🔰 عبرتهای عاشورا 🔰
⛔ گامهای عمر سعد ⛔
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 عمرسعد از سوی عبیدالله کاندید فرمانداری ری گردیده اما با ورود امام حسین (ع) به کربلا عبیدالله اعطای حکومت ری را مشروط به رفتن عمرسعد به کربلا و جنگ با حسین ع میکند.
🔰 گام به گام تا قعر حضیض
1⃣ عمرسعد ابتدا به انگیزه ایجاد صلح بین امام حسین (ع) و عبیدالله یک گام به پیش گذاشت و راهی کربلا شد. عمرسعد مذاکراتی را با امام حسین (ع) ترتیب داد و نتیجه را به عبیدالله گزارش داد اما سرانجام عبیدالله حاضر به قبول نشد.
2⃣ بعد از این عبیدالله از عمرسعد خواست تا آب را بر روی امام حسین (ع) ببندد و عمر سعد گامی دیگر به پیش گذاشت و این کار را کرد.
3⃣ بعد از آن عبیدالله از عمرسعد خواست یا با امام حسین (ع) بجنگد و یا اینکه از سمت فرماندهی کنار بکشد، و عمر سعد دوباره گامی به پیش برداشت و با امام ع جنگید.
4⃣ در نهایت عبیدالله از عمرسعد خواست بر پیکر حسین (ع) اسب بتازاند و عمرسعد که دامن خویش را آلوده به خون حسین (ع) دیده و راهی برای بازگشت نمیدید این گام را هم برداشت.
👈 بدین ترتیب عمرسعد که ابتدا با خیال ایجاد صلح بین امام ع و عبیدالله راهی کربلا شد گام به گام تا عمیقترین حضیض تاریخ فرو رفت.
✋ اکنون با نگاهی عبرتاندیشانه به این بخش از زندگی عمرسعد میتوان به درکی عمیق از این فرمایش خداوند متعال رسید:
"يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لاٰ تَتَّبِعُوا خُطُوٰاتِ الشَّيْطٰانِ وَ مَنْ يَتَّبِعْ خُطُوٰاتِ الشَّيْطٰانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشٰاءِ وَ الْمُنْكَرِ"
" ای مومنین از پی گامهای شیطان نروید. هر کس از پی گامهای شیطان برود، گمراه میشود چرا که شیطان همواره انسان را بسوی کارهای زشت و ناپسند میکشد"
🔰 عاقبت طمع عمرسعد
🅾 بعد از شهادت امام حسین (ع) عبیدالله میخواست تقصیر این فاجعه بزرگ را بر گردن عمرسعد بیاندازد به همین جهت از عمرسعد خواست تا فرمان کتبی قتل امام حسین (ع) را به او پس دهد. عمرسعد خودداری کرد و رابطه اش با عبیدالله تیره گشت و در نتیجه نتوانست به حکومت ری برسد و هفت سال بعد از فاجعه کربلا در جریان قیام مختار دستگیر و کشته شد و بدین ترتیب این بخش از زندگی عمرسعد نیز آئینه عبرتی گشت برای درک این فرمایش خداوند:
"استَحوَذَ عَلَيهِمُ الشَّيطانُ فَأَنساهُم ذِكرَ اللَّهِ أُولئِكَ حِزبُ الشَّيطانِ أَلا إِنَّ حِزبَ الشَّيطانِ هُمُ الخاسِرونَ"
"شیطان بر آنها چیره گشت و خدا را از یاد آنها برد. آنان حزب شیطاناند. آگاه باشید که حزب شیطان زیانکارند".
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@fanoooseshab
🔰 عبرتهای عاشورا 🔰
🔺️ دو پیرمرد کربلا 🔻
(۱)
🔻از میان نامههایی که کوفیان برای امام حسین ع نوشتند یک نامه را تاریخ برای ما به میراث گذاشته است. در این نامه که در آن از امام حسین ع دعوت به آمدن به کوفه شده است، نام دو پیرمرد آمده است: "حبیب بن مظاهر" و "سلیمان بن صرد".
