#زیبایی_های_ظهور
🌸امیرالمونین علیه السلام:
زمین، پیوسته گیاه و سبزی می رویاند، آن گونه كه بانویی بین عراق و شام را طی می كند، در حالی كه قدم های خود را فقط بر روی گیاهان می گذارد
📚بحارالأنوار، ج۵۲ ص۳۱۹
☑️ آری ای کاش به این زندگی نکبت بار عادت نمیکردیم...
و در هر لحظه به یاد امام غریبمان بودیم و برای فرجش در هر نماز دعا میکردیم
💫 اللهم عجل لولیک الفرج
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
✔️ دنبال رقمزدن «اتفاقهای خوب» در ذهنت باش!
✔️ یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد
🌹 استاد پناهیان:
🔸 گاهی در ذهن انسان، اتفاقهای خوبی میافتد که موجب سعادت میشود؛ مثل یک آرزوی خوب که در ذهن مرور شود. اینها برای خدا ارزش دارد و گاهی مقدّرات ما را بر اساس همین خطورات مثبت ذهنی تنظیم میکند. مثلاً آدم پیش خود میگوید «خدا هوای مرا دارد» و قبلاً بنا بوده یک بلایی بر سرش بیاید، اما خدا بهخاطر همین حسنظنِ او، آن بلا را برمیدارد.
🔸 مادرِ حضرت مریم گفت: خدایا، نذر میکنم این فرزندی که دارم حمل میکنم، برای تو باشد. (رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً؛ آلعمران/۳۵) بچهاش شد حضرت مریم! بهخاطر اینکه به ذهنش خطور کرد: «خدایا این بچۀ من، صرف تو بشود.»
🔸 یکی از اتفاقهای خوبِ ذهن «حسرتِ درست» یا «مذمّتِ نفس» است که از ۴۰سال عبادت بهتر است (ذَمُّكَ لِنَفْسِكَ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَتِكَ أَرْبَعِينَ سَنَةً؛ کافی/۲/۷۳) مثلاً میگویی: «ای وای! چقدر از خدا دور بودم!» یعنی به نفسِ خودت نهیب میزنی. بهظاهر کار خاصی نکردهای، فقط یکسری افکار خوب را در ذهن خودت مرور کردهای.
🔸 دنبال اتفاقهای خوب در ذهن خودمان باشیم. یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد. اول بگو «أعوذُ بالله مِنَ الشیطانِ الرّجیم» به خدا پناه ببر، تا پای آیههای قرآن، چیزهای خوب به ذهنت برسد.
🔸 امیرالمؤمنین(ع) فرمود: مؤمن وقتی قرآن میخواند، به پاداشهای خدا شوق پیدا میکند (نهجالبلاغه/خطبه۱۹۳) خدا به این خطورات ذهنیِ ما بها میدهد. اصلاً قرآن بخوان برای اینکه حرفهای خوب، به ذهنت برسد.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
4_6005643398378161187.mp3
1.58M
🔊 #صوت_مهدوی
⚡️ والعصر؛ قسم به زمان که داره میگذره...
👤 استاد #رائفی_پور
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
✔️ «ریا» و «عجب» از معصیتهای نابودکننده هستند که در ذهن انسان اتفاق میافتند
✔️ کسی که دچار ضعف کنترل ذهن است، حتماً گناهانی که در ذهن اتفاق میافتد، زیاد مرتکب شده است
✔️برخی از نیتها تا به عمل نرسد، گناه محسوب نمیشود اما در همان مرحلۀ ذهن، تأثیر روحیِ مخرّب دارد
🌹استاد پناهیان:
🔸برخی از معصیتهای بسیار نابودکننده مثل «ریا» و «عُجب»-که موجب حبط(تباهی) عمل میشود- در واقع یک اتفاق ذهنی است. [مثلا کسی برای حرف مردم کاری انجام دهد نه برای خدا یا دچار غرور و عُجب شود، کارش بی ارزش می شود و اجر و ثوابی در پیشگاه خدا نخواهد داشت] لذا باید به کنترل ذهن توجه کنیم تا بتوانیم از این[تباه و بی ارزش شدن کارهایمان در پیشگاه خدا و ] معصیتهایی که در ذهن اتفاق میافتد اجتناب کنیم.
