✅ در انتظار منجی بشریت (۲۵۲)🌹
✍ عن الإمام المهدي (عج): قال: أَنَا خاتِمُ الأَوصياءِ وَبِي يَدفَعُ اللهُ البَلاءَ عَن أَهلي وَشِيعَتي.
[علامه مجلسى، بحار الأنوار، ج ۵۲، ص ٣٠]
✳️ حضرت امام مهدی(عج) فرمودند: من ختمکنندهی اوصیاء هستم و خداوند به وسیلهی من بلاها را از اهل بیتم و از شیعیانم دفع مینماید.
🌺🍀🌸🪴❤️🌻❤️🪴🌸🍀🌺
مژده ای دل، که شبِ نيمهی شعبان آمد
بر تنِ مرده و بیجانِ جهان، جان آمد
بانگ تکبير نِگر، در همه عالم بر پاست
همه گويند مگر جلوهی يزدان آمد؟
از زمين، نور به بالا رود امشب، زيرا
نورِ خورشيدِ امامت، همه تابان آمد
قائم آل محمد، گلِ گلزارِ رسول
حجه بن الحسن، آن مظهرِ ايمان آمد
🌷🍃🥀🌱🌺🌻🌻🌺🌱🥀🍃🌷
🌹میلاد مسعود و فرخندهی بهار انسانیت، خرّمی روزگاران، عدالتگستر هستی، امید مستضعفان و مظلومان جهان حضرت بقية الله الأعظم (ارواحنا فداه) بر تمامی مسلمانان جهان و انسانهای آزاده مبارک باد!🌹
👈 شاید این جمعه بیاید، شاید...! (۱۴۰۳/۱۱/۲۶)
برای سلامتی و تعجیل در ظهورش، صلوات بفرستید.
ـــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✔️نفوذیها را چگونه شناسایی کنیم؟!(۱)
(بمناسبت سالروز شهادت عماد مغنیه)
✍ اگر یک نفر درمیان جمعی حزباللهی خود را طرفدار دوآتشهی انقلاب وانمود سازد و در عین حال همواره در دل اطرافیان خود ناامیدی از نظام جمهوری اسلامی ایجاد نماید شک نکنید که یا "نفوذی" دشمنان است و یا ناآگاهانه و رایگان به آنان خدمت میکند!
اگر در شبکههای اجتماعی یک نفر در یک گروه وابسته به مسجدیها یا متدینین همواره خود را حامی و جانفدای رهبری انقلاب نشان میدهد و در عین حال مسئولان ارشد نظام را به دزدی یا خیانت یا وابستگی به اجانب متهم میکند و با الفاظ و عبارات زشت و اهانتآمیز به سران قوا توهین و یا شورای نگهبان و شورای عالی امنیت ملی را تمسخر میکند، شک نداشته باشید که یا "نفوذی" دشمنان است و یا ناآگاهانه و رایگان به آنان خدمت میکند!
👈 اینک اگر توضیح بیشتری میخواهید کمی حوصله کنید و این یادداشت را که در ۳ بخش تدوین شده با دقت بخوانید:
اصل اول: هرکشوری که دشمنان یا رقیبانی دارد از خطر عناصر نفوذی در حکومت خود در امان نیست. جمهوری اسلامی ایران باوجود دشمنان فراوان، بیشتر از هرکشوری دیگر در معرض خطر نفوذیها قرار دارد!
اصل دوم: نه نفوذیها روی پیشانیاشان نوشته شده "نفوذی"، و نه ما علم غیب داریم که آنان را از چهرهاشان تشخیص دهیم!
اصل سوم: تنها راه شناخت نفوذیها بررسی و شناخت رفتارها و کنشهای سیاسی آنان میباشد. آنها وارد جمعیتهایی که هدف مشترک دارند میشوند و خود را سرآمد همه نشان میدهند، سپس در راستای وظایفی که دشمنان به آنان واگذار کرده عمل میکنند.
✳️ نفوذیهای اسرائیل در دولت سوریه یا حزب الله لبنان، بیشترین و محکمترین شعارها را علیه اسرائیل سر میدهند، و نفوذیهای امریکا در حکومت ج.ا.ا بیشترین فریاد را بر سر امریکا میکشند!؟
👈 «الی کوهن» یک نفوذی و جاسوس اسرائیلی بود. او توانست با نفوذ در دولت سوریه تا مشاور عالی وزیر دفاع نیز ترقی کند. او در ظاهر از تندروترین، جدیترین و پیشروترین افرادی بود که با اسرائیل مخالفت میورزید اما در نهایت خیانت او آشکار گردید و در سال ۱۹۶۵ میلادی به جوخه اعدام سپرده شد.
