❌ تک فرزندی و رها کردن کودکان در فضای مجازی، آنها را از دنیای واقعی دور کرده و خیالپردازی، خشونت، افسردگی و... را برای آنها به ارمغان می آورد.
#تک_فرزندی
#فضای_مجازی
#فرزندپروری
🔴 بیداری ملت
@bidariymelat
@bidariymelat
❎ نیل پستمن و نقد فرهنگ تکنولوژی
نسبت فرهنگ انسان با ابزار در سه دوره دچار تحولات عمدهای شده است که میتوان آن را در سیر تاریخی بشر از یکدیگر متمایز کرد. یعنی ارتباط انسان با ابزار در دورههای نخستین پیدایش ابزار، موجب ایجاد "فرهنگ ابزار" شد؛ سپس این فرهنگ با شکلگیری دستگاه چاپ به "فرهنگ تکنوکراسی" تغییر صورت داد. امروزه پیدایش وسایل ارتباط جمعی و کامپیوتر از فرهنگ جدید به اسم "تکنوپولی" خبر میدهد.
الف) فرهنگ ابزار
اصطلاح فرهنگ ابزار، رابطه انسانهای آن جامعه را با مبانی اعتقادی و سیستم اجتماعی و این ابزار مشخص میکند. جوامع دارای فرهنگ ابزار میتوانند مقادیر زیاد و متنوعی از این ابزار را دارا باشند؛ امّا تعالیم مذهبی و جهانبینی دینی، ایدئولوژی هدایتکننده و کنترل کنندهای است که کاربرد ابزارآلات و کم و کیف استفاده از آنها را تعیین میکند. این فرهنگ، وحدت و همگانیبودن خود را از مبانی متافیزیکی (غیرمادّی) گرفته است. این، "تفکر" است که به هستی معنا میبخشد و مانع آن میشود که تکنیک (فن) خود را بر انسانها و نیازهای آنان تحمیل کند. مهمترین ابزاری که در این دوره، ابداع شده، آسیاب، دوربین نجومی، باروت و ساعت بوده است.
ب) فرهنگ تکنوکراسی
در یک جامعه تکنوکرات، ابزارآلات، نقش کلیدیای را در جهان اندیشههای فرهنگی آن جامعه برعهده دارند. همه شرایط، تحوّلات و خواستهها و تمام ویژگیهای اجتماعی باید تا حدود زیادی، تابع خواستهها و ضوابطی باشد که رشد این تکنیک و سیر تکاملی آن ایجاب میکند؛ امّا نقش تکنیک هنوز به آن حدی نرسیده است که موجب تغییر در ساختار فرهنگی و تحوّل آن شود. هنوز مبانی ماورایی و اهداف، جای خود را در فرهنگها حفظ کردهاند و هنوز افراد، بر این باورند که ماشین و ابزار صنعتی، همچنان در استخدام بشریت خواهند بود و هرگز به قدرت حاکم مبدّل نخواهند شد.
مهم ترین وسیلهای که در این دوران ابداع شد، "دستگاه چاپ" است. با این اختراع، یک تحوّل عظیم در ساخت فرهنگ، رخ داد و آن، تبدیل فرهنگ شفاهی به فرهنگ مکتوب بود. از این پس، عنان ارابه فرهنگ، به دست "کتاب" افتاد. کتاب، بهعنوان مهمترین محصول تکنیک، ویژگیهایی داشت و مربوط به متنی میشد که در چارچوب آن به چاپ رسیده است. این خصوصیت باعث تمییز "مفهوم نوشتاری" از "مفهوم شفاهی" میشود.
ج) فرهنگ تکنوپولی
وجه بارز این فرهنگ، قراردادن تکنولوژی بهجای خداست و لذا شاخصهی آن، "خدایگونه"بودن آن است. یعنی فرهنگ، اعتبار خود را در تکنولوژی جستوجو میکند و دستورالعملهای خود را از تکنولوژی میگیرد. این راه، الزاماً به فروپاشی و نابودی باورها و عقاید سنّتی منتهی میشود. نظام تکنوپولی را این چنین میتوان تعریف کرد: "نظامی که در آن، جامعهی انسانی سیستم ایمنی و قدرت دفاعی خود را در برابر تهاجم سیل اطلاعات از دست داده است». در این فرهنگ با کاهش اعتقاد به اهداف و کمرنگشدن "ماورا" در زندگی مواجهیم.
