♻️ تأسيس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي (1359 ش)
✍ شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي، به عنوان مركز هماهنگي، مشاركت و هم فكري تشكيلات فرهنگي - تبليغي نهادهاي انقلابي در حركت هاي عمومي و فراگير جامعه و اجراي طرحهاي تبليغي مشترك و عمومي، انقلاب اسلامي را ياري مي دهد. اين شورا در سال ۱۳۵۹ با تأييد حضرت امام و سرپرستي شهيد حقاني تأسيس شد و در طول اين مدت، همراه با شور و شوق وصف ناپذير آحاد ملت به وظيفه پاسداري از حضور امت مسلمان ايران در صحنه انقلاب پرداخته است.
✅ در طول هشت سال دفاع مقدس و تا كنون، اين شورا، اساسي ترين نقش را در تدارك و برگزاري راهپيمايي هاي عظيم و سرنوشت ساز و تقويت و تحكيم حضور مؤثر آحاد ملت در مراسم هاي عمومي، بزرگداشت ايام اللَّه و مناسبت هاي متعدد انقلاب اسلامي داشته است. اين شورا با استفاده از اين فرصتها توانسته است به مقتضاي شرايط و ضروريات، در خدمت به انقلاب اسلامي و اعتلاي فرهنگ ملي، مستقل از جريانات و جناحهاي سياسي، تنها در خط امام، رهبري و نظام حركت كند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۴- سلطه و نفوذ منافقان
✍ همیشه بزرگ ترین خطر برای هر نهضت و انقلاب، یا مکتب و آیین، تحرکات عناصر نفوذی بیگانه به داخل مجموعه های خودی و انقلابی بوده است.
✅ رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در طول دوران حکومت در مدینه، با پدیده منافقان دست به گریبان بود، نگرانی رسول خدا از این دشمنان خوش خط و خال اما زهرآگین بود، نه از مؤمن یا کافر، که ایمان یا کفر خویش را به صراحت اظهار می کردند.
🌷 امیر مومنین می فرماید: رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلّم به من فرمود:
من برای امت خود نه از مؤمن می ترسم و نه از مشرک زیرا مؤمن بر اثر ایمانی که دارد کاری به کار برادر دینی ندارد مشرک را هم خدا به خاطر شرکش سرنگون می سازد. ولی از منافق آگاه و سخنور نگرانم. با زبان مطلبی را می گوید که شما می دانید و عمل می کند آنچه را شما منکر آن هستید.
🌹و لقد قال لی رسول الله صلی الله علیه و آله:
«اِنّی لا اَخافُ عَلی اُمَّتی مُؤمِناً وَ لامُشرِکاً اَمّا المُؤمِن فَیَمنَعُهُ اللّهُ بِایمانِهِ وَ اَمّا المُشرِکُ فَیُخزیهِ اللّهُ بِشِرکِه وَلکِنّی اَخافُ عَلَیکُم کلَّ مُنافِقٍ عالِمِ اللِّسان یَقُولُ ما تَعرِفُونَ وَ یَفعلُ ما تُنکِرُون »
📗 نهج البلاغه، نامه 27
https://eitaa.com/eslam20
💠 عبرت هاى عاشورا و شاخصه های فکری آن (۳)
۲ ـ فريب دادن مردم:
✍ در زمـان وقـوع حـادثـه عـاشـورا، اذهـان بـيـشـتـر مـردم نـسـبـت بـه مـسـائل بـنـيادين اسلام، مشوّش بود و خلفاى ناحق، برداشت هاى نادرست خود از اسلام را، در ذهن آنـان جـاى داده بودند. مردم، آن گونه مى انديشيدند كه حاكمان مى خواستند، نه آن گونه كه خـداونـد مـى خواست. خداوند می فرماید: (لا يَنالُ عَهْدِى الظّالِمينَ، بقره /124.
عهد [امامت ] من هرگز به ستمگران نمى رسد.
✅ بـا ايـنكه يزيد و معاويه و ديگر امويان صلاحیت زمامداری مردم را نداشتند ولی سالها بر سرنوشت مردم و دين و مال و ناموس آنان حكم راندند و مردم نيز اطاعت از آنان را برخود لازم دانستند.
✅ از این رو امام حسين (ع) در نامه اى به مردم كوفه مى نويسد:
🌷 فـَلَعـَمْرى مَا الاِْمامُ اِلا الْحاكِمُ بِالْكِتابِ الْقائِمُ بِالْقِسْطِ الدّائِنُ بِدينِ الْحَقِّ الْحابِسُ نَفْسَهُ عَلى ذلِكَ لِلّهِ، (1)
بـه جـانم سوگند! كسى شايسته امامت نيست مگر آن كس كه به كتاب خدا حكم كند، بر پا دارنده عدالت و به دين حق پايبند باشد و خويشتن را براى خدا وقف آن كند.
✅ حـضـرت فـاطـمـه صـغـرى (س) هـنـگـام ورود بـه كـوفـه، اهل شهر را مخاطب ساخت و فرمود:
🌹 قـَسـَتْ وَاللّهِ قـُلُوبـُكـُمْ وَ غـَلَظـَتْ اَكـْبـادُكـُمْ وَ طُبِعَ عَلى اَفْئِدَتِكُمْ وَ خُتِمَ عَلى اَسْماعِكُمْ وَ اَبـْصـارِكـُمْ وَ سـَوَّلَ لَكـُمُ الشَّيـْطـانُ وَاَمـْلى لَكـُمْ وَ جـَعـَلَ عـَلى بـَصـَرِكـُمْ غـِشـاوَةً فـَاَنـْتـُمـْ لاتَهْتَدُونَ، (2)
بـه خـدا سـوگـنـد! قـلب هـايـتـان سـنـگ و جـگـرهـايـتـان سـخـت گـشـتـه و بـر دل هـا و گـوشـهـا وچـشـمـانـتان مهر خورده و شيطان شما را فريفته و به بازى گرفته و بر ديدگانتان پرده (اى از جهل و غفلت) افكنده است. از اين رو، ديگر به راه راست در نخواهيد آمد.
📚 (1) بحار الانوار، ج 44، ص 334 ـ 335.
(2) لهوف، ص 196.
https://eitaa.com/eslam20
💠 مقامات معنوی در زیارت عاشورا:
۱۲ـ مقام معرفت و شناخت اهل بیت علیهم السلام
فَأَسْأَلُ اللَّهَ الَّذِی أَکْرَمَنِی بِمَعْرِفَتِکُمْ وَ مَعْرِفَةِ أَوْلِیَائِکُم.
پس درخواست میکنم از خدا که مرا به معرفت شما و دوستان شما گرامی دارد.
✍ آگاهى و شناخت نسبت به امام، عصمت امام، سیره رفتارى و گفتارى امام، یکى از اساسىترین و زیر بنایىترین مسائل اعتقادى است؛ به گونهاى که هر انسانى در قبال آن، مسئولیت دارد تا در حدّ امکان، خود را از آن بهرهمند سازد.
🔹هر مسلمانى معالم دینى، معارف حقه اعتقادى، اخلاقى و عبادى خویش را از امام و پیشوایان دینى مىگیرد و امام، چراغ فروزندهاى است که همواره فرا راه انسانها مىدرخشد. انسانى اهل نجات است که از انوار هدایت این مشعلهاى فروزان و تابنده در تمامى ابعاد زندگى بهره ببرد و خود را از ظلمتهاى جهل، برهاند و به سوى قلههاى علم، آگاهى و عرفان سوق دهد.
🌷پیامبر اسلام(ص) می فرماید:
مَنْ ماتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إمامَ زَمانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة؛ هر کس بميرد و امام زمانش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلى مرده است.(۱)
🔸آنچه برای رسیدن به این مقام و جایگاه اهمیت فوق العاده دارد، همین شناخت و معرفت است. چنین شناختی مىتواند به زائر، شکوه و جلال ببخشد و پیوند عارفانهاى میان امام علیه السلام و مأموم باشد.