🔻عاقبت این دو پیرمرد اما یکسان نبود. حبیب به یاری امام حسین ع در کربلا شتافت و در صدر شهدای کربلا قرار گرفت. سلیمان بن صرد اما در کربلا حاضر نشد و امام حسین ع را یاری نکرد.
🔻نکته قابل توجه اینکه سلیمان بن صرد خود نیز هرگز فکر نمیکرد در یاری امام ع دچار تزلزل و لغزش شود، تا جایی که هنگام نوشتن نامه به امام ع او خود به دیگران گفت: "اگر فکر میکنید در یاری امام ع دچار تزلزل میشوید به امام ع نامه ننویسید"!!!
🔺️بنابراین عاقبت سلیمان بن صرد و امثال او - که کم هم نبودند - هشدار بزرگیست برای ما که چه تضمینی وجود دارد که در امتحانهای عاشورا گونه ما همچون سلیمان بن صرد نباشیم؟
براستی چه عاملی باعث شد سلیمان بن صرد در یاری امام دچار تزلزل شود اما حبیب بن مظاهر نه؟
اهمیت این مطلب اینجاست که اگر بتوانیم این عامل را بشناسیم و آن را در وجود خود از بین ببریم، خود را در برابر تزلزل در امتحانات بیمه کردهایم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@fanoooseshab
🔰 عبرتهای عاشورا 🔰
🔺️ دو پیرمرد کربلا 🔻
(۲)
🔻تنها گذاشتن حجت خدا یکبار هم در زمان پیامبر ص اتفاق افتاد. در جنگ احد مسلمانان پیامبر ص را در دل محاصره کفار تنها گذاشته و فرار کردند.
🔻در این مورد آیاتی نازل شد که در یکی از آنها فرار مسلمانان ریشهیابی شده است. خداوند متعال در این فرمود: "إِنَّ الَّذينَ تَوَلَّوا مِنكُم يَومَ التَقَى الجَمعانِ إِنَّمَا استَزَلَّهُمُ الشَّيطانُ بِبَعضِ ما كَسَبوا"
كسانى كه در روز روبرو شدن با کفار، فرار كردند، شيطان آنها را بر اثر بعضى از گناهانى كه مرتكب شده بودند، به لغزش انداخت"
بر اساس این آیه شریفه گناهانی که انسان پیش از این مرتکب شده است باعث میشود در مواقع سخت امتحان انسان دچار لغزش گردد.
🔻اما چه ارتباطی بین گناهان پیشین و لغزشهای پسین وجود دارد؟!
امام باقر ع در حدیثی شریف این ارتباط را توضیح داده و فرمودهاند:
"در قلب هر بندهای سفيدى وجود دارد، اما زمانى كه گناهى مرتكب شود روى آن سفيدى لکهای سياهى بوجود مىآيد، اگر توبه كرد آن سياهى از ميان مىرود ولى اگر به انجام گناهان ادامه دهد آن سياهى زيادتر مىشود تا جايى كه بطور كلى روى سفيدى را مىپوشاند،و چون سفيدى قلب پوشيده شد صاحب آن ديگر هرگز به نيكى بر نمىگردد".
🔻در این حدیث شریف "لکه سیاهی" در حقیقت کنایه از میل و گرایش قلبی انسان به بدی و گناه است، بنابراین مفاد حدیث این است که هر بار ارتکاب گناه باعث میشود میل و گرایش انسان به بدی و گناه قویتر شود، و همین امر باعث میشود که در مواقع حساس امتحان که انجام وظیفه نیازمند انگیزه قوی معنویست، انسان پشتوانه معنوی کافی نداشته و در نتیجه دچار لغزش شود.
🔺️بنابراین این امروز ماست که تعیین میکند در امتحانات آینده حبیب بن مظاهر خواهیم بود یا سلیمان بن صرد.
