eitaa logo
ارتباط موثر
1.5هزار دنبال‌کننده
904 عکس
325 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️ یک داستان، یک درس دوم دبستان بودم. روزی از مدرسه آمدم و به مادرم گفتم: مداد سیاهم را گم کردم. مادرم گفت: «خوب چه کار کردی بدون مداد؟» گفتم: «از دوستم مداد گرفتم.» مادرم گفت: خوبه و پرسید که دوستم از من چیزی نخواست؟ خوراکی یا چیزی دیگر؟ گفتم : نه. چیزی از من نخواست. مادرم گفت: «او با این کار سعی کرده به دیگری نیکی کند، ببین چقدر زیرک است. پس تو چرا به دیگران نیکی نکنی؟» گفتم: «چگونه نیکی کنم؟» مادرم گفت: «دو مداد می‌خریم، یکی برای خودت و دیگری برای کسی که ممکن است مدادش گم شود. آن مداد را به کسی که مدادش گم می‌شود می‌دهی و بعد از پایان درس پس می‌ گیریم.» شادمان شدم و هر بار بعد از عملی کردن پیشنهاد مادرم، احساس رضایت خوبی داشتم، آن‌قدر که کم کم در کیفم مدادهای اضافی بیشتری می‌گذاشتم تا به نفرات بیشتری کمک کنم. با این کار، هم درسم خیلی بهتر از قبل شده بود و هم علاقه‌ام به مدرسه چند برابر شده بود. ستاره کلاس شده بودم! به گونه‌ای که همه مرا صاحب مدادهای ذخیره می‌‌شناختند و همیشه از من کمک می‌ گرفتند... حالا که بزرگ‌ شده‌‌ام و از نظر علمی در جایگاه عالی هستم، با باور به توانمندی خود، با مردم روابط خوبی دارم، شرایط خانوادگی مناسب دارم، صاحب جمعیت خیریه‌ای بزرگ هستم...» برای تربیت فرزندان برنامه داشته باشیم. دقت کنیم!آینده آن‌ها با افکار، اعمال و رفتار ما شکل می‌گیرد... @ertebatmoaserdini .
☑️ اضطراب تا کجا مفيد است؟ ✍️ رابطه اضطراب با سلامت و کارایی فرد يک رابطه خطی نيست يعنی افراد بايد يک حدی از اضطراب را داشته‌باشند تا کارايی خوبی داشته‌باشند و زندگيی شان روی روال منظم باشد اما اگر اين ميزان بيشتر از يک حدی شود کارايی فرد را به کل مختل مي کند و بازدهی او را پايين می آورد.‌ اضطراب همانند نمک غذاست يعنی مقداری از آن برای بهتر شدن غذا لازم است اما زياد شدن آن می‌تواند غذا را خراب و طعم آن را شور کند. اضطراب مفيد است؛ چرا که افرادی که هيچ‌گونه اضطرابی ندارند راحت در خانه می خوابند و هيچ‌کاری انجام نمی‌دهند؛ اما افرادی در زندگی فعال هستند و احساس مسئوليت و وظيفه‌شناسی می کنند که مقداری اضطراب دارند و درواقع همين اضطراب مثبت افراد را به فعاليت و کار وادار می کند. 🔻برای روشن‌تر شدن رابطه بين اضطراب و کارايی و خطی نبودن اين رابطه بايد گفت تا يک جايی اگر اضطراب زياد شود کارايی هم بالا می رود ولی از يک جايی به بعد اگر اضطراب زياد شود در کارايی فرد اختلال به وجود می آيد و به مرور کارايی او کاهش پيدا می کند. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
☑️ اضطراب مفيد را چگونه بشناسيد؟ 🔻تشخيص اينکه اضطراب ما در چه حدی است؟ و اينکه آيا اين اضطراب مفيد است يا آثار منفی دارد؟ گاهی مشکل است. 🔷 برای تشخيص بين اين دو حالت بهترين کار اين است که دقت کنيم ببينيم به واسطه اضطرابی که داريم کار و مسئوليتی را که در حال انجام آن هستيم خوب انجام می‌دهيم يا نه؟ اگر خوب انجام می‌دهيم، اضطراب ما مفيد است. مثلا براي درس خواندن مقداری اضطراب داريم و همان باعث می‌شود بهتر درس بخوانيم و نمره بهتری بگيريم؛ اما اگر آن اضطراب برای ما آنقدر مشغله ذهنی ايجاد می‌کند که مدام درگيری فکری داريم و حتي دچار تپش قلب می‌شويم، تمرکزمان را از دست می‌دهيم و.... يعنی اضطراب‌مان بيش از اندازه شده و ديگر مفيد نيست. يا زمانی که اين اضطراب باعث ايجاد ناراحتی زياد و سلب آسايش دايمی ما شود هم مشخص می‌شود که از ميزان طبيعی فراتر رفته است. @ertebatmoaserdini .
