فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید| از روضه سیر نشدم
🖇 آمدم روضه را به پایان برسانم، دیدم حاج آقا نگاه معناداری میکنند، گفتم حاج آقا فرمایشی دارید؟ فرمودند: اگر بگویم از روضه سیر نشدم و باز هم بخوان... گفتم: چشم حاج آقا ادامه میدهم...
📝 خاطره شنیدنی حاج مهدی رسولی، در سومین بزرگداشت علامه مصباح یزدی(قدس سره)، ۹ دی ماه ۱۴۰۲
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
🛑 امیرالمؤمنین علیهالسلام: سزاوار است كه آدمى نگهبان نفس خود و مراقب دل و نگهدار زبان خويش باشد.
📚 غرر الحكم | ۱۰۹۴۷
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 ذوالشهادتین امام و عمار رهبر(بخش اول)
🔸 کاستیهای نظام حوزه از نخستین مسائلی بود که توجه ایشان را به خود جلب کرد که برای رفع این نقیصه نامهای خدمت آیت الله بروجردی نوشتند که نتایجی نیز در پی داشت. اما آرمانهای اصلاحی حوزه، مدرسهای جدید را میطلبید که با یک برنامهریزی ویژه بتواند طلاب کوشا و با استعداد را در مدتی کوتاهتر و با کیفیتی بهتر به جامعه ارزانی دارد.
🔹 این مهم با همت شهید آیت الله بهشتی و مرحوم آیت الله ربانی شیرازی میسر شد و از آیت الله مصباح برای تدریس دعوت به عمل آمد. استاد نیز به تدریس فلسفه، تفسیر و اخلاق پراخت.
▫️ پس از چهار سال به درخواست شهید قدوسی مبنی بر شورایی شدن ادارهٔ مدرسه، استاد به عضویت هیأت مدیره آن مدرسه درآمد. ثمره این تلاش جمعی، تربیت طلابی
فرهیخته بود که هم اکنون در نهادهای گوناگون نظام جمهوری اسلامی به فعالیت می پردازند.
✍ محمدرضا فلاح تفتی
#شماره_۱۱
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 ذوالشهادتین امام و عمار رهبر(بخش اول) 🔸 کاستیهای نظام حوزه از نخستین مسائلی بود که توجه ایشان ر
📌 ذوالشهادتین امام و عمار رهبر(بخش دوم)
▫️ استاد مصباح، با مشاهده توطئههای اعتقادی دشمنان در آغاز انقلاب، درس رسمی حوزه را تعطیل کرد تا برای پاسداری از دستاوردهای انقلاب، بتواند در مراکز گوناگون به سخنرانی بپردازد و به شبهات پاسخ دهد.
▪️ همچنین نظر به ضرورت امور دانشگاهها در آن سالهای حساس، استاد مصباح در طرحی، تأسیس مرکزی به نام «دفتر همکاری حوزه و دانشگاه» را پیش نهادند که به تصویب ستاد انقلاب فرهنگی رسید و ثمرات آن تا هماکنون در میان دانشگاهها آشکار است.
✍ محمدرضا فلاح تفتی
#شماره_۱۱
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 باید انگار تو را بین عبا بگذارم
▪️خاطره سردار ابراهیم جباری از اقامه نماز رهبر معظم انقلاب بر پیکر پاک حاج قاسم
#مناسبتی
#سالگرد_سردار
🆔 @farhang_puya
📌 در مسائل اجتماعی، زن و مرد با هم متفاوتاند
🔸منظور از جامعه، مجموع فعالیتهای مختلفی است که در اثر ارتباط و همکاری یا فعل و انفعال، تأثیر و تأثر متقابل و یا انجام وظیفههای شخصی پیدا میشود. نقش مرد و زن در جامعه کاملا یکسان نیست؛ بله حوزه های مشترکی دارند: مانند اینکه هر دو باید نماز بخوانند و هر دو باید روزه بگیرند. اما اینها مسائل فردی است.
