تشکیلاتی به شهادت رسید اامام حسین ع.پناهیان.mp3
2.37M
#پناهایان
🔰ارتباط تشکیلاتی یاران حضرت ولیعصر (عج)
#قرآن_تدبر_نکته
🌹علق
كَلَّا إِنَّ الْإِنسَانَ لَيَطْغَى (6)
أَن رَّآهُ اسْتَغْنَى (7)
إِنَّ إِلَى رَبِّكَ الرُّجْعَى (8)
أَرَأَيْتَ الَّذِي يَنْهَى (9)
عَبْداً إِذَا صَلَّى (10)
أَرَأَيْتَ إِن كَانَ عَلَى الْهُدَى (11)
أَوْ أَمَرَ بِالتَّقْوَى (12)
أَرَأَيْتَ إِن كَذَّبَ وَتَوَلَّى (13)
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَى (14)
✅نه چنین است (كه میپندارند). بی گمان آدمى طغیان میكند.
چون خود را بی نیاز میبیند.
⬅️ همانا بازگشت همه به سوى پروردگار توست.آیا دیدى آن كه منع میكند.بنده اى را كه نماز میخواند.آیا اندیشیدهاى كه اگر (آن بنده) بر طریق هدایت باشد یا به تقوا سفارش كند. (سزاى نهى كننده او جز آتش نیست)🔥
❓آیا اندیشیدهاى كه اگر تكذیب كند و روى برتابد (فقط خود را هلاك ساخته است؟)
آیا او نمیداند كه خداوند میبیند.
🚫كلمه «كلاّ» یا به معناى نفى گذشته است یعنى این گونه نیست كه انسان به یاد گذشته خود باشد كه خداوند او را آفرید و به او آموخت، پس بنده او باشد، بلكه به جاى بندگى طغیان مىكند و مانع بندگى دیگران نیز میشود.
و ممكن است كلمه «كلاّ» به معناى حقًا و براى تأكید باشد.(18)
⬅️اگر انسان ظرفیّت نداشته باشد، یا ثروت او را مغرور میكند، چنانكه قارون میگفت: «انّما اوتیته على علم عندى»(19)
⬅️ یا قدرت او را مغرور میكند، چنانكه فرعون میگفت: «الیس لى ملك مصر»(20) یا علم او را مغرور میكند. چنانكه بلعم باعورا به آن گرفتار شد. «آتیناه آیاتنا فانسلخ منها»(21)
⬅️ولى اگر ظرفیّت باشد، حتى هر سه در یك نفر جمع میشود مثل حضرت یوسف و سلیمان ولى مغرور نمیشود، چون همه را از خداوند میداند نه خود.
✅ چنانكه حضرت سلیمان گفت: «هذا من فضل ربّى»(22)
✅ و حضرت یوسف گفت: «ربّ قد آتیتنى من الملك و علّمتنى من تأویل الاحادیث»(23)
⬅️آرى خطر آنجاست كه انسان به خود بنگرد نه خدا.(24) «أن رآه استغنى»
♨️طغیانگر نه خدا را بنده است، نه دستورات الهى را به رسمیّت میشناسد، نه استدلال میپذیرد و نه به نداى وجدان و ناله مظلومان گوش میدهد.
⬅️مراد از عبدى كه نماز مىخواند «عبداً اذا صلّى» چنانكه از آیات آخر سوره بر میآید، رسول خداست، چون در آن آیات، آن حضرت را از اطاعت آن شخص نهى نموده است و او را به سجده و قرب دعوت میكند. از آنجا كه این آیات، اولین آیاتى است كه بر پیامبر نازل شده، پس آن حضرت قبل از رسیدن به مقام رسالت، نماز مىخوانده است.(25)
⬅️در احادیث میخوانیم: ابوجهل از اطرافیان خود پرسید: آیا پیامبر در میان شما نیز براى سجده صورت به خاك میگذارد؟ گفتند: آرى. گفت: سوگند به آنچه سوگند میخوریم، اگر او را در چنین حالى ببینم، با پاى خود گردن او را له مىكنم. زمانى كه متوجه شد پیامبر در حال نماز است، تصمیم گرفت با لگد بر سر مبارك آن حضرت در سجده بكوبد، همین كه نزدیك شد، با حالتى عجیب عقب نشینى كرد و به مشركان گفت: وقتى به او نزدیك شدم، در مقابل خود خندقى از آتش دیدم.(26)
⬅️ با اینكه مراد از «عبداً» شخص پیامبر است ولى نكره آوردن آن، به خاطر تعظیم و بزرگداشت است. «عبدًا اذا صلّى»
-----📚 :
18) تفسیر نمونه.
