✨تفاوت آزادی اقتصادی در اسلام و سرمایهداری در اندیشه رهبر انقلاب
یکى از وجوه امتیاز و جدایى بین نظام اسلامى در اقتصاد و نظامهاى غربى این است که در نظامهاى غربى اگرچه بهحسب ادّعا بهحسب قوانین معمولى و اساسى مردم آزادند که فعّالیّت اقتصادى داشته باشند، امّا در حقیقت این آزادى متعلّق به همه مردم نیست. این منابع عظیم ثروت، این دریاها، این منابع طبیعى، این دشتهاى حاصلخیز، این معادن، اینهمه امکاناتى که جزو ثروت عمومى جامعه محسوب میشود، اینطور نیست که راحت در اختیار همه قشرهاى جامعه قرار بگیرد و هرکسى بتواند از آن بهرهبردارى بکند و منتفع شود؛ بلکه آن کسانى عملاً و واقعاً آزادند که داراى ثروتهاى انباشته و زیاد هستند و سررشته اقتصاد جامعه بلکه حتّى سررشته سیاست جامعه و اداره جامعه در دست آنها است. آنها هستند که در حقیقت بر منابع ثروت تسلّط و سیطره دارند و فضا را براى استفاده عموم جامعه تنگ کردهاند.
در جوامع سرمایهدارى درحالىکه اجتماعات عظیمى از مردم دچار فقر و بیکارى و بیجایى و بىمسکنى و محرومیّت از بیشتر مواهب زندگى هستند، یک عدّه معدودى آزادانه تلاش میکنند، فعّالیّت میکنند، ثروت درمىآورند، معادنى دارند معادن دیگرى را میگیرند، کارخانجاتى دارند، کارخانههای دیگرى را ایجاد میکنند، دایر میکنند، زمینهایى دارند، زمینهاى دیگرى را به آن اضافه میکنند، از دریاها استفاده میکنند؛ از همه منابع طبیعى درحقیقت یک عدّه معدود از جامعه استفاده میکنند؛ دیگران - چه کسبه جزء، چه کارگران، چه کارگران معادن، چه کارگران کشاورزى، چه کارگران کارخانههای - درحقیقت ریزهخوار خوان آنها و استفادهکننده از زیادى ثروت آنها و از گوشه سفره آنها هستند.
خودشان امکان تلاش، امکان تولید، امکان بهرهبردارى، امکان کار سازنده، امکان تولید ثروت به آن معناى حقیقى ندارند. پس راه اینکه ما اقتصاد آزاد را به معناى حقیقى خودش در جامعه بهوجود بیاوریم این است که از این انحصار جلوگیرى کنیم، امکانى در جامعه بهوجود بیاید که اغلب افراد جامعه، بیشتر قشرهاى جامعه یا همه کسانى که قدرت کار دارند، اینها بتوانند از امکانات طبیعى از زمین، از دریا، از انفال، از دشتها، از مراتع و... استفاده کنند. حدیث معروفى از قول امیرالمؤمنین(علیهالصّلاه ًْوالسّلام) نقل میشود که میفرمایند: «ما رأیت نعمة موفورهًْ الّا و فى جانبها حقٌّ مُضیّع»؛ یعنى هیچ جا هیچ نعمت فراوان و انباشتهاى را ندیدم، مگر اینکه در کنار آن یک حقّ ضایعشدهاى را دیدم.
بعضى تصوّر کردند معناى این حدیث این است که هرجا نعمت زیادى هست، این درحقیقت دزدى و غصب از یک عدّه است، پس در کنار آن غاصب یک عدّه مردم ضعیف هستند، بعد اشکال کردند به این حدیث که نه ما مىبینیم کسانى ثروت هایى دارند که از راه دزدى و غصب هم نیست از راه تلاش است؛ این نیست معناى حدیث؛ معناى حدیث بهحسب آنچه که به ذهن بنده مىآید، این است که آنجایى که نعمت فراوانى هست، ثروت زیادى هست، امکانات زیادى هست، خود ثروت، خود نعمت موفور، در حقیقت امکانات کسب درآمد بیشتر را به آن صاحب ثروت میبخشد، و به همان نسبت این امکان را از دسترس دیگران دور نگه میدارد. آن کسى که داراى یک سرمایه زیادى در جامعه است، بیشتر میتواند تولید ثروت بکند و از ثروتهاى معمولى مرده افتاده متعلّق به عموم مردم بیشتر میتواند استفاده کند تا آدم فقیر؛ پس هرجا نعمت زیادى هست، فرصتها در اختیار او است، امکانات در اختیار او است، میدان تلاش اقتصادى در اختیار او است، قوانین در غالب کشورها برطبق نظر او و این طبقه بهوجود مىآید؛ بنابراین فرصت از دست اکثریّت مردم - که آن ثروت را ندارند - گرفته میشود.
راه درست اقتصاد آزاد در جامعه اسلامى این نیست که ما این آزادى را فقط در اختیار آن کسانى قرار بدهیم که قدرت مانور اقتصادى دارند، بلکه علاوه بر اینکه افرادى که قدرت حرکت و فعّالیّت اقتصادى دارند آنها باید کار اقتصادى بکنند، باید وضع جامعه، نظام جامعه، قوانین جامعه، کیفیّت ارتباطات جامعه به شکلى باشد که همه مردم - یعنى همه آن کسانى که قدرت کار دارند - آنها همه بتوانند فعّالیّت آزاد اقتصادى کنند و از کار خودشان منتفع بشوند.
📖 برشی از کتاب روایت رهبری: مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب ولی فقیه
این کتاب را میتوانید از انتشارات انقلاب اسلامی، وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای تهیه فرمایید.
https://khameneibook.ir/book/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C
هدایت شده از برنامه تلویزیونی «شیوه»
🔺مناظره با موضوع «مهاجرت نخبگان»
🔺با حضور سید حسن مسلمی نائینی و رضا منصوری
📍جمعه، ۴اسفند۱۴۰۲، ساعت ۲۲:۳۰، شبکهٔ چهار سیما
@Shiveh_tv4
﴿22﴾ لَمْ أَثِقْ بِهِمْ رَبِّ فِي السِّتْرِ عَلَيَّ ، وَ وَثِقْتُ بِكَ رَبِّ فِي الْمَغْفِرَةِ لِي ، وَ أَنْتَ أَوْلَى مَنْ وُثِقَ بِهِ ، وَ أَعْطَى مَنْ رُغِبَ إِلَيْهِ ، وَ أَرْأَفُ مَنِ اسْتُرْحِمَ ، فَارْحَمْنِي .
(22) به پردهپوشی آنها اعتماد نداشتم؛ و به تو ای پروردگارم در آمرزشت نسبت به خود اطمینان کردم و تو سزاوارترین کسی هستی که به او اطمینان شود و بخشندهتر کسی هستی که به او رغبت شود و مهربانترین کسی هستی که مهربانیاش را بخواهند؛ پس به من رحم کن
#صحیفه_سجادیه دعای ۳۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ السلام عَلَیْکَ یا بَقِیَّةَ اللّهِ فی اَرْضِه
❤️السلام علیک حین تقرا و تبیّن
❤️السلام علیک حین تصلّی و تقنت
❤️السلام علیک حین ترکع و تسجد
❤️السلام علیک حین تهلّل و تکبّر
❤️السلام علیک حین تحمد و تستغفر
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ گل یاس
مولودی زیبا و دلنشین در مدح حضرت زهرا (س)
📡@faj_rasadgar
⭕️#شبهه: من رای نمیدهم چون شورای نگهبان با دخالتهایش اجازه نمیدهد یک انتخابات آزاد برگزار شود و برخی افراد را رد صلاحیت میکند...
✅پاسخ: حتی در کشورهای پیشرفته و دموکراتیک دنیا هم نهادهایی وجود دارند که وظیفهی نظارت بر انتخابات و احراز یک سری شرایط برای کاندیدها جهت ورود به انتخابات را بر عهده دارند. نهادهایی مانند؛ دادگاه قانون اساسی، شورای قانون اساسی، مجلس، وزارت کشور و شورای عالی انتخابات. جالب است بدانید در فرانسه اگر فردی بخواهد نمایندهی مردم شود باید امضای ۵٠٠ نماینده اعم از نمایندگان مجلس، نمایندگان شوراها و... را جمع آوری کند و به عبارتی با این ۵٠٠ امضا صلاحیت خود برای ورود به کارزار انتخابات را اثبات نمایدـ شرایط زمانی سخت میشود که بدانیم این ۵٠٠ امضا بایستی حداقل از ۳٠ ایالت فرانسه باشد و از هر ایالت بیش از ۵٠ امضا نمیتوان جمعآوری نمود.