🔸در صحرای محشر، فرصت عمل به کسی نمیدهند اما یک عمل هست که آنجا هم اثر دارد و آن «حسنظنّ به خدا» است. در روایت هست: کسی را دارند بهسمت جهنم میبرند، برمیگردد و نگاه میکند و میگوید: خدایا فکر نمیکردم مرا عذاب کنی. خدا میفرماید: بهخاطر همین حسنظنّ، بندهام را بخشیدم. (قَالَ كَانَ ظَنِّي بِكَ أَنْ تَغْفِرَ لِي خَطِيئَتِي وَ تُسْكِنَنِي جَنَّتَكَ؛ فقهمنسوب به امامرضا(ع)۳۶۱)
🔸هرکس دچار ضعف کنترل ذهن هست، حتماً گناهانی که در ذهن اتفاق میافتد، زیاد مرتکب شده است؛ چون وسوسۀ ابلیس ملعون هم روی ذهن انسان کار میکند، البته اگر محکم برخورد کنی، اثری نخواهد داشت؛ چون «إِنَّ كَيْدَ الشَّيْطانِ كانَ ضَعيفاً» (نساء/۷۶) کسی که در مقابل ابلیس، قدرت کنترل ذهن ندارد و عادت به استعاذه(پناه بردن به خدا) هم ندارد، افکار بد به ذهنش خطور میکند.
🔸علاوه بر کید ابلیس، عامل دیگری هم هست که اگر کنترل نشود، موجب پیدایش افکار منفی در ذهن میشود و آن اینکه انسان کلاً نگران و خائف آفریده شده است. خوف باعث احتیاط و حفظ انسان است. اگر خوف نبود، بحث جهنّم در قرآن، اثری بر ما نداشت. اما کسی که خودش را تربیت نکرده باشد، خوفِ او صَرف دوری از جهنّم نمیشود، بلکه صَرف امور دنیوی میشود و مدام افکار منفی به ذهنش میرسد.
🔸برخی از نیتها تا وقتی به عمل نرسد، گناه محسوب نمیشود اما در همان مرحلۀ ذهن، تأثیر روحیِ مخرّب دارد و روحیۀ آدم را خراب میکند. لذا باید بهطور خاص برای گناهان ذهنی استغفار کنیم؛ چون امام باقر(ع) میفرماید: بهخدا سوگند، از گناه نجات پیدا نمیکند مگر کسی که به آن اقرار کند (...إِلَّا مَنْ أَقَرَّ بِه؛ کافی/۲/۴۲۶) باید بگویی «خدایا من این نقطهضعف را در ذهنم دارم؛ این را ببخش» البته خدا کریم و بخشنده است، اما باید خودت بفهمی که این عیب را داری، لذا باید پیش خدا به گناهت اقرار کنی.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
4_5998901201666573199.mp3
4.92M
#شرایط_ظهور
شخصی از امام صادق(ع) پرسید:
چرا با وجود دوستان و شیعیان، قیام نمی کنید؟
امام فرمود: فکر می کنی چند تن باشند؟
آن شخص گفت: یکصد هزار و شاید دویست هزار و شاید نیمی از جهان.
در آنجا گله بزغاله ای بود که تعدادشان ۱۷ عدد بود، امام فرمود: اگر شمار یاران و پیروان من به تعداد این بزغاله ها رسیده بود بر جای نمی نشستم و قیام می کردم.
این روایت و بسیاری روایات دیگر از ائمه، حاکی از اهمیت زیاد وجود یار است.
👤 استاد #حسین_پور
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
از خصوصیات مهم حضرت امام این بود که همیشه #نماز را در #اول_وقت می خواندند و به نافله اهمیت می دادند. این خصوصیت از همان آغاز جوانی، وقتی که هنوز بیشتر از بیست سال نداشتند، در ایشان وجود داشت. چند تن از دوستان نقل می کردند: مدت زیادی در این فکر بودیم و بارها به طرق مختلف ایشان را امتحان کردیم، مثلاً درست اول وقت نماز، سفره غذا را می انداختیم و یا وقت رفتن به مسافرت را اول وقت نماز قرار می دادیم. اما ایشان می فرمودند: "شما غذایتان را بخورید. من هم نمازم را می خوانم. هر چه که بماند من می خورم." و یا در موقع مسافرت می فرمودند: "شما بروید، من هم می آیم و به شما می رسم." مدتها از این مسئله گذشت و نه تنها ایشان نماز اول وقتشان ترک نشد، بلکه ما را هم واداشتند که در اول وقت نمازمان را بخوانیم.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
👈 اگر یک چیزِ دنیایی را دوست داری زیاد در ذهنت از آن یاد نکن؛ داغونت میکند!