19) قصص، 78.
20) زخرف، 51 .
21) اعراف، 175.
22) نمل، 40.
23) یوسف، 101.
24) تفسیر نوین.
25) تفسیر المیزان.
26) تفاسیر مجمع البیان و نمونه.
✅- انسان ناسپاس است. ما او را آفریدیم و هر چه نمىدانست به او آموختیم. امّا او در برابر پروردگارش طغیان مىكند. «كلاّ انّ انسان لیطغى»
✅- انسان به خاطر آنكه به غلط خود را بى نیاز مى پندارد دست به طغیان میزند. «لیطغى ان رآه استغنى»
❌- بازداشتن از نماز، روشنترین نوع منكرات است. «ینهى عبداً اذا صلّى»
✅- حتى اگر احتمال حقانیّت دهند نباید اینگونه با پیامبر برخورد كنند. «ان كان على الهُدى»
✅- انسان كم ظرفیّت است و پندار بىنیازى او را مست میكند. «لیطغى ان رآه استغنى»
- علم به تنهایى كافى نیست. با اینكه به انسان علم دادیم امّا طغیان میكند. «علّم الانسان ما لم یعلم - انّ الانسان لیطغى»
⬅- غنى بودن كمال است، ولى خود را غنى دیدن زمینه لغزشهاست. «راه استغنى»
- ایمان به معاد مانع طغیان است. «انّ الى ربّك الرجعى»
- هر چه داریم مىگذاریم و میرویم خود را بى نیاز نپنداریم. «انّ الى ربّك الرجعى»
- انسان و هستى هدفدار و به سوى خداست. «انّ الى ربّك الرجعى»
- طاغوتیان مخالف نمازند. «لیطغى - ینهى عبدًا اذا صلّى» (رفتار ناروا زمانى مورد سرزنش قرار مىگیرد كه دوام داشته باشد.)
- نشانه بندگى خدا نماز است. «عبدًا اذا صلّى»
- طاغوتها از بندگى خدا ناراحتند. (نه از افراد بیتفاوت و یا بنده هوسهاى خود یا دیگران) «ینهى عبدًا اذا صلّى»
- نام و نشان مهم نیست، عملكردها مهم است. (نام نهى كننده و نمازگزار نیامده است.) «ینهى - صلّى»
- سزاوار است كسى كه امر به تقوا مىكند خودش از راه یافتگان باشد. «كان على الهُدى او امر بالتّقوى»
پیشگویی پیامبر ص درباره ایرانیان در آخرالزمان
احمد بن حنبل که از محدثان اهل سنت است از پیامبر (ص) چنین نقل می کند:
«نزدیک است که خداوند متعال اطراف شما را از عجم پر کند، آنان همچون شیرانی هستند که اهل فرار نیستند، آنان همچون شما میجنگند و دشمنان شما را می کشند و از غنایم شما استفاده میکنند.»
مفسران بر این عقیده اند که این پیشگویی پیامبر (ص) درباره ایرانیان در زمان ظهور است. پیامبر (ص) ایرانیان آن زمان را مردمانی شجاع می داند که از سر ایمان به یاری امام زمان (عج) می شتابند. آن ها اهل فرار از میدان جنگ نیستند و با این که غنائم را با اعراب تقسیم می کنند اما به طمع گرفتن غنیمت به جنگ نیامده اند.
#لبیک_یا_مهدی(ع)
@entezar_ma313
❓❓چگونه امام زمان را یاری کنیم؟
🌸پشتيبانى از امام زمان عليه السلام
💠اللّهُمَّ اجْعَلنِى مِنْ.... وَالمُحَامِينَ عَنْهُ
خداوندا مرا از.... و از هواداران او (قرار ده)
◀️محامى: حمايت كننده از روى شوق و عنايت و پشتيبان و هوادار و نگهبان را گويند و جمع آن محامين است.
◀️امروزه در كشورهاى عربى وكيل دادگسترى را محامى نامند؛ زيرا كه از حقوق موكّل خود حمايت كرده و از منافع وى دفاع مى نمايد و به طور كلّى پشتيبان او شناخته مى شود.
و نيز پاسدار و محافظ شخصيّتها را، حمايه مى خوانند كه نگهبانى و مراقبت دارد تا مبادا صدمه و آسيبى به آن شخصيّت برسد.
◀️فرق بين حمايت و حفاظت آن است كه حمايت در جايى است كه مراقبت محصور نباشد و آفتها و آسيب هاى احتمالى نامحدود باشد، مانند: زمين و شهر كه گويند: «هو يحيى الارض و البلد؛ او شهر و زمين را نگهبانى مى كند».
◀️امّا حفاظت در موردى است كه مى توان آن را محدود و محصور ساخت كه گويند: فلانى از پول و كالاى خويش محافظت مى كند و نمى گويند: فلانى زمين و يا شهر را محافظت مى نمايد، مگر كسى كه عامى باشد و كلمات را در جاى خود به كار نبرد.
◀️حمايت و نگهبانى از دين و پشتيبانى از اولياى دين از مهم ترين وظايف ايمان است كه به حكم عقل و شرع ثابت مى باشد.
◀️عقايد و احكام و سنّت هاى دينى به سبب حمايت و هوادارى و نگهبانى و مراقبت مؤمنان با اخلاص پايدار است و شرارت باطل جويان و كجروان و شبهه انگيزى بدانديشان و نابخردان همواره با تلاش حاميان و هواداران دين دفع گرديده است.
◀️تمامى پيامبران به حمايت از دين برخاسته اند و همه امامان محامى و نگهبان دين بوده اند و در اين راه رنجها و سختى هاى فراوان كشيده اند. در زيارت جامعه كبيره آمده است: «وَالذّادَةِ الحُماةِ ؛ (سلام بر شما... ) مدافان حمايتگر... ».
◀️پشتيبانى از امام عصر «عجّل اللَّه فرجه» در حقيقت طرفدارى از حق پرستى و هوادارى از عدل و داد و نگهبانى از فضيلت و نيك انديشى و حمايت از درستكارى و پاسدارى از حريم تقوا و پرهيزگارى است و جانبدارى از حقوق خدا و رسول و ائمه اطهارعليهم السلام و اهتمام به حقوق مستضعفين و مظلومين است.
◀️خداوند متعال در قرآن كريم حاميان دين و مدافعان اولياى دين را ستوده است. از جمله راجع به مؤمن آل ياسين فرمايد: «وَجَآءَ مِنْ أَقْصى المَدِينَةِ رَجُلٌ يَسْعَى قَالَ يَا قَوْمِ اتَّبِعُوا المُرْسَلِينَ... »؛ «از دورترين نقطه شهر (راد) مردى با ايمان در حالى كه شتاب مى كرد آمد و گفت: اى قوم من! از فرستادگان (خداوند) پيروى نمائيد از كسانى پيروى كنيد كه از شما مزدى نمى خواهند و خود هدايت يافته اند و چه دليلى دارد كه من كسى كه مرا پديد آورده است را پرستش نكنم! و حال آن كه به سوى او باز گردانده مى شويد؟ آيا به جز او معبودانى برگيرم كه هرگاه خداوند رحمان بخواهد زيانى به من رساند شفاعت آنها هيچ سودى برايم نخواهد داشت و مرا (از گرفتارى) نجات نخواهند داد؟! اگر چنين كنم در گمراهى آشكارى خواهم بود، من به حقيقت به پروردگارتان ايمان آوردم پس سخنان (و راهنماييهاى) مرا شنويد... ».
◀️و درباره مؤمن آل فرعون فرمايد: «وَقالَ رَجُلٌ مُّؤْمِنٌ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَكْتُمُ إِيمانَهُ.... »؛«و مردى مؤمن از آل فرعون كه ايمان خويش را پنهان مى داشت چنين گفت: آيا مردى را بدين سبب مى كشيد كه مى گويد: پروردگار من (اللَّه) است! و حال آن كه دلايل روشنى از سوى پروردگارتان برايتان آورده است؟! پس اگر دروغگو باشد دروغش دامنگير خودش مى شود و اگر راستگو باشد (دست كم) قسمتى از عذاب هايى را كه وعده مى دهد به شما خواهد رسيد. خداوند كسى كه اسراف كار و دروغگو است را هدايت نمى كند».
