⁉️ اهداف دین؟!
✍ سید عبدالمجید اشکوری:
🔘 دین اسلام مجموعهای است از عقاید، احکام و اخلاق که سلسلهای از باورها قوانین و اصول ارزشی را در بر میگیرد و پیامبر اسلام آن را از مبدا وحیانی دریافت کرده و ضمن ابلاغ وظیفهی تعلیم، تفسیر و اجرای آن را بر عهده داشته است. قرآن کریم، سنت (گفتار، رفتار و تقریر معصوم) عقل و اجماع از منابع دین اسلام به شمار میآیند.
✅ هدف دین، تأمین #سعادت_حقیقی انسان در زندگی دنیوی و اخروی است که در سایه هدایت خاص حاصل میگردد. این هدایت کل افراد جامعه را در عرصههای گوناگون اجتماعی، اقتصادی، اعتقادی و سیاسی در بر میگیرد.
🔚 به همین دلیل اسلام در ابعاد و زمینههای گوناگون احکام و قوانین خاص و عام دارد. هدف از اجرای این قوانین، هدایت انسانها در مسیر دینداری است و به همین دلیل #صراط_مستقیم به عنوان مسیر هدایت و راه رسیدن به سعادت معرفی شده است.
#معارف
#شماره_43
🆔 @farhang_puya
💪 نیروهای جهادی کمر کرونا را شکستند!
❇️ در هفته نخست اسفندماه ١٣٩٨ که نگرانی و ترس عمومی از شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور به وجود آمده بود، طلاب و نیروهای مردمی جهادگر در قم با تشکیل گروههای مختلف جهادی و کمک کادر درمانی و پزشکی شتافتند.
💠 این خطشکنی آنها الگوی تشکیل گروههای جهادی برای مقابله با کرونا در سراسر کشور شد. قم برای مقابله کرونا بسیج شد، جامعه دینی و نهادهای مذهبی بالاترین همکاری را با ستاد ملی کرونا انجام دادند.
✅ علما، روحانیون و طلاب حوزههای علمیه نیز در کنار کادر درمان ایستاده و #اجتماعی_ایمانی بزرگی را برای مقابله با کرونا در قم به وجود آوردند.
✍️ کمیل محسنی
#شماره_43
#جامعه
#بلا
🆔 @farhang_puya
✔️ علامه مصباح؛ هدیه الهی به جامعه اسلامی
🎙 آیتالله سیدمحمدرضا مدرسی:
✅ این شخصیت بزرگ از اول یک هدیه الهی به حوزههای علمیه و جامعه اسلامی بود. خداوند بزرگ ابعاد مختلفی را در این وجود عزیز به ودیعه گذاشته بود.
🔰 استعدادهای متعددی از نظر ظاهر و معنا در ایشان بود. به اندازهای که بنده طی ۵۰ سالی که خدمت ایشان بودم، اطلاع دارم، این بزرگوار بعد از تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه یزد شدند و مورد عنایت خاص بود.
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
◾️ مرزبان بیدار!
✍ آیتالله سیدمحمدرضا مدرسی:
🔹 انصافاً ایشان [علامه مصباح] یک مرزدار آگاه بود! در راه خدا از هیچ سرزنشی نمیترسید. ایشان وقتی احساس میکرد که باید با فکر انحرافی و التقاطی مبارزه کند همچون مولایش امیرالمومنین (علیهالسلام) شجاعانه، عالمانه و زیرکانه به وظیفه خود عمل میکرد.
🔸 صفیالدین حلی در شأن امیرالمومنین (عليهالسلام) گفته است: «جمعت فی صفاتک الاضداد؛ فلهذا عزت لک الاتداد». صفات ضد در ایشان جمع شده بود.
🔹 حضرت علامه مصباح (ره) در عین اینکه بسیار متواضع بود، عابد هم نیز بود. به اساتید نزدیکان، شاگردان و دوستان خود بسیار احترام میگذاشت، اما وقتی قضیه اسلام و دفاع از اسلام پیش میآمد، همه این ملاحظات را کنار میگذاشت و گاهی دوستان هم از ایشان میرنجیدند، ولی ایشان تشخیص وظیفه داده بود و محکم و استوار عمل میکرد.