📚 (۱)مناقب ابن شهرآشوب، ج۱، ص۲۴۶؛
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
2موردازویژگی های یاران اقاامام حسین علیه السلام.MP3
28.82M
حجتالاسلام
غفاری
م 2موردازویژگی های یاران امام حسین علیهالسلام
جلسه 798
مکان مدرسه بانوصادقی درجمع هیئت رزمندگان اسلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام سجاد علیه السلام: ... و لا تَشغَلني بِالاِهتِمامِ عَن تَعاهُدِ فُروضِكَ ، وَاستِعمالِ سُنَّتِكَ .
🔹(خداوندا) مرا چنان غمناك و انديشناك مگردان كه بر فريضههايت مواظبت نكنم و سنّتهايت را به كار نبندم .
📚 الصحيفة السجّاديّة : ص ٤٤ الدعاء ٧
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام باقر علیه السلام: نَحنُ اثنا عَشَرَ إماما ، مِنهُم حَسَنٌ وحُسَينٌ ، ثُمَّ الأَئِمَّةُ مِن وُلدِ الحُسَينِ عليه السلام .
🔹ما دوازده اماميم . از اين جمله اند : حسن و حسين ، سپس امامان از نسل حسين عليه السلام .
📚 الكافي : ج ١ ص ٥٣٣ ح ١٦
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام حسین علیه السلام: ـ في قَولِهِ تَعالى : «وَ شَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ» ـ: الشّاهِدُ : جَدّي رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله ، وَالمَشهودُ : يَومُ القِيامَةِ . ثُمَّ تَلا هذِهِ الآيَةَ : «إِنَّـآ أَرْسَلْنَـكَ شَاهِدًا وَ مُبَشِّرًا وَ نَذِيرًا» ، ثُمَّ تَلا : «ذَلِكَ يَوْمٌ مَّجْمُوعٌ لَّهُ النَّاسُ وَ ذَلِكَ يَوْمٌ مَّشْهُودٌ» .
🔹درباره سخن خداى متعال : «وَ شَاهِدٍ وَمَشْهُودٍ» ، فرمود: شاهد، جدّم پيامبر خدا صلى الله عليه و آله است و مشهود، روز قيامت». آن گاه، اين آيه را تلاوت كرد: «ما تو را شاهد و بشارت دهنده و هشدار دهنده فرستاديم» . سپس [اين آيه را] تلاوت كرد: «آن روزى است كه مردم براى آن گِرد مىآيند و آن، روز مشهود است» » .
📚 المعجم الأوسط : ج ٩ ص ١٨٢ ح ٩٤٨٢
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سخن_بزرگان
🔻حضرت آیةاللهالعظمی بهجت رحمه الله علیه
🔸تنها حیات معقول است كه مىتواند عظمت و ارزش تكلیف را، عنصر اساسى حیات تلقى نماید. آن انسان رشدیافته كه انسانها را اجزاء خود مىداند، با سقوط هر یك از آنها، تباهى جزیى از خود را مشاهده مىكند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: مَن نَسِيَ اللّهَ سُبحانَهُ، أنساهُ اللّهُ نَفسَهُ وأَعمى قَلبَهُ .
🔹هر كس خداى سبحان را از ياد ببَرَد، خداوند، خودش را از يادش مىبَرَد و دلش را كور مىگردانَد .
📚غرر الحكم : ح ٨٨٧٥
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: السَّهَرُ أحَدُ الحَياتَينِ.
🔹شبْبیداری، نیمی از زندگی است.
📚غرر الحكم: ج۲ ص۲۷ ح۱۶۸۴.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 سه شاخصه سیاست عادلانه
🔻امام علی علیه السلام:
سِیاسَةُ العَدل ثَلاثٌ: لینٌ فی حَزمٍ، و استِقصاءٌ فی عَدلٍ، و إفضالٌ فی قَصدٍ
🔻سیاستِ عادلانه و دادگرانه سه چیز است:
◻️ نرمیِ توأم با دوراندیشی،
◻️ عدالت کامل و
◻️احسان همراه با میانهروی.
📚غرر الحکم : ح ۵۹۹۲
https://eitaa.com/eslam20