نشریه فرهنگ پویا
⁉️ آیا هنوز انقلاب اسلامی، آری؟ (قسمت هفتم) ♨️ انقلاب اسلامی مفهوم دوگانه جا افتاده در سیاست جهانی
⁉️ آیا هنوز انقلاب اسلامی، آری؟
(قسمت هشتم)
❓ چطور ممکن باشد که ناظران منصف و حقیقتجو در برابر این مکتب سر تعظیم فرود نیاورند؟! هرچند به لطف شبکه فراگیر تبلیغاتی و رسانهای صهیونیسم بین الملل، افکار عمومی دنیا دچار غفلت و فراموشی است و بیشتر سیاستمداران، نویسندگان و هنرمندان آگاه نیز به روی خودشان نمیآورند، اما این همه نمیتواند جلوی نور الهی و الهامبخشی حرکت مردم ایران را بگیرد.
‼️ جمهوری اسلامی به رغم شدیدترین فشارها و دسیسهها برای برهم زدن نظم سیاسی، توانست ثبات سیاسیاش را حفظ کند. یکی از سلاحهای زورگویان دنیا ایجاد بیثباتی در کشورها است.
📛 هر منطقهای که آماج تسلط و اشغال آنها بوده، به عنوان مقدمه بین مردم آن کشور، یا بین آن کشور و کشورهای همسایهاش، ایجاد اختلاف، تنش و بیثباتی کردهاند. ثبات سیاسی از جمله زیربناهایی است که با وجود سلایق گوناگون جناحی و دولتهای مختلف از اول انقلاب تاکنون استمرار دارد.
📝 دکتر محمد محمدینیا
#شماره_37
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔰 شاخصههای بیداری اسلامی
📌 شاخص عمده در حرکت مردمی این کشورها سه چیز است: یکی اسلامی بودن، یکی ضد آمریکا و صهیونیست بودن و یکی مردمی بودن.
✅ این شاخص در همه کشورها مشترک است. ملت مصر که یک ملت شاخص در دنیای عرب و دنیای اسلام است، ملتی است که این نهضت را به راه انداخته است.
♻️ این انقلاب را در کشور خودش به وجود آورده است که هم اسلامی، هم مردمی و هم صریحا ضد آمریکا و ضدصهیونیستی است. بقیه کشور ها هم همینطور.
✂️ برشی از یادداشت علی روزبهانی در نشریۀ فرهنگ پویا #شماره_21
#انقلاب_اسلامی
#بیداری_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت سوم) 💢 آمریکا تصمیم به مبارزه با افراطگرایی گرفت، ه
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت چهام)
📛 افراطی خواندن رویکردهای اسلامی در راستای منافع سیاسی موجود و جنجال گسترده و بی پایانی است که در جهان به وجود آمده است. آیا اسلام بی گناه است یا گناهکار است؟ محکوم کردن اسلام یکی از مهمترین ویژگیهای نحوه تعامل غرب با این دیناست.
⭕️ از دیدگاه غرب، اسلام همواره در مَظنّ اتهام قرار دارد، چه در قرون وسطی و چه در دوره لیبرالیسم استعماری، به همین علت توحش گروه تروریستی داعش و حوادث در غرب و شرق بر سر زبانها قرار دارد. این گروه از لحاظ تاکتیکی و هدف، اقدامات تروریستی را دنبال میکند و با ایجاد تروریسمی جدید، در این مسیر گام نهاده است.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی
(قسمت اول)
⭕️ مباحث تئوریک و بحث رابطه انقلابیگری با ذات اسلام، مستلزم نگاه منظومهای است و حلقههای به هم پیوستهای دارد که هر لایه آن در اثر و مصری شکل گرفته است. با نگاهی کوتاه و گذرا به تاریخ تشیع و پرداختن حوزههای علمیه به مباحث تئوریک میتوان گفت گرچه در طول تاریخ، فقهای بزرگوار به صورت جزئی به آن توجه کردهاند.
✅ ظهور انقلاب اسلامی ذیل اندیشه شیعی نیاز مبرمی برای ما به ارمغان میآورد که کبریات و صغرویات مباحث حکومت تحت مباحث اجتهاد شیعی و به صورت مدرسهای ارائه و ساختار حکومت از حیث تئوریک تبیین شود تا بر پایه مباحث تئوریک، ساختار قانون اساسی جمهوری اسلامی تعریف و تبیین شود.
