کردهای تأویل حرفِ بِکر را
خویش را تأویل کن، نی ذکر را
@erfanvaakhlagh
🔹 ذکر بدون فکر
✍️عینصاد
@erfanvaakhlagh
♦️طریق سعادت
💠قالَ الصّادِق عليه السلام:
إنَّكَ قَدْ جُعِلْتَ طَبيبَ نَفْسِكَ وَبُيِّنَ لَكَ الدّاءُ وَعُرِّفْتَ آيَةَ الصِّحَةِ وَ دُلِلْتَ عَلَى الدَّواءِ، فـَانـْظُرْ كَيْفَ قِيامـُكَ عَلى نَفْسِكَ.
امام صادق عليه السلام فرمودند :
به يقين، تو را طبيب خودت قرار داده اند، درد و مرض را بر تو بيان كرده اند و نشانه هاى سلامتى را هم به تو آموخته اند و داروى درد را هم به تو راهنمايى كرده اند، پس بنگر كه چگونه به سعادت خود مى پردازى (و به خودت مى رسى!)
📚 [اصول كافى، ج 2، ص 454]
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹اگر شخصی از روی صداقت ، درِ خانه خدا برود ، خدا او را محروم نمی کند...
👤عارف فرزانه مرحوم حاج اقای یعقوبی قائنی :
🔻 اگر یه کسی از روی صداقت ، من عقیدهام این است که در خانهی خدا بره ،محال است که خدا کسی را محروم بکنه.
🔻 اصلا خدا ما رو برای همین خدا خلق کرده، خدا انسان را خلق کرده برای چیز فهمیدن، برای معرفتش. اون وقت چطور میشه کسی طالبش باشه محروم بشه؟ دروغ میگیم ما، از اول باید دید که این حرکت اولیه قدم اولی درست برداره، انسان هوا و هوس نباشه.
🔻 یه وقت انسان خدا رو میخواد برای خودش حالیش نیست، خدا را میخواد که وقتی دعا کرد دعاش مستجاب شه مثلاً هر چی میخواد بهش بده، پس این خدا را نمیخواد، کسی خدا را میخواد که رضای خدا را بخواد، ببینه خدا هر چی میخواد این بخواد، این میشه طالب خدا. البته اینا باعث نمیشه انسان مأیوس بشه یعنی انسان آنی نیست، انسان به تدریج باید بره جلو، ولی هدف اینه وقتی انسان میتونه بگه من بندهام که اونچه خدا خواست این بخواد، اونچه خدا نخواست این نخواد، اگه اینطور شد خب همه عالم شیطون بشن، دیگه همچین کسی را نمیتونه گمراه کنه
🔻 کسی که اعتماد به خدا بکنه و وثوق به خدای متعال پیدا بکنه و قدم در راه او بذاره، محال است که او محرومش کنه و دستگیریش نکنه، پس اگر خلاف این شد، باید انسان ببینه که نیتش خرابه، حرکتش صحیح نیست، هر عملی فی حد نفسه ارزش ندارد، مگر برای خدا باشه، اما اگر خدای نکرده نفس کثیف مشوم حیله باز، انسان را گول زد، در نیت انسان خدشهای وارد کرد، اونوقت دیگه نتیجهاش هم معکوسه.
@erfanvaakhlagh
🔻برای باز شدن گره های بسته🔻
گاهی با خودم گمان می کنم این حجم از فرافکنی در ما از کجا نشأت گرفته است.
روح هر کس حکایت گر قضایا و هواجسی است که او صبح تا به شب با آن درگیر است.
در قشر مذهبی توجیهات و فرافکنی های محیّر العقولی را می بینم که نمیدانم واقعا باید چه گفت!