👈 «محمد الحاج ابوتراب» مسئول "واحد آموزش" و "یگان موشکی" حزبالله لبنان بود که خودش با سازمان موساد تماس میگرفت و اطلاعات محرمانهی حزبالله را در اختیار اسرائیل قرار میداد.
👈 «هیثم محمد شوربه» مسئول "واحد عملیات خارجی" حزبالله لبنان بود که طی چند سال ۸۰۰ میلیون دلار از اسرائیل دریافت کرد تا اطلاعات ارزشمندی از حزبالله را در اختیار موساد قرار دهد.
❇️ شهید عماد مغنیه "حاج رضوان" مغز متفکر و فرمانده کل نیروی نظامی حزبالله لبنان بود و بدون آنکه شناسایی شود با چند پاسپورت مختلف در دنیا مسافرت میکرد، اما سرانجام پروژهی نفوذ موجب شد در دمشق هنگامیکه از جلسه خارج شد و بهتنهایی پشت فرمان ماشینش نشست به محض استارت زدن، ماشین منفجر شود و درجا به شهادت برسد.
👈 و در کشور ما نیز یک "نفوذی" بنام مسعود کشمیری تا مقام جانشین دبیر شورای عالی امنیت ملی ارتقاء پیدا میکند و در فرصت مناسب با انفجار دفتر نخستوزیری رجایی و باهنر را به شهادت میرساند. و یک "نفوذی" موجب میشود دانشمند بزرگ شهید فخریزاده بطرز محیرالعقولی ترور شود، و یک "نفوذی" سبب میشود تا شهید اسماعیل هنیه در یک محیط نظامی در همان طبقهای که سکونت داشته مورد هدف قرار گرفته و به شهادت برسد!؟
ادامه دارد...
ــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✔️نفوذیها را چگونه شناسایی کنیم؟!(۲)
(بمناسبت سالروز شهادت عماد مغنیه)
✍ شدیدترین سطح حفاظت از شخصیتهای دنیا به شهید سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان اختصاص یافته بود. یکی از دوستان ما تعریف میکرد سالها پیش بههمراه تعدادی از اساتید ضمن سفر به بیروت قصد ملاقات با سیدحسن نصرالله را داشتند. در مرحلهی اول دو ماشین به محل اسکان آنان آمده و سوارشان کردند و نیم ساعت در خیابانهای بیروت گردش کردند.
در مرحلهی دوم در یک کوچه فرعی خلوت به یک منزل ویلایی وارد شدند و کاملا مورد بازرسی بدنی قرار گرفتند و با دو ماشین دیگر از آن منزل خارج شده و نیم ساعت دیگر در خیابانها گشت زدند.
در مرحلهی سوم وارد پارکینگ زیرزمینیِ یک فروشگاه بزرگ شدند و برای بار سوم ماشینها را عوض نموده و باز در شهر گشت و گذار کردند.
در مرحلهی چهارم به آنها چشمبند زدند و مقداری دیگر مسافت طی کردند و سرانجام وارد یک ساختمانی شدند و با آسانسور مقابل طبقهای توقف کردند.
در مرحلهی پنجم با همان چشمبند وارد اتاقی شدند و مدتی نشستند و چشمبندها را برداشتند و منتظر شدند تا سید حسن بیاید. سرانجام در مرحلهی ششم سید آمد و پس از پایان گفتوگو از هم جدا شده و با چشمبند از آن ساختمان خارج شدند.
👈 در نتیجهی این گونه اقدامات امنیتی، رژیم صهیونیستی سالهای متمادی از ترور آن سید بزرگوار عاجز مانده بود اما سرانجام پروژهی نفوذ موجب گردید تا محل اجتماع او به همراه تنی چند از فرماندهان حزبالله به ارتش اسرائیل گزارش شود و دقایقی بعد همگی با ۸۰ تن بمب به شهادت برسند!؟
✳️ البته در گذشته نفوذیها تنها یک وظیفهی اساسی داشتند و آن گزارش دادن وضعیت افراد یا نهادی که در آن نفوذ کرده بودند، اما مدتهاست که وظیفهی دیگری نیز بدانها سپرده شده است و آن انجام دادن کارهایی که دشمن خود باید انجام دهد؛ مانند ایجاد حس بدبینی و عدم اعتماد به مسئولان بلندپایهی نظام، ناامید ساختن مردم از آیندهی ج.ا.ا.، دامن زدن به اختلافات داخلی از طریق دمیدن بر مشاجرات بیحاصل سیاسی!؟
❇️ بعنوان نمونه حاکمیت نظام ج.ا. در مواجهه با بیحجابی طی ماهها تلاش مشترک دولت و مجلس و شورای نگهبان و تشخیص مصلحت، قانون عفاف و حجاب را تصویب کرد اما در دقیقهی نود به جهت رعایت مصالحی اهم اجرای آن را متوقف نمود. اینک با اعتقاد به وجوب حجاب شرعی و ضرورت حفظ محیط جامعه از بیحجابی، نیروهای انقلابی باید انسجام خود را حفظ کنند و منتظر باشند تا حاکمیت زمان مناسب و نیز راهکار مناسب اجرای قانون را برای سامان دادن بیحجابی پیدا کند.
