💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت اول)
🔶 یکی از مهمترین خصوصیات آیتالله مصباح یزدی داشتن سابقه طولانی مبارزه با طاغوتیان و استکبار جهانی است.
⬇️ این سابقه طولانی به دو بخش قبل از انقلاب و بعد از انقلاب تقسیم شده و حوزههای مختلفی را شامل میشود و دارای سبک و سیاق منحصر به خود نیز میباشد. مشی مبارزه آیتالله مصباح در مبارزه با رژیم طاغوت، رازداری و عدم تظاهر را به شدت رعایت میکردند.
✳️ روش ایشان مبتنی بر مخفی کاری و رازداری و عدم تظاهر بود. همین امر باعث گردیده تا کسانی گمان کنند که در برههای از زمان در مبارزات ایشان، توقفی حاصل شده است اما در واقع این تاکتیک خاصی بود که ایشان در مبارزه برگزیده بودند.
🔺 این امر نه به خاطر ترس و وحشت از رژیم بود؛ بلکه ناشی از برگزیدن یک شیوه مبارزاتی مخفیانه بود که به اعتراف همگان پیامدهای خوبی هم داشت. به طوری که تا مدت های زیادی حضرت آیتالله مصباح برای ساواک شناخته شده نبودند.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
✅ منادی وحدت
🔶 علما اهل تسنن خوزستان چندین بار خدمت حضرت آیتالله مصباح رسیدند. آنها به قدری تعریف و تمجید کردند که گویا فقط ایشان به عنوان مراد آنها بودند، در حالی که آیتالله مصباح را همه میشناسیم که اهل ولایت هستند. این به خاطر رابطه عاطفی است که علامه با آنها برقرار کرده و آنها را به سمت شیعه و اسلام به معنای واقعی سوق داده است.
🔷 نمونه دیگر درباره برخی بزرگان علمی دانشگاه است به عنوان مثال آقای دکتر کنزیان از دانشگاه اینسبرگ اتریش، با ایشان رابطه علمی و عاطفی بسیار برقرار کرد. در اینجا صرف مسئله عاطفی نیست؛ زیرا همانطور که عرض کردم اساس کار آیتالله مصباح برپایه بینش و معرفت است بعد عاطفی هم باز بر اساس بینش مطرح است.
🔶 ایشان کتاب آموزش فلسفه آیتالله مصباح را در کشورش به عنوان کتاب درسی قرار داد. او از اتریش به ایران میآید که فقط دو سه ساعت جلسه با آیتالله مصباح داشته باشد و سؤالات فلسفی از ایشان بپرسد و برگردد.
✂️ برشی از یادداشت حجتالاسلام حقانی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_21
#وحدت
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت اول) 🔶 یکی از مهمترین خصوصیات آیتالله مصباح ی
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت دوم)
📖 انتشار نشریات بعثت و انتقام یکی از حوزههایی که آیتالله مصباح برای مبارزه با طاغوت در دوران قبل از انقلاب برگزیده بودند، انتشار نشریه بود؛ که میتوان از نشریاتی با نام بعثت و انتقام یاد کرد.
📌 بعد از بازداشت حضرت امام (ره) که منجر به رشد و فراگیری نهضت اسلامی شد، برخی از نیروهای مستعد و انقلابی حوزه بر آن شدند تا نشریهای به نام «بعثت» را منتشر کنند. این نشریه که رویکرد سیاسی و پرخاشگر داشت، توانست روزنهای هرچند کوچک اما نوظهوری را به روی پیروان امام (ره) بگشاید و تاثیرات ماندگاری را به جا گذارد.
🖋 آیتالله مصباح از جمله فعالان این نشریه بودند. حضرت آیتالله مصباح در این باره خود میگوید: بعد از این حضرت امام (ره) را به تهران بردند و مدتی تحت نظر و زندانی بودند، به این فکر افتادیم که سعی کنیم یک وسیله تکثیری فراهم کنیم و یک نشریهای را منتشر بکنیم. البته این کار ابتدا به وسیله چند نفر دیگر شروع شد که نشریهای به نام بعثت را سامان دادند. ما هم به عنوان یکی از نویسندگان با آنها همکاری داشتیم.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
✅ زبان گویایی در راه حق
🔰 استاد در دانشگاههای آمریکایلاتین در جمع صدها دختر، بحث حقوق زن و مرد را مطرح کردند. مسئله دیه، ارث و... از مسایلی است که به این سادگی برای یک غیر مسلمان قابل فهم نیست. وقتی این سخنان تمام شد، همه مجذوب سخنان ایشان شدند و دوست داشتند سخنان ایشان ادامه پیدا کند. تعدادی دانشجوی غیر مسلمان بودند که شاید از اسلام و انقلاب چیزی نمیدانستند یا کم میدانستند.