🔹 آنجا که در یکدیگر اثر میگذارند و با همدیگر میتوانند کاری را انجام بدهند، وظیفه جدیدی پیدا میشود. این یک نوع اختلاف است که بین دو گروه از انسانها بطور طبیعی وجود دارد و معمولاً هم نمیتوان آن را تغییر داد؛ مگر موارد استثنائی که گاهی اتفاق میافتد.
🎙 آیت الله مصباح یزدی (ره)
#جامعه
#شماره۳۹
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #نماهنگ | أین عمار...
🔻 رهبر انقلاب: من در سال ۸۸، مسئلهى بصیرت را مطرح کردم؛ عدّهاى این را مسخره کردند، «بصیرت» را مسخره کردند؛ مسخره نداشت، واقعیّت بود؛ الان هم واقعیّت است.
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
⭕️ در حوزه ها نه از فلسفه و معقول خبری بود و نه از تفسیر قران
📎 اما چنین درس هایی(فلسفه و تفسیر) در حوزه تدریس نمیشد. روحانیت به عنوان قشری که عهده دار رهبری معنوی مردم است، میبایست آراسته به فضایل اخلاقی و آشنا به رموز معنوی باشد؛ ولی چنین تعلیم و تربیت معنوی و اخلاقی مگر در گوشه و کنار و برای افرادی نادر وجود نداشت.
📎 به بیان دیگر اساس اسلام بر کتاب، سنت و عقل استوار است؛ کتاب و سنت برای شناختن محتوای رسالت پیغمبر اکرم (ص) و بیانات جانشینان معصوم (ع) او، و قدرت تعقل برای اثبات مسائل اصولی دین و دفاع از آن در مقابل شبهاتی است که از سوی مکتبهای بیگانه وارد میشود.
📎 اما در حوزهها فقط به فقه و اصول پرداخته میشد که بخشی از محتوای سنت پیامبر و ائمه را مورد بررسی قرار میداد نه از فلسفه و معقول خبری بود و نه از تفسیر قران و دیگر بخشهای کتاب و سنت ایشان. میفرمود(علامه طباطبایی) بر خود لازم دیدم که یک فلسفه یک درس تفسیر قرآن و یک درس اخلاق را در حوزه شروع کنم.
✍ یحیی حسینی
#حوزه_علمیه
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
⭕️ حفظ اتحاد مسلمین برای حفظ اسلام لازم است
📌 تاریخ اسلام، آکنده از رخدادهایی است که از به کارگیری سلاح تفرقه و اختلاف ضد مسلمانان به وسیله دشمنان اسلام حکایت دارد. خاندان رسالت همواره با بیماری ویرانگر تفرقه و اختلافافکنی جنگی بیامان داشتهاند؛ در سیره ائمه(ع) حفظ اتحاد مسلمین برای حفظ اسلام بسیار مهم تلقی میشود.
💢 امام حسن مجتبی (ع) با معاویه صلح کرد تا فتنهها و آشوبها در امت اسلامی گسترش نیابد و خسارتهای بیشتری بر دین اسلام تحمیل نشود. امام حسن (ع) حتی در وصیتنامه خود سفارش فرمود در صورت احتمال بروز اختلاف و درگیری، اصراری برای دفن ایشان کنار قبر رسول خدا(ص) نداشته و آن حضرت را در بقیع دفن کنند. آنان همواره پیروان خود را از ورود به مباحث جنجالی و اختلاف برانگیز برحذر میداشتند تا اتحاد جامعه اسلامی در برابر دشمنان داخلی و خارجی به خطر نیفتد.
✍ زهرا ملکزاده
#جامعه
#معارف
#شماره۳۴
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ما ولایت را اینگونه میفهمیم
🎥 خاطره زیبای سید حسن نصرالله از دیدار با حضرت علامه مصباح(ره) و سوال از ایشان درباره مفهوم ولایت
🖇 انتشار به مناسبت ایام سالگرد ارتحال حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره)
#علامه_مصباح
#ولایت
🆔 @farhang_puya
🛑 امام حسن عليه السلام: آنچه را از دنيا طلبيده.اى و بدان نرسيده اى، به منزله آن پندار كه هرگز به انديشهات خطور نكرده است.
📚میزانالحکمة، جلد۳، صفحه ۶۸
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 انقلاب اسلامی ایران مقدمهای است برای ظهور حضرت بقیةالله الاعظم
▫️ رسالت الهی و تاریخی ما مشخص است و به توضیح نیاز ندارد. مراقب باشیم و قدر این انتخاب ملی و الهی را بدانیم. چه بسا، تاریخ، حوصله و تحمل هزارهای دیگر را نداشته باشد. پرتو انقلاب هرگز با بدآمد زمانه غروب نخواهد کرد.
▫️ اما انتخابهای فردی و گروهی که خواست الهی همراه آن نیست، میتواند ما را زمین گیر بیماری کند. به انقلاب بیش از خودمان احترام بگزاریم و قدر آن را که پس از آن همه خون دادن و
رنج بردن به ثمر نشسته است و قدر ارزشهایی را که برای آنها انقلاب کردیم بدانیم.
▫️ وظيفه الهی دینی اجتماعی و شخصی خودمان را بفهمیم؛ آنگاه حرکت کنیم؛ حرکتی هدفمند و تأثیرگذار در راه رضای الهی و اهداف انقلاب
برای رؤیت خورشید
به امید طلوع زودهنگام آن آخرین خورشید از شرقیترین افق آسمان بيتالله الحرام انشاء الله.
✍ علی الله اکبری
#انقلاب_اسلامی
#شماره۵
🆔 @farhang_puya
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش اول)
🔹 در اولین سال پس از انقلاب، یعنی سال ۵۸ که بنا بود رفراندم جمهوری اسلامی برگزار گردد، برای شکل و فرم حکومت، گزینههایی را پیشنهاد دادند که مردم طبق آنها رأی بدهند. برخی از آن گزینهها عبارت بود از جمهوری، جمهوری دموکراتیک، جمهوری دموکراتیک اسلامی و جمهوری اسلامی. ولی امام فرمود: «جمهوری اسلامی» نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد.
🔸 ۹۸ درصد مردم ایران هم به جمهوری اسلامی رأی دادند؛ یعنی قید اسلامی حکومت را نمیشود حذف کرد و به جای آن کلمهٔ «دموکراتیک» گذاشت.
✍ حسن ابراهیم زاده
#انقلاب_اسلامی
#سیاست
#شماره۸
🆔 @farhang_puya
🛑 امام على عليه السلام: هر كس همان احسانى را كند كه به او شده است، آن را پاداش داده و هر كس به بيشتر از آن تلافى كند، شكور (بسيار سپاسگزار) است.
📚 ميزان الحكمه، جلد۱۰، صفحه۱۶۱
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش اول) 🔹 در اولین سال پس از انقلاب، یعنی سال ۵۸ که بنا بود
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش دوم)
🔸 حال اگر دموکراسی امری است فوق اسلام، چرا امام اجازه نداد این کلمه در عنوان حکومت اسلامی گنجانده شود؟ و اگر جمهوریت عین دموکراسی است، وقتی جمهوریت باشد دموکراسی هم هست و دیگر نیازی به قید دموکراتیک نیست پس چرا آنها بر روی عنوان جمهوری دموکراتیک تأکید و اصرار داشتند و چرا امام و به پیروی ایشان
مردم با آن مخالفت ورزیدند؟
🔸 معلوم میشود که دموکراسی میتواند معناهای مختلفی داشته باشد و از برخی معانی آن چیزی اضافه بر جمهوریت استفاده میشود که نفی شده است و آن تکیه کردن بر افکار عمومی بیش
از تکیه بر اسلام است.
✍ حسن ابراهیم زاده
#انقلاب_اسلامی
#شماره۸
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش دوم) 🔸 حال اگر دموکراسی امری است فوق اسلام، چرا امام اجاز
💢 جمهوری دموکراتیک یا جمهوری اسلامی؟ (بخش سوم)
▫️ نظام ما جمهوری اسلامی است که پایهاش بر دوش مردم است و این مردم انقلاب کردند و انقلابشان را با محتوا و چارچوب اسلامی حفظ میکنند. مرحوم استاد شهید مطهری رضوان الله تعالى علیه تعبیری دارد که در این زمینه برای ما راه گشاست، ایشان میفرمودند:
▫️ «جمهوریت بیان قالب حکومت است، و اسلامیت بیان محتوای حکومت است، محتوای حکومت اجرای دستورات اسلام است، اما شکل و فرم آن جمهوریت در مقابل سلطنت است. پس رژیم ما سلطنتی نخواهد بود، بلکه شکل آن جمهوری و محتوایش اسلامی است. اصالت با مفاهیم احکام و ارزشهای اسلامی است و ما چیزی قبل از اسلام و فوق اسلام نداریم».
