📄قرارداد دارسی
◽️روز هفتم خرداد ۲۸/۱۲۸۰ مه ۱۹۰۱، برای نخستین بار امتیاز استخراج، بهرهبرداری و لولهکشی نفت و قیر در سراسر ایران (به جز پنج استان آذربایجان، گیلان، مازندران، گرگان و خراسان) به مدت ۶۰ سال به «ویلیام نکس دارسی» واگذار شد.
◽️«دارسی» در دوره حکومت مظفرالدینشاه قاجار این امتیاز مهم را گرفت و متعهد شد طی دو سال شرکت یا شرکتهایی را برای بهرهبرداری از امتیاز، تأسیس کرده و از عواید حاصله ۱۶درصد به عنوان حقالامتیاز و ۲۰هزار لیره نیز نقداً به عنوان سهم ایران، به دولت بپردازد.
📝رضا محمدی فیروزجایی
#شماره_36
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
⚖️بیقانونی در مجلس قانونگذاران
🔓از اصول مهمّی که در متمّم قانون اساسی جایگزین و تصویب شد، «اصل طراز» بود. بر طبق این اصل معروف، قرار شد همیشه نمایندگان مراجع - دست کم در حدّ پنج تن - در مجلس حضور داشته باشند. مجلس هم مجاز نبود که بر خلاف شریعت رسمی کشور شیعهی اثنیعشری قانونی بگذارد. با راهکاری که ارایه و تنظیم شد، هر چیزی که خلاف شریعت بود، هویّت قانونی پیدا نمیکرد.
🔓معالأسف این اصل، مظهر و مصداقی برای «قوانین متروکه» شد؛ یعنی جز در همان اوان کار، اجرا نشد. و به زودی کنار گذاشته شد. میدانید که ما قوانینی داریم که اعتبار حقوقی دارند؛ ولی از اجرای آن خبری نیست! اصل مزبور نمونهای از این قوانین بود.
🎙گفتگو با دکتر غلامحسین الهام
#شماره_2
#سیاست
🆔 @farhang_puya
✳️ آثار روزگار بر جسم و روان
🔹و قَالَ علی (ع): الدَّهْرُ يُخْلِقُ الْأَبْدَانَ وَ يُجَدِّدُ الْآمَالَ وَ يُقَرِّبُ الْمَنِيَّةَ وَ يُبَاعِدُ الْأُمْنِيَّة.
🔻امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود:
روزگار بدن ها را فرسوده و آرزوها را نو و مرگ را نزدیک و خواستهها را دور میسازد.
📚 نهجالبلاغه، ص۴۸۰
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🚫مفاسد اخلاقی
⛔️رواج فساد و فحشا در جامعه، یکی از مظاهر بارز انحطاط فرهنگی به شمار میآید و آیات گوناگون قرآن، گواهی متقن بر «مظهر انحطاط فرهنگی بودن فساد» در جامعه میباشد. چه آنجا که فساد در برابر صلاح به عنوان مصداق اتمّ تعالی جامعه مطرح شده و چه آنجا که هدف بعثت انبیا، مبارزه با فساد و رهنمون ساختن جامعه به سمت صلاح و تعالی ذکر گردیده است.
📝علی اکبر عالمیان
#شماره_24
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
💬خودباختگی در برابر غرب
📢پیشرفت دولتهای غربی چنان مردم مشرق زمین را مجذوب خود کرد که در ارزیابی آن دچار دستپاچگی شده و نسبت به مردم احساس حقارت کردند. دنباله روی محض و بیچون و چرا از غرب و قربانی کردن همه چیز، حتی اسلام را تنها راه رسیدن به چنین تمدن صنعتی پنداشتند.
📢این طرز تفکر بود که سبب شد کشورهای اسلامی جهشی ناگهانی و لجام گسیخته به سوی غربگرایی و پیادهکردن مظاهر تمدن غرب داشته باشند. ملتی که دچار احساس حقارت شود، هرگز به پا نمیخیزد و کوششی برای تجدید حیات خود نمیکند.
✍️زهرا رضائیان
#شماره_10
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
✳️ برترین عبادت
🔻امام جواد عليهالسلام:
أفضَلُ العِبادَةِ الإخلاصُ
🔹برترين عبادت، #اخلاص است.
📚 تنبيه الخواطر، 2/109
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🛢دستآوردهای انقلاب در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی
📈با پیروزی انقلاب اسلامی با اتکا به توان داخلی و تربیت نیروی انسانی خبره قدمهای بزرگی در جهت ارتقای زیرساختهای صنعت نفت و گاز کشور برداشته شده است. پروژههایی مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس با کامل شدن همه فازهای آن میتواند جایگاه ایران را از یک وارد کننده بزرگ بنزین و سایر فرآوردهها، به یک صادرکننده عمده تبدیل کند.
📈در چنین شرایطی قدرت راهبردی ایران در منطقه بسیار ارتقا یافته است. ایران هماکنون در تلاش است تا از طریق قراردادهای جدید نفتی، زیرساختهای قدیمی را بروزرسانی کرده و برداشت نفت و گاز از میادین مشترک را با شدت بالایی ادامه دهد.
📑کمیته انرژی مرکز مطالعات و پژوهشهای بنیادی انقلاب اسلامی
#شماره_37
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
♻️آسیبشناسی اعتدال در سیاست خارجی
📟«بعضیها با نام عقلانیت، با نام اعتدال، با نام پرهیز از جنجال و دردسر بینالمللی، میخواهند از مبانی انقلاب و اصول انقلاب کم بگذارند! این نمیشود؛ این نمیشود. این نشانهی بیصبری و نشانهی خسته شدن است.»[۱]
📟اعتدال یکی از آرمانهای بزرگ حضرت امام(ره) به شمار میرود که شاخص آن در سیاست خارجی «نه شرقی و نه غربی»[۲] میباشد. تحریف در این مفهوم این است که ما بیاییم و به اشتباه شعار «هم شرقی هم غربی» را مطرح کنیم و بی هیچ قید و بندی به دنبال تعامل با همه کشورها باشیم.
[۱]. بیانات رهبر انقلاب ۱۳۷۸/۶/۱۹
[۲]. بیانات رهبر انقلاب ۱۳۶۸/۳/۱۶
#شماره_25
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
🎭 متقلبترین مردم نسبت به مسلمانان
🔻پيامبر صلى الله عليه وآله:
🔹أنَّهُم (اليَهودَ) أَغَشُّ الخَلقِ لِلمُسلِمينَ
➖ به درستى كه #يهود متقلبترین مردم نسبت به مسلمانان است.
📚 ميزانالحكمه، ح ۱۴۹۶۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💶مقاومسازی اقتصادی
📊با تجزیه و تحلیل سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، میتوان بین هفت مشخصه محوری این الگوی اقتصادی تفکیک نمود. اقتصاد مقاومتی به عنوان یک الگوی اقتصادی باثبات و پایدار دارای فرهنگ جهادی؛ عدالتمحور، مردم بنیان، مولد و پیشرو، انعطافپذیر، درونزا و برونگرا، و دانشبنیان است.
📗محمد جواد توکلی
#شماره_32
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya