1_14824573980.mp3
43.43M
🌀 حتما گوش بدهید
🔻مشکلات نگرانکننده لایحه بودجه۱۴۰۴
🔹 مصاحبه جدال با دکتر محمدطاهر رحیمی
🔹 شعله ور شدن انتظارات تورمی (افزایش نرخ نیما از حدود ۴۰به ۵۰ هزار تومان، افزایش نرخ تسعیر از ۲۸۵۰۰ به ۵۵۰۰۰تومان، افزایش نرخ ارز ترجیحی کالای اساسی از ۲۸۵۰۰ تا ۳۷۰۰۰تومان)
⛔️ لایحه بودجه ۱۴۰۴ مملو از «فشار هزینه نسبت به مردم و سیاستهای انقباضی نسبت به بخش مولد اقتصاد» و عاری از «سیاستهای تنظیمگرانه نسبت به سفتهبازی و دلالی سرمایهداران مخرب» است.
🔻 این صوت را حتما گوش بدهید که متوجه شوید چرا مشکلات اقتصادی کشور حل نمیشود!
✍️توکلی
eitaa.com/eqmoq2/2881
🔹 راحتترین راه پوشش کسری بودجه
🔻 افزایش نرخ ارز راحتترین راه ولی پرهزینه ترین روش تامین کسری بودجه دولت است.
🔹 دولت سال قبل درآمد دلاری نفتی را ضرب در ۲۸۵۰۰ تومان میکرد، الان ضرب در ۵۵۰۰۰تومان میکند. وقتی حدود ۴۷.۴ میلیارد دلار درآمد نفتی ضرب در ۲۸۵۰۰ شود، ۱۳۵۱ همت درآمد حاصل میشود، وقتی ضرب در ۵۵۰۰۰ تومان میشود، ۲۶۰۷ همت درآمد ثبت میکند، یعنی با یک تغییر عدد درآمد نفتی ۹۳٪ افزایش پیدا میکند؛ به همین راحتی. ولی اثر این افزایش نرخ ارز بر تورم و سفره معیشت مردم بسیار زیاد است.
🔻 پینوشت: اگر یورویی حساب کنید، درآمد نفتی حدود ۴۳.۶ میلیارد یورو است که آن هم بجای اینکه در عدد ۳۲۰۰۰ تومان ضرب شود، در نرخ یورو حدود ۶۰۰۰۰ تومان ضرب میشود.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀اسامی 102 نمایندۀ دغدغهمند معیشت مردم که نامۀ اصلاح بودجۀ تورمی سال 1404 خطاب به رئیس محترم مجلس را امضا کردند.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘آیا امریکا میتونه از FATF بعنوان یک ابزار فشار علیه ما و اقتصاد ما بهره ببره؟
🔹در واقع آیا چارچوب AML(مبارزه با پولشویی) در FATF میتونه فشار امریکا علیه ایران رو زیاد کنه؟
🔹در جلسه استماع از مارشال بیلینگزلی"معاون خزانهداری امریکا" و "رئیس دورهای فتف" به صراحت پرسیده میشه: چطوری میشه از دور زدن تحریمها توسط ایران جلوگیری کرد؟
پاسخ بیلینگزلی جالبه!
حرف رئیس اسبق FATF رو قبول کنیم یا مدافعان FATF رو؟
حرف معاون خزانهداری امریکا رو قبول کنیم یا ظریف و همتی رو؟
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
هدایت شده از یادداشت های اقتصادی
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مردم از ما چفیه انداختن و شعر و شعار نمیخواهند؛ از ما عمل میخواهند...
🔹دکتر منان رئیسی (نماینده قم): این مجلس، آن مجلسی نیست که امام راحل فرمود. برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی در این دولت نرخ ارز در ۱۰۰ روز اول شروع به کار دولت بیشترین افزایش را داشته و ما در مجلس هیچ عملکرد مؤثری در اصلاح این وضعیت انجام ندادیم. خودروسازها یک شبه ۳۰٪ قیمت لگنهایشان را زیاد کردند اما ما در مجلس حتی صدایمان هم در نیامد!
