✳️ #ما_اقتصاددان_نیستیم! ؛ #انصراف_از_نوبل_اقتصاد_و_شیمی!
⁉️از استیگلر برنده جایزه نوبل اقتصاد پرسیدند چرا جایزه نوبل را فقط به فیزیک و شیمی و اقتصاد می دهند و به محققان سایر علوم انسانی نمی دهند؟
✳️ او پاسخ داد؛نگران نباشید آنها #نوبل_ادبیات را دارند!
✳️ منظور استیگلر این بود که غیر اقتصاددانان فقط شعر می بافند و فقط مستحق نوبل ادبیات می باشند
✳️ فلاسفه اقتصاد از این رویکرد متکبرانه با عنوان #امپریالیسم_اقتصادی یاد کردند، و نقد کردند که اقتصاددانان جریان غالب چشمشان را به یافته های علمی جامعه شناسان و روانشناسان و... بسته اند.
✳️ در مناظرات #انتخابات_1400 همین نگرش امپریالیستی بارها تکرار شد بدین مضمون که گویا فقط اقتصاددانها همه چیز فهمند و بقیه به بیان استیگلر شعر می سرایند.
✳️ اتفاقا ریشه بسیاری از مشکلات کنونی ما همین نگاه فن سالارنه برخی اقتصاد دانان وطنی حاکم بر امور اقتصادی کشور است که با اقتصاد سیاسی، اقتصاد اجتماعی و اقتصاد فرهنگی بیگانه اند.
✳️ امپریالیست های اقتصادی سعی کردند همانند متخصصان شیمی جایزه نوبل ریاضی زدگی و تشبیه خود به متخصصان علوم طبیعی را بگیرند، ولی جایزه نوبل اقتصادشان به جایزه نوبل شیمی هم تبدیل نشد. آنها حتی قادر به حفظ ارزش پول ملی هم نشدند.
✳️ اگر اقتصاد این دانشی است که حتی عاجز از حل مشکلات اقتصادی کشور است، شاید بهتر باشد که منکر تخصصمان بشویم و بگوییم:
#ما_اقتصاددان_نیستیم
#ما_نه_نوبل_اقتصاد_میخواهیم_نه_نوبل_شیمی
15.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بانک مرکزی و دادن 7 میلیارد دلار به کارتن خواب ها
7.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️خصوصیسازی به مثابه ابزاری برای فروپاشی در لهستان، روسیه و آرژانتین
✳️ نگاهی به نقش جفری ساکس کسی که به ایران هم دعوت شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عدم استقلال بانک مرکزی از ثروتمندتران
رشوه بی ام وی به مدیر ارشد بانک مرکزی برای افزایش نرخ ارز
حال مجلسی ها بدنبال استقلال بانک مرکزی از دولت اند ولی فکری برای استقلال بانک مرکزی از بانک های خصوصی و ثذوتمندان ندارند
مکتب نیاوران - دکتر اباذری.pdf
394.3K
مكتب اقتصادي نياوران زمينهساز بسياري از مشكلات اقتصاد ايران
دکتر اباذری
⬅ مکتب نیاوران نامی است که به گروهی منسجم از اقتصاددانان ایرانی معتقد به سیاستهای اقتصاد آزاد داده شده است که در دو دهة ابتدایی بعد از انقلاب با حضور در سازمان برنامه و بودجه، مسئولیت تنظیم برنامههای اول تا سوم توسعۀ کشور را بر عهده داشته و سیاستهای تعدیل ساختاری و خصوصیسازی را برای اقتصاد ایران تجویز کردهاند؛ سیاستهایی که منشا بسیاری از مسائل و تحولات اجتماعی دوران بعد از انقلاب بوده است.
✳ با آغاز به کار دولت یازدهم، آنان نیز به عرصۀ سیاستگذاری بازگشتهاند و در سیاستهای اقتصادی روزمرة دولت مداخله كردند
✳ برخي رويكردهاي مكتب اقتصادي نياوران
⬅ اموزش اقتصاد به نام مهندسي و به كام مهندسان
⬅ فراغت از تاريخ و جامعه در سوداي علم ناب
⬅ رشد بيسابقه نقدينگي در سال 1399
✳ نرخ رشد نقدينگي در سال 1399 به رقم بيسابقه 40.6٪ رسيد كه پس از انقلاب بيسابقه است
✳ عدم كنترل رشد نقدينگي توسط بانك مركزي به خصوص در سالهاي اخير باعث شده است كه ارزش پول ملي حداقل به يك سوم كاهش پيدا كند.
✳ در طول دوره دكتر همتي بر بانك مركزي نرخ دلار از حدود 8 هزار تومان به حدود 23 هزار تومان افزايش پيدا كرد؛ يعني نرخ ارز حدودا 3 برابر شد و در نتيجه ارزش پول ملي حداقل به حدود يك سوم كاهش پيدا كرد
http://fna.ir/1w62x
✳️ برنامه کاندیداهای انتخابات در بخش معیشت مردم (به ترتيب الفبا)
*سعید جلیلی: الف- اجرای طرح سبد غذایی مردم شامل 13 قلم کالا و با هدف تامین 2500 کیلو کالری مورد نیاز مردم، ب-اجرای طرح «وان» و ایجاد بازار انرژی از طریق توزیع سهمیه انرژی بین افراد.
