شریعتمداری ترفند سوم اصلاحات را پیشگیری از ائتلاف و نزدیکی نیروهای انقلاب دانست و گفت:
در گذشته هم اینچنین بوده است مثلاً در جریان انتخابات ۷۶ ظاهر قضیه این بود که مرحوم هاشمی از آقای ناطق حمایت میکنند ولی بعدها آقای مرعشی گفت آقای هاشمی از همه ما خواسته بود از آقای خاتمی حمایت کنیم اما همین طیف مدعی اصلاحات بعداً علیه مرحوم هاشمی دست به حملهای گسترده زدند. ایشان را عالیجناب سرخپوش! نامیده و مدعی بودند در قتلهای زنجیرهای دخالت داشته است! میگفتند افتخار میکنیم کاری کردیم که آقای هاشمی در مجلس ششم حضور نداشته و انصراف بدهد. بعدها بار دیگر به مرحوم هاشمی روی آوردند و سعی کردند از ایشان بهعنوان تیرک خیمه جبهه اصلاحات استفاده کنند و ایشان را یک قدیس معرفی کردند.
وی افزود: یکی از همین طیف در مصاحبه با نشریه صدا گفته بود مهمترین هدف اصلاحطلبان، تعمیق شکاف در حاکمیت است. مهمترین عاملی که در شرایط کنونی بهعنوان پیشران فرآیند ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت اصولگرایان تندرو با سایر اصولگرایان است. نهایی کردن شکاف میان جناح حاکم، به لحاظ تاریخی مهم است. اصلاحطلبان باید نقش گُوِه را بازی و این شکاف را به جدایی کامل برسانند. دولت روحانی به دلایل گوناگون، حتی بهتر از اصلاحطلبان میتواند بخشی از این اهداف را محقق کند! همین طیف یک روز درباره آقای ناطق نوری، شعار مجلس زوری نمیخوایم، ناطق نوری نمیخوایم سر میدادند بعدا اصرار به حضور ایشان در میان خود داشتند و همینها که شعار سیمای لاریجانی تعطیل باید گردد، ورد زبانشان بود، از ایشان بهعنوان نامزد خود در انتخابات ۱۴۰۰ یاد میکردند!
شریعتمداری گفت: این حرکت سینوسی و مواضع ضد و نقیض در جبهه اصلاحات به فراوانی دیده میشود و زمینه چندانی برای اعتماد مردم به آنها باقی نگذاشته است. از این روی برخی از این طیف سعی دارند، نقیصه مورد اشاره را با حاشیهسازی و تغییر صورت مسئله جبران کنند.
مدیرمسئول کیهان گفت: حرکت از پله دوم یکی دیگر از ترفندها برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی است. بهعنوان مثال وقتی درباره بیتوجهی نسبت به برخی از مشکلات مردم از جمله مشکلات اقتصادی مورد سوال قرار میگیرند و یا ملت از آنها میپرسند برجام با آن همه هزینه و اتلاف امکانات نظام چه دستاوردی داشته است؟! ادعا میکنند که ما قصد انجام اقداماتی را داشتیم ولی نگذاشتند! و این دو سوال را بیپاسخ میگذارند که اولاً قرار بود چه کاری انجام بدهید؟ و ثانیاً چه کسانی نگذاشتند؟! راهکار دولت در این زمینهها مشخص است و باید پرسید که مثلاً برای حل مشکلات اقتصادی، مقابله با گرانی، پیشگیری از سقوط ارزش پول ملی و امثال آن کدام لایحه را به مجلس دادید؟ و کدام مصوبه را در هیئت دولت داشتید و کدام بخشنامه را صادر کردید که حالا ادعا میکنید نگذاشتند؟
شریعتمداری در ادامه به چند نمونه دیگر از ترفندهایي که این روزها و در آستانه انتخابات برای وارونهنمایی واقعیات به کار برده میشود اشاره کرد و راههای مقابله با آنها را برشمرد و در همین زمینه گفت: روشنگری باید اولاً مستند و واقعی باشد و ثانیاً با استفاده از قالبهای همه فهم صورت بگیرد و افزود؛ گاهی اوقات مخاطب با قالبی که برای بیان واقعیات و روشنگری استفاده میشود مانوس نیست و نمیتواند پیام را بگیرد. در این حالت کار هنرمندانه این است که قالب را عوض کنید و نه اینکه محتوای پیام را تغییر بدهید.