✅پس واضح است حتی در کشورهایی که شعارشان آزادی و دموکراسی است هم امر نظارت بر انتخابات و احراز صلاحیت کاندیدها مسئلهای مقبول است و به هرکسی اجازه نمیدهند وارد عرصهی انتخابات شود.
✍میلاد خورسندی
📡@faj_rasadgar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 احساس مسئولیت در انتخابات مثل شهدا
🔹 شهدا برای اهدای جان، به بدی برخی مسئولین نگاه نکردند.
✅ شهدا می دانستند که عدهای سوءاستفاده خواهند کرد؛ اما برای اهدای جان، تردید نکردند!
💢 اگر ما در رأی دادن مثل شهدا احساس مسئولیت نکنیم، یعنی فرهنگ شهادت نداریم!
#سیاسی #اجتماعی #فرهنگی
📡@faj_rasadgar
🔴 رای دادیم چی شد!؟
👤 #محسن_مهدیان
🔹 مهمترین شبهه این روزهای مرددین برای رای ندادن این گزاره است که معمولا به زبان های مختلف بیان می شود. مثلا رای دادیم تورم چی شد یا مگه رای دادیم مسکن درست شد؟ یا اگر رای دادن فایده داشت انقدر بیکاری نبود یا خودرو چنان نبود و غیره
🔸 اما واقعا رای دادیم چی شد؟
✅ دو پاسخ در این رابطه وجود دارد و لازم است توامان به هردو توجه کرد.
1️⃣ اولا فارغ از اینکه با رای دادن چه نتیجه حاصل می شود، خود رای دادن موضوعیت دارد نه صرفا طریقیت. صندوق رای قدرت ساز است. قدرت مهمترین رکن یک جامعه است برای اینکه به هر جایی بخواهد برسد. حضور مردم اراده جامعه و حاکمیت را تقویت می کند. همین قدرت است که امنیت ساز است. همین قدرت است که موجب انسجام اجتماعی و جلوگیری از فروپاشی می شود. همین قدرت است که مسیر پیشرفت را تعیین می کند. اراده صالح ترین مسوول در بالاترین سطح کارآمدی، بدون پشتوانه و اقبال و مشارکت مردم محکوم به شکست است.
2️⃣ اما واقعیت اینست که فارغ از این موضوع، رای دادیم و تغییر هم ایجاد شد.
🔹 رای دادیم تورم 60 درصدی دولت قبل به 45 درصد آنهم ظرف کمتر از یکسال رسید. تورمی که همه اقتصاددانان وحتی مسوولین دولت قبلی پیش بینی می کردند سه رقمی می شود.
🔸 رای دادیم نرخ بیکاری از 11.5 درصد به 7.5 درصد رسید و رکورد کاهش نرخ بیکاری پس از انقلاب شکسته شد.
✅ رای دادیم و قدم های بلند برای شفافیت قوا برداشته شد. قانون سوت زنی برای مبارزه با فساد تصویب شد و بجای اینکه مسوولین دولتی خط قرمز مبارزه با فساد باشند، گشت ارشاد مدیران راه افتاد و 60 مدیران متخلف بیکار و 20 مدیر به دادگاه معرفی شدند.
🔹 رای دادیم و نرخ رشد اقتصادی از منفی بودن خارج و به 4 درصد بدون نفت و 7 درصد با احتساب نفت رسید.
🔸 رای دادیم و مالیات تولید از 26 درصد به 15 درصد کاهش و همزمان مالیات خانه های خالی و مالیات بر سوداگری و سفته بازی و مالیات بر سلبریتی ها و هنرمندان و غیره برقرار شد.
✅ رای دادیم و رشد 10 برابر قیمت مسکن در چند سال آخر دولت قبل، با ساخت یک میلیون مسکن در سال متوقف و در برخی نقاط کاهنده شد.
🔹 رای دادیم و رشد تولید خودرو افزایش و به یک میلیون و 300 هزار دستگاه در سال رسید و با واردات خودروی مصرفی انحصار خودروی داخلی شکسته و در نهایت جلوی رشد افسارگسیخته قیمت ها گرفته شد.
