4_5794435078767510842.mp3
1.94M
💡 آگاهی، دومین شرط هدایت ...
حجتالاسلام ماندگاری
4_6037194498717517078.mp3
3.08M
🔆 شبیه امام زمان (عج) ...
حجتالاسلام ماندگاری
💐 راهکاری بسیار عالی برای خودسازی و رسیدن به کمالات عالیه و اصلاح عیوب خود
1️⃣ مشارطه است
یعنى ، صبح انسان با خودش شرط كند كه آن روز، وظایف دینی اش را به خوبى انجام دهد و از گناهان نیز بپرهیزد و سعی کند کار های بیهوده را کنار بگزارد و اگر در مسائلی ضعف یا عیبی دارد آن را برطرف سازد و در نهایت به بهترین شکل ممکن بندگی خدا را انجام دهد و به طوری که همه کارهایش را با اخلاص کامل برای خدا انجام دهد .
2️⃣ مراقبه است
یعنى ، در طول روز مراقب خود و اعمالش باشد تا از آنچه با خود عهد كرده تخطى نكند.
3️⃣ محاسبه است
كه در آخر شب، به حساب كارهاى خود برسد ؛ بررسى كند كه چه مقدار به وظایف خویش عمل كـرده و چه مقدار كوتاهى داشته است.
4️⃣ معاتبه است
یعنى ، اگر انسان در محاسبه متوجه اشتباهاتى در رفتارش شد ، خود را تنبیه كند تا لغزش هایش جبران شود مثلا، خود را ملزم كند كه مبلغى صدقه دهد یا قدرى قرآن تلاوت نماید یا كار خیر دیگرى انجام دهد و... تا جبران شود.
⚡️اما در مساله محاسبه، آنچه بیش از همه اهمیت دارد ، نقش حساب كشیدن از خویش است ؛ اگر كار خوبى انجام داده بودیم ، خدا را شكر كنیم و توفیق ادامه آن را بخواهیم و اگر قصور ورزیده بودیم،استغفار کنیم و به فكر ترک آن بیفتیم.
🔆رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمودند: اى ابوذر! پيش از آنكه به حسابت برسند، خودت به حساب خود برس، كه اين كار، حساب فرداى تو را آسان تر مى كند. و پيش از آنكه تو (و عمل تو) را وزن كنند، خودت را وزن كن و آماده عرضه بزرگ باش، آن روز كه تو را عرضه مى كنند و آن روز، هيچ كار پنهانى بر خداوند پوشيده نمى ماند.
وسائل الشیعه جلد۱۱ ص۳۷۹
🌷امام موسى كاظم عليه السلام فرمودند: هر كس كه هر روز از خودش حساب رسى نكند از ما نيست. پس اگر كار نيك انجام داده باشد، از خداوند بخواهد كه افزون تَرش كند، و اگر بد كرده باشد، از خدا آمرزش بطلبد و به سوى او توبه كند.
وسائل الشیعه جلد۱۱ ص۳۷۷
✅ این راهکار را هر روز به کار گیرید و برای جلوگیری از غفلت و فراموشی، آن را درکاغذی یادداشت کرده و در مقابل دید خود قرار دهید تا ان شاء الله پس از مدتی به فراموشی و غفلت سپرده نشود و به لطف خدا بتوانید فضائل اخلاقی را در خود شکوفا و شدت اش را بیشتر کنید و رذائل اخلاقی را در خود ریشه کن و نابود کنید تا بتوانید به نحو احسن به خدا تقرب پیدا کنید و به آن اهداف عالی ای که خدا برای شما در نظر گرفته برسید.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
👈 امامصادق(ع): اگر زیاد به نعمتهایی که خدا به دیگران داده، نگاه کنید، اندوه شما طولانی میشود
🌹 استاد پناهیان:
🔸در روایات برای اینکه توجهِ انسان به نعمتها، عمیقتر شود، راهکارهایی یاد دادهاند که در واقع، تکنیکهای تقویت توجّه است. امروزه در دنیا اینطور حرفها بسیار خریدار دارد و اینها را به اسم تکنیک معرفی میکنند و مردم هم اجرا میکنند و نتیجه میگیرند؛ چقدر هم بازارش گرم است. یکی از این تکنیکها این است که میفرماید: وقتی انسان یاد نعمتی افتاد سر به سجده بگذار؛ بهخاطر شکرِ خدا. «إِذَا ذَكَرَ أَحَدُكُمْ نِعْمَةَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَلْيَضَعْ خَدَّهُ عَلَى التُّرَابِ شُكْراً لِلَّهِ» (کافی/۲/۹۸) اینکار در تقویت توجّه، مؤثر است.