👈 اما در این هنگام "نفوذی" چگونه ایفای نقش میکند؟! یک نفوذی که بخوبی درمیان انقلابیها جا باز کرده و خود را انقلابی دوآتشه جا زده است ابتدا با به اشتراک گذاشتن پستهایی برای تخریب رئیس مجلس اهتمام میورزد که چرا در ابلاغ قانون حجاب کوتاهی کرده، و سپس از این طریق برای ایجاد دودستگی میان مردم کمر همت میبندد! آنگاه جوانان انقلابی هم که عشق به انقلاب و رهبر و کشور دارند، بدون توجه به عمق مسأله ناخواسته با عامل نفوذی همراهی میکنند و نظرات و پستهای او را در فضای مجازی بازنشر میدهند!؟
❎ نمونهی دوم موضوع واگذاری مسئولیت به محمد جواد ظریف در دولت دکتر پزشکیان است. گرچه این اقدام برخلاف رویهی قانونی صورت گرفته و مجلس شورای اسلامی و تنی چند از نمایندگان علیه آن موضع گرفتهاند. اما به هر دلیل حاکمیت فعلا قصد ندارد تصمیمی برای عزل ظریف داشته باشد. خب دوستان انقلابی و عزیزان مسجدی باید حب و بغض جناحی را کنار بگذارند و منتظر زمان و راهکار مناسب آن از سوی حاکمیت باشند.
اما نقش "نفوذی" در اینجا درست مانند رفتارش با قانون عفاف و حجاب است؛ متهم نمودن و بدنام کردن مسئولان ارشد نظام بخصوص شخص رئیسجمهور و دستگاه قضایی، و سپس دامن زدن به اختلافات داخلی و جناحی! آنگاه عزیزان انقلابی و پیرو رهبری درست در همین زمینی که با حیلهی دشمن صفآرایی شده بازی کرده و شبانهروز مسألهی ظریف را مهمترین مسألهی کشور قلمداد میکنند و از این طریق بطور رایگان به دشمنان خدمت میکنند!؟
ادامه دارد...
ــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✔️نفوذیها را چگونه شناسایی کنیم؟!(۳)
(بمناسبت سالروز شهادت عماد مغنیه)
✍ نمونهی سوم؛ دستگاه قضایی کشور بمناسبت ۲۲ بهمن و نیمهی شعبان طبق روال همهساله جمعی از زندانیان را برای عفو به محضر مقام معظم رهبری پیشنهاد میدهد و با موافقت معظمله قرار است آنان آزاد شوند.
درمیان کسانیکه آزاد خواهند شد نام دو نفر از زندانیان فتنهی سال ۱۴۰۱ نیز بهچشم میخورد. (الهه محمدی و نیلوفر حامدی) حال وقتی دستگاه قضایی با موافقت دستگاههای امنیتی اسم این دو نفر را برای عفو پیشنهاد داده و رهبری معظم نیز با اطلاع از پیشینهی آنان با آزادیشان موافقت فرموده است، "نفوذی" در این میان چه نقشی را برعهده خواهد گرفت؟ تخریب دستگاه قضایی و شخص رئیس قوهی قضا را که چرا وادادهاند و دو نفر ضدانقلاب را آزاد کردهاند!؟
✳️ خب اینک وقتی نمونههای فوق را کنار یکدیگر بگذاریم خواهیم دریافت که یک "نفوذی" به بهانه یک انتصاب غیرقانونی، رئیسجمهور کشور را با نثار فحش و اهانت تحقیر میکند، به بهانه معلق ماندن قانون حجاب رئیسمجلس را با نثار فحش و اهانت تحقیر میکند، به بهانه آزادی دو زندانی سیاسی با عفو رهبری، رئیس دستگاه قضا را با نثار فحش و اهانت تحقیر میکند، به بهانه تأیید صلاحیت پزشکیان، شورای نگهبان را با نثار تمسخر و استهزاء تحقیر میکند، و به بهانه ورود در مسأله حجاب، شورای عالی امنیت ملی کشور را با تمسخر و اهانت تحقیر میکند!؟ و اسم تمامی اینها را هم میگذارد جهاد تبیین و بصیرتافزایی!؟
👈 در چنین شرایطی که ارکان حاکمیت توسط یک شخص درمیان یک گروه انقلابی خدشهدار میشود و حس بیاعتمادی به مسئولان عالیرتبهی نظام گسترش مییابد، شک نباید کرد که چنین شخصی یا "نفوذی" است و یا پا جای پای نفوذی گذاشته و بطور رایگان به دشمنان خدمت میکند!؟
❎ البته یک نفوذی کارکشته بخوبی میداند که نوک پیکان حملاتش هیچگاه نباید متوجه رهبری انقلاب باشد، بلکه همواره باید خود را مرید و جانفدای رهبر وانمود سازد. در عین حال با سنگر گرفتن پشت "حمایت از ولایت" بیشترین ضربه را به نظام ج.ا. بزند و تمامی مسئولان خدمتگذار را بیعرضه، خائن، وابسته، و ضد ولایت فقیه نشان دهد!
