#شبهات_ماه_محرم
💢آیا فرشتگان و جنیان در کربلا به کمک حضرت امام حسین (ع) آمدند؟ و ایشان نپذیرفت؟
#پاسخ 👇
در برخی از منابع روایی، درباره کمک و نصرت الاهی به وسیلۀ جنیان و فرشتگان به امام حسین (ع) احادیثی از ائمه معصومین (ع) بیان شده است که به این امر تصریح می کنند؛ مثلاً: شیخ مفید به سند خود از امام صادق (ع ) این نکته را نقل کرده است: زمانی که امام حسین (ع) از مدینه حرکت کرد، گروهی از ملائکه برای پیشنهاد کمک خدمت آن حضرت آمدند و گروه هایی از مسلمانان و شیعیان جن برای کمک آمدند، اما حضرت در پاسخ جنیان فرمود: "خدا به شما جزای خیر دهد من مسئول کار خود هستم و محل و زمان قتل من نیز مشخص است. جنیان گفتند: اگر امر شما نبود همه دشمنان شما را می کشتیم. حضرت در پاسخ فرمود: ما بر این کار از شما تواناتریم، اما چنین نمی کنیم تا آنها که گمراه می شوند با اتمام حجت باشد و آنها که راه حق را می پذیرند با آگاهی و دلیل آشکار باشد"
☑️نیز در برخی از روایات هم بیان شده است که فرشتگانی برای کمک به امام حسین (ع) آمدند، در مرتبۀ اول اجازه جنگیدن به آنها داده نشد، ولی در مرتبه دوم وقتی آمدند که امام حسین (ع) شهید شده بود؛ مانند این روایت از امام صادق (ع): "چهار هزار فرشته نازل شدند تا همراه امام حسین (ع) بجنگند، ولی به آنان اجازه جنگیدن داده نشد. دوباره اذن گرفتند و فرود آمدند و این وقتی بود که حسین (ع) کشته شده بود..
☑️خلاصه این که، چنین چیزی در روایات وجود دارد و درست است و هیچ دانشمند و کارشناس دینی آن را رد نکرده است؛ زیرا منافاتی با اعتقادات و معارف اسلامی ندارد. البته یاری رساندن ملائکه و جنیان و یا هر چیز دیگری از طرف خداوند برای انبیا هم بوده است؛ خداوند در قرآن به پیامبر (ص) می فرماید: (به خاطر بیاورید) زمانى را (که از شدت ناراحتى در میدان بدر) از پروردگارتان تقاضاى کمک مىکردید و او تقاضاى شما را پذیرفت (و گفت) من شما را با یک هزار از فرشتگان که پشت سر هم فرود مىآیند یارى مىکنم.و مثل یاری رساندن به مسلمانان در جنگ احزاب و در برخی موارد، این کمک ها از طرف فرشتگان و جنیان بود که به جهت مصالحی که ذکر می شود، تحقق پیدا نمی کرد.
📙بحار الانوار، ج 44، ص 330،
📙امالی، محمد باقر، ص 638،
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
گفتم از حسین چه می دانی؟!
گفت : کربلا و عاشورا و سر بریده و اسارت..
گفتم از #راهش_چه ؟!
گفت : راهش بماند برای اهلش ، ماییم و ذکر جنونمان!
گفتمش : #شمر هم اگر در #صفین زخم عمیق تری میخورد شهید می شد و شاید الگوی ما قرار میگرفت ،
اما راهش گم گشت و مسیرش به کربلا رسید و دستانش به خون آل الله آغشته شد..
-اگر راه را #نشناسی ، جنون تو را آخر کار ، به امام کُشی وا میدارد!
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
▪ آنچه از امام حسین علیهالسلام که کمتر شنیده ایم
💚 ️امام حسین علیهالسلام را فقط در چند ساعت آخر زندگیاش خلاصه کردهایم در حالی که از ۵۷ سال زندگی او بی خبریم.
▪امام حسین علیهالسلام در جنگهای جمل و صفین، مثل سربازهای ساده در میدان جنگ حاضر شد؛ در حالی که میتوانست به بهانه آقازاده بودن، خود را از رزم، معاف کند.
▪ امام حسین علیهالسلام عاشقانه خانوادهاش را دوست داشت و به آنها محبت میکرد و حتی برای همسرش رباب، شعر میسرود.
