🖇 علت غفلت متفکرین غربی از تحولات جبهه مقاومت
🔹 از آنجا که متفکرین غربی همواره جهان را از زاویهی
سلطه غرب نگریسته و به دنبال توجیه نظری برای تداوم سلطهگری آن بودهاند، از آنچه که در حاشیهی تحولات نظام بینالملل رخ داده غافل بوده و یا تعمدا چشمان خود را بر این تحولات که بر ضد نظام سلطهجویان غربمحور صورت گرفته بستهاند و اگر هم توجهی به این تحولات دارند، سعی کردهاند آنها را غیرمهم و غیر مؤثر جلوه دهند.
🔹از جمله این تحولات ظهور نهضت امام خمینی در اوایل دههی ۱۹۶۰ و نهایتا پیروزی این نهضت و شکلگیری نظام جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ و تداوم و اقتدار روزافزون این نظام نوپا با وجود ستیزه جوییها و
سنگ اندازیهای قدرتهای سلطهگر بوده است.
🖊 دکتر منوچهر محمدی
#شماره۴۶
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
📝 #بخوانید | استفاده هر کلمهای، بار احساسی خاصی را به مخاطب القا میکند و این بار احساسی، زاویه دید گوینده را مشخص میکند. استفاده از کلمه «غلامرضا فیاضی» به جای «آیت الله فیاضی» یعنی اعتبارزدایی علمی از ایدئولوگها و سمپادهای علمی انقلاب اسلامی. باید این نکته را متذکر شویم که دشمن در حال ترور شخصیتی این اشخاص است؛ دیروز آیت الله میرباقری و امروز نیز آیت الله فیاضی.
🖇 شریعتی از اشخاصی است که در اوایل انقلاب افراد بسیاری را به خود جلب کرده بود. این جمعیت فکری باعث شده بود تا حضرت آقا به جای آنکه به نقد او بپردازند، به نقاط قوت شریعتی اشاره کند تا اختلافات فکری ریشهدار نشود.
#ایدئولوگهای_انقلاب
#تحلیل
🆔 @farhang_puya
🛑امام علی علیه السلام: هر که تصمیمش بد باشد، تیرش به خود او بر گردد
📚 میزان الحکمه جلد۷
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🖇 انقلاب اسلامی، روایتگر نوع دیگری از پیشرفت
🔹 اولین نکته در باب انقلاب اسلامی این است این انقلاب ارائهگر یک هویت جدیدی در دنیای معاصر است که بر پایه پیوند میان دین و دنیا استوار است و تلاش کرده که این هویت را با پیشرفت همراه
کند.
🔸 یکی از محورهای اساسی در نظامهای سیاسی مسئله توسعه و پیشرفت است. در معادلات جهانی قدرت و پیشرفت جامعه در گرو نوع نظام سیاسی و چگونگی تعامل آن نظام با مردم تحت حاکمیت خویش و همچنین شیوه تعامل آن با دولتهای دیگر است.
🔹 جمهوری اسلامی از حیث هویت و جوهره وجودی خود، پیوندی وثیق میان دین و دنیا برقرار کرده و آن را با پیشرفت هماهنگ کرده است. این امر میتواند سبب شکلگیری هویتی جدید در نظام بینالملل باشد و نوع جدیدی از مناسبات قدرت را تعریف نماید.
🖊 دکتر مهدی امیدی
#شماره۴۶
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🖇 امید، موتورِ محرّکِ حیاتِ انسانی
🔹 حضرت علامه مصباح(ره) آن جایی که اهمیت مسئله امید را میخواهند بیان کنند یک داستانی را مثال میزنند از حضرت عیسی(علیه السلام) که از یک مسیری عبور میکردند، پیرمردی را دیدند که با کهولت سن مشغول کشاورزی بود.
