💠 مفاتیح الحیات
#شماره 588
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_سوم
#بیگانگان
1. موحّدان (اهل كتاب)
قانون عمومی ارتباط
🔸 ج. برخورد محتاطانه با اهل كتاب
نهي از آغاز سلام به اهل كتاب: امام علي (علیه السلام) فرمود: در ديدار با اهل كتاب آغاز به سلام نكنيد و هرگاه آنان به شما سلام كردند در پاسخ بگوييد: و عليكم.[1]
[1]. لا تَبْدَءُوا أَهْلَ الْكِتَابِ بِالتَّسْلِيمِ، وَ إِذَا سَلَّمُوا عَلَيْكُمْ فَقُولُوا: وَ عَلَيْكُمْ (الكافى، ج2، ص649).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 318.
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @faezoon110
💠 جلوه اعظم
🔸 مبعث رسول گرامی (عَلَیهِ وَ عَلَی آلِه آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) در دعای شب بیست و هفتم رجب به صورت #تجلی_أعظم نام برده شد. دعای شب بیست و هفتم ماه رجب این بود که ما خدا را قَسم می دهیم و از او مسئلت می کنیم «بِالتَّجَلِّی الْأَعْظَمِ فِی هَذِهِ اللَّیلَة»؛ این اصل اول.
🔸 مطابق این دعای نورانی شب بیست و هفتم، معلوم می شود که کل صحنه خلقت، #صحنه_تجلی_الهی است، این هم درست است، چون در نهج البلاغه چنین آمده است: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الْمُتَجَلِّی لِخَلْقِهِ بِخَلْقِه»؛ یعنی
هر چه که مصداق خلق خداست، معلوم می شود که جلوه الهی است، آیت الهی است
«جلوه» عبارت دیگری از «آیت» است؛ آیت یعنی نشانه؛ اما آنکه نشانه ضعیفی است، آیت صغری است و آنکه نشانه أعظم است، #آیت_کبری است.
🔸 مطلب سوم یک بیان نورانی از وجود مبارک حضرت امیر (سَلامُ الله عَلَیه) است که این را مرحوم مجلسی در بحارالانوار و بزرگان دیگر هم نقل کردند و آن این است که فرمود: «مَا لِلَّهِ آیةٌ أَكْبَرُ مِنِّی»؛ وجود مبارک امیرالمومنین فرمود به استثنای وجود مبارک پیغمبر هیچ آیتی از من بزرگتر نیست؛ یا مثل من است یا کوچکتر است.
این همه ملائکه که هستند، اینها در برابر انسان کامل به اذن خدا سجده کردند؛ امروز مصداق کامل آن «خلیفة الله»، وجود مبارک #حضرت_ولی_عصر است. این جریان خلافت حضرت آدم که «قَضِیةٌ فِی وَاقِعَة» نبود، كه یک قضیه تاریخی باشد که در گذشته اتفاق افتاده باشد! این ﴿إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً﴾، جمله اسمیه است، یک؛ این ﴿جَاعِلٌ﴾ اسم فاعل نیست، صفت مشبهه است، دو؛ دیگر اینکه نفرمود «خلیف»، فرمود: ﴿خَلِیفَةً﴾، خب آدم که مؤنث نبود، پس این «تاء» تای تأنیث نیست، این «تاء» تای مبالغه است.
خیلی از موجودات خلیفه هستند؛ اما آن خلیفه کامل که علامه باشد در خلافت، آن #انسان_کامل است و این گاهی به صورت حضرت آدم (سَلامُ الله عَلَیه) است و امروز وجود مبارک حضرت حجت (سَلامُ الله عَلَیه) است؛ او #خلیفة_الله است!
:
#مبعث
#آیت_الله_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1396/02/05
🆔 @faezoon110
10.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 جلوه اعظم
🔸 مبعث رسول گرامی (عَلَیهِ وَ عَلَی آلِه آلَافُ التَّحِیةِ وَ الثَّنَاء) در دعای شب بیست و هفتم رجب به صورت #تجلی_أعظم نام برده شد. دعای شب بیست و هفتم ماه رجب این بود که ما خدا را قَسم می دهیم و از او مسئلت می کنیم «بِالتَّجَلِّی الْأَعْظَمِ فِی هَذِهِ اللَّیلَة»؛ این اصل اول... .