🔺️در نتیجه اگر بخواهیم در خط شهدای کربلا باشیم باید:
اولاً: نسبت به گناه مراقبت کافی داشته باشیم که مبادا مرتکب گناه شویم
ثانیاً: نسبت به رفتار خود محاسبه داشته باشیم. نداشتن محاسبه از یک سو باعث انباشت گناه میشود و از سوی دیگر موجب غفلت از حقیقت خود میگردد و در نتیجه انسان دچار لغزشهایی میشود که حتی فکرش را هم نمیکرد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@fanoooseshab
🔰 عبرتهای عاشورا 🔰
🔺️ لشکر شام و یارانه دوبرابری🔻
🔻یکی از عوامل فاجعه کربلا، شکست قیام مسلم بن عقیل در کوفه بود. ماجرای این قیام از این قرار بود که مسلم بن عقیل توسط هانی در کوفه مخفی شده بود. هانی به دار الاماره فراخوان شده و بعد از خودداری از تحویل مسلم حبس شده و تهدید به مرگ میشود.
🔻مسلم با شنیدن خبر دستگیری هانی قیام کرده و به همراه چهار هزار نفر برق آسا به دار الاماره حمله میکند. عبید الله بن زیاد که غافلگیر شده به همراه تنها ۳۰ سرباز و عده ای از اشراف کوفه در دار الاماره محاصره میشود. دار الاماره در آستانه سقوط است، اما عبید الله بن زیاد که دستش از جنگ سخت کوتاه است به جنگ روانی روی می آورد. (تاریخ الطبری: ج۵ صص۷۰ و ۷۱)
🔻عبید الله بن زیاد از اشراف کوفه میخواهد بر فراز دار الاماره به مردم بگویند «لشکر شام» بسوی کوفه در حرکت است، هر که قیام کند بزودی سرکوب خواهد شد و هر که فرمان برد یارانهاش از بیت المال دوبرابر خواهد گردید. این همان تاکتیکی است که امروزه از آن با عنوان تاکتیک "چماق و هویج" یاد میشود. جنگ روانی موثر واقع میشود و تاکتیک تهدید و تطمیعِ عبید الله جواب میدهد، و مردم از اطراف مسلم پراکنده می شوند. (همان)
🔻اما نتیجه انفعال مردم کوفه در برابر تهدید و تطمیع چیزی جز «ذلت و خواری» نبود. هانی که از رؤسای قبایل کوفه بود در میدان شهر اعدام گردید و مسلم بر فراز دار الاماره گردن زده شد. با انفعال مردم کوفه در برابر تهدید عبید الله، او نیز بیشتر دور برداشت و با ادامه تهدید از مردمانی که نامه به حسین (ع) نوشته بودند لشکری برای جنگ با او فراهم کرد. حسین (ع) و یارانش به فجیع ترین شکل شهید شدند و این ننگ برای همیشه بر تارک اهل کوفه باقی ماند.
🔻اما حقیقت این تطمیع و تهدید که مردم کوفه در اثر انفعال آن تن به این همه ذلت دادند چه بود؟
از یک طرف هرگز یارانه مردم کوفه افزوده نشد و از سوی دیگر بعدها معلوم گردید هرگز لشکری از سوی شام به طرف کوفه حرکت نکرده بود. علاوه بر این هفت سال بعد مختار قیام کرد و لشکر شام بسوی کوفه حرکت نمود، ابراهیم بن مالک اشتر با لشکر مختار به جنگ آنها رفت و لشکر شام مفتضحانه شکست خورد، بطوریکه تعداد نفراتی از لشکر شام که به هنگام فرار در رودخانه خازر غرق شده بودند به مراتب بیشتر از کسانی بود در میدان جنگ کشته شده بودند. (تاریخ الطبری: ج۶ ص۹۱) و بدین ترتیب معلوم شد که لشکر شام اساساً چیزی جز یک تهدید توخالی و پوشالی نبوده است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@fanoooseshab
❓سوال: مگر امام حسین (ع) از عاقبت قیام عاشورا آگاه نبود، پس چرا زنان و بچهها رو هم با خود به کربلا برد؟!!
چرا در کربلا نوجوانی همچون قاسم بن الحسن به میدان میرود؟
امام حسین (ع) فرمودهاند پیامبر (ص) به من فرمود "إن الله قد شاء أن یراک قتیلا" <خدا خواسته تو را کشته ببیند> و در مورد زنان و بچهها فرموده: "إن الله قد شاءأن یراهنّ سبایا" <خدا خواسته آنها را اسیر ببیند>. چرا خدا خواسته حسین (ع) را کشته و اهل بیتش را اسیر ببیند؟!!