〽️ در غیر این صورت نظام در نبرد نابرابر جنگ نرم نظام سلطه با او گرفتار روزمرگی شده، توان تطبیق و پویایی خود را در عرصه شبههآفرینیها و شبههافکنیها از دست خواهد داد؛ چونانکه فرجام نهضت مشروطه با وجود علمای بزرگ در رأس آن، به تجربه تلخی تبدیل شد...
📝 محمدعلی جعفری
#شماره_33
#جامعه
🆔 @farhang_puya
📝 پیش زمینههای وضع کنونی دنیای اسلام
❎ در صدوپنجاه سال اخیر، حضور شخصیتهای فکری و جهادی بزرگ جریانساز اسلامی در مصر و عراق و ایران و هند و کشورهای دیگر از آسیا و آفریقا، پیش زمینههای وضع کنونی اسلامند.
📌 حاصل آنکه حقایق رو به افزایش کنونی در دنیای اسلام، حوادث بریده از ریشههای تاریخی و زمینههای اجتماعی و فکری نیستند تا دشمنان و سطحینگران بتوانند آن را موجی گذرا و حادثهای در سطح بینگارند و با تحلیل های انحرافی و غرض آلود، مشعل امید را در دل ملتها خاموش سازند.
📃به نظر من مهمترین عنصر در این انقلابها، حضور واقعی و عمومی مردم در میدان عمل و صحنه مبارزه و جهاد است؛ نه فقط با دل و خواست و ایمانشان، بلکه علاوه بر آن، با جسم و تنشان. فاصله عمیقی است میان چنین حضوری با قیامی که به وسیله یک جمع نظامی یا حتی یک گروه مبارز مسلح در برابر چشمان بی تفاوت مردم یا حتی مورد رضایت آنها انجام میگیرد.
✂️ برشی از یادداشت علی روزبهانی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_21
#انقلاب_اسلامی
#دنیای_اسلام
🆔 @farhang_poya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت چهام) 📛 افراطی خواندن رویکردهای اسلامی در راستای منافع
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت پنجم)
↙️ داعش وسایل شکنجههای جدیدی را اختراع نکرده و هیچ دیدگاه جدیدی برای منطقه ما به وجود نیاورده است، داعش اجرای عملی دیدگاه حاکم در عربستان سعودی است که البته اجرای حکمهای آن را از طريق تصاویر تلویزیونی منتشر میکند.
⭕️ این درحالی است که رژیم آل سعود کسانی که جرأت تصویربرداری یا تهیه فیلم و عکس از قطع سر متهمان با شلاق زدن مستمر آنها در میدانهای عمومی نمایند را مجازات میکند.
💢 در غرب تلاش شده تا توحش همواره در کنار اسلام قرار گیرد، حتی در شرق نیز گاهی اوقات این موضوع دنبال می شود؛ به ویژه وقتی که شرقشناسان بومی (غالبا كلیسایی) مطالبی را در زمینه خصومت و نفرت از اسلام بیان میکنند.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت پنجم) ↙️ داعش وسایل شکنجههای جدیدی را اختراع نکرده و
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت ششم)
🔘 امروز حامیان حرمین شریفین به ترویجکنندگان دیدگاههای ضد صهیونیستی تبدیل شدهاند و این روند وجهه اسلام را در شرق و غرب تخریب میکند آیا میتوان از وحشیگری با تروریسم اسلامی صحبت کرد؟
🔍 چرا بعد از گذشت نیم قرن از جنایتها و اقدامات ترویستی از سوی یهودیها، لکه تروریسم یهودی به آنها نمیچسبد؛ البته برچسب تروریسم به دین در هر دو حالت اشتباه است.
🛡 چه تعداد پیروان آن دین کم باشد یا زیاد چرا که وحشیگری مشابه دین نیست و این لائیکها و ملحدها هستند که سعی دارند هر نوع تروریسم یا وحشیگری را به دین پیوند دهند.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت ششم) 🔘 امروز حامیان حرمین شریفین به ترویجکنندگان دیدگ
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت هفتم)
🔺 این بدان معنا نیست که ضرورتا همه پیروان ادیان از تمامی اتهامات مطرح شده در این حالتها مبرا هستند، چرا که به عنوان مثال حاکمیت کلیسای کاتولیک به عنوان بالاترین مرجع دینی مسیحیت در طول تاریخ مسئول اعلام رسمی جنگهای صلیبی و قاچاق زنان تحت عنوان مبارزه با ساحرهها بوده است.