در این فرهنگ، «وسیله» با «هدف»، یکی میشود و دیگر بدانمعنا هدفی وجود ندارد که بتواند مانع استفادهی بیمورد از تکنیک شود. خصلت نظام تکنوپولی، انبوه اطلاعات است که در قالب ابزاری چون کامپیوتر و تلویزیون ایفای نقش میکند.
نيل پستمن در اثری با همین نام با رد خنثيبودن تكنولوژي، به تأثيرات و پيامدهاي ورود و گسترش تكنولوژي در عصر جديد پرداخته و جامعهي آمريكا و فرهنگ حاكم بر آن را مورد نقد و بررسي قرار داده است. ويليام ملودي نیز "جامعهی اطلاعاتي" را از محصولات تکنولوژی جدید میداند و به توصیف آن میپردازد.
#مکاتب_فلسفهی_تاریخ
#جبر_تکنیک
#جهتداری_تکنولوژی
#فرهنگ_ابزار
#تکنوکراسی
#تکنوپولی
#نیل_پستمن
#ويليام_ملودي
#آسیاب
#ساعت
#ماشین_چاپ
#کامپیوتر
#جامعهی_اطلاعاتی
@doranejadid
🔰 رسانه و تعلیم بدون تربیت(1)
🔻 مدیر رسانه نقش کشاورز را دارد. کشاورزی که هم زمین را بشناسد و زمان را و اقتضائات آن را.
🔻 هر زمینی برای کشاورزی مناسب نیست. پس جنس زمین مهم است. باید زیر و رو شود تا آماده پذیرش بذر مرغوب باشد.
🔻نهاد تعلیم و تربیت از خانواده تا مسجد و آموزش و پرورش و حوزه علمیه وظیفه آماده کردن زمین و زمینه پذیرش بذر تربیت دینی را دارند آن هم بر اساس معیارهای دینی.
🔻با آمدن رسانه این زنجیره گسست و حالا همه این نقش ها را رسانه ها بر عهده دارند هم تعلیم و هم تربیت.
🔻آیا رسانه ها و صاحبان رسانه می توانند بدون ایجاد زمینه تربیت دینی، و اتکاء به تعالیم سکولار غربی (علوم انسانی غربی، با ریاضی و فزیک و شیمی و...) انسان دیندار مسلمان تربیت کنند؟
🔻 آیا با تصویری که رسانه ملی از انسان و زیست او ارائه میدهد و با الگوهایی که معرفی میکند می توان انسانی الهی و معنوی تربیت کرد؟
🔻 رسانه ملی باید پیشتاز باشد. خط شکن باشد. چابک باشد. نه ضعیف و سست و منفعل. به مبانی دشمن هنرمندانه حمله کند نه اینکه منتظر حمله دشمن باشد تا شاید پاسخی درخور بدهد. رسانه ملی خط مقدم آفند و پدافند فرهنگی نظام را دارد. بیشتر باید گل بزند تا گل بخورد.
🔻متاسفانه رسانه ملی خصوصا با آمدن شبکه های اجتماعی، قافیه را به رسانه های دشمن باخته است. هر روز مشغول پاسخ به شبهه هاست. کسی که همیشه دفاع میکند محکوم به شکست است.
👈ادامه یادداشت در قسمت دوم
@esalat14
🔰 رسانه و تعلیم بدون تربیت(۲)
🔻انقلاب اسلامی اتفاق بزرگ و پر برکتی بود. آغازی مبارک اما حفظ تداوم آن نیز نیاز به اقدامی انقلابی داشت.با کمال تأسف ۶۰ سال حکومت پهلوی آنقدر فرصت داشت تا زیربنا و زیرساختهایی محکم تدارک ببیند که حتی انقلاب بهمن ۵۷ نیز نتوانست آنچنان که باید در آن تحولی انقلابی رقم زند. وزارت فرهنگ، سازمان آموزش و پرورش، ادبیات داستانی، سینما و از همه مهم تر رسانه ملی.