✍ حسن ابراهیم زاده
#انقلاب_اسلامی
#شماره۸
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 آیا علامه مصباح یزدی (ره) مخالف رأی مردم است؟
💢 علی رغم توهمهایی که برخی از صاحب نظران نسبت به نظام فکری علامه داشتند، ایشان در این گفتوگو با سیر مبانی اعتقادی، اجازه رأی و انتخاب مردم را اثبات میکنند. با تکیه بر مبانی معرفتی آن را اثبات میکنند.
#علامه_مصباح
#جامعه
#معارف
🆔 @farhang_puya
📌 مبارزه با جریانهای انحرافی، جنبه دیگری از زندگی استاد مصباح
🔹 ایشان پیش از انقلاب اسلامی به نقد مبانی مارکسیسم که خطری برای نسل تحصیل کرده بود، پرداختند و تز اسلام منهای روحانیت را نقد کردند. پس از انقلاب نیز لحظهای دست از مبارزه برنداشتند.
🔸 امروز نیز جامعه ما شاهد تلاش استاد مصباح برای حفظ دستاوردهای انقلاب و مبارزه با جریانهای انحرافی است که به تحریف مبانی اسلامیت و جمهوریت نظام ما میپردازند. بیسبب نیست که مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای درباره ایشان میفرمایند:
▫️ «اگر خدای متعال به نسل کنونی ما این توفیق را نداد که از شخصیتهایی مانند علامه طباطبایی و شهید مطهری استفاده کند، اما به لطف خدا این شخصیت عزیز و عظيم القدر، خلاً آن عزیزان را در زمان کرده است.»
✍ محمدرضا فلاح تفتی
#شماره_۱۱
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
📌 موقع جنگ جای صورتیبازی نیست! (بخش اول)
▫️ تحمل افکار و عقاید دیگران در جایی است که طرف مقابل قصد حقیقتجویی داشته باشد. قرآن در این زمینه میفرماید: «لَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقَاتِلُوكُمْ فِي الدِّين وَلَمْ يُخْرِجُوكُم مِّن دِيَارِكُمْ أَن تَبَرُّوهُمْ وَتَقْسِطُوا إِلَيْهِمْ»
▫️ با کسانی که امیدی به نزدیک شدن آنها به اسلام هست به نیکی رفتار کنید؛ اگر در مقام شناختن حقیقت هستند، با کمال خوشرویی از ایشان استقبال کنید و با آنها بحث و گفتگو کنید؛ هرچند مسلمان نشوند.
🔹حتی سهمی از زکات را به جذب کفاری که با شما دشمنی ندارند و امیدی به هدایتشان هست، اختصاص دهید. اینجا جای تلورانس، مهربانی و گذشت است. در هیچ آئین و مذهبی حتی از طرفداران تساهل و تسامح چنین حکمی وجود ندارد.
📝 علامه مصباح یزدی (ره)
#معارف
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 موقع جنگ جای صورتیبازی نیست! (بخش اول) ▫️ تحمل افکار و عقاید دیگران در جایی است که طرف مقابل قصد
📌 موقع جنگ جای صورتیبازی نیست! (بخش دوم)
🧷 اسلام میفرماید حتی اگر از میان صفوف دشمن و معاندی که به قصد نابودی شما صف آرایی کرده، کسی به قصد حقیقتجویی گفت میخواهم در مورد دین شما تحقیق کنم، نسبت به او متعرض نشوید، با او بحث و گفت و گو کنید سؤالاتش را پاسخ دهید؛ حقانیت دین خود را برایش اثبات کنید.