❇️ بارها شده که عدهای به لحاظ فکری نظرات متفاوتی با آیتالله مصباح داشتند، اما وقتی با ایشان در جلسهای صحبت میکردنند، راضی بودند. اینها شیوههایی بود که ایشان در برخورد با دیگران داشتند.
🔶 شاگردان ایشان هم همینطور بودند و وقتی با مردم مسلمان و غیر مسلمان ارتباط عاطفی برقرار میکردند، همین باعث میشد که اسلام به معنای صحیح، حداقل برای یک نفر یا چند نفر روشن بشود. ایشان عنایت داشتند به اینکه عدهای بیایند اینجا و ببینند این کشور و این جمهوری اسلامی را و اینها شیوههایی است که ما یاد گرفتیم.
✂️ برشی از یادداشت حجتالاسلام حقانی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_21
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
✅ متفکر برجسته
🔶 به نظر میرسد همان نقشی را که مؤسسه علامه آیتالله مصباح (مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی) در خود کشور جمهوری اسلامی داشته و دارد، میتوانیم برای خارج از ایران هم در نظر بگیریم و مسئله اساسی در این نقش، مسئله معرفتی است.
❇️ آیتالله مصباح در طول سالیان قبل از انقلاب، در دوران انقلاب و بعد از انقلاب در بحرانهای مختلف وظایفی را که ایشان در قبل از انقلاب برای خود تشخیص دادند و ضمن همراهی با بزرگان انقلاب مثل شهید بهشتی و شهید قدوسی که با پیروی از امام راحل(ره)به آنها همت گماردند، بالا بردن سطح بینش طلاب بود بر همین اساس برنامهی دقیقی برای ارتقای فکر دینی طلاب داشتند.
🔷ایشان دوست داشتند همین مسئله در برنامههای خارج از کشور هم اجرا شود. سفرهای خود استاد به کشور های مختلف جهان اعم از کشورهای آمریکایی اروپایی و عربی و کشورهای دیگر بر همین اساس بود.
✂️برشی از یادداشت حجتالاسلام حقانی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_21
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت دوم) 📖 انتشار نشریات بعثت و انتقام یکی از حوزه
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت سوم)
💡 پس از مدتی که از انتشار نشریه بعثت گذشت، آیتالله مصباح اقدام به انتشار نشریه دیگری به عنوان «انتقام» کرد. این نشریه با محتوایی تقریبا مشابه محتوای مقالات بعثت، اما کمی رادیکالتر توسط حضرت آیتالله محمد تقی مصباحیزدی تهیه، تنظیم، تکثیر و توزیع میشد.
🔰 در واقع، استاد همه کار این نشریه را از تهیه و نوشتن مقالات و اخبار و تایپ و چاپ و حتی دستهبندی و توزیع، خود به تنهایی انجام میداد و این علاوه بر همکاری صمیمانه ایشان با نشریه بعثت و نوشتن مقالات برای آن و یا شرکت در بعضی از جلسات آن در زمان انتشار بود.
🗞 آیتالله شهید بهشتی که از این جریان اطلاع داشتند، یکی از اعضای هیات موتلفه را جهت توزیع به عنوان رابط به حضرت استاد معرفی میکنند و این نشریات در بین اعضای هیات موتلفه به فروش می رسید و پولش را برای شماره بعد به استاد بر میگرداند. البته اکثر هزینههای این نشریه از جیب خود استاد تهیه میگردید.
📝 عضویت در گروه انقلابی یازده نفره یکی دیگر از کارهای مهم در جهت مبارزه با رژیم طاغوت آن بود که با هدف هماهنگی و همکاری نیروهای همفکر امام، تعداد محدودی از یاران و شاگردان امام (ره) تشکیلاتی به نام هیات مدرسین را شکل میدهند که بعدها تبدیل به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گردید.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
🔆 آنان که جز حق چیزی را نمیبینند
🌱 در روزگار پرحادثه و مواج دنیای کنونی، ترنم موزون کربلایی بر دل و جان بشریت گرفتار آمده و در گل و لای و لجنزار مادیات بسیار دلنشین و خوش آهنگ است.