🔹قانون مالیات بر خانههای خالی چرا درست اجرا نمیشود؟! وصولی حاصل از قانون مالیات بر خانه های لوکس، حتی به اندازه ارزش متراژ سرویس بهداشتی پنجاه خانه لوکس در شمال شهر تهران هم نبوده! بفرمایند که چرا قوانین را اجرا نمیکنند؟!
🔹طبق برنامه هفتم پیشرفت، بایستی بیش از ۳۰۰ هزار هکتار به اراضی سکونتگاهها در یک دوره پنج ساله اضافه شود که معنایش این است که سالیانه باید بیش از ۶۰ هزار هکتار به مردم عرضه شود. بفرمایند آمارشان چه بوده و تاکنون چقدر زمین به مردم عرضه کردهاند؟!
🔹وزارت راه و شهرسازی پاسخ دهد که در خصوص قانون جوانی جمعیت چه عملکردی داشته و چرا بعد از سپری شدن چند سال و ثبت نام بیش از ۳۰۰ هزار متقاضی واجد شرایط، فقط زمینهای حدود یک سوم از متقاضیان تحویل داده شده و هنوز زمینهای برخی متقاضیان بعد از چند سال انتظار تحویلشان داده نشده؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
🌀 کتاب اقتصاد جمعیت در رویکرد اسلامی منتشر شد.
🔹 نویسنده: محمد جواد توکلی
🔹 نشر حوزه
🔹 ۳۴۵ صفحه
🔻 در این کتاب ابعاد اقتصادی تغییرات جمعیتی با نگاهی علمی بررسی شده است.
🔹 پس از مباحث مقدماتی در فصل اول، فصل دوم به بررسی رویکردهای متعارف در اقتصاد جمعیت میپردازد. فصل سوم به بررسی مسأله جمعیت از منظر اقتصاد اسلامی میپردازد. در فصل چهارم، کارکردهای اقتصادی جمعیت در نگرش اسلامی بررسی شده است. فصل پنجم به آسیبشناسی اقتصادی کاهش نرخ رشد جمعیت در رویکرد اسلامی میپردازد. در فصل ششم، عوامل اقتصادی موثر بر کاهش نرخ رشد جمعیت بررسی شده است. فصل هفتم نیز به موضوع سیاستگذاری حمایتی جمعیتی در اقتصاد اسلامی پرداخته است. فصل هشتم نیز حاوی نتایج پژوهش است.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
⭕️ ثبت اطلاعات طلافروشان متوقف شود!
🔹برخی نمایندگان مجلس در نامهای به مسعود پزشکیان، از رئیس جمهور خواستهاند که به دلیل اینکه صنف طلافروشان، جزو اصناف اولویتدار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیستند، اجرای فرآیند ثبت اطلاعات آنها در سامانه جامع تجارت متوقف شود.
🔹نام مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی، جعفر قادری، رحیم زارع، ابوالفضل ظهرهوند و... به عنوان امضاکنندگان این نامه به چشم میخورد.
🔹 عجیب است که این نمایندگان در مقابل شفاف شدن بازار غیرمولد طلا ایستادهاند
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
25.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 سیاست آمریکا در حمایت از تولید خودرو برقی نه واردات آن
🔹 دکتر فرشاد مومنی
🔹 آمریکا یارانه میدهد به تولید خودرو برقی و جریمه میکند واردات خودرو برقی چینی را!
🔹 در مقابل, ما به جای اینکه ۲ میلیارد یورو بگذاریم برای کمک به تولید خودرو برقی در داخل، این مبلغ را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ گذاشتیم برای واردات خودرو برقی!