یک نفوذی باتجربه در توجیه تندرویهای خود چنین استدلال میکند: "کار رهبر انقلاب حفظ کلیت نظام است، و کار من بصیرتافزایی!" و البته در نظر وی بصیرتافزایی امکانپذیر نیست مگر با اهانت و توهین و افتراء و استهزاء!؟
❇️ ناگفته آشکار استکه حساب "نفوذی" از حساب منتقدِ ناصح و دلسوز جداست؛ یک منتقدِ صادق نه اهانت میکند، نه تهمت میزند، نه تندروی میکند، و نه حکم عزل و بازداشت و زندانی و اعدام صادر میکند! در حالیکه یک "نفوذی" تمام این کارها را انجام میدهد و در عین حال خود را بیشتر از همه انقلابی و پیرو ولایت فقیه جا میزند!؟
👈 بیایید از تجربیات تلخی که در این باره داریم بخوبی درس بگیریم و نفوذیها را شناسایی و از میان خود طرد نماییم. اطمینان داشته باشیم ضربهای را که کشور و ملت از "نفوذیها" خورده و باز هم خواهد خورد هیچگاه از امریکا و اسرائیل نخورده و نخواهد خورد!؟
ــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ مواظب سلامتی خود باشیم!
✍ استفاده از تلفن همراه یک ضرورت اجتنابناپذیر برای بشر امروزی شده است. گاه گفته میشود یک گوشی همراه بجای ۱۵ وسیله مانند دوربین، ساعت، چراغقوه، تقویم، کیف پول، رادیو، دفترچه یادداشت، بازی ویدیویی و... کاربرد دارد.
👈 استفاده زیاد از تلفن همراه بخصوص در حالت نشستن غیراستاندارد بهسلامتی ما آسیب جدی وارد خواهد کرد. دیدن این کلیپ میتواند ما را از خطراتی که سلامتی جسمانی ما را تهدید میکند تاحدودی رهایی بخشد.
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✔️تهدیدِ نرمافزاری؛ مسألهی امروزِ ما!
«بدخواهان به این نتیجه رسیدهاند که راه فائق آمدن بر ملت ایران و عقب راندن جمهوری اسلامی از مواضع قدرتمندانه خود، بکارگیری تهدیدهای نرمافزاری است که البته تا امروز موفق نبوده و نتوانستهاند با وسوسههای خود، ملت و جوانان ایران را از عزم و حرکت بازدارند.»
[بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی، ۲۹ بهمن ۱۴۰۳]
✍ اصولا تهدیدات نرمافزاری دشمن برای دستیابی به اهداف مهمی صورت میگیرد مانند:
دستکاری در افکار عمومی،
تباه نشان دادن آیندهی ج.ا.ا،
بدبینی به نظام در دیدهی مردم،
ایجاد اختلاف و تردید میان مردم،
از بین بردن اعتماد ملی،
و زیر سوال بردن تئوری "ما میتوانیم"!
✳️ از اينرو مقام معظم رهبری در بخشی دیگر از این سخنان چنین اظهار داشتند:
«صاحبان دستگاههای تبلیغاتی، صاحبان بیان، صاحبان قلم، اصحاب هنر و دانش، و مسئولان دستگاههای رسمی رسانه و آموزش و هنر و آحاد جوانانی که با فضای مجازی ارتباط دارند، باید تمرکز خود را برای مقابله با تهدید نرمافزاری دشمن قرار دهند.»