مدیرمسئول کیهان در خاتمه بر ضرورت روشنگری تأکید کرد و گفت: به قول حضرت آقا مردم خواهان کسی هستند که دارای اراده و مدیریت قوی باشد و کارآمدی بالایی داشته باشد و در صورت شناسائی فرد مورد نیاز خود با اشتیاق پای صندوقها میآیند و مشارکت بالایی را به نمایش میگذارند.
وی گفت: نامزدها که از کُره دیگر نیامدهاند. هریک از آنها سوابق شناختهشدهای دارند که میتواند مورد ارزیابی و قضاوت قرار بگیرد. در اینباره باید تأکید کرد که برنامه به تنهایی نمیتواند ارزیابی دقیقی از نامزدها ارائه بدهد بلکه برنامهها را باید در کنار کارنامهها ارزیابی کرد وگرنه به قول حضرت امیر علیهالسلام وقتی پای حق و عدالت در میان است، میدان برای سخنوری درباره آن بسیار گسترده است ولی پای عمل که به میان میآید دامنه آن تنگ و باریک است.
استکبار ستیزان
ایران بدون برجام قویتر از ایران با برجام است
وزیر خارجه آمریکا گفت: ایران بدون توافقنامه هستهای قویتر از ایران با توافقنامه هستهای است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با کانال 12 اسرائیل گفت: ایران بدون توافقنامه هستهای قویتر از ایران با توافقنامه هستهای است؛ از این رو تمامی مقامات آمریکا معتقدند یک تفاهمنامه هستهای خوب میتواند ایران را از رسیدن به پیشرفتهای هستهای بهخوبی بازدارد.
بلینکن افزود: ما در دولت بایدن معتقدیم که یک توافقنامه خوب با ایران میتواند مانع از پیشرفتهای این کشور در زمینه هستهای باشد.
وی تصریح کرد: دولت بایدن به دنبال یک توافق هستهای مستحکم و بلندمدت با ایران است. این توافقنامه شامل بندهایی باید باشد که برخی فعالیتهای هستهای ایران به موجب آن تا سال ۲۰۲۵ متوقف شود.
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مذاکرات برجام گفت: آمریکا در مذاکرات اخیر بر سر مفاد توافقنامه برجام که در وین برگزار شد بهصورت غیرمستقیم حضور داشت. بلینکن با تکرار ادعاهای خود در مورد نقش ایران در منطقه افزود: اگر ایران بدون قیدوشرط به برجام بازگردد، آمریکا هم این توافقنامه هستهای را بهرسمیت خواهد شناخت.
وی در ادامه این مصاحبه در اظهارنظری گستاخانه گفت: آمریکا هر بار اعلام کرده مشتاق به بازگشت به یک توافقنامه هستهای با ایران است، ولی این سؤال مطرح است که آیا ایران هم حاضر است برای بازگشت به برجام قدمی بردارد یا خیر. ما مدام کارهایی که طرفین مذاکره باید برای بازگشت به این توافقنامه انجام دهند تکرار کردهایم حالا این ایران است که باید قدمی رو به جلو بردارد.
وزیر خارجه آمریکا عنوان کرد: آمریکا و اسرائیل اهداف مشترکی در زمینه فعالیتهای هستهای ایران دارند و هر دو طرف برای یک توافقنامه سازنده با تهران تلاش میکنیم.
استکبار ستیزان
با هوشیاری قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع)؛
یک تیم تروریستی در آذربایجان غربی منهدم شد
یک تیم تروریستی در آذربایجان غربی منهدم شد
ارومیه - قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) از انهدام یک تیم تروریستی در آذربایجان غربی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام روابط عمومی قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع)، رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) نیروی زمینی سپاه شب گذشته با یک تیم از اشرار و ضدانقلاب که قصد ورود به کشورمان از مرز پیرانشهر را داشتند، درگیر شدند.
