هدایت شده از فرهنگسرای امام رضا_ع
💠 سیره معصومین(ع)
شیطان و صفای قلب
#حضرت_موسی (علیه السلام) شیطان را دید و عصا را برای او بلند کرد، گفت که
یا موسی إنی لا أخشی العصا، إنی أخشی قلباً فیه صفا؛ شیطان گفت: ای موسی من از عصا نمی ترسم بدرستی که من از قلب با صفا [و به دور از رذائل اخلاقی] می ترسم.
🔸 صفای قلب مهم است. اگر در قلب صفا آمد او دور میشود، اصلاً عالم او اینطوری است، صفا مثل فولاد میماند، اینجا معلوم نیست ولی آنجا کار فولاد را میکند، او را دور میکند.
🔹 توجه به ذکر، بیداری شب، نماز، روزه او را دور می کند؛ اگر ماها میدانستیم که روزه چه کار میکند حاضر بودیم روزها سر کار برویم دستمزد بگیریم و همه آن دستمزد را به خدا بدهیم تا به ما اجازه بدهد روزه بگیریم. اینقدر روزه شیطان را دور میکند، اینقدر روزه کار میکند و ایمان با روزه تقویت میشود.
📚کتابخانه و فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار
@f_imamreza
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
هدایت شده از فرهنگسرای امام رضا_ع
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 همراه با کلام امیر و امیر کلام
1️⃣ شناخت بدترين انسانها
♦️دشمن ترين آفريده ها نزد خدا دو نَفرند : مردی که خدا او را به حال خود گذاشته و از راه راست دور افتاده است؛ دل او شيفته بدعت است و مردم را گمراه کرده، به فتنه انگيزی می کشاند و راه رستگاری گذشتگان را گُم کرده و طرفداران خود و آيندگان را گمراه ساخته است. بار گناه ديگران را بر دوش کشيده و گرفتار زشتی های خود نيز می باشد. و مردی که مجهولاتی به هم بافته و در ميان انسان های نادانِ امّت جايگاهی پيدا کرده است؛ در تاريکی های فتنه فرو رفته و از مشاهده صلح و صفا کور است. آدم نماها او را عالم ناميدند که نيست، چيزی را بسيار جمع آوری می کند که اندک آن بهتر از بسيار است، تا آنکه از آب گنديده سيراب شود و دانش و اطّلاعات بيهوده فراهم آورد.
2️⃣ روانشناسی مدعيان دروغين قضاوت
♦️ در ميان مردم با نام قاضی به داوری می نشيند و حلّ مشکلات ديگری را به عهده می گيرد؛ پس اگر مشکلی پيش آيد، با حرفهای پوچ و توخالی و رأی و نظر دروغين، آماده رفع آن می شود. سپس اظهارات پوچ خود را باور می کند. عنکبوتی را می ماند که در شبهات و بافته های تار خود چسبيده، نمی داند که درست حکم کرده يا بر خطاست؟ اگر بر صواب باشد می ترسد که خطا کرده و اگر بر خطاست، اميد دارد که رأی او دُرست باشد. نادانی است که راه جهالت می پويد؛ کوری است که در تاريکی گمشده خود را می جويد؛ از روی علم و يقين سخن نمی گويد؛ روايات را بدون آگاهی نقل می کند؛ چون تندبادی که گياهان خشک را بر باد دهد، روايات را زير و رو می کند که بی حاصل است. به خدا سوگند، نه راه صُدور حکم مشکلات را می داند و نه برای منصب قضاوت أهليّت دارد! آنچه را که نپذيرد علم به حساب نمی آورد و جز راه و رسم خويش مذهبی را حق نمی داند؛ اگر حکمی را نداند آن را می پوشاند تا نادانی او آشکار نشود؛ خون بی گناهان از حکم ظالمانه او در جوشش و فرياد ميراث بر باد رفتگان بلند است. به خدا شکايت می کنم از مردمی که در جهالت زندگی می کنند و با گمراهی می ميرند، در ميان آنها کالايی خوارتر از قرآن نيست اگر آن را آن گونه که بايد بخوانند و متاعی سودآورتر و گران بهاتر از قرآن نيست اگر آن را تحريف کنند و در نزد آنان چيزی زشت تر از معروف و نيکوتر از مُنکر نمی باشد.
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهج_البلاغه - خطبه17
📚کتابخانه و فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار
@f_imamreza
🖤 #پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله فرمودند:
🍀 أمّا علامةُ المُرائِي فَأربَعةٌ: يَحرِصُ في العَمَلِ للّه ِِ إذا كانَ عِندَهُ أحَدٌ ويَكسَلُ إذا كانَ وَحدَهُ، ويَحرِصُ في كُلِّ أمرِهِ على المَحمَدَةِ، ويُحسِّنُ سَمتَهُ بِجُهدِهِ
🍃 براى رياكار، چهار نشانه است:
➖در حضور ديگرى خود را بر طاعت خدا حريص نشان مى دهد؛
➖در تنهايى، سستى مى ورزد؛
➖در هر كارى شيفته ستايش است؛
➖و در ظاهرسازى مى كوشد
📖 تحف العقول، صفحه 22.
@f_imamreza
اسيرِ هجرم و حسرت كشِ جماداتم
به من بگو كه چرا كاشيِ حرم نشدم؟!
#سلام_آقا
@f_imamreza
*🔰همراه با کلام امیر و امیر کلام 🔰*
👌🔆مدارا کردن با بیماری🤒
📜امام(عليه السلام) در اين گفتار حکمت آميز خود به يک اصل مهم بهداشتى و درمانى اشاره مى کند مى فرمايد:🔻 «با بيمارى ات بساز مادامى که با تو همراهى مى کند»
✅اشاره به اين که تا زمانى که بيمارى فشار شديد نياورده بگذار بدنت بدون نياز طبيبان و دارو آن را دفع کند
💠اين مسئله شايد در آن روز که امام اين را مى فرمود روشن نبود; اما امروز روشن است که بدن خود داراى نيروى دفاعى است
✴️و هرگاه بيمارى با استفاده از قدرت دفاعى بدن از بين برود هم زيان هاى دارو و درمان را ندارد و هم بدن را تقويت کرده و براى آينده بيمه مى کند.
💎 البته هرگاه نيروى دفاعى بدن عاجز بماند بايد با استفاده از طبيب و دارو به کمک او شتافت تا بيمارى را دفع کند.
📌اضافه بر اين بسيارى از بيمارى ها دورانى دارد که با پايان دورانش خود به خود دفع مى شود
✴️از اين گذشته انسان وقتى در مقابل بيمارى تسليم مى شود و با مختصر ناراحتى در بستر مى خوابد به خودش تلقين بيمارى مى کند، تلقين خود اثر تخريبى دارد..
🔀به عکس اگر برخيزد و کار روزانه خود را ادامه دهد عملا تلقين سلامت کرده و در روح او بسيار مؤثر است.
✴️اين نکته امروز بر همه روشن است که هر دارو هرچند اثر درمانى داشته باشد، زيانى نيز با خود همراه دارد
🔰در حديثى از امام کاظم(عليه السلام) نقل شده است که فرمود:
💉 هيچ دارويى نيست مگر اين که دردى را تحريک مى کند و هيچ چيز در بدن سودمندتر از امساک جز نسبت به چيزى که به آن نياز دارد نيست»
🔰در حديث ديگرى از همان امام(عليه السلام){امام کاظم} مى خوانيم: از معالجه طبيبان پرهيز کنيد تا زمانى که بيمارى به شما فشار نياورده است».
🔰 اين سخن به بيان ديگرى نيز از امير مؤمنان(عليه السلام) نقل شده است که مى فرمايد: «لاَ تَضْطَجِعْ مَا اسْتَطَعْتَ الْقِيَامَ مَعَ الْعِلَّةِ; تا زمانى که مى توانى با داشتن بيمارى سرپا باشى در بستر نخواب»
♻️تکرار مى کنيم: مفهوم اين سخنان اين نيست که انسان با طبيب و دارو خود را معالجه نکند بلکه مفهومش آن است که در مراجعه به طبيب و استفاده از داروها ـ که معمولاً آثار زيان بارى دارد ـ عجله ننمايد.
✅ انسان بايد در برابر حوادث و مشکلات و بيمارى ها خويشتن دار باشد و تا مى تواند با مشکلات بسازد و زبان به شکايت نگشايد که با روح رضا و تسليم سازگار نيست. (حکمت۲۷نهج البلاغه)
کتابخانه و فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار
@f_imamreza
برگزاری کارگاههای آموزشی کمیته های مرکز کارآفرینان رضوی فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار بصورت مجازی
📚کتابخانه و فرهنگسرای امام رضا(ع) سبزوار
@f_imamreza