🔹 همانجا تعجب برای ایشان پیش آمد که پیرمردی با این سن و سال چرا بیل دست گرفته و کشاورزی میکند؟! از خدای متعال خواستند که امید از ایشان گرفته شود. چون میدانستند که این پیرمرد حتما امید دارد که محصول خوبی به دست بیاورد. خدای متعال هم امید را از دل این پیرمرد بیرون برد.
🔹 حضرت عیسی فرمودند پیرمرد همان لحظه بیل را زمین گذاشت و گرفت خوابید در همان مزرعه و هیچ اقدام و حرکتی از او دیده نشد. بعد حضرت عیسی از خدای متعال خواستند که امید را دوباره برگردانند. پیرمرد بلافاصله بلند شد و بیل را دست گرفت و شروع به کار کرد. مرحوم علامه فرمایند که حیات انسان اصلا به این امید است. دلگرمی انسان به امید است.
🖊 دکتر هادی حسینخانی
#شماره۴۶
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🖇 سه حرکت جریان حق در برابر جریانات معارض با مکتب اهل بیت(ع) (بخش اول) 1⃣ توانستند آرام آرام این جر
🖇 سه حرکت جریان حق در برابر جریانات معارض با مکتب اهل بیت(ع) (بخش دوم)
🔹 کار دومی که اهل بیت علیهم السلام کردند، این بود در عرصه تبلیغ دین هم خیلی موفق بودند و موجب
این شدند که تعداد شیعیان به قدری زیاد شود که هارون الرشيد وقتی با امام کاظم (علیه السلام) اختلاف پیدا می کند، به هارون میگویند میدانی یک حکومتداری دو جبایه دارد؟ یعنی تو یک خزانه بیت المال داری و یک خزانه هم امام کاظم (علیه السلام) دارد.
🔹 شیعیان از این طرف و آن طرف عالم برایش مال میفرستند. هارون ترسید و امام علیه السلام را به زندان انداخت. بعد هم از امام رضا(علیه السلام) ترسیدند. چرا میترسیدند؟ به خاطر اینکه تعداد شیعیان زیاد شد. مکتب، مکتب قانعکنندهای بود؛ مکتب هم فربه شده بود و شیعیان زیاد شدند.
🔸 اهل بیت میگفتند که امامت از آن ماست و این اگر تبدیل به یک قیام شود بساط حکومت عباسیان را برمیچیند و لذا میبینید که سیاست عوض شد. امام رضا(علیه السلام) را تحت نظر آوردند. بعد همین طور امام جواد (علیه السلام).
📝 برشی از مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با دکتر سلیمانی
#شماره۴۶
#تاریخ
🆔 @farhang_puya
🛑 امام حسین علیه السلام: خداى من ! مرا با رحمتت بطلب تا به تو برسم و با نعمتت جذبم كن تا به تو روى آورم...
📚 الإقبال(طبعة دار الكتب الإسلاميّة) صفحه ۳۴۸
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🖇 شهید امیرعبداللهیان دیپلمات مقاومت
🔸 دشمن در این برنامهها دنبال کوچ اجباری اهل غزه به صحرای سیناست. یکی از راه حلها مقابل اینها، دیپلماسی مقاومت است که آقای امیرعبداللهیان انجام داد و شنیدید مصریها هم گذرگاه رفح را بستند و اجازه نمیدهند که مردم غزه به سینا منتقل شوند.
🔹 علتش هم همراهی با مقاومت نیست؛ چون اینها در آینده انتخابات ریاست جمهوری دارند، مشکلات داخلی دارند، نمیخواهند تجربه مهاجران سوریه به سمت ترکیه و جاهای دیگر در صحرای سینا تکرار شود و این اجازه را نمیدهند، کوچ اجباری اتفاق نمیافتد.
🔹 اینها گفتند از شمال به جنوب غزّه بروید ما با شما کاری نداریم و همان جنوب غزّه را بمباران کردند. راه حل، فشار بین المللی دیپلماسی، فشار افکار عمومی، فریاد خشم گسترده، محکوم کردن حقوقی، اخلاقی، وجدانی، فقهی و ایجاد انسجام بین المللی برای اینکه نتانیاهو و تیم جنگی او به عنوان جنایتکار جنگی مثل بوسنی هرزگوین و جنایتکاران بوسنی هرزگوین محاکمه شوند.
