💢 حق و تکلیف؛ دو عنصر جدایی ناپذیر
▪️ کسی را حقی نیست، جز آن که بر او تکلیفی نیز هست. اگر بتوان کسی را یافت که حق دارد و تکلیف ندارد، آن کس تنها خدای متعال است و نه
مخلوقات او.
▫️ به عقیده بسیاری از صاحب نظران، تمام فلسفه حقوق اسلامی در حوزه حقوق شهروندی در همین کلام امیرالمؤمنين على عليه السلام نهفته است. در امور اجتماعی هیچ گاه حق از تکلیف جدا نمیشود و این دو، دو روی یک سکهاند.
🔚 به عبارت دیگر، حق همیشه با تکلیف تلازم دارد. در قبال اثبات هر حقی برای فرد در امور اجتماعی، تکلیفی هم برای همان فرد اثبات میشود؛ یعنی شخص در مقابل انتفاعی که از جامعه میبرد، باید وظیفهای را هم بپذیرد.
🖊 محسن هنرجو
#جامعه
#شماره۴۶
🆔 @farhang_puya
🖇 تناقضات رفتاری جریان اصلاحات
🔹 از جمله ضعفهایی که جریان اصلاحات در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی دچار آن بوده، تناقض در گفتار و رفتار ایشان است؛ چه بسیار شعارهایی را فریاد زدند و عمل نکردند.
🔸 به عنوان نمونه احترام به منتقدان را در گفتارهای خود بسیار تکرار میکردند، اما در عمل مخالفان و منتقدان خود را تحمل نکردند. ادعای شایسته سالاری داشتند، اما چه در دولت روحانی و چه در دولتهای قبل به وضوح رفتارهای جناحی و عزل و نصبهای غیر متخصصانه در آنها مشهود بود.
🔹 بدون تردید با چنین رویکردهایی هرگز دولتی کارآمد و مقتدر شکل نخواهد گرفت و همان طور که متذکر شدیم یکی از شاخصههای اصلی دولت کارآمد شایسته سالاری است.
📝 مهدی حسنزاده
#سیاست
#شماره۴۶
🆔 @farhang_puya
🖇 جایگاه و تعریف فرهنگ در اسلام
🔹 مكتب اسلام در میان عناصر تشکیل دهندهی فرهنگ، برای سه عنصر اعتقادات، ارزشها و سنتها اهمیت ویژه قائل است. اعتقاداتی که اسلام برای آن اهمیت ویژه قائل است، همان اعتقاد صحیح به مبدأ هستی، جهان، انسان، برنامهی حیات سعادتمندانه و سنتهای الهی است.
🔹ارزشهای مورد تأکید اسلام همان ارزشهای اصیل اخلاقی است و مقصود از سنتها همان احکام و دستورات شرعی مانند نماز، روزه، حج، جهاد و سایر احکامی است که سعادت ابدی انسان را تأمین میکند.
🔹 اهتمام اسلام برای اصلاح امور مذکور به مراتب بیش از آداب و رسوم بومی و محلی و ملی است. از این رو میتوان گفت اصطلاح فرهنگ، همان تعالیم دین در زمینهی اعتقادات ارزشها و احکام است.
📝 سید احمد رهنمایی
#فرهنگ
#شماره۴۶
🆔 @farhang_puya
🖇 مشروعیت جرایم در نتیجه تفکر لیبرالیسمی
🔹 طبیعی است که اگر پسند و خواست مردم و رضایت افراد، خواه به نحو فردی و یا در ضمن یک قرارداد اجتماعی، موجب مشروعیت و حقانیت رفتارهای فردی و اجتماعی شود، دیگر معنای روشنی از نارواییهای اخلاقی و تمایزی بین عفت و فحشا و صفات خوب و بد وجود نخواهد داشت. چنان که «آندرو آلتمن» به نقل از جان استوارت میل مینویسد:
🔹«همجنس بازی مبتنی بر رضایت، کاملا مشروع بوده و مجازات مرتکبان این عمل شنیع ناروا شمرده میشود؛ زیرا حق همجنسبازی یک حق طبیعی بشر است و به همان اندازه مقدس و قابل دفاع است که حق پرستش خدای متعال در عقاید مذهبی، مقدس و قابل دفاع است.»