🔻 عوامل متعددی را می توان در برابر مقاومت این نهادها در برابر انقلاب می توان برشمرد که مهمترین آن را می توان تربیت یافتگان رژیم پهلوی(مستقیم و یا غیر مستقیم) دانست که ابتدا و اوایل انقلاب مخفیانه و بعدها آشکارا سرسپردگی خود به رژیم گذشته با ساخت و تولید آثار هنری و رسانه ای هنجار شکن ثابت کردند و از طرف دیگر در شکست انقلاب در حوزه فرهنگ تاثیر گذار و نقش آفرین بودند. هنر پیشه ها، کارگردانان، نویسندگان(فیلمنامه و داستان)، عوامل فنی،...این افراد و تربیت شدگان آنها پس از انقلاب به مبارزه ای پنهان و آشکار برای ایجاد تحول انقلابی در نهادهای آموزشب و فرهنگی کشور دست زدند. در این میان رسانه ملی و سینما بیشترین آسیب را از حضور و نفوز این عناصر دلباخته رژیم پهلوی خورد (و کم هم نبودند)
🔻 حوزه نمایشی رسانه های عمومی (فیلم و سریال) شاهد بیشترین حضور تربیت شدگان دوره پهلوی ( به جز عده ای معدود ) بود و همین ها بیشترین اصطکاک را در برابر ریل گذاری رسانه ملی و سینما در مسیر انقلاب را بوجود آوردند. مقاومت این عناصر در برابر موضوعات دینی و انقلابی را می توان در ساخت کم جان و کم تعداد این نوع آثار در میان خیل آثار سینمایی و تلویزیونی مشاهده کرد. هر چند به تازگی بر تعداد این آثار از نظر کمی و کیفی با همه کارشکنیها افزوده شده ( که جای امیدواری دارد) اما این تعداد در برابر آثار پر شمار و بی ارزش و کم ارزش رسانه ملی و سینما (که در بهترین حالت فرصت سوزی میکنند) به حاشیه می روند و فرصت تاثیر گذاری را از دست میدهند.
🔻 نظام و ملت انقلابی، نیازمند رسانه انقلابی است تا آینه تمام نمای انقلاب ۵۷ باشد کاری که شهید آوینی آغاز کرد اما ناتمام ماند. از مسئولین باید پرسید اگر قرار بود این انقلاب انسانی آرمانی و ایده آل رسانه تربیت کند آیا متفکری بهتر از شهید آوینی ( و مرحوم سلحشور و مرحوم ملاقلی پور و...) وجود داشت؟ پس تفکر آوینی در کجای سیاست گذاری و تصمیم گیری و برنامه سازی این رسانه عریض و طویل قرار دارد؟ باید گفت هنوز رسانه ملی با آرمان های انقلاب فاصله دارد. تداوم انقلاب نیازمند انقلابی عمیق و پایدار در رسانه ملی است.
👈 ادامه یادداشت در قسمت سوم
@esalat14
✅اعلام عزای عمومی در لبنان
🔴وقوع انفجاری مهیب در بیروت/بیش از ۷۰ کشته و ۳۷۰۰ زخمی/ تلآویو: کار ما نیست/ بیانیه حزبالله لبنان/ نخست وزیر لبنان اعلام حالت فوقالعاده کرد +عکس و فیلم
⚫️شبکه الجزیره قطر گزارش داد که این انفجار در نزدیکی منزل سعد الحریری، نخستوزیر سابق لبنان روی داده است
⚫️اعلام حالت فوقالعاده به مدت دو هفته و تشکیل کمیته تحقیق درباره انفجار
👉👉 mshrgh.ir/1102939
⭕️بیانیه حزب الله لبنان در واکنش به انفجار بندر بیروت
🔸«به ملت لبنان شریف و خانواده شهدا و مجروحان همدردی و احساس ناراحتی عمیق خود به دلیل این فاجعه ملی بزرگ که لبنان و لبنانیها را در شرایط سختی که کشور عزیزمان در آن هست هدف قرار داده ابراز میداریم.
🔹این فاجعه دردناک و ویرانی بی سابقه آن و پیامدهای خطرناک آن در سطوح مختلف انسانی، بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی، همبستگی و یکپارچگی تمامی لبنانیها و همه گروههای سیاسی و اقدام مشترک برای عبور از این رنج دردناک را ضروری میکند.
