روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹 یاد آوری نعمت #چهل سالگی انقلاب اسلامی در #سی شب با قرآن
[[سوره إبراهيم (14): آيه 5]
وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ (5)
همانا موسى را همراه معجزاتى (به سوى مردم) فرستاديم (و به او گفتيم:) قومت را از تاريكىها به سوى نور خارج ساز و روزهاى (نزول قهر يا لطف) خدا را به آنان يادآورى كن، همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند نشانههايى از قدرت الهى است.
🌹🌿حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دهه محرم الحرام 1421 ه
قرآن هم هدف را مشخص ميكند و هم راه را معين و مبيّن. فرمود قرآن نازل شده است كه مردم را نوراني كنيم و راه نوراني كردن مردم هم تشكيل حكومت اسلامي است كه چيزي در جامعه حكومت نكند، مگر دين؛ لذا به دنبال آن آيه قبل ميفرمايد: ﴿لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسيٰ بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَيٰ النُّورِ﴾
فرمود اگر ما به تو گفتيم قرآن نازل شد تا مردم را نوراني كني، راه نوراني كردن را هم به تو نشان ميدهيم، موساي كليمي بود و فرعوني بود و ما به موسيٰ(عليه السلام) دستور داديم كه قيام كند و فراعنه را به كام دريا فرستاديم، با مقاومت موسويان سرانجام نظامي اسلامي در مصر تشكيل شد، هم بساط زورمداران آل فرعون به دريا رفت، هم بساط تزويرگران سامريان به طعمه آتش كشيده شد، هم مسئله ﴿فَنَبَذْناهُمْ فِي الْيَمِّ﴾ و ﴿فَغَشِيَهُمْ مِنَ الْيَمِّ ما غَشِيَهُم( به عمر فرعون و آل فرعون خاتمه داد و هم ﴿لَنُحَرِّقَنَّهُ ثُمَّ لَنَنْسِفَنَّهُ فِي الْيَمِّ نَسْفًا﴾ به نيرنگ سامريان خاتمه بخشوده است.
پس اگر قرآن كريم براي روشن شدن مردم آمده است كه ﴿لِتُخْرِجَ النّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَيٰ النُّورِ﴾ راه نوراني كردن جامعه را هم ارائه داد و فرمود راهش همان راه موساي كليم است كه با فرعونيان و سامريان به نبرد برخواست، هم تفكر گوساله پرستي را و هم تفكر زورمداري را يكجا به كام دريا و آتش ريخت و غرق كرد و مردم را روشن كرد؛ منتها يك رهبري الهي لازم است و يك استقامت و پايداري.
رهبري الهي را خداي سبحان به وسيله موساي كليم تأمين كرد، پايداري و استقامت امت را به اين كريمه ﴿وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيّامِ اللّهِ إِنَّ في ذلِكَ َلآياتٍ لِكُلِّ صَبّارٍ شَكُورٍ﴾ تأمين كرد. به موساي كليم فرمود وقتي ميتواني آل فرعون را و آل سامري را به كام عدم بفرستي كه امتي صابر و شكور داشته باشي
استکبار ستیزان
📜 نامه ی امیر
♦️ فراز پایانی نامه 28 نهج البلاغه، در پاسخ معاویه لعنت الله علیه.
🔸 پاسخ به تهدیدات نظامی
🔺 و من در ميان سپاهي بزرگ از مهاجران و انصار و تابعان، به سرعت به سوي تو خواهم آمد. لشكرياني كه جمعشان به هم فشرده و به هنگام حركت، غبار آسمان را تيره و تار مي كنند.
🔺 كساني كه لباس شهادت بر تن و ملاقات دوست داشتني آنان ملاقات با پروردگار است.
🔺 همراه آنان فرزنداني از دلاوران بدر و شمشيرهاي هاشميان كه خوب مي داني لبه تيز آن بر پيكر برادر و دايي و جد و خاندانت چه كرد، مي آيند (و آن عذاب از ستمگران چندان دور نيست.)
استکبار ستیزان
🔸 مولا در کلام دیگران
♦️ دکتر قاسم حبیب جابر؛ نویسنده اهل سنت:
🔺 علی علیه السلام کسی بود که در میان فقرا زیست ولی با فقر مخالف بود. در میان محرومان زندگی کرد ولی با آن به ضدیت برخاست.
🔺 رهبر جنگاوری بود که نرمی و خشونت؛ رحمت و سختگیری را جمع کرد و پیش از آنکه به سن بلوغ برسد، به میدان نبرد قدم گذاشت. کسی بود که به اسلام عظمت بخشید و راهش را روشن ساخت.
🔺 پرستشگر زاهدی بود که شب و روز را به عبادت و روزه سپری می کرد. با درد و رنج غسل کرد و در مقابل بادهای تهمت و تردید مقاومت نمود. در برابر باطل ایستاد و به مبادی حق و عدل و نیکی پایبند ماند....
استکبار ستیزان