🌹 استاد پناهیان:
🔸رسول خدا(ص) میفرمود: فال بد(گمان و پیش بینی بد) نزنید، من دوست ندارم کسی از شما فال بد بزند. (كانَ يُحِبُّ الفَألَ الحَسَنَ و يَكرَهُ الطِّيَرَةَ...؛ مکارمالاخلاق/۳۵۰) فکر بد به ذهنتان خطور ندهید؛ نگویید نمیشود، بگویید ان شاء الله [ختم به خیر( یعنی ختم به خوبی و مصلحت) ] میشود.
🔸 ذهن را مهم و مقدّس بدانیم؛ بخش عمدهای از عبادت، در اندیشه و ذهن انسان است. طبق روایات، اکثر عبادت حضرت ابوذر در فکرش بود. (التَّفَكُّرَ وَ الِاعْتِبَار ؛ خصال/۱/۴۲) یکبار چشمهای ابوذر درد گرفته بود، گفتند چرا مداوا نمیکنی؟ گفت وقت ندارم؛ ذهنم به آخرت مشغول است. (حَتَّى اشْتَكَى بَصَرَهُ...؛ خصال/۱/۴۰) امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: ذکر و فکر درباره آخرت، چشم اینها را از دنیا میبندد «غَضَّ أَبْصَارَهُمْ ذِكْرُ الْمَرْجِع» (نهجالبلاغه/خطبه۳۲)
🔸کنترل ذهن علاوه بر مسائل معنوی، در مسائل عادی زندگی ما هم تأثیر دارد. خیلی وقتها اتفاقهای زندگی ما بهخاطر مشغلهها و خطورات ذهنی خودمان است. یکی از اصحاب امامصادق(ع) میگوید: میخواستم نزد امام(ع) بروم، یک لباس نو پوشیده بودم که خیلی از آن خوشم آمده بود. در راه، شتری که سوارش بودم، چموشی کرد و لباسم پاره پاره شد. پیش حضرت آمدم و داستان را تعریف کردم، حضرت فرمود: وقتی یک لباس جدید پوشیدی ذکر لااله الّا الله محمدٌ رسولالله(ص) بگو تا از آسیبها در امان بمانی. یعنی به ذهنت حرفهای خوب بیاور. (فَلَبِسْتُ ثِيَابِي وَ نَشَرْتُ طَيْلَسَاناً جَدِيداً كُنْتُ مُعْجَباً بِهِ...؛ کافی/۶/۴۵۹) و بعد حضرت فرمودند: وقتی یک چیزِ دنیایی را دوست داری، زیاد در ذهنت، از آن یاد نکن، داغونت میکند! «إِذَا أَحْبَبْتَ شَيْئاً فَلَا تُكْثِرْ مِنْ ذِكْرِهِ» (همان) کنترل ذهن برای این جاها لازم است. اصلاً زشت است که ذهن آدم، غرق این مسائل بشود.
🔸قرآن میفرماید: برای چیزهایی که از دست دادهای، تأسف نخور، و برای چیزهایی که به تو رسیده، زیاد خوشحال و دلخوش نباش (لِّكَيْلَا تَأْسَوْاْ عَلىَ مَا فَاتَكُمْ وَ لَا تَفْرَحُواْ بِمَا ءَاتَئكُمْ؛ حدید/۲۳) وقتی چیزی بهدست آوردی، بلافاصله سعی کن یک فکرِ خوب به ذهنت بیاید، از خدا حرف بزن و مثلاً بگو «هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّي»(این لطف خداست) (نمل/۴۰) بعد با خدا مناجات کن. مثلاً بگو: «خدایا این را در راه تو مصرف می کنم» مشغول خدا باش؛ نیا روی زمین!
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
4_6039669409197327710.mp3
3.98M
✅ پیشنهاد میکنیم این فایل صوتی از استاد فیاضبخش که در مورد ماه رجب است را حتما گوش دهید.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat