📌 اصلاح دانشگاه از زمانی آسان میشود که کار تربیتی از سنین دانشآموزی آغاز شود
🎙 حضرت امام خمینی (ره):
🔹دانشگاهی که حق نداشت از مصالح ایران و اسلام صحبت کند، دانشگاهی که نماز خواندن در آن عیب بود، دانشگاهی که تمام گرفتاریهای ما منشأش در آن بود، دانشگاه نبود.
🔸 شما باید کوشش کنید و دانشگاه را اصلاح کنید و احساس کنید که اسلام است که میتواند دانشگاه را اصلاح کند.
🔹 اصلاح دانشگاه زمانی آسان است که فرزندانمان را از دوره دانش آموزی زیر نظر بگیریم که اگر فرزندانمان در کودکی درست تربیت شدند، دانشگاه زحمتش کمتر میشود.
#علوم_انسانی
#شماره۱۶
🆔 @farhang_puya
💢 حفظ عفت عمومی، جزء لاینفک مدینهٔ فاضله نبوی و علوی
🔹 مقیاس سنجش رشد و کمال در جوامع اسلامی، مدینهی فاضلهی نبوی و علوی است؛ چرا که معصومین علیهم السلام اندیشههایشان بر اساس علوم الهی و قرآن کریم میباشد. یکی از صفات مهم و لاینفک این مدینههای فاضله، وجود روشهایی نیکو و دستورالعملهایی بخردانه برای ایجاد عفت عمومی و رعایت آن در اجتماع است.
🔸 پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و امیرالمؤمنین علی علیه السلام که مظهر عفت بودند، دستوراتی برای رسیدن به این امر مهم در اجتماع دارند که سامان یافتن جوامع منوط به رعایت کامل آنها میباشد. امروزه جوامع غیر مسلمان برای سلامت محیطهای علمی، آموزشی، فرهنگی و عمومی، ضوابط و قوانینی برای رعایت پوشش و عفت در پوشش افراد تنظیم کردهاند.
🔹 توجه به آنان ما را به این فکر وادار میکند که کشور اسلامی ما نیز در حوزههای مختلف اجتماع، تا چه اندازه به سمت الگوی اصیل جامعهی نبوی
و علوی حرکت میکند و در صدد ایجاد حریم و عفت عمومی است؟
✍ زینب مزرعی فراهانی
#فرهنگ
#شماره۱۸
🆔 @farhang_puya
📌 مقایسه جامعه اسلامی خود با مدینهٔ فاضله نبوی و علوی، لازمه رشد و کمال
🔹 امروزه جوامع اسلامی برای رسیدن به رشد و بالندگی و تکامل هر چه بیشتر، بایستی بیش از پیش خود را به الگوی کامل جامعه اسلامی عرضه کنند و خود را بسنجند که تا چه اندازه به مدینه فاضله نبوی و علوی نزدیک هستند.
🔸 چرا که نبی مکرم اسلام (ص) خود یک شخص نبودند بلکه ایشان تنها مکتب عظیم سعادتآفرین و حیات بخش مجسّم هستند که جزء جزء اندیشههایشان بر اساس آیات هدایتگر قرآن کریم و علوم الهی است.
🔸 امیرالمؤمنین علی (ع) نیز شاگرد و شیفته بیقرار این مکتب حق بود که بیشک، پا جای پای نبی مکرم اسلام (ص) گذاشت و همواره اصرار داشت تا تمامی حرکات و سکناتش شبیه پیامبر (ص) باشد، چنانچه ایشان خود فرمودند: إني حاملكم على منهج نبيكم...
✍ زینب مزرعی فراهانی
#جامعه
#شماره۱۸
🆔 @farhang_puya
⭕️ سازمانهایی چون فراماسونی برای تحت کنترل گرفتن مردم رسانههایی چون فیسبوک را مدیریت میکنند
🔹 رسانههایی چون فیسبوک دقیقا سیاستهای چنین سازمانهایی را اجرا کرده و به دنبال افزایش قدرت و نفوذ خود در جهان هستند. قطعا در اختیار گرفتن این پایگاههای اطلاعاتی جامع، نعمت بزرگی برای لژهای ماسونی خواهد بود و حتی از قدرت نظامی نیز میتواند بازدهی بیشتری داشته باشد.
🔸 و
از سوی دیگر، لژهای ماسونی و سازمانهای ریز و درشت وابسته به آنها با تأسیس سایتها وبلاگهای اختصاصی، علنا به تبلیغ مرام و مسلک خود و عضوگیری مشغول و تقریبا همه آنها دارای بخشی به نام عضویت در فرقه ماسونی بوده و از این طریق به عضوگیری میپردازند.
🔹 این سایتها آزادانه و به صورت قانونی و با ترفندهای جدید هر روزه نظر افراد فراوانی را در سراسر جهان به خود جلب کرده و بدون هیچگونه محدودیتی تمام مرزها را در نوردیده و به آسانی تا درون پستوهای امن خانههای مردم در دورترین نقاط
عالم پیش میروند.
✍ محمد عبداللهی
#استکبار_ستیزی
#شماره۲۰
🆔 @farhang_puya
⭕️ سایتهای فارسی زبانی که در پوشش اسلام به تبلیغ عقاید فراماسونها میپردازد
🔸 در میان سایتهای فارسی زبان نیز سایتهای بسیاری به تبلیغ عقاید و نمادهای فراماسونری با پوشش اسلامی مشغول هستند. به عنوان مثال در سایتی به ظاهر اسلامی، نماد فراماسونری «چشم جهانبین» را «الله» معرفی کرده و هرم معروف ماسونی را هرم هستی نامیده اند.
🔹 در سایتی دیگر با استفاده از عباراتی درباره مهدی موعود (عج)، علنا به تبلیغ مبانی و نمادهای فراماسونری پرداخته و در پوشش مهدویت،
به ترویج افکار انحرافی خود میپردازند. بیشتر این سایتها در زمره اهداف خود، معرفی اشخاصی به عنوان امام زمان برای فریب مسلمانان [ فعالیت میکنند ].
🔸 با توجه به نفوذ فوق العاده اینترنت و تأثیرات مخربی که این گونه سایتها به دنبال دارند، میبایست به دقت فعالیتهای فراماسونرها رصد شده و همراه با اقدامات امنیتی در جهت مبارزه عمیق فکری و فرهنگی با این پدیده شوم از هرگونه امکانی استفاده نمود.
✍ محمد عبداللهی
#استکبار_ستیزی
#فراماسونری
#شماره۲۰
🆔 @farhang_puya
✍ امام صادق عليه السلام :
مؤمن هرگاه خشمگين شود، خشمش او را از جاده حق بيرون نمىبرد و هرگاه [از كسى] خشنود شود، خشنوديش او را به باطل نمىكشاند و كسى است كه چون قدرت پيدا كند، بيشتر از آنچه حق اوست بر نمىدارد.
📚بحار الأنوار : ۷۸/۲۰۹/۸۵
#حدیث
🆔 @farhang_puya
💢 مصاحبه نشریه فرهنگ پویا با آیت الله اراکی پیرامون موضوع پیشرفت عدالت محور
📌 فرهنگ پویا: با توجه به موضوع نشریه که پیشرفت عدالت محور است، ابتدا پیرامون پیشرفت و عدالت از منظر فقه شیعه، نکات خود را بفرمایید:
🖇 آیت الله اراکی: برای تبیین میدان بحث، اشاره به این نکته را که فرق بین قسط و عدل در واژگان قرآنی و منابع دینی
چیست، لازم میدانم.
به نظر میرسد براساس تتبع و قرائن، عدل اعم از قسط است. قسط در خصوص عدل اجتماعی است. قسط به معنای برابرسازی است؛ البته برابری به معنای عدل است؛ برابری به معنای تساوی و سلب تفاوت نیست.
🔹 اساسا خدای متعال خود را قائم بالقسط معرفی میکند؛ یعنی فرمان خدا فرمان قیام به قسط است: «شَهدَ الله أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأَوْلُوا العِلْم قَائِمَا بِالْقِسْط»؛ یعنی این شهادت و گواهی، شهادت در حال قیام به قسط است. اصولا واژهی قیام همین معنا را میرساند که هر جا قیام هست، منظور برپایی یک شیئی على الأرض است.