کجایید ای شهیدان خدایی/ بلاجویان دشت کربلایی
❓آیا جنود شیطان و طاغوتها با چنین انسانهایی که با بال شهادت به حیات ابدی راه مییابند و در آرزوی چنین وصالی روز و شب در سجده و قنوت و راز و نیاز و نماز استغاثه جز «اللهم ارزقنا توفیق شهادت فی سبیلک» را زمزمه نمیکنند توان مقابله و رویارویی خواهند داشت؟
❤️ این همان رمز و راز قدرت پنهان و مستور پیروان راستین عاشورا است که همه قدرتهای ظاهری و تسهیلات پولادین و مخرب دنیا را به زیر میکشد همانگونه که در عاشورا رقم خورده و در شلمچه و فکه، در ضاحیه و غزه و پس از آن در تمام نقاط رویارویی حق و باطل.
✍🏻سید احمد رهنمایی
#شماره_13
#معارف
🆔 @farhang_puya
☑️ مقاومت حضرت زهرا (س) در برابر منافقین
➕ بعد از رحلت پیامبر (ص) بنابر اتمام حجت ایشان در غدیر حضرت علی امیرالمومنین بود ولی متاسفانه با کارشکنی منافقان مسلمان با روبهرو شد. این سالها، سالهای محنت شیعه بود و در این میان فاطمه (س) در مقابل حکومت مقاومت کرد و تا پای جان ایستاد.
🔸 فاطمه سلامالله یکی از مظاهر ایثار و جانبازی برای پاسداری از حرمت اسلام است که چند ده روزی بیشتر بعد از پدر دوام نیاورد و به مقام شهادت نائل شد.
💢 در سالهای حکومت حضرت علی (ع) که پنج سال و اندی به طول انجامید تشیع رونق گرفت و توانست پس از ۲۵ سال آزادانه اصول خود را تبلیغ کند در این روزگار شیعیان پی در پی مشغول مبارزه با عناصر فاسد داخلی مانند جنگ جمل بودند و میتوان این دوره را اوج جهاد و شهادتطلبی شیعه دانست.
🔹 یکی از پیامدهای دوره حاکمیت تشیع به شهادت رسیدن بزرگان شیعه خصوصاً در جنگ صفین بود در این جنگ امام علی شیعیان چون عمار یاسر، ذوشهادتین، سهل بن حنیف و... را از دست داد هرچند این اقدام خسارت جبران ناپذیر برای شیعیان بود ولی اندیشه مبارزه و شهادت و تشیع و رویارویی شیعه شکل تازهای به خود گرفت که در طول تاریخ شجره طیبه مبارزه از همین سرچشمه سیراب میشود.
📝 فائزه اسکندری
#شماره_13
#تاریخی
#ایام_فاطمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت سوم) 💡 پس از مدتی که از انتشار نشریه بعثت گذشت،
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت چهارم)
☑️ آیتالله مصباح به عنوان مسئول بخش تبلیغات این هیات (مدرسین) انتخاب می شود و اساسنامه بسیار پرمحتوا و پرماجرای هیات را می نویسد.
⭕️ آیت الله مصباح در رابطه با این تشکیلات، اهداف و چگونگی شکلگیری آن میگوید: در ابتدای نهضت فعالیتها به صورت حرکتهای پراکنده و کارهای ساده سیاسی از قبیل تظاهراتی محدود و پخش اعلامیههای متفرق بود و حتی بزرگان حوزه هم از هر جهت، توافق و هماهنگی لازم را نداشتند. طبعا دیگران هم کارهایی که انجام میدادند، سازمان یافته و برنامهریزی شده نبود، ولی به هر حال با کمک بعضی از دوستان، فعالیتهایی به صورت اجتماعی یا انفرادی انجام میدادیم تا اینکه مبارزات در پانزده خرداد به اوج خود رسید و حضرت امام (ره) را بازداشت کردند.
🗯 در این بین افرادی که علاقهمند به ادامه مبارزه بودند، گفتند: حال که امکان دسترسی مستقیم به شخص حضرت امام (ره) نیست، خوب است افراد با تجربهتر و کسانی که دارای فکر بهتر و موقعیت اجتماعی بالایی هستند با یکدیگر همکاری داشته باشند و تشکلی پدید آید تا فعالیتهای پراکنده تمرکز پیدا کند و یک نوع رهبری در مورد کارهای مردمی وجود داشته باشد.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت چهارم) ☑️ آیتالله مصباح به عنوان مسئول بخش تبل
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت پنجم)
📍 این فکر باعث شد تا افرادی که امتیازاتی یا سوابق و موقعیتهای اجتماعی داشتند با هم ارتباط برقرار کنند یا ارتباطهای قبلی را عمیقتر کنند. کم کم این فکر به وجود آمد که باید تشکیلات واحدی در بین روحانیت به وجود آید تا بتواند مبارزات را رهبری کند.
🔰 به خصوص با توجه به تجربیاتی که در عدم هماهنگی مراجع بعد از تبعید حضرت امام (ره) دیده میشد و اختلاف سلیقههایی که بین آنها پدید آمده بود و در مردم هم اثر میگذاشت، لذا احساس شد که باید در بین فضلای حوزه که در سطح پایینتری از مراجع بودند، هماهنگی و وحدتی ایجاد شود.
🔘 طرح ایجاد تشکلی سیاسی - روحانی ریخته شد و گروهی که به «گروه یازده نفری» معروف شد، به وجود آمد. برای این مجموعه اساسنامهای تنظیم و کمیتههایی در نظر گرفته شد و سعی گردید که این تشکل تقویت شود و فعالیتهای مبارزاتی با این مجموعه ارتباط پیدا کرده و شکل بگیرد و توسط آن رهبری شود»
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت پنجم) 📍 این فکر باعث شد تا افرادی که امتیازاتی
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت ششم)
🔻 آیتالله مصباح در این رابطه میگوید: جمعیتهای مؤتلفهی اسلامی به دستور حضرت امام با اتحاد هیأتهای مذهبی تشکیل شد و نمایندهای از امام خواستند و امام چند نفر را به عنوان نماینده معرفی کردند، از جمله شهیدمطهری و شهیددکتربهشتی که نقش محوری داشتند...
🖇 در جلساتی که در تهران تشکیل میشد و آقایان آن را اداره میکردند و ادارهی یکی از آنها هم به عهدهی من بود، فعالیتهایی برای تغذیهی فکری، سیاسی، اعتقادی و مذهبی انجام میگرفت.
↙️ گروههایی روزنامهها را مطالعه کرده و اخبار مهم آن را استخراج میکردند و بعضی دیگر رادیوها را گوش میدادند. من در قم چند رادیوی عربی را گوش میکردم و مطالبش را یادداشت مینمودم و سپس هفتهای یکبار به تهران میرفتم و مطالب را تحویل شهید باهنر میدادم، تا در آن جلسات مطرح شود.
➕ از طرف دیگر، برای تقویت بنیهی فکری و اعتقادی افراد کار میشد، از جمله یک بخش مباحثی که من مطرح میکردم، بحث حکومت اسلامی بود و این که حکومت مورد نظر اسلام چه مبنای نظری و چه پایههایی دارد.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت ششم) 🔻 آیتالله مصباح در این رابطه میگوید: جمعی
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت هفتم)
🔖 آقای مصطفی حائریزاده ـ اعضای فعال هیأتهای مؤتلفه در دوران مبارزه با استبداد ستم شاهی ـ خاطرهی جالبی را از رابطهی شهید بهشتی و آیتالله مصباح در خصوص مؤتلفه اسلامی میگوید: وقتی حضرت آیتالله بهشتی میخواستند به آلمان تشریف ببرند ـ قبل از اینکه تشریف ببرند در جلسات مؤتلفه فرمودند، در مدت زمانی که من نیستم، به جهت حرکتهای سیاسی و تشکیلاتی دو نفر را به شما سفارش میکنم و دیگر با خود شماست که از این دو نفر به نحو لازم و مقتضی استفاده کنید.
🔺 این دو نفر یکی مرحوم شهید باهنر بود و یکی هم آقای مصباح یزدی، که آنجا برای اولین بار اسم آقای مصباح به گوش من خورد و آشنایی ما با آقای مصباح از آنجا شروع شد. میدانید که ما در رأس مؤتلفه، پنج روحانی بزرگوار داشتیم: شهید محلاتی، شهیدمطهری، شهیدبهشتی، شهیدباهنر و آیتالله مصباحیزدی.