🔹ما در این رویداد غم انگیز، به تمامی کادرهای درمانی و پرستانی، گروههای کمکهای بشردوستانه، گروههای حفظ امنیت و آتشنشانان شجاع به دلیل تلاشهای بزرگشان برای نجات و کمک، درود میفرستیم و تمامی امکانات خود را در خدمت مردم شریف و هموطنان عزیزمان قرار میدهیم.
🔹از خداوند متعال میخواهیم که شهدا را غریق رحمت و مغفرت کرده و به خانوادههایشان صبر و آرامش دهد و از خداوند میخواهیم که به مجروحان شفای عاجل دهد و به ملت عزیزمان صبر و پایداری دهد و کشورمان در عبور از سختیها و ناراحتیها پیروز شود.»
@irinn_channel
@esalat14
جنگ رسانه ای - روانی بر علیه حز_ب الله
ترامپ در توصیف حادثه انفجاربیروت از واژه "حمله" استفاده کرد
وی همچنین ادعا کرده است که با تعدادی از ژنرالهای ارتش صحبت کرده و آنها به او گفتهاند که انفجار بیروت ناشی از یک بمب بوده و به نظر یک حمله میرسد!
ارتش فیک مجازی عربستان هم روی همین مطلب مانور میدن
@sarbazane_g
@esalat14
﷽؛
❌ پسر هرزهی #شیخ_فضل_الله_نوری!!
🗓 به بهانهی یازدهم مرداد، سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری -رحمةاللهعلیه-
✅ تأثیر عجیب شیر خوردن کودک، در تغییر خصلتها!
🔗 http://yon.ir/a01RQ
⭕️ نام شیخ فضل الله نورى را حتماً شنیدهاید. نوه ایشان رئیس تودهایهاى ایران بود. ایشان پسر هرزهاى داشت كه وقتى شیخ فضل الله را دار میزدند، در پاى دار، كف میزد و میرقصید!!
‼️ در زندان قبل از اعدام، كسى به ایشان گفته بود: كه شما چرا پسرتان اینقدر هرزه شده است؟!
📌 ایشان فرمود: میدانستم هرزه میشود، چون در نجف بودم و مادرش شیر نداشت، دادیم به زنى تا به او شیر بدهد. بعداً فهمیدم او زن هرزهاى (زناکاری) بوده و به امیرالمؤمنین -علیهالسلام- توهین میكرده و فحش میداده است و شیرى كه این ناصبى در حلق بچه من ریخته، از این بهتر نمیشود!
🌐 به نقل از حجتالاسلام و المسلمین قرائتی، درسهایی از قرآن، ۶۷/۰۴/۱۶
⏳بدون توقف
🔉https://eitaa.com/bedonetavaghoff
@esalat14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
حیاتی مجری خبر سابق صدا و سیما به شبکه خبری آسیا نیوز پیوست...
⁉️ چرا با اولین اشتباه نفرات و اشخاصمان را از دست می دهیم در حالی که مسئولینی که مدام اشتباه میکنند مرتب سِمت و پست میگیرند؟!
📌 حال از اینها ضدّانقلاب خواهند ساخت.!!
به محتوای خبرهایی که میخواند دقّت کنید.
در همین ارتباط👇
🌐https://eitaa.com/bedonetavaghoff/4259
⏳بدون توقف
🔉https://eitaa.com/bedonetavaghoff
@esalat14
💠 یک انفجار به موقع !
🔹انفجار بیروت از جهات مختلف برای اسرائیلی ها بسیار به موقع بود
🔸مهم ترین چالش امنیتی این روزهای اسرائیل یعنی ترس از انتقام حزب الله را به حاشیه برد و حداقل فعلا تا مدت ها به تاخیر انداخت.
🔹لبنان در این ایام تحت شدیدترین تحریم ها و فشارها قرار داشت که با این انفجار عظیم بندر بیروت به عنوان مهم ترین ورودی کالا به لبنان نابود شد و حلقه فشار تحریم ها تکمیل شد .
🔸تخریب سیلوهای گندم بیروت را هم به این موضوع اضافه کنید.
🔹از همین حالا بوق های رسانه ای و تیم های عملیاتی روانی دشمن دست به کار شده و با انواع شایعات فشارها را بر حزب الله و جبهه مقاومت به حدّ اعلی می رسانند. مثلا این انفجار در انبار مهمات حزب الله بوده است و یا اینکه انبار مذکور به تازگی از محموله های ارسالی از ایران پر شده بود و ...
🔸به نظر می رسد انفجار بیروت آغاز یک توطئه حساب شده جدید علیه جبهه مقاومت باشد ...
@voinews
@esalat14
🚨 حادثه یا توطئه جدید؟
🔻 اتفاقی اینچنینی در پنل سیاسی دولتهای تروریستی منطقه و دنیا مانند: آمریکا، اسرائیل و عربستان جزو عناصر اصلی و ثابت است. اتفاقا در قضیه 11 سپتامبر هم دو متهم اصلی آمریکا و عربستان بودند. قابل پیش بینی بود با فشارهایی که بر این حکومت ها وارد شده به دنبال حادثه ای مانند 11 سپتامبر در منطقه باشند. باید هوشیار بود و برای جلوگیری از اقدامات شرورانه بعدی این کشورها برنامه ریزی کرد.
🔻ترامپ، نتانیاهو و بن سلمان در وضعیت دشوار سیاسی بدی قرار دارند. از دست رفتن مشروعیت و مقبولیت داخلی و بین المللی، بحران های شدید اقتصادی، ناتوانی در مدیریت کرونا، شکست مفتضحانه در سوریه و عراق این سه کشور در اتحادی نامیمون دست به چنین اقدامی بزنند. با این اقدام چند هدف را دنبال خواهند کرد:
1. منحرف کردن افکار عمومی مردم از مسائل و مشکلات داخلی و بین المللی
2. ایجاد زمینه دخالت نظامی در لبنان و ضربه زدن به حزب الله
3. حضور در لبنان به بهانه کمک های بشر دوستانه از جمله سرمایه گذاری
۴.ایجاد جنگ داخلی در لبنان
🔻به نظر میرسد هم حزب الله و هم ایران باید در اقدامی هوشمندانه و برای جلوگیری از حضور آمریکا و عربستان در لبنان تمام توان و تلاش خود را برای بازسازی ویرانی ها و سروسامان دادن به اوضاع آشفته فعلی تا بازگشت کشور به شرایط عادی بسیج کنند. در این صورت ضمن تثبیت جایگاه و موقعیت حزب الله و ایران در منطقه و جلوگیری از سوء استفاده خارجی، بستر مناسب برای انتقام گیری از عاملین فراهم خواهد شد.
🔰@esalat14
🚨 انفجار در لبنان حادثه یا توطئه؟
🔻 تصویر فوق انفجار نیتارت در حادثه انفجار کامیون حامل نیترات آمونیوم در ایالت تگزاس آمریکاست. مقایسه تصاویر انفجار لبنان و شباهت ها در این دو حادثه نقش این ماده منفجره را در آن تایید میکند.
🔻باید پرسید با انتقال این حجم از ماده ای منفجره (2750 تن نیترات) به بیروت قلب اقتصادی لبنان، مشکوک بودن عوامل انتقال، انگیزه و چگونگی انفجار، چگونه می توان آن را حادثه تلقی کرد؟
🔻شکست آمریکا، اسرائیل و عربستان در مقابله با مقاومت در سوریه، عراق و یمن و برچیده شدن داعش موجب شد تا استراتژی خود را از جنگ نیابتی به حملات تروریستی و حمله مستقیم به عناصر اصلی مقاومت در منطقه تغییر دهند. چنانچه استراتژیست های اسرائیلی صراحتا اعلام میکنند که باید مدل جنگ با مقاومت به جای زدن پاهای اختاپوس، سر آن باشد. ترور حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، ترور فرماندهان یمنی، حشدالشعبی...نشان از آغاز استراتژی جدید آمریکا، اسرائیل و عربستان در منطقه است.