▪در حال اعتکاف و طواف خانه خدا، شخص مقروضی از ایشان تقاضای کمک کرد و امام حسین اعتکاف خود را شکست تا از طلبکار، تقاضای مهلت کند.
▪هیچگاه هیچ پست و مقامی را از پدر خود که حاکم تمام ممالک اسلامی بود طلب نکرد. امام حسین کشاورز بود و هر روز بر روی اراضی خود کار میکرد.
▪در ماجرای صلح امام حسن با معاویه، با برادرش همراهی کرد و سخن هیچ مخالفی را نپذیرفت. پس از شهادت برادر نیز تا زمان مرگ معاویه به پیمانی که معاویه بارها آن را شکسته بود، متعهد ماند.
▪هیچگاه هیچ سائلی از خانه او دست خالی بر نمیگشت و نه تنها به فقرا کمک میکرد بلکه آنها را از گدایی بی نیاز میکرد.
▪در ماجرای خاکسپاری امام حسن، به خاطر جلوگیری از نزاع، به دفن نشدن برادرش در کنار رسولالله رضایت داد.
▪کنیز خود را به خاطر اینکه یک دستهگل به ایشان هدیه داد، آزاد کرد.
▪وقتی بردهای را دید که به یک سگ غذا میدهد، او را از اربابش که یهودی بود خرید و همانجا آزاد کرد. مرد یهودی و همسرش با دیدن مرام امام حسین علیهالسلام، همانجا مسلمان شدند.
▪در ماجرای بیعت اجباری با یزید، در حالی که میتوانست مثل عبداللهبنزبیر در مکه پناهنده شود، اینکار را نکرد تا حرمت کعبه خدشهدار نشود.
▪وقتی به سپاه هزار نفری حربنیزید ریاحی برخورد کرد، نه تنها از عطش لشکریان دشمن سوءاستفاده نکرد بلکه همه لشگریان دشمن را سیراب کرد. حتی امامحسین دستور داد که اسبهای دشمن را هم سیراب کنند.
▪وقتی که فهمید مردم کوفه از بیعت خود برگشتهاند، برای جلوگیری از جنگ و خونریزی به دشمن گفت که از رفتن به کوفه منصرف شده و برمیگردد ولی ابنزیاد مخالفت کرد.
▪وقتی حربنیزید ریاحی به دستور ابنزیاد، اجازه بازگشت به امام حسین نداد، اصحاب به ایشان پیشنهاد دادند که با لشکر کوچک حُر بجنگند و از مهلکه فرار کنند ولی حضرت سیدالشهداء فرمود:
من شروع کننده جنگ نیستم.
▪در حالی که تعداد سربازان ایشان کمتر از صد نفر بود، به آنها فرمود هر کسی که بدهکار است نمیتواند با ما باشد و دو نفر از سربازان، به همین دلیل شبانه از امام حسین جدا شدند.
▪زمین کربلا را شصت هزار درهم از صاحبان آن خرید و به همانها بخشید تا خون او در زمین دیگران ریخته نشود.
▪مردم در هنگام دفن امامحسین علیه السلام ، آثار زخمهایی کهنه بر دوش ایشان دیدند. امام سجاد فرمودند این زخمها اثر کیسههایی است که پدرم شبانه به منزل نیازمندان میبُرد.
💚 السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا مَوْلاَیَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَکَاتُهُ
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
🏴 در کربلا چه گذشت...
▪️دوم محرم الحرام | ورود ابی عبدالله الحسین علیه السلام، اهل بیت و یاران حضرت به سرزمین کربلا
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
🏴 مناجات محرمی 🏴
ای داغدار اصلی اینروضه ها بیا
صاحب عزای ماتم کرب و بلا بیا
تنها امید خلقجهان یابنفاطمه
ای منتهای آرزوی اولیاء بیا
بالا گرفته ایم برایت دو دست را
ایمرد مستجاب قنوت و دعا بیا
فهمیده ایم با همه دنیا غریبهای
دیگر به جان مادرت ای آشنا بیا
از هیچکس به جز تو نداریمانتظار
بر دستهایتوستفقط چشم ما بیا
هفته به هفته می گذرد با خیال تو
پس لا اقل به حرمت خون خدا بیا
بیشاز هزارسال توخون گریهکردهای
ای خون جگر ز قامت زینب بیا
عرض ارادت کم ما را قبول کن
امسال هم محرم ما را قبول کن
┄┄┅┅┅❅❁ ❁❅┅┅┅┄┄
﷽
🌀🔻منتشرڪردن پیامها↯با لینک↯درثواب آنها شریڪ شوید🔻
★ڪانال ارتباط با خدا💟👇دربرنامـه ایتـا(بدون نیاز ب فیلترشکن)👇💟
https://eitaa.com/joinchat/4184932569C41a2f7ffc7
🔍آرشیو=گروه2️⃣نفره درست کن برای ذخیره ادعیها♠️
برای سرچ هرگونه مشکل لمس کنید #جمیع
شب سوم حضرت رقیه(س) 💔
#رقیه(س) دردانه سه ساله حسین بن علی(ع) است.