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✅ مُعَلّیٰ؛ حسینیه یا کنسرت؟!(۱)
✍ "اصولا کنسرتها ویژگیهای مختلفی دارند مانند:
ساز و آواز (موسیقی)،
اختلاط زن و مرد،
رفتار، اعمال و نوع اجرای اجراکننده،
سیستمهای صوتی و نورپردازی،
سرگرمیها و کارهای خالی از محتوای دینی، رقص و پایکوبی،
و چون برنامهی حسینیهی معلی نیز تمام این ویژگیها را دارد پس نوعی "کنسرت" قلمداد میشود و نه یک محفل جشن مذهبی!؟"
ویژگیهای یک کنسرت را از صفحهی شخصی یک روحانی جوان اینجا به اشتراک گذاشتهام! و نتیجهگیری ذیلِ آن، مفهومِ آن چیزی استکه وی قصد داشته بگوید گرچه منطوقِ آن نیست.
✳️ اینک نظر شما چیست، آیا با اینگونه مقدمهچینی و نتیجهگیری موافق هستید؟!
آیا واقعا مجالس مذهبی ما در حال کنسرت شدن هستند؟!
آیا اصولا در مجالس مذهبی حتما باید شیوههای سنتی محفوظ نگه داشته شوند؟!
آیا باب هرگونه نوعآوری در این باره بسته است و مجالس مذهبی مانند عبادات، "توقیفی" هستند؟!
لطفا برای خواندن این یادداشت که در دو بخش تهیه شده است کمی حوصله داشته باشید.
❇️ بر مبنای تقویم رسمی کشور اکنون روزهایی که به عنوان عزاداری تعطیل میباشند این لیست را تشکیل میدهند:
تاسوعا (نهم محرم)
عاشورا (شهادت امام حسین ع)
اربعین (چهلم شهادت امام حسین ع)
۲۸ صفر (رحلت پیامبر عظیم الشأن ص)
آخر صفر (شهادت امام رضا ع)
۸ ربیع (شهادت امام حسن عسکری ع)
۳ جمادی ثانیه (شهادت حضرت زهرا س)
۲۱ رمضان (شهادت حضرت علی ع)
۲۵ شوال (شهادت امام صادق ع)
۱۴ خرداد (رحلت امام خمینی ره)
۱۵ خرداد (حادثه خونین سال ۱۳۴۲)
👈 همچنین روزهایی که بعنوان عید تعطیل هستند از این قرار میباشند:
۱۷ ربیع (میلاد مسعود رسول خدا ص)
۱۳ رجب (میلاد مسعود امام علی ع)
۲۷ رجب (مبعث شریف پیامبر اکرم ص)
۱۵ شعبان (میلاد مسعود امام زمان عج)
عید سعید فطر (دو روز)
عید سعید قربان
عید سعید غدیر
اول تا پنجم فروردین (عید باستانی نوروز)
۱۲ فروردین (تاسیس جمهوری اسلامی)
۱۳ فروردین (روز طبیعت)
۲۲ بهمن (پیروزی انقلاب اسلامی)
❎ گرچه تعطیلات عیدانه کمی بیشتر از تعطیلات ایام عزاست لیکن با توجه به آنکه برخی از مناسبهای عزاداری هفتگی یا دهگی هستند (مانند دههی اول محرم، دههی آخر صفر، ایام فاطمیهی اول و فاطمیهی دوم، ضربت خوردن و شهادت حضرت علی ع) به همین خاطر در کشور ما ایام عزاداری و سوگواری غلبهی بیشتری نسبت به ایام شادی دارند.
اینک اگر کسی پرسش کند برنامهی مساجد و حسینیهها و مراکز اداری و آموزشی و حتا رسانهی ملی در ایام سوگواریها چیست، جوابش واضح است: سخنرانی + نوحهخوانی + سینهزنی + و عزاداری که نوعا با اطعام به پایان میرسد.
👈 اما اگر کسی بپرسد برنامهی مراکز یادشده در ایام عید و شادی چیست، آیا باز هم جوابش واضح است؟!
👈 آیا براستی ما طی این ۴۶ سال پس از انقلاب توانستهایم برنامههای شاد، بهروز و مورد تأیید تهیه و اجرا کنیم، يا همواره از این جهت مناقشه داشته و با چالش مواجه بودهایم؟
👈 آیا همان شیوههای سنتی مساجد در ایام شادی شامل سخنرانی + مداحی + سرودخوانی و پذیرایی با شربت و شیرینی، در سایر مراکز بخصوص در رسانهی ملی نیز جواب میدهد و میتواند نسل جوان را به آموزههای دینی جذب نماید؟!
👈 آیا اصولا برای جذب جوانان و نوجوانان به آموزههای دینی باید مجالس مذهبی را تبدیل به کنسرت نماییم و مجریان اینگونه مجالس نیز ادای شومنها را درآورند؟!