☑️ با اضطراب مقابله کنيم يا از آن فرار کنيم؟ 🔻هرکسی با اضطراب‌هايش به روشی برخورد می کند؛ بعضی ترجيح می دهند از کنار آن رد شوند. برخی سعی می‌کنند از آن دوری يا به عبارتی فرار کنند. و برخی هم ترجيح می‌دهند با اضطراب‌هايشان رودررو شوند و با آنها مقابله کنند. اول از همه بايد گفت فرار و اجتناب از موقعيت‌های اضطراب‌زا نه‌تنها اضطراب را بهتر نمی‌کند بلکه آن را تشديد هم می‌کند. انسان از هرچه فرار کند ترسش از آن بيشتر می‌شود. به قول آن ضرب‌المثل معروف: «در بلا بودن به از بيم بلاست» يعنی وقتی با ترس‌ها و اضطراب‌ها مواجه شويم، می بينيم آنقدر هم که گمان می کرديم ترسناک نبوده و همين اضطراب‌ها را کم می کند. پس بهترین حالت، مقابله با اضطراب است. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از ارتباط موثر
مولای غائب از نظر ما، مرا و یاد تو بگذار و کنج تنهایی که هر که با تو به خلوت بود نه تنهایی‌ست به اختیار شکیبایی از تو نتوان بود به اضطرار توان بود اگر شکیبایی‌ست نظر به روی تو هر بامداد نوروزی‌ست شب فراق تو هر شب که هست یلدایی‌ست... شعر: جناب سعدی @ertebatmoaserdini .
🔹آغاز دوره اخلاق کنشگری روحانیت ویژه معاونین تهذیب مدارس علمیه استان خوزستان با تدریس استاد مخدوم در اهواز ✅https://eitaa.com/joinchat/92143724C11a6bbdd9f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
☑️اضطراب و استرس چه تفاوتی دارند؟ 🔻استرس معمولا به دو معنی به کار می‌رود؛ يک زمان به عنوان عامل ايجادکننده و محرک اضطراب از آن ياد می‌کنيم و گاهی منظور از استرس، حالت اضطراب است. اگر کلی‌تر بگوييم، يکی از علائم استرس، همان حالت‌های اضطرابی است. يعنی استرس‌ عام‌تر از اضطراب است و همان حالتی است که ممکن است فرد را از حالت تعادل خارج می‌کند. مثلا يکی از عزيزانش فوت کند يا شرايط شغلی سختی برايش پيش آيد يا .... حتی می توان گفت اضطراب هنگامی در فرد بروز می کند که شرايط استرس‌زا در زندگی او بيش از حد طول بکشد يا به‌طور مکرر رخ دهد يا دستگاه عصبی بدن نتواند به مرحله مقاومت تنيدگی پايان دهد و بدن برای مدتی طولانی همچنان بسيج باقی بماند. در اين صورت بدن فرسوده و در برابر بيماری‌های جسمی و روانی (مانند اضطراب) آسيب‌پذير می‌شود. @ertebatmoaserdini .