🔹 حاکمیت کلیسا در زمانی که حاکمیت سیاسی را در دست داشت، اقلیتها را سرکوب میکرد، اما این وصله بنا به یک علت ساده به اسلام نمی چسبد، چرا که حاکمان طاغوتی در جهان اسلام بیش از این که به دین مرتبط باشند، با استعمار مرتبط هستند.
🔻 صحبت از وحشیگری در اسلام این نکته را ضروری میسازد که فرضیه نسبت عاملان این اقدامات یا حاکمان مسلمان به دین اسلام بررسی شود.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
‼️ دشمن همیشه بیدار است، شما خوابتان نبرد!
💠 حضرت آیتالله جوادی آملی:
💢 حضرت امیر (علیهالسلام) در نامهای خطاب به مردم مصر بیان داشتند خواب سیاسی، خواب فرهنگی، خواب اجتماعی و خواب اقتصادی باید در چشم شما در حد مزهمزه باشد، هرگز نگذارید خواب از محدوده چشم شما فراتر برود و وارد محدوده هوشیاریتان شود.
⛔️ چون دشمن نمیخوابد و همیشه بیدار است، لحظهای غفلت، پیامدهای تلخی به همراه خواهد داشت در نتیجه باید همواره در صحنه بود.
#سیاست
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
💎 سه خصلتی که ایمان را در انسان کامل میکند
🔻 امام رضا عليه السلام:
لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايَا
🔻بنده حقيقت ايمان را تكميل نمىنمايد مگر آنكه در او سه خصلت باشد:
◻️ درست فهمى و عميق نگرى در دين،
◻️ نيك اندازهگيرى مخارج زندگى
◻️ و شكيبايى بر بلاها و ناگواریها.
📚 تحف العقول، ص ۴۴۲
#حدیث
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت هفتم) 🔺 این بدان معنا نیست که ضرورتا همه پیروان ادیان
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت هشتم)
🖌 برخی نویسندگان از جمله هادی العلوی در کتاب تاریخ شکنجه در اسلام سعی کردند شکنجهها و جنایتها را به صورت کلی به اسلام نسبت دهند، اما چنین تعمیمی میتواند منجر به ترویج دیدگاههای سنتی شرقشناسان شود.
❌ به صورت دقیق نمیتوان جنایتهای تعدادی از مسلمانان را به دین نسبت داد چنین تعمیمی هرگز در یهودیت یا مسیحیت انجام نمیشود.
🔍 روش کنونی غربی بر دو موضوع اصرار دارد؛ اول این که اقدام هر مسلمانی را در هر نقطهای از دنیا به اسلام نسبت داده و دین را سرزنش کند و دوم اینکه برای تغییر دیدگاههای اسلامی و تفسير نصوص دینی بر اساس منافع غرب و رژیم صهیونیستی تلاش میکند.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⁉️ آیا هنوز انقلاب اسلامی، آری؟ (قسمت هشتم) ❓ چطور ممکن باشد که ناظران منصف و حقیقتجو در برابر این
⁉️ آیا هنوز انقلاب اسلامی، آری؟
(قسمت نهم)
🔆 قدرت بسیجکنندگی انقلاب توانست مردم را به صحنه آورده و مهمتر از آن، در صحنه نگه دارد. فعالان سیاسی کشور و مسؤولان نباید از این قدرت غفلت کنند. اگر قدرت بسیجکنندگی دوران مبارزات نهضت حدود نیم قرن نمیبود، نظام اسلامی نمیتوانست در برابر تلاش پیگیر دشمنانش تاب بیاورد. نظام جمهوری اسلامی آنقدر جاذبه در درون ذهن و دل مردم خود دارد که در سی سالگیاش، زلزله سیاسی در دنیا بر پا میکند.
↙️ مشارکت نزدیک به ۸۰ درصدی انتخابات دهم ریاست جمهوری جان تازهای در تن انقلاب دمید، اما نخستین زلزله نبود. آن هنگام که انقلاب خمینی در این موقعیت جغرافیایی حساس، نظامی را بر سر کار آورد که برخاسته از عقلانیت، عدالت و معنویت و متکی به ایمان دینی و مشارکت مردم بود، محافل فکری و سیاسی عالم به لرزه درآمد.
🔘 مدتی سپری شد تا از شوک بیرون آیند. از همان ابتدا نظام سلطه جهانی در انفعال راهبردی نسبت به این پدیده غیرقابل پیشبینی و غیرقابل تحلیل قرار گرفت. تمام موضعگیریها و توطئهها تا امروز، در پی همان انفعال راهبردی و واکنش به لرزشی است که انقلاب در بنیاد مدرنیته لیبرال و مدرنیته سوسیال افکند.
🗃 دکتر محمد محمدینیا، بیانات رهبری در بیست و هشتمین سالگرد رحلت حضرت امام، ۲۴/ ۷/ ۹۱، بیانات رهبری در دیدار با جوانان راهیان نور، ۱۹ /۱۲ /۱۳۹۶.
#شماره_37
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت هشتم) 🖌 برخی نویسندگان از جمله هادی العلوی در کتاب تار
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت نهم)
📖 راهکارهای گوناگونی برای مطالعه توحش اسلامی معاصر وجود دارد، یکی از این موارد اینکه میتوان این پدیده را هم در ابعاد سیاسی و تاریخ معاصر مورد بررسی قرار داد.
📌 این روشی است که «رابرت بیب» در کتاب خود درمورد پدیده عملیاتهای انتحاری معاصر مطرح کرده و در نتیجه به این موضوع رسیده که این اقدامات با یک دین یا اعتقاد واحد مرتبط نیست.
🔙 بلکه ملتهای مختلف با مذاهب گوناگون از جمله چپگرایان (لائیک) چنین اقداماتی را با انگیزههای مشترک که رها شدن از دست اشغالگری خارجی است، انجام میدهند.
↙️ در واقع شبه نظامیان صهیونیستی پیشگامان اولیه ورود رویکردهای وحشیانه و تروریستی به منطقه بودند که توحش و تروریسم را در رویکردهای خاصی دنبال میکردند.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی (قسمت اول) ⭕️ مباحث تئوریک و بحث رابطه انقلابیگری با ذات اس
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی
(قسمت دوم)
↙️ امام راحل در نامهای به شورای نگهبان فرمودند: من حالا هیچ نگرانی ندارم چون اکثر افراد را میشناسم و میدانم که اکثراً متعهد و متدین هستند، بلکه نگرانی من از این است که نکند سستی کنیم و در پیاده کردن اسلام دقت لازم را ننماییم و بعداً اشکال پیش بیاید.
❌ نکند مثل مشروطه شود که آقایان تلاش کردند و مشروطه را بنا گذاشتند، آن وقت چند نفر از سیاسیون مستبد، مشروطهخواه شدند و حکومت را گرفتند و هر دوره مجلس را بدتر از دوره قبل تشکیل دادند. امروز من هیچ ترسی ندارم، ولی ترسم از آن است که مبادا ما مسائل را به صورتی محکم تحویل دسته بعد ندهیم.
‼️ ترسم از آن است که مبادا از حرفهای خارجیها بترسیم و در پیاده کردن احکام خدا سستی کنیم. ما باید همه چیز را به همان قوّتی که امروز دارد تحویل دسته بعد دهیم و آنها هم کوشش کنند که به همان قوّت، تحویل دسته بعد دهند.
📝 محمدعلی جعفری
#شماره_33
#جامعه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت نهم) 📖 راهکارهای گوناگونی برای مطالعه توحش اسلامی معاص
⚔️ جنگ تبلیغاتی و تخریب غرب علیه اسلام (قسمت آخر)
🔻 شبه نظامیان صهیونیستی پیشگامان اولیه ورود رویکردهای وحشیانه و تروریستی به منطقه بودند که توحش و تروریسم را در رویکردهای زیر دنبال میکردند؛
◾️ پرتاب نارنجک به داخل قهوهخانهها، اتوبوسها و بازارهای عمومی و ایجاد انفجار در هتلها و سفارتخانهها و بمبگذاری خودروهای اورژانس و ارسال بستههای بمب گذاری شده پستی.