نام مبارک او در بعضی از کتاب های تاریخی و مقاتل نقل شده است و برخی دیگر مانند « ریاض الاحزان » از او با نام فاطمه صغری یاد کرده اند.
رقیه(س) در روز پنجم صفر سال 61هـ ق در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفته است.😞🖤
شاید نام گذاری روز سوم محرم به نام این بانوی کوچک به این انگیزه بوده که در گرما گرم عزاداری دهه اول،از مظلومیت او یادی شود...🥀🍂
حضرت رقیه(س) الگوی تربیت صحیح است.
با تدبر در جملات کوتاهی که او هنگام دیدن سر بریده پدر به زبان آورده به خوبی می توان دریافت که این کودک از چه معرفت والایی برخوردار بوده است.
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
⇜✿✵ کــلامبــزرگــان ✵✿⇝
💠🔹توصيههای استاد فاطمینيا
پيرامون اقامه عزای سيدالشهداء
امام حسين علیهالسلام
➊ خالصانه در مجالس عزاداری شرکت کنيد
طوری باشيد که غير از امام حسين
علیهالسلام چيزی نبينيد
➋ با پاکی ظاهر و باطن به اين مجالس
مشرف شويد همانطور که با وضو و طهارت
در اين جلسات شرکت میکنیم به وسيله
استغفار طهارت باطنی هم کسب کنيم
➌ قبل از ورود به مراسم عزای
اباعبدالله عليهالسلام بگوئيم:
خدايا اگر در وجود من مانعی از
کسب فيض اباعبدالله عليهالسلام هست
آن را برطرف بفـرما
➍ دهه محرم دهه تحول است
جناب حرّ یک شخص است
اما حرّ شدن یک جريان میباشد
در اين دهه بايد متحول شويم
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
♦️ شبهه
پوشیدن لباس_مشکی حرام و لباس دوزخیان است
1- قال امير المومنين : لاتلبسوا السواد فانه لباس فرعون.
2- عن آبي عبدالله: لا تصلّ فيها فإنّها لباس أهل النار
پاسخ
🔹بارها گفته ایم که اگر کسی می خواهد به روایت استناد کند باید تمام روایت های یک موضوع را مدنظر قرار دهد. این روایتها مربوط به کسی است که لباس مشکی را به عنوان لباس رسمی و دائم خود انتخاب کند. یا اینکه در نماز لباس مشکی بر تن کند.
📚 وسائل الشیعة، ج 3، ص 271
🔹اما پوشیدن لباس مشکی نه تنها برای اهل بیت جائز است، بلکه طبق روایات بازماندگان میت تا سه روز بدون هیچ گونه کراهتی میتوانند لباس مشکی بپوشند. ولی بیش از آن کراهت دارد.
🔹در خصوص عزاداری بر امام حسین علیه السلام در روایتی از فرزند امام سجاد علیه السلام نقل شده است:
🔹وقتی جدم امام حسین علیه السلام شهید شد زنان بنیهاشم در عزای آن حضرت لباس سیاه پوشیدند و این لباس را در گرما و سرما تغییر نمیدادند.
📚 الحدائق الناظرة فی احکام العترة الطاهرة، ج 7، ص 118
🔹از این روایت چنین به دست می آید پوشیدن لباس مشکی توسط اهل بیت، چند ماه به طول کشیده است. زیرا در آن آمده است: در گرما و سرما لباسشان را تغییر نمی دادند.
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
✔️ شب سوم: حضرت رقیه(س)
رقیه(س) دردانه سه ساله حسین بن علی(ع) است. نام مبارک او در بعضی از کتاب های تاریخی و مقاتل نقل شده است و برخی دیگر مانند ریاض الاحزان از او با نام فاطمه صغری یاد کرده اند. رقیه(س) در روز پنجم صفر سال 61ه ق در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفته است. شاید نام گذاری روز سوم محرم به نام این بانوی کوچک به این انگیزه بوده که در گرماگرم عزاداری دهه اول، از مظلومیت او یادی شود.