🖊 آیت الله کعبی
#شماره۴۶
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
⭕️ اقتدار اهل بیت در دوران عباسیان
🔹 بزرگترین تهدید برای خلفا در پایان عصر حضور یعنی سال ۲۶۰ هجری مکتب اهل بیت علیهم السلام بود. این نشاندهنده قدرت و اقتدار است. احمد بن خاقان میگوید:
🔸پدرم جزء وزاری دربار عباسی بود. وقتی گفتند که امام عسگری(علیه السلام) میخواهد وارد شود، فورا گفت: بگویید بیاید. بعد ایشان را جای خودش نشاند. پیشانیشان را بوسه داد و با احترام زیاد برخورد کرد. وسط صحبت میگفت: فدایت شوم. من از پدرم سؤال « کردم چرا اینقدر به او احترام میگذارید؟ ایشان کیست؟ گفت ایشان کسی است که اگر این حکومت ساقط شود، برترین کسی که میتواند و شایستگی دارد حکومت را بپذیرد، ایشان است!
🔹 این نشاندهنده اقتدار است. حالا سؤال این است که اهل بیت (علیهم السلام) این اقتدار را از کجا به دست آوردند؟ چگونه به دست آوردند؟ به نظر میرسد که دو سه عامل در این مسئله نقش داشته که ما امروز در انقلاب اسلامی به این دو سه عامل به شدت نیاز داریم.
📝 برشی از مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با دکتر جواد سلیمانی
#شماره۴۶
#تاریخ
🆔 @farhang_puya
درسی از امام صبر.MP3
3.81M
📌 #بشنوید | درسی از امام صبر
🔺️بیانات علامه مصباح یزدی درباره امام حسن مجتبی علیه السلام
#علامه_مصباح
#معارف
🆔 @farhang_puya
🛑 امام علی علیه السلام: همنشین، مانند وصله لباس است؛ بنابراین، دوستِ همگون با خودت انتخاب کن
📚 میزان الحکمه جلد۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ اقتدار اهل بیت در دوران عباسیان 🔹 بزرگترین تهدید برای خلفا در پایان عصر حضور یعنی سال ۲۶۰ هجری م
🖇 رمز اقتدار اهل بیت(ع): مقاومت همیشگی (بخش اول)
🔹 نکته اول این بود که اهل بیت این را پذیرفتند که در حال گذار از یک پیچی هستند؛ در حال یک جنگ فرهنگی و جنگ امنیتی به سر میبرند و باید مقاومت کنند. همواره این را پذیرفتند که ما در حال جنگ هستیم؛ در حال نهضت هستیم؛ هنوز به هدف اصلی خودمان نرسیدیم که برپایی حکومت اسلامی جهانی باشد.
🔸 باید مبارزه کنیم و مقاومت میخواهد دشمن حمله میکند و ما هم باید مقاومت کنیم و لذا این طور نبود که وقتی مشکلات به اینها رو میآورد اینها بگویند که مقاومت تا چه زمانی؟ باید ما مسیر وادادگی را انتخاب کنیم؛ بیاییم امتیاز بدهیم؛ نه! همیشه مبارزه
میکردند.
🖊 برشی از مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با دکتر جواد سلیمانی
#شماره۴۶
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 امیرحسین ثابتی به پزشکیان: نمیشود دم از وحدت ملی زد و نماد شکاف ملی (محمد جواد ظریف) را در دولت سمت داد
🔺ظریف دوگانه جعلی دیپلماسی و میدان را ساخت و شهید سلیمانی را مزاحم کار خود میدانست.
#سیاست
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🖇 رمز اقتدار اهل بیت(ع): مقاومت همیشگی (بخش اول) 🔹 نکته اول این بود که اهل بیت این را پذیرفتند که د
💠 رمز اقتدار اهل بیت(ع): امیدواری (بخش دوم)
🔸 نکته دوم اینکه همیشه امیدوار بودند؛ یعنی هیچ وقت ناامید
نمیشدند؛ یعنی مثلا امام حسین (علیه السلام) را به شهادت میرساندند، اینها حتی در آن لحظات آخر که امام حسین (علیه السلام) دارد با اهل بیت وداع میکند، برود قبل از اینکه به شهادت برسد، نامه میدهد و میگوید: «إِنْ مَنْ لَحِقَ بي مِنْكُمُ اسْتُشْهِدَ، وَ مَنْ تَخَلَفَ لَمْ يَبْلُغَ الْفَتْحَ»؛ پیروزی در پیش است امیدوار باشید.
🔹بعد که امام سجاد(علیه السلام) به امامت میرسد ده ها سال تلاش میکند و امیدوار است که با همین حرکتی که تغییر تاکتیک داده و با همین گریه و دعا نهضت سیدالشهدا را که فتح قلوب است استمرار دهد.
در نتیجه تعداد شیعیان بیشتر میشود؛ حالا که بیشتر شدند نظام سلطه دست جریان دیگری است که غلبه فرهنگی و تبلیغاتی هم دست آنهاست.
🔹باز اینها دانشگاه تأسیس میکنند. میبینند یک فرصتی است که الان به دست آمده و امویان ضعیف شدهاند. عباسیان هنوز قدرت را در دست نگرفتهاند، اینجا میآیند و دانشگاه را تأسیس میکنند و به سرعت کار فرهنگی میکنند.
🖊 برشی از مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با دکتر جواد سلیمانی
#شماره۴۶
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | برای پیادهروی اربعین باید گذرنامه اسرائیلی بگیرید!!!
🗣 حجت الاسلام و المسلمین راجی
#انقلاب_اسلامی
#امامین_انقلاب
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
🛑 امام علی علیه السلام: مرز خردمندی، جدایی از ناپایدار و پیوستن به پایدار است
📚 عیون الحکم والمواعظ،ص ۲۳۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💠 رمز اقتدار اهل بیت(ع): امیدواری (بخش دوم) 🔸 نکته دوم اینکه همیشه امیدوار بودند؛ یعنی هیچ وقت ناام
📌 رمز اقتدار اهل بیت(ع): زمانآگاهی (بخش سوم)
🔹 نکته ی سوم این است که در هر زمانی میفهمند و تشخیص میدهند که موقعیت برای چه کاری در عرصه مبارزه و جهاد الان فراهم است؛ همان کار را به نحو احسن انجام میدهند. مثلا زمان سیدالشهدا به این نتیجه رسیدند که با تعداد کم باید جهاد کنند، جهاد کردند.
🔸 بعد از اینکه این دوران گذشت و بستر برای آشنایی با شیعه و مکتب شیعه آماده شد، سایر ابعاد مکتب را باز میکردند. حالا اختناق هم بود، دیگر نمیتوانستند جهاد کنند؛ اگر جهاد می کردند کلا شیعه نابود میشد.
🔸 اینها میآمدند مکتب را آرام آرام گسترش میدادند و بعد از یک مدتی به بعد به این نتیجه رسیدند که شیعیان نابی پیدا شدند که میشود با این شیعیان ناب یک نهاد وکالت را تأسیس کرد؛ اینها را کادرسازی کرد؛ انسجام در اینها ایجاد کرد؛ تشکیلات در میان اینها ایجاد کرد و اینها را تبدیل به یک حزب سیاسی قدرتمند کرد.