🔹 اباحهگری و خوشباشی و اصالت لذت مبتنی بر فردگرایی، شایع ترین فصل مشترک اندیشه لیبرالیستی را تشکیل میدهد که مبتنی بر خویشتن «مالکی» و «اصالت فرد» که به موجب آن زندگی «فرد» مربوط به خود اوست؛ به خداوند، جامعه یا دولت تعلق ندارد و میتواند با آن هر طوری که مایل باشد رفتار کند.
📝 محمدرضا باقرزاده
#شماره۲۸
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🖇 تلاش برای مدیریت جامعه، اصل ثابت سیره معصومین
🔹 سیره ائمه و مراجع دینی در طول تاریخ گویای حضور فعال و تأثیرگذار آنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی است؛ حضوری که به دنبال کسب «قدر مقدور» از نتایج و تأثیرات اجتماعی و فرهنگی بود.
🔸 اولین نکته در تحلیل این رفتارها این است که علیرغم حق انحصاری ولایت و حاکمیت برای پیامبر و جانشینان او، غیر از دوره پنج ساله حکومت امیرالمؤمنین و امام حسن مجتبی (علیهما السلام)
برای هیچ یک از ائمه هدی و تا قرنها پس از آنان برای هیچ عالمی امکان اعمال این حق مقدور نبود.
🔹 ولی این شرایط ناهمراه زمانه به معنای حذف نقش ائمه و شاگردان آن بزرگواران از صحنه هدایت اجتماعی
نیست. با نگاه به سیره ائمه و شاگردان مکتبشان، تلاش برای افزایش توان مدیریت و اثربخشی را بر اساس «تکلیفمداری و نتیجهطلبی» به وضوح میتوانیم بیابیم.
📝 جواد بهمنی
#شماره۲۸
🆔 @farhang_puya
💠 مهجوریت ولایت فقیه و اصل پنجم قانون اساسی در نظام آموزشی کشور
🔹 در ریشههای انقلاب بیشتر جنبه سیاسی و تاریخی قضیه مورد توجه قرار گرفته، نه جنبههای فقهی و حقوقی مسئله؛ در برخی از عناوینی که اخیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی با تعدد عناوین دروس عمومی در دانشگاهها گنجانده است، شما بحث قانون اساسی را دارید و در لابهلای بحث های قانون اساسی، طبیعتاً وقتی به اصل پنجم که اصل ولایت فقیه است، این جا دوباره به عنوان یک بحث فرعی به این مسئله پرداخته میشود، نه اینکه خودش عنوان درسی قرار گرفته
باشد.
🔹در دورههای قبل از دانشگاه هم در لابهلای کتابهای متوسطه، اشاراتی به مسائل مربوط به ولایت فقیه دیده میشود، اما احساس می شود این موضوع به عنوان یک بحث مستقل و متناسب با ویژگیهای یک دانش آموز دبیرستانی نیاز به کار دارد.
🖇 بخشی از مصاحبه با حجتالاسلام جوانآراسته
#فرهنگ
#نظام_آموزشی
#شماره_۲
🆔 @farhang_puya
⭕️ نسبت اسلام با نتیجه، تکلیف و وظیفه
🔹 با تأمل در ظواهر آموزههای اسلامی میتوان دریافت که تکلیفگرایی، عمدهترین روش فعالیت سیاسی، بهترین شیوه تحقق ارزشهای الهی و بسط دین در بستر جامعه بهشمار میآید. با این حال توجه به تکلیف نمیتواند با نگاه به نتیجه و غایت عمل منافاتی داشته باشد.
🔸 به نظر میرسد دین اسلام توجهی توأمان به نتیجهگرایی و تکلیفگرایی دارد. توجه به ارتقای شخصیت افراد از یک سو و نظر به حب ذات و نتیجهخواهی طبیعی بشر از سوی دیگر، ظرفیتی را در اسلام ایجاد کرده است که میتوان آن را «تکلیفگرایی نتیجهنگر» نامید.