👈 آیا برای جذب جوانان به مجالس مذهبی اعم از شاد یا عزا باید از خطوط قرمز شرعی عبور کنیم؟! آیا استفاده از موسیقی مجاز در اینگونه مجالس همان عبور از خطوط قرمز است؟!
👈 آیا در برنامههای مذهبی که در رسانهی ملی تولید و پخش میشود باید همانند مساجد و حسینیهها میان آقایان و بانوان پرده کشیده شود؟! آیا بانوان حتا با حجاب کامل شرعی نباید تحت هیچ شرایطی در محیطی که آقایان حضور دارند، حضور داشته باشند؟!
👈 آیا مجری برنامههای شاد که در رسانهی ملی تولید و پخش میشود، باید مانند مجری مراسمهای رسمی و اداری سخن بگوید و برنامه اجرا کند؟!
👈 آیا چون در کنسرتها از سیستم صوتی و نورپردازی ویژهای استفاده میکنند، پس نباید در محافل مذهبی نیز از اینگونه سیستمها بهره گرفت؟!
👈 آیا همهگونه سرگرمیهایی که در مجالس شاد مذهبی اجرا میشود حتما باید محتوای دینی داشته باشد؟! اصولا اینگونه محتوای دینی را چه نهاد مذهبی باید تهیه کند؟!
👈 آیا دست(کف) زدن از مصادیق لهو و لعبِ ممنوعه است و نباید در مجالس مذهبی دست زد و شادی کرد؟!
⬅️ البته قصد ندارم با طرح پرسشهای فراوان شما را سردرگم کنم، بلکه قصد دیگری از طرح آنها دارم که در ادامه خواهم آورد.
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✅مُعَلّیٰ؛ حسینیه یا کنسرت؟!(۲)
✍ اگر مراجع عظام تقلید یک رسالهی مستقل در باب "بایدها و نبایدهای مجالس مذهبی" بنویسند و در آن کارهای حرام در مجالس عید و عزا را تشریح کنند، بهدنبال آن ما میتوانیم در برگزاری اینگونه مجالس به حکم "مباح" و یا به نظریهی "منطقةالفراغ" تمسک بجوییم!
در اینصورت وقتی برگزاری مجلس شاد مذهبی و سرود خواندن و دست زدن و شادی کردن و خانم و آقا در یک محیط با هم نشستن و نورپردازی و صحنهآرایی حرام یا حتا مکروه نباشد، پس حتما مباح و جایز خواهد بود.
✳️ با اینحال وقتی حسینیهی معلی با اجرای برنامههای گوناگون و جذاب و جدید و شاد و مباح توانسته جذب مخاطب میلیونی برای رسانهی ملی داشته باشد، و نظر متدینین را بدان جلب کند، چرا درصدد تخریب یا زیر سوال بردن آن برمیآییم؟!
👈 چرا انتظار داریم برنامهایی که در رسانهی ملی تهیه و نمایش داده میشود همان معیارهای مساجد و حسینیهها را رعایت کند؟!
👈 چرا طوری القای شبهه میکنیم که گمان شود بانوان محجبه فقط حق شرکت در مجالس خاص بانوان را دارند؟! آیا مادران و خواهران و همسران و دختران ما در محیط مدرسه و دانشگاه و اداره و بازار و خیابان با هیچ نامحرمی مواجه و همسخن نمیشوند؟!
👈 چرا نورپردازی و صحنهآرایی و سیستم صوتی حسینیهی معلی را با کنسرتها مقایسه میکنیم و نتیجه میگیریم که نباید مجالس مذهبی را "کنسرتسازی" کنیم؟!
👈 چرا وانمود میسازیم که تمامی برنامههای سرگرمی میباید محتوای دینی داشته باشد و الا اگر فقط برای پر کردن اوقات فراغت یا بسطِ بساط شادی باشد جایز نیست؟!
👈 اصولا کدام بخش از برنامههای کنسرت "حرامِ قطعی" قلمداد میشود که اگر برنامههای مذهبی مشابه آن باشد، حرام محسوب خواهد شد؟!
⬅️ البته که حسینیهی معلی نیز مانند سایر برنامهها باید توسط اهلش نقد شود تا اصلاح و تکامل یابد، اما فاصلهی "نقدِ ناصحانه" با "تخریبِ ظالمانه" از زمين تا آسمان است!؟
ایکاش رسانهی ملی گزارش میداد مثلا رادیو معارف که اصلا صدای موسیقی در آن شنیده نمیشود، چقدر مخاطب دارد، و رادیو جوان که آمیخته با موسیقی مجاز است چقدر؟!