در این درگیری دو تروریست به هلاکت رسیده و مقادیری سلاح و مهمات از آنان کشف و ضبط شد.
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
ستاد اصلاحطلبان حامی ریاست جمهوری آیت الله رئیسی آغاز به کار کرد
جمعی از اصلاحطلبان کشور ستاد و پویشی برای حمایت از آیتالله رییسی در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو راه اندازی کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس ، جمعی از اصلاحطلبان کشور ستاد و پویشی برای حمایت از آیتالله رییسی در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو راه اندازی کردند.
خضر خلیلی سخنگوی این کمپین درباره راه اندازی پویشی برای حمایت از آیتالله رییسی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: علیرغم انتقادات این فعالان اصلاح طلب به فرآیند بررسی صلاحیتها، نظر به اینکه کنارهجویی از انتخابات را همراستا با منافع ملی نمیدانند، با حفظ چارچوبهای نگرش اصلاحطلبانه تصمیم به مشارکت در انتخابات گرفتهاند.
وی افزود: این مجموعه از فعالان اصلاحطلب براساس دیدگاههای مدرن، ملی و اطمینانبخشی که در بیانیه انتخاباتی آیت الله رئیسی هم به وضوح ذکر شده، تصمیم دارند در پویشی رو به گسترش و با هدف ایجاد همگرایی و تمرکز بر برنامه گذر کشور از مشکلات و بحرانهای موجود به شکلدهی جریانی سیاسی برای تشویق مردم به شرکت گسترده در انتخابات و حمایت از آیتالله رییسی اقدام نمایند.
خضر خلیلی سخنگوی این پویش ادامه داد: جناب آیتالله رئیسی مشخصا اعلام کردند که نامزدی مستقل هستند و برنامههایی مدرن و اصلاحطلبانه در زمینه مبارزه با فساد، شفافیت، تنشزدایی و رفع فوری تحریمها و تضمین آزادیهای رسانه و بیان و رفع تبعیضهای ناروا ارائه کردهاند که تحقق آنها باعث بهبود چشمگیر وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور شده و کاهش فشار و سختی بر مردم عزیز کشورمان به همراه خواهد داشت.
وی با تاکید بر این نکته که سابقه عموم افراد موسس این پویش نشان میدهد که چنین حرکتی نه با هدف سهمخواهی یا امتیازگیری از دولت آتی بلکه صرفا بر مبنای تحلیل آنها از وضعیت بحرانی کشور و توانایی آقای رییسی برای کمک به حل این بحرانها براساس برنامه ارائه شده صورت گرفته است ، افزود: از همه اصلاحطلبان دلسوز ایران بهویژه بزرگان و پیشکسوتان دفاع از حقوق ملت که بعضا در مسیر تحقق ایرانی آزاد و شکوفا متحمل هزینههای سنگینی نیز شدهاند تقاضا داریم ضمن حفظ مرزبندیهای اصلاحطلبانه خود، با گذشت و فداکاری و با هدف متعالی نجات و توسعه ایران و کاهش آلام مردم عزیزمان، برای آغاز یک گفتگوی سازنده با آقای رئیسی، کاندیدای پیشتاز و معتمد نظام پیشقدم شوند و در این مسیر راهنمای ما شوند و البته پس از انتخابات هم در صورت پیروزی ایشان مطالبهگری از وی برای تحقق برنامهها را دنبال کنند.
به گفته خلیلی به زودی بیانیه تحلیلی موسسین این کمپین صادر و منتشر خواهد شد.
خلیلی از فعالان صنعتی کشور است که سابقه عضویت در انجمنهای اسلامی دانشجویان و دفتر تحکیم وحدت و همچنین جبهه مشارکت ایران اسلامی را در کارنامه سیاسی خود دارد.
استکبار ستیزان
🔰از حمایتهای بدون مطالعه تا انتقادهای نسنجیده!