🔻 از مرحوم امام خواسته بودیم در مسائل مختلفی که پیش میآید، مثل انتشار اعلامیه یا برپایی تظاهرات سیاسی، اگر دسترسی به شما پیدا نکردیم، چه کنیم؟ امام فرموده بودند، حضرت آیتالله بهشتی و آقای مطهری هستند، به اینها مراجعه کنید. حالا ببینید آیتالله بهشتی که این طور مورد اعتماد امام بودند، برای کارهای بسیار خطیری که ما داشتیم آقای باهنر و آقای مصباح را به عنوان جانشین خود معرفی کردند و فرمودند من در تمام قم در بین آقایان، آقای مصباح یزدی و آقای باهنر را معرفی میکنم.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
👆🏼نشریه فرهنگ پویا ویژهنامهی ارتحال
حضرت علامه مصباح یزدی(قدسسره) را منتشر کرد
🌑 شما میتوانید این ویژهنامه را از اینجا 👇 مطالعه و یا دانلود کنید
http://dpfqom.iki.ac.ir/sites/default/files/Vijenameh.pdf
🆔 @difqom
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت هفتم) 🔖 آقای مصطفی حائریزاده ـ اعضای فعال هیأت
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت هشتم)
📝 یکی دیگر از فعالیتهای مبارزاتی آیتالله مصباح صدور اعلامیه و انتشار نامههای سرگشاده در دوران پر التهاب نهضت اسلامی از سوی بزرگان که مورد اعتماد مردم بودند، تأثیر به سزایی در حل معضلات انقلاب و پیشبرد آن داشته است. از این رو آیتالله مصباح به همراه دیگر علما به مناسبتهای مختلف اعلامیهها و نامههای سرگشادهی مزبور را امضا و تأیید میکردند که به آنها اشاره میکنیم:
1️⃣ نامهی اعتراضآمیز فضلا و مدرسین حوزه علمیه قم به هیأت دولت نسبت به بازداشت حضرت امام (ره) 8/مهر/42
2️⃣ نامه جمعی از علما به آیتاللهالعظمی میلانی در تجلیل و دفاع از حضرت امام (ره) 9/دی/43
3️⃣ نامهی جمعی از علما به آیتاللهالعظمی مرعشی نجفی در تجلیل و دفاع از حضرت
امام (ره)11/دی/43
4️⃣ نامهی جمعی از علمای حوزه به هویدا دربارهی اوضاع نابسامان ایران 29/اسفند/43
5️⃣ نامه فضلا و محصلین یزدی به هویدا در اعتراض به تبعید حضرت امام (ره) اسفند/43
6️⃣ نامهی جمعی از استادان حوزهی علمیه قم به نخست وزیر دربارهی هجوم مأمورین رژیم به حرم حضرت معصومه (ع) 5/فروردین/44
7️⃣ نامه جمعی از علما و استادان حوزهی علمیه قم به هویدا درباره وضعیت امام (ره) 12/فروردین/44
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت هشتم) 📝 یکی دیگر از فعالیتهای مبارزاتی آیتالله
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت نهم)
8️⃣ نامه فضلا و محصلان حوزهی علمیه قم به حضرت امام (ره) در ادامهی تبعید ایشان از ترکیه به نجف مهرماه/44
9️⃣ نامهی جمعی از فضلای یزدی مقیم قم به امام (ره) در پی ادامه تبعید ایشان 3/آبان/44
0⃣1️⃣ نامهی جمعی از علما و فضلا به هویدا در اعتراض به ادامه تبعید امام (ره) 30/آبان/44
1️⃣1️⃣ نامهی جمعی از فضلا و محصلان حوزهی علمیه به مراجع ایران و عراق در اعتراض به بازداشت جمعی از فضلا فروردین/45
2️⃣1️⃣ تلگرام به برخی از فضلای حوزه در حمایت از آنان و اعتراض به بازداشت ایشان، فروردین/45
3️⃣1️⃣ نامهی اساتید حوزهی علمیهی قم به امام 14/خرداد/49
4️⃣1️⃣ اعلامیهی اساتید و فضلا دربارهی فاجعه خونین 19دی قم 12/بهمن/56
5️⃣1️⃣ اعلامیهی حادثهی کشتار یزد 16/فروردین/57
6️⃣1️⃣ اعلامیهی راجع به اوضاع اسفبار ایران 25/فروردین/57
7️⃣1️⃣ نامهی جمعی از استادان حوزهی علمیه قم، به رئیس جمهوری فرانسه در حمایت از حضرت امام (ره) 18/آذر/57
↙️ علاوه بر تایید و امضای آیتالله مصباح، گاه اعلامیهها و نامهها را انشاء و یا با دست خط خود مینوشتند.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت نهم) 8️⃣ نامه فضلا و محصلان حوزهی علمیه قم به ح
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت دهم)
💠 مبارزه با اندیشههای انحرافی یکی دیگر از فعالیت های مبارزاتی علامه مصباحیزدی بود که به آنها اشاره میکنیم:
⚠️ با شروع نهضت اسلامی و استقبال گسترده از اندیشههای دینی، عدهای خواسته و هوشمندانه و برخی ندانسته و ناآگاهانه کالای افکار غربی و شرقی را به بازار تقاضای عمومی تزریق کردند و آگاهان نکتهسنج و متعهد را به نگرانی و تکاپو واداشتند.