حضرت رقیه الگوی تربیت صحیح است. با تدبر در جملات کوتاهی که او هنگام دیدن سر بریده پدر به زبان آورده به خوبی می توان دریافت که این کودک از چه معرفت والایی برخوردار بوده است.
“عمر بن سعد” یک روز پس از ورود امام علیه السلام به سرزمین کربلا یعنی روز سوّم محرم با چهار هزار سپاهی از اهل کوفه وارد کربلا شد.
امام حسین علیهالسلام قسمتی از زمین کربلا که قبر مطهرش در آن واقع میشد را از اهالی نینوا و غاضریه به شصت هزار درهم خریداری کرد و با آنها شرط کرد که مردم را برای زیارت راهنمایی نموده و زوّار او را تا سه روز میهمان کنند.
در این روز “عمر بن سعد” مردی بنام “کثیر بن عبداللّه” ـ که مرد گستاخی بود ـ را نزد امام علیهالسلام فرستاد تا پیغام او را به حضرت برساند. کثیر بن عبداللّه به عمر بن سعد گفت: اگر بخواهید در همین ملاقات حسین را به قتل برسانم؛ ولی عمر نپذیرفت و گفت: فعلاً چنین قصدی نداریم.
هنگامی که وی نزدیک خیام رسید، “ابو ثمامه صیداوی” (همان مردی که ظهر عاشورا نماز را به یاد آورد و حضرت او را دعا کرد) نزد امام حسین علیهالسلام بود. همینکه او را دید رو به امام عرض کرد: این شخص که میآید، بدترین مردم روی زمین است. پس سراسیمه جلو آمد و گفت: شمشیرت را بگذار و نزد امام حسین علیهالسلام برو. گفت: هرگز چنین نمیکنم.
ابوثمامه گفت: پس دست من روی شمشیرت باشد تا پیامت را ابلاغ کنی. گفت: هرگز! ابوثمامه گفت: پیغامت را به من بسپار تا برای امام ببرم، تو مرد زشتکاری هستی و من نمیگذارم بر امام وارد شوی. او قبول نکرد، برگشت و ماجرا را برای ابن سعد بازگو کرد. سرانجام عمر بن سعد با فرستادن پیکی دیگر از امام پرسید: برای چه به اینجا آمده ای؟ حضرت در جواب فرمود:
“مردم کوفه مرا دعوت کرده اند و پیمان بسته اند، بسوی کوفه میروم و اگر خوش ندارید بازمیگردم
روز سوّم ماه محرّم الحرام:
نامه امام حسین علیه السلام برای اهل کوفه
در این روز امام حسین علیه السلام برای بزرگان کوفه نامه ای نوشتند و آن را به قیس بن مسهّر صیداوی دادند که به کوفه برساند. مأمورین بین راه قیس را گرفتند، و پس از آنکه او بر ضد یزید و ابن زیاد سخن گفت، او را به شهادت رساندند.
ورود عمر بن سعد به کربلا:
در این روز عمر بن سعد با با شش یا نه هزار سوار برای قتل پسر پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم وارد کربلا شد و در مقابل آن حضرت لشکر گاه ساخت و خیمه برافروخت. ورود ابن سعد به کربلا در روز چهارم هم نقل شده است.
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
با سلام دوستان عزیز
طبق روایات بدست امده سوم محرم روزی بوده که حضرت یوسف از زندان بیرون امده
و اینکه هر کس امروز روزه بگیره تمامی مشکلاتش به امید خداوند حل میشود
ان شاءالله
🌸وقايع روز سوم ماه #محرم 💐
- آزاد شدن حضرت یوسف(ع ) از زندان
- نجات يافتن حضرت يوسف از چاه
- ورود عمر بن سعد ملعون براي جنگ سيد الشهدا امام حسين ع
- بركناري مستعين عباسي از خلافت
- دعوت جهانی اسلام
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401
༻💔༺
گـــر دخـتـرڪــے
پـیـش پدر نـاز ڪـنـد!
گــره ڪـربـبـلاے
هـمــہ را بـاز ڪـنـد!
https://eitaa.com/ertebatbakhoda1401