#مبعث
#آیت_الله_جوادی_آملی
🆔 @faezoon110
دعای عهد - سید حجت بحرالعلومی.mp3
8.21M
📝 بازآی دلبرا که دلم بیقرار توست 🌱
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔 @faezoon110
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷عید مبعث مبارک باد🌷
📋 محوریت علم در بعثت پیامبر و ظهور اسلام ؛ در عين اينكه پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) امى و درس نخوانده بـود، و مـحـيـط حـجـاز را یکپارچه محیط جهل و نادانى فرا گرفته بود، در نخستين آيات وحى تكيه بر مساءله (علم ) و (قلم) است كه بلافاصله بعد از نعمت بزرگ خلقت و آفرينش در اين آيات ذكر شده است. محیط جهل بـود كـسى ارزشى براى قلم قائل نبود در دنياى متمدن آن زمان نيز قلم از اهميت كمى برخوردار بود. اما امـروز مى دانيم كه تمام تمدنها و علوم و دانشها و پيشرفتهائى كه در هر زمينه نصيب بـشـر شـده بـر مـحـور قـلم دور مـى زنـد. اين آيه از تكامل روح انسان به وسيله تعليم و تعلم مخصوصا از طريق قلم سخن مى گويد.
🔷 آیه روز:
الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ (علق / آیه ۴)
🔶 ترجمه:
{خدا} همان كسي كه به وسيله قلم تعليم نمود.
📅 شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
#بعثت ، #نبوت ، #علم
🌼#هر_روز_یک_آیه🌼
🆔 @faezoon110
💠 منّت بعثت
🔸 ذات اقدس الهی در جریان مبعث رسول گرامی اش به اسم «منّان» ظهور كرده است. یكی از اسمای حسنای خداوند، منّان است؛ منّان آن مبدأ بزرگی است كه حمد نعمت های او آسان نیست. هر نعمتی را «منّت» نمی گویند، آن #نعمت_عظیمی كه حملش بسیار مشكل است، از آن به عنوان «منّت» یاد می شود: «المنة هی النعمة العظمی».
🔸 خداوند درباره آفرینش آسمان و زمین و آنچه در آسمان و زمین است، به «منّت» تعبیر نكرد؛ ولی جریان #مبعث_رسول_گرامی را به عنوان «منّت» یاد فرمود و در سوره مباركه «آل عمران» چنین نازل كرد: ﴿لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَی الْمُؤْمِنینَ إِذْ بَعَثَ فیهِمْ رَسُولاً﴾. این نعمت به قدری بزرگ است كه هیچ عاملی آن را از پا در نمی آورد نه از درون و نه از بیرون.
غیر از اینگونه از نعمت های غیبی هر چه فرض شود یا از درون فرسوده خواهد شد یا از بیرون آسیب پذیر است.
🔸 چیزی كه از بین رفتنی است كوچك است نه بزرگ، لذا ذات اقدس الهی از نظام دنیا به عنوان متاع بزرگ یاد نكرده است؛ رفتنی و ناپایدار، كوچك است و ماندنی و پایدار، بزرگ است. نعمت بزرگ را می گویند: «منّت» و خدای منّان با این نام پربركت ظهور كرد و رسول گرامی را به رسالت مبعوث كرد و فرمود: ﴿لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَی الْمُؤْمِنینَ إِذْ بَعَثَ فیهِمْ رَسُولاً﴾.
#عید_مبعث
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سخنرانی در عید مبعث ــ شهر مدینه النبی
تاریخ: 1374/09/29
🆔 @faezoon110
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 589
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_سوم
#بیگانگان
1. موحّدان (اهل كتاب)
قانون عمومی ارتباط
🔸 ج. برخورد محتاطانه با اهل كتاب
نهی از شبیه شدن به اهل كتاب: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: شارب خود را كوتاه كنید و ریش را كوتاه نكنید و خود را شبیه یهود نسازید.[1]
[1]. حُفُّوا الشَّوَارِبَ وَ أَعْفُوا اللِّحَی وَ لا تَشَبَّهُوا بِالْیهُود (الفقیه، ج1، ص130).
#آیت_الله_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 318.
مرکز بین المللی نشر اسراء
🆔 @faezoon110
💠 مراتب صلوات
🔸 این صلواتی كه ما بر وجود مبارك پیامبر اعظم می فرستیم و می گوییم: «اللهم صلّ علی محمد و آل محمد»، این صلوات، #نور_و_رحمت است.
خدای سبحان خودش بر پیامبر #صلوات می فرستد، ملائكه خدا بر پیامبر صلوات می فرستند، خدا به ما هم دستور داد كه بر پیامبر صلوات بفرستیم؛ این در سوره مباركه «احزاب» است كه فرمود: ﴿إِنَّ اللَّهَ وَمَلاَئِكَتَهُ یصَلُّونَ عَلَی النَّبِی یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلَّوا عَلَیهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیماً﴾.
🔸 صلوات در قرآن كریم به سه قسم تقسیم شده: یك صلوات عمومی یك صلوات خصوصی یك صلوات خاص الخاص. آن #صلوات_خاص_الخاص، مخصوص رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) است که همین آیه سوره «احزاب» است كه اشاره شد. صلوات عمومی مربوط به همه مؤمنین است که آن هم در سوره مباركه «احزاب» اشاره شد كه فرمود: ﴿هُوَ الَّذِی یصَلِّی عَلَیكُمْ وَمَلاَئِكَتُهُ لِیخْرِجَكُم مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ﴾؛ ذات اقدس الهی بر شما صلوات می فرستد و ملائكه خدا هم بر مؤمنین صلوات می فرستند. چرا خدا بر مؤمنین صلوات می فرستد؟ چرا ملائكه خدا به دستور خدا بر مؤمنین صلوات می فرستند؟ برای اینكه مؤمنین را نورانی كنند: ﴿هُوَ الَّذِی یصَلِّی عَلَیكُمْ وَمَلاَئِكَتُهُ لِیخْرِجَكُم مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ﴾.
🔸 اگر ﴿اللّهُ وَلِی الَّذینَ آمَنُوا یخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ﴾، بهترین راهی كه خدای سبحان مؤمنین را نورانی می كند و به آنها #نور_می_بخشد همین صلوات است. فرمود ما برای اینكه #جامعه_را_نورانی_كنیم بر آنها صلوات می فرستیم؛ این صلوات عام است. آن صلوات خاص برای كسانی است كه در حوادث سخت و در آزمون های دشوار الهی #صابر بودند #حلیم بودند #بردبار بودند شكیبایی را از كف رها نكردند؛ فرمود: ﴿الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلّهِ وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ ٭ أُولئِكَ عَلَیهِمْ صَلَوَاتٌ مِن رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولئِكَ هُمُ المُهْتَدُونَ﴾؛ نظیر خانواده های شهدا جانبازان ایثارگران اینهایی كه سالیان متمادی تلاش و كوشش كردند و رنج ها و سختی های زیادی بر اینها وارد شده است و اینها در برابر این #آزمون_الهی شاكرند، خدا نسبت به اینها صلوات خاص دارد که ﴿أُولئِكَ عَلَیهِمْ صَلَوَاتٌ مِن رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولئِكَ هُمُ المُهْتَدُونَ﴾.
#عید_مبعث
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1385/02/28
🆔 @faezoon110
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 مراتب صلوات
🔸 این صلواتی كه ما بر وجود مبارك پیامبر اعظم می فرستیم و می گوییم: «اللهم صلّ علی محمد و آل محمد»، این صلوات، #نور_و_رحمت است... .
#مبعث
#آیت_الله_جوادی_آملی
🆔 @faezoon110