🔸در روایت هست: «الْحَالُ الَّتِي تُوجِبُ الشُّكْرَ أَفْضَلُ مِنَ الْحَالِ الَّتِي تُوجِبُ الصَّبْر» (امالی صدوق/ص۶۱۳) شکر بالاتر از صبر است. یعنی به تو خوش گذشته است و میگویی «خدایا شکر»؛ این قیمتش بالاتر از صبر در بلاست. چون نگاهکردن به موضوع شکر، شیرین است، لذا امکان طولانیشدن دارد یعنی میتوانی نگاهت را بهمدت بیشتری روی آن موضوع نگه داری.
🔸اگر میخواهی تمرین کنی که زیاد به یاد نعمتهای خدا بیافتی، باید به یک چیزهایی هم نگاه نکنی(توجه نکنی) امامصادق(ع) میفرماید: «إِيَّاكُمْ أَنْ تَمُدُّوا أَطْرَافَكُمْ إِلَى مَا فِي أَيْدِي أَبْنَاءِ الدُّنْيَا...» (اصولستهعشر /۲۰۹) بپرهیزید از اینکه زیاد نگاه کنید به چیزهایی که به دیگران دادیم- زیاد نگاه نکردن از مقولۀ کنترل ذهن است- اگر چشمت افتاد، رها کن، کسی که زیاد به نعمتهایی که خدا به دیگران داده نگاه کند، اندوهش طولانی میشود و هیچ وقت ناراحتیاش برطرف نمیشود، نعمتهایی را که خدا به خودش داده، کوچک تلقّی میکند لذا شکرش برای خدا کم خواهد شد. همیشه نگاه کن به کسی که کمتر از توست، اینطوری بهتر میتوانی شاکر نعمتهای خدا باشی و مستحق زیادکردن نعمت میشوی.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
👈 امام علی(ع) میفرمایند: اهل تقوا در دنیا همانند خوشگذرانها لذت میبرند
👈خدا خوشحال میشود بندهاش از نعمتاش استفاده کند، لذّت ببرد بعد از او تشکر کند
🌹 استاد پناهیان:
🔸یکی از مقولههای مهم، حسنظنّ(گمان خوب و خوش بینی) به خداست؛ خداوند بر اساس حسنظنّ ما، نعمات و مقدّرات ما را تغییر میدهد. حالا چه کسی میتواند این حسنظن را به خدا پیدا کند؟ کسی که تجربۀ شکر دارد. کسی که همیشه بهخاطر نعمات، تشکّر میکند. رابطه انسان با خدا، مثل رابطه فرزند با مادر است؛ البته خیلی بالاتر از آن!
🔸اگر همیشه به نعمات نگاه کنیم، نعماتمان زیاد میشود و حالمان هم همیشه خوب خواهد بود. ولی آیا میشود آدم در این دنیا همهاش خوش بگذراند بعد هم به بهشت برود؟ بله؛ نکند فکر کردی خدا از ما توقّع دارد حتماً اذیت بشویم و بعد، ما را به بهشت ببرد؟ نه، اینطور نیست! سؤال: پس جهاد فیسبیلالله، عبادات، طاعات، انفاق در راه خدا و این سختیکشیدنها چه میشود؟ اگر این سختیها را با عشق انجام بدهی، سختیاش را حس نمیکنی و فکر نمیکنی که بهزحمت افتادهای.
🔸 اگر یک مهمان بسیار عزیز به خانۀ شما بیاید که دوست داشته باشی خودت را برایش بکُشی، ده برابرِ حالت عادی کار میکنی و خسته هم نمیشوی؛ چون از سرِ عشق و محبت، داری زحمت میکشی. امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: اهل تقوا در دنیا همانند خوشگذرانها لذت میبرند (فَحَظُوا مِنَ الدُّنْیَا بِمَا حَظِیَ بِهِ الْمُتْرَفُونَ؛ نهجالبلاغه/۲۷) خدا خوشحال میشود بندهاش از نعمتها استفاده کند و لذّت ببرد و بعد، از او تشکر کند.
کانال عرفان و حکمت
@erfanvahekmat
هدایت شده از گزیده دینی روشنگری
4_5778601930938910100.mp3
1.76M
💫 زمان ظهور
🌸 هرکس این صوت رو بشنوه، مطمئنا آرزویی جز ظهور امام زمان (عج) نخواهد داشت.
🎙حجت الاسلام عالی