🔹 قیام به قسط یا قیام به عدل در جامعه، یعنی یک عدلی را در خارج برپا و ایجاد شود و این در جایی است که جامعهای وجود داشته باشد که در آن عدلی برپا شود؛ لذا خداوند خود را به قائم بالقسط وصف فرمود و این را همراه با شهادت اولوا العلم بیان فرمود.
#معارف
#شماره۳۸
🆔 @farhang_puya
📌 عدالت یعنی یعنی چه؟
🔹 گرچه در نگاه نخست، مفهوم عدالت امری بدیهی و روان جلوه میکند؛ ولی وقتی به تعریف واژهی عدالت در ادبیات دانشمندان مراجعه میشود، تمایزهای فراوانی بین دیدگاههای آنها مشاهده میشود.
🔸 برخی عدالت را به معنای قواعدی که برتر از قرارداد اجتماعی و یا اداره حاکم باشد میدانند؛ برخی دیگر عدالت را به دریافتهای عقلی تفسیر کردهاند؛ برخی دیگر عدالت را به معنای مشیت الهی دانسته و عقل را کاشف مشیت الهی دانستهاند.
🔹 بعضی از دانشمندان عدالت را به توسعهی حق محور با مبنای عدم تبعیض دانستهاند. در حقیقت از منظر این نظریه تحقق عدالت در گروی تحقق توسعه است؛ چه این که توزیع عادلانهی فقر، عدالت نیست؛ ولی هر توسعهای عدالت محسوب نمیشود، توسعهای مصداق عدالت است که از هر گونه تبعیضی در حوزههای اقتصاد، سیاست، حقوق و فرهنگ عاری باشد.
🔚 اما از منظر دین و اندیشمندان اسلامی، عدالت به معنای بهرهمندی براساس استحقاقها است؛ یعنی افراد در شرایط یکسان از حقوق مساوی برخوردار باشند. طبق این دیدگاه تفاوت حقوق در شرایط متفاوت میتواند مصداق عدالت باشد.
🖊 جواد سلیمانی امیری
#معارف
#شماره۳۸
🆔 @farhang_puya
13.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مثل مصطفی
🔸رهبر معظم انقلاب: از یک روستایی در اطراف شهریار، یک شخصیتِ فداکار و نورانی مثل مصطفی صدرزاده بوجود میآید،... همه شما باید مثل این شهیدان باشید، نمیگویم شهید بشوید، اما مثل شهیدان زندگی کنید.
🆔 @farhang_puya
⭕️ امپراتوری جهانی
🔸 آنتونیونگری و مایکل هارت با توجه به فرایند جهانی شدن و صورتبندیهای نوین اقتصادی و اجتماعی جهانی، نظم نوین جهانی را «امپراتوری» مینامند. بر خلاف عصر امپریالیسم که به روشنی معلوم بود کشورهایی مسلط وجود دارند؛ در عصر امپراتوری هیچ قدرت مرکزی و هیچ کشور مسلط و نیروی اجتماعی کنترل کنندهای وجود ندارد.
🔹 امپراتوری به شبکه جهانی اینترنت متصل است و از طریق شبکههای کنترل کننده هویتهای تلفیقی، سلسله مراتب انعطافپذیر و مبادلات متکثر را مدیریت کند. نگری و هارت، چرخش از عصر امپریالیسم به امپراتوری را بخشی از تغییر گستردهتر از جامعه مدرن به پست مدرن ارزیابی میکنند.
✍ حفیظه مهدیان
#غرب_شناسی
#شماره۲۹
🆔 @farhang_puya
🌸 ولایت یازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت، حضرت امام حسن عسکری علیه السلام را خدمت بقیةالله الاعظم عجل الله تعالی فرجه و تمام شیعیان و پیروان حقیقی ایشان، تبریک عرض میکنیم 💐
🆔 @farhang_puya
✍ امام على عليه السلام:
ترسو را از زندگى، هيچ بهرهاى نيست.
📚 غررالحكم، حدیث۱۰۱۱
#حدیث
🆔 @farhang_puya