#یاری_امام
📚چگونه امام زمان را یاری کنیم؟
✍سید مهدی حائری واصلی
@entezar_ma313
🌷مهدی شناسی ۵۹🌷
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹ابوتراب🌹
◀️قسمت سوم
🍃خاك مادهاي با قابليت مقاومت و تحمل فراواني است. چنانچه صبر و مقاومتش زبانزد كوي عرفان است. از اين رو نه در مقابل فسق فاسقان و ظلم ظالمان،عبوس و مضطرب ميشود و نه در حلقات ذكر، جلسات علم شادي و سرور خود را به نمايش ميگذارد ( البته اين سخن به آن معنا نيست كه خاك شادمان از حلقات ذكر و جلسات علم ناراحت از مجالس فسق نيست. سخن اين جاست كه هيچ يک از اين دو وضعيت را به جلوه بروز ظاهري نميكشاند. همه اشياء عالم اهل ادراك هستند و مادام در حال تسبيح گويي حضرت حق ميباشند.)
🍃حضرت مهدی علیه السلام "ابوتراب" است يعني سينه وسيع و دل گشاده ايشان هم تحمل گناه و قصور افراد را دارد و هم به اذن حق روي آنها پرده مياندازد. همچنين از عبادت بيش از اندازه گروهی از عابدان و زاهدان بيش از اندازه شادمان نمیشود.
🍃خصلت بزرگان است که در هيچ حالی از وضعيت طبيعی خارج نمیشوند. نه خبری آنها را بيش از اندازه شادمان میکند و نه مصيبتی آنها را از حد بيرون غمگين میسازد. صراط عالمند واز افراط و تفريط مصون و دراماناند.
وجود مقدس ابوتراب پدر هر صابر و مومن متعادلی است.
🍃ويژگی ديگر خاک جذب آب است. آب در عالم معنا علم و معرفت و در انتها پذيرش ولايت حضرات معصومين است. اگر ولايت حضرات معصومين از لابلای سنگلاخ وجودی هر طالبی عبور کند، قطعا همان فضای نامطلوب برای کشت معرفت تبديل به مزارع سبزی خواهد شد.
🍃حضرت صاحب الزمان ابوتراباند. پدری که بر زمين تشنه وجود فرزندان خويش بارانی از معرفت میبارد تا سيرابِ سيراب شوند.
🍃ويژگی عجيب خاک که شايد کمتر مورد توجه قرار میگيرد پنهان کردن موادی است که ثمره چندانی ندارند.اگر برگها از درخت میريزند روی آنها را با خاک میپوشانند تا دوباره به کود تبديل شود و اگر زبالهای هست که قابليت تبديل شدن به کود را داشته باشد در خاک دفن میشود.
🍃 ابوتراب پوشاننده ی رذايل اخلاقی افرادند. وجود مقدس صاحب الزمان نواقص اخلاقی هر سالکی را پنهان میکنند تا زمان برای رويش دوباره ايجاد شود. ابوتراب با جلوه الهی خويش سيئات فرد را به حسنات بدل میکند و آنچه از نظر شخص پرونده سياه اوست زمينه ساز پرورش مجددش میشود.
🍃ويژگی ديگر آب: چون به خاك اضافه شود، گل حاصل شده كاملاً شكل پذير است، اگر آب ولايت به خاک وجود هر سالکی اضافه شود وجود او شکل پذير و قابل انعطاف خواهد شد و برای پذيرش احکام شريعت و تسليم شدن در مقابل احکام مقاومت و سرسختی از خود نشان نمیدهد. آب ولايت چنان بر گوشه و کنار دلش سايه میافکند که جايی برای بروز منيّتهايش نمیيابد.
🍃شايد خالی از لطف نباشد به نام ابوتراب در قيامت نگاه ديگري بيندازيم. قيامت روز حسرت است. روز آههای بلند. روز نگرانیهای جاودان. روز اضطرابهای بیپايان.تنها کسانی اين روز رستگار و بی دغدغهاند که در دنيا خاک وجود خود را به دست مربی عالم سپردهاند و در آن جا همراه او قيام میکنند.