🔹 توجه به نتیجه در تفکر اسلامی، در مرز میان بیتفاوتی کامل به خویش (ضد توهمات صوفیانه) و خودخواهی محض (ضد رویکرد سودمحورانه) قرار دارد.
🖊 مهدی امیدی
#معارف
#شماره۲۸
🆔 @farhang_puya
⭕️ چرا میگوییم نطفه هالیوود را یهود منعقد ساخته؟
▪️ در میان نخستین نسل مهاجرین یهودی که توسط لرد روچیلد و بارون هریش، سرمایهداران یهودی به آمریکا اعزام شدند، بنیانگذاران صنعت سینمای آمریکا«هالیوود» قرار داشتند.
🖇 افرادی مانند لویی مایر، برادران شنک شموئل، گلب فیش، لویی زلنیک، برادران وارنر و... استودیوهای ششگانه هالیوود در دهه ۱۹۲۰ میلادی را در حومه شهر لس آنجلس تشکیل دادند.
📝 علیرضا دهشیری
#سینما
#هالیوود
#شماره۲۰
🆔 @farhang_puya
💢 تجربه تلخ انتخاباتی شهید مطهری
🔸من یک درس شخصی را برای شما میگویم. در سال ۱۳۲۵ که مرحوم آقا سید ابوالحسن فوت کرد و آقای بروجردی مرجع شد من در فاصله چند روز گفتم تمام مشکلات من در باب «خلافت» حل شد، یعنی گذشته را در پرتو حال شناختم. آقای آقا سید ابوالحسن «مرجع کل فی الکل» بود و من حدود هشت سال بود که در قم بودم و افراد زیادی را میشناختم که آدمهای خوبی بودند.
🔹 در آن چند روز یکمرتبه میخواست یک قدرت بزرگ روحانی از مقامی به مقام دیگر منتقل شود، یک امتحان بسیار بزرگ. من یکمرتبه دیدم مثل اینکه حوزه قم زیرورو شد. یک حالت هول عجیبی به افراد افتاد. حال، هرکسی گرایشی به یک آقا داشت. در راه گرایش به این آقا و کوبیدن بقیه آقایان همه چیز فراموش شده بود. مثل اینکه موقتاً همه، همه چیز را فراموش کرده بودند. یک حالت جنونآمیزی به وجود آمده بود. این آن را تعدیل میکرد و آن یکی را تفسیق، و دیگری به عکس.
🔸 گفتم سبحان الله! بشر چه موجودی است! پس اگر روزی پیغمبری بخواهد بمیرد و یک خلافت به آن عظمت بخواهد منتقل شود، میبیند آن عادلترین عادلها تبدیل میشود به فاسقترین فاسقها.
🔹 از امتحانهایی که در زمان حاضر برای بشر پیش میآید انسان میتواند طبیعت بشر در گذشته را بفهمد، که میفهمد. همین ماها هم اگر بودیم از همین کارها میکردیم. چیز عجیبی نیست که انسان فکر میکند آدمهای خیلی استثنایی آمدند خلافت علی علیه السلام را غصب کردند. نه، اگر ماها هم بودیم همین کارها را میکردیم.
📚 استاد مطهری، فلسفه تاریخ، جلد یک، صفحه ۱۸۰
#پاراکتاب
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
❌️رکورد Add yours اینستاگرام شکسته شد!
🔻طی ساعات اخیر بیش از ۲۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا در واکنش به حمله روز گذشته اسرائیل به کمپ پناهندگان غیرنظامی در رفح، تصویری با عنوان "همه نگاهها به رفح" را در صفحه اینستاگرام خود استوری کردند.
🔻بسیاری از بازیگران و چهرههای مشهور ایرانی نیز در این موج رسانهای شرکت کردند.
#رفح
#غزه
🆔 @farhang_puya
🔚 تعبیری لطیفی برای کسانی که با رشوه رأی میدهند
🔹 وَلا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ وَتُدْلُوا بِهَا إِلَى الْحُكّام لِتَأْكُلُوا فَرِيقًا مِنْ أَمْوَالِ النَّاسَ بِالإثْم وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ»؛
🔸 به تعبیر علامه طباطبایی در تفسیر این آیه کلمه «تدلوا» مضارع از باب افعال «ادلا» است. ادلا به معنای آویزان کردن دلو
در چاه است برای بیرون کشیدن آب، و این کلمه را به عنوان کنایه در دادن رشوه به حکام تا بر طبق میل آدمی رأی دهند، استعمال میکنند.
🔸 این کنایهای است لطیف که میفهماند مثل رشوهدهنده که میخواهد حکم حاکم را به سود خود جلب کند و با ماديات، عقل و وجدان او را بدزدد، مثل کسی است که با دلو خود آب را از چاه بیرون میکشد...
🖊 علی اکبر عالمیان
#معارف
#شماره۲۴
🆔 @farhang_puya
📌 یهودیان اروپای شرقی؛ صاحبان کمپانیهای مهم هالیوود
🔹 بسیاری از محققان غربی معتقدند هالیوود توسط یهودیان صهیونیستهای فراماسون اداره میشود. ماسونها با در اختیار داشتن کنترل کامل هالیوود به مهمترین و دقیقترین ابزار کنترل مردم دست یافتهاند. تهیهکنندگان ماسونی، حاکمان مطلق و کارگردانان و هنرمندان، تحت فرمان آنها هستند.
🔚 جالب اینجاست که صاحبان کمپانیهای هالیوودی از ابتدا مهاجران اروپای شرقی بودند. این افراد شامل برادارن وارنر به ویژه جک وارنر، ساموئل
گلدن لوی، مایر کارل لمله، ادولف زوکر و ویلیام فاکس میشدند که به ترتیب استودیوهای برادران وارنر، مترو گلدن مایر، یونیورسال پارامونت، کلمبیا و فوکس قرن بیستم را تأسیس کردند.
📝 علیرضا دهشیری
#استکبار_ستیزی
#شماره۲۰
🆔 @farhang_puya
📌خیانت روشنفکرنمایان در تطهیر حج از سیاست
🔹 جوامع اسلامی سالها است که بهواسطه روشنفکرنمایان درگیر مدلی از نقادی بوده که عیار سنجش مفاهیم
اسلامی با قوانین اومانیستی غربی تعریف میشده و پیروی از این جماعت تحصیل کرده، سبکی از زندگی سکولار برای جوامع مسلمان شکل داد؛ سبکی که فقط پوستهای از اسلام را به همراه داشت.
🔸 این سبک، اسلام را در حالتهای معنوی احکام شخصیه، خلاصه و حق هرگونه واکنش اجتماعی اسلامگرایانه را ممنوع میکرد. این تفکر، حتی حج که بزرگترین تجمع مسلمان در سراسر دنیا بود را به مراسمی سمبلیک تقلیل داده و روح اتحاد و حمایت از دیگر مسلمانان را با انگ «تطهیر حج از سیاست» منکوب میکند.
🔹 روشنفکرنمایان درواقع اساسیترین روش گسترش و مهمترین ابزار معرفی اسلام که امر به معروف و نهی از منکر میباشد را از میان برداشتند تا دیگر از این راه معارف اسلامی ترویج نشود و انگیزهای برای تبلیغ باقی نماند.
📝 علیرضا فرهادی
#شماره۲۴
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخراج ۶ نفر از اعضای گروه رسانهای بعثه از عربستان
استقبال رئیس رسانه ملی از ۶ نفر از اعضای گروه رسانهای بعثه ایران در مدینه منوره که از سوی عربستان به وطن بازگردانده شدند.
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بنویسید که اندوه رفح ما را کشت..!
#رفح
🆔 @farhang_puya
شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!
🔸متن نامه رهبر انقلاب به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا به شرح زیر منتشر شد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔹این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است.
جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا
🔹این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
🔹شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید.
🔹جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
🔹فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
🔹بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است.
🔹رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
🔹دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
🔹«جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
🔹سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟
🔹سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
🔹من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.
🔹بجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
🔹درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله.