💥 آیتالله مصباح از جمله افراد ژرف اندیش و ظریفبینی بود که در مقابل این جریانهای به ظاهر انقلابی عکسالعمل نشان داد و با جسارت به مبارزه با آنها پرداخت.
🔻 در خاطرات منتشر شده آیتالله مصباح، در اینباره آمده است: در آن زمان نسبت به مسائل مذهبی یک گرایش های التقاطی پدید آمده بود. بنده روی سلیقه خاصی که داشتم، نسبت به این مساله خیلی حساس بودم...
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت دهم) 💠 مبارزه با اندیشههای انحرافی یکی دیگر از
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت یازدهم)
🔹 کسانی از افراد انقلابی و علاقهمند به اسلام و روحانیت و امام (ره) بودند که صریحا میگفتند ما باید اقتصاد سوسیالیستی را در ایران پیاده کنیم. تنها راه صلاح کشور این است که اقتصاد ایران سویالیستی بشود یا کسان دیگری بودند که صریحا میگفتند مارکسیستها یک بخشی از اسلام را گرفتهاند و ما هم یک بخش دیگری را.
🔘 حقیقت اسلام دو چیز است، یکی اعتقاد به خدا و معنویت و یکی هم عدالت اجتماعی که عدالت اجتماعیاش را مارکسیستها گرفتهاند و اعتقاد به خدایش را ما، این جهت هم بنده تنها بودم و بعدها مرحوم شهید مطهری هم در این مسیر قدم برداشتند.
🔸 کاری که آن وقت میتوانستم بکنم، یکی این بود که آنچه مربوط به مسائل عقیدتی میشد را در کلاس در خلال مطالب مطرح کنم و یکی هم در جلساتی که با مردم اعم از طلاب و قشرهای دیگر مردم از بازاریها و دانشگاهیها داشتیم در آنجا مطرح کنم... این دو راه در اختیار ما بود.
🔹 نه روزنامهای میتوانستیم داشته باشیم، روزنامهها همه در اختیار دولت بود و کسی اگر میخواست در روزنامه چیزی بنویسد، اولا تحت تاثیر شدید دستگاه بود و ثانیا یک نوع همکاری با دستگاه تلقی میشد و نه راه دیگری برای برخورد با این نوع افکار داشتیم.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره) (قسمت یازدهم) 🔹 کسانی از افراد انقلابی و علاقهمند به
💢 سوابق مبارزاتی مرحوم علامه مصباحیزدی (ره)
(قسمت دوازدهم)
🔻 اولا من منبری نبودم و ثانیا اگر منبری هم بودم، در آن وقتها منبر رفتن کار آسانی نبود و به امثال ما اجازه منبر رفتن نمیدادند. این بود که ما سعی کردیم برای مبارزه با جریان التقاط فقط از این دو وسیله استفاده کنیم...
⬅️ به هر حال، ما یک تنه در این میدان قدم گذاشتیم و حالا نمیدانم که چه قدرش در پیشگاه الهی مقبول واقع شده، ولی جریانات بعدی نشان داد که فکر ما غلط نبوده و احساس خطرهایمان به جا بوده است.