امروزه حتا اگر آلات موسیقی را از دیدهها پنهان کنیم نمیتوانیم زندگی مردم و خصوصا جوانان را از موسیقی جدا کنیم!
👈 آیا فتوای تمامی علمای بزرگوار ما در باب حرمت یا حلیت موسیقی یکسان است؟!
👈 آیا مرز میان موسیقی مجاز و غیرمجاز کاملا آشکار است؟!
👈 آیا رسانهی ملی مجاز است صدای موسیقی را در این برنامه پخش کند اما مجاز نیست آلات موسیقی را نشان دهد؟!
👈 اصولا آیا میتوان برنامهی حسینیهی معلی را به طریقهی رادیو معارف تهیه کرد؛ بدون موسیقی، بدون آواز، بدون هیجان؟!
❎ گمان میکنم نباید بیهوده القای شبهه کنیم و تلاش قابل تقدیر تمامی برنامهریزان و مجریان حسینیهی معلی را نادیده بنگاریم!؟
از منتقدین گرامی این برنامه نیز درخواست دارم تا بیشتر در این باره تأمل نمایند و از حواشی و امور جانبی اشکالات خود صرفنظر کنند (مانند اینکه سیستمهای صوتی و نورپردازی معلی مشابه کنسرتها هست!) و تنها بر آن موردی که بنظرشان واقعا اشکال شرعی دارد تمرکز کنند تا اگر سخنشان روا بود متولیان معلی با آغوش باز آن را بشنوند و در اصلاح آن مجدانه گام بردارند.
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅همزمان طفل، جوان، و پیر باش!
✍ ایام پربرکت ماه شعبان رو به پایان است و قدم به قدم به ماه مبارک رمضان نزدیک میشویم. فرصتهای خوبی در اختیارمان بود که از صلوات یومیه و مناجات شعبانیه بهرههای وافر بگیریم و هنوز نیز چند روزی از این فیض باقی است.
👈 اینروزها در صلوات یومیه از خدای مهربان آبادی قلبهایمان را در پرتوی طاعت خودش طلب میکنیم: وَاعْمُر قَلبي بِطاعَتِكَ؛ تنها با اطاعت از پروردگار عالم است که قلب ما آباد میشود و الا با معصیت خدای بزرگ خوار و ذلیل و رسوا خواهیم بود؛ وَلا تُخزِني بِمَعصِيَتِكَ!
✳️ مظهر اعلای طاعت پروردگار در "نماز" تجلّی مییابد؛ نماز نشان بندگی و میعاد عاشقان با خدای خویش و وسیلهی شکرگزاری از نعمتهای بیکرانش است!
حال برای اینکه مبادا همین نماز در روز قیامت یقهی نمازگزاران را بگیرد و مشمول کریمهی شریفه شوند: فَوَيلٌ لِلْمُصَلِّينَ؛ وای بر نمازگزاران، در این کلیپ سه توصیه شده است که میتواند برای همهی ما راهگشا باشد:
⬅️عند الوضوء كن شاباً توضأ بنشاط،
هنگام وضو جوان باش و وضو را با نشاط بگیر،
⬅️وعند الصلاة كن عجوزاً صلّ بهدوء،
و هنگام نماز پیر باش و نماز را به آرامی بخوان،
⬅️وعند الدعاء كن طفلاً صغيراً لحوحاً تبكي وتترجّی.
و هنگام دعا طفلی صغیر باش که گریه میکند و با اصرار خواستهاش را طلب مینماید.
👈 البته لازم نیست این توصیهها از آیه یا حدیث یا دعایی برگرفته باشد، همینکه تلنگری برای توجه بیشتر ما به نماز باشد ارزشمند است.
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✅ یک مرجع تقلید و ۳۳۶ عنوان کتاب!
✍ امروز آیین اختتامیه بیست و ششمین جشنواره پژوهشی بینالمللی شیخ طوسی(ره) در قم برگزار گردید و در این مراسم از خدمات پژوهشی ۷۰ سالهی حضرت آیتالله العظمی سبحانی(مدّ ظلّه) از شاگردان مبرز مرحوم امام خمینی(ره) تقدیر بعمل آمد. از این مرجع عالیمقام تاکنون ۳۳۶ عنوان کتاب در ۵۷۳ جلد در زمینههای مختلف علوم اسلامی بخصوص فقهی، اصولی، کلامی، فلسفی، تاریخی، رجالی، تراجم، و تفسیر قرآن کریم منتشر شده است.