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
💠 کوشش کن باور کنی که سرباز آقا امام زمان هستی!
🔹 یکی از ویژگیهای حضرت استاد آیتالله مصباحیزدی این بود که مسیر حوزه و طلبگی را مسیر امام زمان (عج) میدانستند و طلبهها را سرباز حضرت تلقی میکردند.
↙️ یک بار طلبه مبتدی به من گفت ممکن است برای من از ایشان وقتی بگیرید؟ بهرغم پرکاری استاد، ایشان بلافاصله قبول کرد. وقتی موعد مقرر رسید آن طلبه از من نیز خواست که با هم خدمت استاد برسیم. بعد از اینکه صحبتهای این طلبه تمام شد حضرت علامه تاملی کردند و فرمودند: «کوشش کن باور کنی که سرباز آقا امام زمان هستی!»
🔰 این طلبه خیلی باهوش بود. برقی به چشمش زد و گویی اشباع شد. گویی ایشان به قدر یک کتاب سخن گفته باشد. واقعاً برخی جملات و هدایتهای ایشان کوتاه و پربار بود.
📝 حجتالاسلام میرسپاه
#حوزه_علمیه
#روحانیت_اصیل
#عمار_انقلاب
#شماره_45
🆔 @farhang_puya
⁉️ ویژگیهای یک مبلغ دینی چیست؟
💯 از ویژگیهای ضروری برای مبلغ، توانایی شناخت مخاطب و ظرفیت فکری و روحی اوست. تا زمانی که با ظرفیت فکری و روحی مخاطب و زمینههای ذهنی و روانی و میزان اثرپذیری وی آشنا نباشد در تبلیغ موفق نخواهد شد.
⚡️ آموزههای دینی و ضرورت توجه به میزان درک و فهم و ظرفیتهای روحی-روانی مخاطب تاکید دارند، به گونهای که در تنظیم سطح پیامهای دینی با تواناییهای فکری و ظرفیتهای عقلانی مخاطب یکی از اصول تبلیغی پیامبران دانسته شده است.
💥 یک مبلغ دینی علاوه بر شناخت ظرفیت عقلانی مخاطب، باید از نیازهای فکری و معنوی مخاطب خویش نیز مطلع باشد و به زمینهها و شرایط روانی، اجتماعی، فرهنگی، علمی، فکری و مذهبی و... تا حد امکان توجه نماید.
🖇 حجتالاسلام داودآبادی/اسماعیل بیوکافی
#حوزه_علمیه
#شماره_26و27
🆔 @farhang_puya
❎ به خداوند امیدوار باش!
💠 حضرت امام صادق (عليهالسلام):
⚠️ به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداوند بیم داشته باش، بیمی که تو را از رحمتش ناامید نگرداند.
📚 وسائلالشیعه، ج ١۵، ص ٢١٨
#حدیث
#شماره_43
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
⁉️ بهترین مردم کیست؟؟
✔️ امیرالمومنین (علیهالسلام): بهترین مردم کسی است که نفع رساننده مردم باشد.
✔️ پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله): ارجمندترین مردم کسی است که آنچه را که برایش سودی ندارد رها کند.
✔️ حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها): بهترین شما کسانیاند که با مردم نرمترند و زنان خویش را بیشتر گرامی میدارند.
✔️ حضرت امام سجاد (عليهالسلام): کسی که به آنچه خداوند بر او واجب ساخته است عمل کند از بهترین مردمان است.
✔️ امام علی (عليهالسلام): پرهیزکار را سه نشانه است؛ اخلاص در عمل کوتاهی آرزو و بهره گرفتن از فرصتها.
📚 گردآوری: هادی مازندرانی
#جامعه
#شماره_42
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | گاهی دوستان ما یک حرفی هم نسبت به ما می زنند، خب بزنند!
🔹 اگرنیت آنان صالح است، آنها ثواب خود را خواهند برد، به ما هم ضرری نخواهد رسید.
📆 ٢۴ اردیبهشت ١٣٩٢
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya
💯 انقلابی بودن نیاز به تحلیل و مطالعه دارد!