🔹 پس از انقلاب مبارزات ایشان با گروههای انحرافی و افکار انحرافی همچنان با شجاعت ادامه داشت؛ و ملامت ملامتکنندگان و ترور شخصیتی ایشان توسط رسانههای معاند خارجی و داخلی وابسته به هیچ عنوان مانع از بیان حق و حقیقت از سوی ایشان نگردید.
🔸 تلاشهای این فقیه برجسته در بیان حق و حقیقت و از سوی دیگر غیرت این مرد بزرگ در دفاع از ولایت فقیه و حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، به میزانی موثر و عمیق بود که او را به خار چشم دشمنان این نظام و انقلاب مبدل کرد.
#ویژه_نامه
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💠 شهادتطلبی برگه برنده اسلام
☑️ یافتهها و دستاوردهای تاریخی از صدر اسلام تاکنون بیانگر این واقعیت شگرف است که فرهنگ شهادتطلبی به عنوان کارآمدترین و موثرترین عنصر در حفظ اسلام و پیشبرد اهداف مقدس آن عمل میکند و در ذره ذره فرهنگ شهادتطلبی، زندگی موج میزند.
❇️ همین فرهنگ سبب شده است که اسلام ناب محمدی از صدر اسلام و با وجود تعداد اندک مسلمانان ولی با ایمان و برخورداری از روحیه شهادتطلبی به سرعت گسترش و سیر صعودی یابد. اهمیت و نقش بینظیری این فرهنگ تا آنجا پیش میرود که حفظ و بقای اسلام در بسیاری از صحنه شهادتطلبی و جانبازی رهروان راستین شریعت وابسته میشود.
🔰 آن هنگام که مشرکان درصدد به شهادت رساندن پیامبر (ص) بودند ایشان برای رهایی از این خطر قصد هجرت به مدینه کردند و از علی (ع) خواستند تا به جایشان در بستر بخوابد. ایمان علی (ع) و تأسی از فرهنگ شهادتطلبی باعث این ایثار بزرگ شد چرا که احتمال شهادت او به جای حضرت رسول (ص) بسیار زیاد بود ولی حضرت شهادت را با آغوش باز پذیرفت.
📝 فائزه اسکندری
#شماره_13
#معارف
#شهید_مقاومت
#مرد_میدان
🆔 @farhang_puya
✔️ آیتالله خامنهای؛ نعمت عظیم مسلمانان
💠 علامه مصباحیزدی (ره):
🔹 شخصیت ایشان برای هر مسلمانی، به خصوص مسلمان ایرانی و به ویژه مسلمان شیعه ایرانی آنقدر نعمت عظیمی است که همه نعمتهای دیگر با آن قابل مقایسه نیست؛ یعنی اگر همه نعمتهای مادی را در یک کفه بگذاریم و این نعمت را در کفه دیگر، ارزش و نفع وجود شخص ایشان به عنوان یک نعمت برای فرد فرد ما، نه برای کل جامعه از مجموع نعمتهای مادی که خدا به هر فردی میدهد بیشتر است.
🔸 البته نعمت معرفت خدا و ولایت اهلبیت (علیهمالسلام) جای خود را دارد. بنابراین اگر ما بخواهیم با اعداد و ارقام ارزش نعمت وجود ایشان را برای هر فردی تعیین کنیم این کار نشدنی است.
#شماره_22
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت اول)
📚 یکی از فعالیتهای استاد در بعد از انقلاب، حضور فکری و فیزیکی حضرت علامه در دفاع مقدس است. به گونهای که ایشان به همراه فرزندان در جبههها حضور مییافتند که حضور ایشان در منطقه جنگی فاو و نیز سخنرانی در قرارگاه خاتم ارتش به یادها مانده است که مجموعه آن سخنرانیها که برای طلاب و رزمندگان ایراد میشد، با عنوان «جنگ و جهاد در قرآن،» سالها بعد منتشر شد.
⚔️ نزدیکان ایشان همچون فرزندان و داماد و نیز برخی اطرافیان نیز به طور جداگانه در جبههها حضور مییافتند تا آنجا که چند تن از شاگردان ایشان به مقام شهادت نائل آمده و تا امروز که موسسه ایشان حتی شهید مدافع حرم نیز تقدیم جامعه اسلامی کرده است.