روزی نیست که کسی به بنده نگوید که من مشکلی دارم ،مسئله ای دارم،دردی دارم که فلان است و دیگر به انتها رسیده ام و فقط باید به من یک عارفی ،صاحب نفسی ،روشن ضمیری ،صاحبدلی نشان داده شود تا او بفهمد که این درد بی درمان من چه راهکاری دارد.آن ها هم که فضای معنوی تر دارند تمام اموراتشان لنگ اینست که استاد کاملی می خواهند که اسفار اربعه را طی کرده باشه و بیاید و به ایشان از صقع ملکوت دستور بدهد که این ذکر و یا این فعل از پستوی عنقای اسرار برای تو به تحفه تنزل یافته و این آنست که عمری در به درش بودی،به قول آیت الله بهجت ره بعضی ها منتظرند کسی از پشت کوه قاف بیاید و دستشان را بگیرد و مشکلات را حل کند،بدانید که نخواهد آمد.
🔻گاهی در طوفان این سخن ها با خود می گویم واقعا ما در حال رفتن به کجا هستیم و تا وقتی صاحبان ولایت هستند چرا ما تا به این حد آواره و در به دریم!
شیطان و تحرکات قوه ی خیال تا چه حد در وجود ما استیلا یافته است.
نتیجه ی خواندن چند کتاب عرفانی و زندگینامه به جای اینکه ما را توحیدی بار بیاورد و ما را متوسل به ساحت وجود اهل بیت علیهم السلام و این قرآنی که در حال خاک خوردن روی میز است بنماید، حلّ مشکلات غیر قابل حل ما به خیال خودمان را حواله به کنجی از از کنج ها و پیری از پیر ها می دهد که خدای متعال هنوز برای حل مشکل چنین زاویه ای و چنان پیری را خلق نکرده است.
🔻نمی گویم اولیاء نیستند اما چرا ما متوجه نمی شویم حاضر شدن نزد اهل باطنی که برایمان نتیجه بخش باشد نتیجه ی توسل و انجام مو به موی شریعت و تحمل تشنگی و ها گرسنگی های متعدد در این راه است وگرنه که شمر درگودال قتلگاه چهره ی مظلوم اباعبدالله را می دید و دلش باز راهی به حقیقت نیافت حتی اعماق وجود تاریکش صوت لایتناهی حسین ع را نشنید که برایم قدری آب بیاور و باز هم نانجیبانه سر از گریبان حقیقت هستی جدا نمود.
🔻اهل دل که زیادند اما
مهم دلی است که اهل باشد و قابلیت حضور نزد آنان را در خود بیابد.
وقتی ما به التزامات اولیه و پی گیرانه ی شریعت پایبند نیستیم واقعا چرا از لابلای کتب عرفانی به این نتیجه میرسیم که مشکلمان فقط در دست موجودی خیالی است که نمیدانیم کیست و کجاست.
پس چه می شود این همه خون دل اهل بیت علیهم السلام و اولیاء در توصیه به التزام و استقامت در قرائت قرآن روزانه ،مراقبه ی جدی به ترک گناه به هر شکل که هست و از مهم ترین آن ها رابطه ی میان زن و شوهر است که طرفین باید در کمال صمیمت و گذشت و بدون اصطکاک کشتی زندگی شان را به ساحل برسانند،زن توجه کند مرد با هویت مدیر بودن خلق شده است و در اموری که شرع دستور داده باید حرفش پذیرفته شود و مرد توجه داشته باشد که زن موجودی لطیف،شکننده و عاطفی است که از کوچکترین عملکردی بزرگترین رنج ها برایش خلق می شود.
وقتی ما ساحت انجام واجب و ترک محرم را منحصر در نماز و روزه تعریف کردیم آن هنگام که مشکلاتمان که ناشی از عملکرد و انتخاب های خودمان است،سر برآورد تازه به فکر استاد و اهل دل و اهل معنا می افتیم.
🔻بیایید به جای خیال بافی،
التزام به ترک گناه،
نماز اول وقت،
دوام وضو،
قرائت قرآن مرتب روزانه(حداقل هفت صفحه در روز)،
نماز شب
و برای حوائج خاص الخاص تمسک به اهل بیت علیهم السلام و تکرار مکرر نماز جناب جعفر طیار را نصب العین قرار دهیم،
که بسیاری از کسانی که عمری دنبال کسی بودند تا مشکلاتشان را حل کند با این دستورات به نتیجه رسیده اند و اگر لازم بوده باشد به محضر اولیاء هم حاضر شده و از همه مهم تر با امام عصر روحی له الفداء ارتباط گرفته اند و حضرت حتی برای تربیت معنوی آنان را به کسی از اولیاء خویش حواله داده اند،نمی شود تا ما زندگینامه ی چند بزرگوار را خواندیم سینه سپر کنیم و حالت سیر در ملکوت بگیریم و منتظر باشیم از کرّوبیان جملگی خادم ما باشند .