⁉️ چرا هیچ کسی نیست که به این انتقادات مشفقانه گوش بدهد؟
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
⁉️ افزایش نرخ ارز چگونه اقتصاد ایران را در گرداب تورمی فرو می برد؟
1⃣ قیمت دلار در ایران تحت تاثیر شدید تقاضای قاچاق (و خروج سرمایه)است(که تخمینی ۳۰ میلیارد دلار تقاضای قاچاق و ۱۰ میلیارد دلار تقاضای خروج سرمایه)، قاچاقچیان برای تأمین نیاز ارزی قیمتهای بالاتری به دارندگان ارز پیشنهاد می دهند. نرخ ارز اشخاص هم معرفی شده که ۵درصد زیر نرخ قاچاق است. بانک مرکزی هم در حال افزایش نرخ ارز بازار مبادله و نزدیک کردن آن به نرخ ارز قاچاق(بازار آزاد) است، تا همه ارزشان را به بانک مرکزی بفروشند. در این شرایط قاچاق چی نیازمند ارز، نرخ بالاتری به صادرکنندگان پیشنهاد میدهد و باز شکاف نرخ رسمی و غیر رسمی بالا می رود. نرخهای متعدد ارز همانند پاندول هایی است که وقتی یکی را به دیگری میزنی، بقیه پاندول ها هم جلو میروند
2⃣ با افزایش نرخ ارز سرعت گردش پول در بازارهای نامولد از جمله بازار ارز زیاد میشود و گردشش شدت میگیرد
3⃣رابطه علیت نرخ ارز و تورم رابطه علیت دوطرفه یا علیت دوری است. تورم نرخ ارز را تحریک می کند و نرخ ارز تورم را. متغیر واسطه می تواند نقدینگی باشد، سرعت گردش نقدینگی باشد، انتظارات تورمی باشد و هزار ویک عامل دیگر، اگر ما نقدینگی را کنترل کنیم، الزاما نرخ ارز کنترل نمیشود، ممکن است همان نقدینگی موجود به گونهای بچرخد که نرخ ارز را بالا ببرد، البته تورم مثل غذای چرب است که نقدینگی میطلبد.
4⃣در اقتصاد ایران حدود ۸۰ درصد واردات ۶۱ میلیارد یورویی، کالای واسطه و سرمایه ای است، با افزایش نرخ ارز قیمت نهاده تولید افزایش مییابد، و میشود تورم ناشی از فشار هزینه، در این وضعیت مصرف کننده و تولید کننده نیاز به سرمایه در گردش بیشتر دارد و می رود سراغ بانک، بانک هم خلق پول میکند و نقدینگی بالا می رود و می شود تورم ناشی از فشار تقاضا
5⃣در اقتصاد ایران حتی نرخ نهاده داخلی هم به نرخ ارز وابسته شده است، وقتی نرخ ارز بازار مبادله را بالا بردید، پالایشی ها، پتروشیمیها و فولادی ها محصولاتشان (نهاده تولید) را گرانتر به تولیدکنندگان داخلی میفروشند و باز میشود تورم ناشی از فشار هزینه
6⃣نرخ ارز کالاهای اساسی بخشی از ماجرای ارز است؛ مسأله اصلی تبعیت از نرخ بازار غیررسمی قاچاق است که همه نرخ ها را به سمت خود میکشد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀 عدم اصلاح اساسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق
🔹 کمیسیون تلفیق بودجه مجلس همان لایحه تورمزای بودجه ۱۴۰۴ را تصویب کرد با
🔻افزایش ۹۳درصدی نرخ دلار تبدیل درآمدهای ارزی دولت(از ۲۸۵۰۰ به ۵۵۰۰۰تومان)
🔻 کاهش ۳ میلیارد دلاری ارز تخصیصی به واردات کالاهای اساسی
🔻افزایش ۳۰درصدی قیمت کالاهای اساسی وارداتی (افزایش نرخ ارز محاسباتی از ۲۸۵۰۰ به ۳۷۰۰۰تومان)
🔻 افزایش ۹۳درصدی نرخ ارز برای محاسبه حقوق گمرکی منتهی به افزایش ۸۵درصدی عوارض گمرکی (از ۲۸۵۰۰ به ۵۵۰۰۰تومان)
🔻 افزایش ۱۷۵درصدی انتشار اوراق برای تامین کسری بودجه
🔻 افزایش ۳۹درصدی مالیات
🔹 کمیسیون تلفیق برای اجرای قانون هوای پاک با افزایش میزان ارز تخصیصی به واردات خودرو از ۲ میلیارد یورو به ۳ میلیارد یورو فشار به منابع کمیاب ارزی را بیشتر کرد، به جای اینکه چنین منبعی را برای تولید خودرو برقی در داخل بگذارد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
1_15283210993.pdf
338.5K
🌀 افزایش نرخ ارز بازار مبادله این گونه قیمت همه محصولات داخلی را افزایش میدهد
🔵 پتروشیمی ها محصولاتشان را الان با نرخ دلار 517,723 ریال به تولید کننده داخلی میفروشند.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀 ده خطای تحلیلی در مورد یارانه پنهان انرژی
🔻اخیرأ اعلام شد که «ما سالی بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان میدهیم» و «اگر ۱۵۰ میلیارد دلار یارانۀ انرژی را بین مردم تقسیم کنیم سرانۀ هر نفر ۹۰ میلیون تومان میشود».