🔻 لبنان و سید حسن نصرالله تفاوتهایی با دیگر عناصر مقاومت دارند. نزدیکی حزب الله به اسرائیل، قدرت موشکی و نفوذ اطلاعاتی، امنیتی و سیاسی حزب الله در ساختار سیاسی لبنان باعث شده است تا ترور سید حسن نصرالله با موانع جدی روبرو شود. لذا آمریکا و اسرائیل و عربستان و دیگر دیکتاتورهای منطقه علاوه بر محاصره و تحریم اقتصادی لبنان نیاز داشتند تا ضربه فلج کننده ای بر لبنان وارد کنند تا با استفاده از شوک بوجود آمده اقدامات بعدی خود را در حذف فرماندهان حزب الله انجام دهند که این نیازمند هوشیاری بالای نیروهای حزب الله می باشد.
🔰@esalat1
🔴توطئههای اسرائیل و آل سعود در نابود کردن لبنان مشخص شد
🔹فعال توئیتری سعودی معروف به افشاگر اسرار خاندال آل سعود با نام مجتهد با انتشار یک پست توئیتری به انفجار روز گذشته بندر بیروت واکنش نشان داد.
🔹وی در این پست توئیتری نوشت: بندر، آخرین گذرگاه اقتصادی لبنان به شمار می آمد. بندر بیروت نابود شد و از همین جا توطئه های اسرائیل و آل سعود در نابود کردن لبنان مشخص میشود.
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔰@esalat14
#بی_تعارف_بگویم
❗️هرگز کودک و نوجوان ما قبول نمیکند که نامَحرم نامَحرم است..!
👈وقتی بگو بخندها و شوخی های زن ها و مردهای نامحرم را در تلویزیون دیده و می بیند و خواهد دید؟!؟
@mobahesegroup
🔰@easalat14
📌 نگاه رهبری به مقوله هنر و سینما
🔖 یکی از نکاتی که باید در مواجههی با دنیای غرب کاملاً به آن توجه داشت، عامل و ابزار هنری است که در اختیار غربیهاست. اینها از هنر حداکثر استفاده را کردهاند برای ترویج این فرهنگ غلط و منحط و هویتسوز؛ بخصوص از هنرهای نمایشی، بخصوص از سینما حداکثر استفاده را کردهاند. اینها به صورت پروژهای یک ملت را تحت مطالعه قرار میدهند، نقاط ضعفش را پیدا میکنند، از روانشناس و جامعهشناس و مورخ و هنرمند و اینها استفاده میکنند، راههای تسلط بر این ملت را پیدا میکنند؛ بعد به فیلمساز، به فلان بنگاه هنری در هالیوود سفارش میکنند که بسازد و میسازد.
🔖 بسیاری از فیلمهائی که برای ماها و برای کشورهائی نظیر ما میسازند، از این قبیل است. من از فیلمهای داخل خود آمریکا خبری ندارم؛ اما آنچه که برای ملتهای دیگر میسازند، جنبهی تهاجم دارد. چند سال پیش از این در خبرها بود که در بعضی از کشورهای بزرگ اروپائی تصمیم گرفته شد که با فیلمهای آمریکائی مقابله شود. آنها مسلمان نیستند، اما آنها هم احساس خطر میکردند؛ آنها هم احساس تهاجم میکردند. نسبت به کشورهای اسلامی البته بیشتر، و در مورد کشور انقلابی ما هم به طور ویژه؛ نگاه میکنند، خصوصیات را میسنجند، وضعیت را میسنجند، فیلم را بر اساس آن میسازند، خبر را بر اساس آن تنظیم میکنند، رسانه را بر اساس آن شکل میدهند و میفرستند فضا. باید به اینها توجه داشت.
🔖 سلیقهسازی میکنند، فرهنگسازی میکنند؛ بعد از آنکه سلیقهها را عوض کردند، ذائقهها را عوض کردند، آن وقت اگر احتیاج به زر و زور بود، دلارها را وارد میکند، نیروهای نظامی و ژنرالها را وارد میکنند. این، شیوهی حرکت غربیهاست؛ باید مراقب بود. باید همه احساس کنند که مسئولیت ایجاد تمدن اسلامىِ نوین بر دوش آنهاست؛ و یکی از حدود و ثغور این کار، مواجههی با تمدن غرب است، به صورتی که تقلید از آن انجام نگیرد.
۱۳۹۱/۰۷/۲۳
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جوانان خراسان شمالی
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=21252
🔰@easalat14