🔺محمود صادقی چهره اصلاحطلب و از نمایندگان پیشین مجلس طی نامهای به مواضع رهبری پیرامون شورای نگهبان اعتراض کرد. تأمل در متن نامه نشان میدهد که نگارنده بدون اطلاع از فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب دست به قلم شده است؛ چراکه در قسمتی از متن این سؤال را مطرح میکند که «آیا حجت الاسلام آملی لاریجانی هم دشمن است!؟»
🔸این درحالی است که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر معترضین به شورای نگهبان را به سه دسته تقسیم کردند: گروهی که از سر دلسوزی و به گمان اینکه ردصلاحیتها موجب افت مشارکت میشود انتقاد میکنند؛ گروهی که به دلیل عدم احراز صلاحیت فرد موردنظرشان انتقاد میکنند و گروهی که در پی انقامگیری هستند و از این فرصت سوءاستفاده میکنند. با توجه به این تقسیم بندی حجت الاسلام آملی لاریجانی در بهترین حالت داخل در گروه اول میباشد و در بدترین حالت داخل در گروه دوم که رهبری فرمودند به این دو دسته نمیتوان خرده گرفت. روشن است که اگر تمامی منتقدان از نظر رهبری داخل در قسم سوم بودند دلیلی برای این تقسیمبندی وجود نداشت.
🔹به نظر میرسد صادقی بیانات رهبری را دفاع مطلق از شورای نگهبان تلقی کرده است درحالیکه معظم له با اشاره به امکانات و آشنایی و اقتضائات شورای محترم نگهبان، فرمودند: «معنای عدم احراز صلاحیّت این است که شورای نگهبان نتوانسته تشخیص بدهد که این آقا صلاحیّت دارد، نه اینکه تشخیص داده که صلاحیّت ندارد؛ نه، ممکن است صلاحیّت بالایی هم داشته باشد امّا حالا گزارشها، امکانات، آشناییهای شورای نگهبان نتوانسته این را تشخیص بدهد؛ بنابراین [عدم احراز صلاحیّت] دلیل بر بیصلاحیّتی نیست.»
🚨در حقیقت روی دیگر این انتقادهای نسنجیده، حمایتهای خسارتبار و بدون مطالعه میباشد. در سالهای گذشته شاهد دفاع افرادی از برجام بودیم که به مطالعه نکردن متن آن اعتراف میکردند!
‼️حتی برخی تصریح داشتند تخصصی در این زمینه نداریم اما همچنان میگفتند برجام چیز خوبی است!
⁉️با کدام توجیه عقلی و شرعی میتوان از دولتی که بدون مطالعه تصمیمگیری میکند و صبح جمعه از اجرایی شدن آن با خبر میشود حمایت کرد و برای رد صلاحیت بانیان وضع موجود مرثیه سر داد!؟ ادعای معتدل، عقلانی و قانونمداربودنتان را باور کنیم یا این اقدامات نسنجیده را؟
#انتخابات
#حجره
استکبار ستیزان
❓عیار تحلیلهای سیاسی اجتماعی نوشریعتیسمها چقدر است؟
🔺محسن حسام مظاهری به اصطلاح جامعهشناس حامی فتنه ضمن استناد به دو پست در صفحات مجازی آیت الله جوادی آملی و شیخ حسین انصاریان مدعی شد سرمایه اجتماعی بدنه حامیان مذهبی نظام در حال ریزش است! این درحالی است که آنچه مورد استناد وی قرار گرفته و بعنوان واکنش آیت الله جوادی آملی به ردصلاحیتهای انتخابات 1400 منتشر شده است، مربوط به بیانات درس خارج ایشان در سالهای گذشته بوده و با واکنش دفتر ایشان همراه شده است.
🔸توییت مورد استناد مظاهری در صفحه مجازی حجت الاسلام انصاریان نیز بعد از سوءاستفاده برخی رسانهها حذف شد. ظاهرا توییتر ایشان قصد داشت در این ایام مطالبی درباره انتخابات منتشر کند اما بعد از مرتبط کردن پست مربوطه به عملکرد شورای نگهبان از این کار منصرف شد.
🔹گرچه مظاهری نیز بعد از ساعاتی مطلب خود را حذف کرد و بهنوعی ادعایش را پس گرفت اما تمسک به این دادههای بیپایه و اساس برای اثبات مدعا میزان اطمینانآور بودن تحلیلهای سیاسی اجتماعی این طیف را مشخص میکند. در واقع جامعهشناس باید حقیقت رفتار مردم را فهم و چگونگی کنشگری آنان را پیشبینی کند؛ نه اینکه به هر داده غلطی برای برداشت دلخواهش چنگ بزند.