🔹توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
سیّدعلی خامنهای - ۱۴۰۳/۳/۵
🆔 @farhang_puya
🖇 اختلاف سطح شناختی نوجوان با معارف دینی، عامل بحران هویت دینی
🔹 در دوره جوانی گرایش جوانان به «فلسفه زندگی»، آنان را به سوی مسائل اخلاقی سیاسی و مذهبی سـوق میدهد. جوانان تلاش میکنند هویت مذهبی خود را شکل دهند، اما به دلایل گوناگون ممکن است در فرایند هویتیابی مذهبی با بحران مذهبی مواجه شوند و نتوانند این هویت را خوب تشخیص دهند.
🔸 در نتیجه، دچار سردرگمی و در نهایت حالت بی رغبتی و گریز از دین شوند. یکی از علل این بحران، ناهمخوانی سطح شناختی جوان با سطح معارف دینی است که به او ارائه میشود. جوان به دلیل توانمندیهای ذهنی خود، دین صرفاً تقلیدی را برنمیتابد.
🔹 او باورهای دینی را که از دوران کودکی به صورت تقلیدی به او القا شده کنار میزند و میخواهد دینی را بپذیرد که با سطح تفکرش متناسب باشد. اما بسیاری از اوقات آن چه به عنوان دین به او عرضه میشود برایش قانعکننده نیست.
📝 محمدرضا انواری
#شماره۲۸
#جامعه
🆔 @farhang_puya
💠 تفکرات سکولار عامل مخالفت برخی از علما با انقلاب
🔹 به رغم گسترده بودن احکام سیاسی و اجتماعی اسلام از دیرباز، برخی این آسمانی را در لایههای عبادی و ابعاد فردی محدود میساختند و نه تنها حضور روحانی در امور سیاسی و اصلاح جامعه را برنمیتابیدند بلکه آن را با شؤون روحانیت و دین مغایر میپنداشتند.
🔸 از همین رو بود که قبل از پیروزی نهضت اسلامی، قیام ملت مسلمان ایران به پرچمداری امام را زیر سؤال میبردند و پس از به بار نشستن انقلاب نیز به بهانههایی واهی همچون حفظ قداست روحانی و دورماندن از آلودگیهای حکومتی، باید از تصدی هرگونه سمت حکومتی ولو در حکومت مفتخر به نام اسلامی پرهیز کرد.
📝 مرتضی رضائیان
#شماره۲۸
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
❌ شرقگرایی افراطی در سینمای غرب
🔹 شرقگرایی غرب یک عقبنشینی تاریخی از برخی ادعاهای مدرنیته و ماده گرایی محسوب میشود؛ ولی عقبنشینی حساب شدهای که برای مبارزه با رقیب قدرتمندی به نام اسلام ناب انجام میشود. غرب برای اینکه رقیبی جدی در مقابل رشد اسلام در جهان مهیا کند به عرفانهای شرقی به ویژه بودیسم پناهنده شده است.
🔹 البته بی شک عرفانهای شرقی رشد طبیعی خود را داشتهاند ولی حمایت عجیب غرب از عرفانهای چینی و هندی و ژاپنی به ویژه بودیسم تبتی در آثار هنری بسیاری که در سالهای اخیر راهی بازار شده است، هیچ شکی برای تحلیلگران هوشمند باقی نمی گذارد که برنامهای و رای این شرقگرایی افراطی غربیان زرسالار وجود دارد. اصول اقتصادی حاکم بر تولیدات هنری نیز ما را به همین اندیشه رهنمون میکند.
📝 محمد ابرقویی
#استکبار_ستیزی
#سینما
#شماره۲۱
🆔 @farhang_puya
🖇 حمایت آمریکا از فرقه بهائیت
🔹 یکی دیگر از دولتهای استعماری حامی بهاییان، دولت ایالات متحده آمریکا است. فرقه بهاییت همزمان با افول قدرت انگلستان و افزایش قدرت ایالات متحده در جهان در صدد جلب حمایت آمریکا از خود برآمد تا در پناه این قدرت استعماری به حیات خود ادامه دهد.
🔸 از این رو پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کنگره آمریکا در حمایت آشکار از این فرقه بارها ایران را به دلیل آنچه که آن را نقض حقوق بشر دولت ایران در ارتباط با بهاییان توصیف نمود، مورد اتهام قرار داده است.