🍃 کجايند کسانی که ابوتراب پرورش دهنده آنها بود؟؟؟ در آن روز که نالهها از شدت فراق از حق به عرش میرسد صدايی میآيد که کاش ما تراب بوديم(سوره ی نبا)، که امروز در پی ابوتراب قيام میکرديم. اما چقدر دير است و چه بیفايده است. آن روز، روز غبطه و حسرت است.
🍃ابوتراب!مهدی جان! خاک وجود مرا زمينهساز قدمهای مبارک خويش کن تا با اثر مبارك گامهايت قلب مرده من، زيباترين مسجد عالم شود.
ای صبا نِکهَتی از خاک در يار آور
خاطر از ما ببر و مژده ديدار آور
نغمه او به دل و جان، دهد آرام و قرار
غم ما را ببر ای پيک صفا، تار آور
صبرايوب، نباشد من بی سامان را
وعده بگذار و از او، رقعه بر اين زار آور
#مهدی_شناسی
#قسمت_59
#اسامی_امام
#ابوتراب
@entezar_ma313
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یا_مهدی_ادرکنی 💚
#دانشمند
🔉
✅قرآن میگه اونایی راکه داری تمسخر میکنی چه بسا اینان بهترین بندگان من هستند
12.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پناهیان
ما برای مسابقه آفریده شده ایم⚠️
#یاوران_مهدی
4-معرفت امام
✅ویژگی دیگر #یاران امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بینش عمیق آنان نسبت به آن حضرت است. امام سجاد علیه السلام در این خصوص فرموده: ✍«... القائلین بامامه»؛ «آنان به امامت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف اعتقادی[راسخ] دارند». این معرفت ژرف دو ثمره اساسی دارد: عشق ورزی به ساحت مقدس امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و اطاعت بی چون و چرا از او (محبت و اطاعت )
#قرآن_تدبر_نکته
🌹عنکبوت
وَمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ (64)
این زندگى دنیا چیزى جز سرگرمى و بازیچه نیست و اگر بدانند، زندگى حقیقى، همان سراى آخرت است.
❌«لهو» به سرگرمی هایى گفته میشود كه انسان را از هدف اصلى و مسائل اساسى باز میدارد؛ «لعب» انجام كارى مثل بازى است كه قصدى در آن نیست.(158)
«هذه الحیاة الدنیا» رمز تحقیر دنیاست، همانگونه كه «لهى الحیوان» رمز عظمت آخرت.
🔵سؤال: با این كه قرآن، خود به كار و تلاش براى آباد كردن زمین و سیر و سفر و بهرهمند شدن از طبیعت، همسر، زیبایىها، خوراكىها و كسب درآمد، سفارش نموده است، پس چگونه در این آیه میفرماید: دنیا جز لهو و لعب نیست❓
✔️پاسخ: كامیابى هایى كه براى رسیدن به اهداف مقدّس و با روش و ابزار مقدّس و در محدودهى قانون و با رعایت سایر شرایط باشد، همه آنها مزرعه آخرت است و آنچه در این آیه تحقیر و مذمّت شده و لهو و لعب معرّفى شده، مواردى است كه هدف مقدّسى در كنار آن نباشد و با موازین دینى و قانونى مخالف باشد.
-----
158) مفردات راغب.
🔷 آفرینش دنیا، هدفدار و حكیمانه است، لیكن غفلت از آخرت، دنیا پرستى و غرق شدن در آن، سفیهانه است. «لهو و لعب»
🔴همه جا سكوت در برابر دلخوشیهاى مردم جایز نیست، گاهى باید با نهیب و فریاد، به غافلان هشدار داد. «لهو و لعب»
- در شیوهى تبلیغ، هرگاه امر زشتى را نفى میكنید، جایگزین خوبى به او ارائه دهید. «انّ الدّار الآخرة»
✅حیاتِ واقعى، حیات آخرت است. «الدّار الآخرة لهى الحیوان»
- مردم، حقیقت آخرت را نمیدانند وگرنه به دنیا دل نمىبستند. «لو كانوا یعلمون»
دانشمند4_5780626892054856285.mp3
3.11M
#دانشمند
غربت و تنهایی امام حی 💦💔