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#حجره
استکبار ستیزان
مردم فهیم یادتان است که :
👈 در زمان کاندید شدن ناطق نوری و خاتمی ، همه اصلاح طلبان هماهنگ با رسانه های بیگانه و دشمنان ایران اسلامی ، شعار می دادند که مردم ، ناطق نوری از قبل انتخاب شده، و رای دادن فایده ای ندارد و در دل مردم یاس و بی تفاوتی ایجاد کردند ولی خودشان خاتمی را به مردم غالب کردند.
👈ایرانیان عزیز یادتان است که :
با رد صلایت شدن هاشمی رفسنجانی ، اصلاح طلبان با دشمنان ایران و رسانه های خارجی هماهنگ شده ، داد و فریاد راه انداختند که قالیباف از قبل به ریاست جمهوری انتخاب شده و مردم رای دادن فایده ای ندارد ولی خودشان بسیج شدند و متاسفانه روحانی را به مردم غالب کردند و کشور و مردم را به مدت ۸ سال ، به این روز رساندند .
⬅️ و حالا هم زمین و زمان را به هم ریخته اند که :
رئیسی از قبل به ریاست جمهوری انتخاب شده پس مردم رای ندهید و ما رای نمی دهیم!
👈اما زیرکانه فعالیت می کنند که اصلاح طلب دیگر و روحانی صفت دیگری را به این مردم مظلوم غالب و تحمیل نمایند.
🙋♂️ پس ای مردم عزیز
هوشیار باشید و نگذارید که تاریخ تکرار گردد و دشمنان با تبلیِغ نفوذی ها ، مجددا بدبختی را بر ما غالب کنند.
⬅️ یادتان باشد که :
مومن از یک سوراخ، دو بار گزیده نمی شود.
مراقب اصلاحطلبان باشید
خیمه گاه ولایت
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
رکوردهای ماندگار دولت روحانی/ از سقوط رشد اقتصادی و سرمایهگذاری تا رشد بیسابقه تورم و نقدینگی
هرچند روحانی علاقه دارد دوران دولت تدبیر و امید یعنی دهه 90 را دهه پیشرفت و جهش تولید و توسعه کشور بنامد ولی آمارها نشان می دهد در این دهه، شاهد سقوط رشد اقتصادی و سرمایهگذاری همزمان با صعود تورم و نقدینگی بوده ایم و این دهه را باید دهه از دست رفته اقتصاد ایران نامید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در هفته های پایانی دولت روحانی مناسب است با نگاهی به وضعیت شاخص های مهم اقتصادی در سال ها و دهه های گذشته، به مقایسه عملکرد این دولت با دولت های گذشته بپردازیم.
اهمیت این موضوع از آنجایی افزایش می یابد که بدانیم حسن روحانی رئیس جمهور اعتقاد دارد دولت های یازدهم و دوازدهم، کارنامه کاملا موفقی داشته اند. روحانی در مراسم افتتاح طرح های ملی صنعت پتروشیمی در استانهای فارس، بوشهر و مرکزی در تاریخ 26 فروردین ماه امسال با تاکید بر اینکه دهه 90 برای دولت یازدهم و دوازدهم است، گفت: «اگر بگوییم این دهه، دهه پیروزی و نجات ملی است اشتباه نگفتیم، اگر بگوییم این دهه، دهه پیشرفت در کشور بوده و جهش بوده در تولید و توسعه کشور ناصواب نگفتیم، کار بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفت».