🔹 این همه در حالی است که پس از پیروزی انقلاب، بهاییان ساکن در داخل یا خارج این کشور، تلاش گسترده ای برای افزایش جمعیت خود انجام دادهاند. آنان به رغم محدودیتهای اعمال شده از سوی دولت جمهوری اسلامی در خصوص کنترل جمعیت، در جلسات خود با حساسیت نسبت به این موضوع تصمیم گرفتهاند.
📝 محمد ملکزاده
#شماره۲۳
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
🖇 بزرگان ما که امام زمان(عج) را دیدند، اهل دکانداری نبودند
🔹 این کسانی که ادعاهای خلاف واقع میکنند، ادعای رؤیت ادعای تشرف، حتى به صورت کاملا خرافی ادعای اقتدای به آن حضرت در نماز - که به حقیقت ادعاهای شرم آوری است - را دارند... همه آحاد مردم توجه داشته باشند؛ این ادعاها... هیچ کدام قابل تصدیق نیست! بزرگان ما برجستگان ما... چنین ادعاهایی نکردند.
🔸 ممکن است یک انسان سعادتمندی، چشمش، دلش، این ظرفیت را پیدا کند که به نور آن جمال مبارک روشن شود، اما یک چنین کسانی اهل ادعا نیستند؛ اهل گفتن نیستند اهل دکانداری نیستند!
این کسانی که به این وسیله دکانداری میکنند... به طور قطع و یقین اینها دروغگو هستند. مفتری هستند. این عقیده روشن و تابناک را بایستی از این اعتقادی دور نگه داشت.
🗣 امام خامنهای
#نفوذ
#جامعه
#شماره۲۳
🆔 @farhang_puya
🖇 پیچیدگی شناخت تکلیف
🔹 تکلیفگرایی یعنی این که هر فرد یا جمعی خود را مکلف به انجام تکالیف و وظایفش بداند. این تعریف در ظاهر خیلی ساده به نظر میرسد ولی پیچیدگیهای زیادی دارد. اولین پیچیدگی در شناخت تکلیف و دومین آن در ابعاد و حواشی آن است.
🔸 شناخت تکلیف گاهی از انجام خود تکلیف دشوارتر است؛ چرا که هم به سلامت نفس نیاز دارد و هم به قوه فرقان و هم بصیرت. نفسی که غوطهور در نفسانیات باشد نمیتواند جز از دریچه نفسانیت به مسائل بنگرد و چنین نگاهی ثمرهای جز خدمت به نفس ندارد.
🔹 بعد از سلامت نفس، داشتن قوه فرقان از ملزومات شناخت تکلیف است. قوه فرقان در نتیجه ایمان و عمل صالح و شناخت صحیح دین برای مؤمن حاصل میشود و مؤمنین با استفاده از آن میتوانند خوب و بد را طبق موازین دینی و الهی از هم تشخیص دهند.
📝 هادی مجیدی
#شماره۲۸
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
💠 ملیگرایی در اندیشه امام
🔹 ملیگرایی یک ایدئولوژی مبتنی بر غریزه حیوانی انسانهاست که افق فکری انسان را محدود و او را به سرزمین خاص محدود میکند و از این لحاظ باعث شکلگیری نژادپرستی استعمار و استثمار جوامع میگردد. امام با آگاهی کامل از این مضامین به نقد و بررسی مفهوم ملیگرایی میپرداخت.
🔸 ایشان، ملت به معنای مدرن و غربی آن را با ویژگیهای خاص میپذیرد؛ بدین گونه که ملت را در سایه اسلام و ارزشهای دینی تعریف میکند. از دیدگاه ایشان، ملت به معنی نوین تا آنجا معتبر است که مقابل اسلام قرار نگیرد.
🔹از دید امام، تقابل دو ملت و دو نژاد است که از آن میتوان به «تضاد نژادها» تعبیر نمود: «این ملیگرایی به این معناست که هر کشوری، هر زبانی، بخواهد مقابل کشور دیگر و زبان دیگر بایستد؛ این آن امری است که اساس و دعوت پیغمبرها را به هم میزند».
📝 هادی مجیدی
#شماره۲۸
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💠 «تکلیف» در فقه و اصول و فلسفه و کلام و عرفان
🔹 در علوم اسلامی به تکلیف از دو منظر توجه شده است: نخست از منظر فقهی و به تبع آن اصولی که در آن به ماهیت تکلیف و شرایط آن با توجه به وجه عملی موضوع توجه میشود.