🔸️پاسخ: برای درک جواب این سوالات باید به دو جهت توجه شود:
🔻جهت اول: حتیمیت و لزوم قیام در زمان یزید لعنه الله. از زمان سقیفه انحراف در مسیر اسلام شروع شد و در زمان عثمان با ورود بنیامیه در بدنه حکومت انحراف بیشتر شد و با قرار گرفتن یزید که فردی لاابالی و لامذهب بود در جایگاه خلیفه رسول الله (ص) این انحراف به اوج خود رسید. در این زمان اسلام به مرز نابودی رسید. به همین جهت امام حسین (ع) فرمود: "علی الاسلام السلام اذ بلیت براع مثل یزید" "با اسلام باید خداحافظی کرد که فردی مثل یزید رهبر آن شده است". بدیهی است که امام حسین (ع) به عنوان حافظ شریعت در این شرایط باید قیام نمایند.
🔻جهت دوم: با سانسور فضائل اهل بیت - که از زمان خلیفه اول شروع شد - و تبلیغات معاویه علیه اهل بیت، تنها شهری که در آن عدهی قابل توجهی از اهل بیت حمایت میکردند کوفه بود که البته سابقه خوبی در وفاداری نداشتند.
در این شرایط اهل کوفه برای امام حسین (ع) نامه نوشته و ایشان را دعوت به آمدن به کوفه و بدست گرفتن زمام امور کردهاند. امام (ع) با اهل بیت خویش بسوی کوفه حرکت میکنند:
👈 اگر اهل کوفه به عهد خود وفادار ماندند امام (ع) قیام شمشیر علیه شمشیر را رقم میزنند. هدف از این قیام این است که امام (ع) خود در راس امور قرار گرفته و خود مستقیم به اصلاح آن بپردازند.
👈 و اگر مردم کوفه حمایت نکردند، با توجه به حتمیت قیام، امام (ع) قیام خون بر شمشیر را رقم میزنند. هدف از این قیام سر دادن فریاد اعتراض نسبت به انحراف بزرگیست که از زمان سقیفه شروع شده و نتیجه آن به خلافت رسیدن فردی چون یزید گردیده است، فریاد اعتراضی که باید با خون سرداده شود تا در طول تاریخ ماندگار باشد و به گوش همه زمانها برسد.
البته امام (ع) میدانستند که در نهایت قیام به شکل خون بر شمشیر رقم خواهد خورد اما برای اتمام حجت باید به طرف کوفه حرکت میکردند.
🔻در قیام خون بر شمشیر سلاح قیام، خون است و مظلومیت، لذا نوجوانی چون قاسم بن الحسن با خون خود، و زنان با مظلومیت خود در اسارت میتوانند در آن شرکت کنند.
🔻اسلام دین خاتم است و خداوند متعال خواهان بقای آن است، لذا در چنین شرایطی که بقای اسلام وابسته به قیام خون بر شمشیرِ امام حسین (ع) است و این قیام در گرو ریخته شدن خون ایشان و به اسارت رفتن اهل بیت ایشان است، خداوند میخواهد ایشان را کشته و اهل بیتشان را اسیر ببیند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
@fanoooseshab
دوستان عزیز
ظاهرا امسال در اعلام عید فطر بین مراجع اختلاف خواهد بود.
در کلیپ زیر به ریشه این اختلافات اشاره شده و به چند سوال دیگر در این مورد پاسخ شده است.
به نظر میرسه نشر اون میتونه به شبهات در این مورد پاسخ بده و مانع از سوء استفاده از این موضوع بشه.
هدایت شده از فانوس شب
46.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓علت اختلاف فقهاء در اعلام ابتدا و انتهای ماه رمضان چیست؟!!!
❓چرا فقهاء با تشکیل جلساتی اختلاف خودشون رو رفع نمیکنند؟!!!
❓آیا نمیتوان با نرم افزارهای کامپیوتری ابتدا و انتهای ماههای قمری رو به شکل دقیق تعیین کرد؟!! چرا فقهاء از این نرم افزارها استفاده نمیکنند؟!!!