❇️ همچنین در این محفل علمی آیت الله دکتر عباسی رئیس جامعةالمصطفىالعالمية نکات ارزشمندی در ویژگیهای آثار علمی این مرجع بزرگوار بیان کردند و بخصوص تأکید داشتند که در تمامی آثار ایشان احترام مذاهب اسلامی رعایت شده و با اینکه معظمله با استدلال محکم از مذهب جعفری دفاع نموده و سایر مذاهب را در بوتهی نقد و بررسی قرار داده، در عین حال هیچگاه با توهین یا سخن درشت از آنها یاد نکرده است.
👈 امروزه جهان اسلام سخت نیازمند این سیرهی حسنه است و تمامی نویسندگان، پژوهشگران، مترجمان، گویندگان، امامان جمعه و جماعت، سخنرانان، نظریهپردازان و تمامی آحاد مسلمانان باید توجه داشته باشند که دفاع از عقیدهشان هیچ تلازمی با توهین و تحقیر سایر عقاید ندارد.
👈 بطور قطع در شرایط کنونی دنیا هرکس جز این رفتار کند و با گفتار و نوشتار خود، مسلمانان از مذاهب مختلف را به یکدیگر بدبین و مسألهدار نماید نفوذی دشمن است و یا حداقل ناخواسته به آنها خدمت میکند!
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
✅ در انتظار منجی بشریت (۲۵۳)🌹
✍ «عن عمر بن حنظلة عن الإمام الصادق(ع): قَبلَ قیامِ القائمِ(ع) خَمسُ عَلاماتٍ: اَلیَماني وَالسُّفیاني وَالصَّیحَةُ وَقَتلُ النَّفسِ الزَّکِیةِ وَالخَسفُ بِالبَیداء.
[شیخ کلینی، کافی، ج ۸، ص ۳۱۰]
✳️ حضرت امام صادق(ع) فرمودند:
پیش از ظهور حضرت قائم(عج) پنج نشانه وقوع خواهد پیوست: ظهور یمانی (از یمن)، پدید آمدن سفیانی (از شام)، فریاد آسمانی، کشته شدن نفس زکیه (سیدی بزرگوار در مسجدالحرام) و فرو رفتن لشکر سفیانی در زمین بیداء. (بیابانی میان مکه و مدینه)
🌺🍀🌷🪴❤️🌻❤️🪴🌷🍀🌺
دلم هوای تو کرده، هوای آمدنت
صدای پای تو آید، صدای آمدنت
بهار با تو بیاید به خانهی دل ما
سری به خانهی ما زن، صفای آمدنت
حساب کردم و دیدم که با حساب خودم
تمام عمر نشستهام به پای آمدنت
چقدر وعدهی وصل تو را به دل بدهم؟
چقدر جمعه بخوانم دعای آمدنت؟
نیامدی و دلم را شکستی ای مولا
چه نذرها که نکردم برای آمدنت
🌹🍃🌸🌱❤️🌻❤️🌱🌸🍃🌹
👈 شاید این جمعه بیاید، شاید...! (۱۴۰۳/۱۲/۳)
برای سلامتی و تعجیل در ظهورش، صلوات بفرستید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✔️ هفتهی تربیت و نوجوانان ما!
✍ هفتهی تربیت فرصت مناسب و شایستهای است تا مباحث تربیتی ویژه نوجوانان بازخوانی شود و برای معضلات و بحرانهای حضور نوجوانان در فضای مجازی راهکارهای برونرفتی یافت شود. در کلیپی که ملاحظه میکنید یک اندیشمند اروپایی بر دو قانون اساسی خطاب به نوجوانان اروپا تأکید مینماید:
1⃣ تا ۱۴ سالگی گوشی هوشمند ممنوع!
گوشی ساده دست فرزندان خود بدهید که قابلیت وصل به اینترنت نداشته باشد بلکه هنگام نیاز فقط بتوانید با آنان تماس بگیرید و یا پیامک بفرستید.
2⃣ تا ۱۶ سالگی ورود به شبکههای اجتماعی ممنوع!
با توجه به آسیبهایی که شبکههای اجتماعی میتوانند بهراحتی بر فکر و روح و روان جوانان وارد نمایند نباید اجازه داد این عزیزان در "دوران بحرانی بلوغ" وارد شبکههای اجتماعی شوند!
✳️ همیشه باید توجه داشته باشیم نوجوانان ما در فضای مجازی تنها با "اشخاص" در ارتباط قرار نمیگیرند بلکه افزون بر آن نیز با سیستم هوشمندی با عنوان "هوش مصنوعی" مرتبط میشوند که میتواند سرنوشت تلخی را مانند افسردگی برای آنان رقم بزند!
ـــــــــــــــــــــــ
♦️کانال «اعتدال و مدارا» ویژه فرهیختگان
@etedal_modara