🔸 دوم از منظر کلامی که در آن به موضوعات مذکور به صورت نظری و انتزاعیتــر توجه میگردد و در آن از موضوعاتی چون غرض از تکلیف و راه شناخت تکلیف و اولین تکلیف آدمی نیز بحث میشود.
🔹 افزون بر این دو حوزه گاهی بعضی فلاسفه مسلمان در مباحث مربوط به الاهیات و نیز برخی عارفان از جهت رابطه تکلیف با معرفت به مسأله تکلیف توجه کرده و درباره آن نظر دادهاند. واژه تکلیف در قرآن به کار نرفته، اما از مشتقات این مصدر هفت بار در قرآن استفاده شده است.
🖊 هادی مجیدی
#شماره۲۸
#معارف
🆔 @farhang_puya
هدایت شده از دفتر ارتباطات فرهنگی
📣 آدرس حضوری و مجازی همایش خادم جمهور
🟢 با عرض سلام و احترام
📋 بدینوسیله به اطلاع میرساند: همایش خادم جمهور از منظر شاگرد شایسته امام(ره) در مجتمع شهدای سرچشمه تهران برگزار میشود و از عصر14و تا ظهر 15خرداد پذیرای شما عزیزان میباشیم
🎙سخنرانان:
🔸آیت الله رجبی ریاست دفتر ارتباطات فرهنگی
🔸حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان
🔸حجتالاسلام دکتر مجتبی مصباح
🔸جناب آقای دکتر سعدالله زارعی
🔸جناب آقای حاجحسین شریعتمداری
🔸حجتالاسلام دکتر احمدحسین شریفی
📪 آدرس حضوری همایش: تهران،بهارستان،خ. امیرکبیر،خ. صیرفی پور، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (مجموعه فرهنگی سرچشمه)
📡 آدرس مجازی:
🌐 https://tekye.net/tekye/live/3856👈
جدیدباترافیکرایگان👆
🌐http://dpfqom.iki.ac.ir/live
🌐https://heyatonline.ir/kanoon.tolloe
https://www.aparat.com/dpfqom/live
🌐 https://web.rubika.ir/#c=c0B2xs30daaa5d0480cc739eb3cec3e3
📣 اخبار همایش را در کانال ذیل یپگیری کنید:
B2n.ir/r12933
🆔 https://eitaa.com/difqom
17.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لحظاتی از برخی دیدارها و گفتوگوهای شهید رئیسی با رهبر انقلاب
🆔 @farhang_puya
🖇 کثرت فریاد اما وحدت آرمان
🔹 انقلابهای منطقه با برهه بیداری اسلامی ایران در سالهای مبارزه با طاغوت پهلوی، از اشتراک مؤلفههای کلیدی گفتمان اسلامی حکایت میکند. اهداف و مواضعی مشترک که در فریادهایی همانند برخاسته از حنجره دو نسل و دو نژاد متفاوت متبلور است.
🔸 شعارهایی مشترک، پلاکاردهایی با متنهای مشترک و اقداماتی همانند؛ مثل شکستن حکومت نظامی شبانه با فریاد الله اکبر از پشت بامها در بحرین. شعارها و آرمانهایی که قراردادی و وضعی نیستند، بلکه از متن اعتقادات و آرمانهای فطری و الهی اسلام برخاستهاند و در قالب چند کلمه مختصر و آهنگی هماهنگ با خواستهای درونی در هر برهه انقلابی تاریخ، فریاد
زده میشوند.
🔸 دادن شعار «الله اکبر» و «لا اله الا الله» در اعتراضات مردم تونس بحرين، مصر، لیبی و دیگر کشورهای در حال قیام؛ خود گویای اهداف ملتی است که برای سرزمین و آیندهشان به دنبال رهایی از سرسپردگی غیر خدا هستند.
