در آن روزى گريبان مسلمانان را گرفت كه از دعوت كتاب به تفكر دسته جمعى تخلف كردند، براى فهم حقائق و معارف دينى لجنه تشكيل ندادند، هر كسى براى خود راهى پيش گرفت با اينكه قرآن كريم فرموده بود:" وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا" ، البته اين يك علت تفرقه مسلمين بود علتهاى ديگرى براى اين وضع هست.
ترجمه تفسير الميزان، ج۵، ص: ۴۶۰
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