🔸 رای دادیم و تسهیلات مسکن 3.5 برابر و حقوق سربازی 12 برابر و یارانه 9 برابر شد
✅ رای دادیم و 5 دهک اول بیمه کامل شدند و 3 دهک بیمه رایگان شدند و هزینه درمان بیماران صعب العلاج صفر شد.
💢 اینها همه ثمره رای دادن است. امروز وظیفه همه ما اینست که برای دیگران هم توضیح دهیم که رای دادیم و شد.
#سیاسی #اجتماعی
📡@faj_rasadgar
💢وزیر ارتباطات: برای ثابتماندنِ ساعت گوشیها در سال جدید با نهادهای جهانی رایزنی کردیم
🔺امیدواریم تجربۀ سال گذشته در تغییرکردنِ ساعت برخی گوشیها در سال جدید تکرار نشود.
📡 @faj_rasadgar
💎 #بصیرت
📌#دوستان_ولایی_مراقب_باشیم_تاریخ #تکرار_نشود_علی_تنها_بماند
🧨🔊هیچ وقت فکر نکنیم #خوارج ؛؛
گناه کار ؛؛
خلاف کار ؛؛
شراب خوار ؛؛
حرام خوار بودند ؛؛
نه ‼️
🚨 خوارج فقط #بصیرت (تحلیل سیاسی) نداشتند
🚨 داستان #کشته_شدن (عبدالله بن خباب بن ارت) به دست خوارج رو شنیدیم و یک نکته مهم‼️
🚨 خوارج عبدالله و همسرش باردارش را در مسیر بصره به کوفه دستگیر کردند ؛؛
وی از شیفتگان حضرت علی (ع) بود
🚨 یکی از نزدیکان عبدالله که پنهان شده بود به بالای درخت نخلی رفته بود ؛؛
و ماجرا را تماشا می کرد تعریف میکند که دیدم‼️
🚨 #خوارج_سرعبدالله را جدا می کنند ؛؛
سپس #شکم_زن_باردار او را نیز با #شمشیرپاره_می کنند ؛؛
#جِنین_ازشکم_مادربیرون می کشند ؛؛
و #سرجِنین را هم با شمشیر #جدامی کنند‼️
⁉️ #به_چه_جُرمی
🚨 آری ؛؛#به_جُرم ؛؛
#عشق_به_علی (ع)‼️
⚠️ بعد کنار آب رفته و وضو می گیرند ؛؛
👈راوی می گوید : آنقدر نماز طولانی بود که بالای درخت نزدیک بود خوابم ببرد‼️
👈‼️ بعد از نماز
نزدیک درخت خرما می آیند
خرمایی از درخت به زمین می افتد‼️
👈 یکی از خوارج خرما رو برداشته و می خورد ؛؛
که یکی دیگر از خوارج سرش فریاد می کشد و می گوید که چه می کنی مَردک ؛؛
از کجا میدانی که صاحب درخت راضی است ؛؛
مرد خرما رو از دهان بیرون انداخت‼️
👈#به_مال_حرام_حساس بودند ؛؛
👈#نمازطولانی می خواندند ؛؛
👈‼️#ولی_بصیرت_نداشتند ؛؛
تحلیل سیاسی نداشتند
🔴 جنگ صفین شمشیر به روی امام جامعه کشیدند ؛؛
و علی (علیه السلام) رو مجبور به حکمیت کردند‼️
🔴بعد از حکمیت هم که دیدند فریب خوردند باز ؛؛
رو در روی ولایت ایستادن‼️
❌📣📣 #قاتل_علی (ع) #کافرنبود ؛؛
♨️ابن ملجم زمانی در کنار علی (ع) شمشیر می زد ؛؛
ابن ملجم پس از به خلافت رسیدن علی (ع) با او بیعت کرد ؛؛
در جنگ جمل در کنار
او جنگید ؛؛
اما پس از جنگ صفین و پایان حکمیت به خوارج پیوست‼️
❌ او در جنگ نهروان با علی (ع) نبرد کرد ؛؛
و از معدود افراد بازمانده از این جنگ بود‼️
🥀🥀 باید بدانیم فاصله حق و باطل ؛؛ این گونه بهم نزدیک است 🥀🥀
💯 سابقه دار بودن و کنار امام علی (ع) بودن ؛؛
دلیل بر سعادت نیست ؛؛
با علی (ع) ماندن هنر است‼️