🌹 یکی از شهدای شاخص و برجسته (شهید مصطفی ردانیپور ) بود که مدتی در جلسات آیتالله شرکت میجست و استاد نیز توجه خاصی به این شاگرد جوان خود داشت.
#ویژه_نامه
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت (قسمت اول) 📚 یکی از فعالیتهای استاد در بعد از انقلاب، حضور فکری و فیزیک
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت دوم)
💬 یکی از دوستان شهید میگوید: رسم شهید مصطفی ردانیپور این بود که بعد از عملیاتها در فرصتهای مرخصی به قم میآمد و ضمن زیارت حضرت معصومه (س)، رزمندگان را به دیدار علما میبرد. یکبار بعد از دیدار با آیتالله مظاهری، به موسسه در راه حق رفتیم در راه پلههای موسسه در راه حق بودیم که دیدیم آیتالله مصباح یزدی در حال بالا آمدن از پلهها است.
⚡️ ایشان قبل از انقلاب، استاد مصطفی بود و مصطفی هم به ایشان ارادت قلبی داشت به محض این که مصطفی به استادش دست داد، آیتالله مصباح خم شد، دست مصطفی را بوسید. مصطفی تکانی خورد و رنگش از شرم سفید شد. آیتالله این قدر سریع این کار را کرد که مصطفی نتوانست هیچ واکنشی نشان بدهد و خشکش زد.
↙️ بعد از آن مصافحه شد و خدمت استادش عرض ادب نمود. آیتالله مصباح دست شاگردی را بوسید که درس و بحث را رها کرده و به میادین جهاد رفته بود. این عمل آیتالله، معنای زیادی داشت.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت (قسمت دوم) 💬 یکی از دوستان شهید میگوید: رسم شهید مصطفی ردانیپور این بود
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت سوم)
📖 پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی، تقویت مبانی فکری و ایدئولوژیکی مسلمانان غیرایرانی به طور جدی توسط حضرت علامه مصباح پیگیری میشد.
🎙 ارتباط با کشورهای مختلف غیر مسلمان و نیز ارائه مقالات و برگزاری کنفرانس و سخنرانی در دهها کشور، پس از دوران جنگ تحمیلی به طور چشمگیری افزایش یافت.
✳️ در سالهای اخیر، تقویت بنیه فکری و روحی رزمندگان اسلام در جبهه مقاومت نیز مورد توجه استاد قرار گرفت. برگزاری دورههای عقیدتی برای جبهه مقاومت و رزمندگان لبنان و نیز خط دهی به روحانیون سپاه قدس و تبیین دستاوردهای مقاومت در منطقه و جهان از جمله مواردی است که به طور مکرر از سوی حضرت آیتالله صورت پذیرفته است.
💢 در این میان تقویت عاطفی و روحی رزمندگان و نیز خانوادههای شهدای شاخص و فرماندهان مقاومت همواره مد نظر حضرت آیتالله بود.
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت (قسمت سوم) 📖 پس از پایان یافتن جنگ تحمیلی، تقویت مبانی فکری و ایدئولوژیک
✅ دفاع مقدس و جبهه مقاومت
(قسمت چهارم)
☑️ دیدار با خانوادههای شهدای مقاومت لبنان و عراق، دلجوییها و دیدارهای مکرر ایشان با خانواده شیخ زکزاکی و بانوان شیعه کویت و خانواده عماد مغنیه و نیز ارتباط با سیدحسننصر الله (دبیر کل حزبالله لبنان) و شیخ نعیم قاسم (جانشین دبیر کل حزبالله لبنان)
➕ و از طرفی حمایت و پشتیبانی معنوی از حزبالله لبنان و خط مقاومت در منطقه به خصوص سپاه قدس و ارتباط ویژه با سردارحاجقاسم سلیمانی، نشان از دغدغههای جدی حضرت آیتالله نسبت به جبهه مقاومت در مبارزه با کفر و استکبار و صهیونیزم جهانی است.
🔚 حجتالاسلام علی شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس، بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی به محضر آیتالله مصباح میرسند و در نقل خاطرهای میگوید: ما درجلسات شورای نیرو [سپاه قدس] مباحثی را از کتاب شما در شورا میگفتیم. یک روز قضیه حضرت موسی را گفتم که خدا فرمود: این بار باید با کسی بیایی که از خودت بدتر باشد...
ادامه دارد...
#ویژه_نامه
#عمار_انقلاب
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya