🔺 10 عاملی که منجر به تسلیم شدن شما در مسیر موفقیت می شود:
1️⃣ بهانه ها
2️⃣ عدم اعتماد به نفس
3️⃣ ترس از شکست
4️⃣ پشت گوش انداختن کارها
5️⃣ تمرکز بر راضی نگه داشتن همه
6️⃣ ترس از موفقیت
7️⃣ افکار منفی
8️⃣ گفتگوی منفی با خودتان
9️⃣ قضاوت کردن خودتان با معیارهای دیگران
0️⃣1️⃣ حضور افراد منفی اندیش در اطرافتان
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
🔺 تغییر ذائقه کودکان به وسیله شیطان
🏷 خداوند فرمود، ما انسان را خیلی زیبا آفریدیم. این طور نبود که فقط بگوییم؛ این راه حق است و آن راه باطل. بلکه او را به گونهای آفریدیم که طبعاً به طرف خوبی مایل است و از دین خوشش میآید.
🔹یک وقت خدا عسل را خلق میکند و میگوید این عسل است و این سمّ، هر کدام را خواستی بخور! اما عسل و سمّ را خلق کرد و دستگاه ما را عسلدوست کرد. بعد فرمود هر کدام را میخواهی بگیری، بگیر!
🔸 اما الآن ذائقه را عوض کردند؛ شما ببینید یک کودک، اگر مختصری غذای مسموم بخورد، بالا میآورد؛ اما در اثر اینکه جوان شد و تربیتِ بد شد، او از سمّ لذّت میبرد و میشود معتاد! شیطان گفت فطرت را نمیتوانم به هم بزنم، ولی کاری میکنم که دیگر از اطاعت و دین خوششان نمیآید.
📖گزیده های تربیتی تفسیر قرآن کریم/ آیت الله جوادی آملی.
#تربیت_انسان
#تربیت_فرزند
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
🔺 #تربیت_فرزند
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
#سوال_مخاطبین
🎙 پرسش و پاسخ با استاد #محمدی_شکیب (مشاور نوجوان)
🔺 با نوجوانی که روحیه پذیرش باخت را ندارد چگونه برخورد کنیم؟
🔹در این مواقع به چند توصیه باید عمل کنید:
1️⃣ پرهیز از مقایسه: والدین باید از مقایسه نوجوان خود با هم نوعش خودداری کنند. چراکه در این گونه موارد، نوجوان به سمت رفتاری لجبازانه سوق داده می شود یا منجر به آسیب دیدن اعتماد به نفس نوجوان می شود.
2️⃣ بیان انتظارات: انتظارات خودتان را از نوجوان تان و نحوه انجام و عوارض مثبت و منفی آنها را گوشزد کنید.
3️⃣ تشویق رفتارهای خوب: رفتارهای خوب نوجوان تان را مورد تشویق قرار دهید و رفتارهای بدنش را به او گوشزد و او را تشویق به اصلاح آنها کنید.
4️⃣ کمک و همراهی: تا زمانی که انتخاب رفتار مناسب از سوی نوجوان تان نیازمند پشتیبانی است، از کمک به او دریغ نکنید و او را انجام تدریجی الگوهای صحیح رفتاری تشویق کنید.
5️⃣ جنگ قدرت ممنوع: از جنگیدن با رفتارهای نامناسب نوجوان تان به شدت پرهیز کنید.
6️⃣ نظارت مستمر و غیر محسوس: همیشه در صحنه حاضر باشید. یعنی همیشه در کنار او باشید و با نیازها و خواسته های او همراه بوده و نظارت مستمر داشته باشید.
7️⃣ نبش قبر ممنوع: اگر رفتار ناپسندی در گذشته انجام داده، مرتب آن رفتار را به روی او نیاورید و یادآوری نکنید.
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @es
🔺 چرا کودکم زیاد سؤال میپرسد؟
#پاسخ
🔹 این پرسشی است که بسیاری از والدین مطرح میکنند، تا آنجا که برخی فکر میکنند کودکشان در وضعیت غیرعادی قرار دارد. حال آنکه واقعیت خوشحالکننده چیز دیگری است.
🔹همزمان با شکوفا شدن مهارتهای زبانی کودک، بیان آنچه که در ذهنشان وجود دارد راحتتر از قبل صورت میگیرد. در مغز کودک انبوهی از سؤالها درباره اتفاقات روزمره زندگی وجود دارد که به موازات یادگیری لغات جدید، آنها را به زبان آورده و بدین ترتیب موجی از پرسشها را از والدینشان مطرح میکنند. اما در برخی موارد «چرا»هایی که کودک مطرح میکند آنچنان زیاد و بیوقفه میشود که حوصله والدین رامیبرد و آنها را کلافه میکند.