💯 تاریخ و سر گذشت صحابه در اسلام را که با نگاه تطبیقی بخوانیم ؛؛
[[امروز]] را بهتر می توانیم درک کنیم‼️
♨️ با علی (ع) در بدر بودن شرط نیست ؛؛
ای برادر ،، نهروان ها در پیش است‼️
⭕️ وقتی گرگ حمله میکند ؛؛
با صدای بلند حمله میکند ؛؛
و فرصتی برای واکنش دارید‼️
⭕️ اما وقتی موریانه هجوم میآورد ؛؛
از همان ابتدا مخفیانه و بی سر و صدا از ریشه به جان داراییتان میافتد‼️
📌 ایستادن در برابر گرگ ؛؛
(شجاعت) میخواهد و دفع خطر موریانه (بصیرت)‼️
✨ بصیرت ،،
سواد نیست ؛؛
بینش است
🔥 بصیرت ،، یعنی اینکه نگاهت به شخصیت ها نباشد ؛؛
بلکه همواره به شاخص ها باشد‼️
💥 بصیرت ،، یعنی اینکه بدانی حتی مسجد میتواند ؛؛
مسجد ضرار باشد ؛؛
و پیامبر (ص) آن را خراب کند‼️
💥 بصیرت ،، یعنی اینکه بدانی جانباز صفین ؛؛
میتواند قاتل امام حسین (ع) در کربلا باشد‼️
💎#ملاک_حال_فعلی_افراد_است 💎
🚨 بصیرت ،، یعنی بدانی در جنگ با فتنه نمیتوانی آغازگر باشی ؛؛
اما وقتی شروع کردید ؛؛
باید آن را از ریشه بدر آورید‼️
🚨 بصیرت ، یعنی مالک اشترها را به تندروی ؛؛
و ابوموسی اشعری ها را
به اعتدال نشناسی‼️
🚨 بصیرت ،، یعنی اینکه بدانی معاویه ها ؛؛
به سُست عنصرهای سپاهِ علی (ع) دل بستهاند‼️
🚨 بصیرت یعنی بدانی ؛؛
#تاریخ_تکرار_می شود ؛؛
#نه_با_جزئیاتش ؛؛
#بلکه_با_خطوط_کلی_اش‼️
♨️ چرا علی (ع) دنبال عمار می گشت ؟؟
چون #عمار کسی بود که
#با_بصیرت ؛؛
#دشمن_شناس ؛؛
#امام_شناس_بود ؛؛
#جبهه_حق را از #دشمن تشخیص می داد‼️
#علوم_شناختی & #جنگ_شناختی ⚔️
#لبیک_یا_خامنه_ای🇮🇷
#ایران_قوی
📡 @faj_rasadgar
🟢انتخابات، امنیت و پیشرفت
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
برای فهم نقش بیبدیل انتخابات در تأمین امنیت، پیشرفت و تعالی کشور همین بس که دشمنان امنیت و پیشرفت ایران اسلامی، که در طول ۴۵ سال گذشته همه انواع تحریمها و تهدیدها و جنگهای سخت و نیمهسخت و نرم را علیه ایران و اسلام و انقلاب اسلامی به کار گرفتهاند، از هیچ کوششی برای مأیوس کردن مردم از انتخابات و به حداقل رساندن مشارکت مردمی دریغ نکرده و نمیکنند.
نکته عجیب در این دوره این است که مراکز جاسوسی و امنیتی غرب، علاوه بر عدهای از روشنفکران غربزده، همه ذخیرهی «روحانینمایان سکولار» را نیز برای مأیوس کردن مردم از انتخابات پای کار آورده است!
البته یقین داریم که مردم دشمنشناس و بصیر ایران اسلامی همچون ۴۵ سال گذشته، در این نبرد نیز سربلند و پیروز میدان خواهند بود و این بار نیز با مشارکت حداکثری خود پوزیه دشمنان اسلام و انقلاب و ایران را به خاک میمالند.
#انتخابات
📡 @faj_rasadgar
♦️حمله سایبری گسترده چندین اوپراتور موبایل بزرگ آمریکا را از کار انداخت
مردم حتی قادر به شماره گیری اضطراری 911 نیستند
📡 @faj_rasadgar