❓چرا بین ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی در اعلام ابتدا یا انتهای ماه رمضان اختلاف وجود دارد؟!!!
❓چرا بین تقویم و زمانی که از سوی فقهاء به عنوان عید فطر اعلام میشود گاه اختلاف به وجود میآید؟!!!
✅ پاسخ علمی به همه این سوالها رو در این کلیپ مشاهده کنید.
37.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 پاسخ به ویدیوی "مضحکه رؤیت هلال"
❓آیا میتوان بوسیله سایت timeanddate زمان رؤیت پذیری هلال ماه را مشخص کرد؟
❓آیا رصدگران از وجود نرمافزارهای نجومی بیاطلاع هستند؟!!
تشرف ابن مهزيار.mp3
11.36M
🔻به مناسبت اجتماع ۳۰۰ هزار نفری "سلام فرمانده"🔺
🌸 داستان تشرف "علی بن مهزیار" که در سرود "سلام فرمانده" از آن یاد شده 🌸
✅ منبر آماده
🔴 بحث "جایگاه شایعهپذیری مردم در بروز وقایع بعد از وفات پیامبر ص، و راهکارهای قرآنی برخورد با شایعه".
🔻تمام مباحث در قالب پاورپینت ارائه شده است.
🔻اسلایدهای نیاز به توضیح در بخش "توضیحات" دارای توضیح کوتاهی میباشد.
🔻 لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/n19273
https://b2n.ir/j09936
✅ منبر آماده
🔴 بحث "تحلیل جریان شهادت حضرت زهرا ع و بحث ولایت فقیه"
🔻 تمام مباحث در قالب پاورپینت ارائه شده است.
🔻 اسلایدهای نیازمند به توضیح در بخش "توضیحات" دارای توضیح می باشد.
🔻 لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/b12256
https://b2n.ir/j94997
✅ منبر آماده
🔴 بحث "حجاب".
🔻 مشتمل بر:
🔸️حکمت عقلایی حجاب
🔸️اشارهای به تاریخ حجاب
🔸️ بررسی تاریخچه کشف حجاب در غرب
🔸️ واکاوی عوارض کشف حجاب در غرب بر اساس دادههای آماری در منابع غربی
🔻تمام مباحث در قالب پاورپینت ارائه شده است.
🔻اسلایدها دارای توضیحات لازم در بخش "توضیحات" میباشد.
🔻 لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/a91381
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فصل چهارم برنامه زندگی پس از ازندگی در ماه رمضان ۱۴۰۲ از شبکه چهارم سیما پخش خواهد شد.
عباس موزون در گفتگویی درباره فصل چهارم برنامه «زندگی پس از زندگی» گفت: ماه رمضان امسال با موضوعات جدید فصل چهارم این برنامه را به تصویر خواهیم کشید.
این برنامه از شبکه چهار و حوالی ساعت ۱۷:۳۰ پخش خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓ادعای مولوی عبدالحمید مبنی بر رؤیت هلال ماه شوال در غروب پنجشنبه ۲۹ رمضان، چقدر با واقعیتهای علمی سازگار است؟
چرا باید نسبت به بروز منکر در جامعه حساس باشیم؟
🔻 در روانشناسی اجتماعی نظریهای مطرح است با عنوان نظریه مقایسه اجتماعی. مفاد این نظریه این است که افراد در یک جامعه معمولاً رفتار خود را بر اساس مقایسه با افراد نزدیک به خود انجام میدهند نه لزوماً با مقایسه خود با ارزشها.
🔻 مقایسه، اگر چه به دو شکل میتواند باشد: بالاسنجی (مقایسه خود با افراد بالاتر از خود) و پایینسنجی (مقایسه خود با افراد پایینتر از خود)؛ اما در تکالیف و وظایف افراد میل به مقایسه پایینسنجی دارند، علت این است که از یک طرف در نهاد انسان میل به تکلیفگریزی وجود دارد و از طرف دیگر فرد التزام به انجام تکلیف دارد، سیستم دفاعی ذهن انسان برای حل این تعارض، انسان را به طرف مقایسه پایینسنجی سوق میدهد. در واقع در اینجا یک خطای شناختی برای انسان رخ میدهد و "خوبتر" بودن را با "خوب" بودن اشتباه میگیرد. باید توجه داشت که همه این اتفاقات به شکل ناخودآگاه صورت میگیرد.