💠 حضرت آیتالله جوادی آملی:
⭕️ ما بخواهیم به مردم بگوییم شما انقلابی باشید... آقایان! انقلابی بودن با سفارش و موعظه حل نمیشود، انقلابی بودن مثل درسهای مجلس ترحیم و مجلس فاتحه نیست که انسان با سفارش حل کند.
💢 انقلاب حداقل یک #علم_قوی_غنی میخواهد مثل نهجالبلاغه. این را حوزویان و دانشگاهیان ما باید بدانند، نهج البلاغه یک علم جانگیری دارد ولی آن مقداری که برای اداره کشور کافی باشد، این مقدار را میتوان از آن استنباط کرد.
‼️ اگر کسی بخواهد انقلابی باشد، باید جریان سقیفه را کاملاً بداند، جنگ جمل را بداند چطور علی بن ابیطالب را با آن عظمت و جمال و جلال علمی که داشت خانهنشین کردند. امروز که دشمن نفوذیتر و آگاهتر است و سیاستبازتر و خطرناکتر است!!
#انقلاب_اسلامی
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
🔹 با ارتحال #علامه_مصباح در دیماه 1399، در کنار موجي از پيامها و يادداشتهاي تسليت و تمجيد از ایشان، نوشتارها و گفتارهايي نيز با رويکرد انتقادي و بعضا #اتهاماتی دربارة ايشان مطرح گردید.
🔻 «سرو و طوفان» مجموعهاي از پنج يادداشت، مقاله و گفتار از سوي افرادِ نسبتا شاخصِ منتقد و مخالفِ آيتالله مصباح است. در نخستين روزهاي بعد از وفات ايشان به همراه پاسخهاي علمي ارائه شده بدانهاست.
🔆 ضمن باور و تأکيد بر اين نکته که آيتالله مصباح، مصون از خطا نبود و انديشهها و نيز عملکرد و تشخيص وي از جمله در مسائل سياسي ميتواند مورد نقد قرار گيرد، به نظر ميرسد در برخي رويکردهاي انتقادي به ايشان، اصول و نکات عقلايي ـ که در بررسي انديشه و عملکرد يک متفکر، توجه به آنها ضروري است ـ آگاهانه يا از سَرِ غفلت و جهل، رعايت نميشود؛ اموري چون:
1. احرازِ اصالتِ مطالبِ منتسب به انديشمند و پرهيز از ارائة تحليل و قضاوت بر مبناي مطالب مشکوک و شايعات
2. توجه به تفاوت ساحت انديشه با عمل سياسي (بهرغم ارتباط آن دو با يکديگر)
3. شناخت فضا و شرايط حاکم بر نوشتار، گفتار و عمل متفکر
4. جامعنگري در بررسي انديشههاي متفکر در موضوع خاص و پرهيز از داوري بر اساس تتبع ناقص
5. تلاش براي دوري از تأثير احساسات (مثبت يا منفي) در تحليل و داوري درباره انديشه و عمل انديشمند.
🔹 بررسي انتقادي آثار و انديشههای آيتالله مصباح، اگر بهصورت صحيح، علمي و بهدور از احساسات و عقدهگشايي صورت گيرد، نهتنها فاقد ايراد است، بلکه براي انديشهپردازي اسلامي و نظام جمهوري اسلامي ايران پرثمر خواهد بود.
👇👇👇👇
🆔 @farhang_puya
سرو و طوفان (پاسخ به شبهات درباره آيتالله مصباح) همراه طرح جلد.pdf
2.2M
🔴 گروه تاريخ انديشه معاصر مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) به صورت غيررسمي منتشر کرد:
🔴 سرو و طوفان: پاسخ به شبهات درباره آيتالله مصباح (رضوانالله علیه)
⏹ واکاوي انتقادي نوشتارها و گفتارهايي از آقايان:
🔘 رسول جعفريان
🔘 عبدالکريم سروش
🔘 عباس عبدي
🔘 محسن کديور
🔘 مهدي نصيري
🔵 با آثاري از:
🔸 محمد جعفري هرندي
🔸 عليرضا جوادزاده
🔸 قاسم شباننيا
🔸 احمد فربهي
#علامه_مصباح
#عمار_انقلاب
🆔 @farhang_puya