🖊 طیبه محمدی
#شماره۲۱
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🖇 زمینهسازی در قرن نوزدهم برای معنویت نظم نوین جهانیِ قرن بیستم
🔹 یکی از روشهای همراه کردن انسانهای معنوی با فرهنگ غالب جبهه استکبار، تولید معنویتهای بیخطر برای آنان است. به عبارت دیگر، تغییر و تحول در
یک معنویت کهن، بسیار سختتر از تولید معنویت جدید با استانداردهای غربی است.
🔸 بشر قرن بیست و یکم بسیار بیشتر از بشر قرن بیستم و نوزدهم نیازمند معنویت شده است و به شکلی سیریناپذیر به دنبال گمشده خود میگردد. هر چقدر انسان غربی در قرن گذشته مدهوش جادوی توسعه و جهشهای صنعتی و علمی شده بود، اکنون فارغ از جادوگری ماشین مدرنیته به دنبال رفع نیاز فردی و فطری خود است؛ چرا که پاسخ پرسشها و آغوش گرم آرامش را نه در کار و درآمد و ثروت یافته، نه در مصرف
و سرگرمی.
🔹 بسته زندگی مدرن برای انسانهای ترازش معنویت نیز پیشبینی کرده است؛ اما نه عرفان و معرفتی که انسان را وادار به تفکر پیرامون خود کند. عرفان و معرفتی که آدمی را وادار کند اطراف خود را ببیند و وقایع و اعمال را ارزشگذاری کند و به یک سری از آموزههای نیک و بد برسد، مطابق میل غرب نیست.
🖊 علیرضا فرهادی
#استکبار_ستیزی
#شماره۲۴
🆔 @farhang_puya
🖇 برخی از مؤلفههای اسلامی بودن انقلاب ایران
🔹 انقلاب سال ۵۷ ایران انقلابی اسلامی بود و این را به راحتی میتوان از شعارهای مردم و اظهارات رهبران آن فهمید. خاستگاه انقلاب مساجد بود و راهپیماییهای بزرگ مردمی عمدتا در مناسبتهای مذهبی برگزار میگردید. قانون اساسی ایران پس از انقلاب نیز بر اسلامیت آن تأکید دارد؛ اصول متعددی از قانون اساسی شاهد بر این ادعا است.
🔸 به عنوان مثال در نخستین اصل قانون اساسی آمده است: «حکومت ایران جمهوری اسلامی است که ملت ایران بر اساس اعتقاد دیرینهاش به حکومت حق و عدل قرآن، انقلاب اسلامی پیروزمند خود به رهبری مرجع عالیقدر تقلید آیت الله العظمی امام خمینی، در همه پرسی دهم و یازدهم فروردین ماه یکهزار و سیصد و پنجاه و هشت هجری شمسی برابر با اول جمادی الاولی سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری قمری با اکثریت ۹۸/۲ کلیه کسانی که حق رأی داشتند به آن رأی مثبت داد.»
📝 محمد رضا فلاح
#شماره۲۱
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🖇 فقر مبانی تئوریک در بیداری اسلامی برخی جوامع عربی
🔹 امام خمینی سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی؛ یعنی زمانی که در نجف اقامت داشتند، نظریه ولایت فقیه را مطرح کردند و شاگردان ایشان نیز با فهم نکات کلیدی این نظریه به تأمل دربارهٔ آن پرداختند و آن را بسط داده و به نیروهای انقلابی نیز انتقال دادند.
🔸 همین تلاشهای فکری سبب شد که اندکی پس از پیروزی انقلاب، این نظریه شکل قانونی به خود گرفت و در قالب یک اصل در ضمن اصول قانون اساسی جای پای خود را در نظام سیاسی ایران محکم کرد.
🔸 اما بررسی انقلابهای مردمی در کشورهای عربی نشان میدهد که مردم این کشورها میدانند که چه نمیخواهند و در ضمن خواستههایی مانند آزادی و عدالت را مطرح میکنند که کاملا مبهم است و چون ابهام دارد میتواند در کشاکش بحثها و اظهار نظرها، چیزی به نام عدالت و آزادی به مردم تحویل داده شود که با شرایط بومی و ریشهها و هویت فرهنگی مردم همخوانی ندارد و حتی در تضاد است.
📝 محمدرضا فلاح
#انقلاب_اسلامی
#شماره۲۱
🆔 @farhang_puya