🔺 این دیدگاه همچنین در میان شبه نظامیان راستگرای فرقهای در جنگ لبنان شامل شبه نظامیان حزبالكتائب و تمورالاحرار و حراسالأرز و التنظيم نیز قابل مشاهده است.
◾️ گروگان گیریهای فرقهای و موشک باران بیهدف مناطق شهری از جمله اقداماتی بود که این گروهها انجام میدادند. آمریکا بنا به دلایل متعدد نمیخواهد به صورت واقعی جلوی عوامل افراطگرایی و وحشیگری در منطقه را بگیرد.
📜 روزنامه لبنانیالاخبار
#شماره_21
#فرهنگ
#غرب_علیه_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی (قسمت دوم) ↙️ امام راحل در نامهای به شورای نگهبان فرمودند:
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی
(قسمت سوم)
👈 امام خمینی:
🔴 ما باید بنیان را محکم کنیم و به دسته بعد دهیم تا پیش خدا مقصر نباشیم. باید هیچ سستی نکنیم و از این ترس نداشته باشیم که فلان رادیو یا دولت خارجی چه میگوید، رادیوها باید به ما فحش بدهند. آن روزی را که آمریکا از ما تعریف کند باید عزا گرفت.
⭕️ آن روز که کارتر و ریگان از ما تعریف کنند، معلوم میشود که در ما اشکالی پیدا شده است. آنها باید فحش دهند و ما هم باید محکم کارمان را انجام دهیم. شورای نگهبان بدون ملاحظه از هیچکس و فقط و فقط خدا را در نظر بگیرند. احکام اولیه باید جاری شود و آن روز هم که اضطراری پیش آمد، احکام ثانویه که آن هم حکم خداست را باید جاری نمایند.
💢 باید بنیان از امروز محکم شود. تکرار واژه «بنیانها» در این فرمایشات امام و ضرورت محکم کردن در کنار یادآوری تجربه تلخ مشروطیت، نشان از ضرورت تبیین اُمهات مباحث تئوریک از قبیل اصل «ولایت فقیه» و رابطه آن با اصل انقلاب و باقی ماندن روحیه انقلابی نظام اسلامی دارد که در ادبیات امروز از آن به مباحث تئوریک یاد میشود.
📝 محمدعلی جعفری
#شماره_33
#جامعه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی (قسمت سوم) 👈 امام خمینی: 🔴 ما باید بنیان را محکم کنیم و به د
🔆 جوان مؤمن انقلابی، نیاز جامعه اسلامی
(قسمت چهارم)
🔰 حفظ انقلاب و نظام اسلامی و تحقق آرمانها و اهداف آن در گام نخست به تبیین مباحث تئوریک است و در گام دوم ساختارسازی متناسب با نهادینه کردن مباحث تئوریک در بین جامعه نخبگانی و در پی آن عامه مردم و متوقف نشدن و تلاش برای رشد تئوریک به موازات ساختارسازی.
💠 در طول تاریخ، بخش تئوریسازی در حوزههای علمیه محقق شده است. مباحث تئوریک شیعه در قالب اجتهاد به اشاره ائمه (علیهمالسلام) انجام شده و مبادی و منابع آن نیز از امامان (علیه السلام) به ما رسیده و گزارههای حاصل از این شیوه تفکر در قالب احکام دین مبین اسلام بیان شده است.
📝 محمدعلی جعفری
#شماره_33
#جامعه
🆔 @farhang_puya
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش اول»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
🔹 زن واژهای پیچیده است که میتوان در وصف فلسفه وجود، حقوق، منزلت و تواناییهای او سطرها و سطرها نگاشت یا بر طبل توخالی «تشابه حقوق زن و مرد» با نام فرایند «تساوی حقوق» کوبید. در این نوشتار سعی خواهیم کرد نگاه کوتاه و گذرا به بحث حقوق و شخصیت زن از دیدگاه رسول آزادی (ص) و مکتب نورانی ایشان در مقایسه با تفکر حقوقبشر مداران عصر معاصر داشته باشیم.
🔸 حافظه تاریخی ما از یاد نبرده جفای عظیمی را که در دوران تاریخ جاهلیت بر زنان مظلوم روا میشد. جفایی که گاهی قلم از ذکر کردن آن شرم میکند. از محروم کردن بخش بسیار عظیمی از حقوقی چون استقلال مالی و اقتصادی و ازدواجهای اجباری گرفته تا تجاوز در معابر عمومی به عنوان یک رویه عادی و زنده به گور کردن به جرم سنگین زن بودن.