🧷 اما اسلام هرگز چنین اجازهای نمیدهد که با کسی که اهل عناد است و قصد ریشه کن کردن و نابودی اسلام را دارد، با تساهل و تسامح رفتار کنیم و به او هم لبخند بزنیم.
📝 علامه مصباح یزدی (ره)
#معارف
#شماره۱۳
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 نور لبخند مادر
🔸️ وقتی بهشتیان با لبخند حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) از هوش میروند...
🎙علامه مصباح یزدی رحمةالله علیه
🌸 میلاد با سعادت حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها را خدمت بقیةالله الاعظم ارواحنافداه و عموم شیعیان و پیروان حقیقی ایشان تبریک عرض مینماییم🌸
#مناسبتی
#مادر
#حضرت_زهرا
🆔 @farhang_puya
▪️دولت موقت...
◽️دولت موقت در مسیر حرکت خود و در گام نخست - بر خلاف نظر امام و مردم - با نگرشی کاملا خطی و حزبی، تمامی اعضای کابینه خود را از وابستگان به نهضت آزادی و جبهه ملی انتخاب کرد و با نادیده گرفتن شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به تشویق و حمایت از روزنامهها و سخنرانانی پرداخت که شعار جمهوری دموکراتیک اسلامی را سر میدادند.
◽️حضرت امام در واکنشی، خواسته هزاران هزار مرد و زنی را که در مقابل گلولههای رژیم شاه مطرح کرده بودند، این گونه بیان کردند: «من رای به جمهوری اسلامی می دهم،... نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد.»
✍️حسن ابراهیم زاده
#شماره۱۱
#انقلاباسلامی
🆔 @farhang_puya
🛑 امام کاظـم علیهالسلام: دنیا به آب دریا میماند که هرچه تشنه از آن بنوشد تشـنه تر میشود تا سرانجام او را میکشد.
📚میزان الحکمه ج ۴ ص ۱۳۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📌 خدای بازنشسته غرب (بخش اول)
🔹 با وقوع رنسانس حوالی قرن پانزدهم میلادی، انسان پرستی (اومانیسم) و جدایی حوزه دین از دنیا (سکولاریسم) و حس گرایی (آمپریسم) و نفی متافیزیک (پوزیتویسم) و تکیه بر عقل خودبنیاد و معیشت اندیش را(سیونالیسم)، در اروپا رواج یافت.
🔸 در این دوران، کم کم خدای ادیان ابراهیمی از زندگی اروپائیان کنار رفت و دئیسم بر اندیشهها مستولی شد؛ خدای دئیستی خدایی است که بشر را آفریده و دیگر به او کاری ندارد و آدمی با تکیه بر حس و دانش و عقل روزمره اش، تمام نیازهای خود را برآورده میکند.
✍ محمد حسین فرجنژاد
#فرهنگ
#شماره۶
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📌 خدای بازنشسته غرب (بخش اول) 🔹 با وقوع رنسانس حوالی قرن پانزدهم میلادی، انسان پرستی (اومانیسم) و ج
📌 خدای بازنشسته غرب (بخش دوم)
🔹 این روند باعث تضعیف مسیحیت و دین در اروپا و قاره نوظهور آمریکا شد. از طرفی پروتستانتیسم و کالوینیسم علیه مسیحیت کاتولیک موضع گرفت و مسیحیت را به سمت سکولاریسم و مادهگرایی و ظلمپذیری برد. سپس فرقه پیوریتانیسم از درون پروتستانها به وجود آمد و آرمانهای مشترک مسیحیت و یهودیت را پررنگتر کرد و زمینهساز ایجاد مسیحیت صهیونیستی شد.
🔸فرقهای که الهیات روحانی مسیحی را به سمت الهیات زمینی یهودی منحرف کرد و آرمانهایی چون تشکیل دولت یهودی در سرزمین مقدس فلسطین و خاورمیانه بزرگ ارض موعود تورانی و برتری نژاد یهودی و ظهور مسیحا و ادبیات افراطی آخرالزمانی کابالیسم (تصرف یهودی) به میان مسیحیان برد.
✍ محمد حسین فرجنژاد
#فرهنگ
#شماره۶
🆔 @farhang_puya