🔹در اینگونه موارد والدین به دو دلیل ناامید و تاحدودی سرخورده میشوند. اکثر والدین پاسخ درستی برای پرسشهای بیپایان کودکانشان ندارند. آنها نمیتوانند پاسخ درست و منطقی برای پرسشهای ساده کودکانشان پیدا کنند. اینکه آب چرا حرکت میکند یا سر بالا نمیرود و همچنین اینکه چرا هوا رنگی نیست، اینها تنها نمونههای بسیار سادهای از انبوه سؤالهای به ظاهر ساده، اما با پاسخ دشواری است که والدین در واکنش به آنها چیز خاصی برای بیان ندارند. البته آن دسته از والدینی که همواره در حال مطالعه هستند، کار به مراتب ساده تری پیش روی دارند.
🔹البته در مواردی که والدین میتوانند پاسخ درست و منطقی به انبوه پرسشهای کودکانشان بدهند، باز هم این تازه آغاز ماجراست. آنها سؤالهای تازهای مطرح میکنند. اما مشکل این است که ما به عنوان والدین کودک درک نادرستی از این پرسشها داریم. در واقع ماهیت «چرایی» که آنها مطرح میکنند با آن «چرایی» که در ذهن ما افراد بزرگسال است تفاوت زیادی دارد. اکثر والدین در پاسخ به سؤال کودکشان، روابط علت و معلولی را مطرح میکنند، یعنی میگویند که به دلیل تشکیل شدن هوا از مولکول و گازهایی که بیرنگ هستند، هوای اطراف ما رنگی نیست. اما در ادامه کودک این پرسش را مطرح میکند که «مولکول چیست!»
🔹به خاطر بیاورید زمانی را که کودکتان دوران نوزادی خود را سپری میکرد و برای هر چیزی گریه میکرد. حال آنکه هیچ دردی نداشت و به اندازه کافی هم شیر خورده بود. در واقع گریه نوزاد نشانه تلاش او برای جلب نظر شما و بازی کردن بود. کودک بزرگ و بزرگتر شد و با بیان کلماتی مانند «سگ» نشان داد که منظور او از این عبارت هر حیوانی است که در اطرافش زندگی میکند. از این رو میتوان پیشبینی کرد که سؤالهای کودک و «چراهایی» که مطرح میکند لزوما به معنای عطش او برای فهمیدن رابطه علت و معلولی آن نیست.
🔹به یاد داشته باشید بخش زیادی از این «چراها» به معنای آن است که «من آن را دوست دارم» و کودک میخواهد که شما را به عنوان والدین خود در این درک جذاب شریک سازد. در پاسخ به چنین پرسشی که در واقع یک نوع ابراز علاقه است باید همپای کودک اظهار نظر کرد و گفت «من هم آن را دوست دارم» یا «چقدر زیباست». قرار نیست با هر «چرایی» که از کودک میشنوید تلاشی در برای کشف پاسخ آن انجام دهید، چون ممکن است با هر پاسخی که میدهید بر پیچیدگی اوضاع بیفزایید. در این صورت نه شما و نه کودک لذتی از گفتوگو با یکدیگر احساس نمیکنید.
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
🔺 #تربیت_فرزند
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
🔺آیت الله حائری شیرازی (ره):
🔹 همانطور که اگر خواستید آبادی را ببینید باید از بلندی ببینید، اگر خواستید جریانات فکری، انحرافی ،حق و باطل را مشاهده کنید، باید از ارتفاع عاشورا به صحنه نگاه کنید.
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
#مشاوره
🔺پسر: من تصمیم به #ازدواج دارم!
🔹پدر: بگو #معذرت میخوام!
🔺پسر: برای چی آخه؟؟
🔹پدر: از من معذرت خواهی کن!
🔺پسر: اشکال نداره اما دلیلشو میشه بدونم؟؟
🔹پدر: پسرم بگو ببخشید!
🔺پسر خندید و گفت: کاش علتشو میگفتید!
🔹پدر: بگو حق با شماست و منو ببخش!
🔺پسر: پدر منو ببخش معذرت میخواهم!
🔹پدر: الان آماده ازدواج هستی!
🔺پسر: چرا؟؟
🔹پدر: هر موقع یاد گرفتی در زندگی بدون هیچ دلیلی عذرخواهی کنی آماده ازدواج هستی!
💠 زندگی مشترک، #دادگاه نیست تا دنبال استدلال و #سند برای عذرخواهی باشی بلکه کلبهای پر از صفا، صمیمیت، رفاقت و #گذشت است.
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir
#همسرداری
#سیاست_های_زنانه
🔺اگر در زمان سختی #نداشته_های همسرتان را به رخش بکشید
🔹او هم همزمان با شما نقشه #تنها گذاشتنتان در زمان موفقیت را در ذهنش طراحی میکند.
🔰مرکز تخصصی آموزش خانواده و مشاوره سردار شهید ابوالقاسم اسماعیل زاده
🆔 @esfcc_ir