🔹 خطای ۱: در مقوله انرژی چیزی به مردم داده نمیشود، بلکه از آنها مبلغی گرفته میشود که ادعا میشود کم است. پس اساسأ اطلاق یارانه نادرست است.
🔹 خطای ۲: قیمت انرژی تبدیل به دلار میشود، در حالی که واحد پول ملی ریال است.
🔹 خطای ۳: اساسأ یارانه ادعایی قابل تقسیم نیست به خصوص به صورت دلاری، مگر آنکه شما انرژی مصرفی مردم را به آنها ندهید و آن را صادر کنید، و دلار حاصل از آن را به مردم بدهید.
🔹 خطای ۴: این مقدار یارانه ادعایی که هر روز رو به افزایش است نتیجه سیاست های غلط کاهش ارزش پول ملی است، در واقع پول ما کم ارزش شده است نه اینکه دولت به ما یارانه بدهد.
🔹خطای ۵: بخش زیادی از یارانه ادعایی (۷۵٪) مربوط به بخش تولید است، اگر این رانت را بگیریم بسیاری از صنایع شما ورشکسته میشوند.
🔹خطای ۶: اگر بخواهید یارانه ادعایی پنهان را به مردم بدهید، باید انرژی را گران کنید و چون مردم قدرت واکنش ندارند، عملا تورم ایجاد میشود و تورم آن نیز بسیار بالاتر از پولی است که به عنوان یارانه آشکار داده خواهد شد.
🔹خطای ۷: تصور شده که اگر ۵۰درصد مردم خودرو ندارد، از خدمات خودرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم بهرهمند نمی شوند،وقتی انرژی را گران کردید، همان نیم جمعیت بی خودرو باید هزینه بالاتری برای حمل و نقل بدهد و همه چیز برایش گران میشود.
🔹خطای ۸: تصور میشود که مصرف زیاد و نادرست انرژی تنها به خاطر عادت های نادرست مصرفی است که با بالا رفتن قیمت برطرف میشود، در حالی که جامعه هدف شما ماشین کم مصرف ندارد، حمل و نقل عمومی گسترده ندارد، تاسیسات و تجهیزاتش فرسوده است و سرمایه ای هم برای بهبود آن ندارد.
🔹 خطای ۹: یارانه پنهان محاسباتی تاثیر زیادی از نرخ ارز دارد، با افزایش نرخ ارز میزان بهرهمندی افراد از این یارانه ادعایی بالا میرود، در حالی که هیچ تغییری در وضعیت رفاهی آنها رخ نمیدهد، فرد هنوز هم همان پراید فرسوده ای را دارد که قبلاً داشته است (این ۹۰میلیون تومان یارانه ادعایی را با دلار ۵۱هزارتومان حساب کردند، اگر دلار را ۷۰ هزارتومان بگیری این عدد موهومی به مراتب بالاتر خواهد بود و آنگاه باید بگویند به هر نفر ۱۲۳ میلیون تومان میرسد)با افزایش قیمت ارز و به بیان دیگر کم ارزش شدن پول ملی ما مرتب به دولت بابت این ارقام یارانه موهومی بدهکار تر میشویم.
🔹 خطای ۱۰: تصور میشود که اگر ما قیمت انرژی را از مردم به قیمت اروپا و آمریکا از آنها نمیگیریم، به آنها به همان اندازه اروپاییها و آمریکاییها دستمزد میدهیم، واقعیت این است که در این زمینه از آنها #مالیات_پنهان میگیریم که شاید حتی بیشتر از یارانه پنهان ادعایی باشد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2