گذشتگان قائل بوده اند که برای سلوک لازم است هر سه روز یکبار قرآن کریم ختم شود ما کجا و این ملاکات کجا..
از قطره ی مفاهیم تا اقیانوس وجود راهی دراز در پیش است.
🔻گشایشات و ترقی ها در خارج از وجود فرد تعریف نشده اند، این خیالات یکسر امواجی است که از زاویه ی شیطان در دنیای مدرن برای اهل ایمان و اهل دقت طراحی شده است تا ایشان را در عقبات حفظ ایمان در آخرالزمان زمینگیر نماید.
الغرض آنکه مطلقا حقایق راخارج از خود جستجو نکنیم جهان مدرَک هر کس تمثلی از حقایق درون اوست که با اولویت بندی خودش برایش به جلوه در آمده اند .
برگرفته از کانال شعله ی طور
@erfanvaakhlagh
💠 مربی، طبيب است
🔹مربى مانند طبيب است، بايد دردها را بشناسد و داروها را بشناسد و روحيه ها را بشناسد؛ چون هر دارويى در هر روحيهاى مؤثر نيست.
🔸خداوند هستى و مربى انسان، انسانهايى را تربيت مىكند «وَ يُذْهِبَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ يُطَهِّرَهُم تَطْهيراً»، و پليدىها را از آنها میزدايد و به وسيله ى وَحْى، آنها را با قانونها و دردها و داروها آشنا میسازد و با نورانيت و پاكى و آگاهى، آنها را بر روحيه ها و طبيعتها مسلط مینمايد و آنها را پيشوا و مربى و آموزگار و مزكّى و مطهّر خلق میسازد؛ «يَتْلُوا عَلَيْهِم آياتِهِ وَ يُزَكّيهِم وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ.»
🔹و اينها هستند كه در ميان خلقِ او به تربيت خلق و شكوفا كردن استعداد و تتميم اخلاق كريمه همت گماشته اند كه: «بُعِثْتُ لِاتَمِّمَ مَكارِمَ الاخْلاقِ».
🔸كسانى میتوانند مربى انسانها باشند كه به دردها و درمانها و به وضع روحيه ها آگاهى داشته باشند.
🔹آگاهى از دردها و درمانها را بايد از وحى- از كتاب و سنت- بدست آورد؛ چون اوست كه از استعدادهاى انسان و قلمرو استعدادهاى او و از قانونهاى حاكم بر اين دو آگاه است و درگيریها و دردها و درمانها و راه حلها را میشناسد.
✍️عینصاد
📚 مسئولیت سازندگی | ص ۵۴
@erfanvaakhlagh
🔹وظیفه شناسی!
👤عبد صالح خدا مرحوم حاج شیخ حسن پهلوانی تهرانی :
🔘 انسان بسیار باید مواظب باشد در وظایفش کوتاهی و إهمال نکند. گاهی اوقات وظایف اصلی انسان بر زمین است و شخص مثلاً به اموری همچون زیارت رفتن مکرّر مشغول است در حالی که اگر همان شخص درست توجه کند متوجه میشود که وظیفه فعلی او چیز دیگری بوده است.
@erfanvaakhlagh
👤آیت الله جوادی آملی :
به علامه طباطبایی عرض کردم : آقا! درس اخلاقی بفرمایید.
فرمودند:
🔻اخلاق گفتنی نیست، عمل کردنی است.
📚فریادگر توحید
@erfanvaakhlagh
🔻سلسله دروس معرفی علائم استاد حاذقِ خبیر؛ در قالب 28 بند
منبع :
instagram.com/noor_bi_esm_369
@erfanvaakhlagh