🖊 برشی از مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با دکتر جواد سلیمانی
#شماره۴۶
#تاریخ
🆔 @farhang_puya
💠 نارسایی ناسیونالیسم در تعریف هویت انسان
🔹 با بررسی ملیگرایی میتوان گفت که این الگو توانای رقابت با مقوله هویت برخاسته از اسلام نیست؛ زیرا دارای ماهیتی زمینی و سکولارند و مبانی شناساگر هویت فرد را در نژاد ناسیونالیسم قومی و یا در سرزمین و قرارداد اجتماعی ناسیونالیسم (مدنی) جستجو میکنند و به مبانی هویتبخش مبتنی بر آرمان و ایدههای متعالی که مشخص کننده تعریف وجود انسانی و چگونگی زیست بیشتر در عرصه فردی، ملی و جهانی است توجه نمینمایند.
🔹 از این رو در تحلیل هویت دینی هم باید به تعریف وجودی انسان از دیدگاه الهی که عبارت است از کرامت انسانها از همه تیرهها و ملتها در تمام جهان و هم به اشتراکات فرهنگی ناشی از زیست تاریخی مشترک، توجه نمود. بر این اساس هویت دینی هم به مقوله فرهنگ تاریخی و هم به رسالت متعالی انسانی در قالب همزیستی قوام بخشانه هویت جمعی ملتهای مسلمان در درون هویتهای جمعی امت اسلامی و اجتماعی جهانی میپردازد.
📝 دکتر امیرمحسن عرفان
#شماره۴۶
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🖇 چگونه راه برداشتهای سلیقهای از کلام رهبر را ببندیم؟
🔹 سطح نفوذ و تأثیرگذار اندیشهای نیز از دیگر شاخصههای نظرگاه تمدنی مقام معظم رهبری است. اقتدار و قوت نظرگاه تمدنی ایشان تابع قلت و کثرت عددی نیست، بلکه مرهون عمق
نفوذ فکری است.
🔸 شناخت الزامات و بایستههای حاکم بر تبیین مکتب فکری مقام معظم رهبری موجب تبیین حداکثری از این مکتب فکری میشود و راه تحریف را سد می کند. باید با شناخت این اصول مانع از تحریف آن شویم. در غیر این صورت برداشتها از اندیشه ایشان یک برداشت سلیقهای
میشود.
🖊 دکتر امیرمحسن عرفان
#شماره۴۶
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 عملیات مشترک سرايا القدس و القسام در غرب رفح و هدف قرار دادن یک تانک اسرائیلی
#طریق_القدس
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
🛑 امام علی علیه السلام: کسی که غم روزی فردا را بخورد، هرگز رستگار نشود
📚 میزان الحکمه جلد۹
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💠 تقویت معرفت، اولین گام برای تقویت امید
🔹 اولین پایه امید تقویت معرفت است، چراکه امیدهای ما بر پایه معرفت شکل گیری میشود. همان گونه که ترسی در ما ایجاد میشود بر پایه شناخت یک خطر است، هنگامی که بدانم چیزی برای من خطرناک است از آن میترسم و اگر بدانم میتوانم از طریقی خطر را از خود دفع کنم در من ایجاد امید شده و اقدام به عمل میکنم.
🔸 حالا چه شناختهایی، چه معرفتهایی میتواند ما را به سمتی ببرد که امید در ما تقویت شود؟ یکی از آنها را
ایشان میفرماید «توجه به اسماء و صفات خدای متعال» است. ایشان میفرمایند وقتی اسامی پروردگار را از قبیل رحمان، رحیم بر زبان جاری می کنیم توجه پیدا میکنیم که پروردگاری مهربان و آمرزنده داریم و در نتیجه به رحمت و آمرزش او امیدوار میشویم.
🔹وقتی من توجه پیدا میکنم که پروردگاری دارم با این صفات که نگرانی من را میداند، نیاز من را میشنود، شرايط من را دارد میبیند و قدرت کامل هم برای برطرف کردن نیاز من دارد امیدوار میشوم.
📝 دکتر هادی حسینخانی
#شماره۴۶
#اخلاق
🆔 @farhang_puya