این ادعای روحانی در حالی مطرح شده است که آمارها، روایت متفاوتی از دهه 90 که نشاندهنده عملکرد دولت های یازدهم و دوازدهم است، نشان می دهند. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم:
الف- نرخ تورم: «متوسط» نرخ تورم در دهه 90 حدود 25 درصد بوده است که بالاترین میانگین تورم در هشتاد سال اخیر محسوب می شود. به عبارت دیگر، متوسط نرخ تورم در دهه 90 حتی از دهه 60 که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود و زیر فشار حداکثری دشمنان انقلاب قرار داشت، بیشتر بوده است. در گزارش روزنامه دنیای اقتصاد به عنوان یکی از رسانه های حامی دولت درباره این موضوع و سایر شاخص های اقتصادی دهه 90 آمده است: «متوسط قیمتها در دهه ۹۰ تقریبا ۹ برابر شد و نشان میدهد بزرگترین کاهش ارزش پول ملی در این دهه ثبت شده است. در کنار آمار تورم، رشد اقتصادی منفی، کاهش رشد سرمایهگذاری و فقدان یک نقشه راه روشن اقتصادی باعث شد در این دهه رفاه خانوارها با یک تهدید بزرگ روبهرو شود».
اما دلایل تورم بالای دهه 90 چه بود؟ در گزارش روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به اینکه تشدید تحریمها، کاهش شدید درآمدهای نفتی، ناترازی در تراز پرداخت و در نهایت جهشهای نرخ ارز، از ویژگی های اقتصادی دهه 90 بوده، آمده است: «اما ضلع دیگر این مشکلات سیاستهای اقتصادی نامناسب اتخاذ شده از سوی مسوولان اقتصادی است. گسترش مداخلات دولتی و توزیع انواع رانتها مانند ارز4200 موجب آسیب جدی به تولید و اقتصاد کشور شد که کمتر مورد توجه قرار میگیرند».
در واقع، همانطور که رسانه حامی دولت به خوبی بیان کرده است اگر دولت روحانی صرفا بر توزیع ارز رانت زای 4200 اصرار نمی کرد، میزان تورم در دهه 90 اینقدر بالا نمی رفت و رکورد بالاترین میانگین تورم در هشتاد سال اخیر به دولت تدبیر و امید اختصاص نمی یافت.
ب- رشد اقتصادی: براساس آمارهای رسمی، «متوسط» رشد اقتصادی در دهه 90 تقریبا صفر درصد بوده است که کمترین رشد اقتصادی در شصت سال اخیر محسوب می شود.
در کنار تحریم، کم توجهی دولت روحانی به بخش های درون زای اقتصاد ایران مانند بخش های کشاورزی و مسکن، یکی از علل اصلی صفر شدن رشد اقتصادی در دهه 90 و درجا زدن اقتصاد کشورمان بود. بنابراین اگر دولت روحانی به بخشهای اقتصادی بی ارتباط یا کم ارتباط به تحریم مانند کشاورزی و مسکن کم توجهی نمی کرد یعنی مثلا اجرای قانون تمرکز در بخش کشاورزی در تابستان 98 معلق نمی شد یا طرح مسکن مهر به موقع تکمیل شده و طرح جایگزین آن به سرعت اجرایی می شد، میزان رشد اقتصادی کشور در دهه 90 اینقدر پایین نبود.
ج- سرمایه گذاری: براساس آمارهای رسمی، «متوسط» سرمایه گذاری در دهه 90، منفی 5 درصد بوده است که کمترین رشد سرمایه گذاری در شصت سال اخیر محسوب می شود. به عبارت دیگر، متوسط سرمایه گذاری در دهه 90 حتی از دهه 60 که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود و زیر فشار حداکثری دشمنان انقلاب قرار داشت، کمتر بوده است.
در کنار تحریم، گره زدن تمام امور اقتصادی کشور به رفع تحریم ها توسط دولت روحانی که منجر به شرطی شدن اقتصاد (ایجاد اقتصاد شرطی) در کشور شد، نقش مهمی در سقوط میزان سرمایه گذاری در دهه 90 داشت. بنابراین اگر دولت روحانی اقتصاد کشور را شرطی نمی کرد و هر چند ماه یکبار وعده رفع تحریم ها در آینده نزدیک را نمی داد، مانع بزرگی در مسیر تصمیم گیری سرمایه گذاران داخلی ایجاد نمی شد و این افراد معطل رفع تحریم ها نمی شدند و می توانستند در این زمینه به سرعت تصمیم گیری نمایند. در این صورت،میزان سرمایه گذاری در دهه 90 منفی نمی باشد.
ادامه دارد👇