🔻 مقایسه پایینسنجی در تکالیف از افرادی که در پایینتر سطح التزام به تکالیف قرار دارند تا افرادی که در بالاترین سطح قرار دارند ادامه مییابد، به این نحو که هر فرد خود را با نزدیکترین افراد به خود که در سطح پایینتر قرار دارند مقایسه میکند.
🔻 نتیجه اینکه در صورت بروز تنزل در پایینترین سطح التزام به تکالیف، این تنزل بر روی تمامی سطوح بالاتر از خود تاثیر گذاشته و باعث درجاتی از تنزل در همه آنها میشود. در واقع تنزل در سطوح پایین التزام مانند سنگی است که در مرکز یک استخر آب میافتد. ارتعاش ایجاد شده در مرکز استخر به مرور از یک سطح آب به سطح مجاور منتقل میشود و در نتیجه ارتعاش به تمام سطوح آب استخر منتقل میشود.
🔻 با توجه با مطالب فوق و بطور مشخص در مورد حجاب، اگر قشر شُل حجاب جامعه در پوشش خود دچار تنزل شوند این تنزل به بسیاری از افراد جامعه که در سطوح بالاتر حجاب قرار دارند نیز منتقل شده و موجب یک یا چند درجه تنزل در آنها میشود. با مقایسه وضعیت حجاب امروز جامعه با دهههای پیشین به روشنی میتوان این پدیده را مشاهده کرد، بطوریکه میزان پوشش شُلحجابهای دهه شصت، در جامعه امروز نه شُلحجابی بلکه حجاب محسوب میشود.
🔻 با توجه به آنچه گذشت میتوان درکی ژرفتر از این فرمایش رسول خدا ص پیدا کرد که فرمودند: "اگر فردی مخفیانه مرتکب گناه شود، ضرر گناه تنها متوجه خودش میشود، اما اگر فردی علنی گناه کرد و مردم او را سرزنش نکردند، ضرر گناه او متوجه همه مردم میشود".
جنگ روانی ۱.mp3
15.97M
🔴 مجموعه اسلاید جنگ روانی
🔻 قسمت اول:
در این قسمت با استشهاد به تاریخ به جایگاه و تاثیر جنگ روانی در حادثه عاشورا پرداخته شده است.
لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/d49371
توضیح اسلایدها در فایل صوتی
جنگ روانی ۲.mp3
15.85M
🔴 مجموعه اسلاید جنگ روانی
🔻 قسمت دوم
در این اسلایدها با هدف بیان قدرت تاثیر جنگ روانی، به دو نمونه دیگر از تاثیر جنگ روانی در طی جنگ صفین اشاره شده است.
لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/n88515
توضیح اسلایدها در فایل صوتی
جنگ روانی ۳.mp3
24.2M
🔴 مجموعه اسلاید جنگ روانی
🔻 قسمت سوم
در این اسلایدها مجموعه دستور العملهای قرآنی در برابر شایعهپراکنی، با استفاده از آیات مربوط به قصه افک بیان شده است.
لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/z33922
توضیح اسلایدها در فایل صوتی
جنگ روانی ۴.mp3
14.2M
🔴 مجموعه اسلاید جنگ روانی
🔻 قسمت چهارم
در این اسلایدها با استناد آیات مربوط به هجمه شبهپراکنانه یهود نسبت به اسلام، دستور العملهای مربوط به شبههپراکنی بیان شده است.
لینک دانلود اسلایدها:
https://b2n.ir/y78475
توضیح اسلایدها در فایل صوتی
ترک نظر.mp3
4.89M
📚 روایتی زیبا در مورد ترک نگاه به نامحرم
🔻 به همراه خاطرهای از شهید احمدعلی نیری
شورای فتنهگران و کارگزاران ناباب
🔻عثمان با رسیدن به خلافت با تمام توان بنیامیه را به بدنه حکومت جذب کرد. ابن ابی الحدید می گوید: "عثمان بنی امیه را بر گردن مردم سوار کرد و مناصب حکومتی و اموال بیت المال را بین آنها تقسیم کرد" (۱). عثمان حتی مروان و پدرش - که پیامبر ص آنها را از مدینه تبعید کرده بود - را نه تنها به مدینه بازگرداند بلکه امور خویش را به مروان سپرده و مهر مخصوص خود را به دست او داد.