🔹 دوران سیاهی از تاریخ بشریت که زن را مبداء و مقصد شرور و وسوسهها می دانست یا او را تفریحی وجود مرد به حساب میآوردند و در ناحیه استعدادهای روحانی و معنوی او معتقد بودند که زن نمی تواند به مقامات معنوی و الهی دست یابد، همه ریشه در خرافه و جهل و روحیات مردسالاری حاکم داشت.
📝 عاطفه خرمی
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش اول» 👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش ب
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش دوم»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
❌ در زمان جاهلیت که ارزش زن بسیار پایینتر از حد معمولیاش بود، اوضاع در سرزمین اروپا نیز خوب نبود. زن در مغرب زمین موجودی بیارزش بود که در قاموس آمارگران بشریت با هیچ طبقه سرشماری و آمارگیری نمیشد. خلاصه اینکه زن تنها و تنها گوی بازی بازیکنان شهوت بود.
🔻 در این هنگام حاکمیت جهل و خرافه و ستم بود که خداوند آخرین رسولش را برای هدایت آنان که انحراف تمام روزنههای عقل و منطقشان را بسته بود فرستاد. اسلام به عنوان اولین مکتب دینی و اخلاقی و اجتماعی، زن را به عنوان مسئله مهم زندگی و متمم حیات انسانی به کاملترین وجه ممکن در مسائل اجتماعی اخلاقی و حقوقی خود مطرح نمود.
🌱 بعثت پیامبر نهضت بزرگی بود که طومار جاهلیت را درید و این حقیقت را به دنیای بشریت اعلام کرد که زن و مرد از نظر دارا بودن روح کامل انسانی و باقی برای حشر و نشر در قیامت مساویاند و هیچ کدام به سبب جنسیت خود بر دیگری برتری ندارند. و تنها ملاک ارزشگذاری در نزد خالق، تقواست.
📝 عاطفه خرمی
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش اول»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
⚡️ همگونی بعثت رسول اکرم(ص) و انقلاب اسلامی از پدیدههای زیبای تاریخ اسلام است. آن تجلی اعظم که در عصر جاهلیت رخ داد، نمونه و نمود روشنی از لطف خدا به بشریت بود و انقلاب اسلامی که در قرن معاصر صورت گرفت، شاهدی بر تداوم و منت الهی به انسانهای شایسته بود.
🔰 شباهتهای فراوانی میان این دو حرکت و نهضت چه در کیفیت ظهور و مراحل نهضت، چه در اهداف و شیوهها، چه در پیروان و مخالفان، چه در دشمنیها و دشمنان و چه در شیوهها، عملکردها، دستاوردها و ویژگیها وجود دارد که در این نوشته به برخی از این همسانیها و همگونیها اشاره میشود.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش اول» 👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی ⚡️ همگونی بعثت رسول اک
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش دوم»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
💢 اسلام محمدی در آغاز بعثت مرحلهای را به صورت دعوت مخفی گذراند. در آن دوران سه ساله یارگیری میشد و روابط و دعوتها پنهانی بود. در نهضت ایران نیز به دلیل خفقان و حاکمیت ساواک سالها تلاشهای مبارزاتی به صورت مخفی و با رعایت تقیه و مخفیکاری بود و مبارزان با پوشش و محمل در عرصه انقلاب و بیدارگری حضور داشتند و کمتر به رویارویی سریع و اعلان مخالفت آشکار میپرداختند.
✊🏼 اما در مرحله ای پس از فراگیر شدن فکر انقلاب و بیداری عمومی، تظاهرات آشکار، شعارهای مرگ بر شاه، تحصنها، فریادها و درگیریها علنی شد. درست مانند زمانی که پس از دعوت سه ساله در اسلام نبوی فرمان خدا مبنی بر آشکار کردن دعوت نازل شد و پیامبر خدا مامور شد تا امر خدا را علنی کند و با اعراض از مشرکان جبهه توحیدی خویش را آشکار سازد.