*محسن رضایی: پرداخت یارانه 450 هزار تومانی به 40 میلیون نفر از مردم (5 دهک پایین جامعه) و افزایش جمعیت دریافت کننده یارانه به 60 میلیون نفر در سال های آتی
*سید ابراهیم رئیسی: الف- تامین نیازهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب با استقرار کامل مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی از آذرماه 1400، ب- کاهش وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی به یک سوم تا سال 1404، ج- توقف اثرپذیری معیشت مردم از نوسانات و رشد نرخ ارز از سال 1402، د- تامین کل نیاز ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی از سال 1402.
*علیرضا زاکانی: الف- حذف ارز 4200 تومانی و توزیع مستقیم یارانه از طریق دادن بن کالا به افراد با حقوق زیر 5 میلیون تومان ، ب- توزیع سهمیه بنزین بین افراد به جای خودروها.
*سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی: الف-تک رقمی شدن نرخ تورم از سال 1402 و کاهش نرخ تورم به کمتر از 2 درصد تا سال 1404، ب- کاهش 30 درصدی تاثیرپذیری قیمتهای داخلی از نوسانات نرخ ارز تا سال 1404.
*محسن مهرعلیزاده: الف-کاهش نرخ تورم به یک رقمی درطول سه سال اول دولت و پایدار نمودن آن درطول دوره، ب-افزایش درآمد واقعی 30 درصد خانوارهای کشور مربوط به اقشار ضعیف جامعه (سه دهک پایین جامعه) به میزان 20 درصد در سال از محل منابع هدفمندسازی یارانه انرژی. 5برابر شدن یارانه نقدی 5 دهک پایین جامعه و حذف یارانه نقدی 3 دهک بالای جامعه
*عبدالناصر همتی: الف- پرداخت یارانه يك میلیون تومانی به 3 دهک پایین جامعه و حذف یارانه نقدی سایر دهک ها، ب-کاهش نرخ تورم به 8 تا 12 درصد در صورت برداشته شدن تحریم ها.
✳️ به جای استخدام نجات غریق، مردم را به داخل رودخانه هل ندهیم
✳️ در یک اقتصاد سالم باید کاری کنیم که نیاز به یارانه کم شود. عامل افزایش نیاز به یارانه اقدامات نادرست دولت و بانک مرکزی در اجازه دادن به 6 برابر شدن نقدینگی و 6 برابر شدن نرخ ارز در 8 سال اخیر است.
✳️ نقل شده فردی کنار رودخانه غریقی را دید به سرعت نجاتش داد. کمی جلوتر دید دو نفر در حال غرق شدن اند. یکی. را توانست نجات دهد. جلوتر دید 4 نفر در حال غرق شدن اند باز هم یکی را بیشتر نتوانست نجات دهد. کمی جلوتر دید فرد قلدری بالای پل روی رودخانه هرکه رد می شود را به رودخانه می اندازد
✳️ مشکل ما هم همین است که بانک مرکزی با بی عملی و بدعملی نرخ ارز را سه برابر کرده و ارزش پول ملی را یک سوم کرده است. بانک مرکزی جلوی بانکها در خلق نقدینگی را نگرفته و همه اینها شده تورم، برخی نامزدها به جای اینکه با علت تورم و نیاز به یارانه برخورد کند الان وعده یک میلیون یارانه می دهند. باید گفت شما مردم را به داخل رودخانه هل ندهبد نمی خواهد نجات غریق بیشتر استخدام کنید
✳️ نقش بانک مرکزی در ریزش بازار سهام
✳️ تابستان سال 1399 شاخص کل بورس حدود 2 میلیون واحد بود،
✳️ در پی سیاستگذاری پولی بانک مرکزی و چالش کسری بودجه، سود بینبانکی از زیر 10 درصد به 17 درصد افزایش پیدا کرد،
✳️ بهاعتقاد کارشناسان این تصمیم یکی از عوامل مؤثر ریزش بازار سرمایه بود
https://tn.ai/2518521
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد میگوید که اقدامات و سیاست گذاری بانک مرکزی درباره نرخ بهره بین بانکی و عدم همکاری عبدالناصر همتی بعنوان عضو شورای عالی بورس با اقداماتی که منجر به تقویت بازار سرمایه می شده، عامل سقوط سال گذشته بورس بوده است.
✳️ افشای نام اعضاي هیات نقدینگی که از سال 1397 مسئول کنترل و هدایت نقدینگی در بانک مرکزی بودند
✳️ نتیجه عملکرد ایشان افزایش بیش از 2 برابری نقدینگی از 1530 هزار میلیارد تومان در ابتدای 1397 به 3476 هزار میلیارد تومان در ابتدای 1400
◀️ گزارش مشرق نیوز را بخوانید 👇
mshrgh.ir/1231342