🔻فساد و غارتگری کارگزاران اموی عثمان باعث نارضایتی مردم شد و مردم از شهرهای مختلف به مدینه آمده و عثمان را در خانهاش محاصره کرده و خواستار عزل او شدند. عثمان از معاویه - که حاکم شام بود - کمک خواست اما معاویه که افکار جاهطلبانه و پلیدی در سر داشت در کمکرسانی تعلل نمود. در این سو اما غائله فتنه میرفت که فروکش کند. با وساطت امیرالمؤمنین ع و قول گرفتن از عثمان برای اصلاح امور، معترضین محاصره را شکسته و راهی شهرهای خود شدند، اما مروان فرمانی را مبنی بر لزوم اعدام معترضین تنظیم کرده و آنرا ممهور به مهر عثمان نموده و پیک را سوار بر شتر حکومتی (۲) و از همان راهی که معترضین در حال بازگشت به شهرشان بودند به سوی حاکمان آن شهرها گسیل کرد. معترضین با دیدن شتر حکومتی به پیک شک کرده و با تفتیش او فرمان قتل معترضین را یافتند و از همان جا به مدینه بازگشته و عثمان را به قتل رساندند.
🔻مروان بلافاصله به شام رفت و به همراه معاویه علم خونخواهی عثمان را برافراشته و در جامعه اسلامی فتنه بر پا کردند و از دل این فتنه عنوان امیرالمومنین را برای معاویه دزدیدند. مروان نیز بعد از یزید به منصب خلافت رسید.
🔺️ به گواه تاریخ، فتنهگران نابابترین کارگزاران برای یک دولت هستند. اینان ابتدا با فسادانگیزی دولت را به بن بست میرسانند و بعد با گذر از رئیس دولت او را قربانی بر پا کردن فتنه میکنند تا به افکار پلید و جاهطلبانه خود برسند.
🔺️ برای فهم آینده لازم نیست پیشگو باشید، کافیست تاریخ را خوب بدانید.
(۱) شرح نهج البلاغه: ج ۱ ، ص ۱۹۸
(۲) شترهای حکومتی با مهر داغی که بر بدنشان زده میشد تعیین میشدند
🔻 مفهوم خانواده مبتنی بر "اختصاص" است، اختصاص مردانگی مرد به زن و زنانگی زن به مرد. بدون این اختصاص، خانواده مفهوم خود را از دست میدهد. انسان به ماشین شخصی خود علقه و تعهد دارد اما به وسایل حمل و نقل عمومی چنین علقه و تعهدی ندارد. ریشه این علقه و تعهد همان "اختصاص" است.
🔻 اگر زنها مرزهای حیاء را درنوردیدند، مردها هم مرزهای عفت را درمینوردند و اختصاص مردها و زنها به هم کمرنگ شده و بنیان خانواده سست میشود. این قاعده طبیعت است و برای همه یکسان است حتی برای دختر حاکم دوبی.
هدایت شده از عبرتهای تاریخ
🔴 عکس العمل اسرائیل به ترور ناموفق سفیرش
🔻در سال ۱۹۸۲ شلومو آرگوف سفیر اسرائیل در انگلیس مورد یک سوء قصد ناموفق قرار گرفت. رژیم اسرائیل سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) را مسئول این سوء قصد دانست.
🔻در پاسخ به این سوء قصد ناموفق، با توجه به اینکه اعضاء ساف و رهبر آن (یاسر عرفات) در لبنان حضور داشتند، ارتش اسرائیل به فرماندهی آریل شارون با ورود به جنوب لبنان طی مدت کوتاهی با حملات شدید هوایی و پیشروی سریع نظامی تا بیروت پیشروی کردند!!!
📚 عبرتهای تاریخ
@EbrathaieTarikh