➕ حضرت امام نیز به عنوان رهبر نهضت پیش از آغاز مبارزه علنی و سخنرانیهای تند در ۱۵ خرداد علیه شاه، دورهای به تماسهای مختلف و نامه نگاری به علمای بلاد و آگاهانیدن چهرههای سرشناس و موثر نسبت به توطئههای ضد اسلام گذراند تا بستری برای اعلان حرکت علیه رژیم شاه فراهم شده باشد.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش دوم» 👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی 💢 اسلام محمدی در آغاز
🌱 از بعثت تا انقلاب «بخش سوم»
👈 مروری بر شباهتهای بعثت نبوی و انقلاب اسلامی
🕋 پیامبر اسلام گروهی از مسلمانان را فرمان داد تا به حبشه هجرت کنند برای نشر دعوت توحیدی، خویش نیز یک بار به طائف هجرت کرد که در آن زمینه مساعدی نیافت. به دنبال شدت یافتن مخالفت کفار قریش و توطئه آنان برای کشتن پیامبر، پیامبر تصمیم به هجرت گرفت و از مکه به یثرب مهاجرت کرد. در این هجرت که مومنان نیز حضور داشتند، حصار تنگ و بسته مکه شکسته شد و پیامبر زمینه بهتری برای دعوت و تبلیغ در مدینه به دست آورد.
⛔️ در انقلاب اسلامی نیز وقتی رژیم بعث عراق فعالیتهای امام خمینی را محدود ساخت، امام برای حصارشکنی از عراق محدود و حکومت وابسته عراق بیرون رفتند. ابتدا به مرز کویت رفتند و چون نگذاشتند؛ به پاریس عزیمت نمودند و در نوفل لوشاتو ساکن شدند. در عراق نمیگذاشتند امام نطق کند و اعلامیه بدهد و پیام خود را به پیروانش برساند.
🎙در دهکده نوفل لوشاتو در حومه پاریس خبرنگاران مطبوعات و رسانههای عمومی و خبرگزاریهای مهم و فراوان، نوبت گرفته و به صف میشدند تا مجالی برای مصاحبه با رهبر انقلاب یابند و دیدگاهها و اهداف ایشان را در این حرکت به جهانیان گزارش کنند. این هجرت سهم مهمی در جهانی ساختن مرام و پیام امام داشت و افکار جهانیان را متوجه این رهبر مذهبی شیعه کرد که با یک اشاره او امواج خروشانی در ایران به راه میافتد.
📝 حجتالاسلام جواد محدثی
#شماره_1
#انقلاب_اسلامی
#دهه_فجر
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش دوم» 👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش ب
🌹 زن در نگاه اسلام «بخش سوم»
👈 به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در این یادداشت مروری بر ارزش بانوان در اسلام میکنیم.
💢 رسول خدا در زمانهای که «نکاح شغار» به عنوان یکی از مظاهر اختیارداری مطلق پدران در تزویج دخترانشان مرسوم بود؛ خطاب به حضرت علی (ع) هنگامی که به خواستگاری فاطمه زهرا (س) فرمودند: «باید نظر فاطمه را جویا شوم» به این ترتیب یکی از حقوق مسلم زنان را که حق انتخاب همسر بود در میان نگاههای متحیر آنان که پدر را عناندار مطلق در این عرصه میدانستند به رسمیت شناخت.
🔰 همچنین آیاتی از قرآن کریم به این نکته اشاره دارد که مهر زن متعلق به خود اوست و مرد باید در تمام مدت زناشویی عهدهدار تامین مخارج زندگی زن باشد و در عین حال درآمدی که زن تحصیل میکند و نتیجه کار اوست تنها و تنها به خودش تعلق دارد.
✅ در روزگاری که حتی برای پیش پا افتادهترین امور رای و نظر زنان نقشی نداشت؛ اسلام آمد و در مسئله مهم بیعت با حاکم اسلامی برای زنان نقشی همپای مردان قائل شد. پیامبر اعظم، حضرت محمد (ص) آمد و فریادگر هویت و شخصیت و حقوق و استقلال فکری این جنس مظلوم تاریخ شد.
1️⃣ نکاح شغار نوعی از نکاح بود که دو مرد دختر یا خواهر خود را به عقد یکدیگر در میآوردند و این دو دختر هر یک به عنوان مهر دیگری به حساب میآمد.
📝عاطفه خرمی
#شماره_1
#جامعه
#بانوان_در_اسلام
🆔 @farhang_puya